Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

MM op vrijdag

Friday, August 22, 2014 - De eerste schoolweek

Posted in My life

Vorige week maakte ik de vergissing om toch weer over de vrijdag te schrijven terwijl deze nog bezig was. Verwarrend als de blogweek anders loopt dan de gewone week.

Nog even beginnend met vrijdag dus. Mijn zus kwam langs met nicht. Neef was er niet bij, die was bij een vriendje spelen. Hij zag het niet zitten om met die twee meiden te spelen. De meiden hebben heerlijk gespeeld en gezwommen, al was dat van korte duur. De dames hadden het snel koud in het water.

Zaterdag was bieb en boodschappendag. Zit ik de hele week thuis, moeten er nog op zaterdagboodschappen gedaan worden. Dat ritme wil ik nog aangepast hebben, maar ivm de bieb was het nu niet zo erg.

In de avond gegeten bij vrienden en daarna een spelletje Hotel gedaan, met het oude nog net niet uit elkaar gevallen spel Hotel van de vriend. T heeft heerlijk bij hun op bed geslapen, anders was dit niet mogelijk geweest. Ik heb nog wel even naast hem gelegen tot hij sliep. Hij vond het wel gezellig en kroop zo dicht tegen me aan dat ik bang was dat ik niet meer weg zou komen. A heeft meegespeeld met hulp van mama. Maar samen konden we ook niet van papa winnen. Gelukkig werden we nog wel tweede, hoewel dat voor onze slechte verliezer net zo erg was als vierde worden. Op de fiets weer naar huis van H naar N om half 12 met twee kinderen ging ook heel goed. Mogelijkheden voor herhaling dus.

Zondag moesten we alleen weer erg vroeg op hoor. Wennen hoor weer de wekker moeten zetten.  A moest om 9:0 uur tennissen in B. Ze had er dan ook niet veel zin in. Wrat op haar hand deed zeer, ze was moe en op sommige momenten was dat ook echt terug te zien op de baan. Op andere momenten stond ze wel weer hele leuke ralley's te slaan.

Daarna door naar de verjaardag van mijn zus, lekker gekleurde taart gegeten. Groen met blauw. Die kleurstof vinden we nog wel terug op de een ander moment als de rest van de taart zeg maar niet meer herkenbaar is. Om de vakantie dan echt af te sluiten, pannenkoeken gegeten. A ging op tijd naar bed, want ze heeft heel veel zin in het nieuw schooljaar.

Wederom de wekker. Daar moeten we nog wel een beetje aan wennen, maar A was er snel uit omdat ze zoveel zin heeft om weer naar school te gaan. Wat een harmonieuze ochtend. Heel even zijn we dan een modelgezin uit zo'n reclame. Iedereen vrolijk in de ochtend en op tijd klaar om naar school te vertrekken. Heel even van genieten, de ochtenden lopen hier gemiddeld toch anders met zoveel avondmensen in 1 huis. A vond het leuk op school, maar nog wel te veel geklets. Ze hoopt dat er morgen meer gewerkt zal worden. Ik neem aan dat dit alleen de eerste week is. 'S middags ook weer de eerste tennisles.

Dinsdag en woensdag is er gym op school. Dus de schooltas en de gymtas gepakt. Woensdag een ongelukje met de beker, natte handdoek en kleren voor de gym. Groot voordeel, hoefde ze een keer niet te douchen na de gym. Tenminste dat vonden wij vroeger altijd. A heeft zich er niet over uit gelaten. Dinsdag uit school vriendinnetje E mee naar huis. Veel te snel was het afspraakje weer voorbij en stond haar vader voor de deur. Gelukkig zien ze elkaar elke dag op school.

T mocht ook nog even langs bij het consultatiebureau voor de check van 18 maanden. 82 cm en 10 kg. Een dunnetje nog steeds. Wij hebben een hele fijne arts en verpleegkundige deze keer, die maken er geen probleem van. Ik heb echt met A erger meegemaakt en ook bij anderen. Hij is keurig op zijn eigen groeilijn en dat is goed genoeg. Kort bezoekje dus.

Donderdag waren we al weer wat later met opstaan. Vandaag was haasten dus, geen tijd voor mooie haren. Gisteren hebben we op Facebook een nieuw soort vlecht gezien die we graag hadden willen uitproberen, maar dat moet nu nog een dagje wachten. Dus dan maar weer snel naar school, en ook T naar het kdv. T was vandaag wel een hele grote jongen. Voor het eerst bij de dreumesen zonder huilen afscheid genomen van mama. Hij went eraan! Doordat ik thuis zit gaat hij na de vakantie nog maar 1,5 dag en voorheen 4 dagen. Merkbaar dus dat hij langer nodig heeft om weer te wennen. A had dat ook heel erg bij de dreumesen, maar die was er wel 4 dagen en dat scheelt... Van een van de leidsters 's avonds ook gehoord dat hij het zo naar zijn zin heeft op de dreumesgroep. Heerlijk om te horen! En wat een lieve leidsters zijn het toch ook bij Q

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Thursday, August 21, 2014 - Zonnatura Verkwikkend

Posted in Testpanel

Via Testpanel mocht ik de Zonnatura Verkwikkend testen.

Dit is een 100% biologische kruidenthee met vlierbloesem, hibiscus & citroengras.

Na afloop vul je dan een vragenlijst in, waardoor Zonnatura weet wat de testers van het product vinden. Ik vind het leuk om ook een blog erover te schrijven met mijn bevindingen, dan weten anderen ook hoe het smaakt.

De verpakking is mooi. Ingredienten samen met een glas thee in een mooie roze omgeving. Als vrouw spreekt dit mij wel aan (sorry toch gek op roze). De zakjes ook. En de thee ruikt lekker, lichte geur niet direct (voor mij dan) te herleiden wat ik ruik.

Ik vond de thee zelf ook erg lekker. Niet een standaard kruidenthee. De kleur vond ik ook donkerder dan de meeste kruidentheeen. En de smaak verraste me positief. Een heerlijke frisse smaak, maar wel de body die ik van thee (zwarte thee) verwacht. Een goed alternatief voor mij dus voor bijvoorbeeld bosvruchtenthee van een niet nader te noemen merk.

Oke iets zoeter had ik nog lekkerder gevonden, maar dat is met een beetje honing of suiker ook op te lossen.

Maakt dat deze thee anders dan andere thee die ik normaal drink. Ja, ik drink nooit biologische thee, kruidenthee of Zonnatura, maar verder dus goed vergelijkbaar met wat ik lekker vind.

Een van de vragen was of ik het zou kopen in de winkel voor €1,89 voor 20 zakjes. Ik denk dat dit een redelijk goede prijs is voor dit product. Ik zou het dan ook zeker aanraden aan familie vrienden en kennissen. Maar ik weet niet of ik het zelf zou kopen, maar dat is dan alleen omdat ik zelf erg merkvast ben.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Friday, August 15, 2014 - Laatste week van de vakantie

Posted in My life

Dat is toch wel het nadeel van vroeg zomervakantie hebben, half augustus moeten de kinderen alweer naar school. Hoewel ik me van vroeger niet anders herinner, vakantie met mijn verjaardag (begin juli) en weer naar school met de verjaardag van mijn zus (half augustus), heb ik toch voorkeur voor een vakantie van begin juli tot begin september. Zeker nu ik deze zomer niet heb hoeven werken. Er zitten dus zeker voordelen aan ontslag. Maar aan de andere kant..... deze week stond het beeldscherm (tv, ipad, Wii, etc) wel erg veel aan. Het weer was niet slecht (ook niet goed), maar zonder beeldscherm sloeg de verveling toe.

A heeft zondag de hele middag bij een vriendinnetje gespeeld en ze mocht blijven eten, heerlijk voor haar. En wij lekker rustig met T thuis. Voetbal is weer begonnen, dus dat stond aan op de achtergrond.

Maandag dinsdag en woensdag stonden in het teken van verveling. Zodra het beeldscherm uit moest, of opgeladen moest worden klonk het al snel. Papa kan daar wat minder goed tegen en is steeds op zoek gegaan naar dingen om te doen. Maar vervelen is ook gewoon gezond. Dus toch weinig gedaan. En ineens was A 2 uur lang heerlijk boven aan het spelen. Petshop en pony's kwamen er gezellig aan te pas. Waar verveling al niet goed voor is.

Samen met A de hele donderdagmiddag in de biologische buurtmoestuin doorgebracht. Distels en ander onkruid getrokken en de paadjes tussen de bloembedden goed aangestampt zodat ze weer zichtbaar waren. Een mooie afleiding voor A, want door doktersbezoek (aanstippen wrat) kon zel wel wat afleiding gebruiken. Daarna aarbeien mogen plukken en als beloning een bak aardbeien mee naar huis. Woensdag hadden we die al gekocht daar, dus heerlijk weer van gesmuld. Veel lekkerder dan de aadbeien uit de winkel hoor!

Vamdaag de laatste dag van de vakantie, dus nog maar even snel koekjes bakken, de gewonnen pot van Dapeppa stond al de hele vakantie te wachten, maar stiekem was het toch steeds te mooi weer. Vanmiddag komen komen neef en nicht nog even gezellig langs. Ook al is het niet meer zo warm, toch nog even het zwembad in. En dan kunnen we van het weekend ons weer voorbereiden op school.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Thursday, August 14, 2014 - Definitief einde

Posted in Werk

Toch even schrikken. Vandaag viel de brief van mijn nu nog werkgever in de brievenbus. In de brief staat wel heel zwart op wit dat ik geen baan meer heb vanaf 1 oktober. En ja ook al weet ik dat al een hele tijd inmiddels, SLIK, pff, niet leuk. Naast dit harde feit ook nog een aantal van die dingetjes die moeten, inleveren van de spullen. Ja ook dat weet ik wel, maar gebruik de laptop nog steeds veel. Opsturen OVabbonnement. Prima, gebruik hem nu immers niet, maar moet er nog wel in elk geval 1x mee heen en weer, laptop en telefoon moeten worden ingeleverd.

Het langste deel van de brief ging over het verliezen van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Geen korting meer op verzekeringen. Dat wordt dus shoppen dit najaar. Waar is de goedkoopste, maar nog steeds goede zorgverzekering te verkrijgen? En welke verzekeringen hebben we ook al weer nog meer lopen? En is het voordelig om die over te sluiten? Niet echt wat ik onder leuk shoppen versta dus.

Dus als er iemand nog goede tips heeft? Want behalve verlies aan salaris wordt het leven daardoor nog wel iets duurder.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Friday, August 8, 2014 - Het is al weer augustus

Jeetje wat gaat de tijd snel, het is al weer augustus... Nog heel even en de zomervakantie van A is al weer voorbij.

Deze week is het merkbaar dat het einde van de zomervakantie in zicht mag komen. A is snel verveeld.

Het weekend veel gefietst, voor A de eerste keer dat ze samen met ons ook langere afstanden moest fietsen, helemaal naar opa en oma in Hoofddorp. Valt niet mee als net 7-jarige die nogal verwend was met altijd 2 auto's voor de deur.

Zondagavond was voor haar een spannende avond, voor het eerst naar Ajax. Samen met papa en haar twee tantes, met de trein naar de Arena. Superspannend.... Jammer genoeg verloor Ajax.

Vorige week hadden A en ik haar kamer helemaal opgeruimd in de paar uurtjes dat T bij het kinderdagverblijf was en zij alleen thuis was met mama. Maar aan stofzuigen en schoonmaken waren we nog niet toegekomen. Met T erbij was dat een hele klus, maar A heeft heel goed geholpen. Haar voornemen? Zorgen dat haar kamer netjes blijft. Jaja waar ken ik dat ook al weer ergens van?

Dinsdag was het prachtig weer en zijn we met zijn vieren naar de Toolenburgseplas gefietst. T heeft zelfs nog even keurig op de handdoek liggen slapen. A kwam een klasgenootje tegen, dus ook zij hoefde niet de hele tijd met papa te zwemmen, maar kon zich nog aardig vermaken. Op tijd weer terug, want mama begon al te verbranden.

Woensdag op donderdagnacht had T geen zin om te slapen. Begon met piepen en dreinen in zijn bed vanaf 22:00 uur. Uiteindelijk sliep hij weer in zijn bedje rond 3:30 uur. Pff gelukkig mag hij donderdag de hele dag naar het kinderdagverblijf, mag hij daar lekker chagrijnig zitten zijn ;)

A naar Oma gebracht, zij mag nog een nachtje logeren, gezellig. En ik, ik heb me bezig gehouden met WFT studie, want hoe en waar vraag ik nu dat examen aan, weer een stukje tuin klavervrij geprobeerd te maken.

En ja hoor om 0:00 begon T weer. Hij wilde wel graag bij mama liggen. Alleen ligt hij geen 2 seconden stil, en slaapt er dus niemand. Vanochtend werd meneer dan ook pas om 9 uur wakker.

Snel naar het kinderdagverblijf en ik een uurtje vrijwilliger zijn in de biologische buurtmoestuin.

 

Vanavond samen met opa en oma eten bij het pannenkoekenpaviljoen en dan A weer naar huis meenemen en dan is de week weer voorbij. Volgende week laatste week van de schoolvakantie in de regio. Dus voorbereiden op school.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Monday, June 23, 2014 - ABC

Maart 2012: Amber is 4,5 jaar. Na 4 jaar baby- en peuterzwemmen nu toch echt tijd voor echte zwemles. Heel spannend natuurlijk. Samen hebben we eerst de Jipmap doorgenomen. Er kunnen bij resultaten stickers geplakt worden. Maar wanneer krijg je dan een sticker? Zo leven we toe naar de eerste zwemles.

Heel dapper gaat ze onder de douche staan. We zijn vroeg, want bij de eerste les ben je natuurlijk ruim op tijd. Mama moet achter de plastic gordijnen blijven. Als ze klaar is met douchen komt ze met een stralende glimlach terug. Ze is zo trots op zich zelf, goed gedouched en klaar voor de eerste zwemles. Maar de kinderen worden nog niet gehaald. Achter de plastic gordijnen is het koud dus ik probeer haar nog even terug te sturen onder de douche. Inmiddels zijn er meer kinderen gekomen en zijn alle douches bezet. Haar trotse gevoel slaat in een keer om in onzekerheid en verdriet. Er is geen plekje meer. Dus tranen.......

In 1 minuut van trots naar verdriet. Samen achter het gordijn gaan staan, daar is het warm en getroost tot de juf alle kindjes kwam halen.

Na deze eerste hele spannende les volgden er nog velen. Bij iedere stapje (volgende badje) een sticker, belanden we een jaar later in badje 3. Een dip in de resultaten, mogelijk door alle spanningen thuis en op school. Midden in groep 2 naar een andere klas, met alleen maar groep 2. De komst van Tijs, haar lieve broertje zal ook zeker invloed hebben gehad. Zonder zwemdiploma op zak naar Spanje, maar goed genoeg kunnen zwemmen zonder bandjes. In het zwembad in Spanje weten ze niet dat ze geen diploma heeft en zo maakt ze heel veel zwemmeters. En het is dan ook geen verrassing dat ze na de zomervakantie ineens mag afzwemmen. Supertrots natuurlijk!

En nu door naar B, en na 2 maanden is ook B op zak. Even op de wachtlijst voor C en na 2 maanden weer door voor het laatste diploma. Hier was met name het gat een opstakel. Tijdens de kijkles haalde mevrouw het A-gat niet eens meer. Even wat extra aanmoediging, beloning extra tennisles zodra het diploma binnen is, slepen haar toch weer door het gat en is de fase van zwemles dan toch na dik 2 jaar voorbij!

Een opluchting, ook voor mama, want met name dat douchen na de zwemles (teveel kinderen met te weinig douches) is een uitdaging. O en inmiddels is het stickerboekje natuurlijk helemaal vol.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Friday, January 3, 2014 - Postnatale nesteldrang?

Tijdens de laatste periode van mijn tweede en laatste zwangerschap had ik meer dan genoeg tijd om me over te geven aan volledige nesteldrang. Amber sliep in december nog steeds op de babykamer. De zolder, de nieuwe kamer van Amber was namelijk nog niet af.

Al in maart 2012 zijn we begonnen met verbouwen van de zolder. Met dank aan de zwagers, want eigenlijk hebben zij de verbouwing van A tot Z vormgegeven is de zolder rond november 2012 wel echt af. Nu de inrichting nog en een gordijn. Hier is inmiddels wel wat haast bij, want de nieuwe bewoner van de babykamer, kondigt zich toch uiterlijk eind februari aan. In december wilden we toch Amber niet overdoen naar zolder, vanwege het spannende Sinterklaasfeest en de paardenvoetjes op het dak. Daarom gewacht tot begin 2013, spannend, want het gordijn liet lang op zich wachten, uiteindelijk zijn de eerste nachten nog met een vuilniszak voor het raam geweest. De inrichting van de zolder en de babykamer, gaven mij daardoor alle mogelijkheden om mijn nesteldrang op een goede manier te voeden.

Na de geboorte van Tijs, helemaal geen last meer van opruim- en schoonmaakwoedes. Tijs hield mij heerlijk bezig, hij sliep op zijn buik of op mijn arm, dus ik zat hele dagen op de bank. Genieten met een grote G. Tot een paar weken voor het einde van mijn verlof, ineens kriebels, die omgezet moesten worden in actie. Schoonmaken dus! En niet een beetje, nee het hele huis is ondersteboven gekeerd, en daar was ik zelfs niet tevreden mee.

Waarom niet? Ik ben eigenlijk niet zo'n schoonmaakmiep. Een doekje en de stofzuiger op zijn tijd, en dat was het altijd wel een beetje. Sinds we onze schoonmaakster de deur hadden gewezen, hebben we ook beide te weinig zin gehad om echt goed schoon te maken naast een full time baan. Dus met mijn ontevredenheid en schone huis, het internet afgestruind naar tips en trucs. Na een aantal blogs gelezen te hebben, trucs van sites te hebben gehaald en een handige app te hebben gedownload, gestart met een plan. Structuur in het schoonmaken.

Via http://www.organize-your-life.nl/ kreeg ik het idee om zelf een schema te maken, ik blijf een oppervlakkige poetser, meer tijd heb ik ook gewoon niet, maar mijn idee, dat als je alles bijhoudt, is het ook minder vies klopt best. Hoewel ik ook wel snap dat de diehard poetsers, het bij mij nog steeds vies zullen vinden hoor.

Alle kamers, zijn ingedeeld en elke woensdag komt er 1 kamer, of alle slaapkamers aan de beurt (uitgebreid). Uitgebreid staat dan voor stoffen, zuigen, dweilen en alle andere dingen schoonmaken die je maar kan bedenken, plinten, vensterbanken, kasten etc. Maar allemaal met mate natuurlijk. De kasten op de slaapkamers worden echt niet elke maand helemaal leeggemaakt en gesopt. Ook de schuur, wasmachine, droger, kinderspeelgoed, zitten opgenomen in het schema. Het schema beheer ik in de app van http://www.chorma.com/. Voor mij werkt dit vooralsnog prima,.

 

En de belangrijkste les: ik heb structuur en de keuken wordt nu niet 5 jaar overgeslagen, en de ramen worden nu niet meer zo vies dat je er echt niet meer doorheen kunt kijken, maar ik word nog steeds geen poetsmiep. En de dagelijkse stofzuigrondjes laat ik nog steeds aan manlief over. Als hij deze nu netjes blijft verzorgen, pak ik de grote dingen aan. Met structuur en enige regelmaat

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Wednesday, May 8, 2013 - Even voorstellen

Nieuw op bloggers.nl. Lang getwijfeld om een blog te starten. Heb niet een groot schrijftalent, maak geen extreem bijzondere dingen mee. Kennen jullie Hyves nog, inmiddels al jaren geleden schreef ik daar regelmatig een blog. Huis-tuin- en keukenblogs, over tennis, Amber en andere gewone zaken. Jammer genoeg ging Hyves voor mij niet snel genoeg met de tijd mee. De pc werd niet meer gebruikt met de komst van de IPhone, en de blogs konden niet met de app gemaakt worden, en dan verwaterd het schrijven bij mij. Ook de verhalen op de babysite zijn om dezelfde reden ook nog maar sporadisch. Maar toch jammer, er zijn wel veel leuke dingen om, al is het maar voor de kinderen vast te leggen. Net een soort dagboek dus. Goed ik ben nu bijna 36 jaar, getrouwd in 2004 met Roy, 2 kinderen Amber uit 2007 en recent is Tijs geboren. Verder 2 bejaarde katten, Sammy en Nikos. Kom uit een gezin waarbij mijn ouders al 36,5 jaar samen zijn. Papa heeft 3 jaar geleden een herseninfarct gehad en is er best goed afgekomen. Een zus, jaar jonger dan ik ook getrouwd en een dochter en zoon. En een broer, 2,5 jaar jonger dan ik, en, het is saai, getrouwd en een zoon. Nu zit ik nog even thuis met bevallingsverlof, maar het grootste deel van mijn tijd breng ik door bij een grote verzekeraar als leidinggevende van een schadeafdeling. Ziekteverzuim verzekeren we op mijn afdeling, en daar weet ik ook wel iets vanaf. Hobbies, lezen, fantasy en kinderboeken zijn favoriet, maar ook andere genres kunnen me boeien. Ik volg nog steeds badminton, maar speel zelf niet meer. De shuttle heb ik een paar jaar geleden ingeruild voor de tennisbal. Zo de kop is eraf. Nu doorzetten en regelmatig weer gaan bloggen
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Wednesday, December 29, 2010 - 2010

Om 2010 nooit te vergeten? In elk geval de belangrijkste gebeurtenissen op een rijtje: Januari: - Voor het eerst de badmintoncompetitie niet afgemaakt, geblesseerd  smiley_verdrietig.gif en gestopt met badminton, in 2010 verder lekker tennissen. Februari: - Olympische spelen, met mooie gouden medailles en een misstap van Kemkers voor Sven Maart: - Op vakantie naar het "hertjeshuisje"in Libema Vakantiepark in de buurt van Den Bosch, een geweldige glijbaan in het zwembad waar Amber in haar eentje vanaf kon glijden. April: - Start van de tenniscompetitie, op voor het kampioenschap - Papa opgenomen in het ziekenhuis met een CVA. - Amber heeft geen luiers meer, helemaal zindelijk, dus een mooie K3 DVD als cadeau. Mei: - Slechte competitie dit jaar, veel verregende dagen, dus veel gewacht en veel inhaaldagen gebruikt Juni: - DE 7 30+ gewonnen in Abbenes. - Roy tegen een muur gelopen met squash, blessure aan zijn arm opgelopen - Competitie afgerond, weer 2e - 2e geworden in Zwaanshoek, DE7 - Feestweek op beide zaterdagen, was weer heel gezellig, nu weer een jaar wachten Juli: - Verjaardag van Amber gevierd op de dag zelf, een dag later een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht. Van de trap gevallen, gebroken arm en een hele grote bult, dus nachtje weinig slapen en steeds wakker maken. - Net geen Wereldkampioen Voetbal. En de inktvis had het goed voorspeld. Augustus: - Veel nieuwe collega's gestart op de afdeling, de groep is weer compleet - Een open toernooi zonder al te veel regen, helaas wel de hal moeten gebruiken, volgend jaar nog minder regen bestellen? September: - Voor het eerst wintertraining in de nieuwe tennishal van TV Nieuw-Vennep Oktober: - Goede start van de wintercompetitie, de eerste wedstrijden gewonnen November: - Sint Maarten flink verregend - Sinterklaas arriveert, voor Amber nu wel erg spannend. Ze durft haar schoen niet te zetten, stel je voor dat het paard of de Zwarte Piet in je huis rond lopen.... -Sinterklaas wel lief is, hij krijgt overal wel een handje en een gesprekje December: - Sinterklaas heeft de juiste pakjes gebracht. Wat knap toch, alleen is het K3 nachthemd maar 92/98 meer voor iemand van maat 86/92 en past niet meer. Amber zegt: Sinterklaas wist niet dat ik al zo groot was. - Kerst lang op zich laat wachten, maar net als vorig jaar vooraf ging aan prachtig veel sneeuw - Oud & Nieuw wat minder karaoke bracht dan gepland, door een missende afstandbediening. -Amber met Oud &Nieuw niet wilde slapen, ze was bang het vuurwerk aan de hemel te missen - Het vuurwerk mooi roze was En dan is het 2011, hopen dat er in 2011 nog meer mooie momenten langskomen dan in 2010! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Friday, December 17, 2010 - Sinterklaas

Wat een spannende periode. Vorig jaar was het al erg spannend, schoen zetten en dan die man en zijn pieten..... Maar Amber is nu natuurlijk ruim 3 en het is alleen maar spannender geworden. De club van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal hadden dit jaar ook in ons huis een hoge kijkdichtheid. Want al is het spannend, er mag geen aflevering gemist worden. Schoen zetten hebben we dit jaar ook niet veel gedaan. Amber wilde in eerste instantie niet dat het paard binnen kwam, net als vorig jaar. Maar toen ze doorhad dat ook Zwarte Piet binnenkomt als je de schoen zet, was het gedaan met de pret. Hij werd nog sporadisch na veel aandringen gezet. Maar gelukkig kwam Sint spontaan ook langs en werd de schoen gevonden. Wel leuk vond zij de bezoeken aan Sinterklaas, op het werk van mama, spontaan bij de winkels. Sinterklaas een handje geven en even kletsen, dat vond ze fantastisch. En de perpernoten natuurlijk ook. En Sinterklaas is natuurlijk heel knap: Amber zei na het ontvangen van haar eerste cadeau: "Sinterklaas, dat is precies wat ik wilde hebben!!!" Gelukkig is die man wel weer vertrokken. Nu op naar de kerst  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Monday, September 27, 2010 - Ik kan het wel zelf

Nee mama je hoeft niet mee. Ik kan het wel zelf..... De uitspraak van Amber van afgelopen weekend op Arnolduspark. Drinken halen, geen hulp bij nodig, naast de bar en gewoon gelijk roepen wat je wil hebben. En niet alleen voor jezelf maar hele bestellingen gaf ze rustig door. Een tennisbal nodig, dan vragen we dat gewoon bij de wedstrijdleiding en brengt hem ook terug als ze hem niet meer nodig heeft, geen probleem. En het mooiste?? Het toilet. Me veel moeite krijgt ze de deur open, maar daarna is het kinderspel. Dus mama hoeft niet meer mee (doet mama wel, want die houdt niet van vieze wc's, aangezien het niet altijd nog helemaal fris ging). Tot die ene keer; Amber is op het terras en bezweert me te blijven waar ik ben. Mama mag absoluut niet mee naar de wc. En Amber blijft weg...... waar zal ze blijven. Dan hoort mama het. Er zit een klein meisje op de wc, en die heeft gepoept. Toch een probleem dat je niet alleen kan oplossen als je 3 bent. Op de wc gezeten was ze aan het roepen: "Mama ik ben klaar, ik heb gepoept." " Mama, waar ben je nou?" Gelukkig kwam mama er snel aan en waren de billen snel schoon. En Amber? Die neemt toch mama of papa volgende keer weer mee naar het toilet. Maar mama is wel ongelooflijk trots op deze zelfstandige peuter  smiley_knipoog.gif

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Thursday, April 22, 2010 - Zeezicht zonder luier

Twee opmerkelijke mijlpalen gisteren! Na de ellende van de afgelopen twee weken, is er ook weer positief nieuws te vermelden. Amber plast al lange tijd op het potje, of op de prinsessenbril op de gewone wc. Gaat best goed, dus de eerste stap naar luierbroekjes in plaats van gewone luiers. De luierbroekjes konden Amber wel twee hele dagen boeien. Toen had ze door dat ze ook best wel in de luierbroekjes kon plassen. Of er kwam een poep, en die hoefde al helemaal nog niet in de WC. Gisteren dan toch afgesproken dat ze zonder luier naar Queeny zou gaan. Omdat ze namelijk het wel kan, maar ook wel een klein beetje lui en makkelijk is en het dus tijdens het spelen in haar luier doet. En met dank aan de juffen  San smiley_XD.gif en  Isabelle , was ze de eerste dag zonder luier ook helemaal droog doorgekomen. Vandaag de tweede dag, ging het niet helemaal goed, maar mama is wel weer heel trots op deze stappen van Amber! De tweede positieve gebeurtenis, is de overplaatsing van papa naar Heliomare in Wijk aan Zee. Een hele grote stap voorwaarts, naar een druk revalidatieschema vanuit de verveelde situatie in het Ziekenhuis. Naar eigen zeggen kan hij vanuit zijn kamer de zee zien, maar in elk geval ligt de zee op loopafstand  smiley_lach.gif Opnieuw een spannende periode met veel onderzoeken en dan hopelijk nog veel herstel. Nu op naar het eerste weekendverlof! En dan hopelijk een snelle thuiskomst! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Saturday, April 10, 2010 - Zet hem op Pap!

Donderdagochtend 8 uur. Hij heeft net een kop koffie gedronken en kruipt nog even zijn bed in. Na het nieuws van 8 uur schrikt mijn moeder echt wakker, mijn vader doet "raar". In paniek belt ze Hanneke. Zij heeft de korte afstand tussen hun huizen in een recordsnelheid afgelegd vermoed ik. Na mijn vader te hebben gezien, constateert ze dat hij mogelijk een CVA heeft. Zijn linker mondhoek hangt naar beneden, zijn linkerhelft is verlamd, hij zijn spraak is niet te verstaan. Na 112 te hebben gebeld is de ambulance er al na zo'n 5 minuten. De ambulance stond gelukkig al bij het Spaarne, dus praktisch om de hoek. Met de trap naar beneden kon niet, dus wachten op de brandweer die hem op spectaculaire wijze uit het raam naar beneden heeft getakeld. Quinn heeft opa mooi zien vliegen uit het badkamerraam. Op verzoek van Hanneke hebben ze hem naar het KG (Kennemer Gasthuis) gebracht. Bart werkt daar namelijk op de afdeling neurologie. In de middag kon hij gelukkig zijn arm al weer een beetje bewegen, en zelf in Bart zijn hand knijpen. Gisteren kon hij zijn ar m al weer achter zijn hoofd leggen en zijn been optrekken. Hij heeft zelfs al een beetje gelopen met een rollator! Zijn slikken en spraak waren nog minder goed vooruitgegaan, maar wie weet trekt dat ook nog iets meer bij. De komende dagen kunnen we steeds beter vaststellen welke restschade er zal overblijven en gaan we zien welk revalidatietraject hem staat te wachten. En hoe is hij er zelf onder? Ik weet niet of hij zich zelf bewust is van de omvang van zijn ziek zijn. 1 ding is zeker, revalidatie is topsport. Dus pap, je wordt dan toch nog een topsporter! En dus zet hem op! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Monday, December 28, 2009 - Kerstgevoel

Wat is dat nu precies.. Kerstgevoel? Vrij zijn, mooie lichtjes aan, kerkbezoek, lekker eten bij en met familie en vrienden, de sneeuw? Geen idee en toch hebben we het allemaal wel eens gevoeld. Afgelopen week heb ik het kerstgevoel ook mogen zien bij Amber. Het was maandag 21 december.  Roy  was jarig en we waren alledrie vrij. Omdat het de afgelopen dagen als goed had gesneeuwd, was de straat wit. Amber voor het eerst bewust echt in de sneeuw was prachtig. Samen met Amber zijn we dan ook lekker door de sneeuw gaan lopen. Dat  Roy  op zijn 34ste verjaardag het heel stoer vond om besneeuwd ijs te proberen en daar dus hele koude en natte voet aan over hielt mocht de pret niet drukken. Mijn god, wat heb ik gelachen zelfs, hij viel er bijna achterover in, ik had hem nooit kunnen redden, zo grappig zag het eruit. 's Avonds had Amber voor het eerst een kerstdiner. Bij Queeny gingen ze gourmetten met de kinderen. Dus Amber om kwart voor 6 lopend door de sneeuw weggebracht. Wat een prachtige witte wereld. Na het eten werden ook de ouders om 19 uur bij Queeny verwacht. Wij vertrokken dus even voor 19 uur lopend naar Queeny. Inmiddels was het weer gaan sneeuwen! Bij Queeny mochten de ouders buiten op het plein met een glaasje Glühwein even op de peuters wachten. En daar kwamen ze hoor. Alle peuters met een lampion. En kling klokje klingeling aan het zingen, terwijl buiten de sneeuw nog hard doorviel. Helemaal achteraan kwam Amber, aan de hand van  Michelle Noëlle . Het gezichtje van Amber is onbeschrijflijk, wat genoot zij van het hele gebeuren, de sneeuw, het lichtje en het zingen. Als kleinste peuter was ze zichtbaar onder de indruk van haar kerstfeest. Wat ze precies voelde weet ik niet, maar dat zij het kerstgevoel daar beleefde was duidelijk!  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Tuesday, September 29, 2009 - Dag lieve Ketyil

img753088180.jpegDat lieve Ket, Ik zal je missen. Na anderhalf jaar nog alleen te zijn geweest, ben je nu weer gezellig bij je grote vriend Ardy. Je gezelligheid en je knuffels moesten we al een tijdje missen omdat je dat al niet meer kon. Maar weten dat het echt niet meer kan en dat je nooit meer op me af komt kwispelen.... dat moeten wij nog een plekje geven. Gelukkig heb jij geen pijn meer! Het is goed zo! Dikke knuffel van mij!  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Wednesday, September 2, 2009 - Echte vrienden, Hyves vrienden, geen vrienden?

Vrienden, bijna iedereen heeft wel vrienden. Zelf heb ik niet heel veel vrienden. Een klein groepje mensen mag zich maar tot mijn echte vrienden rekenen. En de meeste daarvan zullen zich dat ook nog bewust zijn. Daarnaast heb ik net als bijna iedereen in Nederland Hyvesvrienden (anderen hebben natuurlijk ook nog facebook en er is nog Myspace). Op dit moment een mooi rond aantal van 280 Hyvesvrienden. Hieronder vallen natuurlijk ook familieleden, ik schat dat dat er al ongeveer 25 zijn. Een ontelbaar aantal klasgenootjes, van de basisschool, de middelbare school en het HBO. Natuurlijk zitten er nu ook collega's bij, mensen die ik ken van de tennis, van de badminton en ga zo maar door. De meeste van deze mensen reken ik niet onder mijn vrienden, maar onder kennissen. En dan in de gradatie van zeer oppervlakkige kennis, tot zeer goede kennis en wie weet wel vriend in wording. Of misschien zit er een oude vriend tussen die inmiddels geen vriend meer is maar kennis. Het gebeurt mij ook regelmatig dat ik Hyvesvrienden kwijt raak, gelukkig geen echte vrienden, maar het is toch altijd even zoeken, welke kennis het contact eenzijdig heeft opgezegd. Ben ik niet meer interessant genoeg? Of heeft deze persoon besloten in zijn kenniskring op Hyves te schrappen en de hechtere vrienden over te houden? En natuurlijk komen er af en toe vrienden bij. Op mijn verzoek, maar ook op het verzoek van een ander. 1 ding heb ik echter zelf nog nooit gedaan. Een Hyvesvriend verwijdert. Ik vind mijn selectiecriteria voor Hyvesvrienden prima. Maar het gaat er toch van komen, binnenkort, ik ga iemand verwijderen. Iemand waarvan ik zeg, ik heb geen behoeft meer aan welk contact dan ook. Voor de privacy zal ik niet zeggen wie, maar voor de speurders onder ons, je mag me laten weten als je weet wie het is. Hoewel ik niet denk dat jullie mijn Hyvescontacten zo goed kennen. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Wednesday, August 12, 2009 - HOT, HOT, HOT

Wie, wat, waar? HOT 2009 is voorbij... Het was erg geslaagd, mooie wedstrijden en geweldig weer!! Foto's volgen morgen.... Bedankt voor jullie deelname en tot volgend jaar!!! @ moe & tevreden in ons bed! maandag, 01:38 Tot zover de berichten van de  wedstrijdleiding HOT . Er volgen nog wat foto's maar dan zijn alle meer dan 1000 foto's ook geplaatst en is de HOT 2009 alleen nog maar een herinnering. Een goede herinnering, zoals de wie wat waar ook omschrijft: Mooie wedstrijden:  img686447621.jpegimg686447636.jpeg Veel publiek:  img686447603.jpegimg686447809.jpegimg686447844.jpeg Mooi weer, dus volle terrassen:  img686447746.jpegimg686447823.jpegimg686447780.jpeg Tot in de late uurtjes buiten: img686447651.jpeg Natuurlijk krijgen jullie ook nog even mijn visie op het geheel. Vanuit de familie Mulder gezien was het ook een hele geslaagde week. We deden samen mee in 5 onderdelen, hebben 9 wedstrijden gespeeld in minder dan 9 dagen, want we hebben de finaledag helaas niet gehaald. Dat betekent dat huize Mulder ook zo'n 4 keer door de oppas in de gaten werd gehouden. Voor alle uitslagen en resultaten van Roy en mij verwijs ik toch naar  http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=A202D5C4-A813-410B-BDDF-F985FBCBC28C , want dat zou een saaie opsomming worden. Wel wil ik persoonlijk nog even Marika bedanken voor de haar geweldige inzet met die pijnlijke lies. Onze laatste wedstrijd heeft trouwens ook zeer charmante foto's opgelevert:  img686447713.jpegimg686447733.jpeg Helaas verloren we deze toch, ondanks onze inzet! Verder heeft Amber zoch tijdens dit toernooi nog meer ontpopt tot een waar fotomodel. Bij bijna alle toernooien heb ik haar op foto's terugkunnen vinden, maar de kreet "foto maten", en daarop volgend "tijten", kan Vanessa denk ik nu wel dromen  smiley_knipoog.gif img686447590.jpegimg686447692.jpegimg686447630.jpeg En dan gaan we nu weer voorbereiden voor volgend jaar! Succes alvast voor de crew!  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Tuesday, July 28, 2009 - Teentjes

Wanneer het precies was weet ik niet meer, maar zomaar op een dag ergens in mei dit jaar, zag ik dat de tenen van Amber niet helemaal waren zoals je ze verwacht. Van haar rechtervoet is de middelste teen een beetje scheef en verdwijnt hij met staan onder haar tweede teen. Wij hadden het nog nooit eerder opgemerkt en ook bij Queenie hadden ze het nog nooit gezien. Toch maar even een afspraak bij de dokter gemaakt. De dokter vertelde dat de voeten van deze kleine kinderen nog heel lang in beweging zijn en zich nog goed moeten vormen. En nadat hij ook nog even in een boek had gekeken, vertelde hij dat er nu niets aan gedaan hoefde te worden en dat eventueel als ze een jaar of 18 en uitgegroeid is, het operatief goed gezet kon worden. Thuis vond ik het toch niet helemaal lekker klinken wat de huisarts had aangegeven, dus na een speurtocht op internet kwam ik uit bij podocentrum Nederland. Na via de email advies te hebben gevraagd, ook een afspraak gemaakt om toch even de tenen te laten bekijken. 2 juli in Hoofddorp een aantal afdrukken gemaakt van haar beide voeten. De vriendelijke jongeman wilde met zijn vader, met wie hij ook de praktijk deelt, even overleggen. Hoe om te gaan bij zulke jonge kinderen, er verandert immers nog veel in zo'n voet, dus we worden teruggebeld. Maandag werden we dan ook gebeld. Amber is nog jong en er kan nog veel veranderen in haar voet. Het advies is nu dan ook om in elk geval Amber altijd ruime schoenen te geven, zodat haar voet zich optimaal kan ontwikkelen. En over een half jaar moeten we even terug. Misschien dat het toch nodig kan zijn om met een hulpstukje of zooltje de teenstand te corrigeren. Dus wordt vervolgd..... 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Tuesday, July 28, 2009 - De Bruiloft

Toch wel heel lang naar toegeleefd en de dag is zo voorbij! Maar daar ben ik best een beetje blij mee. Maar hier toch een aantal impressies van de dag: Mijn lieve kleine broertje is nu getrouwd en Hanneke en ik hebben het keurig in banen geleid! Natuurlijk was er door het bruidspaar zelf helemaal niets geregeld, dus moesten we alles op de dag zelf nog even in orde maken. Nee hoor Bart en Sandra, jullie hadden het prima voor elkaar en het enige wat Hanneke en ik nog hoefden te doen was iedereen steeds op de juiste plek zetten. En dat was al lastig genoeg in jullie familie  smiley_knipoog.gif De kinderen waren ook geweldig. Ze hebben zich zo netjes gedragen in het gemeentehuis. Amber heeft de vloer in elk geval goed schoongehouden en Quinn wist heel goed dat jullie iets heel belangrijks deden en dat ook Amber stil moest zijn. Het treintje met ringen was dan ook erg schattig. Het zingen van Kikakusje ging ook fantastisch en het eten hoefden ze allemaal niet meer. De hartjes stonden ook op de juiste hoogte. Erg indrukwekkend waren ook de eendjes bij L'Hirondelle. Niet alleen de kinderen, maar ook ik heb in elk geval genoten van jullie dag. En aan de foto's te zien jullie ook! Voor alle andere nieuwsgierigen, zodra het van Bart mag komen er meer online, maar het is zijn feestje geweest, dus ik wacht even af! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Tuesday, July 21, 2009 - Kleine meisjes worden groot

Amber is al weer twee. Ik weet nog goed dat ze twee jaar geleden als piepklein meisje ter wereld kwam. Dat kleine baby'tje is inmiddels uitgegroeid tot een erg lief, grappig, eigenwijs klein mensje.  img657078838.jpeg En afgelopen week was ze jarig. De week ervoor werd ze door ons al goed voorbereid. Wie is er bijna jarig? Amber! Voor Amber hoorde jarig zijn eerst eigenlijk bij Mayra, of bij mama, die waren namelijk eerst jarig, maar naar mate de week vorderde, werd Amber toch wel meer jarig. Cadeautjes gekocht voor de kindjes op Queenie, kaartjes eraan gemaakt samen met Oma (we moesten toch de printer even lenen). En een taart uitgezocht voor als de visite kwam. Dan breekt toch eindelijk de dag zelf aan: mama en papa komen je wakker zingen en beneden hangen slingers. En je krijgt cadeau's. Zo jammer dat je nog naar Queenie ging, want eigenlijk wilde ze nu thuis blijven om te spelen. Toch maar gewoon naar Queenie, want ook daar moet natuurlijk een feestje gevierd worden. 's Avonds thuis, was de keuken in elkaar gezet door papa en kon ze lekker spelen. Papa was ook lekker de pannenkoeken aan het bakken. Ja die heeft Amber liever dan patat. Helaas voor papa. Zaterdag ging het feest nog even door. Vanaf 10 uur kwamen de opa's en oma's en de tantes en ooms met de cadeaus. Mama moest wel even helpen met uitpakken, want het waren best wel veel cadeau's hoor. Daarna samen met papa en mama de twee kaarsen op de taart mogen uitblazen. Amber blies niet zo heel goed, dus hebben papa en mama maar heel hard geblazen. En het was wel heel leuk, maar het was ook wel goed dat de visite weer wegging vond Amber, want nu kon ze lekker met haar nieuwe aanwinsten spelen. Zo is ze wel weer geweldig verwend en heeft ze een hele leuke verjaardag gehad! En papa en mama zijn heel trots op hun alweer zo grote kleine meisje! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Elke vrijdag een nieuw stukje over ons priveleven. Wat maken wij mee in een week tijd. Daarnaast regelmatig tags van andere blogs, of aparte onderwerpen van dingen, producten, locaties of wat dan ook, waarover ik wil schrijven

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer