11/7/2011 - Fase IV

Afgelopen weekend was het rustig aan het klusfront. De aannemer en zijn jongens hadden een weekend vrij, des te drukker waren Ron en ik.

Ron heeft zaterdag gewerkt en die tijd heb ik gebruikt om nog even met Marianne naar het strand te gaan want de komende weken gaat het er natuurlijk niet meer van komen, haha. Nadat we Wendy uitgezwaaid hadden op de airport (gaat een paar weken naar NL & Spanje) heb ik bij thuiskomst 2 auto’s gewassen. Met al het stof rondom het huis zagen die er niet meer uit. Terwijl 1 v.d. 2 in de wax stond gelijk maar even de tuin gesproeid want ook de plantjes zaten onder het stof.

Ron had in de tussentijd een interview op de Noordkust (een oud-collega van hem werkt tegenwoordig bij de Amigoe en er is een zomer-item in de zaterdageditie). Het kan dus goed zijn dat we binnenkort Ron met een aantal van onze honden in de krant zien staan, haha.

Zondagochtend vroeg opgestaan om de eetkamer en de keuken leeg te trekken. Tussendoor hebben we nog bezoek gehad van Gert, de (jeugd)vriend van Ron. Hij was voor een paar dagen op Aruba en kwam even aanwaaien. Leuk!

Nadat Ron naar zijn werk was vertrokken ben ik verder gegaan met inpakken. Alle dozen staan nu in de woonkamer en, op de schoonmaakmiddelen na, is de keuken leeg. Ik heb een paar bordjes, kopjes en bestek achter de hand gehouden en verder moet de magnetron maar wat overuurtjes maken.

Morgen komt Gocho het dak verwijderen en beginnen de jongens met het uit elkaar halen van de keuken. Ik kan de komende tijd dan gebruiken om alle deurtjes en kastjes te schuren en te voorzien van een nieuw laagje verf. De kleur houden we nog even geheim, haha.

De eetkamer. Het verlaagd plafond gaat er helemaal uit (ook in de keuken) en wordt hetzelfde als het plafond van de porch. Het plafond van de porch wordt gebeitst, dit plafond wordt wit geschilderd anders wordt het te donker. Achterin komt rechts een nieuwe badkamer, links zal een klein kamertje/kantoortje worden. De groen/gele tegels die we hierbij overhouden (in de nieuwe kamers komen nieuwe plavuizen) kunnen we, mits we ze heel eruit krijgen, gebruiken voor de keuken. Het hoort natuurlijk wel bij het huis!

Het kookgedeelte zal een kwartslag draaien zodat je de stove kunt zien als je aan komt lopen. De bovenkastjes zullen in een andere opstelling opgehangen worden en het barretje gaat iets verder naar voren (gezien vanaf de kijker). Links zal de koelkast komen en, maar dat hangt van de offerte van de aannemer af, zal een extra raam komen zodat we vanuit de keuken op de porch kunnen kijken. Het raam aan de rechterkant wordt een keer zo groot. Zoals gezegd wordt de complete keuken geschilderd. En we krijgen nieuwe wandtegeltjes.

Voordat Ma v.d. Put kwam logeren is deze kamer nog geschilderd maar omdat de muren zo slecht zijn en een gedeelte te dicht op de septictank is gebouwd zal hij, net als de aangrenzende badkamer verdwijnen. We leveren dus ongeveer een halve kamer in en de nieuwe badkamer wordt iets kleiner maar ach, we zijn maar met z'n tweetjes....

We gaan proberen om de wcpot en de wastafel te gebruiken in het appartement. Daar is nog afzichtelijk groen porcelein en dit grijs staat er iets beter;-)

Maar goed, dat is een projectje van later zorg.

= 1

16/7/2011 - Meters maken...
Reaktie van Tom

Sodeju, ben je even een paar weken wegens een gecrashte laptop nauwelijks online, is bijna jullie hele stulpje verbouwd. Ziet er top uit!!!
En dat ze dat zo snel kunnen daar op Aruba... ;)

Succes met de rest van de verbouwing, ik houd het in de gaten!!

Mazzel,
Tom
Link naar deze reaktie...

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam