16/7/2011 - Fase V

De verbouwing (of moet ik zeggen het afbreken van ons stulpje) gaat vrolijk verder. Helaas konden de groene plavuizen niet netjes worden verwijderd dus moesten we, behalve voor de nieuwe badkamer en het “kantoortje” ook plavuizen kopen voor de rest van de eetkamer/keuken. Een onvoorzien, extra kostenpostje dus. Maar goed, beter nu alles in 1x goed dan over een tijdje weer aanklooien.

De shingles zijn inmiddels bezorgd. Het is een iets andere kleur dan we gepland hadden maar omdat er weinig op voorraad was en we anders te lang moesten wachten hebben we voor deze kleur gekozen. Ook mooi!

Vrijdag is het dak van de eetkamer/keuken verwijderd, maandag gaan ze beginnen met het slopen van de buitenmuur. Ik ben de afgelopen dagen bij thuiskomst begonnen aan het schuren van de keukenkastjes/deurtjes, Ron gebruikt zijn vrije dag om alle losse onderdelen die door de tuin slieren in de container voor het huis te gooien. Ook oude houten palen e.d. die al een tijdje naast de schuur staan worden opgeruimd.

De hondjes zijn inmiddels aardig gewend aan alle herrie. Ze hebben iets minder plek op de porch want die staat nu behoorlijk vol maar Ron neemt ze een paar keer per week mee naar de Noordkust en dan zijn ze dat al snel vergeten, haha.

Vrijdagmiddag waren Ron en ik beiden not amused. Het begon ’s ochtends al met een bezoekje van de elektricien, aanbevolen door Gocho, de aannemer. De elektricien vroeg het lieve sommetje van Afl 5000,00 voor het opnieuw aanleggen van bestaande kabels (lees: nieuwe contactdoosjes, wegwerken in de nieuwe muur en misschien een extra 220V aansluiting) daar waar ik afl 2000,00 had begroot. Ik heb de aannemer gevraagd of hij soms denkt dat we gek zijn. In eigen land zou die pipo misschien afl 5,00 per uur krijgen maar hij dacht natuurlijk dat ie die rijke Nederlanders, voor de goede orde, wij moeten gewoon ook heel hard werken voor ons geld en zijn zeker niet rijk, wel even een poot uit kon draaien. Helaas voor hem kan ie de klus nu wel vergeten (hij zei nog tegen Ron dat ie wel in prijs kon zakken maar dat had ie maar eerder moeten bedenken). Ron gaat nu samen met een collega (van huis uit elektricien) kijken wat ze kunnen doen.

Na het gedoe met de elektricien liet Ron per ongeluk de kruiwagen tegen mijn auto vallen en is mijn Tessie (samenvoegsel van Tercel en Essie, haha) nu voorzien van een deuk(je). Tja……lang boos zijn heeft geen zin want daar gaat die deuk niet mee weg maar jammer is het wel. Het was nog de enige in ons wagenpark die er netjes uitzag.

Vervolgens gingen de werklui weg, wij staan nog even puin te ruimen bij Doris voor de deur, zie ik dat ze veel vuil gewoon in de struiken hebben gegooid. Ook asbest dus! Er staan notabene een grote afvalcontainer voor het huis!!! Gelijk de aannemer gebeld en gezegd dat we hier niet van gediend zijn. Al kost het me maandag een vrije dag om het te controleren maar opruimen zullen ze! Soms vraag je je echt serieus af of deze mensen wel hersens hebben.

Omdat we én geen keuken meer hebben én even weg wilden van al die stof zijn we een hapje gaan eten bij Da Vinci. We hebben het weekend dus toch nog prettig afgesloten

De groen/gele tegels.

De eetkamer, zaterdagmorgen. Ron en ik hebben vrijdagavond voordat het donker werd nog een paar kruiwagens troep weggereden zodat we het weekend nog een beetje opgeruimd ingingen. De 220V aansluiting zit er gelukkig nog zodat ik iig nog een kopje oploskoffie of Senseo kan maken, haha.

Het raam rechts zal niet meer terugkeren. Dit doen we zodat zowel Doris als wij iets meer privacy hebben. Het plafond wordt een stukje hoger dan het vorige en zullen we wit schilderen zodat het licht genoeg blijft. 

Ziehier een gedeelte van de puin die ze in de cunucu achter het appartement hebben gegooid. Sukkels!

Je zou zeggen dat er meer dan genoeg ruimte is;-)

Jammer dat ze niet wat voorzichtiger te werk gaan. Het zijn toch echt hele dikke (stap)tegels. Eens kijken of Gocho dit nog gaat vervangen voor ons.

 

= 1

18/7/2011 - wat een grote ondeneming
Reaktie van Anonymous

lieve Ron en Esther.
Wat een grote verbouwing.Je moet goed kijken want het is een heel ander gezicht.Ik hoop dat alles naar wens loopt.Geweldig wat jullie doen,het zal prachtig worden.En wat leuk dat gert geweest is.Kinderen heel veel succes met alles.Vraagje waar droog je nu de was?Esther en eten kan zeker bij je werk.Sterkte samen doeiiiiii Ma
Link naar deze reaktie...

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam