Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Manon naar AustraliŽ

About Me

weblog over de plannen om een jaar naar AustraliŽ te gaan en hopelijk ook een verslag als ik daar kom
Home | Profile | Archives | Friends

laatste stukje - 09:54, 26/5/2008

En vandaag vrijwel zeker het laatste stukje dat ik voor mijn weblog zal schrijven vanuit Australie. Afgelopen week stond bijna helemaal in het teken van afscheidsfeestjes en dergelijke.

Dinsdag was zo'n beetje de enige normale dag. Op woensdag had ik s'ochtends eerst in afscheidsfeestje in Food technology. Er gezellig en een lieve kaart gehad van die klas. Eind van de middag had ik een afscheidsfeestje in Community and Family Studies. Ook dat was weer gezellig. Een kaart van hen namens CAFS gehad en ook een gigantische kaart waar ongeveer half year 12 wat op geschreven heeft. s'Middags kwam ik erachter dat ik niet in hoefde te vallen bij de tennis en dat kwam me goed uit want s'avonds was de eerste wedstrijd van de State of Origin. De State of Origin bestaat uit 3 Rugby League wedstrijden tussen NSW en Queensland en dat is zo'n beetje het hoogste niveau in rugby dat er te bereiken is. Dus vandaar dat we naar vrienden van de Butchers gingen om daar gezellig de wedstrijd te kijken.

Donderdag hadden alle leraren van school een staakdag wat betekende dat ik lekker een dagje vrij had. Met 4 meiden van school naar Byron Bay geweest, lekker aan het strand gezeten en een picknick gehouden.

Vrijdag laatste dag op school. Was echt zo vreemd. s'Ochtends verraste mijn engels lerares me door met chocolaatjes voor de hele klas aan te komen zetten en mij een knuffel vliegtuig te geven. Erg lief van haar natuurlijk. Nog weer een aantal kaarten gehad. En Mrs Seymour kwam me tijdens lunch gedag zeggen en gaf me ook nog een super lieve kaart. s'Avonds uit eten met wat vrienden van school. Ook weer gezellig.

Zaterdag nog maar een keer met Darren mee om naar de voetbal te kijken. Gister naar Evans Head geweest om aan de rivier een afscheidsfeestje te hebben met vrienden die ik via de Butchers heb leren kennen.  Was fijn om iedereen nog een keer te zien voor ik vertrek. Bovendien was het echt een super mooie dag om buiten door te brengen.

Vandaag ben ik serieus begonnen met in te pakken. Vanmiddag knipt Tricia mijn haar als het goed is. Morgen ga ik waarschijnlijk nog ergens wat drinken met een paar vriendinnen van school. Woensdag ga ik naar Dylans school omdat er iets speciaals op het programma staat daar en Tricia en Darren moeten allebei werken. En dan donderdag op weg naar huis!

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

- 08:57, 19/5/2008

De tijd gaat echt gevaarlijk snel op het moment, met als gevolg dat ik inmiddels kan zeggen dat ik volgende week naar huis ga.

Afgelopen week een redelijk normaal weekje gehad. Op woensdag helemaal in gemaakt tijdens tennis.. Resultaat: geen halve finale voor ons team. Op donderdag heeft onze jaarbegeleider een afscheidswoordje gedaan voor me tijdens de year assembly en heb ik een soort vlagachtig ding gekregen met het kadina logo erop als blijk van waardering van de school. Donderdagavond belde er iemand op of ik als het nodig is woensdag in kan vullen in zijn team in de halve finales voor de tennis. Maar ik weet woensdagmiddag pas zeker of dat nodig is of niet.

Zaterdag ben ik met twee leraressen van school en een paar van hun vriendinnen van lennox head naar ballina gelopen over het strand. Erg mooie wandeling. En daarna hebben we in een caf'e aan het strand lekker wat gedronken en gezellig in het zonnetje gezeten. Vervolgens met Mrs Luckie mee naar huis gegaan om daar lunch te eten en samen een dvd te kijken.

Zondag was er nogal wat heen en weer geloop hier omdat een vriend van de butchers voor hen een alarm systeem ging installeren. 's Middags ben ik zelf maar weer naar de rugby gaan kijken.

Vandaag heb ik lekker een dagje het huis voor mezelf. Aankomende week staat in het teken van afscheidsfeestjes, dus dat komt wel goed.

Tot  volgende week iedereen!

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

thuiskomst komt dichterbij - 10:47, 12/5/2008

Zo, hier eindelijk weer eens een update vanuit Australie. Afgelopen twee weken redelijk druk gehad met van alles en nog wat.

Op school heb ik nog wat cijfers teruggekregen en zelfs een rapport gehad. Erg leuk, alle leraren hadden er een commentaar ingeschreven. Verder is het nog makkelijker dan het al was omdat sommige leraren weten dat ik bijna naar huis ga geven ze er niet zo veel meer om of ik alles mee doe of niet. In food-tech bijvoorbeeld help ik nu meestal de lerares of mag ik wat koken terwijl de rest hun werk doet.

De laatste twee weekenden ben ik op zaterdag met Darren meegeweest naar de plaatsen waar hij moest scheidsrechteren voor de voetbal, zelf kon ik dan wat in het plaatsje rondkijken en als ik dat beu raakte kon ik lekker bij de voetbal zitten kijken. Vorige week zondag naar de rugby wedstrijd van todd en paul gaan kijken, en vervolgens blijven hangen om met hun de volgende paar wedstrijden te zien. Erg gezellig. Gister was het ook hier moederdag en zijn we dus s'ochtends met Tricia ouders voor een ontbijt buffet de deur uitgeweest. En we hebben de middag met Darrens ouders in een cafe met een doolhof voor de kids doorgebracht.

Tennis de afgelopen twee weken ging niet geweldig. Op zich speelde ik zelf niet rampzalig slecht, maar helaas verloren we wel elke keer.

Aanstaand weekend ga ik als het goed is met een lerares van Ballina naar Lennox Head lopen. Moet wel gezellig en mooi zijn. Verder heb ik deze woensdag waarschijnlijk voor de laatste keer tennis (tenzij we onverwacht in de halve finale verzeilt raken natuurlijk) En zo komt 29 mei wel erg snel dichterbij!

Groetjes,

manon


2 Comments | Post Comment

Safari deel 2 - 14:23, 1/5/2008

Hier dan  het vervolg op mijn eerste verslag van de safari.

Zaterdag hadden we een vrije dag in Cairns die we onze eigen invulling konden geven. Ik ben met een paar meiden Cairns ingegaan en wat rondgekeken in de shops en daarna aan het door mensen gemaakte "strand" gelegen en lekker niets gedaan.

Zondag hadden we nog een dag in Cairns. Dit keer stond er echter het een en ander op het programma. s'Ochtends met een kabelbaan over het regenwoud gegaan naar Kuranda, een plaatsje wat hogerop in de bergen. Daar rondgekeken, een erg leuk plaatsje. Daarna met de bus weer afdalen in de bergen en toen een aboriginal centre bezocht. Traditionele dans bekeken, uitleg gekregen over hoe ze eten vinden en een demonstratie + eigen poging met een boomerang en een speer gehad.

Maandag was het zo mogelijk nog warmer dan de dagen ervoor en erg hoge luchtvochtigheid. Die dag vlogen we vanuit Cairns naar Alice Springs. Uit het raampje van het vliegtuig was er niet veel anders te zien dan rood zand en nog meer rood zand voor zo'n 3 uur lang. s'Middags kregen we tijd om wat rond te kijken in Cairns. Toen heb ik als herinnering aan mijn exchange year een ketting met een opaal gekocht. Daarna gingen we naar een t-shirt winkel waar we allemaal het t-shirt uit moesten zoeken waar we ons safari 2008 van wilden laten maken. Een aantal tekentalenten hadden een print in elkaar geknutseld en dat werd dan op het t-shirt van onze keuze geprint. Terug in het kamp hebben we snel onze eten naar binnen geschept  (we hadden overigens kamelenworsten als vlees!!) en daarna naar het starlight theater gegaan voor een show met didgeridoo's. Erg leuke show. Toen we terugkwamen op de camping hopten er een aantal kangaroes tussen de caravans en tenten door.

Dinsdag kregen we een tour rond Alice Springs, waarop we Anzac Hill bezochten en daarna het telegraaf station waar Alice Springs rond ontstaan is. Daarna zijn we een eindje de woestijn in gereden naar een nationaal park om daar een groepsfoto te nemen voor een kloof in de bergen. Toen dat klaar was bezochten we de royal flying doctors service en kregen we wat uitleg over wat ze doen etc. Vervolgens was het tijd voor de reptile show. Interessant en bovendien een 3 meter lange olive python over mijn schouders gehad, dat is ook weer eens wat anders. Aan het einde van de dag kregen we onze safari t-shirts. Leuke herinnering!

Woensdag reden we van Alice Springs naar Kings Creek Station, letterlijk in the middle of nowhere was een camping. In de bus hebben we de film 'Priscilla Queen of the Desert' gekeken die gefilmt is in het gebied waar we op dat moment rond aan het rijden waren. 's Middags bezochten we Kings Canyon en deden we een super mooie wandeling. Om in de Canyon te komen moet je weliswaar eerst de 'heart attack' stairs beklimmen, maar de wandeling die volgt is het helemaal waard. Terug bij de bus liep er gewoon een dingo tussen de auto's door. Een ander altijd aanwezig dier in de outback is de vliegen!! Je word er echt compleet gestoord van. s'Avonds hebben we een kampvuur gemaakt en het gehuil van de dingo's niet al te ver weg maakte het extra sfeervol. Rond het kampvuur heeft iedereen zijn volkslied gezongen, ook ik heb een poging tot gedaan, maar ik als enige Nederlandse die dan ook nog eens een jaar haar eigen volkslied niet heeft gehoord.... : Disaster!!!

Donderdag weer een lange rit naaar Uluru. We kwamen laat in de middag aan. En voor zonsondergang zijn we gelijk doorgegaan naar Uluru om de kleurverandering in de rots te zien.

Vrijdag eerst naar Kata Tjuta (ook bekend als 'the olga's) geweest. Daar een eindje gewandeld. Daarna terug naar Uluru, helaas konden we uluru niet beklimmen omdat de wind op de top te hard was, in plaats daarvan zijn we helemaal rond uluru gelopen. Ik geloof dat dat iets van 9,4 km was. 2 uur lopen in de warmte met ontzettend veel vliegen rond je hoofd, maar ook dat was het weer waard. s'Avonds hebben we onze 'Priscilla Queen of the Desert' night gehouden. Alle meiden mochten de jongen aankleden als vrouwen en vervolgens hielden we een miss-verkiezing. Erik (de jongen die ik met een ander meisje op had gemaakt) won. En volgens mij vond geen enkele jongen het echt erg om als meisje rond te lopen.... Verdacht!

Zaterdag moesten we weer vroeg opstaan (half 5) om naar Coober Pedy te gaan. Coober Pedy is echt de lelijkste plaats die ik ooit gezien heb. Super droog en overal sporen van mijnactiviteiten. Aangekomen in Coober Pedy kregen we gelijk een tour door het plaatsje en een rondleiding door een oude mijn en een ondergronds huis (70% van de bevolking leeft ondergronds vanwege de hitte)

Zondag 5 uur opstaan om naar Port Augusta te rijden. Een super lage rit en alleen maar 'red dirt' en struikjes gezien. In Port Augusta konden we eindelijk de zee weer zien, nog nooit zo blij mee geweest, na ongeveer een week amper water gezien te hebben. s' Middags nog met mijn gastgezin gebelt.

Maandag opnieuw een hele langer rit naar Mildura dit keer. Mildura was niet meer dan een tussenstop en er valt dan ook niets bijzonders over die dag te melden. Behalve dat het s'nachts echt zooooo koud werd daar. Krijg er nog rillingen van als ik eraan denk.

Dinsdag weer een lange rit naar Warrnambool. s'Avonds naar een licht/laser show over de schepen die naar Australie kwamen vanuit engeland toen het nog maar net ontdekt was. Best interessant en een mooie show.

Woensdag over de Great Ocean Road naar Melbourne gereden. Dat was echt prachtig, die kustlijn is echt zo mooi. En s'avonds hadden we als extra verassing pizza als avondeten!!! Heerlijk na al dat kampeereten. S'avonds met 3 personen in een tent geslapen in de hoop dat dat ons warm zou houden, gelukkig hielp het inderdaad een beetje.

Donderdag een vrije dag in Melbourne en dat betekent: shoppen! Melbourne is echt zo'n leuke stad en erg sfeervol. Eerst naar de victoria markets geweest en daarna melbourne zelf bezocht. gezellige dag. s'Avonds hebben we een zweedse traditie gevierd (midsummer) en heeft een van de meiden een vuurshow gehouden.

Vrijdag weer om 5 uur opstaan voor de rit naar Canberra. s'Ochtends kwamen we erachter dat drie jongens betrapt waren met alcohol en dat ze naar huis gestuurd werden, een paar dagen voor het einde van de safari! Erg stom van ze, want het stond duidelijk in de regels dat ze streng waren op alcohol. In Canberra aangekomen was er niet veel tijd meer om dingen te doen, we hebben alleen nog de embassey tour gedaan langs alle ambassades, en jawel ook de nederlandse gezien.

Zaterdag naar het War Memorial in Canberra geweest, erg indrukwekkend. Het is een monument voor alle gesneuvelde soldaten van Australie. Daarna nog een of andere saaie tentoonstelling over de geschiedenis van Canberra bezocht en vervolgens weer de bus in om naar Sydney te rijden. Die dag gaven ze een aantal 'certificaten' uit voor een aantal mensen in het kamp, voor domme dingen die ze gedaan hadden of wat serieuser omdat ze veel hielpen met van alles en nog wat. Ik kreeg de twijfelachtige eer om het certificaat met 'kitchen duty angel' in ontvangst te nemen. s'Nachts sliepen we in luxe in cabins!

Zondag nog wat rondgereden door Sydney maar dat was voor mij niet meer zo interessant omdat ik dat allemaal in Januari al gezien had. s'Middags weer op het vliegtuig richting Lismore en daar ben ik nu dan, terug naar het 'normale' leven.

Groetjes,

Manon


2 Comments | Post Comment

Safari - 09:54, 28/4/2008

Jawel ik heb de safari overleefd, dus hier volgt het verslag:

Zaterdag zou ik rond 3 uur bij de groep aansluiten die onderweg van sydney naar Byon bay waren. Helaas kregen we halverwege de dag te horen dat ze flinke vertraging opgelopen hadden, en uiteindelijk heb ik me pas om 9 uur s'avonds bij de groep aangesloten. Helaas regende het die dag en was het donker tegen de tijd dat we bij de camping aankwamen en het was dan ook geen pretje om de tenten op te zetten.

Zondag moesten we vroep opstaan want s'ochtends stond er een surfles op het programma en s'middags gingen we kayakken. Als ik een ding geleerd heb die dag is het wel dat ik absoluut geen talent heb voor surfen. Leuk was het wel, en erg vermoeiend. s'Middags kayakken was ook leuk, en opnieuw vermoeiend. Tussen de middag brachten we een bezoek aan het vogel/schildpadden centrum, daar vangen ze gewonde schildpadden en vogels op, wel eens leuk om rond te kijken uitleg over te krijgen. s'Avonds was iedereen doodop.

Maandag gingen we de bus weer in en onderweg naar Dreamworld, een van de attractieparken aan de gold coast. Daar hebben we ons lekker uitgeleefd op alle achtbanen en andere attracties. En ik ben op de foto gegaan met een koala in mijn armen. Super schattig natuurlijk.

Dinsdag moesten we om 5 uur s'ochtends opstaan omdat we die dag 780 km af te leggen hadden op onze weg naar Raglan. Onderweg zijn we langs de big pineapple gekomen (de grote annanas, een enorme nep annanas die daar als een toeristenattractie staat omdat dat gebied veel annanas verbouwd) s'Avonds hadden een roast dinner en sliepen we met zijn allen in een grote hal op onze matjes op de vloer. Voor we naar bed gingen hebben we met zn allen karaoke gedaan. De eigenaar van het gebouw vertelde ons ook dat niet al te ver daarvandaan krokodillen in de kreek leven. Fijn idee dus.

Woensdag weer een lange rit naar Airlie Beach. Die dag reden we officieel de tropen in over the tropic of capricorn. Airlie Beach was echt super mooi. Die dag kreeg ik overigens een smsje van Darren die vertelde dat er in Ballina een 16 jarige jongen gedood was door een haai. En ballina was waar wij een paar dagen daarvoor gesurft hadden, eng idee dus.

Donderdag was het dan zover. We gingen per boot de Whitsundays in. Op van de powerboats gingen we in twee groepen eerst een kijkje op wat eilanden nemen en daarna snorkelen op het rif! Super mooi dus. Daarna gingen we naar een ander eiland om de middag door te brengen op een van de beroemdste stranden: Whitehavenbeach. Het zand is zo wit dat het niet warm wordt en de zee is zo mooi en helder. Het enige minpuntje is dat we zowel tijdens het snorkelen als tijdens het zwemmen op het strand een speciaal pak aan moesten hebben omdat het niet zelden voorkomt dat er zeer dodelijke kwallen rondzwemmen. Het pak zou ons moeten beschermen van hun steken. s'Avonds hebben we de verjaardag van een van de kampgenoten gevierd met taart en een spelletje bingo

Vrijdag hadden we weer een extreem lange rit richting Cairns. Verder dan ook vij weinig gedaan behalve in de bus zitten.

En toen zat de eerste week er alweer op. Deel  2 van mijn verslag van de safari volgt binnenkort!

Groetjes,

Manon


0 Comments | Post Comment

Bijna op Safari!! - 11:48, 3/4/2008

Hier nog even een allerlaatste kort berichtje voor ik overmorgen op safari ga. Afgelopen week heeft vooral in het teken gestaan van inpakken voor de safari en de laatste benodigdheden verkrijgen.

Afgelopen weekend heb ik dan ook niet veel meer bijzonders gedaan dan mijn kamer een goede schoonmaak geven, tas inpakken etc. Zondag nog naar een voetbalwedstrijd gaan kijken.

Maandag naar de shopping square om nog wat laatste inkopen te doen.

Dinsdag ook een vrij raar moment gehad, tijdens SLR had ik mijn laatste assessment task die ik heb moeten doen tijdens mijn exchange year. Alle andere assessment tasks moeten pas af zijn nadat ik vertrek. Raar dus.

Gister weer tennis gespeeld en gewonnen! Mijn racket is aan nieuwe bespanning toe. Een van de snaren is aan het rafelen! Maar dat regel ik na de safari wel.

Verder eigenlijk niet zoveel bijzonders te melden. Of misschien vergeet ik het gewoon omdat alles in het niets valt bij de safari. Anyway, zodra ik terugkom van de safari zal ik daarvan ook weer een verslag online zetten. En dan is het  ook niet meer lang tot ik thuiskom!

Groetjes,

Manon


2 Comments | Post Comment

=D - 14:37, 27/3/2008

Jeeej eindelijk heb ik gescoord met touch-football. En niet 1 miezerige try, maar 2 (!) tries in de laatste wedstrijd. En we wonnen nog ook. Was ik uiteraard erg blij mee. Mijn team was na de wedstrijd ook echt super aardig bij het gedag zeggen, het was wel raar dat dat waarschijnlijk de laatste keer was dat ik ze ooit zag.

Dinsdag met Mrs Luckie (mijn food-tech lerares) naar de school musical geweest. Was op zich best een ok musical.

Woensdagavond weer tennis, dit keer verloren, we hadden helaas twee invallers nodig en konden alleen twee niet-zo-geweldige invallers vinden, maar ach. Het was weer gezellig.

Donderdag dan richting de camping. Na een erg stressvolle auto reis (wie raakt er niet gestresst als je naast twee schreeuwende, huilende en zeurende kinderen zit, maar je kan er niets van zeggen omdat me dat niet echt toepasselijk lijkt als Darren en Tricia erbij zijn. Maar goed, de camping was echt super, aan het strand, zwembad, mooie omgeving. Zelfs douches met een douche-gordijn! haha worden je spullen tenminste niet nat. Die eerste dag mijn tentje opgezet en op verkenning uitgegaan rond het park. We bleven daar trouwens met twee bevriende families die ik hiervoor nog maar 1 keer had gezien tijdens de christmas in july party. Een tijdje geleden dus. Maar hele aardige mensen.

Vrijdag en zaterdag vooral veel tijd in het zonnetje en rond het zwembad doorgebracht. Ook een paar keer gaan tennissen met Darren. De avonden bestonden uit kaarten, ik heb een nieuwe 'cardgame' geleerd en mijn team bestond uit Darren en mijzelf en we wonnen! 

Zondag dan eerste Pasen, lekker chocola gekregen. Nog wat meer getennist. Maandag gingen de andere twee families terug naar huis terwijl wij nog wat langer bleven. 'sMiddags naar de golfbaan geweest omdat daar kangaroes schenen rond te lopen. En jawel mijn eerste twee wilde kangaroes gespot. Op mijn weg richting de golfbaan ook nog een gigantische hagedis gezien (een Goanna) bleek later.

Dinsdag naar Coffs Harbour geweest. Ze namen me eerst mee naar een clog barn (oftewel een klompenmakerij) haha was echt grappig en vreemd, allemaal nederlandse dingen en een hele winkel vol klompen. Zelfs een demonstratie klompen maken gehad. Daarna nog wat in Coffs Harbour rondgekeken en toen weer terug naar de camping. s'Avond de Lorikeets (een soort kleine pappegaai) gevoerd. De krassen van hun pootje staan nog in mijn armen. Woensdag om 10 uur moesten we van de camping af. Daarna weer een uiterst pijnlijke (vooral voor mijn oren) terugreis. Gisteravond dan weer tennis gespeeld (dit keer gewonnen). En vandaag weer naar school.

Geen idee wat we dit weekend doen. Ik geloof niet zoveel bijzonders. Ik moet dringend mijn was doen en ik moet ook zo langzamerhand beginnen mijn tas in te pakken voor de Safari!!! Dat is volgende week zaterdag al! Dus volgende week schrijf ik waarschijnlijk nog wel een stukje en dan duurt het even voor jullie weer wat van me horen.

Tot volgende week dan maar!

Groetjes,

Manon


0 Comments | Post Comment

- 14:11, 17/3/2008

Gewonnen met touch football vorige week! Leek me een positief begin van mijn weblog. Ik heb zelfs bijna een try gescoord! Helaas was het slechts bijna. Vandaag is overigens de laatste wedstrijd van het seizoen, tenzij we in de finales zitten en dat zal denk ik niet gebeuren, behalve als alle teams die boven ons staan opeens allemaal doodziek worden ofzo. Maar dat zit er denk ik niet in en bovendien is een plaatsje in de finale me nou ook weer niet zoveel waard.

Anyway, wat heb ik vorige week doordeweeks gedaan. Dinsdag niet veel bijzonders. Woensdag weer tennis. Helaas weer verloren maar ik stond wel goed te spelen dus voelde ik me in ieder geval niet gefrustreerd.

Donderdag in foot-technology allerlei verschillende jams en pickles gemaakt. Pickles zijn groenten die je met een conserveringsmethode langer houdbaar maakt en daarna in een jampot stopt zodat je ze op je brood of iets dergelijks kunt eten.

Vrijdag naar Kara geweest voor weer een pokeravond. Deze avond bewees nog maar eens dat ik geen pokerkampioen zal worden, maar lichtpuntje was dat toen iedereen voor het laatste potje all in ging, ik dat potje won.

Zaterdag hielden de butchers dan een garage sale. Was erg interessant om gewoon rond te hangen en jezelf te verbazen over het feit dat er nog echt mensen opdagen ook en vervolgens nog eens wat beter naar die mensen te kijken want er waren wel een paar vreemde types bij. De meeste mensen maken er een soort dagje uit van. Die zoeken alle garage sales op die er die dag zijn en dan gaan ze ze allemaal langs. Je moet het maar leuk vinden. Zaterdagmiddag weer gaan tennissen. Ik ben alvast maar begonnen met trainen voor de clubkampioenschappen als ik thuiskom, dus mogelijke tegenstanderes: jullie zijn gewaarschuwd.

Zondag kamer/badkamer schoongemaakt. Naar een meubelzaak geweest om bureaustoelen voor Erika en Dylan te halen en eind van de middag naar een voetbalwedstrijd gaan kijken.

Vandaag naar Dylan's school geweest om daar in de klas wat over Nederland te praten en vragen van extreem nieuwsgierige kinderen te beantwoorden. Erg leuk om te doen, zeker omdat al die kinderen je dan helemaal als iets speciaals zien. Over een uurtje richting touch football om waarschijnlijk de laatste wedstrijd van mijn leven te spelen. Hopelijk winnen we en hopelijk scoor ik ook nog een punt om het helemaal compleet te maken.

Donderdag t/m woensdag vertrekken we voor de pasen dan naar een camping en 5 april (nog slechts minder dan 3 weken te gaan!!) vertrek ik voor mijn safari. Allemaal goede vooruitzichten dus!

Groetjes,

Manon


2 Comments | Post Comment

- 08:22, 10/3/2008

En daar ben ik weer, weer een week dichterbij de Safari. Afgelopen week weer niet zoveel bijzonders gebeurd. Touch football hebben we deze keer weer verloren, we speelden op zich best goed, maar de tegenstander was het nummer 1 team, dus ja.

Dinsdag niet veel bijzonders geloof ik, (en anders kan ik het me niet herinneren) Woensdag weer tennis gespeeld. Dit keer op het nippertje verloren, de week ervoor wonnen met 2 games verschil, afgelopen week verloren we met 2 games. s' Middags had ik overigens een doos met spullen die ik niet meer nodig heb op de post gedaan om per schip richting Nederland te gaan. Even 15 kg aan spullen gepost. Daar hoef ik me in ieder geval niet meer druk om te maken tegen de tijd dat ik mijn koffer in ga pakken.

Donderdagmiddag had ik de laatste twee lesuren vrij en die heb ik besteed aan het afmaken van mijn werkstuk voor engels over de 'imaginative journey', waarbij we shakespeare's toneelstuk 'The Tempest' als het belangrijkste voorbeeld moesten gebruiken. Ik kan de woorden 'imaginative' en 'journey' niet meer horen maar het resultaat donderdagmiddag was wel dat ik dat stomme werkstuk een week te vroeg afhad.

Vrijdag opnieuw niet veel bijzonders. Zaterdag was het weer best lekker dus ben ik voor een wandeling naar Kadina Park gegaan, lekker mijn boek meegenomen en in het zonnetje zitten lezen. s'Middags naar de social tennis om mijn tennis toch nog maar wat te oefenen, het ging niet eens zo slecht.

Gister had ik voor het grootste gedeelte van de dag het huis lekker voor mezelf en daar heb  ik dan ook gebruikt van gemaakt door lekker te doen waar ik zin in had en gewoon lekker rond het huis te hangen. s'Avonds naar de bios geweest met een vriendin van school, naar de film 'Meet the Spartans'. Echt de raarste film ooit en zeker niet de beste film. Daarna naar de McDonalds gegaan en toen hebben we daar behoorlijk lang gezeten en gewoon gezellig zitten praten.

Volgend weekend houden de butchers een 'garage sale', heel populair hier om te doen en blijkbaar komen de echte koopjesjagers al heel vroeg op zaterdagochtend op de garage deur bonken dus uitslapen zit er dit keer niet in. Ben wel benieuwd hoe dat er aan toe gaat. Daarna voor paasweekend gaan we voor bijna een week met de caravan naar Darlington Park. Volgens Darren lopen de kangaroes daar gewoon tussen de caravans door, dus ben benieuwd.

Groetjes,

Manon


2 Comments | Post Comment

eindelijk eens gewonnen - 09:23, 3/3/2008

Deze keer eens iets anders te melden aan het begin van mijn weblog, we hebben gewonnen met touch-football! Eindelijk. Nouja, blijkbaar hadden ze ook gewonnen op de maandag van mijn verjaardag, maar aangezien ik er toen niet bij kon zijn vind ik dat dat niet telt. Maar goed, dat was dus maandag.

Dinsdag met school squash gaan spelen, dat was de tweede keer dat we gingen en buitenom die twee keer heb ik nog nooit eerder squash gespeeld, maar ik blijk er nog best goed in te zijn ook. Wel erg vermoeiend om te spelen.

Woensdag tennis gespeeld, in tegenstelling tot de week ervoor speelden we best goed en we wonnen op het nippertje. Wel weer helemaal lek geprikt door alle muggen die op het licht afkwamen.

Donderdag niets bijzonders. In food-technology ijs gemaakt, ben benieuwd, morgen gaan we het proberen. Mocht ik dus geen berichtje op mijn weblog zetten volgende week maandag, dan heb ik mezelf vergiftigd met zelfgemaakt ijs.

Vrijdagavond met een groep vrienden pokeravond gehouden. Was erg gezellig. Het is alleen wel duidelijk geworden dat ik geen carriere als pokerspeler moet beginnen.

Zaterdagmiddag weer naar de social tennis middag geweest, behalve dat ik niet vooruit te branden was ging ook dat niet verkeerd. Gister schoongemaakt en geprobeerd Erika te leren skeeleren, met nadruk op geprobeerd, ik denk dat ik enigzins gefaald heb in die missie.

Zometeen vertrek ik richting shopping square, zodat Tricia en de huishoudster zich ongestoord uit kunnen leven op het schoonmaken van het huis.

Deze week dus niet gigantisch veel te melden. Behalve dan misschien dat de tijd echt snel gaat en is gegaan, aanstaande vrijdag is het nog maar 12 weken tot mijn vliegtuig in Schiphol landt! En het is nog minder dan 5 weken tot mijn Safari begint. Heb gister alvast het sterkste anti muggen middeltje gekocht dat ik kon vinden, dus daar zal het niet aan liggen.

Groetjes,

Manon


0 Comments | Post Comment

slangen enzo - 14:39, 25/2/2008

En weer een weekje verder. Nu nog minder dan 100 dagen tot ik thuiskom. Raar idee!

Wat heb ik van de week weer allemaal beleefd.. Uhm dinsdagmiddag ben ik hard gaan lopen, tot mijn eigen verbazing moet ik toegeven. Ik had een gemotiveerd moment. Woensdag begon de competitie weer. Na iets van 10 weken of meer geen tennis gespeeld te hebben ging dat enigzins rampzalig, maar ach, het was goed om weer op de baan te staan en ik heb een leuk nieuw team, plus we zijn een devisie omhoog gegaan dus dat maakt het wat uitdagender.

Donderdag zowaar weer hard gaan lopen, opnieuw tot mijn eigen verbazing. Vrijdag gingen we bij Darrens ouders eten. Lekker chinees gegeten.

Zaterdag besloot ik dat het geen verkeerd idee zou zijn om mijn tennis wat te oefenen dus ben ik s'middags naar de wekelijkse tennismiddag geweest. Of het beter ging kan ik niet zeggen want het waaide zo hard dat de ballen echt overal naar toe vlogen. Nouja, ik heb in ieder geval weer wat tijd op de baan doorgebracht. Gelijk na de tennis naar een voetbalwedstrijd gaan kijken die Darren moest fluiten. De voetbalwedstrijd was voor de Corey New Cup. Vorig jaar zijn er tijdens een auto ongeluk 4 kadina studenten om het leven gekomen en de ouders van deze studenten hebben een organisatie opgezet om jongeren beter auto te leren rijden. Corey New was een van die studenten en de Cup is een van de manieren waarop ze geld proberen binnen te krijgen voor de organisatie.

Zondag met mijn area representative Jeannette en twee van haar vriendinnen naar het strand geweest om te lunchen en nog wat tijd gewoon aan het strand doorgebracht. Toen ik die drie vriendinnen van middelbare leeftijd in de auto zag zitten om me op te pikken was ik bang dat het een hele saaie middag ging worden, maar dat viel uiteindelijk mee.

Vandaag naar een vriend van school geweest die een slang als huisdier heeft, een carpet snake, een wurgslang die vrij groot kan worden, maar vrees niet, deze was nog redelijk klein. Ik heb hem zelfs vastgehouden, eerst best eng, ook al was hij dan niet zo groot, maar je raakt eraan gewent. Daarna zijn we voor diezelfde slang eten gaan halen (twee levende muizen) en hebben we de slang vervolgens gevoerd. Klinkt waarschijnlijk heel evil, maar het was best interessant om eens in het echt te zien hoe zo'n slang zijn prooi vangt en verslind enzo. Ik moet wel toegeven dat het domme muizen waren want terwijl zijn maatje gewurgd werd door de slang bleef de andere muis er rustig naast zitten zonder poging tot ontsnapping of iets dergelijks. Daarna kwamen er nog twee vrienden van school en hebben we poker gespeeld. Toen ik halverwege de middag thuis kwam was er een groot pakket van de Safari waar ik in april mee meega. Een grote tas en instructies met wat mee te nemen enzo. Het dringende verzoek om het sterkste muggenafstotende goedje mee te nemen dat ik kan vinden is niet bepaald geruststellend. Lezen dat het dagelijkse schema inhoud dat we om 6 uur s'ochtends uit onze tentjes worden geschud is waarschijnlijk ook niet het sterkste punt van de safari. Maar je moet er wat voor over hebben, er staan wel echt super gave dingen op het programma en ik heb er echt ontzettend veel zin in. Ohja er wordt ook gesuggereerd om een vliegennet voor rond je hoofd voor in de outback mee te nemen, en ik dacht dat de vliegen hier erg waren! Haha bah!

Vanavond gaat touch football eindelijk weer eens gewoon door. Hoop dat we dit keer eens winnen.

Ik zal zo gelijk een foto van mij en de slang op mijn fotowebsite zetten.

Groetjes,

Manon

 


2 Comments | Post Comment

verjaardag, white water world en outback spectacular - 19:57, 18/2/2008

Na een enigzins saaie start van mijn verjaardag kwam het s'avonds toch nog allemaal goed. Rond half 7 kwamen de Butchers thuis en kreeg ik van hun erg leuke cadeaus. (twee kledingsetjes en een nieuwe handtas) en om 7 uur werd ik opgepikt om uit eten te gaan met 11 klasgenoten. Ook dat was weer erg gezellig. Een heleboel leuke vooral australische cadeautje gehad van hen.

Dinsdag in de pauze hadden ze nog een verassing voor me, ze hadden een grote cake met een plaatje van australie en koala's en 'happy birthday mate' erop. Zo'n  beetje heel year 12 heeft toen voor me gezongen. Was echt super lief van ze.

Woensdag en donderdag weinig bijzonders. Vrijdag op weg voor ons weekend aan de Gold Coast. Vrijdag dan eerst naar White Water world. Een attractie park met allemaal water attracties, denk aan enorme super snelle glijbanen en dergelijke. Ondanks dat het bewolkt was en er aan het eind van de middag een buitje of 2 viel was het wel erg leuk. Daarna door naar Paradise resort waar we van vrijdag t/m zondagmiddag zouden blijven. Koffers snel in de kamer gegooit, even een douche genomen en gelijk door uit eten. Lekker buffet gegeten. s'Avonds nog wat door Surfers Paradise gelopen. Daarna terug naar het resort om van een enigzins onrustige nachtrust te genieten. (met 5 mensen in een kamer waarvan er 1 snurkt kan het soms toch wat minder makkelijk zijn om in slaap te vallen) Zaterdagochtend de hoogste grotendeels bewoonde (residential tower) wolkenkrabber in de wereld opgeweest. De Q1 in surfers. Begrijp me dus niet verkeerd het is niet het hoogste gebouw in de wereld, het is het hoogste gebouw in de wereld dat ook echt grotendeels bewoond word. Daarna naar een gamezone geweest waar we een sessie laser squirmish (of hoe je dat ook schrijft) gedaan hebben. Je loopt in het donker rond en je probeert elkaar raak te schieten met je laser geweer. Erg veel lol gehad dus. s'Middags rond het zwembad gehangen, vooral het verwarmde bubbelbad was comfortabel. s'Avonds naar de outback spectacular. Je zit in een soort grote loods rond een arena waar een super show over de outback in Australie wordt opgevoerd. Over paardrijden, kamelen, koeien en schapen hoeden. Vooral de shows met de paarden zijn echt super goed. Ondertussen krijg je je Australische dinner voorgeschoteld. (met oa. steak voor het hoofdgerecht en pavlova als toetje)

Zondag uiteindelijk nog wat tijd rond het zwembad doorgebracht, s'middags weer surfers paradise in geweest en toen erg moe richting Lismore gegaan.

Vandaag heb ik mijn kamer en badkamer maar weer eens schoongemaakt, ik heb zelfs wat huiswerk gedaan! Komt ook niet vaak voor. En touch football ging uiteindelijk niet door. Ze wachtten wel tot een kwartier voor het zou beginnen met het afzeggen. Ik denk dat ze de conditie van de velden onderschat hadden tot ze het met eigen ogen zagen. Het heeft namelijk de afgelopen twee weken iedere dag wel een paar buien of meer gedaan. Erg ongebruikelijk voor de australische zomer, normaal krijgen ze wel behoorlijk wat regen, maar nou ook weer niet zoveel, en normaal komt het in stormbuien, en is het de rest van de tijd behoorlijk goed weer. Maarja, wat wil je ook met een Nederlandse in de buurt.

Ik wil iedereen nogmaals heel erg bedanken voor alle super leuke verjaardagskaarten. Toen ik dacht dat ik ze nu wel allemaal gehad had bleven er nog binnenkomen. Het maakt mijn kamer een stuk gezelliger!

Groetjes,

Manon


0 Comments | Post Comment

Weer een week verder... - 13:32, 11/2/2008

Op mijn verjaardag een stukje schrijven zodat mensen aan de andere kant van de wereld het kunnen lezen. Raar idee. Maar goed, enigzins raar weekje achter de rug.

Maandag kwam eerst de stomme bus niet opdagen om me naar het winkelcentrum te brengen, dus dat was nogal lastig. Uiteindelijk ben ik aan het einde van de middag door Tricia daar afgezet en had ik nog een uurtje voor de winkels dicht gingen, niet zoveel gekocht dus. Toen Tricia me oppikte daarna vertelde ze dat Darren in het ziekenhuis lag. Zij s'avonds naar het ziekenhuis aan de Gold Coast. Heleboel paniek uiteraard (hij had pijn rond zijn hart gehad) uiteindelijk hebben ze niets kunnen vinden en denken ze dat het gewoon pijnlijke spiertjes rond zijn hart zijn geweest. Wel schrikken!

Donderdag hadden we met school swimming carnaval. De hele school word in 4 groepen verdeeld, iedere groep heeft zijn eigen kleur, en iedereen trekt echt de raarste kleren aan om maar in die kleur naar het zwembad te komen. Vervolgens zwemmen alle leerjaren van year 7 tot year 11 serieuse wedstrijden om in het schoolteam te komen. En year 12 springt daarna het water in om, als enige jaar met toestemming om opblaasdingen enzo mee te nemen, wedstrijden op opblaaskrokodillen en andere rare wezens te houden. Erg gezellig dus.

Zaterdag met de bus naar Byron Bay geweest. Naar de bekende vuurtoren geweest. Echt super mooi, terwijl ik daar op de kaap stond was er een hele grote groep dolfijnen in de golven aan het spelen. En ik heb natuurlijk lekker van het zonnetje genoten en toen uiteraard verbrand. Het zag er zaterdag behoorlijk slecht uit, maar inmiddels is de roodheid al lang weggetrokken en zijn mijn armen weer een teintje bruiner.

Gister naar Karen en Stephen geweest toen de Butchers voor een begrafenis richting Brisbane vertrokken. s'Avonds dan bij Karen en Stephen blijven logeren. En vandaag jarig! Helaas was die begrafenis dus vandaag en konden de butchers er niet zijn (die komen eind van de avond terug) en ik voel me dus absoluut niet jarig. Maar vanavond ga ik uit eten voor mijn verjaardag met een groep vrienden van school, dus misschien dat het gevoel dan komt. Bedankt trouwens voor alle super leuke kaarten!! Was ik erg blij mee.

Ik heb net trouwens weer wat foto's van Sydney en Melbourne in mijn online foto album gezet: http://www.mijnalbum.nl/Album=6MOX74W3

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

eindelijk weer eens een berichtje - 08:15, 4/2/2008

Eindelijk weer eens even tijd voor een berichtje, en ik denk dat ik best wel wat te vertellen heb. De laatste keer dat ik schreef was ik nog in Melbourne. Ik geloof dat ik op een zondag geschreven heb toen het regende. De volgende dag klaarde het inderdaad op zoals verwacht en ben ik naar de Melbourne Cricket Ground geweest. Gigantisch Cricket/AFL (australian rules football) stadion, er passen zo'n 100.000 mensen in voor een sportwedstrijd en zo'n 135.000 voor een concert of iets dergelijks. Dinsdag ben ik naar het observation deck in de Rialton Towers geweest, het weer was heel erg goed waardoor ik een super uitzicht had. Woensdag heb ik gewoon lekker door Melbourne gelopen, erg mooie stad. Donderdag was het tijd om terug naar Lismore te gaan. Met meer dan een uur vertraging kwam ik uiteindelijk s'avonds terug bij de Butchers aan. Vrijdag heb ik s'ochtends op Erika gepast en s'middags vertrokken we richting Brisbane. Daar bleven we bij familie logeren.

Zaterdagochtend eerst naar een hollandse shop 't winkeltje geweest, erg grappig, vooral interessant om te zien wat er nou eigenlijk typisch nederlands is, sommige dingen sta je helemaal niet bij stil. Daarna met Darren, Troy (familie) en de kids naar het science museum geweest, erg grappig, je kunt daar allemaal proefjes doen enzo. s'Avonds naar een familiefeestje geweest aangezien het die dag Australia Day was. Uiteraard een bbq en erg gezellig.

Zondag nog wat meer van Brisbane gezien. Onder andere het stadsgedeelte waar een aantal jaar terug de world expo gehouden is. s'Avonds naar een uitkijkpunt boven de stad geweest om een super mooi uitzicht over een verlicht Brisbane te hebben.

Maandagochtend nog weer andere familie bezocht en begin van de middag terug richting thuis. Eer we thuis waren was het alweer bijna tijd om naar touch football te gaan (we zijn een divisie naar beneden gegaan en we hebben ook dit keer weer net verloren) en toen ik dan uiteindelijk thuis kwam was ik echt helemaal kapot. Dinsdag kon ik alsnog niet uitslapen want Tricia had gevraagd of ik op de kids kon passen. Woensdag was het weer tijd voor school, nieuwe rooster gekregen maar verder weinig veranderingen omdat we vorig jaar al aan year 12 begonnen waren. Vrijdagmiddag naar Dylan gaan kijken, want die had een indoor soccer match. Zaterdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens lekker uit te slapen, eindelijk! Verder niet zoveel gedaan. Gister zou ik eigenlijk gaan tennissen, maar het regeende dus dat ging niet door. Uiteindelijk ben ik uit frustratie in de regen hard gaan lopen. Zometeen ga ik richting Lismore shopping square, alle zomerkleren zijn in de uitverkoop, en aangezien ze hier echt hele leuke zomerkleren hebben dacht ik dat het een goed idee zou zijn om er wat mee terug te nemen voor de zomer in Nederland. Maar blijkbaar moet ik wel snel zijn, omdat de "winter" spullen al binnen aan het komen zijn, en dat terwijl het nog midden in de zomer is.. Gekke Australiers.

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

Australian Open - 12:42, 20/1/2008

Zo eindelijk weer eens tijd en puf om een stukje te schrijven. Inmiddels al weer bijna twee weken geleden. Sindsdien heb ik in Sydney nog het een en ander gedaan en ben ik naar Melbourne gevlogen om de Australian Open te bezoeken.

In Sydney heb ik die maandag inderdaad nog het powerhouse museum bezocht. En ik weet niet meer in welke volgorde ik de volgende dingen gedaan heb, maar verder heb ik het Pylon Museum van de Sydney Harbour Bridge bezocht, aan het begin en einde van de brug staan er twee torentjes en op 1 van die kun je naar boven klimmen en daar is een klein museumpje over de brug. Verder ben ik nog een dagje naar het strand geweest en ik zou eigenlijk die vrijdag iemand van de organisatie ontmoeten voor lunch maar die belde dat ze vast zat op kantoor omdat het zo druk was en de lunch ging dus niet door. De zaterdag dat ik zou vertrekken ben ik met mijn gastgezin naar de opnames van een tv-show geweest. Dat was op zich wel leuk, een heleboel wachten en zere handen van het klappen waren de wat mindere kanten. De tv-show heet Gladiatiors en is tja, hoe zeg je dat, ik vond het hilarisch dat er volwassen mensen zich in rare "gladiatior" pakken hesen om redelijk geweldadige spelletjes te spelen. En als publiek werd er van ons verwacht dat we om de zoveel tijd heel hard klapten en schreeuwden. Toen zaterdagmiddag heeft Jenny me bij het vliegveld afgezet en was ik op weg naar Melbourne. In Melbourne kwam Bronwyn me van het vliegveld ophalen. Bronwyn en haar man zijn echt ontzettend aardig en na het volle huis in Sydney is het rustige huis in Melbourne wel heel erg lekker.

Zondag ben ik naar de Melbourne Zoo geweest, daar had ik zoveel goede verhalen over gehoord dat ik die wel moest bezoeken. En het was inderdaad een erg leuke dierentuin.

En maandag was het dan eindelijk zover: de Australian Open. Om het samen te vatten: 5 dagen (ik had kaarten van maandag t/m vrijdag) heel veel tennis, heel veel zon en ontzettend veel lol. Ik heb spelers als Serena Williams, Justine Henin, Jelena Jankovic, Roger Federen, Rafael Nadal, Lleyton Hewitt, Marat Safin en natuurlijk onze eigen Robin Haase wedstrijden zien spelen. Verder heb ik ook nog een aantal spelers op de oefenbanen gezien (Andy Roddick, Sharapova, Djokovic etc) Het was natuurlijk gaaf om al die beroemde spelers te zien, maar het allergaafst was het supporteren van Robin Haase. Dinsdag zijn eerste wedstrijd tegen Ivan Ljubicic was al super (blijkbaar ben ik zelfs op tv geweest met de andere oranje fans) en toen donderdag de tweede wedstrijd die hij helaas verloor tegen Grosjean was zelfs nog beter. Alle nederlanders hadden zich verzameld op 1 helft van de tribune en we hebben zo hard mogelijk gezongen en geklapt en op het puntje van onze stoel gezeten in de laatste game van de wedstrijd. Helaas verloor Haase dus, maar dat heeft niet aan ons gelegen (met liedjes zoals hup, robin hup, laat de haas niet in zijn hempje staan) en als dank gooide haase na de wedstrijd twee paar van zijn tennisschoenen het publiek in. Ik wist er geen te vangen, ik weet alleen niet of ik daar nu verdrietig om moet zijn, ik bedoel een stinkende tennisschoen is ook niet alles.

Verder is het hier vrijdagavond begonnen met regenen (erg nodig aangezien de waterrestricties hier level 3a bereikt hebben, dat houd onder andere in 3 minuten douchen) en ook vandaag (zondag) is het nog bewolkt met af en toe een bui. Als het goed is moet het morgen opklaren en heb ik t/m woensdag om nog wat van Melbourne te zien. Donderdag vertrek ik terug naar Lismore. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt naar uitkijk om weer aan school te beginnen na zo'n supervakantie, maar ach, ook dan staan er weel een heleboel leuke dingen op het programma.

Groetjes,

Manon

p.s. Ik ga vanaf nu sparen om naar Roland Garos te gaan, mocht je geinteresseerd zijn om mee te gaan: ik heb het geld over een jaar of 10 wel bij elkaar ;-)


2 Comments | Post Comment

meer sydney - 08:27, 7/1/2008

Inmiddels ben ik officieel meer dan een half jaar in Australie. Echt een raar idee. Een halfjaar in het buitenland in mn eentje.

Maar goed, nu even een verslag van hoe afgelopen week hier in Sydney verliep. Ik geloof dat ik vorige week dinsdag voor het laatst heb geschreven. Woensdag ben ik naar het Sydney aquarium geweest. Echt super druk, maar gewoon iets waar je geweest moet zijn.

Donderdag naar het I-max theather geweest. Op het grootste scherm in de wereld een 3D film bekekn over dieren in de oceaan verteld door Johnny Depp en Kate Winslet. Daarna naar de Paddy Markets geweest in Chinatown en lekker goedkoop een aantal souveniers ingeslagen.

Vrijdagochtend mijn was gedaan en daarna naar de shopping mall hier niet zo ver vandaan geweest. Behoorlijk groot winkelcentrum dus wel leuk om eens doorheen te lopen.

Voor zaterdag gaven ze niet al te best weer af, maar we besloten de gok toch te nemen en richting de blue mountains te vertrekken. Dus ging ik samen met Jenny en Toni richting de blue mountains, daar aangekomen bleek het weerbericht er niet ver naast te zitten en was het regenachtig bewolkt en mistig. Regenachtig en bewolkt was jammer, maar geen ramp, mistig daarentegen betekende dat we ook nog eens niet veel van de omgeving konden zien. Toch doorgezet en eerst naar een plaatsje met allemaal leuke winkeltjes geweest  (onder andere een snoepwinkeltje waar ze hollandse drop, haagse hopjes en chocolade vlokken hadden) Daarna naar scenic world geweest vanwaar je de three sisters (een rotsformatie) zou kunnen zien. Met een treintje ga je naar beneden over het steilste spoor in de wereld, daarna kun je over van die houten looppaden door de rand van het regenbos wandelen en op de terugweg kun je met de kabelbaan weer omhoog. Normaal gesproken is dat het moment waarop je the three sisters kunt zien, maar aangezien het zo mistig was konden we alleen de onderkant van 1 van de drie rotsen zien. Gelukkig was het regenbos wat lager dus daar hadden we een paar mooie uitzichten en konden we wel alles om ons heen zien. Op de terugweg in Cabrametta gestopt om echt chinees eten te halen. Cabrametta is alsof ze een stukje azie in Sydney neergezet hebben.

Zondag was ik eigenlijk van plan naar het powerhouse museum te gaan maar Toni ontdekte dat de groundpasses voor de medibank international gratis waren dus ben ik met toni naar dat tennis toernooi geweest. Ook weer erg leuk, maar erg warm, en dus lichtelijk verbrand.

Vandaag ga ik dan alsnog naar het powerhouse museum en dat is dan ook de reden dat ik nu vertrek, want ik moet mijn bus halen.

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

Sydney!!! - 12:11, 1/1/2008

Eindelijk dan in Sydney. En heb er meteen al een paar supe dagen opzitten. Vrijdag dan aangekomen en iedereen ontmoet. Aardige mensen wel compleet ander type mensen dan mijn hostfamily in Lismore.

Zaterdag met Elias (de finse exchange student) met de veerboot naar Sydney gegaan. Eerst het operahouse bezocht. Echt raar om die trappen te beklimmen, het opera house is een image dat je meteen voor je ogen ziet wanneer je aan Australie denkt en daar stond ik dan, na bijna 6 maanden Australie, op de trappen van datzelfde Opera House met uitzich op de Sydney Harbour Bridge. Na het opera house wat rondgelopen, naar een straat artiest staan kijken (hij kreeg het voor elkaar om zich van top tot teen door een squash racket te persen) daarna naar Darling Harbour gelopen en daar wat rond gekeken en lunch gegeten.

Zondag namen de gastouders Elias en mij mee naar het Olympische park waar de spelen van 2000 gehouden zijn. Echt groot. Om enigzins af te koelen zijn we vervolgens in het olympische zwembad gaan zwemmen. Ze hebben van het olympisch zwembad gewoon een recreatiebad gemaakt. Naast het olympische zwembad is er nu ook een glijbaan en kikkerbad, bubbelbaden, stroomversnelling etc. Maar het gaafst was wel om een paar baantjes te trekken in het olympische zwembad.  Daarna langs Bondi Beach gereden. Echt bom en bomvol dat strand. Goed om gezien te hebben, maar mij zul je daar niet snel vinden.

Maandag zoveel mogelijk energy opgespaard voor de avond. S'middags alleen even langs het Manly rugby veld gereden, speciaal voor Darren. S'middags om een uur of 5 reden we naar een vriendin van Jenny (mijn hostmum hier) om daar avondeten te hebben en om daarna met de bus richting de stad te vertrekken. Meteen doorgegaan naar de plaats vanwaar we het vuurwerk gingen bekijken. Jenny had kaarten voor de snelweg boven circular quay (waar de veerboten aankomen) en vanaf daar kon je zowel het operahouse zien als de sydney harbour bridge. Volgens mij was het echt de best plek om naar het vuurwerk te kijken. En echt de hoeveelheid mensen aanwezig, enorm! Overal waar je keek aan de rand van de haven stonden mensen dicht op elkaar gepakt, ik denk niet dat iemand een vin kon veroeren, maar iedereen had op deze manier wel uitzicht op het vuurwerk. Om 9 uur is er de family fireworks waar de kleine kinderen naar kunnen kijken. Dat was ok,  maar niets overtrof de fireworks van 12 uur. Echt niet te omschrijven. Voor mensen die beelden op de tv gezien hebben: op tv ziet het er super uit om het live mee te maken  is nog 10 keer beter. Er waren ongeveer een miljoen mensen rond de haven om het vuurwerk te bekijken en de atmosfeer was echt geweldig en het vuurwerk... Ik denk niet dat ik ooit beter vuurwerk zal zien. 12 minuten non-stop vuurwerk met de ene verassing na de andere. En als je dacht dat het nu wel bijna over zou zijn, begon er weer een nieuw vuurwerk op de harbour bridge. Toen het vuurwerk dan eindelijk over was moesten we onze weg terug naar de bus stop zien te vinden.. We moesten ons onder andere door een dansende massa mensen wurmen die voor een pub stonden te dansen midden op de straat. Ik denk dat we rond 2 uur thuis waren. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Mocht je eens geld over hebben en niet weten wat te doen voor nieuwjaar: Sydney is het antwoord!

Vandaag heb ik lekker een hangdagje, ik had naar het strand kunnen gaan met de zoon en dochter van Jenny maar ik wilde even lekker wat tijd voor mezelf na 3 drukke dagen. Morgen ga ik denk ik weer met de bus richting het centrum, ik wil morgen het sydney aquarium bezoeken. En er is nog veel meer te doen dus ik ga me zeker niet vervelen. 

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Groetjes,

Manon


2 Comments | Post Comment

kerst - 09:41, 27/12/2007

Eens een afwijking van het normale schrijfpatroon. Ik heb besloten vandaag nog even een stukje te plaatsen zodat in ieder geval kerst op mijn weblog staat, dat scheelt schrijven de volgende keer en nu heb ik alles nog vers in mijn geheugen.

Maandagmiddag naar de kerk voor de Kerst Mis. Gelukkig was het een korte Mis en niet al te saai. Het was vooral gericht op de jongen kinderen. s'Avonds gingen we voor kerstavond naar Darrens ouders. Trinity Drive was erg druk met kijker voor de kerstlichtjes, er stond een rij auto's van hier tot Tokyo aan het begin van de straat. We zijn tot een uur of 9 in Trinity Drive gebleven, daarna naar huis gegaan. Thuis kwam de teamgenoot van tennis die oorspronkelijk uit Nederland komt een aantal oliebollen afleveren. Dus zelfs in Australie mis ik dit jaar mijn oliebollen niet.

Dinsdag was het dan zover: kerst. S'ochtends om half 7 mijn bed uit om de cadeaus uit te pakken. Ik heb echt super leuke dingen gehad: een ketting, armband, korte broek, t-shirt, boek, chocola, oorbellen, een handdoek met de australische vlag erop en geweldige shampoo die Tricia van haar werk mee had genomen. Na alles uitgepakt te hebben vertrokken we richting Nimbin om ontbijt bij Tricia's broer te hebben. Ook daar nog cadeatjes gehad, een pyjama en make-up. Na het ontbijt richting Darrens broer om daar lunch te hebben. Voor lunch nog even het zwembad ingedoken. Het was namelijk 27 graden. Na de lunch nog meer cadeautjes uitgepakt, dit keer kreeg ik een mooie ketting die bij mijn oorbellen die ik eerder gekregen had past. Lunch was erg gezellig. Eind van de middag waren we thuis. Aangezien iedereen behoorlijk vol zat alleen een tosti gegeten voor het avondeten. En daarna heel veel lol gehad op de playstation 2 die Dylan en Erika voor de kerst hadden gekregen.

Dinsdag was een lekker hangdagje om uit te rusten van alle late nachten ervoor. Tweede kerstdag bij ons is ongeveer hetzelfde als eerste kerstdag, tweede kerstdag hier of boxing day zoals ze dat hier noemen is niet zo heel veel bijzonders. s'Avonds naar Speedway geweest, erg leuk. Ik heb me zitten verbazen over het lef van de racers (sommigen slechts 14 jaar oud) en als ik het racen zat was ging ik gewoon met een van de kinderen spelen. Darrens neef was 1 van de racers en zijn vrouw was er met hun kinderen en die kinderen zijn echt super schattig, dus ik  vermaakte me best.

Vandaag let ik op Dylan en Erika totdat tricia terug is van haar werk, vanmiddag ga ik misschien nog naar de square voor wat laatste boodschappen voor ik morgen vertrek. En morgen bestaat uiteraard uit koffer inpakken en op naar Sydney!!!

Voor de derde keer: alvast een gelukkig nieuwjaar!

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

kerst kerst en nog meer kerst - 10:19, 24/12/2007

Zomervakantie!!! Al voelt het helemaal niet zo.. Wie heeft er nou zomervakantie in December? Maar goed, het is wel zo, en dan zal ik er maar van genieten ook he.

Maandag eerst lunch met Jeanette. Was gezellig en erg lekker. Daarna nog wat door de shopping square gewandeld, kadootje gekocht voor Secret Santa en s'avonds weer touch-football, ik denk niet dat ik nog moet vermelden wat de score was...

Dinsdag uhm, ik geloof dat we toen niet veel bijzonders gedaan hebben. Geloof ik, heb zoveel gedaan afgelopen week dat ik het allemaal amper kan onthouden. Ik kan mij plotseling weer herinneren wat dinsdag tot een enigzins afschuwelijke dag maakte. Ik werd s'ochtends om half 6 wakker omdat ik naar de wc moest, ik stapte met mijn slaperige hoofd uit bed en liep naar mijn badkamer me afvragend wat dat ding was dat naast mijn bed op de grond lag. Op de terugweg ontweek ik de plek waar ik iets op de grond had zien liggen, stapte ik mijn bed weer in en deed ik het licht aan om te kijken wat dat ding op de grond nou eigenlijk was. Toen het licht eenmaal aanwas sloeg mijn hart een paar slagen over, het ding bleek een gigantische spin te zijn (nouja, gigantisch, in ieder geval heel groot) en het had zich verplaatst terwijl ik in de badkamer was. In mijn poging het te ontwijken was ik er in mijn weg terug bijna bovenop gaan staan, met blote voeten! Het was volgens mij dezelfde soort spin als die toen in mijn badkamer zat, en minstens even groot. Toen ik mijn licht aan had gedaan begon het ding te rennen om even uit het zicht achter het voeteneind van mijn bed te verdwijnen en daarna op de muur zich weer te vertonen. Ik ben mijn kamer uitgelopen, deur dichtgedaan en heb op de bank beneden zitten wachten tot Darren wakker was. Gelukkig hoefde ik slechts een half uurtje te wachten, toen ik met Darren mijn slaapkamer terug in ging was de spin echter nergens meer te bekennen. En helaas hebben we hem niet meer kunnen vinden. Ik heb mijzelf wijsgemaakt dat dat betekent dat hij naar buiten is verdwenen en ik ben niet van plan mijzelf iets anders wijs te  maken dan dat, want anders denk ik niet dat ik nog veel zal slapen.

Aangezien Darrens moeder in het ziekenhuis ligt vanwege een ontsteking was ik gevraagd om woensdagmiddag op Erika en Dylan te passen (normaal gesproken gaan ze dan dus naar hun oma) Met Erika naar tennisles geweest en dat was het wel zo'n beetje voor woensdag.

Donderdagmiddag opnieuw op Erika en Dylan gepast, s'avonds naar Trinity Drive geweest. Trinity Drive is een van de straten waar ze met kerst compleet over the top gaan met de kerstlichtjes, en aangezien darrens ouders daar wonen moesten we dat natuurlijk zien. Ik heb foto's gemaakt en ik ben van plan er zometeen weer eens een paar op mijn fotosite te zetten. Wees wel gewaarschuwd, als ik zeg heel veel lichtjes dan bedoel ik ook heel veel lichtjes.

Vrijdag was de laatste dag op school voor de vakantie. s'Ochtends eerst met iedereen die meedeed Secret Santa gedaan (lootjes trekken, maar dan niet voor sinterklaas, maar voor kerst) Nina was erg blij met mijn kado, en ik kreeg een kado van Nicki, de zachtste koala knuffel die je je kunt voorstellen en een fotolijstje met een foto van een groot deel van de mensen waar ik op school mee omga. Ik was er erg blij mee. Na Secret Santa verdween 90% van year 12 naar huis. Ik besloot te blijven, samen met misschien 8 anderen. Na het vijfde uur besloot ik dat dit toch wel erg doelloos was en ben ik ook naar huis gegaan. S'middags arriveerden de mensen die bleven logeren met hun tweeling. S'avonds zijn we met hun door Lismore gereden om alle kerstverlichte straten te bekijken..

Zaterdagmiddag vertrokken we richting Nimbin om naar het kerstfeest van Tricia's broer te gaan. Een kerstfeestje waar de helft van de gasten in het zwembad lag. Haha dat eens weer eens wat anders met de kerst.

Zondagochtend voor een kerstbrunch naar een collega van tricia geweest. Daar tot halverwege de middag geweest, toen naar huis en daar aangekomen begonnen mijn koffer in te pakken voor vrijdag.

Vanmiddag gaan we naar de Kerst Mis (ik ga mee in de hoop dat die minder saai is dan de Kerst Mis thuis) vanavond is het dan kerstavond en we zullen wel weer familie gaan bezoeken. Morgen staat geloof ik ook vol met familiebezoekjes.

Nu zal ik dan weer eens wat foto's op mijn site zetten, wanneer het volgende stukje op mijn weblog zal verschijnen weet ik ook niet. Voor Sydney is er overigens een kleine verandering in de plannen. Ik ga nu naar een ander gezin waar ik voor de volle twee weken kan blijven. Zij hebben een finse jongen als exchange student en hij gaat me Sydney laten zien. Dus ik heb er echt veel zin in.

Iedereen nogmaals fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Groetjes,

Manon


1 Comments | Post Comment

- 14:58, 17/12/2007

Om te beginnen zal ik maar opbiechten dat we weer verloren hebben met touch-football. Dit keer was het slechts 5-6 en we speelden erg goed.

Dinsdagavond ging ik samen met Tricia en Erika naar Sarah's dansconcert. Was erg goed. Zeker als je weet dat het grootste gedeelte van de danser rond de 10 jaar is.

Woensdagochtend had ik in food-tech een bbq breakfast. Mitchel was jarig en hij wilde graag ontbijten in de double period die we s'ochtends hadden. Dus op school gingen we in plaats van het lokaal in naar de bbq area (jawel een bbq area op het schoolplein) maakten we een fruitsalade, bbq aan sausages en bacon erop en voila, daar is je aussie breakfast. Wel erg gezellig. Jammer alleen dat ik die ochtend levend opgegeten werd door de muggen. 

Vrijdagochtend was er de jaarlijkse assembly op school. Ik weet niet of ik dat al verteld had, maar iedere week komt ieder leerjaar een keer bij elkaar om wat mededelingen te horen te krijgen en wat papieren te ontvangen en 1 keer in de maand komt de hele school op die manier bij elkaar. En 1 keer in het jaar is er dus de year assembly. Ik had geen idee wat me te wachten stond, maar ik heb mijn ogen uitgekeken. Tijdens de year assembly worden de year awards uitgereikt. Als je goed in sport bent, of je bent 1e in een klas qua cijfers of je hebt iets goeds gedaan voor de school etc. dan krijg je een award = een papiertje waarop staat wat je voor goeds gedaan hebt om die award te krijgen en ik geloof dat er soms een prijs bij zit, en je krijgt een medaille. Dat vind ik al enigzins verbazingwekkend, maar dan heb ik het nog niet eens over de ceremonie gehad. De hele school neemt plaats in de gymzaal, in de gymzaal staat een podium waarboven een grote vlag met het Kadina logo erop hangt en uiteraard een evengrote Australische vlag. Dan verteld een van de leraren dat er zometeen de schoolcaptains en de mensen die de awards uitreiken binnenkomen en dat we op moeten staan zodra deze mensen de zaal inlopen. Tegelijkertijd begint het volkslied te spelen en moet je blijven staan tot het volkslied afgelopen is en je verteld wordt dat je weer mag gaan zitten. En dan volgt er een oersaaie assembly waarin een heleboel awards uitgereikt worden en een heleboel suffe speeches gehouden worden. Na meer dan twee uur wordt je dan eindelijk vrij gelaten. Op de schoolgrounds zijn er dan een aantal trotse mensen, een aantal teleurgestelde mensen die nooit een award krijgen en de rest kan het gewoon allemaal weinig schelen. Maar het opstaan en het volkslied vond ik echt vebazingwekkend. Kun je je voorstellen dat het op Juvenaat iedereen opstaat omdat de rector en een aantal mensen uit de leerlingenraad naar voren lopen en dat terwijl het Nederlandse volkslied speelt en er een gigantische vlag in de aula hangt?? Nou ik in ieder geval niet.

Vrijdagavond gingen we naar de school van de kids, omdat zij hun Christmas Carols avond hadden. Was ook weer eens wat anders, maar wel leuk.

Zaterdag gewoon een dagje thuis gehad. S'avonds gingen Tricia en Darren naar een feestje en heb ik op Dylan en Erika en nog twee meisjes gepast. Gelukkig waren die meisjes wat ouder dus dat leverde geen problemen op.

Zondag met Dylan en Erika naar Bee Movie geweest, best leuke film. En s'middags gingen we naar vrienden van Tricia en Darren om daar te blijven eten. (bbq, voor de verandering)

Zometeen vertrek ik richting shopping square om lunch te hebben met mijn area rep en nog wat laatste inkopen te doen voor kerst en de vakantie. En als ik nog tijd over heb vanmiddag ga ik naar Kathi (de duitse exchange student) en guy (een jongen uit ons jaar) om gewoon een gezellige middag te hebben. Vanavond is het weer touch-football. Laatste keer voor de zomervakantie. Het weer is alleen bewolkt en het spettert soms een beetje. Ik zou het niet erg vinden als touch-football niet doorgaat, want het veld is waarschijnlijk nat en erg glad. Zul je net zien dat ik mijn arm breek ofzo vlak voordat ik naar Sydney en Melbourne ga.

Geen idee wanneer ik weer tijd zal hebben om te schrijven. In ieder geval voor iedereen: Hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

Groetjes,

Manon


4 Comments | Post Comment
ę Last Page   Next Page Ľ
Hosting door HQ ICT Systeembeheer