23/9/2015 - 10 jaar Aruba

Vandaag, 23 september 2015, wonen we 10 jaar op Aruba. De eerste 5 jaar heb ik jullie wekelijks, soms dagelijks, bijgepraat over onze avonturen. Na die 5 jaar voelde het regelmatig alsof ik in herhaling viel en ging de lol van het schrijven er een beetje af. Op enig moment zaten we ook nog middenin een grote verbouwing dus had ik wel wat anders aan mijn hoofd.Toch lees ik met plezier de stukjes en onze belevenissen terug en bedenk me dan dat het in Huize van der Put niet vaak saai is :). In het kader van het 10-jarig jubileum blik ik, middels deze blog, terug op de leukste, verdrietigste, gezelligste en andere gebeurtenissen op dit mooie eiland.

 

2005: het jaar waarin er van alles in ons leven gebeurde: trouwen, emigreren, een nieuwe baan voor ons allebei, veel kakkerlakken en de eerste kerst bij een graad of 30.

2006: de komst van Kwibus, onze eerste hond, waarvan we ook weer veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen, heel veel bezoek uit NL (ik had soms net een paar dagen de tijd om het beddengoed en de handdoeken te wassen voordat er een nieuwe lichting kwam, haha) en verder vooral erg wennen aan de temperatuur, het vroege donker worden, de traagheid bij vooral de overheid-instanties maar ook nieuwe vrienden maken en een voorzichtig begin van het leren van het Papiamento. En aan het eind van het jaar de komst van hondje nummer 2, Miep.

2007: een huis gekocht, gedoe met vergunning (2 jaar illegaal maar uiteindelijk toch een leuk kerstkado in de vorm van een verblijfsvergunning), voor het eerst een autokeuring op Aruba meegemaakt, het appartement opgeknapt dat daarna in gebruik genomen is door vrienden en familie, een hond verloren (Diabla) en een andere erbij gekregen (Floortje), Miep aan de schurft, de bouw van onze eigen AruBar op de porch, het ontstaan van een heuse Arubaanse Quiz voor alle Aruba gangers, verandering van baan (van Delfts Blauw naar drank is maar een kleine stap haha) en de ziekte van Nelson waardoor ik toch nog een beetje tussen het Delfts Blauw bezig bleef.

2008: Als echte Ali Illegalie voor het eerst sinds een paar jaar van het eiland af en wel naar de buren Curacao, met heel veel dank aan Tom & Jolanda, daar het trieste nieuws ontvangen dat Nelson, de man van Lena, is overleden. Ook het jaar van de ontdekking (voor ons dan) van Eier'n Smieten, salsa & papiamento lessen, eindelijk een concert van Eddie Herrera meegemaakt, onze nieuwe bewoonster van het appartement, Doris, verwelkomen, de orkaan Omar die voor heel veel wateroverlast heeft gezorgd, mijn eerste operatie in het buitenland wegens cyste en ook gelijk te horen gekregen dat kinderen er definitief niet in zitten maar 2008 is toch het meest het jaar van het overlijden van Pa, we wisten natuurlijk al dat hij ziek was en gelukkig hebben we hem, ook dit jaar, nog in een soort van goede doen meegemaakt (hij had een topweek) maar toch......

2009: het begon het jaar met het laten inslapen van onze stoere bikkel Sam, een bezoek aan het ziekenhuis met Ron want een stukje van zijn vinger verloren aan de snijmachine, het overlijden van onze vriend Taxi Piet en later ook nog club icoon Joark, Ron naar Ford Lauderdale, ons huis in A'dam ein-de-lijk verkocht, ons tripje naar Suriname met Jurien & Jaap, mijn allereerste tattoo, de komst van Dushi en haar 3 pupjes waarvan we er eentje hebben gehouden, onze Zeus, en als afsluiter van een bewogen jaar een kerstconcert van DJ Tiesto.

2010: in februari met de familie naar Orlando met een extra lange tussenstop (vlucht uitgevallen) in Miami, Ron mocht het in mei nog eens dunnetjes overdoen in Chicago (je komt nog eens ergens voor je werk...) en daarna voor hem een nieuwe baan in oktober om later nog een keer een switch te maken, een kolibrie nestje op de porch, wat kleine aanpassingen zoals nieuwe ramen en deuren voor het appartement en een tripje naar Nederland voor Es (koud!).

2011: Esther een nieuwe baan, ditmaal als administratief persoon voor een aantal restaurants (en daarnaast nog een parttime baan bij een van de restaurants in de avonduren om de verbouwing deels te kunnen bekostigen :):)), het jaar van de 3e ster van Ajax wat uiteraard in huize van der Put ook ruim gevierd is, een tripje naar New York met mijn ouders, een eigen boek op de markt gebracht door vriendin Angélique met daarin een verzameling van de mooiste verhalen (met foto's) van 5 jaar Aruba / www.macamba.net , de start van de verbouwing die uiteindelijk ruim 7 maanden zou duren......en Ron met een hernia waar ie natuurlijk weer te lang mee had doorgelopen, gelukkig was een operatie niet nodig.

2012: de verbouwing die (voorlopig) even zijn einde naderde, een verrassingsbezoek van broer Jan, Doris die eind juni teruggegaan is naar Belgie (was wel even wennen hoor!) waarna we het appartement klaar hebben gemaakt voor korte-termijn-verhuur inclusief website www.kwibus-apartment.nl

2013-2015: ook wel veel gebeurd maar niet meer zo goed bijgehouden (lees: niet) op de website. En tja, de jaren gaan tellen dus vergeef me als ik dingen niet benoem die wel zijn gebeurd: trouwen van Han & Daisy hier op Aruba, wij een nieuw plafond in de woonkamer dankzij Han & Perry, het verlies van Floortje die zo ziek was dat wij haar hebben moeten laten inslapen, mijn moeder die ineens heel ziek was waardoor ik met behoorlijke spoed naar NL moest (gelukkig is het allemaal goed gekomen), toch weer veel bezoekjes uit NL, goede verhuur van het appartement maar toch blij dat er ook lange termijn (1 jaar) gehuurd werd wegens minder rompslomp, weer wisseling van baan door Ron na 2 jaar viswinkel, voor het eerst mijn nichtjes en zwager op bezoek op Aruba (na veel gedoe met een oplichtingszaak waardoor de trip van de familie een jaar moest worden uitgesteld wegens geen tickets......met dank aan de onbetrouwbare Fatos A. - zie SBS Undercover programma van 8 maart 2015 als ik mij niet vergis), enz enz.

 

Inmiddels zijn Gerrit-Jan en Ansjelien (waar onze liefde voor Aruba allemaal mee begon) weer voor 4 jaar op Aruba komen wonen dus ons 12,5 jarig huwelijk kunnen we met onze getuigen van toen gewoon hier vieren haha. Onnodig te zeggen dat we het hier nog altijd heel erg naar onze zin hebben en dat we nog altijd geen spijt van onze grote stap hebben! Als jullie alle verhalen nog eens uitgebreid willen teruglezen, aan de rechterkant van deze blog, staat alles onder het kopje "archief", per maand/jaar te selecteren.

= 2

23/9/2015 - Lange tijd...
Reaktie van Tom

Potverdomme, 10 jaar alweer en deze blog, mede door de opkomst van andere social media, is gaandeweg een zachte dood gestorven. Leuk dat je ter gelegenheid van jullie jubileum de draad weer opgepakt hebt!
Link naar deze reaktie...

23/9/2015 - Jeetje :-)
Reaktie van Anonymous

Wat kan er allemaal gebeuren op 10jaar ... Zoveel mooie en soms wat mindere momenten en heb bijna de helft bewust ervan mogen meemaken en je kent me he, Essie .. Zit hier weer helemaal emo te doen na het lezen van je blog ... Aruba heeft me twee mooie mensen gegeven in mijn leven, Masha danki Mi Dushi xxx Mi stima bo
Link naar deze reaktie...

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam