Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

WebMartin


Dagboekje

Home | Profile | Archives | Friends


Zondag 12 februari

Posted at 17:33, 12/2/2006

Een werkelijk lui weekend. Vrijdagavond een oud collega gesproken. Was alweer een tijdje geleden dat we elkaar voor het laatst gesproken hadden. Halverwege de avond schoof nog iemand anders aan tafel en hebben we een interessant gesprek gehad over de ontwikkeling in ons vak P&O. Ik merk in de discussies dat mijn standpunten tov het vakgebied steeds meer een zakelijk insteek krijgen. Je zou bijna het radicaal kunnen toepassen. Wat is de toegevoegde waarde van P&O in het dagelijkse werk? Mijn stelling is dat een groot gedeelte van P&O kan worden weggesneden in de organisatie, de vorm waarin dit kan gebeuren is dan een ander issue. Hier moet gedacht worden aan outsourcing van taken. Ik merk dat mijn tafel genoten een wat meer gereserveerde houding hebben tov mijn standpunt. Uiteraard, het is hun huidige job en die stel ik ter discussie. De laatst aangeschoven gast is pas in het vak bezig en heeft uiteraard een hoop ambities met alle goede bedoelingen.

Zaterdag in de weer geweest om draadlos internet geinstalleerd te krijgen. Na een aantal keren te hebben gebeld, de router te hebben teruggebracht om te laten testen, is het uiteindelijk niet gelukt om met de huidige router draadloos internet te installeren. De router teruggebracht en via de eigen provider een router besteld. Hopelijk is dit wel succesvol te installeren en kan ik mijn laptop effectief gaan gebruiken om het internet te gebruiken en mijn mail te doen.

Zondagmorgen lekker gaan fietsen. niet ver gefietst, maar wel heerlijk fris en ontspannend. De middag nog even gefietst met Claire en vervolgens lekker een boek gelezen.

 

Vanavond moet ik mij voorbereiden op mijn beoordelings geprek dat ik as dinsdag heb. Het is voor mij de eerste keer dat ik bij mjn huidige werkgever een beoordelingsgesprek heb. Doorgaans ben ik niet onder de indruk van dit soort processen. Ik hecht er dan ook niet veel waarde aan wat hier uitkomt. Ik merk wel dat de laatste jaren de behoefte van feedback wat meer op de voorgrond dringt. Wellicht dat de impact van dit gesprek afhankelijk is van de boodschap van het gesprek. Ik laat mij verrassen.

 

 


Posted at 18:36, 5/2/2006

het is al weer een weekje geleden dat ik hier ben geweest. In de afgelopen is het eigenlijk allemaal een beetje aan mij voorbij gegaan. Ik merk dat ik behoorlijk bezig ben met de vraag "Is dit nu alles, of is er nog meer?" Ik ben vurig van mening dat er meer te halen is dan dat ik nu doe. Echter op een of andere wijze word ik geblokkeerd om hiernaar op zoek te gaan. Ik weet werkelijk niet wat mij hinderd om mijn eigen zoektocht voort te zetten. Elke vezel in mijn lichaam lijkt zich te verzetten om mijn leven op deze wijze inhoud te blijven geven. Mijn intellectuele capaciteiten lijken zicht te verdringen en vragen om aandacht. Het kost mij veel energie om deze vraag niet in mijn hoofd te blijven stellen. Zelfs zoveel dat ik gewoon de dingen in mijn directe omgeving niet meer zie of in iedergeval niet meer absorbeer. Ik weet het de fase van rond de 40 is een moeilijke fase. Maar ik wil het hierbij gewoonweg niet laten. Dat vind ik een te gemakkelijke weg om te bewandelen, je zit in de identitiets crisis, gewoon bukken n afwachten tot de storm voorbij is. Zo zit ikniet in elkaar. Ik weet ongeveer wel een richting waarin ik mij wil bewegen, maar ben nog niet zover o hierin concrete stappen te kunnen nemen. Simpelweg om de reden dat ik nog te weinig informatie heb verzameld, waarop ik een overwogen beslissing kan nemen. Ik niet meer zoals ik dit eerder wel heb gedaan, op een onbezonnen wijze te werk en zonder al te veel informatie voorhanden te hebben een beslissing te forceren. Ik wil op een goede wijze en vol overgave de goede beslissing nemen en vervolgens hier ook de nodige energie in steken.

Als ik dat allemaal teruglees, schrik ik ook wel van mezelf. Wat is er in godsnaam aan de hand met mezelf. Ik heb het gevoel dat ik constant op een rotonde zit te rijden, ik vind de uitvalswegen van de rotonde niet en dat is toch wel frustrerend. Je krijgt er een duizelig gevoel van om zo te bewegen. Ik hoop vooralsnog dat deze periode snel voorbij gaat en ik met een goede keuze voor mijzelf mijn route kan voortzetten en de rotonde kan achterlaten.

 


woensdag

Posted at 22:40, 18/1/2006

Afgelopen dinsdag in Hamburg geweest, zakelijk. Vergadering gehad met de duitse ondernemingsraad aangaande een van de applicaties waarvoor ik verantwoordelijk ben. Het blijft wennen aan de duitse cultuur. Erg gevoelig voor hierarchie. Uiteindelijk heeft het bezoek niet datgene opgeleverd wat ikzelf had gehoopt, namelijk de instemming van de OR voor de applicatie. Ze blijven komen met allerlei detail vragen over de apllicatie. Hopelijk kunnen we in februai wel spijkers met koppen slaan.

Op de terugreis werden we verrast met sneeuwbuien op het vliegveld in Hamburg. Uiteindelijk heeft dit niet geleid tot vertragingen van de vliegreis. Een goede vlucht gehad en met de auto vervolgens weer vanuit Dusseldorf terug naar huis.

Vandaag, woensdag, een rustige dag gehad op kantoor. Heb mezelf weer een opdracht binnen gehaald vwb het juridische aspect van implementatie van systemen. Daarnaast wordt er verdere invullig gegeven om Business Process Owner te worden van een aantal applicaties binnen CHRM. Dat lijkt me werkelijk een aardige uitdaging, zekere het projectmatige technische stuk. De vertaling van de functionele zijde naar de technische en de realisatie hiervan binnen de hiervoor aangegeven kaders.

Hopelijk is dit op korte termijn duidelijk en kunnen we hier vanuit ons eigen programma verder mee.

Donderdag werk ik vanuit huis.


lekker feestje

Posted at 21:07, 15/1/2006

zo, het weekend begonnen door een paar uurtjes eerder met werk te stoppen. Lekker ontspannen. Alles is geregeld voor het feest van de zaterdagavond. Er moeten nog wat tafels gehaald worden en wat kleine boodschapjes gedaan worden. Zaterdag staat de hele dag in het teken van de woonkamer aanpassen voor het feest. Meubels verplaatsen, elders onder brengen, tafels schuiven, biertap installeren, hapjes klaarzetten, lampen ophangen, muziek.....101 klusjes. Om half vijf zijn we zover klaar. Ik ga nog even lekker in bad liggen, maar kan niet echt ontspannen.

De avond heeft zich al ingezet en de eerste gasten verschijnen. Langzaam maar zeker het op gang. Ieder wordt op de hoogte gebracht waar drank en eten te verkrijgen is, selfservice dus. Het eerste bierfust is vrij snel leeg, het tweede haalt het eind van de avond. Lekker hapjes, drinken en natuurlijk dansen. De keuken is leeggehaald en dient als dansvloer.

Zoals ieder feest, eindigd dit ook met een aantal mensen die als laatste overblijven. Samen nog wat nababbelen onder genot van een pilsje fo kop koffie. De jongste (6 jaar) is inmiddels al op de grond op een aantal kussens in slaap gevallen. De oudste (8jaar) is moe maar wil nog niet toegeven. om 3.00 uur liggen we met zijn allen in bed. Lekker feestje gehad.

Zondag is dan een dag waarop niet veel gebeurd. Alles opruimen, niets moet alles in eigen tempo. Nog even de vloer in de was gezet. Om 13.00 uur alles gedaan. Lekker naar buiten geweest voor een fikse wandeling door het veld. Lekker in het zonnetje, lekker koud.

Heb vandaag in al mijn wijsheid besloten dat ik meer wil dan ik op moment allemaal doe. Ik loop al een hele lange tijd rond met het idee dat ik graag rechten zou willen gaan studeren. Dat is er nooit van gekomen. Vorig weekend heb ik een interessant gesprek gevoerd met mijn fietspartner en dat heeft mij weer verder aan het denken gezet. Vooral de opmerking dat als je een jaar of 50 bent er een 35-jarige manager komt en jouw toegevoegde waarde niet meer onderkend voor de zaak. Of anders gezegd, opzouten!!! En dan, met twee studerende kinderen... wordt het een behoorlijk strijd. Ik wil hierop voorbereid zijn. Het ondernemersbloed blijft stromen. Ik weet alleen nog niet wat ik wil gaan doen.

Op diezelfde fietstocht hebben we besloten een denkdag te definieren op korte termijn met een aantal andere mensen erbij. Ik heb behoefte met andere mensen in een vergelijkbare situatie van gedachten te wisselen. Je mag het midlife crisis noemen or whatever.... het gebruik van dit soort meteforen, wordt het probleem in een kusntmatig daglicht gesteld en gegeneraliseerd. Noem het maar midlife crisis, dan weet iedereen wat het en hebben ze wellicht ook nog medelijden met je. Maar je komt hierdoor geen stap verder, met dit geneuzel. Ik wil dit voor mij zelf graag doorbreken en een plaats geven en er actie op ondernemen in welke vorm dan ook. Ik wil niet weer op een punt komen waar iemand tegen mij zegt dat ik geen toegevoegde waarde meer heb voor het bedrijf.....met alle gevolgen van dien. Ik wil in de situatie komen waarin ik kan kiezen en mijn zekerheid over een aantal bronnen heb verdeeld. Ondanks het feit dat mensen beweren dat je alleen kunt ondernemen als je er fulltime 200% voor gaat. Ik zet hier mijn twijfels bij. Met het groepje mannen hoop ik dit op een of andere wijze te kunnen bespreken en te realiseren.

Tot de volgende keer...

Een geslaagd weekend


Fietsen

Posted at 18:17, 8/1/2006

Vandaag weer heerlijk gefietst, 70 km. Lekker koud en droog, hier en daar wat glad, maar dat heeft geen verdere gevolgen gehad.

Een van onze fietsleden, wordt volgende week 50 jaar. Hebben een aantal gsten bedacht om een zg Pirelli kalender te maken, maar dan met ons als pin ups erop. Heb dus na mijn fietstocht, geposeerd in de tuin met ontbloot bovenlijf. Brrr, koud, maar het is het wel waard geweest. Het eidresultaat laat nog even op zich wachten, maar zal ongetwijfeld erg succesvol zijn.

Vamiddag vrienden even op bezoek gehad.

Groet

Martin


Zaterdag 7 januari

Posted at 19:57, 7/1/2006

Gisteravond een receptie bezocht van het ISBW. Een toespraak van een filosoof over het bestaansrecht van een manager in relatie met professionaliering. Een aardige opmerking vond ik wel de volgende; Vraag een kind wat hij of zij later wilt worden. In veel gevallen zal er geen Manager worden gezegd.....

 

Vandaag zaterdag, de hele dag alleen met mijn zoon Robbert. Mijn dochtertje Claire is bij oma blijven slapen en mijn vrouw moest werken vandaag. Het is dus een mannendag geweest vandaag. Lekker lummelen vanmorgen, rustig krantje lezen en kop koffie gedronken. Daarna om 10.30 op de mountainbike het bos in met zijn tweetjes. Heerlijk die ochtend zon in een nog beetje mistig bos te zien schijnen, krijgt dan iets mystieks over zich heen. Ploeteren in bos, paar rondjes gereden en daarna weer lekker naar huis. Beide een glaasje frisdrank.

Daarna even boodschappen doen en naar de stad allerlei dingetjes weer kopen. Een ongelooflijke koopzucht die mensen toch hebben. Ben er zelf, na enig nadenken, ook schuldig aan. Waarom blijven we toch allemaal van die onzinnige dingen kopen?? Wie of wat bepaald toch die dwang tot kopen? Vraag ik mij wel regelmatig af. Kun je iemand buiten jezelf de schuld hiervan geven? Zelfde als je verslaafd bent aan chips, koekjes of wat dan ook. Is het dan uiteindelijk toch je eigen persoontje die dit allemaal zelf doet...?

s'Avonds lekker gewoontje gegeten. Een lekker broodje gezond gemaakt, voorafgegaan door een bord tomatensoep.

Vanavond lekker niets doen, boek lezen en op tijd naar bed. Morgenvroeg om 10.00 uur op de fiets voor een lekker rondje fietsen.

 

Groetjes

Martin


Woensdag 4 januari 2005

Posted at 21:21, 4/1/2006

Een aardige dag gehad vandaag. Het is nog rustig vanwege de de feestdagen, veel mensen nog niet begonnen met werken. Is s'morgens wel te merken aan het verkeer, geen files.

werd vandaag gebeld door mijn ex compagnon. Hij vroeg mij of ik eventueel interesse had in een nieuwe job. Ik heb hier echter van afgezien omwille van een aantal voor valide redenen.

Verder ben ik bezig mijn netwerk op te vijzelen en uit te breiden. Heb tussen kerst en nieuwjaar verschillende mensen een mail gestuurd en dit levert nu al een aantal reacties op om weer met elkaar te praten. Leuk en op termijn hopelijk interessant.

Vanavond lekker samen gegeten met de kids en daarna lekker luieren op de bank.

 


Eerste log

Posted at 22:19, 3/1/2006

dinsdag 3 januari 2006

 

Schrijf hier mijn eerste tekst. Lijkt me leuk als mensen dit lezen en erop reageren en zo met elkaar de dialoog opzoeken over allerlei onderwerpen. Ga in de komende tijd onderwerpen hier beschrijven die mij op een of andere wijze bezig houden. Hopelijk vind ik gelijkgestemde die vergelijkbae gedachten, meningen of wat dan ook hebben.

Hopelijk ga ik dit volhouden om zeker wekelijks het een en ander hier te schrijven.

 

Martin

Hosting door HQ ICT Systeembeheer