Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Alles wat u wilt weten over curling

13/7/2007 - Welkom op deze weblog

Veel mensen doen altijd wat lacherig over de sport curling. Maar dit is echt een hele leuke sport en ik probeer via deze weblog meer mensen op de hoogte te gaan brengen wat curling is.

Hopelijk kunnen we, met meer informatie over de sport, in de toekomst de kleine groep mensen die nu curling spelen in Nederland vergroten.

 

Hieronder zullen wat foto's geplaatst worden die ik heb gemaakt tijdens curlingwedstrijden. Verder wordt in enkele posts aangegeven wat de sport inhoud en de regels die er gelden tijdens wedstrijden. 

En voor de mensen het zelf een keer willen proberen zal ik aangeven waar u naar toe kunt om te spelen. Dan kunt u zelf ervaren hoe leuk en vooral moeilijk het is om de steen in het huis te krijgen.

 

Comments (6) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/7/2007 - Werkgever

Ik ben zo gelukkig met mijn nieuwe baan bij 4K+ BV dat ik het moest melden. Voor mensen die willen weten wat ik daar doe, kijk op www.4kplus.nl en klik op 4K+ team.

Dan zien jullie tevens de reden dat ik minder vaak een update kan brengen omtrent curling als ik graag zou willen. Reken maar dat vanaf oktober, als het seizoen gestart is, wederom nieuwe posts gaan komen. We moeten hard werken om de Olympische Spelen ooit te halen, als eerste Nederlands team.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/10/2006 - Update over de site

De site gaat al aardig vorm krijgen en we zijn hard aan de slag om hem af te maken. Het forum staat open voor een ieder die wil meepraten of discussieren over curling. U kunt zich inschrijven op www.curling4u.com.

 

Op dit moment zijn we bezig met het zoeken naar sponsors voor op de site. Dat gaat wel even duren maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. 

 

Er zijn al veele foto's op de site gezet en er hebben zich al enkele mensen aangemeld. Ook het interview met Wim Neeleman is geweest en was erg leuk. Het uitgewerkte interview krijgt u als welkomstgeschenk na aanmelding op de site. Ook kunt u vragen stellen aan Wim Neeleman via het forum want hij behoort ook tot de leden van onze curlingsite.

 

Tot ziens op de site.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/10/2006 - Nieuwsbrief

Op de site hebben we nu ook de mogelijkheid een nieuwsbrief te ontvangen. U kunt eenvoudig inschrijven en eens per maand wordt per email een nieuwsbrief verspreid.

 

Meldt u nu aan op www.curling4u.com!!!!!

 

Daarnaast hebben we nu ook een forum gemaakt opdat u vragen kunt stellen over de sport curling. Of u kunt mee discussieren om de site beter te maken.

Het forum is te vinden op www.curling4u.com 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/10/2006 - Stem op onze poll

We hebben op de website een poll gemaakt met de vraag wie de komende Europese kampioenschappen curling 2006 te Basel gaan winnen.

 

Breng uw stem uit en u krijgt een tussenstand tot dan toe te zien.

We hebben een poll gemaakt voor de mannen en de vrouwen. Wie van de 10 deelnemers gaat winnen?????

 

Mocht u een stem willen uitbrengen klik dan hier of ga naar www.curling4u.com.

 

Laat de stemmen maar binnenkomen!!!!!!!!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/10/2006 - kennismakingscursus

Gisteravond was de eerste van 3 kennismakingsdagen en er zijn flink wat mensen op af gekomen. De meeste vonden het erg leuk en de kans dat deze personen meer gaan komen is dan ook echt aanwezig. Dat is een goede ontwikkeling voor de sport want we hebben veel meer mensen nodig.

 

Ander goed nieuws is dat onze eigen site nu echt body aan het krijgen is. Komend weekend moeten we echt hard aan het werk met de site. Maar het wordt wel heel mooi denk ik.

Als u volgende week even tijd en zin heeft om te kijken naar de site klik dan hier.

 

Een van de onderdelen van de site wordt een forum. Nu zijn we heel hard op zoek naar emoticons die met curling te maken hebben. Kan iemand ons daarbij helpen?

Zo ja, laat dan alstublieft een berichtje achter.

 

Deze hebben we al wel gevonden:

  

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/10/2006 - Nieuwe site komt eraan!!!!

We zijn hard bezig een site op te zetten met een kalender met wedstrijden, een forum over curling, nieuws over de Olympische Spelen, inschrijvingsmogelijkheden tot een nieuwsbrief en nog enkele andere zaken.

 

De naam van de site zal zijn www.curling4u.com

 

Mocht iemand ideeen of onderwerpen hebben voor het forum laat het ons dan weten. Vandaag zijn we begonnen met de infrastructuur. De invulling zal in de komende dagen tot enkele weken afgerond zijn. Als de nieuwe site echt in de lucht komt dan laten we direct een berichtje achter.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/10/2006 - Open dag in Zoetermeer

In onze zoektocht naar nieuwe curlers worden allerlei initiatieven genomen.

Zo kunt u aanstaande zaterdag (14-10-2006) in Zoetermeer curling kennis maken met de sport. Voor meer informatie klik hier.

Laten we proberen deze sport groter te maken opdat in de toekomst voor het eerst in de geschiedenis een Nederlands team naar de Olympische Spelen zal gaan. Daarvoor moet de sport door meer mensen gespeeld gaan worden.

 

Tot zaterdag!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/10/2006 - nieuwe training

Morgen is de tweede trainingdag voor ons team. Hopen dat het beter gaat dan vorige week.

 

Maar ik wil nogmaals de aandacht vragen voor het volgende. U kunt zelf een keer proberen te curlen. Dan krijgt u les van de beste curlers van het land en deze personen laten u ervaren hoe leuk deze sport is. Dit jaar kunt u vanaf donderdag 19 oktober starten met een kennismakingscursus en deze cursus duurt 3 weken. Deze cursus is in Zoetermeer maar als u in de buurt van Tilburg of Utrecht woont zal ik proberen u ook daar met de sport kennis te laten maken.

 

geinterreseerd????

 

Laat een comment achter en verdere informatie volgt.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/10/2006 - Zelf proberen een keer te curlen????

Voor iedereen die het leuk lijkt zelf een keer te gaan curlen heb ik goed nieuws.

Vanaf 19 oktober 2006 kunt u 3 donderdagen van 20:00u tot 22:00u kennis maken met de sport en zelf spelen.

U krijgt les van de betere curlers van ons land en daarna mag u op het ijs laten zien wat u geleerd heeft.

 

Geinterreseerd???

Laat een berichtje achter en u krijgt meer informatie over deze kennismakingscursus.

 

Zie ook onderstaande post als u ons wilt helpen deze sport groter te maken dan het nu is. Alle hulp is welkom en als we ons allemaal inzetten kunnen we de volgende Olympische Spelen wel aanwezig zijn met een Nederlands team. Hopelijk kan het met zowel een mannen als een vrouwenteam maar een team zou al geweldig zijn.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/10/2006 - Training van 05-10-2005

Zoals beloofd zou ik aangeven hoe de eerste training is geweest. Laat ik heel kort zijn: dat viel zwaar tegen!!!

De stenen vlogen alle kanten op en zeker niet de goede.

 

Zo makkelijk gaat het dus niet worden om een goed team bij elkaar te krijgen dat hoge ogen gaat gooien op internationaal niveau. Vandaar dat ik blijf zoeken naar nieuwe mensen om zo de competitie te vergroten. Dat is een van de mogelijkheden om het niveau omhoog te brengen. Op dit moment behoort het mannenteam niet tot de A-groep van de wereld. Hetzelfde geldt in Europa. Het niveau zal een flink stuk omhoog moeten opdat we in de A-groep gaan komen. Als we namelijk tot de A-groep behoren kunnen we punten verzamelen om zo mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Dat is namelijk mijn einddoel. Een Nederlands team naar de Olympische Spelen curling. Het zal waarschijnlijk heel lastig worden om Vancouver te halen maar die daarna moet toch kunnen.

 

Op dit moment doen ongeveer 150 mensen aan deze sport en dat aantal zal flink omhoog moeten. Als we namelijk het aantal mensen dat speelt vergroten wordt het niveau ook hoger.

 

Vandaar dat ik iedereen die interesse heeft om curling een keer te proberen vraag een berichtje achter te laten. Dan zal ik zorgen dat u een keer kan gaan spelen en hopelijk mogen we u daarna tot de curlingfamilie gaan rekenen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/10/2006 - Het seizoen gaat beginnen

Op 1 oktober is het nieuwe seizoen van start gegaan. Wij gaan donderdag voor het eerst trainen in Zoetermeer en vrijdag komt er een post hoe dit is gegaan.

 

Wij zijn op zoek naar curlers die mij zouden willen helpen met het maken van een nieuwsbrief om zo meer mensen op de hoogte te brengen van de sport. Zo kunnen we mensen op de hoogte brengen van de verschillende clubs in Nederland, wedstrijden en uitzendtijden van Eurosport. Samen kunnen we zo proberen de sport groter te maken.

Als iemand van jullie het leuk vind om ons te helpen vernemen wij dat graag van jullie. Post een comment en er neemt iemand contact met u op.

 

Verder is ons team bezig een andere site op te zetten met informatie over curling en dan vooral toegespitst op de Olympische Spelen. Wij zijn namelijk van mening dat het eens tijd wordt dat Nederland hieraan gaat deelnemen. Als iemand ideeen heeft voor deze nieuwe op te zetten site dan horen we dat ook graag. U kunt een comment achterlaten en dan zoekt iemand zo snel mogelijk contact met u op.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/8/2006 - Twee Canadezen aan het vegen

 

Bewerkt door B. de Gram (klik hier)

 

Hier ziet u 2 spelers van het team van Canada die een afgegeven steen aan het vegen zijn. Het vegen is een belangrijk onderdeel van deze sport. Door het vegen kan de baan en de snelheid van de steen beïnvloed worden.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/8/2006 - Aangeven van de plek waarop gericht moet worden.

Bewerkt door B. de Gram (klik hier)

 

Op deze foto is te zien dat de vice-skip de bezem op een plek in het huis zet. Daar zal de persoon die de volgende steen gaat spelen op richten.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/8/2006 - foto van een oefenslide

Foto bewerkt door B. de Gram (klik hier)

 

Voor de wedstrijd begint maken alle spelers een aantal oefenslides. Hier ziet u de skip van Canada aan het werk. De oefenslide wordt gemaakt om gevoel met het ijs te krijgen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/8/2006 - Olympische Winterspelen Turijn februari 2006

 

 

Ik ben afgelopen februari naar de finale gaan kijken van de Olympische finale van het curling bij de mannen. Deze finale ging tussen Canada en Finland en na een spannend begin was het na een 6 score in een van de ends eigenlijk afgelopen. De spelers van Finland hebben in dat ene end de wedstrijd verloren. Canada kon het daarna rustig uitspelen en de titel voor zich opeisen. De foto hierboven laat de ijshal zien van Pinerolo waar de wedstrijden van het curling werden gespeeld.  

Deze foto heb ik zelf geprobeert in mijn log te plaatsen maar echt mooi wordt het er niet van. Vandaar dat ik mijn foto's altijd naar De Afdruk in Breda (klik hier voor hun link) breng. Morgen of de dag erna zullen mooie foto's te zien zijn nadat ze zijn bewerkt en aangepast om te gebruiken voor mijn weblog.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/8/2006 - Foto's

Morgen laat ik mijn foto's van de Olympische Spelen van Turijn aanpassen omdat het huidige formaat veel te groot is. Ik ben in februari naar de finale van de Olympische Spelen geweest tussen Canada en Finland. Dat was een mooie partij met Canada als de terechte winnaar.

De foto's worden zo spoedig mogelijk toegevoegd. Als u wilt weten waar mijn foto's nu zijn klik dan hier.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/8/2006 - Het logo voor de Olypmpische Spelen van Turijn

 

Dit is het logo dat voor de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006 werd ontworpen. Ik heb hier helaas geen speldje van omdat deze op waren tijdens de finale. Wel heb ik er een paar van andere sporten zoals biathlon en skieen. Misschien maak ik hier nog wel foto's van om ze te laten zien, maar dat heeft natuurlijk niets met curling te maken.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/8/2006 - Wedstrijdregels

 

In een curlingwedstrijd komen twee teams van elk vier spelers tegen elkaar uit. Dit gebeurt op een ijsvloer van 44,5 meter lang en 4,75 meter breed. Een wedstrijd bestaat uit tien 'ends'. Per end speelt elk team acht stenen; twee per persoon. Spelers van beide teams komen om en om aan de beurt; eerst de eerste spelers (de 'leads'), dan de nummers twee, de nummers drie en tot slot de 'skips', de leiders van de teams.
 
De spelers schuiven hun stenen van het begin van de ijsbaan naar de serie concentrische cirkels aan het andere eind van de baan. Deze cirkels vormen het 'huis'. Doel is om de stenen zo dicht mogelijk bij de 'tee' te krijgen, het centrum van het huis. Een team scoort een punt voor elke steen die dichter bij de tee ligt dan de beste steen van de tegenstander, mits deze steen binnen 1,83 m van de tee ligt. De score wordt opgemaakt aan het einde van het betreffende 'end', dus als alle zestien stenen zijn gespeeld. Het team dat scoort, begint het volgende 'end'. Het team dat na tien ends de meeste punten heeft gescoord, is de winnaar.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/8/2006 - Het vegen van het ijs is heel belangrijk

Als een steen is gegooid, mogen spelers het ijs voor de steen vegen. Door te vegen verdwijnen oneffenheden op het ijs die de steen kunnen vertragen of van koers kunnen veranderen. Door het vegen smelt bovendien een dun laagje van het ijs. Dat vermindert de weerstand van het ijs, waardoor de glij-afstand wordt verlengd.
 
Van het team dat aan de beurt is, mogen alle spelers tussen de twee tee-lines vegen. Dit mag alleen voor eigen stenen; niet voor stenen van de tegenstander. Na de tee-line mag nog maar één speler van het team vegen. Deze speler is verantwoordelijk voor het huis en dus de 'skip', de teamleider. Als de skip moet gooien, heeft de reserve-skip de verantwoordelijkheid voor het huis. Als het spelende team voorbij de tee-lijn niet wil vegen, dan mag de huis-verantwoordelijke van de tegenstander dat doen. Het is ook toegestaan om stenen te vegen die door andere stenen in beweging zijn gezet.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Ons team gaat proberen de Olympische Spelen te halen. Het zal nog heel wat trainingsuren kosten maar het komt goed.

Friends

• elmostyle
Hosting door HQ ICT Systeembeheer