Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Weblog van Mark Haagen

Zoete traktaties op school

Posted in Unspecified

Op 20 februari heb ik onderstaand mail naar de directeur van de school van mijn twee dochters gestuurd. 

 

Geachte heer *****, Beste ****,

Als eerste even voorstellen: mijn naam is Mark Haagen en ik ben de vader van Jasmijn en Lieve Haagen. Beide zitten in groep 1.

Bij ons intake gesprek met de leerkrachten nu al weer bijna twee jaar geleden kwam het punt traktaties tijdens verjaardagen ook even ter sprake. Door de leerkrachten werd toen gezegd dat zoete traktaties eigenlijk niet zijn toegestaan en dat de school erg stimuleert om gezonde traktaties te geven als er iemand jarig is. Onze kinderen hebben laatst ook getrakteerd en buiten dat we de leerkrachten iets huisgemaakt zoets hebben gegeven zijn er voor de twee groepen waar Jasmijn en Lieve in zitten een hartige/fruitige traktatie gemaakt. Ja, daar zijn we druk mee geweest, maar met liefde, want zo hadden we het afgesproken.

Echter, wat mij steeds meer opvalt, is dat wij een van de weinige zijn die de afspraak serieus nemen. Steeds vaker komen de kinderen thuis met het verhaal dat ze of chips, cakejes of ander soort snoep hebben gekregen. Zijn wij dan Roomser dan de Paus? Heus niet. Maar ik denk dat de school duidelijk moet zijn, of je verbied zoete versnaperingen, of je laat ze toe. In een klas zitten meer dan 30 kinderen zitten, daar bovenop nog de weken waarin Sinterklaas, Kerst, carnaval, Pasen en een schoolreisje zitten en je hebt op meer dan twee keer per week een zoete traktatie te pakken.

Overgewicht bij kinderen is een heel hot onderwerp, zowel binnen de politiek als bij de verschillende GGD’s. Wist u dat 15% van de kinderen tussen de 2 en 25 jaar kampt met overgewicht? In Amsterdam is dat zelfs 23(!)%. (bron: CBS)

Kinderen bepalen vaak wat ouders eten, als zij al vroeg in aanraking komen met suikers, vetten en te veel zouten is dat in de toekomst heel moeilijk terug te draaien. Kinderen lopen mee in de supermarkt en schreeuwen om bepaalde producten. Als school kunnen wij daar een kleine verandering in brengen door duidelijke regels te stellen. Geen snoep bij traktaties.

Mijn suggestie zou dan ook zijn: of verbied zoete traktaties of laat ze toe. Maar neem geen adviesrol in. Dat schept een verkeerd beeld en ouders houden zich niet aan een advies. Vaak is het bij ouders onwetendheid over voeding en de risico’s daarvan.

Ik ben graag bereid, om bovenstaand toe te lichten aan u alleen of aan de OR dan wel MR.

Ik hoor graag van u.

Met hartelijke groet,

Mark Haagen

13:10 - 20/2/2014 - comments {0} - post comment


Description
Mark Haagen, eigenaar van Kameryck
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Zoete traktaties op school
Hosting door HQ ICT Systeembeheer