12/9/2011 - Fase XI

Hoewel het niet zo snel gaat als ik zou willen (maar ja, ik ben dan ook niet de geduldigste mens op de wereld, haha) is er toch alweer het nodige gebeurd. De ringbalk zit er inmiddels op en de sierblokken aan de kant van het washok zijn nu ook gemetseld. Het schilderwerk (keuken) heeft ivm mijn extra werkzaamheden een paar weken stil gelegen maar dat gaat komend weekend weer opgepakt worden. Gisteren zijn Ron en ik op pad geweest voor een gaskookplaat, oven en afzuigkap en we hebben wat moois gevonden. Het nieuwe aanrechtblad kan pas besteld worden als het blok is teruggeplaatst zodat we precies weten hoeveel meter we nodig hebben. Helaas voor ons is de diepte weer niet een standaardmaat (60 cm is, geloof ik, de norm, wij hebben 65 cm) dus het blad zal moeten worden besteld en dat duurt ook nog weer een aantal weken. Vermoedelijk kunnen we half november de keuken weer gebruiken.

 

Het washok is een keer zo groot geworden dan ie was. Door de open sierblokken kunnen we voortaan de waslijnen hier ophangen zodat de porch vrij blijft van kleding.

De eetkamer & keuken. Links de porch, rechts het appartement.

Het eerste raam links is de badkamer, het tweede ons kantoortje. In het gat rechts komt een deur zodat we ook via de tuin bij het appartement kunnen komen. De grijze pijp van de septictank wordt nog weggewerkt.

De sierblokken hebben we doorgetrokken zodat het straks een geheel is. Hier is ook goed te zien dat het plafond van de eetkamer/keuken lekker hoog wordt. Zeker 50 cm hoger dan we voorheen hadden.

Zoals al geschreven hebben we het maken van sleuven voor de electra uitbesteed aan Gocho, de aannemer. Het is te belastend voor Ron z’n rug en omdat we ook niet willen dat de bouwwerkzaamheden achter gaan lopen hebben we het op deze manier geregeld. Vermoedelijk zit eind v.d. week het dak er wel op en als ze dan ook alvast met het pleisterwerk beginnen gaat het echt ergens op lijken. Het zou mooi zijn als dan ook de deur teruggeplaatst kan worden zodat de honden weer op de grote porch kunnen. Miep is afgelopen week zo vaak ontsnapt dat we nu besloten hebben haar in de bench te doen als we weggaan. Ze vindt het niet eens erg en met een bakje water, speeltjes en een kleedje ligt ze rustig tot ze er weer uit mag. De aannemer zegt dat ze gewoon slaapt en ze blaft niet of nauwelijks als we weg zijn. De andere 3 blijven dan in de voortuin en ’s avonds slaapt het hele spul bij ons in de slaapkamer.

 

De eitjes van Ada zijn uitgekomen en het gaat heel goed met haar kindjes. Ze groeien als kool en passen nog maar net in het nestje. Met de snaveltjes liggen ze naar boven zodat moeder er goed bij kan als het voedertijd is. Ada bewaakt haar kroost goed en als de katten of honden te dichtbij komen fladdert ze heel driftig heen en weer en maakt ze behoorlijk wat lawaai.

 

Inmiddels ben ik alweer 2 weken aan het werk bij Restaurant Da Vinci (nog geen eigen website) en dat is hartstikke leuk. Ik werk van maandag t/m donderdag van 18:00 tot 22:00 of tot 23:00 uur (afhankelijk van de drukte). Na mijn kantoorwerk kleed ik me om in een van de toiletten van het hotel en verander ik van kantoordame in serveerster, haha.

Natuurlijk ben ik donderdagavond blij dat het bijna weekend is maar het is voor het goede doel en zolang het niet ten koste gaat van mijn gezondheid of mijn kantoorjob houden we gewoon even vol.

= 0

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam