Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Marina

Een inspirerend persoon

{ 09:16, 23/9/2014 } { 0 comments } { Link }

Als het om oudere personen gaat, denken mensen vaak aan wat die personen niet meer kunnen. Maar ouderen kunnen nog zoveel!

 

Zo ken ik in mijn omgeving een man van 88 jaar. Als je hem zou zien, zou je denken dat hij begin 70 is. Dat komt, denk ik, door zijn levensstijl.

Hij werkt iedere week nog bij een bloemenveiling. Daar helpt hij met verschillende klusjes die gedaan moeten worden. De bloemen die weggegooid moeten worden, neemt hij mee en deelt ze uit aan iedereen die ze hebben wil.

Ook gaat deze man nog vaak fietsen en wandelen. Een paar weken geleden is hij met de hele familie een weekendje weg geweest. Zij hebben toen veel gewandeld in de bergen.

 

Toen deze man 77 was, heeft hij met zijn vrouw van toen 75 een reis gemaakt naar de Azoren. Daar hebben zij de Pico-vulkaan beklommen. Deze was 2351 meter hoog.

 

Doordat deze man altijd nog zo actief is gebleven, verkeert hij nog in een erg goede gezondheid, zeker gezien zijn leeftijd. Hij neemt dan wel regelmatig bloemen mee naar huis, maar achter de geraniums zitten doet hij niet!Opdrachten van 15 september

{ 14:22, 19/9/2014 } { 0 comments } { Link }

In de les van 15 september kregen we van Niels vier kleine opdrachten. Deze moesten we eerst individueel voorbereiden en vervolgens deze bespreken in groepjes van vier tot vijf studenten.

Opdracht 1

De eerste opdracht was als volgt:

Waarom kies jij voor beroep binnen Health dan wel Engineering? Geef dit weer in zeven steekwoorden met toelichting.

Mijn gekozen steekwoorden die verwoorden waarom ik voor de opleiding SPH heb gekozen, zijn als volgt:

- Wereldverbeteraar: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Als ik mensen in mijn omgeving kan helpen door mijn beroep, wordt de wereld al een klein beetje mooier.

- Zorgen voor: naast het begeleiden van mensen, zorg ik ook voor ze. Wanneer een cliŽnt zichzelf bijvoorbeeld niet meer kan wassen, help ik de cliŽnt hierbij en zorg dat zij toch zo veel mogelijk zelf kunnen blijven doen.

-†Maatschappelijk: Ik zorg ervoor dat mijn cliŽnten zo veel mogelijk verbonden blijven met de maatschappij en dat zij een maatschappelijke functie vervullen, binnen de mogelijkheden van de cliŽnt.

- Sociaal: Het eerste en misschien wel belangrijkste woord van mijn beroep: SOCIAAL pedagogisch hulpverlener. Spreekt voor zich, toch?

-Verbinden: Groepen mensen die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben, verbind ik met elkaar. Bijvoorbeeld iemand met een verstandelijke beperking die vrijwilligerswerk gaat doen in een verzorgingshuis.

- Diversiteit: Met mijn opleiding kan ik verschillende groepen mensen helpen die het nodig hebben: kinderen, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met psychische problemen, enzovoort.

- Mogelijkheden creŽren: Mensen helpen wil niet zeggen dat ik van hen overneem wat zij zelf niet meer kunnen, maar mogelijkheden creŽren zodat de mensen het (gedeeltelijk) wel weer zelf kunnen.

Opdracht 2

Vervolgens bespraken we waar de overlap tussen de beroepen binnen de minor zitten. De groep waarin ik dit besprak, bestond uit twee studenten van gezondheidstechnologie, een student van sport en bewegen, een verpleegkundige en ik als SPH-er. Wij kwamen tot de conclusie dat met name "kwaliteit" en "maatschappelijk" de gemeenschappelijke kernwaarden zijn van onze beroepen. We willen met zijn allen de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren. Hierdoor zijn wij ook allemaal maatschappelijk bezig.

Opdracht 3

In de volgende opdracht werd ons de vraag gesteld hoe wij de gezondheidszorg van de toekomst zien.

Momenteel is er veel onzekerheid over hoe de gezondheidszorg zich gaat ontwikkelen. De komende tijd wil het kabinet veel veranderingen door gaan voeren. Niemand weet op dit moment hoe het er over vijf jaar uitziet.

Natuurlijk heb ik wel een ideaalbeeld van hoe ik de gezondheidszorg graag zou willen zien. In mijn ideale toekomstvisie krijgt iedere persoon die zorg nodig heeft de juiste behandeling en hulpmiddelen. De professionals (verzorgers, verpleegkundigen, begeleiders, etc.) hebben voldoende tijd om iedere cliŽnt de aandacht te geven die hij/zij nodig heeft. Er is ook tijd om samen een kopje koffie te drinken om eens ťcht te praten over hoe het nu gaat met de cliŽnt. Er is ruimte om ťťn op ťťn op pad te gaan om bijvoorbeeld iemand te leren om met het openbaar vervoer te reizen. Er wordt geen commentaar gegeven als dit te veel tijd kost, maar men is blij met de resultaten die worden behaald.

Helaas is dit geen reŽel toekomstbeeld. Volgens een krantenbericht van de Volkskrant (HerderscheÍ, G., 2014) wordt het komende jaar 1,3 miljard euro bezuinigd op de gezondheidszorg. Er moet meer zorg worden geleverd door minder personeel en met minder budget. Er is steeds minder tijd beschikbaar voor een praatje of een vriendelijk woord. Wanneer ik afgestudeerd ben en op zoek ben naar een baan, zal ik midden in deze bezuinigingen komen.

Ondanks deze bezuinigingen en de pessimistische vooruitzichten, probeer ik de toekomst zonnig tegemoet te zien. Ik verwacht van het kabinet dat zij bij de bezuinigingen rekening houden met het feit dat de zorg nog wel menselijk moet zijn. Zou het niet prachtig zijn als de mensen wekelijks dezelfde hulpverleners zien? Dat zij niet iedere week een andere huishoudelijke hulp moeten vertellen hoe zij willen dat er schoongemaakt wordt? Of dat zij niet iedere week voor een andere verzorger uit de kleren moet om gedoucht te worden? Ik zie graag dat, nu toch de gehele zorg op de schop gaat, dat alle hulpverleners samen gaan werken in multidisciplinaire teams. Alle hulpverleners kennen dezelfde cliŽnten, waardoor de zorg beter toegespitst kan worden op de individuele wensen. Maar over dit onderwerp wijd ik nog over uit, bij de volgende opdracht.

Het idee dat de langdurige zorg van landelijke instanties naar de gemeenten wordt verplaatst vind ik een goede zaak. Hierdoor kan de zorg individueler worden aangeboden, waardoor hopelijk de kwaliteit van zorg verbeterd gaat worden. Niet dat de zorg nu niet goed is, begrijp me niet verkeerd. Maar waar dingen veranderd worden, kunnen dingen ook verbeterd worden. De zorg mag zeker niet verslechteren. De ouderen van nu hebben hun hele leven hard gewerkt om van hun oude dag te kunnen genieten. Wie zijn wij dan om te zeggen dat zij moeten inleveren en het met minder moeten doen?

Daarom vind ik dat we de zorg moeten aanpassen op de wensen van de individuele persoon. Het inzetten van mantelzorgers vind ik in deze context een goede ontwikkeling. Zij kunnen de kwaliteit van het leven naar een hoger niveau tillen, door de wensen van hun familieleden te vervullen. Ervoor zorgen dat zij naar een verjaardag kunnen, samen boodschappen doen of samen een rondje wandelen. Het zijn vaak maar kleine dingen, maar deze kleine dingen zijn vaak enorm belangrijk in het leven van een oudere. Zeker als zij dit met een dierbare kunnen doen.

Sommige mensen zijn bang dat zij als mantelzorger de volledige zorg op zich moeten nemen. Dat zij hun vader of moeder moet wassen en uit bed helpen. Ik hoop dat dit niet zal hoeven. De zorg moet bij de mensen liggen die ervoor betaald worden. Het welzijnswerk kan naar mantelzorgers worden verschoven. Want het is toch leuk om samen met je moeder of vader te genieten van het leven? Of heeft men daar ook geen tijd meer voor?

Misschien klinkt dit gek uit de mond van een SPH-er, die in de welzijnssector aan het werk zal gaan. Maar ik besef heel goed dat er hoe dan ook bezuinigd moet worden. Dan vind ik persoonlijk dat er beter bezuinigd kan worden op het doen van leuke dingen dan op het wassen en aankleden van mensen. Het welzijnswerk kan gedeeltelijk worden overgenomen door mantelzorgers, de zorgtaken horen bij de verzorgers en verpleegkundigen. Dat laat je niet over aan een mantelzorger.†

Herderscheê, G. (2014). Zorgdeal: bezuinigingen langdurige zorg met 350 miljoen verzacht. Geraadpleegd op 19 september 2014 via http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3635748/2014/04/15/Zorgdeal-bezuinigingen-langdurige-zorg-met-350-miljoen-verzacht.dhtml

Opdracht 4

Dan de volgende vraag die ons gesteld werd, was als volgt:

†Waar zit de meerwaarde van samenwerking in de toekomst van Active Ageing?

Deze vraag wil ik beantwoorden aan de hand van een mindmap

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Alle hulpverleners kennen

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††dezelfde cliŽnten:†vanuit eigen

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† discipline wordt een probleem

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† †verholpen of behandeld†††††††††††††††††††††††† †De cliŽnten kennen alle†††††††††

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† hulpverleners: geeft een

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††veilig en vertrouwd gevoel

Korte lijnen tussen

verschillende disciplines:

Bureaucratie vermindert††††††††††††††††††††††††††††††Multidisiplinaire teams†††††††††††††††††††††††† Betere kwaliteit van zorg

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† voor zowel cliŽnt als hulpverlener

Bij technologische aanpassingen

heeft de gezondheidstechnologie

een breed en divers beeld van†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - Welzijnswerkers

welke hulp een cliŽnt nodig heeft.††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - Verpleegkundigen

Is†tijd- en kostenbesparend††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††- Verzorgenden

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††- Fysiotherapeut

†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - Ergotherapeut

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - Gezondheidstechnologen

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - Etc.Welkom

{ 12:03, 9/9/2014 } { 0 comments } { Link }

Hallo allemaal,

Hartelijk welkom op mijn weblog. Mijn naam is Marina Vingerhoets en ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) in Breda. In het kader van mijn opleiding volg ik de minor 'Active Ageing'. Op deze weblog vinden jullie informatie over hoe ik deze minor ervaar en welke opdrachten daarbij horen. Regelmatig zal ik een stukje schrijven of met een foto laten zien waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van mijn weblog.

 

Groetjes,

Marina VingerhoetsPersonal Template

{ 10:07, 9/9/2014 } { Posted in Opdrachten } { 0 comments } { Link }

In deze template is te zien hoe ik ben als persoon. Links zie je waar mijn kennis en ervaring vandaan komt. Rechts staan mijn passies en wat ik belangrijk vind in het leven. De woorden 'streber' en 'doorzetter' geven weer hoe ik mijzelf zie. In het onderste gedeelte staan andere eigenschappen die goed bij mij passen en hoe andere mensen mij zouden typeren.

Na het bekijken van mijn personal template heb je een goed beeld van wie Marina is. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Groetjes,

MarinaAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  February 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 

Links


Categories

Informatie
Opdrachten

Recent Entries

Een inspirerend persoon
Opdrachten van 15 september
Welkom
Personal Template

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer