5/7/2011 - Fase I

Vanochtend kwam Gocho, onze aannemer, om half negen met een pickup vol werklui (4, waaronder 3 zonen, haha) voorrijden. Ik was al op het werk maar Ron wilde even zijn komst afwachten.

Vanmiddag bij thuiskomst troffen we een half dak aan in de oude staat, de andere helft was al verdwenen. De lange balken zijn op dat stuk vervangen en het grootste deel is al voorzien van plywood. Morgen gaat de andere helft eraf evenals het dak van de porch. Dit was nogal onvoorzien (de snelheid dan) waardoor Ron nu nog druk bezig is de porch zoveel mogelijk leeg te trekken. De bedoeling is dat het dak van de porch aan gaat sluiten bij het grote dak. Nu zijn het nog twee lossen daken. Ik heb mij na het eten bezig gehouden met stofzuigen, dweilen (dat zal nog wel dagelijkse kost worden de komende weken) en snel nog even 2 wasjes opgehangen voordat dat niet meer mogelijk is.

Het dak is natuurlijk nog niet waterdicht dus hopelijk houden we het droog vannacht;-)

De aansluiting van de electra zat op het dak en moest er natuurlijk vanaf. Afgelopen week heeft Elmar de aansluiting naar de muur aan de voorkant van het huis verplaatst. Daar laten we het lekker zitten, het zit keurig recht (zeker voor Arubaanse begrippen) en we willen liever niet boren in ons nieuwe dak.

Waar Gocho staat is onze slaapkamer. Wat zal het een raar idee zijn dat we vannacht slapen onder een half dicht dak, haha. Gelukkig zit er nog een verlaagd plafond boven ons hoofd.

Dit deel van het huis/dak is de kant van het appartement. De (asbest) platen zijn in slechte staat en ook de aanbouw is niet top. De hele boel wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook hier komt een dak met shingles.

 

= 0

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam