Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Trends, Innovatie en Media


Deze blog bevat mijn kijk en mijn mening over verschillende zaken die met 'social media' te maken hebben. Door: Martijn Kraan St. Nr: s1079250

Home | Profile | Archives | Friends


Mijn ideeën over Social Media

Posted at 20:46, 30/3/2013

Social media is tegenwoordig een erg besproken item en je komt het overal tegen. Iedereen gebruikt social media en dat heeft zo zijn voor én nadelen.

Voordelen
Social media is voor jong en oud, maar sommige social networks zijn gericht aan één bepaalde doelgroep. LinkedIn bijvoorbeeld is erg gericht op werkend Nederland. Mensen van bedrijven gebruiken LinkedIn om mensen te werven voor bepaalde functies en kunnen gemakkelijk zien wat het werkverleden is van iemand, een soort mini CV dus. Dit is super handig als je later zelf een baan gaat zoeken of misschien een stage.
Nog een goed voordeel van social media is dat je in touch kunt blijven met mensen die je gewoonlijk maar weinig spreekt omdat diegene erg ver weg woont bijvoorbeeld, misschien wel in het buitenland. Facebook is ook een social network dat meer gericht is op daadwerkelijk het sociale aspect, dus het in touch blijven met vrienden, familie en kennissen.

Nadelen
Soms erger ik me ook aan de hoeveelheid onzin die mensen zomaar op internet kwakken, ik hoef niet te lezen wat iemand gegeten heeft of dat diegene de hond aan het uitlaten is. Al deze doelloze informatie beslaat helaas wel een groot deel van bijvooorbeeld Facebook en Twitter .
Hoe vaak zit je niet in de bus, trein of zelfs op een feestje en zit de meerderheid van de mensen met de telefoon in de handen even te 'twitteren' of even een 'wappie' te sturen. Dit gaat ten koste van het daadwerkelijk één op één praten met mensen. Mensen worden dus eigenlijk minder sociaal in het echte leven omdat zei dit 'sociaal doen' teveel verplaatsen naar het internet.

Kortom, social media is ondenkbaar in de maatschappij. Maar vergeet de mensen om je heen niet!

Infographic over mijn interesse

Posted at 17:31, 24/3/2013

Hieronder vind je een infographic over mijn hobby, namelijk League of Legends .


Mijn Facebook

Posted at 22:13, 16/3/2013

Uiteraard heb ik ook een Facebook account , ik heb dit account sinds 26 oktober 2010. Het eerste jaar deed ik er nog niet zoveel mee, maar later ben ik het steeds vaker gaan gebruiken. Al post zelf niet heel vaak iets, houdt ik wel dingetjes bij die ik interessant vind. Zo heb ik de pagina van 'Razer' geliked, zodat ik kan zien wanneer zij iets nieuws hebben gemaakt of verzonnen. Als ik mijn eigen Facebook pagina bekijk, zie ik Longboarden, gamen, redelijk aantal vrienden en hardrock/metal muziek.

Ook heb ik gevraagd aan wat mensen of ze mijn pagina willen bekijken en te formuleren wat ze dan zien. Één van de reacties was bijvoorbeeld: "hmm skater, student, (nog) niet zakelijk, gamer, outgoing, feestbeestachtig".
Dit komt best wel overeen met wie ik daadwerkelijk ben, mijn Facebook is dus wel waarheidsgetrouw. Ik heb geen dingen op mijn Facebook staan die ik er niet zou willen of die verkeerd zijn en dat wil ik ook zo houden.

Social network vs. Social community

Posted at 15:34, 10/3/2013

Social network vs Social Community

Zelf zit je vast wel op een social network, bijvoorbeeld: Twitter, Facebook, LinkedIn. Op een social network ken je de meeste 'vrienden' ook wel in het echte leven, dit is ook meteen het eerste kenmerk van een social network. Je kunt het zien als een internetversie van je echte kennissenkring. Een persoon heeft maar één sociaal netwerk, men kent een hele groep mensen. Wel kan het zijn dat het verspreidt over verschillende websites. Als laatste heeft een social network ook een netwerk structuur. Bijvoorbeeld: Jij bent vrienden met iemand op facebook, maar diegene is ook weer bevriend met 100 andere mensen. Zo bouwt het netwerk zich op.

De kans is ook erg groot dat je deel bent van een social community maar dit eigenlijk niet door hebt. Een social community lijkt hetzelfde als een social netwerk, maar het is toch een aardig groot verschil. Een social community is vaker een forum, of een vorm van een forum. Oftewel, een grote groep mensen met dezelfde interesses. Je kent de meeste mensen die ook lid zijn dus niet in het echte leven of helemaal niet. Ten derde hebben social communities een overlappende en geneste structuur, sommige fora staan heel dicht bij elkaar of je komt gebruikers meerdere keren tegen.

Het verschil in gebruik tussen social network en social community

Een social network gebruik je eigenlijk om in touch te blijven met mensen terwijl je achter je computer zit of via je telefoon. Je upload een foto of plaats een reactie op de muur van een vriend(in).
Ook kan een social network erg handig zijn om mensen te leren kennen in het werkveld waarin je terecht gaat komen. Zo kunnen zei zien wat jou bezig houdt en kun jij in touch blijven met verschillende bedrijven of personen die eventueel een stage of baan kunnen regelen voor jou.

Een social community gebruik je vaak om informatie te vergaren of interesses te delen met mensen. Er zijn voor elke interesse wel fora te vinden, dus voor iedereen is er iets tussen. Computers, paarden, fietsen, auto's noem het maar op. Ookal ken je de meeste mensen op zo'n forum niet, kan het toch erg leuk zijn om lid te zijn van zo'n community. Ik spreek hier uit ervaring.

SWOT-Analyse over mij door andere

Posted at 17:17, 1/3/2013

Ik heb ook nog aan andere mensen, vrienden en familie, gevraagd of zij iets over mij wilde zeggen. Dit deed ik doormiddel van een enquête.
Ik heb op een website een gratis enquête gemaakt en die laten invullen door mensen. (Mijn enquête).

Een antwoord dat vaker voorkwam is dat ik graag mezelf ben en dat ook laat blijken, dit vind ik een compliment. Ik doe mijzelf inderdaad voor zoals ik daadwerkelijk ben en ben lekker mijzelf. Iets wat vrienden vaker zeiden dan familie is toch wel dat ik, zoals ik zelf al zei, aardig impulsief kan zijn. Hier heb ik mee leren leven, dat is nu eenmaal zo.

Persoonlijke SWOT-analyse

Posted at 15:17, 23/2/2013

Ten eerste moet er natuurlijk duidelijk gemaakt worden wat een SWOT analyse eigenlijk inhoudt. SWOT staat voor Strenghts (sterke punten), Weaknesses (zwakke punten), Opportunities (kansen) en Threats (bedreigingen). Ik heb voor deze analyse ten eerste mijn ouders gevraagd om wat over mij te zeggen, samen met mijn eigen ervaring kan ik hier al een goede inhoud aan geven.

Mijn sterke punten zijn dat ik ten eerste goed mijn hersens kan gebruiken.
Ook denk ik graag na voor mijzelf, dit komt bijvoorbeeld erg terug in hoe ik mij kleed. Ik vind de mening van anderen over mijn uiterlijk niet erg belangrijk, ik doe me voor zoals ik graag ben.
Ten tweede heb ik (vaak) een duidelijke eigen mening voor dingen, maar sta wel open voor discussie.

Mijn zwakke punten zijn, ten eerste dat ik nogal de neiging heb om dingen uit te stellen of te onderschatten, mijn ouders noemen dat lui en daarbij kan ik hen niet totaal ongelijk geven. Met onderschatten spreek ik bijvoorbeeld over hoe groot een opdracht is en hoeveel tijd het in beslag neemt.
Het bij mijn sterke punten genoemde punt dat ik graag voor mijzelf denk kan ook tegen mij werken in de vorm van eigenwijsheid of koppigheid.
Nog een zwak punt van mij is dat ik best wel impulsief ben.

Mijn kansen liggen (naar mijn mening) vrij hoog. Ik heb een VWO diploma en ben nu bezig met mijn HBO, ook doe ik nog vrijwilligers werk en heb ik brede interesses.

Mijn bedreigingen zijn voor een deel ook mijn zwakheden die mij in de weg kunnen staan. Verdere bedreigingen zou ik eigenlijk niet weten.

Social media in een notendop

Posted at 15:42, 15/2/2013

Wat zijn tegenwoordig de social media toppers?
Om erachter te komen wat echt grote social media zijn op het moment hoef je niet vet te zoeken, kijk maar eens in je telefoon of in je browser geschiedenis. Daar vind je hoogstwaarschijnlijk dingen als WhatsApp , Facebook , Youtube , Twitter , Imgur en nog vele andere.
Laten we even kijken naar de grote jongens in de social media. Facebook en Twitter
Facebook
Facebook is een social network, het is eigenlijk een virtuele vorm van jou vriendengroep. Je deelt er je dagelijkse dingen.
Twitter Twitter is een social network waarin je in het kort (140 tekens) berichten plaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'hashtaggen', hierdoor worden 'tweets' (berichtjes) op trefwoorden gecategoriseerd.

Wat nu wel en wat nu niet online?
Je kan natuurlijk nagaan hoe je in het echte leven zou reageren op sommige situaties. Ik vind niet dat je je kunt verschuilen achter een computeridentiteit als je je mening geeft over iets. Als je online je mening zet, vind ik dat je daar ook achter moet staan.

Do's' en dont's'.
1) Houdt privé en zakelijk gescheiden, bijvoorbeeld, val mensen niet persoonlijk aan in je werkomgeving.
2) Ook vindt ik dat je mensen gewoon netjes aan moet spreken als het om zakelijk gaan, zeker als je een superieur aanspreekt.
3) Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting, maar als je je mening geeft moet je dat wel kunnen onderbouwen en daarachter staan.

Ook heb ik een medewerker van de ABN AMRO gesproken, die gaf eigenlijk aan het eens te zijn met de punten die ik al opgeschreven had. "Vertrouwelijke informatie waarborgen wij heel erg binnen de bank, dat sturen wij niet zomaar over Twitter o.i.d."