Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled

Home - Profile - Archives - Friends

Excursie week 1e jaars ruimtelijke ordening en planologie

Posted on 3/11/2011 at 17:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

Maandag 17 oktober Breda en haar historie

Op dag één van de excursie week bleven we gezellig in Breda, we kregen daar eerst een uitleg over de fotowedstrijd en we kregen wat tips van Margot Meijer. Vervolgens gingen we naar het stadhuis van Breda om een gastcollege bij te wonen over duurzame stedelijke ontwikkeling in Breda. Het liep niet allemaal even soepeltjes want de heer Hans Thoolen die het gastcollege zou geven, zat op dat moment in een belangrijke vergadering. Na een uur kon de ’t gast college dan toch beginnen. Het college was erg leerzaam en ik vond het persoonlijk ook heel interessant. Nadat het college voorbij was en alle vragen waren beantwoord gingen we naar buiten om zelf te kunnen zien wat Hans Thoolen allemaal had vertelt. Hierdoor keek je toch met een ander beeld naar de binnenstad van Breda. Nadat de eerste dag erop zat mochten we naar huis en op het station van Breda heb ik toen nog uren vast gezeten omdat er een stroomstoring was. Altijd fijn!!

Dinsdag 18 oktober Utrecht en Leidse Rijn

De tweede dag gingen we met z’n alle naar Utrecht. We begonnen bij het infocentrum bij de stationslocatie van Utrecht centraal station. Half verregent stapten ik naar binnen dus ik was wel blij dat ik even een warme chocomel uit het apparaat kon trekken. Toen de groep eenmaal in twee verschillende groepen was verdeeld kon de tweede excursiedag beginnen. Eerst kreeg ik een powerpoint presentatie te zien van een oud leerling van de NHTV over het stationsgebied van Utrecht en hij vertelde wat er allemaal gaande was en wat er allemaal nog moest gaan gebeuren. Persoonlijk vond ik het een supergroot project in een tijd dat er zo weinig geld te besteden is maar men vertelde me dat dat tot nu toe nog geen probleem vormde. Nadat we een tweede presentatie over het stationsgebied hadden bijgewoond gingen we naar buiten om alle projecten weer te kunnen zien. Wat mij vooral verbaasde is dat het stations gebied al over een paar jaar af moet zijn, in mijn beleving halen ze dat nooit maar ik had gehoord dat sommige werkzaamheden 24uur per dag doorgingen. Nadat we pauze hadden genomen gingen we met de stoptrein vanaf Utrecht CS naar Utrecht Terwijde. Om één uur ’s middags begon het programma bij het infocentrum bij het Leidsche Rijn. Persoonlijk vond ik dit gedeelte van de excursie het minst van de hele week. Ik vond het Leidsche Rijn net een spookstad, er waren heel weinig mensen in een enorm woongebied. Ook de verleners van de informatie waren niet geweldig.

Woensdag 19 oktober Nijmegen

Dag drie van de excursie bracht ons naar Nijmegen. Na een lange treinreis was ik dan eindelijk gearriveerd. Nadat we hadden verzamelt bij het station gingen we met z’n alle naar de wijk Bottendaal. Ik vond het een leuke excursie en vond het heel mooi om te zien hoe zo’n wijk is veranderd in de loop der jaren. Vroeger hadden er allemaal kleine arbeidswoningen gestaan, voornamelijk voor de arbeiders van de Dobbelmamfabriek. En nu staan er toch allemaal mooie duurzame bolwerken. Nog steeds zijn er oude delen over. Zo staat de fabriekspijp er nog steeds. Na een tijdje lopen kwamen we bij een mooi pleintje met een fontein een knop tegen, als je daarop drukte kwam er een grote straal water uit de zijkant van de fontein. Ons groepje wilde een geintje uithalen door op de knop te drukken als de andere groep voorbij zou komen. Maar de mevrouw van het VVV drukte zelf op het knopje toen haar groepje langs kwam, ze schrok er zelf nog het meesten van volgens mij. Na dat we de binnenstad van Nijmegen hadden verkent gingen we na de pauze verder met de excursie. Toen we richting de waalsprong aan het lopen waren stuitte we op een kleine groep protesteerders (met tenten en al) na wat foto’s gemaakt te hebben raakte we aan de praat met een van hun, deze man was zo stoned als een garnaal en vertelde de grootste onzin die ik in me leven had gehoord. Hij ging van mickey-mouse naar een muziekschool en weet ik wat nog meer allemaal. Hij maakte dat wat hij aan het doen was niet populairder in ieder geval. De waalsprong was prachtig om te zien, vol met historische en natuurlijke kenmerken. We hadden van boven op de heuvel een prachtig uitzicht over het gebied we konden zelfs Arnhem zien liggen. Ten slotte gingen we naar de Marikenstraat. Dat is een uitbreiding van het centrum van Nijmegen wat rond 2000 was opgeleverd. Prachtig is dat geworden heel mooi! Op een of andere manier hadden ze daar alles super modern gemaakt maar bleven de oude gebouwen ook hun eigen waarde houden.

Donderdag 20 oktober Amsterdam

Op de laatste excursie dag gingen we naar de mooiste stad van Nederland, Amsterdam. We moesten ons melden bij het infocentrum van de NoordZuidlijn bij het Amsterdam CS. Hier werden we weer in twee groepen verdeelt en groep één waar ik in zat ging direct de NoordZuidlijn bekijken. Ik had daar super veel zin in. Opeens zaten we 24 meter onder de Dam, dat was heel apart om te ervaren. Je zag mensen hard werken aan de NoordZuidlijn en ik vond het prachtig om te zien, normaal zie je dat soort dingen alleen op National Geographic . Nadat we terug waren in het infocentrum kregen we nog extra tekst en uitleg bij de maquette. De maquette was heel uitgebreid, je kon overal zijn hoe diep de NoordZuidlijn liep en het werd allemaal heel interessant vertelt. Na de NoordZuidlijn gingen we naar het GWL terrein. Hier staat namelijk een woonbuurt van 6 hectare die autovrij is en gebouwd is volgens duurzame principes. Dit deel van de excursie was jammerlijk genoeg een beetje verpest door het extreem slechte weer. Het kwam echt met bakken naar beneden en dus was iedereen meer bezig met droog blijven dan naar de man te luisteren die informatie vertelde over de buurt. Tenslotte gingen we naar ’t Westerpark waar de Westergasfabriek ligt dit terrein is helemaal omgetoverd tot een plek vol met culturele en recreatieve bestemmingen. Op het terrein worden bijvoorbeeld nu concerten gegeven. Ik vond het leuk om te zien hoe een bepaald gebied zo’n metamorfose kan ondergaan dat het van een terrein gaat waar wat bestemt was voor het Westergasfabriek tot een mooi park waar allerlei verschillende activiteiten plaats vinden.

 

Vrijdag 21 oktober Breda, NHTV

Vrijdag mocht ik de foto’s van de week inleveren en kijken of één van m’n foto’s nog zo mooi was dat ik een prijs kon winnen. Gek genoeg was dit niet het geval..

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer