Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mama's Lifestyle

Afvallen

14:53, 25/6/2013 .. 0 comments .. Link

Ik ben te dik. Mijn vriend, kinderen en familie zeggen weliswaar van niet maar ik ben te dik. Ik ben 1.59 en weeg nu 72 kg. Wij gaan straks lekker op vakantie en ik wil zonder me te schamen op het strand lopen. Dus nu volg ik een dieet. Ik ben wel eens eerder aan een dieet begonnen maar als ik dan was afgevallen kwam het er uiteindelijk toch wel weer aan.

Nu dacht ik, ik moet niet op dieet, ik moet mijn levenswijze veranderen. Maar ja ik ben moeder, druk,druk,druk en een broodje in het vuistje is sneller weg dan de tafel dekken. 

Toch voel ik me sinds ik op dieet ben een stuk lekkerder in mijn vel zitten.

ik ben begonnen met het mentale dieet plan en daarvan de turbo versie, maar ik vind eten veel te lekker en wil ook niet elke dag anders eten dan de rest. Dus ik dieet niet in het weekend. Ik bedoel dan komen ook onze vrienden en wil ook ik een wijntje kunnen drinken en een toastje kunnen eten.

Dus nu dieet ik doordeweeks. En ook houd ik me niet aan een vast dieet maar heb ik zo een beetje mijn eigen dieet verzonnen. Tuurlijk is het geïnspireerd vanuit het mentale dieet plan omdat dat dieet het dichts bij mij lag. Een ieder mag en kan dit natuurlijk voor zichzelf weten.

ik begin mijn dag met 2 geroosterde boterhammen met kipfilet en 30 + oude kaas. En een halve liter water.

Tussen door eet ik een stuk fruit of een muesli reep met een halve liter water.

Bij de lunch eet en drink ik hetzelfde als mijn ontbijt alleen dan met ander mager beleg, denk aan runder rookvlees.

en als avondeten eet ik groente met vlees en een halve liter water.

Als ik dan in de avond nog trek heb neem ik een handje nootjes, een voor een met nog een flesje water.

Ik ben in drie weken tijd twee kilo afgevallen en ben hier heel erg blij mee. Als ik dit vol hou en dat lukt natuurlijk :P dan ben ik voor mijn vakantie ongeveer 6 kilo kwijt.Tijd managen

14:28, 25/6/2013 .. 0 comments .. Link

Tijd managen kan heel lastig zijn als je kinderen hebt. Vooral omdat er van mama zoveel verwacht word. Mama moet koken, poetsen, kinderen wegbrengen en ophalen, wassen, strijken, boodschappen doen en noem het maar op. Als je dan uiteindelijk besluit om uit dat routine te stappen omdat je ook nog wat tijd wilt voor jezelf dan kan dat heel lastig zijn. Vooral omdat iedereen zich dan een beetje moet aanpassen. Mijn tips hierbij zijn:

Geef een paar dagen van te voren aan dat je het wilt veranderen in huis. Bij kleine kinderen 4 dagen. Bij grote kinderen 6 dagen.

Bespreek van te voren met je partner ( als je die hebt ) wat je precies wilt veranderen en hoe hij hier in een rol kan spelen.

Maak een duidelijk schema voor jezelf maar ook voor de rest van het gezin hoe je de tijd in wilt gaan delen. Maak bijvoorbeeld een dag indeling vanaf het moment dat je opstaat tot je naar bed gaat en wijk hier dan ook niet vanaf.

Plan ook je eigen tijd in. Het klinkt misschien raar maar omdat je je van jezelf aan het schema moet houden is  het van belang om in eerste instantie de " jouw tijd " ook in het schema toe te passen. Later kan je dit er eventueel uit halen als je denkt dat het kan.

Heb je dit allemaal gedaan dan kan het echte werk beginnen. Als je nou een hele drukke agenda hebt plan dan niet dat je elke dag 2 uur de tijd wilt voor jezelf maar begin eens met een kwartiertje langer douchen. En zorg dat je partner er is dat als de kindjes wakker worden hij het regelt en niet jij zodat jij verder kan gaan met jouw ontspannen douche in jouw tijd.

Om tijd te winnen kan je bijvoorbeeld een regel maken dat de kinderen hun eigen speelgoed opruimen aan het einde van de dag en niet jij. Zorg voor bakken waar ze het allemaal in kunnen doen. Jiafkan het dan uiteindelijk 1 keer in de week uitzoeken en weer op z'n plek nier zetten. Maar hiermee win je al ongeveer 15 minuten per dag.

Als je geen partner hebt kan je de volgende regel misschien aan je moeder vragen. 

Maak 1 keer in de 2 weken of 1 keer in de 3 weken een papa dag. De kinderen gaan dan lekker een paar uur met papa de hort op. Lekker naar de kinderboerderij, het park, de hei of misschien wel een stukje fietsen. Daeerlijk een paar uur voor jezelf. Je moet wel met jezelf afspreken dat je die tijd niet besteed aan werken of poetsen maar vecht aan jezelf. Koop een lekker maskertje en ga in bad. Of ga met een goed boek de bank op. Het is jouw tijd.

 

Ik hoop dat jullie hier wasbaar hebben en tot slot, je kan niet voor een ander zorgen als je niet goed genoeg voor jezelf zorgt!Welkom

10:57, 25/6/2013 .. 0 comments .. Link

Welkom op mijn blog mama's lifestyle. Ik ben Manon, 27 jaar en moeder van 2 dochters. Mijn oudste dochter is 7 jaar en heeft ADHD, mijn jongste dochter is 4 en heeft een spraak taal ontwikkeling achterstand. Hiervoor hebben beide meiden hun eigen bijzonderheden en afspraken waar mijn agenda vol mee staat. Om dit te kunnen managen, begeleiden en ook nog een leuke moeder te kunnen zijn heb ik heel veel rondgekeken op het internet. Waar ik veelal achter kwam is dat er heel veel tips en adviezen zijn. Maar niet alles centraal op een website. Dit probeer ik hier te doen. Door middel van kleine stukjes te schrijven over alledaagse bezigehden maar ook problemen aan de kaart brengen waarvan ik denk dat heel veel moeders die hebben. Maar ook door filmpjes te plaatsen en DIY' s oftewel, do it yourself. het aller belangrijkste aan een drukke agenda te combineren met het " een leuke moeder zijn " is tijd voor jezelf. in mijn volgende blog vertel ik je hoe je dat kan managen.

DISCLAIMER: Houd er rekening mee dat je niks verplicht bent en dat je er altijd je eigen draai aan kan geven Zodat het voor jou / jullie het beste werkt.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Afvallen
Tijd managen
Welkom

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer