13/11/2011 - Fase XV

Ron en ik merken dat we er nu echt wel een beetje klaar mee zijn. Overal troep, stof, verf, cement en gereedschap. Daarbij zijn we de boel steeds aan het verschuiven dus alles hebben we al tien keer in onze handen gehad.

Maar ja, wie mooi wil wonen moet offers brengen, haha. Evengoed gaan we morgen vragen of ze klus voor klus af willen maken en niet, zoals nu, met verschillende dingen tegelijk bezig willen zijn. Ook moeten we weer even de puntjes op de i zetten want we merken dat niet alles even netjes/goed wordt afgewerkt. We zijn in ieder geval wel heel tevreden met de kleur van de muur.

Net als bij de keuken wilden we een kleurrijk geheel. De houten balken moeten natuurlijk nog geschilderd worden (gewoon bruin) en daarna moeten we nog iets verzinnen om Miep in de tuin te houden;-)

Alleen deze muur van de porch wordt donker, de rest van de porch (ook de kleinere voorporch) wordt gebroken wit anders zou het allemaal te donker worden.

Het huisje van Miep voor als wij niet thuis zijn. Ron heeft er een palmboompje bij gezet anders zit ze wel heel erg te kijk als mijn auto er niet staat.

 

Ada wordt oma! Tenminste, als het het kindje van Ada (van vorig jaar) is die nu in onze mangoboom een nestje heeft gemaakt met daarin vooralsnog 1 eitje. We houden het weer in de gaten. Het zou natuurlijk geweldig zijn als het een echt kolibrie-kerstkindje wordt, haha, maar ik denk dat hij/zij eerder geboren gaat worden.

 

= 1

8/11/2011 - Even wat anders dan die eeuwige verbouwing;-)
Het huis krijgt steeds meer vorm maar het gaat natuurlijk lang niet zo snel als wij zouden willen. Vandaar dat ik dan maar een keertje lekker over iets anders schrijf.

Miep is sinds een paar maanden nogal uithuizig. Wat we ook verzinnen, iedere keer loopt ze weer buiten de tuin. Het is zelfs zo erg dat ze er zelfs vandoor gaat als we gewoon thuis zijn. Dit heeft dan weer tot resultaat dat we de honden
óf allemaal op de porch doen (het porchhek heeft ook al extra gaas want onze Miep kan tussen de spijlen door en drukt het andere gaas dus gewoon naar beneden) óf ze zijn allemaal binnen en dan hebben we de schuifdeur dicht. Het is echt waardeloos dat als je tv zit te kijken je om de paar minuten om je heen gluurt waar Miep gebleven is dus is er niet echt een alternatief. Als we niet thuis zijn gaat ze in de bench. Die spijlen staan zo dicht op elkaar, daar krijgt ze net een pootje tussen, haha. Van de week was ze ook weer op pad geweest, even gespeeld met de buurthonden (ze heeft natuurlijk verder ook geen vriendjes thuis.....) en daarna nog even in iets heel smerigs liggen rollen. En dus kon ze bij thuiskomst direct onder de douche.

In tegenstelling tot vorig jaar (afkloppen!) regent het een stuk minder. Jammer, want we wilden het dak wel eens getest hebben, haha. Aan de andere kant maar goed ook want we moeten nog steeds buitenom naar de porch waar de koelkast staat en dan is het niet handig als het heel hard regent en je loopt met je boterhammetje in je hand......Van de week kwam ik 's avonds thuis en toen zag ik een groep ezels door de straat lopen. Dat was alweer een tijd geleden. Vermoedelijk is het voor hun ook te droog en dus zoeken ze de bewoonde wereld weer op. Helaas voor de ezels groeit er geen mango aan de boom (hij staat alweer een paar jaar "droog") en zaten de sinaasappels in de koelkast nog in de schil dus ik kon ze nergens op trakteren.


= 0

30/10/2011 - Fase XIV

Daar zijn we weer. Nu met wat foto's.

 De plavuizen liggen er nu grotendeels in. Het keukenblokje hebben we even voor de vorm neergezet;-)

Jullie moeten er zelf nog even witte tegeltjes, een aanrechtblad, kookplaat, afzuigkap en oven bij bedenken, haha.

De gepleisterde ingang bij het appartement. Ook hier komen straks twee houten balken boven elkaar net als bij onze tuinmuur aan de voorkant.

Aardig wat zakken cement zijn er door gegaan;-)

De ingangen van links het kantoortje en rechts de logeerbadkamer. De deur rechts gaat richting woonkamer.

De badkamer. Tegen de bruine wand komt het toilet, aan de andere kant is de doucheruimte. Rechts komt nog de deur naar de logeerkamer.

Het nieuwe washok, al in gebruik. De wasmachine staat nog op de voorporch maar ons wasgoed kunnen we iig weer kwijt.

Nog steeds geen kookplaat en zeer beperkt serviesgoed maar op zondag een gekookt eitje, daar draait Ron zijn hand niet voor om. Pannetje op de bbq, van aluminiumfolie een eierdopje in elkaar knutselen en hoppa!

= 5

17/10/2011 - Fase XIII

Inmiddels zijn we alweer 3 weken verder na mijn laatste berichtgeving. Doris is helemaal gelukkig met de omwisseling van poepdoos & wastafel (de grijze van de logeerbadkamer zijn naar het appartement gegaan waar nog groen porcelein aanwezig was), de nieuwe stove, de nieuwe koelkast en het verfraaien van de ingang van de tuin. Ze is een maandje naar België geweest en die tijd hebben wij benut om wat wijzigingen door te voeren in het appartement. De mannen van Gocho zijn druk aan het pleisteren geweest (nog wat kleine afwerkingen en dan is die klus klaar) en ik heb ze gevraagd ook gelijk de tuinmuur (ingang) van Doris te pleisteren zodat de buitenkant met onze tuinmuur mooi aansluit.

Gocho zelf is, samen met zijn zoon, begonnen aan de plavuizen. Donderdag had ie een groot deel gelegd, vrijdagochtend staan Ron en ik het te bewonderen en begin van de middag krijg ik van Ron een berichtje dat Gocho alles weer heeft verwijderd omdat hij niet tevreden was......Inmiddels ligt het meeste van de keuken en eetkamer er weer in. Ron en ik hebben voegsel uitgezocht en gaan a.s. zaterdag naar de supergrote, nieuwe vestiging van Kooyman voor het uitzoeken van de wandtegels. Vandaag ben ik weer bezig geweest met het schilderen van de keukendeurtjes. Het schilderwerk heeft even stilgelegen maar omdat Gocho de vaart er nu in heeft (deze week worden ook het plafond en de muren geschilderd) moest ik toch weer aan de slag.

Dinsdag komt de collega van Ron een dagje aan de electra werken en hopelijk hebben we dan in de nieuwe aanbouw weer stroom.

 

De Suzuki Vitara is verkocht dus dat geeft weer een beetje financiële lucht. Evengoed werk ik sinds begin oktober 4 avonden in de week maar ik vind het nog steeds leuk om te doen dus zolang lichaam en geest geen problemen geven houden we lekker vol.

Foto's volgen later!

= 1

25/9/2011 - Fase XII

De verbouwing gaat gewoon verder ook al wordt er soms een tijdje niks geschreven op de weblog. Inmiddels zijn de muren opgetrokken tot aan het dak, liggen de leggers (waar het dak op vastgezet wordt) al op hun plaats en zijn de meeste electriciteitskabels al getrokken. Met een beetje mazzel gaan ze volgende week pleisteren (maar dat schreef ik vorige keer, gelook ik, ook al, haha) en wordt het dak afgemaakt. Daarna kunnen we een gedeelte van de keuken terugplaatsen zodat we weten hoeveel aanrechtblad we moeten bestellen. 

Gezien vanuit de keuken

Gezien vanuit de logeerbadkamer

De blokken lopen gelijk met het dak. Dat vonden zowel de aannemer als wij mooier.

Met de honden gaat het goed. Miep gaat uit haarzelf al netjes in de bench (het komt vast omdat ze dan een extra koekje krijgt, haha) en de andere drie bewaken de voorporch. Het kroost van Ada is inmiddels uitgevlogen. Vorige week vrijdag ging de eerste aan de vleugel van moeder de weide wereld in, zondagochtend vroeg vloog nummer 2 weg. Volgens de aannemer zijn ze nog wel in de buurt dus wie weet, komen ze zelf ooit nog eens een nestje maken op onze porch. 

Twee dagen voordat de eerste zijn/haar ouderlijk huis verliet. Het werd ook wel een beetje krap;-)

Met de auto’s tobben we wat af. De Tercel rijdt als een trein en daar ben ik iig heel blij om. De Baleno heeft sinds 2 dagen een andere versnellingsbak en rijdt ook weer als vanouds, de Cherokee staat bij het huis met een zachte band en wil niet starten (de monteur komt van de week langs om te kijken wat er aan de hand is) en de Vitara staat nog altijd bij de monteur maar zal binnenkort wel worden verkocht. Misschien kunnen we uit Amerika of Nederland een boordcomputer halen zodat we iig kunnen zien wat het probleem is. De huidige computer geeft namelijk niks aan en dat klopt natuurlijk ook niet. Maar goed, als iemand hem wil hebben zoals ie is en ze geven een goed bedrag dan is dat ook prima natuurlijk. Van de week had Ron even de auto van Doris mee en prompt hield die het ook voor gezien. Kon ik van mijn (zuur)verdiende tipgeld de sleepauto betalen........Nou ja, dan weet ik gelijk weer waarvoor ik werk;-)

= 1

12/9/2011 - Fase XI

Hoewel het niet zo snel gaat als ik zou willen (maar ja, ik ben dan ook niet de geduldigste mens op de wereld, haha) is er toch alweer het nodige gebeurd. De ringbalk zit er inmiddels op en de sierblokken aan de kant van het washok zijn nu ook gemetseld. Het schilderwerk (keuken) heeft ivm mijn extra werkzaamheden een paar weken stil gelegen maar dat gaat komend weekend weer opgepakt worden. Gisteren zijn Ron en ik op pad geweest voor een gaskookplaat, oven en afzuigkap en we hebben wat moois gevonden. Het nieuwe aanrechtblad kan pas besteld worden als het blok is teruggeplaatst zodat we precies weten hoeveel meter we nodig hebben. Helaas voor ons is de diepte weer niet een standaardmaat (60 cm is, geloof ik, de norm, wij hebben 65 cm) dus het blad zal moeten worden besteld en dat duurt ook nog weer een aantal weken. Vermoedelijk kunnen we half november de keuken weer gebruiken.

 

Het washok is een keer zo groot geworden dan ie was. Door de open sierblokken kunnen we voortaan de waslijnen hier ophangen zodat de porch vrij blijft van kleding.

De eetkamer & keuken. Links de porch, rechts het appartement.

Het eerste raam links is de badkamer, het tweede ons kantoortje. In het gat rechts komt een deur zodat we ook via de tuin bij het appartement kunnen komen. De grijze pijp van de septictank wordt nog weggewerkt.

De sierblokken hebben we doorgetrokken zodat het straks een geheel is. Hier is ook goed te zien dat het plafond van de eetkamer/keuken lekker hoog wordt. Zeker 50 cm hoger dan we voorheen hadden.

Zoals al geschreven hebben we het maken van sleuven voor de electra uitbesteed aan Gocho, de aannemer. Het is te belastend voor Ron z’n rug en omdat we ook niet willen dat de bouwwerkzaamheden achter gaan lopen hebben we het op deze manier geregeld. Vermoedelijk zit eind v.d. week het dak er wel op en als ze dan ook alvast met het pleisterwerk beginnen gaat het echt ergens op lijken. Het zou mooi zijn als dan ook de deur teruggeplaatst kan worden zodat de honden weer op de grote porch kunnen. Miep is afgelopen week zo vaak ontsnapt dat we nu besloten hebben haar in de bench te doen als we weggaan. Ze vindt het niet eens erg en met een bakje water, speeltjes en een kleedje ligt ze rustig tot ze er weer uit mag. De aannemer zegt dat ze gewoon slaapt en ze blaft niet of nauwelijks als we weg zijn. De andere 3 blijven dan in de voortuin en ’s avonds slaapt het hele spul bij ons in de slaapkamer.

 

De eitjes van Ada zijn uitgekomen en het gaat heel goed met haar kindjes. Ze groeien als kool en passen nog maar net in het nestje. Met de snaveltjes liggen ze naar boven zodat moeder er goed bij kan als het voedertijd is. Ada bewaakt haar kroost goed en als de katten of honden te dichtbij komen fladdert ze heel driftig heen en weer en maakt ze behoorlijk wat lawaai.

 

Inmiddels ben ik alweer 2 weken aan het werk bij Restaurant Da Vinci (nog geen eigen website) en dat is hartstikke leuk. Ik werk van maandag t/m donderdag van 18:00 tot 22:00 of tot 23:00 uur (afhankelijk van de drukte). Na mijn kantoorwerk kleed ik me om in een van de toiletten van het hotel en verander ik van kantoordame in serveerster, haha.

Natuurlijk ben ik donderdagavond blij dat het bijna weekend is maar het is voor het goede doel en zolang het niet ten koste gaat van mijn gezondheid of mijn kantoorjob houden we gewoon even vol.

= 0

11/9/2011 - Update hernia
Inmiddels zijn we ruim 2 weken verder. Ron heeft 2 dagen na het dokterbezoek de MRI-scan gehad. Hieruit bleek dat het om een lichte hernia ging en dat een operatie, tot grote opluchting van Ron, niet nodig was. Wel zou hij onder een lichte verdoving een spuit krijgen op de plek van de hernia en hiervoor is hij vorige week vrijdag een ochtend in het ziekenhuis geweest. Ik heb hem om 7 uur ’s morgens afgeleverd en kon hem ’s middags 13 uur weer ophalen nadat hij voorzien was van een lunch met soep, brood en een vruchtensapje. De verpleegster vertelde hem dat hij als een prins heeft geslapen inclusief het betere snurkwerk, haha. Inmiddels gebruikt Ron geen pijnstillers meer, werkt hij gewoon volledig maar probeert zo min mogelijk zwaar werk te verrichten. Soms heeft hij nog wel eens een steek of een iets gevoelloze been of voet en dan moet hij even rustig aan doen. Hij gaat gezellig mee boodschappen doen maar ik til de tassen in en uit de auto. Het inslijpen van sleuven in de muur voor het aanleggen van de electra hebben we uitbesteed aan Gocho. Dat is voor Ron nog iets te hoog (zwaar) gegrepen.
= 0

24/8/2011 - Ach ja, een hernia!
Ron liep al een aantal weken met pijn in onderrug, bil en bovenbeen maar naar de dokter gaan, ho maar. De afgelopen dagen was de pijn echter behoorlijk toegenomen (zitten ging nauwelijks meer en ook omdraaien in bed was erg pijnlijk) dus vanochtend is hij toch maar even langs de huisarts gegaan. Die dacht aan een hernia en heeft hem direct doorgestuurd naar de neuroloog omdat zijn kuit niet reageerde op het bekende hamertje. De neuroloog heeft bevestigd dat het een hernia is en heeft pijnstillers voorgeschreven. Binnenkort volgt nog een MRI-scan om te kijken hoe groot en bij welke wervel het uitstulpsel precies zit. Het advies is om niet te tillen, rust te pakken als dat nodig is maar wel blijven lopen dus niet de hele dag op bed liggen. Ziek melden is voor Ron geen optie maar ik zal hem goed in de gaten houden. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden!
= 6

18/8/2011 - Fase X

Ja, wat valt er nog te vertellen? Als je denkt dat het lekker opschiet is er ineens geen lijm meer voorhanden (de blokken worden gelijmd ipv met cement vastgemaakt) en als je denkt "er zal wel niet veel gebeurd zijn" liggen ineens je shingles op het dak. Het houdt het wel spannend allemaal. Zelf zijn we allerhande klusjes aan het doen waarbij de keuken natuurlijk nogal een groot project is (geworden). Afgelopen weekend stonden we het werkblad te slopen omdat dit wordt vervangen en moesten er wat plankjes afgezaagd worden van het bovenste gedeelte van de kast. Gelukkig voor Ron had de aannemer zijn cirkelzaag laten liggen dus dat ging lekker snel. Wel vlogen de houtsplinters in het rond en dus ging Ron op zoek naar een veiligheidsbril. Dat hadden we natuurlijk niet in huis en een zonnebril was te donker dus komt ie ineens aanlopen met een duikbril op zijn hoofd. Ik natuurlijk de slappe lach maar goed, de klus is geklaard. Helaas voor jullie mocht ik er geen foto van maken, haha.

De honden zijn de beperkte ruimte nu wel zat en reageren hun irritaties vooral af op elkaar. Dat geeft dus nog wel eens een klein gevechtje in huize van der Put. Helaas voor de honden staat 1 jeep bij de monteur (alweer) en de andere is miskoop nummer zoveel (voor ons voorlopig geen computergestuurde auto's meer, zucht) waardoor ze ook niet lekker uit kunnen razen op de Noordkust. Nou ja, hun tijd komt ook wel weer. Ze mogen in ieder geval iedere avond bij ons in de slaapkamer slapen, dan hebben ze nog een beetje verandering van omgeving

Ik ben nog niet begonnen met mijn job in het restaurant maar als het goed is gaat dat volgende week gebeuren. Wel heb ik voor een collega de belastingpapieren ingevuld (alles is Nederlandstalig en dat kunnen de Spaanstaligen niet lezen....) en daarvoor werd ik keurig betaald. Nu maar hopen dat de rest van mijn 50 collega's ook eens langskomen, haha.

De randen moeten nog worden afgewerkt evenals de nok maar dit gebeurt als het laatste deel van het dak (eetkamer/keuken) ook gemonteerd is.De contouren van de badkamer zijn nu goed zichtbaar. Aan de ene kant van de muur het toilet, aan de andere kant de douche. Rechts van de badkamer komt de nieuwe logeerkamer. Deze kamer bestaat al maar zal toegang tot de badkamer krijgen en natuurlijk een likje verf. 

Het begint al ergens op te lijken;-)

Niet 1.............

.....maar 2 eitjes heeft Ada gelegd. Prachtig om te zien hoe ze, normaal zo bewegelijk, zo stil mogelijk in haar nestje zit en de boel in de gaten houdt. Vooral als de katten rondlopen.

= 0

11/8/2011 - Fase VIIII

Met vier man zijn ze voor de muur gaan staan, hebben tot drie geteld, 1x geduwd en hij lag omver. Na het opruimen van de brokstukken is er betongaas gelegd en heeft Gocho de voorbereidingen voor de riolering van de nieuwe badkamer getroffen. Gisteren zijn ze met de shingles begonnen en vandaag is er beton gestort en zijn de pijpjes geplaatst voor de electra. Morgen wordt er dan eindelijk begonnen met blokken stapelen;-)

Omdat het geld er momenteel harder uit gaat dan er in komt heb ik besloten om, naast mijn gewone kantoorwerkzaamheden, 3 avonden in de week bij een van de restaurants van mijn baas te gaan werken. Daarnaast moet de Suzuki Vitara wederom worden nagekeken en dan gaat ie echt in de verkoop. Ook dat geld zal aan het huis worden besteed.

Open huis.......

We keken er niet echt meer van op toen bleek dat ook deze muur niet op fundering was gebouwd...

Gluren naar de buren, haha. Iedere avond zwaaien we even naar elkaar.

Achterin de aannemer met zijn zoon, schoonzoon en een neef van de familie. Rechts vooraan een collega van Ron met een vriend. Zij gaan onze electra verzorgen.

En storten maar!

De pijpjes voor de electra steken mooi overal bovenuit. Achterin de grotere pijpen voor de riolering. Daar komt dus onze nieuwe (logeer)badkamer. Waar nu rechts achterin nog een raam zit komt een deur zodat de logees vanuit hun (nieuwe) kamer zo de badkamer in kunnen. Ook vanuit de eetkamer wordt de badkamer nu toegankelijk. Links van de badkamer komt een soort van kantoortje.

= 1

7/8/2011 - Fase VIII

En weer een (financiële) tegenvaller: de muur van de porch naar de keuken staat zo wankel dat deze ook volledig vervangen moet worden. De fundering ligt dus ook nog niet want eerst moet deze muur worden gezet. We houden de moed er evengoed wel in dus geen zorgen. Vandaag hebben we alvast plastic opgehangen zodat dit het ergste stof tegenhoud. Natuurlijk is het straks open huis dus de honden kunnen alleen nog in de voortuin. Maar goed, dan moet Ron maar een keertje extra met ze lopen. De tuin is gebarricadeerd dus Miep kan er, volgens ons, nu echt niet meer uit.

De aannemer is in ieder geval zo vriendelijk de kosten van materiaal en labour voorlopig voor zijn rekening te nemen en als nu ook de Vitara eens langer dan een dag goed blijft rijden dan kan die eindelijk worden verkocht en kunnen we van dit geld alle tegenvallers financieren. We hebben hem voor veel geld laten maken maar donderdag stond Ron alweer stil. En dan ook niet op de eerste de beste plek, de heuvel voor het Renaissance hotel in Oranjestad (net voorbij de Paddock), haha. Hoe ongelukkig kun je het hebben

Verder gaat alles natuurlijk veel te langzaam naar mijn zin maar als we straks een heus paleisje hebben dan is alle ergernis snel vergeten.

Helemaal achteraan links komt een deur zodat we wel van onze tuin naar het appartement kunnen lopen. Het stuk van de septictank (betonnen plaat achteraan de foto) is er nu extra als tuin bijgekomen.

Bovenop deze hoop zand moeten matten betongaas worden gelegd en dan kan het cement worden gestort en de muren worden gebouwd. Maar eerst moet de muur links achteraan worden gesloopt en opnieuw gezet.

Het plastic hangt en hoewel dit vast niet alles tegenhoud is een deel toch beschermd tegen de stof en rondvliegende stukken beton. Op de voorgrond van deze foto is mijn "keukenblokje"
te zien, haha. Op de houten tafel wordt afgewassen en ernaast staat de bbq. De magnetron en de koelkast staan aan de andere kant van de porch en het water moeten we aan de voorkant van het huis halen. We leggen dus de nodige kilometers af als we willen eten/drinken;-)

Ada, de kolibrie die vorig jaar een nestje had op onze porch is solidair en is ook druk met de verbouwing. In dezelfde palm is zij wederom een nestje aan het maken. Het oogt nu nog wat rommelig maar ze is er echt heel druk mee en ik weet zeker dat het weer een prachtexemplaar zal worden. Zij heeft geen gedoe met de bank, aannemer, overschrijding budget enz, hahaha.

Ik kan er echt vreselijk van genieten als ik haar zo bezig zie en blijf altijd muisstil zitten of staan als ik haar richting palm zie gaan. Dat maakt alle "ellende" van ons meer dan goed!

= 3

2/8/2011 - Even tussen de verbouwing door - bron: Amigoe

= 4

25/7/2011 - Fase VII

Mijn "opbeurende" speech heeft geholpen. Het tempo is terug. Vanaf maandag kan de opbouw beginnen. Afgelopen week is de hele aanbouw verwijderd. We kwamen er na het verwijderen van de tegels achter dat er geen enkele fundering onder lag en de keuken/eetkamer/logeer- en badkamer gewoon op los zand zijn gezet. Nog een geluk dus dat ons bezoek niet ineens in het zand verdween, haha. Maandag dus zal Gocho starten met het aanleggen van de fundering en het plaatsen van de kolommen. Daarna zal de muur gemetseld worden.

Ik ben ondertussen bezig met het schilderen van de keuken. Alle deurtjes en laatjes staan al in de grondverf en omdat ik natuurlijk weer heeeel nieuwsgierig was hoe de gekozen kleur uit zou pakken heb ik ook alvast twee laatjes een stuk geschilderd. Helemaal goed!

Ron heeft tijdens het opruimen van de achtertuin een nagel van een van zijn tenen gestoten en loopt dus nu een beetje mank. Natuurlijk is ie wel, als een echte bikkel, gewoon naar zijn werk gegaan.

Het blijft toch best gek dat elke deur die je nu open doet, je gelijk in de tuin doet belanden, haha. Dit is de ondergrond waarop de aanbouw was gebouwd. Geen fundering, niks, pfffff.

En dit is de volle porch. De complete keuken staat er nu op en nog veel meer. Nog een geluk dat ie zo groot is

= 0

19/7/2011 - Fase VI

Nou, daar kunnen we kort over zijn: het gaat tergend langzaam. De aannemer heeft schijnbaar nog ergens anders een klusje en dropt 's ochtends zijn jongens om ze voor de lunchbreak weer op te halen en rond half twee weer bij ons te bezorgen. De jongens doen, in de tijd dat ze hier zijn, het liefst zo weinig mogelijk en liggen om half negen (ze zijn er rond half acht) al bij Doris op de porch te tukken (bewijsmateriaal aanwezig).

Ron is een groot deel van de dag thuis geweest en er was nauwelijks enige beweging waarneembaar bij de boys daar waar Ron zoveel mogelijk probeert de boel vrij te maken zodat ze overal bij kunnen. Nu ben ik alweer een half uur thuis en ik heb precies 1 minuut de drilboor gehoord. Zo heb ik over een half jaar nog geen keuken en hoewel een moot zalm heerlijk is als ie door mijn mannetje op de bbq is bereid wil ik toch ook graag dat ons huisje weer een beetje bewoonbaar gaat worden.

Gisteren hoorden we dat er extra werk komt want de bestaande vloer is zo slecht dat ie er helemaal uit moet en er nieuw betongaas en cement gestort moet worden, dus je zou zeggen dat ze meer dan genoeg te doen hebben;-)

Straks maar even een gesprekje met de aannemer hierover hebben, hij wordt er per slot van rekening goed voor betaald!

= 0

16/7/2011 - Fase V

De verbouwing (of moet ik zeggen het afbreken van ons stulpje) gaat vrolijk verder. Helaas konden de groene plavuizen niet netjes worden verwijderd dus moesten we, behalve voor de nieuwe badkamer en het “kantoortje” ook plavuizen kopen voor de rest van de eetkamer/keuken. Een onvoorzien, extra kostenpostje dus. Maar goed, beter nu alles in 1x goed dan over een tijdje weer aanklooien.

De shingles zijn inmiddels bezorgd. Het is een iets andere kleur dan we gepland hadden maar omdat er weinig op voorraad was en we anders te lang moesten wachten hebben we voor deze kleur gekozen. Ook mooi!

Vrijdag is het dak van de eetkamer/keuken verwijderd, maandag gaan ze beginnen met het slopen van de buitenmuur. Ik ben de afgelopen dagen bij thuiskomst begonnen aan het schuren van de keukenkastjes/deurtjes, Ron gebruikt zijn vrije dag om alle losse onderdelen die door de tuin slieren in de container voor het huis te gooien. Ook oude houten palen e.d. die al een tijdje naast de schuur staan worden opgeruimd.

De hondjes zijn inmiddels aardig gewend aan alle herrie. Ze hebben iets minder plek op de porch want die staat nu behoorlijk vol maar Ron neemt ze een paar keer per week mee naar de Noordkust en dan zijn ze dat al snel vergeten, haha.

Vrijdagmiddag waren Ron en ik beiden not amused. Het begon ’s ochtends al met een bezoekje van de elektricien, aanbevolen door Gocho, de aannemer. De elektricien vroeg het lieve sommetje van Afl 5000,00 voor het opnieuw aanleggen van bestaande kabels (lees: nieuwe contactdoosjes, wegwerken in de nieuwe muur en misschien een extra 220V aansluiting) daar waar ik afl 2000,00 had begroot. Ik heb de aannemer gevraagd of hij soms denkt dat we gek zijn. In eigen land zou die pipo misschien afl 5,00 per uur krijgen maar hij dacht natuurlijk dat ie die rijke Nederlanders, voor de goede orde, wij moeten gewoon ook heel hard werken voor ons geld en zijn zeker niet rijk, wel even een poot uit kon draaien. Helaas voor hem kan ie de klus nu wel vergeten (hij zei nog tegen Ron dat ie wel in prijs kon zakken maar dat had ie maar eerder moeten bedenken). Ron gaat nu samen met een collega (van huis uit elektricien) kijken wat ze kunnen doen.

Na het gedoe met de elektricien liet Ron per ongeluk de kruiwagen tegen mijn auto vallen en is mijn Tessie (samenvoegsel van Tercel en Essie, haha) nu voorzien van een deuk(je). Tja……lang boos zijn heeft geen zin want daar gaat die deuk niet mee weg maar jammer is het wel. Het was nog de enige in ons wagenpark die er netjes uitzag.

Vervolgens gingen de werklui weg, wij staan nog even puin te ruimen bij Doris voor de deur, zie ik dat ze veel vuil gewoon in de struiken hebben gegooid. Ook asbest dus! Er staan notabene een grote afvalcontainer voor het huis!!! Gelijk de aannemer gebeld en gezegd dat we hier niet van gediend zijn. Al kost het me maandag een vrije dag om het te controleren maar opruimen zullen ze! Soms vraag je je echt serieus af of deze mensen wel hersens hebben.

Omdat we én geen keuken meer hebben én even weg wilden van al die stof zijn we een hapje gaan eten bij Da Vinci. We hebben het weekend dus toch nog prettig afgesloten

De groen/gele tegels.

De eetkamer, zaterdagmorgen. Ron en ik hebben vrijdagavond voordat het donker werd nog een paar kruiwagens troep weggereden zodat we het weekend nog een beetje opgeruimd ingingen. De 220V aansluiting zit er gelukkig nog zodat ik iig nog een kopje oploskoffie of Senseo kan maken, haha.

Het raam rechts zal niet meer terugkeren. Dit doen we zodat zowel Doris als wij iets meer privacy hebben. Het plafond wordt een stukje hoger dan het vorige en zullen we wit schilderen zodat het licht genoeg blijft. 

Ziehier een gedeelte van de puin die ze in de cunucu achter het appartement hebben gegooid. Sukkels!

Je zou zeggen dat er meer dan genoeg ruimte is;-)

Jammer dat ze niet wat voorzichtiger te werk gaan. Het zijn toch echt hele dikke (stap)tegels. Eens kijken of Gocho dit nog gaat vervangen voor ons.

 

= 1

11/7/2011 - Fase IV

Afgelopen weekend was het rustig aan het klusfront. De aannemer en zijn jongens hadden een weekend vrij, des te drukker waren Ron en ik.

Ron heeft zaterdag gewerkt en die tijd heb ik gebruikt om nog even met Marianne naar het strand te gaan want de komende weken gaat het er natuurlijk niet meer van komen, haha. Nadat we Wendy uitgezwaaid hadden op de airport (gaat een paar weken naar NL & Spanje) heb ik bij thuiskomst 2 auto’s gewassen. Met al het stof rondom het huis zagen die er niet meer uit. Terwijl 1 v.d. 2 in de wax stond gelijk maar even de tuin gesproeid want ook de plantjes zaten onder het stof.

Ron had in de tussentijd een interview op de Noordkust (een oud-collega van hem werkt tegenwoordig bij de Amigoe en er is een zomer-item in de zaterdageditie). Het kan dus goed zijn dat we binnenkort Ron met een aantal van onze honden in de krant zien staan, haha.

Zondagochtend vroeg opgestaan om de eetkamer en de keuken leeg te trekken. Tussendoor hebben we nog bezoek gehad van Gert, de (jeugd)vriend van Ron. Hij was voor een paar dagen op Aruba en kwam even aanwaaien. Leuk!

Nadat Ron naar zijn werk was vertrokken ben ik verder gegaan met inpakken. Alle dozen staan nu in de woonkamer en, op de schoonmaakmiddelen na, is de keuken leeg. Ik heb een paar bordjes, kopjes en bestek achter de hand gehouden en verder moet de magnetron maar wat overuurtjes maken.

Morgen komt Gocho het dak verwijderen en beginnen de jongens met het uit elkaar halen van de keuken. Ik kan de komende tijd dan gebruiken om alle deurtjes en kastjes te schuren en te voorzien van een nieuw laagje verf. De kleur houden we nog even geheim, haha.

De eetkamer. Het verlaagd plafond gaat er helemaal uit (ook in de keuken) en wordt hetzelfde als het plafond van de porch. Het plafond van de porch wordt gebeitst, dit plafond wordt wit geschilderd anders wordt het te donker. Achterin komt rechts een nieuwe badkamer, links zal een klein kamertje/kantoortje worden. De groen/gele tegels die we hierbij overhouden (in de nieuwe kamers komen nieuwe plavuizen) kunnen we, mits we ze heel eruit krijgen, gebruiken voor de keuken. Het hoort natuurlijk wel bij het huis!

Het kookgedeelte zal een kwartslag draaien zodat je de stove kunt zien als je aan komt lopen. De bovenkastjes zullen in een andere opstelling opgehangen worden en het barretje gaat iets verder naar voren (gezien vanaf de kijker). Links zal de koelkast komen en, maar dat hangt van de offerte van de aannemer af, zal een extra raam komen zodat we vanuit de keuken op de porch kunnen kijken. Het raam aan de rechterkant wordt een keer zo groot. Zoals gezegd wordt de complete keuken geschilderd. En we krijgen nieuwe wandtegeltjes.

Voordat Ma v.d. Put kwam logeren is deze kamer nog geschilderd maar omdat de muren zo slecht zijn en een gedeelte te dicht op de septictank is gebouwd zal hij, net als de aangrenzende badkamer verdwijnen. We leveren dus ongeveer een halve kamer in en de nieuwe badkamer wordt iets kleiner maar ach, we zijn maar met z'n tweetjes....

We gaan proberen om de wcpot en de wastafel te gebruiken in het appartement. Daar is nog afzichtelijk groen porcelein en dit grijs staat er iets beter;-)

Maar goed, dat is een projectje van later zorg.

= 1

8/7/2011 - Fase III

Vandaag is de rest van het dak bedekt met plywood en zijn ze begonnen met het afvaltpapier. De porch is nu zo goed als waterdicht, morgen volgt de rest. Hoogtepunt voor Ron was dat hij van Gocho 2 haken gemonteerd kreeg (in ruil voor een kopje koffie, haha) zodat ie eindelijk in de hangmat op de grote porch kan liggen. Vooralsnog heeft ie daar helemaal geen tijd voor want dit weekend moeten logeer-, bad-, eetkamer en keuken leeggetrokken worden. Maandag wordt de boel namelijk afgebroken.

De, door de bank aangewezen, mijnheer die de 2e betaling van de bank goed moet keuren (hij komt kijken of we van het eerste deel wel echt aan het dak begonnen zijn en niet een paar nieuwe auto's voor de deur hebben staan, haha) heeft akkoord gegeven dus maandag kan Gocho weer shoppen.

De rollen asfaltpapier die op de plywoodplaten worden gebrand.

Wat een ander gezicht gelijk, zo'n nieuw dak!

Daar ligt ie hoor, de baas zelf. Even testen of de haken wel >90 kilo proof zijn;-)

= 2

7/7/2011 - Fase II

Tot nu toe gaat de verbouwing voorspoedig en over het weer mogen we zeker niet klagen dus dat doen we dan ook niet (terwijl ik dit typ belt Ron om te zeggen dat het bij Moomba een beetje spettert en klettert het plafond van de voorporch weer met een paar schrootjes tegelijk naar beneden, oeps!). Nadat eerst de ene kant van het “hoofd”dak leeggehaald was en voor een groot deel voorzien van plywood was dinsdag de andere kant van het dak aan de beurt. Vandaag hebben ze het porchdak compleet verwijderd en dit is zelfs alweer grotendeels teruggeplaatst. Gocho hoorde vandaag dat de shingles niet voldoende voorradig waren op het eiland dus dat gaat minstens een paar weken duren. Maar als het asfaltpapier er eenmaal op ligt is het dak waterproof. Volgende week gaat hij dus al beginnen met de renovatie/verbouwing van de eetkamer.

Bovenop het dak ziet het er nu dus zo uit. Op dit hout komt straks het asfaltpapier en de shingles.

Wel heerlijk licht in de woonkamer (en dus 's middags ook heeeel warm) maar ook wel een kale boel zo. Dit was 's ochtends.

En zo zag het er vanmiddag uit toen ik thuiskwam.

De electriciën krijgt er nog een hele klus aan;-)

En zo wordt het asbest op Aruba verwijderd.......Ok, de jongens dragen wel handschoenen en een mondkapje maar dat is het dan ook wel.

= 1

5/7/2011 - Fase I

Vanochtend kwam Gocho, onze aannemer, om half negen met een pickup vol werklui (4, waaronder 3 zonen, haha) voorrijden. Ik was al op het werk maar Ron wilde even zijn komst afwachten.

Vanmiddag bij thuiskomst troffen we een half dak aan in de oude staat, de andere helft was al verdwenen. De lange balken zijn op dat stuk vervangen en het grootste deel is al voorzien van plywood. Morgen gaat de andere helft eraf evenals het dak van de porch. Dit was nogal onvoorzien (de snelheid dan) waardoor Ron nu nog druk bezig is de porch zoveel mogelijk leeg te trekken. De bedoeling is dat het dak van de porch aan gaat sluiten bij het grote dak. Nu zijn het nog twee lossen daken. Ik heb mij na het eten bezig gehouden met stofzuigen, dweilen (dat zal nog wel dagelijkse kost worden de komende weken) en snel nog even 2 wasjes opgehangen voordat dat niet meer mogelijk is.

Het dak is natuurlijk nog niet waterdicht dus hopelijk houden we het droog vannacht;-)

De aansluiting van de electra zat op het dak en moest er natuurlijk vanaf. Afgelopen week heeft Elmar de aansluiting naar de muur aan de voorkant van het huis verplaatst. Daar laten we het lekker zitten, het zit keurig recht (zeker voor Arubaanse begrippen) en we willen liever niet boren in ons nieuwe dak.

Waar Gocho staat is onze slaapkamer. Wat zal het een raar idee zijn dat we vannacht slapen onder een half dicht dak, haha. Gelukkig zit er nog een verlaagd plafond boven ons hoofd.

Dit deel van het huis/dak is de kant van het appartement. De (asbest) platen zijn in slechte staat en ook de aanbouw is niet top. De hele boel wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook hier komt een dak met shingles.

 

= 0

30/6/2011 - Het dak gaat eraf!
Na heel wat weken van visites aan de bank, handtekeningen zetten, voorzichtige bezoekjes aan de bouwmarkt enz. gaat het dan eindelijk gebeuren: we krijgen een nieuw dak en ook de aanbouw (keuken, eetkamer, logeer- en badkamer) krijgt een grote beurt. Als klap op de vuurpijl krijgen het complete huis en de tuinmuur een verse laag verf. Maandag a.s. staan de bouwvakkers op de stoep om het oude dak te slopen (lang leve de asbest, haha) en het te voorzien van een splinternieuwe plywood- & shingles laag. Natuurlijk zal ik jullie op de hoogte houden over het wel in wee in huize van der (bouw)Put;-)
= 0

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam