Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Een nieuwe afslag

Uitzending Max ...

20:54, 6/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zoals ik al vermeldde heb ik opnames gehad voor een uitzending bij Omroep Max. De opnames duurde ruim 4 uur voor een filmpje van 4 minuten. Linda en ik zijn ook bij de live uitzending geweest. Mijn filmpje kwam aan het eind. Na de uitzending kreeg ik van het diabetesfonds een gouden kolibrie op een glazen sokkel: een herinnering aan mijn medewerking aan het programma. Een paar dagen kreeg ik een email van de adjunct directeur dat zij rond de 3.000 donateurs hebben geworven. Ze hadden 1.000 donateurs verwacht. Dus dat is allemaal hartstikke mooi dus.

En laatst kreeg ik een verzoek van Karen van Novo Nordisk. Of ik wilde mee werken aan een fotoshoot die op twee internationale congressen getoond kan worden. Zelf krijg ik ook een set foto´s met een lichte vergoeding. JAAAAHHH Tuurlijk wil ik dat. De jurk is al gekocht en volgende week woensdag is het zover. Het wordt een totaal foto van mij met drie kleine foto´s van mijlpalen in mijn leven. Mijn drie gekozen mijlpalen in mijn leven zijn de geboorte van Kees, het behalen van mijn 1e Nijmeegse 4 Daagse en het kopen van mijn huisje. De shoot vind of bij mij plaats of bij Linda thuis. Mijn huis wordt namelijk verbouwd. Dus dat is niet handig.

Voor wat betreft mijn diabetes heb ik het afgelopen weekend geexpirimenteerd: Sunny, Anneke en ik liepen twee dagen achter elkaar. Een perfect moment om met langwerkend te dalen. Vrijdags spuit ik al 60%. Zaterdag heb ik de hele dag eigenlijk helemaal goed gezeten. Na het eten zit ik op het randje van een hypo. Dus snel nog een glas cola er achter aan en een stuk ontbijtkoek. Perfect. Ook zondag zit ik prima. Ik eet nu wel ietsjes minder, maar ik zou liever nog iets hoger willen zitten.

Dus voor de Elfsteden bedacht dat ik 50% ga spuiten en al op zaterdag. Dan moet ik rond dinsdag wel goed zitten. En als dat goed gaat, spuit ik met Nijmegen nog minder. Nijmegen loop je deels op adrenaline. Adrenaline werkt weer verlagend. Over 2 weken zullen we het weten.Young Voices en Max

18:52, 23/3/2009 .. 0 comments .. Link

Young Voices
In mijn vorige blog vermeldde ik al dat mijn reactie op Nina haar artikel in het NHD geplaatst werd. Dat had ik ook geplaatst op het diabetesforum. En zo kreeg ik in ene een mail van Yellow Communication, het PR bureau voor Young Voices/ Novo Nordisk. Of ik wilde meewerken aan een testimonial en opnames voor een online kookprogramma.

LEUK !

En zo zat ik een paar dagen later met Karen van Novo Nordisk aan de lijn. ZIj vertelde me wat meer over Young Voices en zo zat ik een paar dagen later op hun halfjaarlijkse teamdag in Soest. 's Morgens vertelde iedereen wat hij/zij in het afgelopen half jaar had gedaan en het aankomende jaar wilde gaan doen. Als laatste was ik 'aan de beurt'. Dus ik vertelde mijn verhaal. Wat stond ik op mijn benen te trillen zeg. Maar volgens mij viel dat niet op. Haha.
Voor de lunch werden er groeps- en portretfoto's gemaakt voor de website. En na de lunch kregen we een social media workshop van Michael Kroegman. We werden in drie groepen opgedeeld. Groep 1 (waar ik in zat) ging iets schrijven voor in de media, groep 2 maakte een radiocommercial en groep 3 ging bezig met YouTube.

Na de workshop was er een naborreltijd ingepland, maar ik (en vele met mij) waren helemaal gesloopt. Dus ben ik vrij snel naar huis gegaan. Thuis gekomen ben ik eerst een uurtje naar bed gegaan, want ik had verschrikkelijke koppijn.

En zo zit ik nu dus in Young Voices. Ik heb de Flair al gemaild voor mijn levensverhaal. En ik ben zojuist uitgenodigd om mee te gaan als Young Voicer naar de uitreiking van de Media Prijs 2009, samen met YV Wietske.

Max
Afgelopen donderdag heb ik de opnames gehad van Omroep Max...Verkeerde insuline

22:30, 26/2/2009 .. 0 comments .. Link

De hele week word ik trillerig wakker. Het zit elke keer net boven de 4. Maar echt 100% lekker voel ik me er niet bij. Woensdagochtend word ik rond half 5 wakker met een hypo van 3,3. De hypo hef ik op met ontbijtkoek. Ik weet dat ik daar heel heftig op reageer. Woensdag zelf ben ik de hele dag aardig duf. Voor het volleyballen duik ik nog een uurtje in bed. Ik eet een paar broodjes. En spuit wel mijn 10 eenheden. De arts heeft gezegd dat ik met volleyballen niet hoef te spuiten, maar elke keer met een hyper beginnen (wat anders wel gebeurd) trek ik niet. Het is dan moeilijk motiveren om te sporten.

Om 19 uur fluit ik eerst een meisjeswedstrijd. Leuke wedstrijd, maar 1.5 uur je aandacht er bij houden is wel heftig. Ik maak na de wedstrijd m´n spuit klaar. En ga beginnen aan de wedstrijd. Het loopt vandaag niet goed. Een paar teamgenoten staan behoorlijk chagerijnig in het veld. Het gaat niet lekker, ik laat me er ook door beinvloeden. Niet fijn dus ! Tussen de 3e en 4e set spuit ik. We winnen uiteindelijk nog met 3-2.

Na de wedstrijd hebben we met het team nog even gezeten en gesproken over de chagerijnigheid in het team. Ik deed m´n zegje dat gewoon niet altijd de snarken kan hebben. Nou ja, of het is opgelost had weet ik niet. Maar het is gezegd. We lopen aan het eind van het seizoen en dan is het meestal dat het wat minder loopt.

Ik ging nog even mijn BLS meten. Wat ? Een 2,9. Da´s niet goed. Dus snel de bar in gerend en een Mars er in gedouwd. Fenna vangt me op. Was wel even janken. Klote situatie. Klaar !

Ik ging naar huis en heb nog een bak choco/vanille vla met cruesli er in gegooid en naar bed. Om 3 uur werd ik wakker. Trillen en een bizar gevoel. BLS gemeten: 2,1. SHIT ! Snel 2 mueslirepen er in en daarna naar beneden voor een potje rabarber. Wat happen chips er achter aan. En na dat de waarde weer boven de 4 was ben ik gaan slapen.

Ik werd wakker met een 6,5. De hele dag had ik last van een duf gevoel. Zweefde door de ruimte. Koppijn steken. Wegzakkers. Niet fijn ! Maar we hadden een vergadering, dus ik moet er zijn.
Vergadering stelde niet veel voor. Om 15 uur ging het totaal niet. Snel wat koolhydraten in en daarna in de auto en snel naar huis. Of het autorijden wel veilig was, geen idee. Ik ben thuis mijn bed in gedoken en heb Fenna voor de Ikea date afgezegd.

Om 18 uur word ik wakker gebeld door hoe toevallig het Diabetesfonds. Of ik donateur wil worden. Ja hoor, maandelijk 10 euro is prima.
Ik maak de zuurkool van Linda warm in de oven en wanneer ik wil spuiten, zit er nog een naald op de Novorapid. Ik check de Levemir. Geen naald. SHIT...: ! Gisteren heb ik de naald na het spuiten op de volleybal er niet afgehaald. Ik heb dus niet 28 EH Levemir, maar 28 EH Novorapid gesproken, zonder iets/ veel te eten. Als je normaal 10 EH nodig hebt voor een pittige warme maaltijd, kan je je wel voorstellen hoe dat voor een werking op mij moet hebben.

Ik ben blij dat ik weet waaraan het gelegen heeft. Ik was al bang dat het door het volleyballen (en de stress er om heen) kwam. Had voor mezelf al besloten dat ik het nog één wedstrijd zou aankijken. Het was mijn eigen stomme fout. Het had nog anders af kunnen lopen. Ben heel erg blij dat ik wakker ben geworden.

Laagste score dus ooit: 2,1....

Hoop het niet meer mee te maken....Update februari '09

10:33, 20/2/2009 .. 0 comments .. Link

Zo… het is alweer een tijdje geleden dat ik hier geschreven heb. Maar eigenlijk gaat het wel goed. Ik heb tijdens het Egmond-weekend een hyper gehad in de kroeg. Daarbij ben ik uit mijn slof geschoten. Combinatie van factoren: Moe, drank, inspanning en iemand die me triggerde. Jammer genoeg heb ik het alleen niet doorgehad. Aldoende leert men en bier staat nu op mijn NO lijstje. Dan maar lekker aan de Martini. Mijn vriendjes en vriendinnetjes waren wel geschrokken dat ik zo uit mijn plaat ging, maar namen mij gelukkig niets kwalijk. Ik zal nog wel vaker op mijn bek gaan. Learn the hard way soms.

Binnenkort heb ik opnames van Omroep Max – Tijd voor Max om mee te werken aan een aflevering over (de vooroordelen van) Type 2 DM. Iets waar ik me vreselijk over kan opwinden. Ouderdomsziekte, weinig beweging, ongezond leven. BLEGGHHH !

Toevallig stond er vorige week een artikel over Type 1 DM en vooroordelen in de krant (NHD). Maar wat zetten ze dan neer over Type 2 DM: de door ongezonde leven veroorzaakte ‘ouderdomsdiabetes’. In mijn pissigheid heb ik ze de volgende mail gestuurd:

Beste NHD,

Wat fijn dat jullie in de NHD van 17 februari aandacht besteden aan diabetes door het artikel ‘Nina vecht tegen vooroordelen’. Alleen vind ik het dan toch wel jammer als de volgende passage lees: En dat geldt voor zowel type 1 – het lichaamsfoutje – als type 2, de door ongezond leven veroorzaakte ‘ouderdomsdiabetes’ in het stukje over Young Voices.

Ik ben een jonge meid van 28 jaar, volleybal twee keer per week en ben zwaar in training voor de 11stedenwandeltocht (>200 km), Nijmeegse 4 Daagse (200 km) en de Dodentocht (100 km in 24 uur), wat betekent dat ik bijna elk weekend een tocht van 25 tot 40 km loop. En dan toch krijg ik drie maanden geleden te horen dat ik diabetes type 2 heb. En juist tegen de vooroordelen over de ‘door ongezond leven veroorzaakte ouderdomsdiabetes’ is iets waar ik nu mee te maken heb.

Juist omdat door dit soort berichten de vooroordelen worden gevoed, zijn mensen zich er niet van bewust dat iedereen type 2 kan krijgen. Soms is het niets anders dan domme pech.

Groeten,
Maaike

Een dag later kreeg ik een bericht terug dat mijn e-mail als ingezonden brief wordt gepubliceerd in de zaterdag editie. Morgen dus even een krantje scoren.

Ook had ik nog gereageerd op een oproep van het Diabetes tijdschrift: Diabc. ‘Wat is je grootste eetzonde?’. Korte e-mail gestuurd over mijn warme chocolademelk met slagroom en een nipje Tia-Maria voor op mijn trainingsdagen. En later kreeg ik bericht van de journalist met nog wat korte vraagjes voor het artikel.

Nu stop ik met al die media hoor. Het moet niet zo worden dat mensen denken: "Daar heb je haar weer met haar ziekte !"

Vorige week vrijdag heb ik nog een goed gesprek gehad met twee lieve wandelvriendinnetjes. Eigenlijk was ik van plan om van huisarts te wisselen. Elke keer krijg ik een huisarts in opleiding. En naar aanleiding van de diagnose (die ik per ongeluk via de DVK te horen kreeg en pas later van de HA) heb ik mijn vertrouwen eigenlijk opgezegd. En nog werd ik er tijdens het gesprek met die wandelvriendinnetjes nog boos om. Maar met hun nuchtere kijk er op heb ik er deze week toch meerdere malen bij stil gestaan. Vanmorgen heb ik de praktijk opgebeld en gevraagd of de POH ervaring heeft met spuitpatiënten Ik vind het toch echt belangrijk dat zij daar ervaring mee hebt. En ze had gevarieerde ervaring. Ze behandelt op woensdagmiddag en donderdagochtend in de praktijk. De assistent heeft genoteerd dat ik over een paar maanden die kant op kom (waarschijnlijk).


Over 1.5 week heb ik nog een behandeling bij de internist en in juni heb ik nog een afspraak staan bij Regina. En als alles goed verloopt, wil ik dat als laatste afspraak hebben. Ik wil het namelijk op een goede manier bij haar afronden. Ben haar dankbaar hoe ze mij heeft begeleid in de eerste maanden. En wil haar daar ook echt voor bedanken.

Verder heb ik vandaag weer bloed laten aftappen. Één buisje maar. Maar ik werd wel wakker met een waarde van 3,8. En ik wist niet of ik nuchter moest blijven. Maar wel gedaan en de prikzuster wist het eigenlijk ook niet. Het diabetesforum zei later dat het niet hoefde. Zal het volgende week eens vragen bij de internist.

Op het wandelforum vertelde Voy/Maike dat haar dochters geen inentingen wilden hebben voor baarmoederhalskanker in verband met de prik. Dus ik zei tegen haar of haar dochters mss een weekendje bij mij in de leer moeten met 2 keer spuiten en ongeveer 4 keer prikken per dag. Daarbij antwoordde zij met het volgende bericht en dat vind ik dan ook wel mooi dat ik dat bereikt heb met mijn verhaal:

Ik heb het onze oudste verteld (15 jaar, overgewicht en er zit diabetes in de familie) en die neemt eerst haar petje af voor jou. Daarbij is ze behoorlijk onder de indruk van wat diabetes betekent in het dagelijks leven. Door jouw verhaal destijds op het forum is ze zich bewuster gaan worden, dat ze behoort tot een risicogroep. En ze is gaan sporten en probeert gezonder te eten...
Je bericht van toen heeft hier thuis een goeie impact. Vandaar dat ik - en wat waren ze kwaad, die meiden! - hun angst voor de inentingen ook ff op het forum heb geschoven.

Diabetes wordt al minder een 24uurs bezigheid. Ik wil er ook niet teveel over praten. Ik wil niet de Maaike zijn die het altijd maar over diabetes heeft. Ik wil gewoon Maaike zijn.

 

 Pleunie en Regina

22:32, 15/1/2009 .. 0 comments .. Link

Met een vol aantekeningvel ging ik naar het ziekenhuis. Eerst had ik een afspraak met Pleunie, diëtiste. We hebben het daar er over gehad, dat ik aan mijn kleding en aan de complimenten merk dat ik gewicht afval, maar dat de weegschaal pertinent stil staan op 102/103 kilo. Ik wil zo graag weer onder die 100 kilo. Ze heeft me gerust gesteld, dat ik waarschijnlijk wel aan het afvallen ben in vet, spieren aan het aanmaken ben. Maar dat door alles wat er gebeurt mijn lichaam uit balans is. Vocht- en hormoonhuishouding is totaal ontregeld. Zij adviseerde me dat ik mijn buikomvang (bij de navel) moet gaan meten en daarmee mijn motivatie om goed door te gaan weer omhoog gaat.

Ze had mijn vetpercentage nog gemeten. Dat was iets van 46/ 48%. Veel te hoog. Het vetpercentage op mijn eigen weegschaal was beduidend lager. Hoef ik dus ook niet meer naar te kijken.

Pleunie heeft me nog wat uitleg gegeven over het ‘wegspuiten’ van een grotere maaltijd dan normaal. Ze gaat mijn dagmenu uitwerken naar hoeveelheden koolhydraten. Als ik dan meer dan normaal koolhydraten neem of merk dat ik bijvoorbeeld heel erg reageer op rijst, kan ik wat meer dan normaal eenheden Novorapid spuiten. Ze vond het heel vreemd dat Dr. niet wilde hebben dat ik leerde bijspuiten. En gelukkig stond zij wel achter mijn niveau van beweging. Alles wat extra kan, is mooi meegenomen.

Met Regina, diabetesverpleegkundige, heb ik het in eerste instantie voornamelijk gehad over het contact met Dr. Ze begreep mijn frustraties volkomen. Ze heeft me de naam gegeven van Dr. Stam. We hebben uiteindelijk besloten Dr. nog één kans te geven en anders probeer ik het bij een andere internist.

Verder hebben we het ook nog over de 1elijnszorg gehad, huisarts en POH. Dr. gaf al aan dat ik waarschijnlijk terug moet. In maart staat er nog een afspraak met Dr. en in juni met Regina ingepland. Als Dr. in maart aangeeft dat ik terug moet naar 1elijnszorg, ga ik wel nog naar mijn laatste afspraak met Regina. Voor die tijd ga ik dan gewoon eens een oriënterend gesprek aan met de POH of huisarts.

Ik heb van Regina een kinderpen voor de Novorapid gekregen. Ik kan dan halve eenheden spuiten. Ook heb ik receptuur gekregen voor losse ampullen Levemir. Nog 4 pennen en dan kan ik over op de losse ampullen. Ik denk dat ik één pen bij mijn moeder nog bivakkeer. Dan heb ik daar ook reserve. Het aantal EH van de Levemir gaat van 30 naar 28 om te kijken of ik s morgens eens boven het randje hypo wakker wordt.

Mijn nierfunctie is blijkbaar via mijn bloed getest en was goed. Ik heb de waardes van mijn cholesterol meegekregen. Het hoeft pas over een jaar weer getest te worden. Omdat mijn bloed zo zoet was, was mijn cholesterol sowieso verhoogd. Of ik jaarlijks kan worden getest moet ik voorleggen aan Dr.

Metformine mag inderdaad niet geslikt worden bij zwangerschap en borstvoeding. Maar naast dat moet ik toestemming krijgen van mijn behandelteam om kinderen krijgen. Blij dat ik geen kinderwens heb.

Toen ik twee jaar geleden verstoorde BLS had, had de huisarts mij toendertijd eigenlijk kunnen vertellen dat ik binnen vijf jaar diabetes zou ontwikkelen. Natuurlijk wordt dat niet verteld omdat het leven dan niet echt meer aangenaam is. De operatie aan m’n galblaas en het auto ongeluk in augustus hebben waarschijnlijk best wel stresshormonen vrij gemaakt in mijn lichaam. En stresshormonen kunnen het laatste zetje richting diabetes betekenen. Bovenstaand verhaal kan ik nooit met 100 % zekerheid zeggen. Een oorzaak is niet te achterhalen. Maar met dit verhaal kan ik leven. Dit verhaal kan ik accepteren en met dit verhaal kan ik verder.

Bij Regina ben ik eigenlijk altijd de laatste patiënt Ik sta voor 30 minuten ingeroosterd. Maar weer heeft ze vandaag bijna 1,5 uur de tijd genomen.

 
  Normaal Maaike
Cholersterol Lager dan 5 6.64
Triglyceriden Lager dan 2 3.96
HDL Lager dan 1 1.26
LDL Lager dan 2,5 3.56
Kreatinine Tussen 60 en 120 65Hypooooooooootje gehad

18:08, 9/1/2009 .. 0 comments .. Link

Het nieuwjaarsontbijt was gezellig. Iedereen gaf elkaar netjes de hand. Weinig gesmak over en weer. De speech van de Burgemeester was best wel slaapverwekkend. En ook al zat onze tafel er bijna als eerste, we kwamen als laatste aan bod om te eten. Gelukkig had ik thuis al een mueslireep er in gedaan, want anders was het verkeerd gegaan.

Dinsdag ging mijn medicatie van Metformine weer met een pilletje omhoog. Ik slik nu bij het onbijt, lunch en het diner 500 mg Metformine. ´s Avonds eet ik bij Evelien die een heerlijke Surinaamse gehaktschotel heeft gemaakt. Na het eten gaat het alleen even mis. Een toiletbezoek is het gevolg. Daarna ga ik naar huis. Vlak voor het slapen meet ik voor de zekerheid mn BLS. 5,0. Shit ! Ik weet niet wat het minimum moet zijn. Op zich voel ik me goed. Ik heb glucopep en AA naast mn bed staan.

Woensdag word ik wakker. Alsof er een trein over me heen gereden is. Maar ik meet 4,6. Wat raar ! Maar nu heb ik gehoord dat als je een hypo komt ´s nachts dat je lever een spulletje, een soort glucogen, eruit gooit om je uit de hypo te houden.

Ik moet wel naar mn werk. De presentatie van Modulor staat vandaag gepland en ik moet er bij zijn. Ook moet een MT voorstel nog afgemaakt worden. De hele dag voel ik me als of ik op een wolk loop en mijn hersenkronkeltjes voortaan uit watten bestaan. Na het avondeten gooi ik ook gelijk mijn dessert erin. Ik stap de auto in met een waarde van 7,6. In de auto heb ik 3 glucopeppers genomen en met een waarde van 5,2 kom ik in Kesteren aan.

Vanuit het diabetesforum heb ik het adviesgekregen om niet te slapen onder de 7. Dus gooi ik er nog wat in. De wekker is op 3 uur gezet. Dan schijn je op het laagste te zitten. Met een BLS van 6,8 ga ik slapen en om 3 uur is het 4,2. Ik word wakker met 4,3. Ik denk dat ik toch voorzichtjes aan kan concluderen dat ik die nacht er voor een hypo heb gehad.

´s Middags bel ik met Regina. De Novorapid moet van 8 EH naar 4 EH. Waarschijnlijk moet er ook wat Levemir van af, zeker als ik volgende week 2 * 2 pilletjes 500 mg Metformine moet. We hebben het nog over het tijdstip om de Metformine te slikken. Omdat ik bij het avondeten al Novorapid spuit, had ik zelfstandig bsloten om bij het ontbijt en lunch de Metformine te slikken. (Met de 3maal daags slikte ik het wel bij het diner). Ze vond dat ik goed bezig was met alles (forum en tijdstipbepaling/redenatie).

Donderdag heb ik nog wel het gevoel gehad dat ik moest opeten tegen de trillerigheid. Vandaag heb ik er eigenlijk niet opgelet. Maar mijn moeder heeft ook zulke lekkere cake in huis. Hahaha !De feestdagen voorbij....

21:00, 4/1/2009 .. 0 comments .. Link

In mijn vorige blog vertelde ik dat de kerstdagen voorbij waren en dat het rondje Gooimeer er zat aan te komen. Wat een heerlijke dag was dat zeg....

Na het rondje (35 km) zijn we met zijn drieen uiteten gegaan bij de Chinees. Lekker natafelen met goede gesprekken. Ik kan ook met Sunny en Anneke goed praten over mijn rotgevoel door de internist. En ze sporen me wel aan dit aan te kaarten en door te vragen naar de diagnose. Een combinatie van de galblaasverwijdering en mijn autoongeluk, zou daar de kern van waarheid in zitten ? Mijn lever die een functie heeft overgenomen en daarbij de door het ongeluk vrij gekomen stresshormonen welke het laatste zetje hebben gegeven ? Als dit zo zou zijn, zou ik mijn diagnose zo veel makkelijker kunnen accepteren.

Met Oud & Nieuw heb ik maar geen oliebollen en appelflappen genomen, maar heerlijk stokbroodjes met Carpaccio en Zalm. Ook lekker ! Ik heb het niet gemist. Maar mijn borrel, die lekkere Martini, die smaakte me niet. En zo ben ik ook voor 12en naar bed gegaan. Volgend jaar zoek ik het gezelschap weer op.

En weer merkte ik een beperking door de diabetes. Bij het PvdB toernooi heb ik 4 wedstrijden gespeeld van 20 minuten. Lekker aan de gang. Maar na die wedstrijden was ik gewoon bekaf. En dan komt er nog een feestavond achteraan. Om 22 uur zat ik echt te knikkebollen en stuurde Fenna mij naar huis. Ik liet het me geen twee keer zeggen.

Morgen ga ik weer naar het werk. Eerst een nieuwjaarsontbijt. Gezellig. Hoop ik.De feestdagen !

15:06, 26/12/2008 .. 0 comments .. Link

Tja, dan komen toch echt mijn eerste feestdagen A.D (After Diagnose) er aan. Wat voorheen toch wel een vreetfestijn was, zal nu toch wel iets minder moeten. Maar genieten wordt het evengoed wel.

Sinds dinsdag zit ik aan de Metformine. Gelukkig heb ik (nog) geen last van de bijwerking misselijkheid, diarree etc. Maar met de feestdagen heb ik wel gemerkt dat ik `last` heb van een andere bijwerking, namelijk vermindering van eetlust. Ik merk dat ik al heel snel vol zit. Ik hoop dat het qua bijwerkingen hier ook bij blijft.

Eerste kerstdag heb ik gegeten bij Linda, Ar en Kees. Daar waren ook Mama, Bert, Opa en Ariên zijn familie. Linda en Ar hebben een heerlijk diner in elkaar geflanst. Vooraf hadden we verschillende kleine hapjes. Het hoofdgerecht was beenham met mosterdsaus, diverse groente en diverse aardappels. En het dessert was een Grand Dessert. Na het eten was ik toch wel moe en ben ik naar huis gegaan. De rest van de avond heb ik TV gekeken met een joggingbroek aan.

Vandaag had ik Mama en Bert te eten voor de lunch. De dingen die ik over had, heb ik meegegeven. Anders zou ik de hele week verkeerde dingen eten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaag heb ik voor de rest van de dag niets gepland. Morgen moet ik er weer vroeg uit. Op naar Almere. Lekker een rondje wandelen. Hmmmm, nu al zin in !Type 2 it is !

13:57, 23/12/2008 .. 0 comments .. Link

Ik kom net terug van mijn 1e bezoek (5 weken na de diagnose) aan de internist. En eigenlijk ben ik wel een beetje boos. Uit bloedonderzoek kwam naar voren dat er geen antistoffen in mijn bloed zaten. Afgezien van dat er in geen enkele generatie van de families (aan beide kanten) geen diabetes voorkomt, was de diagnose type 2.

In oktober 2007 heb ik mijn BLS en HbA1C was perfect. Sindsdien heb ik bijna elk weekend gewandeld (totaal ruim 1.300 km), dus het ontbreekt mij niet aan beweging. En dan toch type 2 ?
En wat krijg je dan van de internist te horen:
Om van beweging af te vallen, moet het pijn doen. Heb hem toen wel even duidelijk gemaakt, dat 40 km lopen eigenlijk toch echt wel pijn doet. Ook vertelde hij dat je niet veel verbruikt met wandelen…. Want je eet daarna twee bananen en je balans is weer gelijk.

Ik was te verbouwereerd om te reageren, maar later herinnerde ik me een simpel rekensommetje van de site van de wandelbond. Ik loop een 40 km in ruim 500 minuten (bijna 9 uur), wat een verbruik van ongeveer 3.000 calorieën geeft. Ik mag toch niet hopen, dat ik dat met twee bananen er weer aan vreet. Gelukkig heb ik over 3 weken een afspraak met de dietiste. Ik luister liever naar iemand die er wel verstand van heeft.

Tja, de diabetes kwam wel door mijn overgewicht. Ik moet 10 kilo afvallen. Van insuline zou je kunnen aankomen. Maar ik prijs me op dit moment gelukkig dat ik nu 5 weken insuline spuit en niet ben aangekomen (lees: 2 kilo afgevallen). Waarom kan een arts dan niet zeggen: Mevrouw, ik ben blij voor u dat u niet bent aangekomen, zelfs bent afgevallen. En u heeft een perfecte bloeddruk (120/70). Daar mag u best trots op zijn.
Want eigenlijk ben ik daar gewoon hartstikke trots op. Ik ben goed bezig, maar door zo'n bezoek aan een arts zorgt er wel weer voor dat ik me niet zo voel. Ok, hij triggert mij wel om hem eens te laten zien dat ik wel kan afvallen. Was dat dan misschien zijn bedoeling ?Griepprik, telefonisch consult…. Het gaat nog allemaal door

14:52, 18/12/2008 .. 0 comments .. Link

Na de vorige afspraak bij Regina heb ik vrijdag een megabaaldag gehad. En dan krijg je er ook nog een zeurende collega bij. Toen was voor mij de maat vol. Totale vermoeidheid voelde ik door mijn lichaam gaan. De koek was even op. Ik zou op Kees passen en ben eerder naar mijn zus gegaan, zodat ik even een uurtje kon slapen of in ieder geval liggen.

Heerlijk was dat. En Kees zorgde daarna voor de nodige afleiding daarna. Megabaaldag was dus over.

Zaterdag heb ik met Sunny gelopen in omgeving Voorhout (route: Voorhout, Noordwijk, Lisse, Warmond, Voorhout). Ook dit was weer goede afleiding. Zaterdagavond lag ik er weer rond 22 uur in. Zondag hadden we bij pap en Leentje Sinterkersten. Vlak voor het eten voelde ik me helemaal trillerig. Snel eten. Het gevoel klopt wel, want voor het eten zat ik op 4,7. Na het eten zat ik, ondanks Novorapid, op ruim 8. Dus eigenlijk weer te veel gegeten. Maar goed, het trillerige gevoel was weg.

Dinsdag belde ik naar de dokter voor een griepprik. Ik had mazzel. Woensdag was de laatste prikronde. Dus zo gezegd, zo gedaan. Griepprik is gehaald. En woensdag heb ik nog een telefonisch consult met Regina gehad. Het gaat eigenlijk allemaal goed. Spuiten in de buik met de vaste Novopen bevalt een stuk beter (minder pijnlijker) dan de wegwerp Novo pennen. Dus als ik mijn Levemir op heb, dan mag ik daar ook losse ampulen voor. Regina was blij dat het allemaal goed ging met het spuiten van Novorapid. Volgende week heb ik een afspraak met de internist. 10 minuten, dus alle vragen van te voren opschrijven gaf ze nog als tip mee.

Verder heb ik geregeld dat ik per 1 januari 2009 via de collectieve verzekering van DVN verzekerd ben bij Unive. In mijn pakket verandert niets. Ik krijg echter 5 % korting op de basisverzekering, € 25,- retour op het lidmaatschap van de DVN en mag ik bij de DVNwinkel voor € 200 extra aan teststrips bestellen (en bij een andere winkel voor € 60). Het levert dus alleen maar op.Voetencontrole….

09:41, 12/12/2008 .. 0 comments .. Link

En tot de jaarlijkse controlecyclus behoort dus ook de voetencontrole. Marieke Witte is mijn podotherapeute. We beginnen het gesprek met wat algemene informatie. Wat voor sporten doe ik allemaal ? Wat voor een blessures heb ik aan mijn voeten gehad ?

Ze bekijkt mijn voeten. Kleur is mooi. Geen rare plekken erop. Voldoende vet op de pootjes. Vervolgens doet ze nog een test met de stemvork. Die test bekijkt of de diepe zenuwen nog goed hun werk doen. Helaas…. Een ‘normaal’ mens moet de stemvork 15 tot 20 seconden horen. Ik hoor/ voel hem maar 8 seconden. Maar na een test op de oppervlakkige zenuwen hoef ik me er geen zorgen over te maken. Dat is in orde. Zenuwen ontregelen al bij een glucose van boven de 7. Over drie maanden gaat ze de test nog eens doen. Tegen die tijd moet ik wel ingesteld zijn.

Ik hoef geen aparte diabetesschoenen en sokken. Bij de volgende aanschaf van schoenen moet ik er op letten dat de hiel van de schoen heel erg stevig is, de zool niet in te drukken is, de punt van de schoen niet te buigen is en de schoen een lekkere voering heeft. Kortom: Stevige boots. Bij sokken moet ik voortaan letten op dat ze naadloos zijn.
Dan moet ik nog op een lichtbak met spiegel staan. Ze bekijkt mijn rug. Mijn ene bil hangt lager dan de ander, de knie ook en de bekken ook. Dit komt door de scoliose in mijn onderrug. Ze kan daar een zooltje voor maken als ik last van mijn rug zou hebben. Dat ga ik de volgende keer maar eens aankaarten.

Daarna ga ik naar de DVK. Eerst hebben we mijn vragen behandeld.

  • Het rare gevoel wat ik gisteren had tijdens de volleybalwedstrijd kan zij ook niet verklaren. Ik heb goed gehandeld. Volgende keer moet ik er nog maar eens goed opletten.
  • De blauwe plekjes in mijn benen na het spuiten duiden er op dat ik in mijn spier af en toe spuit. Ik moet niet te hard drukken als ik spuit.
  • Vanuit de BHV kan ik een inenting voor Hepatitis B krijgen. Dit kan geen gevaar voor mijn DM.
  • De minimale BLS voor slapen gaan, is er niet. In ieder geval moet ie niet in de buurt van de 4 komen. Ik moet gewoon zorgen voor altijd iets te drinken of suiker op mijn nachtkastje.

Verder kijkt ze mijn BLS-curves na. Ik zit nu nuchter op een goede waarde. Maar door de dag heen is het nog te hoog. We wachten totdat de internist klaar is met zijn patiënten. Hij komt langs en inderdaad moet ik nu in ieder geval voor de warme maaltijd 8 eenheden Novoparid spuiten. En tja, ik ga toch toe naar 4 keer spuiten, dus nu langzaam aan beginnen.

Van de DVK krijg ik een vaste pen. Een mooie zilveren voor de Novoparid en een blauw metallic voor de Levemir (als ik door de voorraad wegwerpers heen ben).

Ze bekijkt ook nog stiekem de uitslag van de antistoffen. Negatief. Dat wil zeggen dat er geen antistoffen in mijn bloed en dus type II. Oke, ze mag het eigenlijk niet tegen me zeggen. Dus bij de internist over 1,5 week weet ik van niets.
Het traject zal dan worden, nadat ik ben ingesteld, 2 keer per jaar naar de DVK, 2 keer per jaar naar de internist, 1 keer per jaar podotherapeut en 1 keer per jaar naar de oogarts. De DVK gaat nog vragen of ik weer naar de diëtiste moet.
Oke, type II… gelijk komt toch dat gevoel van falen om de hoek kijken. Ik voel nu al commentaar van mensen over mijn overgewicht. Bleghh… Bah…. En daar word ik eigenlijk wel verdrietig van. Het gevoel dat ik me straks moet gaan verantwoorden.
En als ik dan lees in de boeken/ internet over mensen met type II staat er overal passages van mensen zonder veel lichaamsbeweging, met overgewicht, erfelijkheid… etc..etc… Ook over de symptomen… gewichtsverlies valt weer onder type I. Pffff…. Ik weet dat het ‘de beste van de ziekte’ is, maar ik kan het niet rijmen. Ik wil de oorzaak weten. Van die 10 kg overgewicht die ik nog heb, daar kan ik mijns inziens niet van komen.

Ik laat het maar rusten… Het antwoord komt wel…Shake it baby….

10:19, 11/12/2008 .. 0 comments .. Link

Gisteren ben ik eerder weggegaan van het werk, omdat ik een strak schema had. En zo zat ik om 17 uur al te eten. Na het eten ben ik richting Oosterhout gegaan. Ik was gisterenavond beheerder, maar zou om 18.30 uur opgehaald worden. Dus moest ik snel de kantine up-and-running maken en de zaal. Gelukkig werd de zaal door de trainers gedaan en waren maandag de wedstrijd formulieren al geschreven. Iets over half 7 kwam de bar- en zaaldienst er aan en werd ik opgehaald om te spelen in Heerhugowaard.

Tussen de 2e en 3e set heb ik mijn BLS gemeten. Ik voelde me trillerig en had een raar onbestemd gevoel. Alsof ik niet gegeten had, maar dat had ik juist wel. Voor de wedstrijd had ik een BLS van 10 en nu 12. Raar. Ik span me in, maar mijn BLS stijgt. De 3e set had ik mijn kop er niet bij. Ik heb de 4e en 5e set aan de kant gezeten. We hadden 3-2 gewonnen. Na het douchen en aankleden heb ik mijn BLS nogmaals gemeten, 5.4. Kijk, zo voel ik me dus ook. Een duik in je BLS maken is niet echt fijn. Maar wat raar dat ik dat tijdens de wedstrijd niet zo heb gemeten.

Mijn vraag heb ik ook neer gelegd op het diabetesforum. Daar kwamen ze met de verklaring dat dit door de adrenaline komt. En dat je daardoor ook een half uur/ uur na een wedstrijd een duik naar beneden kan maken. Ik zal het ook nog checken vanmiddag bij de DVK.

Wat ik ook vervelend vond, is gaan slapen met een waarde van 6.4. Ik moet toch straks ook maar vragen wat een minimale waarde is, waarmee je kan gaan slapen zonder een grote kans te hebben op een nachtelijke hypo.Besef ik het misschien dan nog niet zo goed ?

12:59, 9/12/2008 .. 0 comments .. Link

Met mij gaat het eigenlijk langzaam maar zeker beter. Dat merk ik voornamelijk aan dat ik makkelijker mijn bed uit kom. De laatste maanden ging dat namelijk niet meer zo makkelijk. Mijn etensstijl heb ik niet veel moeten aanpassen. Ik moet alleen letten op de tussendoortjes. Goed. Als ik straks wel kortwerkende insuline ga spuiten, dan zal ik ook daar wel wat moeten aanpassen. Als ik dan met omstanders over mijn ziekte heb, is iedereen er van onder de indruk. En krijg ik vaak te horen ‘Tjo, dat heeft wel een impact zeg. En je zal je leven wel aardig moeten aanpassen.’.

Maar eerlijk gezegd, ervaar ik het (nog) niet zo. Met het eten voelt het als of ik op dieet sta. Ik moet er nu nog bij nadenken, maar dat zal niet lang meer duren. Ik mag blijven wandelen en een drankje op zijn tijd is ook mogelijk. Die kleine Bourgondiër in mij komt evengoed dus wel aan haar trekken.

Besef ik het misschien dan nog niet zo goed ?

Op het diabetesforum lees ik soms ook vervelende verhalen van mensen. Komt dat dan misschien later allemaal ? Ik voel me goed. Ik voel me niet ziek. Ben ik dan ziek ? Ja, ik ben ziek.

Misschien komt het wel na de afspraak met de internist op 23 december. In mijn hoofd voelt het alsof type II een vorm van falen is. Het spookt maar door mijn hoofd. Ik had er dan nog wat aan kunnen doen. Ik weet dat ik dat niet zo moet zien. Maar toch voelt het zo. Type I is een stuk vervelender. Type II kan nog verbeteren als in de vorm van medicijnen spuiten, slikken of een tijd(je) niet.

Waarom voel ik me dan zo ?

Ik lees in het boek en ook nog op andere plekken dat je een soort rouwproces doormaakt bij de diagnose van zo’n ziekte. Ontkennen, Boos, Onderhandelen en verder gaan. Ik ben niet boos geweest, wel verdrietig. Maar bij deze ziekte kan je niet stil blijven staan. Ik heb geen zin in een blind oog en een geamputeerd been. Doorgaan. Verder gaan. Heb ik dan stappen overgeslagen en moet ik mijn ziekte ontkennen ? Boos worden ? Onderhandelen ?

Veel vragen. Bang voor de klap. Als ie komt….Sinterklaaskado !

22:56, 5/12/2008 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen kwam ik na 2 dagen afwezigheid weer op mijn werk. Eerst even dus de emails lezen. Allereerst zag ik onderwerp PBO staan. PersoneelsBeOordeling. Even snel kijken. Zenuwen .... Ahhh !

Alles NORMAAL-GOED. Lekker om te lezen dat ik gewaardeerd word.

Argeloos lees ik de rest van de emails. Terugkoppeling MT ging niet door. Flexibele beloning. Owww, dat gaat over die lunch over 2 weken. Klopt. Flexibele beloning is goed gekeurd. En we mogen ook de volgende mensen feliciteren met hun vaste aanstelling per 1 januari.....

WTF !

Daar staat mijn naam tussen ! WAUW ! Eigenlijk wilde ik dit aankaarten met mijn PBO. Mijn contract eindigt pas per 1 maart.

Niet veel later komt mijn leidinggevende binnen met mijn aanstellingsbrief. In een oogopslag zie ik ook nog dat ik nu in mijn functieschaal zit (1e jaar zit je in een aanloopschaal). Dat betekent ruim 200 euro bruto er per maand bij. Dit kan ik goed gebruiken.

Ik had eigenlijk verwacht dat ze gezien mijn ziekte zouden wachten met een vast contract en een extra jaarcontract. Ik had daar niet gek van opgekeken, maar dit is helemaal super !

Na het werk heb ik mijn boodschappen in huis gehaald. Ik wil voor morgen bij mama een taart bakken. Eentje uit het kookboek van Hollandse Pot (voor diabetes). Daarna rij ik door naar Ranzijn. Ik kom thuis met een bijna 2 meter grote licht groene Nordman spar. Eerst gaan alle lichtjes er in. Ik duik de zolder op, maar merk dat ik al mijn sterretjes, roosjes en sliertjes van vorig jaar niet meer terug kan vinden. Raar zeg ! Het hele huis keer ik ondersteboven, maar helaas .... niet te vinden. Met behulp van nog wat oude spullen is het toch een hele mooie boom geworden.

De taart is zwaar mislukt. Ik probeer er nog wat van te maken. Morgen kijken naar het resultaat !Goedgekeurd door de oogarts

13:37, 4/12/2008 .. 0 comments .. Link

Daar ging ik vanmorgen om half 8 op de wandlschoenen voor mijn eerste keuring door de oogarts. MP3 speler op de oren en de stevige pas er in, want het was koud.

Om 8 uur was ik bij het ziekenhuis aangekomen en meldde ik me bij de balie. Ben toch eigenlijk best wel zenuwachtig. Ik moest plaatsnemen met mijn papieren in wachtkamer 2. Om kwart voor 9 ben ik maar eens gaan horen bij de aanmeldbalie hoe het zat. Ik was eigenlijk best wel boos. Die muts die mij in eerste instantie had geholpen, deed net of ze me niet zag. Een andere zuster ging even voor mij kijken.

Ik mocht even plaats nemen. Dat ik me boos zat te maken was goed te zien aan mijn waarde. Nuchter een 6 en nu na het eten en het kwaad maken bijna 12. En toen werd ik opgeroepen. Best wel kwaad liep ik de kamer van de arts in. Tja, zij kon er ook niets aan doen, maar die boosheid ben ik niet zo snel kwijt.

Ik stond op afwezig. En de arts bood haar excuses aan. Eerst testte ze mijn ogen met m´n bril. M´n bril was -2.00 gemeten en m´n ogen -1,50. Ik kreeg het advies om even te wachten met het bestellen van een nieuwe bril totdat ik volledig ingesteld was. Ik kreeg druppeltjes in mijn ogen zodat de pupil groter zou worden en ik mocht plaatsnemen in de wachtkamer.

Een kwartiertje later werd ik weer opgeroepen. Met een fel lichtje keek ze mijn hele oog na. Er was niets aan de hand. Wel zat er een lichte tekening achter in mijn oog. Dit zat in beide ogen. Aangezien ze geen vergelijkingsmateriaal heeft met vroeger gaat ze er eigenlijk van uit dat het aangeboren is. Totaal niet iets om me zorgen over te maken. Het wordt een aantekeningin mijn dossier. Op die manier kan het volgend jaar vergeleken worden. Voorjaar 2010 mag ik terug komen. En als ik ingesteld bent, mag ik gewoon lenzen nemen.

Terug liep ik via de stad en deed ik nog wat boodschapjes bij het Kruidvat. Ik voelde me net een junk. Daar keek ik even snel in de spiegel. Damn, je ziet bijna geen blauw meer. En thuis ben ik lekker mijn bed in gedoken. Ik ben net wakker. De pupillen zijn nog hartstikke groot en ik voel wat druk achter de ogen. Ik ga niet meer naar het werk.Raarrrrrrrrrrrr !

18:59, 1/12/2008 .. 0 comments .. Link

Huh ?

Net voor het eten prikte ik voor het eerst een BLS van 7.2 ... van schrik nog maar een keertje geprikt.... een 7.0...  Dit is gewoon ´normaal´ !

En ik had het vanmiddag ook al even door, maar ik zie beter zonder als met bril. En niet zo´n beetje beter, maar ik kan gewoon TV kijken zonder bril. Dat is echt jaren geleden......

WTF !!!

Het klokje van de magnetron.... ik zie gewoon dat er nu 18:05 op staat. Ik weet niet hoe lang dit duurt, maar ik geniet er even van !Uiteten en wandelen, twee van mijn favoriete bezigheden

21:04, 30/11/2008 .. 0 comments .. Link

Afgelopen vrijdag stond het etentje gepland met het volleybalteam. Bij het Eetpaleis in Alkmaar hadden we het etentje al 2 maanden terug gepland. Fenna bleef bij mij slapen en samen liepen we naar de stad. Het duurde even voordat het op gang kwam, maar het was een gezellige avond geworden. Ik merk dat ik met het maken van de keuzes voor het eten wel voorzichtig ben. Een bospaddenstoelensoep, geitenkaassalade... maar dit alles voor het dessert: Chocolademousse ! Hmmmm...

En ook... een lekkere borrel... Martine, ijs met Citroen !

 

Zaterdag ben ik met Bill en Sunny gaan lopen in de omgeving van Heemstede. Wat was de omgeving schitterend. Helaas was de tocht slecht gepijld en was het vaak even stil staan, route bekijken en weer verder. Daardoor hebben we snel besloten niet de 35 km, maar de 25 km te doen.

 

Ben door de dag heen redelik stabiel geweest met mijn BLS. Door voldoende te eten (3 broodjes ei, kaas en spek, 3 mueslirepen en de koekjes bij de thee en koffie) bleef het de hele dag tussen de 8 en 11.

´s Avonds heb ik een hutspotstampot gemaakt en lekker onderuit gegaan op de bank. De eerste lichting van allerlei spuiten en naalden is gearriveerd. Daarbij zat gratis tubes voor de handen en voeten. Daarmee heb ik mijn vermoeide voetjes mee ingesmeerd. Er zit een stukje eelt op mijn kleine tenen. Gelukkig heb ik dinsdag een pedicure.3e bezoek alweer

22:13, 29/11/2008 .. 0 comments .. Link

Ben weer bij de DVK (DiabetesVerpleegKundige) geweest. Ze vind dat er een dalende lijn in mijn glucose waarde zit. Ik moet vanavond weer 4 eenheden omhoog. En dinsdag heb ik met haar nog een telefonisch consult en dan zal ik tussen de 2 en 4 eenheden nog er bij moeten.

Ze heeft met Dr. (internist) overleg gepleegd en ik hoef nog geen kortwerkende insuline te spuiten. Geduld ... geduld ! Ze heeft met het zorgtraject laten zien. Alleen is die afhankelijk van type 1 of 2. Ze vermoed dat ik type 2 heb, maar tot die tijd word ik in het zorgtraject van type 1 gezet. Ook liet ze nog zien dat er nog meer types diabetes zijn, namelijk MODY LADA en X nog wat.... Ik heb het boek ´Diabetes voor Dummies´ besteld. Dus dan zal het allemaal nog duidelijkers worden. Ze had nog gekeken naar mijn bloedwaardes, maar de uitslag voor het type D duurt gewoon heel lang.
 
De DVK zie ik pas weer over 2 weken, maar in die tijd heb ik wel regelmatig telefonisch consult met haar. Ik heb ook nog de oogarts en podotherapeut aangekaart. En daar mocht ik gelijk een afspraak voor inplannen. De assistente zei eerst dat er pas in februari plek is, maar waarschijnlijk was er net iemand die had afgebeld, want a.s. donderdag kan ik al terecht (4 dec om 08.15) en volgende week donderdag naar de podotherapeute (11 dec om 15.10 uur). Dr. had een volle agenda. Zijn vaste assistente was er niet, maar die gaat me volgende week terug bellen omdat ze kan kijken of ze iets kan schuiven. Diegene die er nu was, zag alleen een gaatje bij de co-assistent. Maar dat leek haar niet handig.
 
Verder hebben de DVK en ik voornamelijk over de ditjes en datjes gesproken van diabetes. Dat ik zo moe ben maar ook dat ik eigenlijk heel erg pissig en verdrietig wordt van sommige mensen die denken door mijn overgewicht ´Owwwww je hebt type 2´... terwijl ze er geen kont verstand van hebben. Ik heb juist de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een gezond leven. En met 10 kg overgewicht creeer je nog geen D.
 
Ook heb ik nog gevraagd wanneer ik het ziekenhuis moet bellen als ik me niet lekker voel... en het komt er op neer dat als ik ga overgeven, dan moet ik bellen. Aapjes kijken....

19:14, 27/11/2008 .. 0 comments .. Link

En dan moet er weer gewerkt worden na een heerlijk rustig weekend. Dinsdag en woensdag moet ik weer op cursus in Rhenen. Met dus ook weer het vooruitzicht om tijdens de pauze twee dagen een uurtje naar Ouwehands Dierenpark te gaan. Lunchwandelen heeft zo een hele andere invulling. Maandagavond ga ik na het eten naar Kesteren. Helaas is daar ook treurig nieuws. Mix zal dinsdag worden ingeslapen. Wat sneu !

Bij de start van de cursusdag vertel ik iedereen wat ik heb en wat er zou kunnen gebeuren. Tijdens de cursus kan ik niet altijd mijn aandacht er bij blijven houden. Zeker niet tijdens het avondprogramma. Daarbij opgeteld dat die spreker zich enorm in mijn irritatiezone begeeft, maakt het wel een zware dag. De 2e dag is doorbijten.

In Kesteren krijg ik boerenkool voorgeschoteld. Heerlijk gegeten, maar zo gigantisch moe. Dus ik moet van mijn moeder eerst een uurtje slapen voordat ik ga auto rijden. En ondanks de hoeveelheid lawaai val ik als een blok in slaap. Om 19 uur ga ik richting Alkmaar. Bij Amsterdam kom ik er achter dat ik mijn spuitmateriaal ben vergeten. Ik zal het net redden. Bert zou was in een envelop doen, zodat ik het weekend doorkom.

Tijdens de volleybalwedstrijd moet ik voor het eerst en-public spuiten. Geen probleem. Tussen de 3e en 4e set leg ik de spuit klaar. En precies op het juiste moment vraagt de tegenpartij een time out. De meiden overleggen wat en ik spuit. Klaar !

Thuis gekomen heb ik een machtiging binnen gekregen van MediqDirect. Gelijk heb ik mijn eerste bestelling geplaatst van een voorraad naalden en strips. In Kesteren en bij Linda wil ik een doosje leggen met wat naalden en strips. Zo kom ik nooit zonder te staan.

Donderdag bedank ik tijdens de terugkoppeling mijn collega’s voor de kaart die ik heb gehad en leg ik nogmaals uit wat er aan de hand is. Ook heb ik ze verteld dat ik tijdens een hypo misschien heel vervelend uit de hoek kan komen, maar dat ik daar dan echt niets aan kan doen. Met een luchtige grap van mijn leidinggevende wordt het niet een zwaar onderwerp.

Verder ben ik aan de mail geraakt met een oud collega die een aantal jaren diabetes heeft. Zij is mijn voorbeeld hoe ik er niet mee om wil gaan. Zij zocht altijd negatieve aandacht met haar diabetes door heel overdreven te doen met het spuiten van insuline.

Maar toch heb ik contact met haar gezocht. Ik ken verder niemand met diabetes en vind het toch wel prettig om daar met iemand over te hebben. In haar email doet ze alleen een aantal aannames (eet veel brood, eet verkeerd, sport niet, aanleg diabetes) waardoor ik er geen prettig gevoel over heb. Op een vriendelijke manier heb ik haar duidelijk gemaakt, dat ik juist de laatste twee jaar heel gezond leef, veel sport en absoluut geen aanleg heb voor diabetes. Ik ben de eerste in de familie.

A.s. dinsdag heb ik mijn eerste pedicure afspraak staan. Ben benieuwd. Als het maar niet kriebelt ! Hahaha….DVK is trots op mij !

14:56, 24/11/2008 .. 0 comments .. Link

De dag na de diagnose blijf ik nog thuis van mijn werk. Ik moet het eerst even een plek geven. Ik heb veel gelezen die dag. De folders van de DVK, op de diabetes Hyves, op het diabetes forum. ’s Middags ga ik met mijn zus naar de sauna. Even heerlijk relaxen. Dat heeft me echt goed gegaan.

Twee dagen na de diagnose heb ik weer een afspraak bij de DVK. Ik heb een aantal vragen opgeschreven voor de afspraak.

Metformine - Een pilletje wat je bij je insuline kan gebruiken om niet aan te komen van de insuline – Moet ik aankaarten bij de internist
Hba1C – Uit de bloedtest van woensdag blijkt dat dit 11,6 is. Dat wil zeggen dat de gemiddelde glucosewaarde van de afgelopen 3 maanden tussen de 12 en 16 was. Ik heb al meer dan 3 maanden diabetes.
Autorijden – Ik hoef niets te melden bij de verzekering. Ook niet bij mijn levensverzekering en hypotheek. Pas als ik nieuwe polissen ga afsluiten moet ik het melden.
Schildklier – Vaak wordt bij diabetespatiënten gezien dat zij ook iets met de schildklier hebben.
Oname ziekenhuis – Wanneer er getwijfeld wordt of je diabetes hebt, word je wel eens een dag opgenomen in het ziekenhuis. Bij mij is er geen twijfel. Ik heb het.
Acupunctuur – Kan geen kwaad.
Machtiging Mediq direct - De machtiging is geregeld. De DVK heeft mij vrijdag opgegeven. Ik krijg de gegevens via de post om in te loggen. Mediq direct regelt zelf afrekening via mijn verzekering. 
Pedicure – Ik krijg een verklaring van de DVK voor vergoeding van mijn verzekering voor de pedicure.
Tatoeage - Het bijvullen van mijn tatoeage is geen probleem. Maar liever op een moment dat mijn glucose normaal is. Dat is beter voor de wond.
Bloeddonor -  Navraag bij de internist. Maar later zie ik op de site van sanquin dat je alleen met pillen slikken nog mag geven en niet met insuline spuiten.

Ik krijg complimenten van de DVK over hoe ik het op- en aanpak. Ze heeft het idee weinig problemen met mij te krijgen en vindt me een kanjer.

Ik vertel haar dat ik niet bij de pakken neer wil blijven zitten. Ik wil alles weten. Zo ben ik. Ik wil geen blind oog en geamputeerde been over 20 jaar. En als ik dat niet wil, moet ik nu goed aan de slag. { Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Uitzending Max ...
Young Voices en Max
Verkeerde insuline
Update februari '09
Pleunie en Regina

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer