19/12/2011 - Fase XVII

Na een paar weken afwezigheid hier weer even een update van het wel en wee in huize van der Put. Ik weet niet eens meer waar ik moet beginnen.

Het afgelopen weekend hebben we voor het eerst kunnen koken op onze nieuwe kookplaat en lagen er broodjes en croissants in de oven. Hoewel nog niet alle kastjes klaar zijn en gebruikt kunnen worden (moet nog opgehangen en/of geverft worden) begint het nu echt ergens op te lijken. Het aanrechtblad is prachtig geworden en daar gaan we vast veel plezier aan beleven.

Onze koelkast had het twee weken geleden nog even begeven maar gelukkig hadden we de oude van Doris nog buiten staan en ging het om een klein onderdeel dat vervangen moest worden dus na een weekje was ook dat probleem verholpen.

De badkamer is zo goed als af. Er moet nog gekit worden en de afvoer van de wc moet nog naar de septictank en dan is dat ook klaar. Overal moet nog verlichting opgehangen worden maar ja, momenteel is er niet echt veel leuks te koop op het eiland (en bovendien is het geld op) dus doen we het maar gewoon met spaarlamp-peertjes. Iets minder gezellig maar we hebben in ieder geval licht, haha.

Het enige waar Ron en ik niet zo tevreden over zijn zijn de plavuizen. De kleur en grootte zijn prima maar als je iets laat vallen vliegt er gelijk een stukje af. De aannemer had al gezegd dat het rottegels waren om te snijden maar nu zien we zelf ook dat de bovenste laag niet van zo'n goede kwaliteit is. Misschien toch eens terug naar de bouwmarkt want als je niet eens iets kunt laten vallen dan moet je ze niet als vloertegels verkopen.

In alle kamers zijn de ramen vervangen dus is nu binnen ook alles aan een verfbeurt toe. Maar goed, dat is van later zorg. Het plafond van de voorporch is er nu uit, zal vervangen worden en hopelijk wordt het voor de kerstdagen ook nog geschilderd. Vandaag of morgen komt er een grote container zodat al het vuil dat buiten rondslingert opgeruimd kan worden. Het huis is niet echt gezellig te krijgen want overal ligt nog wel iets wat een volgende keer weer ergens anders opduikt. Bovendien is veel nog (of alweer) behoorlijk stoffig. Geen enkel benul dat het a.s. zondag alweer kerst is. Tot gisteren: kwamen de vrienden langs met een zelfgemaakte houten kerstboom inclusief versiering en sfeerlichtjes. Geweldig! Gelukkig had ik al een kerststol in huis dus het feest was compleet, haha.

Foto's volgen echt zo snel mogelijk maar heb vaak na het klussen/schoonmaken in het weekend niet veel puf meer om ook nog achter de computer te duiken. Misschien dat ik deze week een keer 's avonds wat vroeger thuis ben en ik dan even een foto-update doe.

= 2

20/12/2011 - prettige dagen
Reaktie van Anonymous

hoi allemaal

prettige kerstdagen gelukkig hebben jullie toch een boom voor een klein beetje gezelligheid de rest denk je er bij en geniet gewoon jammer van de tegels zeg wat vervelend als er stukjes afspringen wat nu, alles weer opnieuw betegelen of maar kijken waar het schip strand is het evt niet af te dekken met een coatlaag? hopelijk zijn jullie nu eens vlug uit de stof zodat de rust wederkeert gaat alles oke met de poezen en honden en baby kolibrie?


gr marielle
www.everyoneweb.com/hooi
Link naar deze reaktie...

20/12/2011 - Untitled Comment
Reaktie van Anonymous

Fijn dat er schot in gaat komen. Wens jullie langs deze weg fijne kerstdagen en ik denk dat Ron vast een lekker diner gaat maken op het nieuwe keukenblad, wacht de foto,s af.
Liefs truus
Link naar deze reaktie...

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam