18/11/2015 - FinanciŽle hulp gevraagd voor de ezeltjes

De ezel-opvang gaat verhuizen maar dat kost heel veel geld! Geld dat we via sponsoring en donaties moeten genereren want de regering geeft ons niets. Desiree, de manager van de ezel-opvang, heeft een nieuwe manier bedacht om het geld voor het bezoekerscentrum bijeen te krijgen. Voor $ 60 (is ongeveer Euro 55) koop je een tegeltje waarop je je naam kunt laten zetten. Dit tegeltje wordt dan verwerkt in een van de muren van het bezoekerscentrum. Je naam wordt dus vereeuwigd in het bezoekerscentrum van de nieuwe ezel-opvang.

Lijkt je dat leuk, neem dan even contact met mij op. Alleen geld doneren kan natuurlijk ook via www.arubandonkey.org of https://www.generosity.com/fundraisers/finish-visitor-center-donkey-sanctuary-aruba/x/12697599

Namens de ezels alvast hartelijk dank!!!

 

 

 

 

= 0

15/10/2015 - Zonsondergang vanuit de voortuin

Na het sproeien van de tuin (heel erg nodig ivm behoorlijke droogte) kon ik het niet laten even een plaatje te schieten van dit uitzicht :)

= 2

15/10/2015 - Er is nog niks veranderd

Nog altijd ben ik niet gewend aan de meeste kruipende beestjes. Deze duizendpoot is er eentje van. En het is niet eens de grootste uit het Arubaans assortiment ;-)

= 2

23/9/2015 - 10 jaar Aruba

Vandaag, 23 september 2015, wonen we 10 jaar op Aruba. De eerste 5 jaar heb ik jullie wekelijks, soms dagelijks, bijgepraat over onze avonturen. Na die 5 jaar voelde het regelmatig alsof ik in herhaling viel en ging de lol van het schrijven er een beetje af. Op enig moment zaten we ook nog middenin een grote verbouwing dus had ik wel wat anders aan mijn hoofd.Toch lees ik met plezier de stukjes en onze belevenissen terug en bedenk me dan dat het in Huize van der Put niet vaak saai is :). In het kader van het 10-jarig jubileum blik ik, middels deze blog, terug op de leukste, verdrietigste, gezelligste en andere gebeurtenissen op dit mooie eiland.

2005: het jaar waarin er van alles in ons leven gebeurde: trouwen, emigreren, een nieuwe baan voor ons allebei, veel kakkerlakken en de eerste kerst bij een graad of 30.

2006: de komst van Kwibus, onze eerste hond, waarvan we ook weer veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen, heel veel bezoek uit NL (ik had soms net een paar dagen de tijd om het beddengoed en de handdoeken te wassen voordat er een nieuwe lichting kwam, haha) en verder vooral erg wennen aan de temperatuur, het vroege donker worden, de traagheid bij vooral de overheid-instanties maar ook nieuwe vrienden maken en een voorzichtig begin van het leren van het Papiamento. En aan het eind van het jaar de komst van hondje nummer 2, Miep.

2007: een huis gekocht, gedoe met vergunning (2 jaar illegaal maar uiteindelijk toch een leuk kerstkado in de vorm van een verblijfsvergunning), voor het eerst een autokeuring op Aruba meegemaakt, het appartement opgeknapt dat daarna in gebruik genomen is door vrienden en familie, een hond verloren (Diabla) en een andere erbij gekregen (Floortje), Miep aan de schurft, de bouw van onze eigen AruBar op de porch, het ontstaan van een heuse Arubaanse Quiz voor alle Aruba gangers, verandering van baan (van Delfts Blauw naar drank is maar een kleine stap haha) en de ziekte van Nelson waardoor ik toch nog een beetje tussen het Delfts Blauw bezig bleef.

2008: Als echte Ali Illegalie voor het eerst sinds een paar jaar van het eiland af en wel naar de buren Curacao, met heel veel dank aan Tom & Jolanda, daar het trieste nieuws ontvangen dat Nelson, de man van Lena, is overleden. Ook het jaar van de ontdekking (voor ons dan) van Eier'n Smieten, salsa & papiamento lessen, eindelijk een concert van Eddie Herrera meegemaakt, onze nieuwe bewoonster van het appartement, Doris, verwelkomen, de orkaan Omar die voor heel veel wateroverlast heeft gezorgd, mijn eerste operatie in het buitenland wegens cyste en ook gelijk te horen gekregen dat kinderen er definitief niet in zitten maar 2008 is toch het meest het jaar van het overlijden van Pa, we wisten natuurlijk al dat hij ziek was en gelukkig hebben we hem, ook dit jaar, nog in een soort van goede doen meegemaakt (hij had een topweek) maar toch......

2009:het begon het jaar met het laten inslapen van onze stoere bikkel Sam, een bezoek aan het ziekenhuis met Ron want een stukje van zijn vinger verloren aan de snijmachine, het overlijden van onze vriend Taxi Piet en later ook nog club icoon Joark, Ron naar Ford Lauderdale, ons huis in A'dam ein-de-lijk verkocht, ons tripje naar Suriname met Jurien & Jaap, mijn allereerste tattoo, de komst van Dushi en haar 3 pupjes waarvan we er eentje hebben gehouden, onze Zeus, en als afsluiter van een bewogen jaar een kerstconcert van DJ Tiesto.

2010: in februari met de familie naar Orlando met een extra lange tussenstop (vlucht uitgevallen) in Miami, Ron mocht het in mei nog eens dunnetjes overdoen in Chicago (je komt nog eens ergens voor je werk...) en daarna voor hem een nieuwe baan in oktober om later nog een keer een switch te maken, een kolibrie nestje op de porch, wat kleine aanpassingen zoals nieuwe ramen en deuren voor het appartement en een tripje naar Nederland voor Es (koud!).

2011: Esther een nieuwe baan, ditmaal als administratief persoon voor een aantal restaurants (en daarnaast nog een parttime baan bij een van de restaurants in de avonduren om de verbouwing deels te kunnen bekostigen :):)), het jaar van de 3e ster van Ajax wat uiteraard in huize van der Put ook ruim gevierd is, een tripje naar New York met mijn ouders, een eigen boek op de markt gebracht door vriendin Angťlique met daarin een verzameling van de mooiste verhalen (met foto's) van 5 jaar Aruba / www.macamba.net , de start van de verbouwing die uiteindelijk ruim 7 maanden zou duren......en Ron met een hernia waar ie natuurlijk weer te lang mee had doorgelopen, gelukkig was een operatie niet nodig.

2012: de verbouwing die (voorlopig) even zijn einde naderde, een verrassingsbezoek van broer Jan, Doris die eind juni teruggegaan is naar Belgie (was wel even wennen hoor!) waarna we het appartement klaar hebben gemaakt voor korte-termijn-verhuur inclusief website www.kwibus-apartment.nl

2013-2015: ook wel veel gebeurd maar niet meer zo goed bijgehouden (lees: niet) op de website. En tja, de jaren gaan tellen dus vergeef me als ik dingen niet benoem die wel zijn gebeurd: trouwen van Han & Daisy hier op Aruba, wij een nieuw plafond in de woonkamer dankzij Han & Perry, het verlies van Floortje die zo ziek was dat wij haar hebben moeten laten inslapen, mijn moeder die ineens heel ziek was waardoor ik met behoorlijke spoed naar NL moest (gelukkig is het allemaal goed gekomen), toch weer veel bezoekjes uit NL, goede verhuur van het appartement maar toch blij dat er ook lange termijn (1 jaar) gehuurd werd wegens minder rompslomp, weer wisseling van baan door Ron na 2 jaar viswinkel, voor het eerst mijn nichtjes en zwager op bezoek op Aruba (na veel gedoe met een oplichtingszaak waardoor de trip van de familie een jaar moest worden uitgesteld wegens geen tickets......met dank aan de onbetrouwbare Fatos A. - zie SBS Undercover programma van 8 maart 2015 als ik mij niet vergis), enz enz.

Inmiddels zijn Gerrit-Jan en Ansjelien (waar onze liefde voor Aruba allemaal mee begon) weer voor 4 jaar op Aruba komen wonen dus ons 12,5 jarig huwelijk kunnen we met onze getuigen van toen gewoon hier vieren haha. Onnodig te zeggen dat we het hier nog altijd heel erg naar onze zin hebben en dat we nog altijd geen spijt van onze grote stap hebben! Als jullie alle verhalen nog eens uitgebreid willen teruglezen, aan de rechterkant van deze blog, staat alles onder het kopje "archief", per maand/jaar te selecteren.

= 2

19/12/2013 - Oeps...

Ik schaam me diep! Al meer dan een jaar heb ik jullie niet meer geinformeerd over het wel en wee in en rondom huize van der Put. En natuurlijk, de meeste lezers hebben Facebook en blijven dus wel op de hoogte maar toch......

Geen idee eigenlijk of er nog mensen zitten te wachten op, inmiddels vaak, dezelfde verhalen maar ik heb net het abonnement weer met een jaar verlengd dus ik dacht: "laten we maar weer eens wat schrijven". Aan de reacties merk ik dan vanzelf of ik nog wat lezers over heb, haha.

Het afgelopen jaar is er zoveel gebeurd, dat kan ik nooit in 1x opschrijven. Ik beloof hierbij wel plechtig dat, als er nog interesse is, ik de komende weken zal gebruiken om jullie zoveel mogelijk weer bij te praten.

= 4

9/12/2012 - Kwibus Apartment

Nadat Doris (na bijna 4 jaar onze buurvrouw te zijn geweest) eind juni is teruggegaan naar Belgë, zijn we druk aan het klussen geweest in het appartement. Het is van binnen geschilderd, de keuken heeft een metamorfose ondergaan en er zijn wat nieuwe dingen aangeschaft. Inmiddels is het beschikbaar voor korte termijn verhuur en heeft ons appartement een eigen website. De eerste boekingen zijn al binnen. Het appartement hebben we Kwibus genoemd. Om de website te bekijken: www.kwibus-apartment.nl. Ook op www.micazu.nl kun je ons appartement vinden.

= 1

21/7/2012 - 4 jaar......

Vandaag 4 jaar geleden, kregen we een telefoontje dat onze (schoon) vader was overleden. Het verdriet slijt (al vind ik het vooral met vaderdag verdrietig voor Ron dat hij zijn eigen vader niet even kan bellen) maar de mooie herinneringen blijven. Met enige regelmaat komt er nog een grijns op onze gezichten als we aan Pa denken of als er een bekende "Pa-uitdrukking" wordt gebruikt. Jack, de broer van Ron verwoordde het van de week mooi: "feit is dat we allemaal een stukje Pa zijn en daar ben ik trots op".

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik blij ben dat ik Pa gekend heb.

= 3

30/6/2012 - Voordat jullie echt denken dat we zijn overleden.....

.....We zijn nog altijd springlevend maar de wil ontbrak volledig om me met de site bezig te houden. Nu moet het er dan toch maar van komen!

De afgelopen 2 maanden stonden, voor mij, in het teken van spinning. Nadat Marianne en ik eerst voorzichtig 2x in de week aan de bak gingen werd het algauw tijd voor 3x in de week. Het spinninglokaal heeft sinds een paar maanden overal spiegels en ik kan jullie vertellen dat dat nogal confronterend werkt, haha. En tja, wat je er in een jaar aanvreet is er natuurlijk niet binnen een paar maanden af. We zijn inmiddels redelijk fanatiek en toen de enige echte fietsenwinkel - Tri Bike in St Cruz - een heropening had met daarbij o.a. spinninglessen buiten (de hoofdweg was gewoon afgesloten) hebben we ons daarvoor natuurlijk ook opgegeven. Filmpje is hier te zien.


Afgelopen zaterdag was het de laatste dag van Doris op nos dushi isla. Ze is terug naar België. En omdat we nog een dagje met z'n tweetjes op pad wilden zijn we een paar weken geleden eerst begonnen met het beklimmen van de Hooiberg. Dat stond nog op het to do lijstje van Doris maar toen ik eenmaal om 7 uur 's morgens op de stoep stond was ze al iets minder enthousiast, haha. Maar......we hebben het gedaan! Daarna terug naar huis, douchen en toen hebben we heerlijk ontbeten bij Matthews Restaurant. Voordat we er erg in hadden was het twaalf uur en dus happy hour. En ja, zo'n afscheid gaat natuurlijk niet zonder een cosmopolitan. Dus daar zaten we, rond het middaguur al aan de drank;-)

De top bereikt. Appeltje-eitje!

Op de terugweg in de enige echte latina pose, haha

Dit is veruit het meest vervelende stuk. Als je hier eenmaal voorbij bent.......

Het levert ook wel weer mooie plaatjes op....

 Mmmmm, bageltje, scrambled eggs en vers fruit, wat wil een mens nog meer?

Proost!

We moesten beiden nog iets in de stad regelen en toen we daarmee klaar waren was het tijd voor de tattooshop. Doris loopt al jaren te roepen dat ze, voordat ze het eiland verlaat, een tattoo wil hebben. Ze is al met verschillende vriendinnen mee geweest maar steeds besloot ze om het toch maar niet te doen. Zo ook die bewuste zaterdag. Natuurlijk vond ik wel weer iets leuks en voordat ik het wist zat ik, in plaats van Doris, in de tattoo-stoel.

Als eerbetoon aan al onze hondjes, een hondepootje aan de binnenkant van mijn linkerpols.

 

Het appartement is nu leeg (de tranen vloeiden rijkelijk bij het afscheid nemen van elkaar en Doris van haar huisje) en zullen we gaan verhuren voor korte termijn (aan vakantiegangers dus). Een speciale website is in de maak maar eerst moet er nog "even" geschilderd worden, zowel binnen als buiten. Hopelijk is het per 1 september a.s. beschikbaar.

 

Vorige week stond Aruba in het teken van het filmfestival. En hoewel het weinig met film te maken heeft traden er een aantal beroemdheden op. We zijn naar het concert van Juanes geweest en, heel Arubaans, begon dat keurig op tijd. Dat wil zeggen, 11 uur 's avonds maar dat is hier echt heel vroeg. Echt een geweldig concert trouwens! Een korte impressie vind je hier (geluidskwaliteit van het filmpje is niet denderend - Tom, we missen je!! - maar hij zong echt prachtig). Marc Anthony was de dag erna aan de beurt maar ja, dat werd allemaal een beetje prijzig want een paar dagen later zouden we ook al naar Jurgen Raymann gaan. Dat was ook erg leuk! Toch weer heel anders dan op tv. Iedereen kreeg een beurt, Nederlanders, Surinamers en Arubanen. Zelfs de Minister President Mike Eman, die in de zaal zat, werd niet gespaard, haha. En natuurlijk deed ie ook Tante Es en Edsel:-)

 

Maandag ben ik, als het goed is, voor de laatste keer naar de DIMAS (immigratiedienst) geweest. Sinds een paar weken zijn de regels voor, met name, Nederlanders weer versoepeld dus ik heb gelijk mijn kans gegrepen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken een "van rechtswege" wat zoveel wil zeggen dat ik hier onbeperkt kan wonen en werken, dezelfde statut die Ron al jaren heeft dus. Mocht ik ooit voor langer dan 3 jaar het eiland verlaten dan moet ik weer van voor af aan beginnen met de papierhandel.


= 1

6/5/2012 - De porch - voor en na de verbouwing

De oude situatie. De bank hebben we al heel lang niet meer maar even voor de kleuren op de muur en de ramen.

De lange kast rechts komt uit de woonkamer en moet nog onder de ramen worden opgehangen zodat we geen problemen krijgen als we de porch schrobben. De ramen zijn ook een stuk vergroot en natuurlijk heeft alles een andere kleur.

De muur is natuurlijk in een eerder stadium verbouwd maar nu ook netjes geschilderd. Op deze foto is het niet te zien maar het washok (achter de witte deur) is een keer zo breed geworden.

De stoelen hebben we gekregen van Antoinette en Eric. Wij (en met dank aan Ma v.d. Put) hebben er alleen een nieuw hoesje voor gekocht.

= 5

6/5/2012 - Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

We hebben het weer geflikt: kampioen worden van Nederland! En dat was nog helemaal niet zo makkelijk met al die bestuurlijke ruzies en blessures enzo. Gelukkig hield onze Frank zijn hoofd koel en dus konden we afgelopen woensdag de schaal weer in de lucht houden.

Wij gingen dat niet redden maar daarom zijn we niet minder blij. Die andere 50.000 hadden iig vast een leuke avond;-)

En natuurlijk ging op Aruba de vlag weer uit:-)

= 1

13/4/2012 - De eerste foto's van de metamorfose

Het plan is om iedere keer als er weer iets af is een foto te plaatsen van hoe het voor de verbouwing was en hoe het na de verbouwing is geworden.

Allereerst onze keuken:

VOOR

 

NA

= 4

13/4/2012 - Bezoek broer Jan

Zo in de laatste week van februari werd ik gebeld door Jan & Gradi. Of ik voor Ron geheim kon houden dat Jan een paar dagen op Aruba zou zijn. Het was een verrassing voor zijn jongste broer. Natuurlijk kan ik dat! Daarna kwam de stress: "shit, ik moet de logeerkamer afmaken". Jan had me op het hart gedrukt dat ie alleen een bed en een douche nodig had maar ja, je bent een gastvrouw of niet. Er moest nog geschilderd worden, in de badkamer wilde ik nieuwe handdoeken, een handdoekrekje, douchegordijn, de airco moest weer gemonteerd worden, etc etc. En tja, ik kon Ron niet vertellen waar het voor was. Op mijn weinige vrije dagen was ik ineens aan het schilderen en het moest en zou af. Ron begreep er niks van en had zoiets van: "we krijgen voorlopig toch geen bezoek, wat maak je je druk". En ik: "ik ben die rommel overal zat en wil nu gewoon weer alles netjes maken" en ondertussen dacht ik: "je moest eens weten, haha". Die airco ging wel een probleem worden want Ron wilde dat echt niet gaan regelen. In ieder geval niet op korte termijn. Met de baas van Ron had ik afgesproken dat hij Ron de hele woensdagmiddag tot een uur of zeven 's avonds aan het werk zou houden in de hotel-area. Die tijd heb ik gebruikt om nog even snel een dweil door het huis te halen en een aircomonteur te laten komen. Mijn baas kwam nog even een rolgordijn ophangen en John & Marianne zaten ook in het complot en hebben het logeer-beddegoed en de nieuwe handdoeken gewassen. Dat kwamen ze ook nog langsbrengen. Aan het eind van de dag ben ik naar de Westin gereden waar Jan met zijn 3 collega's zou zijn. Die waren natuurlijk ook heel benieuwd naar de reactie van Ron en dus togen we met z'n allen richting Moomba. Aan de collega van Ron heb ik gevraagd of hij wilde regelen dat Ron naar Moomba kwam. Die collega heeft er werkelijk een prachtig verhaal van gemaakt, zo goed zelfs dat Ron zo in gedachten was dat hij strak langs ons tafeltje liep en niet eens zijn eigen vrouw zag zitten, laat staan zijn broer Jan (wel zag ie, vertelde hij later, dat de collega van Jan een FC Twente shirt aanhad, dat dan weer wel, haha). Jan is dus maar naar Ron toegelopen en na een eerste dikke knuffel werd mijn schat toch ook wel een beetje emotioneel. Echt heel schattig. De verrassing was dus meer dan geslaagd. Het was echt een bliksembezoek (slechts 3 nachtjes en overdag was Jan ook nog aan het werk) maar het was echt superleuk!

Kijk hem stralen!

Ze hebben elkaar voor het laatst in 2008 gezien dus het werd ook wel weer tijd;-)

Hij wilde hem niet meer loslaten, haha.

= 1

11/4/2012 - Nieuw kantoor

Sinds een paar weken zit ik op mijn nieuwe kantoor. Na ruim een jaar in een klein kantoor, zonder daglicht maar wel met de luxe van een keuken dichtbij (met bijbehorend personeel die in een handomdraai een wafel, gebakken eitje, salades of steak met frites voor me klaar maakte) en een uitgebreid koffie-apparaat waar heerlijke cappucino's mee gezet konden worden, heb ik dan nu een groot kantoor met heel veel daglicht, een ruim bureau en eindelijk de mogelijkheid om wat kilo's kwijt te raken, haha. Ook hier heb ik de beschikking over een keuken maar dan moet ik zelf mijn brood, sla & yoghurt meenemen;-) Wel staat ook hier een behoorlijk luxe koffie-apparaat. Ik mag niet klagen en dat doe ik dan ook zeker niet!

= 3

8/4/2012 - Vrolijk Pasen

Een beetje als een vlag op een modderschuit, zo staat onze paastak wel. De achtergrond is een kale, nog te schilderen muur van de woonkamer die vol gaten, scheuren en andere gekke plekken zit. Kwam deze hagedis de paastak toch maar mooi even opvrolijken

= 1

18/3/2012 - Zou ik nog lezers hebben?

Ik zie net dat het laatste stukje alweer van 2 maanden geleden dateert........

De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten maar we zijn ook niet superactief geweest. Allebei hebben we een beetje genoeg van al dat geklus. De aannemer is vermoedelijk ook alweer met een nieuwe uitdaging bezig en hebben we al een tijdje niet gezien. Nou ja, hij meldt zich vast wel weer als ie het restant van zijn geld wil hebben, haha. De grootste projecten zijn gelukkig wel af en we zitten nu in de afrondende fase. Nieuwe foto's zijn er nog altijd niet gemaakt dus jullie zullen nog even geduld moeten hebben.

De logeerkamer is al wel in gebruik genomen geweest, daarover in een andere blog meer. Ik zal nog tot eind maart blijven werken in het restaurant en ben wel aan het aftellen want mijn lichaam begint nu toch te protesteren. Het begon anderhalve maand geleden met een beginnende bijholte-ontsteking maar omdat ik natuurlijk niet echt gas terug nam heb ik sinds gisteren weer last van mijn rug, mijn zwakke plek in drukke tijden. De 2e week van april neem ik lekker vrij van kantoor en ga ik gebruiken om het een en ander te schilderen (er zal ook vast wel een stranddag ingepland gaan worden, haha) en daarna ben ik weer geheel tot de beschikking van mijn (nog overgebleven) lezers.

Morgen gaan Ron en ik lekker relaxen bij Tierra del Sol. Een massage, een lunch en daarna bij het zwembad hangen. Het is Dag van de Vlag op Aruba en we zijn dan ook precies 20 jaar samen. Genoeg redenen om het er eens lekker van te nemen dus

= 9

21/1/2012 - Eindelijk!

Het heeft even geduurd (understatement, haha) maar we zijn weer online! Eerst was het het inleesbestand voor de foto's dat niet meer te bereiken was en vervolgens ging de videokaart/moederboard stuk. Dit is gelukkig allemaal weer vervangen, met dank aan John, en dus hebben we nu een supersnelle computer die, hopen we, weer een aantal jaren meegaat.

Zoals beloofd hierbij weer wat foto's van ons bouwproject. Het einde is in zicht (vermoedelijk nog een week of 3) en daar zijn we heeeeeel blij mee. We zijn het nu echt wel een beetje zat.

De bar is behoorlijk gestript en dus heel kaal op dit moment maar daar komt binnenkort weer verandering in. Wel hebben we besloten om geen dak van bamboepalen meer te doen want het wordt vooral allemaal heel erg stoffig.

Onze gaskookplaat! We kunnen weer koken. Afgelopen donderdag is ook de afzuigkap gemonteerd en dat is, ondanks het lawaai haha, wel weer heel erg prettig.

Links achterin ons mooie rooster. Nou ja, totdat de jongens met een soort zuur de verfresten van de plavuizen hebben afgehaald en daarmee ook op het rvs-rooster hebben gemorst. Er zitten nu dus allemaal doffe donkergrijze plekken op. Ron en ik waren hier, zacht gezegd, niet echt heel blij mee. Met de aannemer is afgesproken dat hij het rooster zal vervangen. Ook zitten er op de wc bril een paar doffe plekken van hetzelfde zuur. Ook die gaat ie vervangen. En dan niet zo'n lullige wcbril van de plaatselijke chinees maar we willen gewoon een Sphinx wcbril terug!

Sommige deurtjes zijn nog altijd niet geschilderd maar dat komt omdat ik me er niet toe kon zetten. Dit weekend gaat het er toch echt van komen. Genoeg gelummeld, haha. Boven de oven wordt nog een plank gemaakt zodat de magnetron daar terecht kan. We hebben besloten om geen bovenkastjes op te hangen. We vinden het allebei wel lekker ruim zo. Wel moeten we nu een nieuwe indeling maken en dat wordt nog een heel karwei met al de spullen die we hebben;-)

De houten kerstboom die onze vrienden voor ons hebben geregeld omdat ze het anders wel hele kale kerstdagen vonden hier in huis.

Eerste kerstdag bij John & Marianne. "Kroamschudden" van Herman Finkers mag dan niet ontbreken. Het begint al een echte traditie te worden om dit gezamelijk voor het eten te bekijken
= 6

2/1/2012 - Happy New Year

Voor alle lezers van deze weblog: een heel gezond, liefdevol, gezellig, gelukkig, kortom een stuitergaaf (met dank aan Wendy voor dit woord, haha) 2012!

 

De foto's van verbouwing en kerst laten nog even op zich wachten want er is iets mis met het programma dat mijn foto's moet inlezen. Daarvoor moet ik eerst de hulp van John inroepen en aangezien ik komende dagen weer heel druk heb wordt het niet eerder dan volgend weekend. Nou ja, misschien heb ik dan wel nog meer foto's omdat de bouwvakkers dan ook weer begonnen zijn. Even geduld dus nog.

= 6

20/12/2011 - De beesten
Tussen al het geboor, getimmer, geverf, gevloek enz. lopen er bij ons ook nog wat beesten rond. Elke paar weken worden ze weer verhuisd naar een ander stukje tuin of woonhuis.
Eerder schreef ik al dat Miep nogal van het ontsnappen is. Zo ook vorige week. De honden zaten met z'n vieren op de porch en volgens ons is ontsnappen dan echt onmogelijk. Wij vermoeden dat het domme zoontje van de aannemer het hek cq de deur open heeft gezet waardoor Miep haar kans schoon zag. Ruim 3 uur hebben we zitten wachten en toen kwam madam gelukkig weer het huis binnen rennen, stinkend en wel. We waren zo blij dat ze weer heel terug was dat we haar maar niet op haar donder hebben gegeven. Zolang de bouwvakkers rondlopen gaat Miep dus ook op de porch in de bench. Gelukkig vindt ze het helemaal niet erg en gaat altijd rustig op haar kleedje liggen. De andere dames vliegen elkaar met enige regelmaat in de haren (vooral Floortje is nogal eens sjagarijnig naar de anderen toe) en waar we er voorheen tussen sprongen laten we ze nu maar uitrazen want meestal laten ze elkaar pas met rust als er geknokt is. Floortje loopt nu weer met een scheurtje in haar oor rond, ze wordt er dus niet mooier op;-)

Verder is de baby-kolibrie (het kleinkind van Ada?) uitgevlogen maar vliegt er een erg potente kolibrie-kerel rond want de volgende kolibrie (ik kan ze niet meer uit elkaar houden, haha) heeft haar intrek in het bestaande nestje genomen en er 2 eitjes gedeponeerd. Echt geweldig en omdat het in de mangoboom is kunnen we haar vanuit de badkamer prima in de gaten houden.

Dan hebben we ook nog wel eens ongewenst dierenbezoek. Een kleine twee weken geleden vond Ron een Boa in de lamounchiboom. Volgens Ron was het een klein exemplaar maar ik vond hem op de foto (was niet thuis, gelukkig) behoorlijk groot. Nou ja, Boa's genoeg op het eiland dus Ron heeft hem maar gedood.
= 2

19/12/2011 - Fase XVII

Na een paar weken afwezigheid hier weer even een update van het wel en wee in huize van der Put. Ik weet niet eens meer waar ik moet beginnen.

Het afgelopen weekend hebben we voor het eerst kunnen koken op onze nieuwe kookplaat en lagen er broodjes en croissants in de oven. Hoewel nog niet alle kastjes klaar zijn en gebruikt kunnen worden (moet nog opgehangen en/of geverft worden) begint het nu echt ergens op te lijken. Het aanrechtblad is prachtig geworden en daar gaan we vast veel plezier aan beleven.

Onze koelkast had het twee weken geleden nog even begeven maar gelukkig hadden we de oude van Doris nog buiten staan en ging het om een klein onderdeel dat vervangen moest worden dus na een weekje was ook dat probleem verholpen.

De badkamer is zo goed als af. Er moet nog gekit worden en de afvoer van de wc moet nog naar de septictank en dan is dat ook klaar. Overal moet nog verlichting opgehangen worden maar ja, momenteel is er niet echt veel leuks te koop op het eiland (en bovendien is het geld op) dus doen we het maar gewoon met spaarlamp-peertjes. Iets minder gezellig maar we hebben in ieder geval licht, haha.

Het enige waar Ron en ik niet zo tevreden over zijn zijn de plavuizen. De kleur en grootte zijn prima maar als je iets laat vallen vliegt er gelijk een stukje af. De aannemer had al gezegd dat het rottegels waren om te snijden maar nu zien we zelf ook dat de bovenste laag niet van zo'n goede kwaliteit is. Misschien toch eens terug naar de bouwmarkt want als je niet eens iets kunt laten vallen dan moet je ze niet als vloertegels verkopen.

In alle kamers zijn de ramen vervangen dus is nu binnen ook alles aan een verfbeurt toe. Maar goed, dat is van later zorg. Het plafond van de voorporch is er nu uit, zal vervangen worden en hopelijk wordt het voor de kerstdagen ook nog geschilderd. Vandaag of morgen komt er een grote container zodat al het vuil dat buiten rondslingert opgeruimd kan worden. Het huis is niet echt gezellig te krijgen want overal ligt nog wel iets wat een volgende keer weer ergens anders opduikt. Bovendien is veel nog (of alweer) behoorlijk stoffig. Geen enkel benul dat het a.s. zondag alweer kerst is. Tot gisteren: kwamen de vrienden langs met een zelfgemaakte houten kerstboom inclusief versiering en sfeerlichtjes. Geweldig! Gelukkig had ik al een kerststol in huis dus het feest was compleet, haha.

Foto's volgen echt zo snel mogelijk maar heb vaak na het klussen/schoonmaken in het weekend niet veel puf meer om ook nog achter de computer te duiken. Misschien dat ik deze week een keer 's avonds wat vroeger thuis ben en ik dan even een foto-update doe.

= 2

21/11/2011 - Fase XVI

De koelkast staat op z'n plek en is eindelijk weer eens heerlijk schoon, zowel van binnen als van buiten. 4 maanden op de porch, daar werd ie niet schoner van........

De afzuigkap hangt maar moet nog afgewerkt worden (het blauwe opzetstuk is gewoon rvs maar er zit een blauwe beschermfolie op;-)

Er komen ook nog bovenkastjes te hangen maar de bestaande moeten eerst op maat worden gezaagd door Gocho en daarna kan ik ze schilderen.

De buitendeuren zijn gebeitst en ook de binnendeur van het kantoor heeft een kleurtje gekregen.

Er liggen wat deurtjes bovenop het blad in de grondverf en zaterdag zijn de mensen van Win Tun (Mam, die Chinese Xenos, haha) geweest om het aanrechtblad op te meten. Helaas voor ons is het momenteel heeeeeel druk dus het wordt vermoedelijk niet eerder dan half december. Nou ja, toch nog voor de kerst dus.....

Ook de bar zal een soort metamorfose ondergaan en komt op de plek waar nu het tafeltje staat. We hadden iig wel weer Senseo koffie bij het ontbijt en de sinaasappels worden een stuk sneller geperst met de Siemens;-)

Ook het dressoir is weer van de porch af. De zonen van Gocho hadden de buitenkant keurig schoongemaakt, de binnenkant moet nog een sopje maar dat is van later zorg. Ik bedacht me wel ineens dat er nu geen plek meer is voor de eettafel (rechts komt nog een smalle kast waar de kookboeken van Ron in staan) maar goed, eigenlijk zaten we er toch nooit aan en eten we of voor de tv aan de salontafel of buiten op de porch. Dan daar maar een grote tafel neerzetten;-)

Het kantoor! Klaar om ingericht te worden. Het bureau en een hoekkastje krijgen eerst nog een kleurtje maar dat is pas als de keuken helemaal in de verf zit.

= 5

<- Vorige Pagina :: Volgende Pagina ->

Over mij:

Op deze weblog kun je de belevenissen van ons (Ron, mijzelf, de honden Miep, Floor, Dushi & Zeus en de katten Fluffy, Squeegie & Skunk) op Aruba lezen.

De actuele tijd:

Aruba Amsterdam