Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
VerrassEnd, VerfrissEnd, VerwEij Home | Profile | Archives | Friends
Deze weblog gaat over mijn leven als studentje communicatie

Leeghoofdig leven20/3/2006

Het is echt verschrikkelijk. Ik zit onderhand al minstens twee uur naar mijn beeldscherm te staren, en nog is er niet een enigzins zinnige letter op 'papier' gekomen. Het enige wat ik tot nu toe heb is een titel. Nu is deze titel ook niet moeilijk.

 

Column. Dat is de titel van mijn column, bij gebrek aan beter zullen we maar zeggen. Nu de rest nog. Gelukkig heb ik een weblog waar ik mijn frustraties, bezigheden en ander gewous neer kan zetten. Dit keer zijn het frustraties, omdat ik geen inhoud voor mijn column heb.

 

Mijn hoofd is leeg. Echt waar, er is echt niets meer in te vinden. Nu lieg ik natuurlijk wel een klein beetje. Want er zitten allemaal dingen in mijn hoofd. Afgezien van hersens, zenuwen en andere bloederige organen, spoken er ook veel gedachtes door mijn hoofd. Het is dat ik ze alleen kan denken en niet kan zien, want ik zweer je dat ze van links naar rechts en van voor naar achter door mijn schedel flippen, net als een flipperkast. Ik houd van mijn gedachtes, maar meestal maken ze mij helemaal gek.

 

Hoe zou het zijn om een leeghoofd te zijn? Wat is een leeghoofd? Ik googel mijzelf naar vandale.nl en citeer:

 

Leeg.hoofd (het, de ~ (m.))

         1. iem. die niet nadenkt => sufferd

 

Ik kan opgelucht adem halen. Mijn hoofd is nooit leeg, dus zal ik nooit voor sufferd uitgemaakt kunnen worden.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Moeten we vaker doen!20/3/2006

Eens in de tijd doen we het... Meestal in het weekend, op een zaterdagavond. Het liefst om een uur of acht. Niet met zn tweeen hoor, nee, meestal met een man of vier / vijf. Vaak besteden we van tevoren aandacht aan ons uiterlijk. Beetje mascara, leuk shirtje, oorbelletjes in. Je moet wel een beetje goed voor de dag komen natuurlijk. Het is niet bepaald iets wat je elke dag doet, of wel?

 

We doen het altijd op een neutrale plek. Soms is het ook bij iemand thuis, maar dat geeft altijd zoveel rommel. Want soms wordt het wel een beetje vies. We zijn nog niet eens compleet of er wordt een fles wijn opengetrokken. Je moet eerst wel een beetje loskomen natuurlijk. En je moet het ook maar vol kunnen houden. Je bent toch al gauw een uur of drie bezig.

 

Wat ik ervan vind? Ja heerlijk natuurlijk. De ene keer omschrijf ik het als vrij mals, de andere keer is het iets krokanter. Ach, het vlees is niet eens het belangrijkste. Het belangrijkste is dat je samen bent en dat iedereen mee mag doen! Daar is iedereen het gelukkig over eens. En aan het einde van de avond krijg je altijd hetzelfde te horen: moeten we vaker doen!

 

 

 

Altijd gezellig! Uit eten met vriendinnen!

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Een column schrijven is moeilijk17/3/2006

Een column schrijven... is moeilijker dan je denkt. Dat heb ik net ondervonden. Het begint al met het verzinnen van een onderwerp. Op de een of andere manier schijnt het feit dat het onderwerp niet spectaculair hoeft te zijn het verzinnen daarvan nog moeilijker te maken. Oei, lange zin. Ik hoop niet dat ik nu op mijn dak krijg van mijn leraar.

 

Vervolgens moet over het verzonnen onderwerp een mening worden gevormd. Een voorbeeldje:

Onderwerp: De punt van mijn potlood heeft het begeven

Mening: Ik vind het niet leuk

 

We komen er wel! Ik heb nu al een onderwep en een mening. Nu komt het moeilijke: de vervorming. Hier loop ik dus vast. Ik denk dat ik mijn mening moet aanpassen, of sterker nog het onderwerp. Wish me luck!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

17/3/2006

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Vrijdag huiswerkdag17/3/2006

Het is vrijdag. En vrijdag is mijn huiswerkdag. Dus geen gehaktdag of bijbaantjesdag, nee zelfs geen uitslaapdag! (zondag is heus waar de ENIGE dag waarop ik uitslapen kan, zo hoort een student toch niet te leven???!!) Nee, vrijdag is mijn huiswerkdag. En hier baal ik best wel van. Want vrijdag is ook de enige dag dat ik officieel niets te doen heb (= geen verplichtingen); op maandag school, idem voor dinsdag, woensdag en donderdag. op zaterdag werken bij meneer Bart (yep, die bakkerij met al dat roze) en op zondag... gigantisch uitslapen en brak zijn. Dus vrijdag is mijn enige dag dat ik mijn huiswerk kan maken (en dat is echt veel hoor, zonder te overdrijven!) Waarom doe ik het 's avonds niet? Omdat ik 's avonds geen tijd heb! Op vrijdagavond heb ik volleybalwedstrijd, zaterdagavond op stap, zondagavond sociale contacten bijwerken in de kroeg, maandagavond is MIJN televisieavond (en dat blijft ook zo!), dinsdagavond trainen, woensdagavond voetbal van mijn vriendje kijken, donderdagavond trainen.. en tussendoor ook nog 's avonds filmpje kijken met mijn vriend, bellen met vriendinnen en ga zo maar door. Dus mensen, er is geen ontkomen aan. vrijdag is margriet's huiswerkdag

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

13/3/2006

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

NS, bestemming bereikt13/3/2006

Na een reeks flauwe slogans voor onze Nederlandse Spoorwegen, ben ik uiteindelijk tot een positieve pay-off gekomen: NS, bestemming bereikt! I know, erg origineel is hij niet, maar hij dekt de lading wel. In de nieuwe slogan kan ik meer van mijn creativiteit kwijt.

Oke, het onderwerp van de nieuwe slogan... Ja nu moet je opletten hoor... Een dogtel.

Een watte??? Een DOGTEL. Ik ben het met je eens, enige uitleg is vereist.

De dogtel is een mobieltje voor de hond. Het heeft de vorm van een hondenbot dat je aan de halsband kunt hangen. Vervolgens kun je de hond bellen. Nadat het mobieltje 1 keer is overgegaan, neemt het automatisch op en kun je de hond toespreken en luisteren hoe het met hem gaat.

Schijnt echt ontzettend handig te zijn voor de hardwerkende, druk bezette yuppen onder ons.

Persoonlijk vind ik het bullshit. Kom op zeg, een mobieltje voor je hond??

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

24/2/2006

NS, ontspoort

 

Ja ja, mijn slogan voor het biermerk Grolsch is af! Grolsch, bier van koninklijke klasse.

Ik ben er niet echt tevreden mee, maar dit is dan ook pas mijn eerste slogan. Na het inleveren van mijn eerste slogan kregen we meteen een nieuwe opdracht mee. En ja, je raad het al, weer een slogan. Dit keer voor de Nederlandse Spoorwegen! Ook voor dit bedrijf overstegen negatieve gedachten de positieve (voor zover die er zijn). Al gauw kwamen er een aantal niet al te uitnodigende slogans op papier:

 

NS, spoort niet

 

NS, niet te missen

 

NS, ontspoort

 

NS, over mijn lijk

 

Kom op zeg! Zo slecht is de NS ook niet. De vertragingen vallen best wel mee, en de treinen zijn heus niet zo smerig. Over de prijs van een enkeltje Leeuwarden kan ik niets zeggen, want ik heb lekker OV  Oftewel, het valt best wel mee. Ik denk dat het wel lukt met een bedenken van een pakkende tekst voor de NS.

 

O, wacht! Wow! Ik krijg inspiratie! Benieuwd naar het resultaat?...

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Grolsch, bier van koninklijke klasse15/2/2006

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

15/2/2006

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

13/2/2006

Grolsch, Grolscher, Grolschschscht......

 

Een slogan voor Grolsch... moeilijk moeilijk...

Er zijn al zooooveel slogans dat het steeds moeilijker wordt iets origineels te bedenken. En nu wil het merk zelf ook niet echt meehelpen: Grolsch. In mijn vriendenkring zijn ze niet echt te spreken over dit biermerk, "gadver, echt een walgelijk smaakloos biertje" allemaal fan van Amstel of Heineken en NIET ANDERS. Hmm.. wat een inspiratie. 

Eerst maar even wat informatie over Grolsch googelen. Even samenvattend:

 

Het Grolsch bier is duurder dan bijvoorbeeld Amstel of Heineken bier. Het is een soort elitebiertje, een bier met klasse. Dit willen zij uitstralen door middel van de welbekende beugel. Verder willen zij kwaliteit uitdragen. De slogan moet overeenkomen met de propositie van Grolsch. In de strategische positionering van het Grolsch-merk staan unieke waarden centraal: onderscheidende smaak, topkwaliteit, traditie, aspiratie, authenticiteit en samen genieten.

 

En gaan we ook iets leuks met stijlen doen? een alliteratie (goddelijk, grandioos, Grolsch), rijm, tegenstelling, hyperbool (Grolsch is de allerallerallerbeste!)

Niet echt orrigineel allemaal. Ook komt het niet echt overeen met de positionering van Grolsch.

 

Hier een lijstje van mijn bedenksels:

 

o        Goed, beter, Grolscht

o        Grolsch, bier zoals het bedoeld is

o        Grolsch gezelligheid

o        Grolsch, synoniem voor gezelligheid

o        Gezelligheid op zn Grolsch

o        Grolsch, uit het hart

o        Klasse

o        Grolsch, klasse op zich

o        Grolsch pure klasse

o        Ondoorgrondelijk grolsch

o        Garantie

o        Kwaliteit

o        Grolsch, genieten van topklasse

o        Grolsch, de smaak van klasse

o        Grolsch, genieten van klasse

o        Grolsch, koning van het bier

o        Grolsch, koning onder de bieren

o        Grolsch, koning van klasse

o        Grolsch, van koninklijke klasse

o        Grolsch, koninklijke klasse

o        Kracht

o        Grolsch, koninklijk bier

o        Grolsch, synoniem voor hoogstaande kwaliteit

o        Grolsch, onderscheidend .

o        Grolsch, het beste bier

o        Grolsch, bier op zijn best

 

Tja...

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

13/2/2006

De zin van een slagzin

Van Dale:

 

slagzin (de ~ (m.))
1 kernachtige formulering van een leus of mededeling => riedel, slogan

Margriet is mijn naam, communicatie mijn studie en copywriting mijn vak. Althans, ik hoop er behoorlijk goed in te worden.  Hoe word ik goed in het maken van slogans?? Ik denk door veel te oefenen. Laat mijn leraar copywriting nou net hetzelfde gedacht hebben. Elke week krijgen we de opdracht een slogan voor een bepaald bedrijf te vinden. En het eerste bedrijf is..... GROLSCH. Benieuwd wat ik ervan brouw?? (woordspeling  )

1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer