7/8/2011 - Fase VIII

En weer een (financiële) tegenvaller: de muur van de porch naar de keuken staat zo wankel dat deze ook volledig vervangen moet worden. De fundering ligt dus ook nog niet want eerst moet deze muur worden gezet. We houden de moed er evengoed wel in dus geen zorgen. Vandaag hebben we alvast plastic opgehangen zodat dit het ergste stof tegenhoud. Natuurlijk is het straks open huis dus de honden kunnen alleen nog in de voortuin. Maar goed, dan moet Ron maar een keertje extra met ze lopen. De tuin is gebarricadeerd dus Miep kan er, volgens ons, nu echt niet meer uit.

De aannemer is in ieder geval zo vriendelijk de kosten van materiaal en labour voorlopig voor zijn rekening te nemen en als nu ook de Vitara eens langer dan een dag goed blijft rijden dan kan die eindelijk worden verkocht en kunnen we van dit geld alle tegenvallers financieren. We hebben hem voor veel geld laten maken maar donderdag stond Ron alweer stil. En dan ook niet op de eerste de beste plek, de heuvel voor het Renaissance hotel in Oranjestad (net voorbij de Paddock), haha. Hoe ongelukkig kun je het hebben

Verder gaat alles natuurlijk veel te langzaam naar mijn zin maar als we straks een heus paleisje hebben dan is alle ergernis snel vergeten.

Helemaal achteraan links komt een deur zodat we wel van onze tuin naar het appartement kunnen lopen. Het stuk van de septictank (betonnen plaat achteraan de foto) is er nu extra als tuin bijgekomen.

Bovenop deze hoop zand moeten matten betongaas worden gelegd en dan kan het cement worden gestort en de muren worden gebouwd. Maar eerst moet de muur links achteraan worden gesloopt en opnieuw gezet.

Het plastic hangt en hoewel dit vast niet alles tegenhoud is een deel toch beschermd tegen de stof en rondvliegende stukken beton. Op de voorgrond van deze foto is mijn "keukenblokje"
te zien, haha. Op de houten tafel wordt afgewassen en ernaast staat de bbq. De magnetron en de koelkast staan aan de andere kant van de porch en het water moeten we aan de voorkant van het huis halen. We leggen dus de nodige kilometers af als we willen eten/drinken;-)

Ada, de kolibrie die vorig jaar een nestje had op onze porch is solidair en is ook druk met de verbouwing. In dezelfde palm is zij wederom een nestje aan het maken. Het oogt nu nog wat rommelig maar ze is er echt heel druk mee en ik weet zeker dat het weer een prachtexemplaar zal worden. Zij heeft geen gedoe met de bank, aannemer, overschrijding budget enz, hahaha.

Ik kan er echt vreselijk van genieten als ik haar zo bezig zie en blijf altijd muisstil zitten of staan als ik haar richting palm zie gaan. Dat maakt alle "ellende" van ons meer dan goed!

= 3

8/8/2011 - Jeez...
Reaktie van Tom

Wat wordt er nu eigenlijk niet vervangen?

Succes in ieder geval!!!
Link naar deze reaktie...

8/8/2011 - kolibrie verbouwing
Reaktie van Anonymous

nogmaals hoi

ik hoop dat de bouwvakkers de kolibrie met rust laten en niet per abuis het nest eruit lopen hopelijk komen er niet meer tegenslagen en ik denk als het af is naar de zin dan ga je genieten hoor en velen met jullie die op bezoek komen

gr marielle
www.everyoneweb.com/hooi
Link naar deze reaktie...

14/8/2011 - wat een werk
Reaktie van Jos

Hoi Essie, dacht dat je me helemaal vergeten was, maar nu ik weer helemaal bijgelezen ben, begrijp ik het . Wat een onderneming, bijna een heel nieuw huis. Veel succes.
Link naar deze reaktie...

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam