Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn wonderlijke wereld van MWD

• 29/1/2015 - Instellingenmarkt

In het begin van periode 2 is er vanuit Avans een instellingenmarkt georganiseerd met allerlei instanties waarvan een gastspreker aanwezig was en een voormalige stagiaire.

In eerste instantie vond ik het eerlijk gezegd onnodig en wist ik  met honderd proces zekerheid te zeggen waar ik stage wil lopen. Toch besloot ik om over een kijkje te nemen en kwam toen erg terug van mijn mening. Ik was naar Novadic Kentron gelopen omdat ik bijna zeker wist dat ik daar in het derde jaar wilde solliciteren, na een gesprek met een aantal stagiaires schrok ik omdat ik erachter kwam dat hun manier van werken helemaal niet aansluit om mijn visie en zag mijzelf daar heel ongelukkig worden als ik daar zou stage lopen. Later kwam ik een aantal instanties tegen die ook werken met verslavingszorg, die mij blij verraste, de methode past bij mij en je krijgt goede ondersteuning om jezelf te ontwikkelen maar krijgt ook de ruimte om jezelf kritische vragen te stellen. Een voorbeeld hiervan was Reinier van Arkelgroep, deze heeft mijn ogen geopend voor nieuwe inzichten over verslavingszorg.

Ik kwam ook een instantie tegen die les geeft aan vluchtelingen, dit is niet de oorspronkelijke doelgroep waar ik mee wil werken maar tijdens de uitleg van de stagiaire merkte ik dat hun werkwijze mij erg boeide, omdat naast de taallessen aan gevluchte kinderen werd er ook  aandacht besteed aan de psychosociale ontwikkelingen met een mooie methodiek omdat de kinderen zich natuurlijk niet goed kunnen expreseren in het Nederlands.  Uiteindelijk was ik erg blij dat ik naar de instellingenmarkt ben geweest en zal dit volgen jaar ook zeker aan de tweedejaars adviseren!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/1/2015 - Mijn eigen kwaliteiten opgesomd

1. groot empatisch vermogen


Met deze kwaliteit wordt je natuurlijk dood gegooid op onze opleiding, want hoe kun je nou met mensen werken als je niet kan verplaatsten in de situatie van de ander die je probeert te helpen.Toch vind ik dit een belangrijke kwaliteit om te benoemen, omdat er vaak wordt gezegd dat iemand empatisch is maar het meer inlevingsvermogen is. Empathie is voor mij meer dan dat .Los van je eigen meningen, levensloop en visies kijken naar de situatie van de ander. Meeste mensen kijken naar de situatie van de ander vanuit hun eigen leefwereld en daar gaat het vaak mis. Als ik mij inleef in de ander bekijk ik de situatie niet vanuit mijzelf en hoe ik ermee om zou gaan. Ik kijk naar die persoon en probeer een beeld te voren met de informatie die ik heb over hoe deze persoon zijn probleem het beste aan kan pakken. 

2. Makkelijke aansluiting op de ander


Tijdens het werken met cliënten merk ik dat ik snel de anders vertrouwen heb gewonnen, dit komt omdat ik vaak open ben en snel laat zien wat voor persoon ik ben. Ik ga vaak het gesprek met de ander aan zonder vooroordelen en dat merkt de ander dan ook. Daarbij probeer ik het ijs te breken met onderwerpen wat de doelgroep interesseert.  Als iemand zich interesseert over geschiedenis dan breek ik het ijs om eerst daar over te praten om een comfortzone te creëren.

3. Kan goed tegen hectiek

Tijdens een van mijn vorige stages heb ik geleerd om met hectiek om te gaan, er waren altijd veel te weinig hulpverleners en de groep bestond vaak uit 30 cliënten die graag allemaal een praatje wilden maken. Eerste paar weken waren erg zwaar en voelde ik mij erg verantwoordelijk voor de cliënten die lang moesten wachten. Ik heb nu gemerkt dat ik na deze ervaring de rust kan bewaren in hectische situaties en hiermee ook help om de omgeving rust te bieden.

4. een natuurlijk organisatorisch instinct

Ik hou er van om te touwtjes in handen te hebben en vind plannen uitwerken een van de leukste bezigheden als agoog. Met inspraak van de cliënt hou ik ervan om de hulpverlening zodanig te organiseren dat het vlot verloopt en dan er zo weinig mogelijk blokkades ontstaan in het gesprek. Als ik een dagje weg organiseer stippel ik alles goed uit en kan er van genieten als het achteraf een top dag was. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/1/2015 - Kwaliteiten (korte reflectie op de les)

My message, especially to young people is to have courage to think differently,
courage to invent, to travel the unexplored path, courage to discover the impossible and to conquer the problems and succeed.
These are great qualities that they must work towards. This is my message to the young people.

In de slb-les (week 4-5)  hebben wij het gehad over kwaliteiten, vooral op jonge leeftijd is het moeilijk om je eigen kwaliteiten te herkennen, daarom hebben wij het kwaliteiten spel gedaan waarbij je jezelf kan herkennen in een van de valkuilen of kwaliteiten. Door deze kaartjes te zien kun je bewuster worden van de kwaliteiten die je bezit en kun je het beter verwoorden. Vaak spreekt de kwaliteit van creatief mij het meest aan om mijzelf te beschrijven, ik heb dit ook vaak als feedback terug gekregen op stages. Als er een probleem onstaat kan ik het probleem van veel kanten bekijken en een creatieve oplossing vinden. 

Als valkuil vind ik koppig bij mij passen omdat ik vaak mijn eigen idee over iets heb, als ik hier sterk een gevoel over heb ik het moeilijk om mij over te halen om een andere weg te kiezen. Ik ben wel aan leren om na een discussie met een ander ook een gouden midden weg te kiezen zodat wij allebei 'gewonnen' hebben. 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29/1/2015 - Mijn levensloop

 

CURRICULUM VITAE 

Marianna Achmadi

 

Personalia 

Naam:                                    Achmadi

Voornamen:                           Marianna Gafoerovna

(gegevens eruit gelaten ivm toegankelijkheid blog)

 

Persoonprofiel

Zelfstandige jonge vrouw, gemotiveerd te groeien en veel ervaring op te doen.

Ik ben empatisch en vriendelijk tegenover de doelgroep. Ik vind snel aansluiting bij een ander en heb een natuurlijk organisatorische instinct. 

 

Opleidingen:

2013 – Heden                         Sociale Studies – MWD                                Hogeschool Avans

2009 – 2013                           Sociaal Cultureel Werk                                 ROC Eindhoven

2008 -  2009                           Directiesecretaresse                                      ROC Eindhoven

2006 – 2008                           VMBO- K sector Z&W                                  Het Kwadrant

 

Stages:

2014/2015                              Vrijwillige hulpdienst                                      (MWD)

2013/2014                              Carte Blanche            Eindhoven                             (MWD)

2012/2013                              De Boei Kunst                                                           (SCW)

2010/2011                              Welzijnsinstelling PUNT welzijn                     (SCW)

2008                                       Verpleegtehuis ‘Rust in Roy’                         (Z&W)

2007                                       Basisschool  St.Isidorus                                (Z&W)

 

Werkervaring:

Juli/Augustus 2014                            Happy Italy (Bediening)

April 2013                                           Bs. Brembocht (interieurverzorgster)

Juli 2011                                            CSU (Interieurverzorgster)

Maart 2010                                         Zorgcentrum Van Berloheem (zaal- medewerkster)

Juli 2009 – december 2010               De zorggroep (Thuishulp)

Mei / Juni 2009                                  Albert Heijn ( Vakkenvuller)

Juni / Oktober 2008                           Hotel Crasborn   (keukenmedewerkster)

Januari 2007 – April 2008                  C1000 PUTS (caissière)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 5/1/2015 - De C van Coperatief

Grapje. De C staat natuurlijk voor het leerdoel C. Maar goed natuurlijk wil ik ook graag meewerkend zijn aan de maatschappelijke ontwikkelingen. 

 

Leerdoel C: De student is in staat zicht te krijgen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor zijn toekomstig beroep.

Los van het feit dat dit een voorgeschreven leerdoel is uit de studiehandleiding is dit een  leerdoel die ik mijzelf ook gesteld heb aan het eind van leerjaar 1. Ik had zelf namelijk gemerkt dat ik vrij weinig bewust was van de ontwikkelingen die gaande zijn in de welzijnswereld. Om een goede hulpverlener te worden moet je natuurlijk met de tijd meegaan, vooral de afgelopen aantal jaren zijn erg innoverend geweest (en er zullen zeker nog meerdere jaren komen tot de ontwikkelen enigszins gestabiliseerd zijn) . Natuurlijk een kleine stap, maar het was een begin. Ik heb mij vorig jaar geabonneerd op de NRC dagblad die dagelijks op de mat valt en mij natuurlijk weer bewustmaakt van het fijn dat elke dag een nieuwe dag is met nieuwe ontwikkelingen. Los daarvan probeer ik zo veel mogelijk artikelen te vinden die mij aanspreken mbt. De welzijnswereld en met een aantal professionals in gesprek te gaan in mijn privé kring wat zijn nu daadwerkelijk werken in praktijk. Wij worden als hulpverleners opgeleidt maar zijn vaak net niet bewust wat er in ons werkveld gebeurd. Gelukkig is het Avans wel erg gericht om ons up-to-date te houden maar dit is vaak nog niet genoeg om echt zelf een beeld te krijgen hoe ontwikkelingen zich uiten en uitbreiden in het werkveld. Ik ben al actief bezig geweest met dit leerdoel, maar er is altijd plaats voor verbetering en dat houdt ik mij zeer zeker in het achterhoofd. Waar ik aan wil werken is om ruimte te maken om met mijn medestudenten in discussie te gaan over de trending topics, oftewel de zaken die nu aan het licht zijn en zeker het bespreken waard zijn. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 5/1/2015 - Blog is not my middlename.

' Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent '(E.E. Cummings).

 

Het is goed stil te staan dat groei verwacht wordt, ontplooiing van jezelf, optimaliseren als persoon. Al is het voor sommigen van ons haast een levenswijze en een uitdaging om elke dag te groeien, is het voor sommige voor ons een pad met veel beren op de weg.Niet zo zeer dat ik doodsbang voor beren ben, maar ze maken het niet makkelijker om deze pad tot zelf-ontplooing fluitend te bewandelen.

Maar niet geschoten is altijd mis, doormiddel van leerdoel A beschrijf ik in het kort hoe ik de afgelopen perioden (periode 1 & 2) hieraan gewerkt heb. Later in dit blog ga ik verder met leerdoel C.

 

Leerdoel A: De student is in staat zijn persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling bewust te sturen. Dit impliceert enerzijds een goed zicht hebben op de richting waartoe de student zich wil ontwikkelen (visie op beroepsprofiel in relatie tot zichzelf), en anderzijds de bekwaamheden om zich daadwerkelijk in die richting te kunnen ontwikkelen (reflectievaardigheden, leercompetenties, feedback vragen en verwerken etc.)

Ik ben van nature als een analist als het gaat om het onderzoeken naar mijzelf. Je kunt het ook navelstaren noemen maar ik ben er van overtuigd deze eigenschap heeft zeker een positieve invloed op mijn ontwikkeling als professional. De afgelopen periode ben ik erg bezig geweest met de ‘flaws’ voornamelijk. Terwijl ik er van overtuigd ben dat ik ooit een goede hulpverlener wordt en de nodige competenties hiervoor beschik, heb ik afgelopen tijd nagedacht over de negatieve kanten van mijzelf.

‘Niet op tijd aan de bel trekken’ is er een van. Terwijl ik mij bewust ben dat in mijn leeromgeving er niet wordt begrepen waarom ik afwezig ben heb ik de moed niet om anderen te betrekken in mijn privé. Terwijl mijn privé zeker een invloed heeft op mijn professionele/leeromgeving. Deels probeer ik privé en school gescheiden te houden omdat ik de ander en niet mee wil belasten en vaak de overtuiging heb dat deze twee niet verbonden zijn, wat natuurlijk stom is, de ontwikkeling die een persoon in privé doet heeft zeker ook invloed op jouw als professional. Los van het anderen niet willen belasten concept ben ik het niet gewend dat een rol in een geheel speel. Dat ik onderdeel ben van een onderwijs instituut en daarbij hoort ook dat je in een groep zit. Ik wil mijn eigen problemen oplossen zonder dat iemand er iets vanaf weet. Erg lastig, want de ander hoeft mij niet eens te helpen. Daar gaat het niet eens om. Het gaat erom dat ik mijn privé zodanig gescheiden wil houden dat het een belemmering vormt in mijn opleiding.

Over het analyseren van mijn eigen gedragingen valt natuurlijk ook wat te zeggen over mijn mogelijkheden om zelfsturing te ervaren. Ik sta stil bij een groei die ik doormaak, daardoor sta ik stil welke richting ik mij wil ontwikkelen als professional. Semi-bewust heb ik gewerkt aan dit leerdoel en kan ik misschien ook wel zeggen dat ik door de tegenslagen weer kan zeggen dat ik gegroeid ben. Door te zien hoe ik het niet wil zie ik hoe het volgens mij wel moet. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 11/9/2014 - Eerste week

Beschrijf de uitgangssituatie ten aanzien van jouw functioneren.

Tijdens mijn MBO studie sociaal cultureel werk heb ik voornamelijk genoten de praktijkervaring in het werkveld en de taken van de uitvoerende kracht.In het eerste jaar van HBO heb ik al kennis gemaakt met theorieën en methodieken binnen dit werkveld. Dit jaar worden deze theorieën verder belicht en wordt er dieper op het echte maatschappelijk werk ingegaan. Ook tijdens mijn BPV in leerjaar 1 heb ik veel kunnen reflecteren op mijn handelen als agoog. Ik heb veel feedback gekregen waarvan voornamelijk positief feedback maar ook aan aantal verbeterpunten die ik graag meeneem naar leerjaar 2 om er aan te werken. Ik heb tijdens mijn BPV leerjaar 1 veel moeite gehad om een evenwicht te vinden tussen de theorie vanuit school en de kwaliteiten die ik van nature bezit als agoog.

Onderbouw zowel sterke als zwakke kanten van jouw functioneren.

Ik vind snel aansluiting bij de doelgroep en kan mij snel openstellen. Hiermee voelt de doelgroep zich al snel op gemak.

Ik ben empatisch ingesteld en kan goed compassie met iemand hebben en de situatie waarin iemand verkeerd. Waarin iemand niet kan snappen waarom een situatie van de cliënt als moeizaam wordt bestempeld kan ik mij goed verplaatsen in iemand.

Een sterk punt van mij is mijn flexibiliteit. Ik kan behandelmethode snel los laten zonder te panikeren om een juiste methode te vinden die bij een cliënt past.

Ik voel mij snel ongemakkelijk en heb de sterkte drang om mijzelf te bewijzen tegenover autoriteiten. Dit kan tijdens een BPV nadelig werken heb ik gemerkt omdat ik mij als snel niet vind voldoen aan de maatstaaf. Ik heb restanten van een voormalig faalangst in mij waardoor ik al snel twijfel aan mijn eigen kwaliteiten.

Ik wil los laten dat alles wat je op je studie leert moet implementeren in het werkveld. Ik wil minder twijfelen aan mijn capaciteiten en de praktijkervaring die ik al heb opgedaan.

Formuleer concrete verbetervoorstellen ten aanzien van het huidig functioneren

Smarti - doel

Tijdens BPV-2 leer ik om te gaan met autoriteit en zorg ik dat ik zelfverzekerder ben, dit laat ik zien door bij mijn standpunten te blijven en mij niet laat intimideren.

Smarti - doel

Tijdens BPV-2 wil ik meer oefenen met gespreksvoering, waarbij ik let op balans te vinden tussen de geleerde theorie en mijn eigen kunde in gespreksvoering.

Smarti - doel

Tijdens periode 1 wil ik minder laks zijn en rekening houden met de wet van murphy. Ik zal op tijd zijn voor mijn afspraken en minder last-minute te werk gaan.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Als mij de opdracht wordt gegeven om een blog bij te houden van mijn voortgang als tweedejaars student MWD ontstaan er natuurlijk vraagtekens. Maar graag zie ik deze vraagtekens veranderen in uitroeptekens. Dit jaar ben ik van plan om een blog te schrijven waarin expliciet mijn groei wordt aangeduid, mijn struggles worden blootgelegd en mijn doelen uitermate concreet worden beschreven. Alvast bedankt voor het lezen.

«  April 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer