Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Amerika

Home - Profile - Archives - Friends

Vertrekdag

Posted on 18/9/2007 at 15:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Zie hier, bewonder, maar bovenal Lees mijn laatste blog bericht vanuit Amerika!!!

Over een kwartiertje vertrekken we naar de luchthaven!!!
Dan zal ik zo een 15uur onderweg zijn.. En als ik in Belgie aankom zal het al half negen 's morgens zijn!!!

Gisteren is er niets spannends meer gebeurd..
Valies gemaakt en we zijn nog even naar Historic Melbourne geweest.. (In hoeverre dat historisch is natuurlijk )

Tot in Belgie!

Zondag

Posted on 17/9/2007 at 00:38 - 2 Comments - Post Comment - Link

Gisteren zijn we inderdaad nog naar het strand geweest!
We hebben daar een paar uur gelegen.. En ik heb een zeemeerminnentand gekregen van een meneer! (Die trouwens grappig was! Laura was ff weg, dus er lag een lege handdoek naast mij, en hij komt voorbij: Hey, that's cool! You brought your imaginary friend!
En ik vond hem op slag cool
Toen we daarna op de parking waren was daar een man die zooo zat was, dat hij niet eens meer recht kon staan.. En hij viel zo op de grond enzo! Niet gezond als ge het mij vraagt!

Dan hebben we het avondeten gemaakt. Iets wat ik gekozen had uit een kookboek, met enkele toevoegingen (Rara.. Ik had iets met pasta gekozen ).

's Avonds zijn Laura en ik nog naar de cinema gegaan! Naar de film: 3:10 to Yuma. Een soort van Western film. Het was wel een goeie film! En deze keer zat er veel meer volk in de cinema dan toen ik alleen ging.

Vandaag zijn we naar het Kennedy Space Center gegaan!
Eerst hebben we een bustour gedaan, die bijna 3 uur duurde, wat ik wel wat te lang vond! Maar het was wel leuk om alles, de lanceerbasissen,... van dichterbij te zien!
Daarna hebben we een film over de mensen op de maan in 3D bekeken, en daarna ben ik in zo een simulator van een lancering van een raket gegaan! Da was wel cool  En we vlogen over Europa

En dan nu.. Zijn we zondagavond. Mijn voorlaatste avond hier. Dus morgen zal ik al beginnen mijn valies te maken!

Zaterdag

Posted on 15/9/2007 at 18:50 - 1 Comments - Post Comment - Link

Gisteren zijn we naar dat straatfestival hier geweest. Dat schijnt elke maand daar te zijn.
We hebben daar wat rondgelopen, naar de kraampjes gekeken, iets gegeten, gekeken naar de dansende mensen rond de jambees.. En dan huiswaarts gekeerd!

Deze ochtend zijn we rond 9u vertrokken! Eerst zijn we Linda (een van de buren) gaan halen, en dan richting de airboat vertrokken!
Iets na tien uur zaten we dan op die boot! Klaar voor een uur op het water!
Aangezien die boot veeeel lawaai maakt moesten we, als hij snel ging, oorbeschermers dragen. En dan nog hoorde je het heel goed! We hebben af en toe eens een alligator gezien, en een keer er heel dicht bij geweest. Dat was wel een beetje droef, want die alligator was blind, en zag ons dus niet komen!
Uiteraard was er ook gewoon heel veel mooie natuur te zien!!! En soort van koeien die daar plots in het water stonden!

Eens thuis hebben we gegeten, en straks gaan we normaal nog naar het strand!

Morgen is het dan tijd voor het Space Center

De laatste dagen zon van het jaar voor mij vrees ik.. Want dinsdag keer ik dan al weer huiswaarts!

Nogmaals vrijdag

Posted on 14/9/2007 at 22:01 - 1 Comments - Post Comment - Link

Even een korte toelichting over vandaag!
Er is niet veel spannends gebeurd.. Deze voormiddag heb ik sudoku's gemaakt, en nog eens in mijn bundeltjes van de unief gekeken..
Dan daarnet zijn we weer naar de winkel gegaan.
Wat ik al lang ontdekt had, maar nog nooit geschreven:
Hier hebben ze speciale mannetjes om uw karretje van op de parking terug te brengen naar waar het hoort. Iedereen laat dat dus gewoon staan op de parking. Ze zouden dringend eens naar Belgie moeten komen!
Ook hebben ze speciale mensjes om aan de kassa u gerief in zakken te steken. En ze steken niet zomaar alles in zakken.. Maar steken er altijd heel weinig in! En als alles goed gaat steken ze nog het liefst van al twee zakken in elkaar! Ook hiervoor zouden ze eens naar Belgie moeten komen..
Ik begin te begrijpen dat de Amerikanen de grootste vervuilers zijn!
Ook het feit dat iedereen hier met een auto rijdt en er een heeft vanaf het kan.. Op school hoorde ik een meisje zeggen dat het van haar thuis tot aan de school 3,5min rijden is met de auto! Ge zou er bijna even snel zijn met de fiets (en het is nu niet dat het hier koud is en daarom niet kunnen fietsen )

Tot zover mijn 'preek' over de vervuiling van Amerika

Vanavond gaan we normaal naar een straatfestival ofzo in downtown Melbourne.
Morgenochtend gaan we voor de airboat rit! (Deze keer echt, want het is gereserveerd)
En zondag wordt het in principe het Space Center (ook deze keer echt normaal )

Zo, de sudoku's wachten!


Vrijdag

Posted on 14/9/2007 at 14:37 - 0 Comments - Post Comment - Link

We zijn al weer vrijdag!
Morgen dus weer weekend

Gisteren ben ik dus in de voormiddag naar de zoo geweest!
Het was wel jammer dat er enkele dingen niet open waren wegens vernieuwingswerken.. Maar voor de rest was het leuk! Vooral de giraffen vond ik cool  En ge kon die voederen, dus die kwamen megadicht! Aangezien Laura mij pas vrij laat kon komen halen, had ik veel tijd over, en ben ik op zo een treintje van de zoo geweest. Ma da was megastom! Ge reed gewoon een beetje achter de zoo, en zag eens een dier.. Maar bijna geen eigenlijk. Geen aanrader dus

Toen Laura mij kwam halen zijn we ergens gaan eten.
Na het eten hadden we ook nog een dessert besteld (een mini-'kampvuurtje' met marshmallows, 'crackers', chocolade en aardbeien). Hier is het blijkbaar de gewoonte om uw mashmallow boven het vuur te houden (zoals we dat ook in Belgie doen ja) en het dan op een crackertje te leggen, daar een stuk chocola op te leggen en dan nog een crackertje.. Conclusie: iets dat veel te dik is om in uw mond te krijgen naar mijn mening
In dat restaurant waren we tegen mensen aan het praten, en die zeiden: we zijn ook al naar Belgie geweest! We hebben 5 jaar in Duitsland gewoond en zijn dan op bezoek geweest bij mensen die in Belgie woonden. Ze konden niet meer op de naam komen, maar het waren er heel lekkere mossels zei ze  Uiteindelijk bleek het Brugge te zijn  En degene die ons eten bestelde was een ware Belgische-Techno fan! Die vond hij toch zoooo goed!

En voila, nu zijn we vrijdag!


Woensdag

Posted on 12/9/2007 at 20:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

Deze ochtend ben ik naar het strand gegaan!
Ik was er al rond 9 uur, en toen was het al zeer warm!!!
Normaal ging Randy mij daar met de fiets afzetten, en dan kon ik terugfietsen (het is toch meer dan een uur fietsen). Maar eens ik op het strand was besefte ik plots dat we de fiets uit de auto waren vergeten halen!!! Dus moest ik bellen.. En dan is Laura mij komen halen rond de middag.
Die Amerikanen zijn wel vriendelijk.. Ze beginnen altijd te babbelen! (Hoewel dit ook soms eng is). Zoals nu weer aan het strand.. En dan als ik zeg dat ik van Belgie ben zijn er altijd die zeggen: Ik ben daar nog geweest! / Mijn nonkel is daar nog geweest! / Een vriend is daar nog geweest! / ...

We hebben dan gegeten enzo, en toen stond er iemand aan de deur!!! De mailman! Met post voor mij..  (Dankuuuuu Lar!!!)
In de namiddag was ik van plan om naar een film te kijken. Maar de dvd-speler werkte niet! Dus dat was dan vrij moeilijk! Ik heb mij dan maar nog al lezend vermaakt!

Morgen ga ik in de voormiddag normaal naar de Zoo gaan  
En morgen zou de dvd-speler ook gemaakt zijn waarschijnlijk

Zoals u ziet.. Niet zo een spannende dag vandaag!

Dinsdag

Posted on 11/9/2007 at 21:13 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we dinsdag.. Niet zomaar een dinsdag!!!
Maar 11 september! En jawel, net dan ben ik in Amerika.
Op tv zijn er momenteel heel veel programma's over 9/11 en hier hangt buiten plots de vlag uit.. Ik veronderstel ook daarvoor.

Gisteren ben ik in de namiddag nog even naar The Mall geweest (ik moest tenslotte nog steeds cadeautjes kopen voor het thuisfront, een beloning om op Ily te passen en Thuis een beetje op te vangen, want het kan geen gemakkelijke taak zijn!) en in het terugkeren van de Mall zijn we inkopen gaan doen.. Jawel, Mathilde zou koken die avond!!!
Het plan: Vol-au-vent met Puree met een kroetje op
Ik ben er lang aan bezig geweest.. Maar eerlijk gezegd, het resultaat was eetbaar! Het was zelfs nog lekker
Tijdens het maken van het avondeten kwam Randy met de post. En, Juij, post voor mij  Een brief (nogmaals danku fluzzyyy ) en een pakje!!! Het pakje was van Grandma Joyce, met een cadeautje in.. Amai!!!

Deze ochtend dan moest ik weer vroeg opstaan! Ik zou eerst om 8u een les General Psychologie bijwonen, en daarna nog een les Biology, en daarna zou ik eens gaan kijken naar The International Student Office, of ze geen bijeenkomsten met internationale studenten hadden ofzo..
De Psychologie les vond ik heel leuk en interessant! Al vrees ik dat als ik dat volgend jaar zou gaan doen dat niet alle lessen zo leuk gaan zijn
Na de Biologie les ben ik dan naar ISO geweest, en ze hebben mij vanalles van informatie gegeven voor als ik daar zou willen gaan studeren, maar de eerste bijeenkomst was pas over twee weken.. Dusja. En ze hadden geen Belgische studenten, enkel twee Nederlandse momenteel

Ondertussen is het al weer namiddag!
En nog steeds even warm, hoewel het deze voormiddag even geregend heeft weer, maar dat houdt de warmte niet tegen!

Maandag

Posted on 10/9/2007 at 15:06 - 3 Comments - Post Comment - Link

We zijn al maandag vandaag, en jawel, gisteren ben ik niet langsgeweest!
Dat kan ook eens gebeuren e

Zaterdagavond gingen we met Gator gaan wandelen, toen we plots allemaal brandweerwagens zagen komen aangereden.. Toen we keken konden we van aan het huis een huis in brand zien staan!
We zijn dus eerst daar naar gaan kijken.. Dat was wel enorm beangstigend om te zien, maar gelukkig wisten we al vrij vlug dat er niemand thuis was en dus niemand in het huis was! Toen ze begonnen te blussen begon de electriciteit ook nog "vuurwerk" te geven.. Uiteindelijk is zo goed als heel het huis uitgebrand..
's Avonds hebben we dan nog naar een film gekeken, 'The Zodiac' of zo denk ik.

Hmmm.. Zondag dan.. In de voormiddag is er niet zo veel gebeurd. Laura en ik hebben wat onkruid getrokken in de tuin (en neen, ook dit wil niet zeggen dat dit thuis mijn nieuwe passie zal worden!)
En rond 3u zijn we dan vertrokken naar Orlando. Laura moest daar met haar Belly dance groep optreden. Dat was al meer dan een uur en en kwartier heen, en dan nog eens terug rijden en dan nog het optreden. Dus tegen dat we thuis waren was het avond, en bijna slaaptijd

Momenteel ben ik alleen thuis en zit ik achter de computer (als dat geen verrassing is!)
Zo, meer vertelseltjes komen er nog aan!

Zaterdag

Posted on 8/9/2007 at 18:26 - 2 Comments - Post Comment - Link

Zozo.. Vandaag zijn we zaterdag! En ook aan de andere kant van de oceaan is dat weekend!

En ook aan de andere kant van de oceaan is dat 8 september.. En hebben we een jarige
(Ook jij, Gelukkige Verjaardag Barbara )

Gisterenavond was het weer tennis  Tegen de andere Williams! En jawel, weer won Henin! Hopelijk zal ze dat vanavond ook doen
Dan zijn we in plaats van met de airboat te gaan varen na het eten een wandeling langs het strand gaan maken. Want 's avonds komen de schildpadden uit de zee en gaan hun eitjes daar leggen, of komen de kleine schildpadjes uit hun eitjes om naar de zee te lopen. Dat strand waar we waren is een van de meest be-eide (dus waar het meeste nesten zijn) van de wereld..
Helaas hebben we geen schildpad gezien.. Maar wel de schelp van eitjes gevonden!
Uiteindelijk was het zo bijna half 1 als ik in mijn bed lag..

Vandaag moest ik vroeg opstaan! Want we zouden gaan kanoen! (nog steeds het trema niet gevonden, ik begin te vermoeden dat ze dat hier gewoon niet hebben!..)
We zijn rond kwart na 8 's morgens ongeveer vertrokken naar de plaat waar we in de rivier zouden gaan!
We (Laura, Linda (een buurvrouw..) en ik) zijn ongeveer drie uur onderweg geweest!
Het was heel mooi.. Die natuur enzo.. En er waren ook Mantees (maar die hebben we alleen gevoeld en niet gezien) en schildpadden. En normaal ook alligators, maar daar hebben we er geen van gezien.

Nu is het na half 2, en Laura moet gaan werken, dus ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik vind wel iets

Oh ja, gisterenavond zat er weer zo een beest in mijn badkamer!! Ooit ga ik die badkamer niet meer binnen durven

XxX

Vrijdag

Posted on 7/9/2007 at 20:05 - 1 Comments - Post Comment - Link

Voor ik over vandaag begin, eerst nog het spannende verhaal van de taart afmaken natuurlijk!
Ik wil jullie niet op jullie honger laten zitten e..
Koken hier is niet simpel! Ze wegen hier niets, maar doen dat met 'cups'.. Enorm onhandig.. Maarja, als je Amerikaan bent zijn er wel meer dingen die vreemd aan jou zijn
En natuurlijk had ze hier ook niet de maat van bakvorm die ik thuis gebruik..
Om een lang verhaal kort te maken: toen de taart lang genoeg, zoals het hoort, in de oven had gezeten, was hij nog slap! Dat had ik nog nooit meegemaakt! Dus stak ik hem er telkens nog eens 5 minuten in.. Tot hij er uiteinlijk dubbel zo lang heeft ingezeten! En achteraf gezien mocht hij er denk ik nog wat langer in.. Hij is wel lekker, maar er gaat niets boven die die ik thuis maak!  
Ik denk dat de vorm iets te klein was, en bijgevolg de deeg dikker lag.. Maarja!

Dan vandaag!
Ik stond op, ging nietsvermoedend naar de badkamer.. En plots zag ik daar een beest op de grond liggen!!! Ik durf stiekem sowieso al geen spinnen of muggen pakken, ma da beest was veeel groter en nog viezer!!! Hij lag op zn rug te krabbelen, en kreeg zichzelf niet omgedraaid.. Net goed, dacht ik! Maar toen ik een hele hoop wc-papier vast had, om hem te nemen had hij zich net omgedraaid en liep hij weg.. Daar ging mijn heldendaad! Hij liep achter een buis, waar ik niet aankon..
Toen ik mij klaargemaakt had en in de keuken kwam zei ik dat aan Laura, dat hij zich verstopt had enzo.. En dan is zij gekomen en heeft ze hem doodgedaan! Het blijkt een of ander beest te zijn dat hier veel voorkomt.. En sindsdien voel ik mij niet meer op mijn gemak in mn badkamer!

Vandaag zouden Laura en Randy de hele dag ongeveer moeten werken, dus als ik iets wou doen moest ik het met de fiets doen. Ik ben eerst, rond de middag, met de fiets naar 'The museum of Art' gegaan. Dit was echter vrij ontgoochelend.. Aangezien ze aan de andere zalen aan het werken waren was er maar een open.. En dat waren allemaal afdrukken van littekens met de verhalen erbij.. Dat was wel sjiek gedaan enzo.. Maar om in een museum een hele zaal vol van hetzelfde te zien.. Daarvoor was ik alleszins niet gekomen

Dan ben ik teruggekeerd naar huis, en ben naar de winkel gegaan. Dat is het dichtste bij (niet The Mall) waar je zo een beetje een soort Delhaize/Carrefour/Colruyt/.. hebt, en daarrond allemaal andere winkeltjes.. Niet zo fascinerend, maar ik moest iets doen e
Achteraf gezien echter had ik dit beter niet gedaan! Ongeveer in het midden van mijn rit begon het te regenen.. Maar de regen viel mee, het was nog niet zo hard.. Hoe dichter ik kwam bij mijn bestemming, hoe harder het begon te regenen! En toen ik aan de lichten stond, en enkel nog moest oversteken en de parking overrijden om onder een afdak te zijn, begon het echt te STORTregenen!!!! Ik kon zelfs niets meer zien door de regen.. En toen ik eindelijk het afdak had bereikt (want je moet ook altij zo lang wachten aan die lichten om over te steken! Ik eiste voorrang aangezien ik nat werd en zij niet.. Maar kreeg die niet ) kon je mijn kleren uitwringen! Net zoals mijn haar en mijn slippers. Dus daar stond ik dan te staan.. Kletsnat.. Dan heb ik maar een beetje mijn kleren uitgewrongen en wat onder het afdak rondgelopen.. Tot ik vond dat ik net weinig genoeg drupte om een winkel binnen te gaan.
Na even rondgelopen te hebben zag ik dat de zon scheen en dat er weer andere wolken op komst waren.. Dus wou ik zo snel mogelijk naar huis fietsen! Ik ben dan in de zon naar huis gefietst.. En toen ik een half uurtje thuis was begon het weer te stortregenen! Deze keer had ik gelukkig wel geluk en zat ik veilig binnen!

Tot zover mijn spannend avontuur!

Waarschijnlijk gaan we vanavond zo met een airboot gaan varen.. Wat dat precies is, daar ben ik zelf ook nog niet volledig uit, maar dat zal ik wel zien e!
Het geplande Space Center voor morgen gaat niet door. Dus we zullen waarschijnlijk volgende week zaterdag gaan. Want normaal gaan we sowieso gaan.

Zo, dit was mijn dag tot nu toe
Morgen meer van dat, met hopeljik minder regen!


Donderdag

Posted on 6/9/2007 at 16:56 - 3 Comments - Post Comment - Link

Gisterenavond zijn we naar de Manatees (= zeekoeien) gaan kijken!!! Die waren zo cool  
Als ge daar over wreef, die hadden af en toe eens een haartje staan en voelden nogal ruw aan. En ze zijn zo lelijk dat ze eigenlijk schattig zijn!

Gisterenavond belde Dennis (een van de buren) om af te spreken om vandaag te gaan kajakken!
En daarna belde de mama van Laura, ook om mij te spreken! Maar omdat het al redelijk laat was zei ze dat ze nog eens zou terugbellen  (Ik blijk een waar fenomeen te zijn voor hun! Grapje )

Vandaag was het dan zover..
Sanne is jarig  En dat was toch alweer een jaar geleden!
(Bij deze, moest ge dit lezen, HappyBirthdaaaay )
Maar stiekem was dat gisteren hier ook al een beetje het geval.. Vreemde bedoeningen!

Na deze wonderbaarlijke ontdekking, ben ik opgestaan en heb ik mij klaargemaakt om te gaan kajakken..
Om 9.30u zou Dennis mij komen ophalen.
Uiteindelijk rond kwart voor 10 zijn we vertrokken, richting de rivier!
Het was heel leuk! Eerst hebben we ongeveer een half uur gekajakt tot aan een watervalletje, en dan een half uur terug. Onderweg heb ik langs de kant van de rivier een wasbeertje gezien, en twas zo schattig  (Maar het liep wel weg toen het mij zag.. )

Nu ben ik thuis, home alone.
Ik ben van plan deze namiddag een tweede poging te doen mijn kookkunsten te showen en een chocoladetaart te maken (want ze houden toch zo van die Belgische chocolade)..

Zo, meer geupdate volgt!

Woensdag

Posted on 5/9/2007 at 22:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren had ik post!!!
Een brief (en foto) van mijn oma & opa! (Waarvoor bedankt!!!)

Gisterenavond heb ik naar de tennis (Henin-Williams) gekeken! Bij jullie was dat 's nachts, maar hier gewoon op de avond. Het was wel grappig om te horen, want hier was alles wat ze zeiden pro-Williams. Als je dat vergelijkt met de commentaren die ze geven in Belgie. Het is toch alles behalve objectief!
Maar Henin heeft gewonnen, en dat is het belangrijkste

En oh ja, gisterenavond heeft Greg ook gebeld (de broer van Laura). Mijn papa en Laura hadden mij al gewaarschuwd dat hij heel rap sprak.. En inderdaad, dat kan ik alleen maar beamen

Vandaag gingen Laura en ik in de voormiddag normaal naar het strand gaan, omdat ze dan niet moest werken. Maar toen we wouden vertrekken begon het enorm hard te regenen!!!
Dus naar het strand gaan leek plots niet meer zo een fantastisch idee..
En wat doe je als het regent en je wil ergens naartoe?.. Juist ja, gaan shoppen
Dus zijn we naar the Mall gegaan. Ik moet zeggen.. Ze hebben hier heel veel mooie kleren enzo!..
We hebben daar dan ook iets gegeten voor lunch (pastaaaa ) en zijn dan naar huis gegaan.

Rond twee uur moest Laura weer gaan werken, maar ze heeft mij eerst aan het strand afgezet (ondertussen was het alweer stralende en zelfs overhete (ofzoiets) zon!). Ik heb dan een paar uur bij het strand rondgelopen, wat gelezen enzo.. Foto's van mijzelf met de zee op de achtergrond genomen (en jawel, ik voelde mij zielig en vriendenloos ) Het was gelukkig een rustig strand, met niet te veel mensen (wat natuurlijk een logisch gevolg is..)
Rond half 5 is Randy mij dan komen halen, en nu ben ik hier thuis en is Randy aan het 'nappen'.

Ohja, normaal ga ik ook lessen van psychologie mogen bijwonen. Dat zal wellicht heel wat moeilijker te volgen zijn, maar het lijkt mij toch interessant! We zullen wel zien

X


Dinsdag

Posted on 4/9/2007 at 22:49 - 2 Comments - Post Comment - Link

We zijn al dinsdag!!!
Maar het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik hier nog iets geypt heb. Bij deze doe ik dat nog eens!

Eens kijken.. Vanaf zondag moet ik nog vertellen denk ik!

Toen Laura thuiskwam hebben we het gras afgereden! (Maar neen papa, dat wil niet zeggen dat ik dat vanaf nu ook thuis zal doen ) en rond 5u zijn we vertrokken naar die mensen. Maar, ze hadden het adres niet!! Ze wisten ongeveer waar het was, maar niet het perfecte adres. Ze hoopten te zien welk huis het was.. Nu, na even rondrijden vonden we het nog steeds niet.. Dus waren we van plan om gewoon naar het strand te gaan.. Tot Randy zijn telefoon aanzette, en er stond een bericht op met het huisnummer! Dus zijn we toch nog gegaan. We hebben daar dan gegeten enzo.. En er was een meneer die vertelde over hoe ze een aligator hadden gevangen.. En hij had foto's bij enzo.. Die ik daarna gekregen heb!!

Gisteren was het dus Labor Day, verlengd weekend dus. We zijn in de namiddag weer bij vrienden gegaan, waar we weer gegeten hebben. Daar waren ook kinderen, maar die speelden voortdurend computerspelletjes.. Dus leuk als gezelschap waren ze eigenlijk niet
Die amerikanen zijn er telkens opnieuw zo van verwonderd dat wij meerdere talen spreken! Dat kunnen ze precies niet vatten! En ze snappen niet waarom dat nodig is.

Dan 's avonds, toen we weer thuis waren moest Laura nog vanalles doen, en vroeg ze of ik niet naar de cinema wou gaan. Dus ben ik naar de cinema gegaan  Naar 'The Nanny Diaries'. Het was nog een redelijk goede film. Alleszins de beste van al de films die speelden!

En dan vandaaaag, heb ik een les bijgewoond in 'the college'. 'Officieel' mocht ik dat niet, want we hadden dat daar al gevraagd enzo.. Maar een vriendin van Randy geeft daar les, en ik mocht haar les bijzitten. Het was een les 'Chemistry'. Het ging over vanalles dat ik de voorbije jaren op school al heb geleerd, dus dat was wel goed, dat ik het al kende. Alleen hoorde ik het nu in het engels!

Straks ga ik naar de winkel fietsen.. Compleet doelloos eigenlijk

Morgen meer van dat!

Mathilde

Zondag

Posted on 2/9/2007 at 15:32 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we zondag, met als gevolg dat we gisteren zaterdag waren.. Ofzo!

Gisteren gingen we normaal naar het Space Center, maar 's morgens kreeg Laura telefoon, en ze was een afspraak vergeten. Dus moest ze die eerst nog gaan doen, en toen ze terug kwam was het te laat om nog te vertrekken. Dat gaan we dus normaal volgende weekdoen.

In de plaats zijn we dan naar Cocoa Beach gegaan. Een strand waar heel veel gesurft wordt enzo, en waar je 'Ron Jon' hebt, blijkbaar een heel bekende winkel in Amerika waar iedereen naartoe wil gaan. Dus zijn we daar ook maar naartoe gegaan
Daarna hebben we een beetje langs het strand gewandeld..
Dan zijn we naar Cocoa Village gegaan, waar er kleine winkeltjes zouden moeten zijn.. Maar het waren alleen winkel met kleren voor oudjes enzo

Dus dan zijn we maar teruggekeerd.. Eerst nog in een winkel in Melbourne binnen gegaan, en dan naar huis.

's Avonds zijn we naar 'The Theatre' geweest. Dat was een enorm klein zaaltje, en er zaten misschien 30 mensen ofzo.. Het verhaal zelf en wat er gebeurde enzo begreep ik wel, maar de mopjes begreep ik niet allemaal (of wat voor mopjes moest doorgaan, want die die ik wel begreep waren eigenlijk helemaal niet zo grappig). Blijkbaar is het daar de gewoonte dat na het stuk de acteurs buiten staan en dat je ze een hand geeft en zegt hoe goed je het wel niet vond.. Nog een ontdekking erbij

Nu is Laura nog naar een extra dansles, en rond 3u ongeveer gaan we normaal naar een feest op het strand, van mensen die daar een huis hebben gebouwd ofzo, en dus een feest geven.

Voor de rest is het hier nog steeds heel warm. Alleen hebben we al twee dagen na elkaar rond de avond enorm onweer. Donder, bliksem, regen,...

Xx,
Mathilde

Vrijdag

Posted on 31/8/2007 at 21:32 - 1 Comments - Post Comment - Link

Morgen is het weekend!!!
En in het weekend moeten die mensen hier niet werken  En maandag is het Labor Day, dus moeten ze ook niet werken!

Vandaag ben ik weer naar de bib geweest.. Ze waren een Bulletin Board aan het maken.. Dus mijn creativiteit werd gevraagd! Ik heb mooie planten getekend, golven en zand geknipt. Conclusie: Flink geweest!

Daarna ben ik met Laura naar de bank geweest.. Maar dat was maar iets raar  Ze moesten vanuit hun auto iets in een buis steken, dat ging dan naar een gebouw, waar (na een lange tijd wachten) een madamtje zei dat het in orde was. Dan weer wachten om die envelop terug te krijgen... Rare toestanden!!!

Ik heb daarnet geprobeerd chocomousse te maken.. Kwestie van mijn namiddag te vullen! Maar ze had geen bloemsuiker meer in huis, en in de winkel waar ik te voet naartoe kon ook niet. Dus heb ik (op aanraden van de mama) geprobeerd gewone suiker (waar al extra fijn opstond) te mixen en het daarmee te doen.. Maar ik vrees er een beetje voor! Ik zal wel zien straks. En misschien willen ze daarna wel niet dat ik ooit nog voor hun kook

Vanavond gaan we naar de beach waar reuzeschildpadden komen om hun eitjes te leggen, en waar dan de babyschildpadjes in zee gaan.. In de hoop er te zien. Maar dat zal waarschijnlijk niet zo zijn, wel zullen we normaal de sporen van de schildpadden zien.

Nu ga ik, om de rest van de tijd te doden, toch nog wat lezen!

XxX
Mathilde

Donderdag

Posted on 30/8/2007 at 19:02 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we donderdag, en gisteren ben ik niet langsgekomen!! Niet flink van mij natuurlijk..

Gisteren zijn we naar de Library gegaan, om te zien of ik daar bv 'Volunteer work' zou kunnen doen. Maar de bibliotheken daar zijn helemaal anders dan hier. In Belgie ga je daar voor een boek of film ofzo te ontlenen.. En dat kan je hier ook wel, maar het is gelijk ook een beetje een kinder - en gehandicaptenopvang. Sommige ouders zetten hun kindje daar af, en dan is er iemand die boekjes leest met dat kindje, op de computer gaat,... En na school komen er ook veel kindjes zegt die mevrouw.
Dan wou Laura een Smoothie kopen.. Wat blijkbaar iets was met gemixt fruit.. Nu, dat drink ik nooit meer 
Dan zijn we naar huis gegaan voor Lunch (ze eten hier altijd chips bij een boterham ofzo 's middags.. Vreemd!) en dan hebben Laura en ik de bussen uitgeprobeerd om naar the Mall te gaan. Met de auto is dat miss max tien minuten, maar met de bus een half uur ofzo.. En in het terugkeren hadden we geen tweede bus meer (er was er enkel een om 2 en om 4u, wat ook meteen de laatste was. Vreemde bussen hier!) dus moesten we zo'n kleine drie kwartier te voet naar huis stappen in de brandende zon.

Vandaag ben ik van 10 tot 12 naar de library gegaan, en het was wel nog leuk. Ik had iets te doen! Eerst heb ik de video's en dvd's op orde gezet, en daarna zo kleertjes uitgeknipt voor een diertje, zodat de kindjes die kleertjes er dan op zouden kunnen plakken.

Nu is het ongeveer kwart na twee, en Laura en Randy zijn gaan werken. Normaal komt Laura over een uur - uur en half al thuis.
Randy zei mij dat ik normaal vanaf volgende week wat lessen ga kunnen bijwonen!!! Hoe en wat precies weet ik niet.. Dat laat ik nog wel weten 

Het is hier trouwens nog steeds heel warm!!! Maar overal hebben ze zodanige airco dat het binnen ijskoud is!!! Die airco zou toch wel wat lager mogen van mij 

Ik ga nog een beetje engels leren! (lees: tv kijken)
Groetjes,
Mathilde

Dinsdag..

Posted on 28/8/2007 at 18:25 - 4 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we dinsdag, jawel! En idd, dat is het bij jullie ook, alleen is het hier nog maar half 2, en daar bij jullie al half 8!!

Gisteren moesten Laura en Randy gaan werken, dus zat ik bijna de hele dag alleen thuis. Heb wat tv gekeken (goed voor mijn engels ;-)), gelezen, mij verveeld,... Niet veel dus..
's Middags zijn we naar 'The College' gegaan om te kijken of ik eventueel wat lessen zou kunnen meevolgen. Maar die mevrouw die we nodig hadden bleek niet aanwezig te zijn. Vandaag heeft Laura dan gebeld, maar het bleek niet mogelijk. Nu heeft ze nog gebeld naar de high school, ik hoop dat het daar wel mogelijk zal zijn! (Vreemd maar waar, ik kijk er naar uit om naar school te gaan..)

Laura is een paar uur geleden vertrokken, en heeft een plannetje gemaakt zodat ik naar het strand zou kunnen fietsen (Ongeveer drie kwartier fietsen zegt ze). Ik was vertrokken, maar na tien minuten fietsen had ik een platte band en lag de ketting eraf!! Dus moest ik te voet terug.. Hier staat nog een fiets dat ik kan gebruiken, maar nu heb ik even geen zin meer om te fietsen, het is echt snikheet!!!
Dus misschien dat ik straks nog eens naar het park ga ofzo.. Ik zie nog wel.

X
Mathilde

PS: Lieve vrienden, bedankt voor jullie reacties!! Ik dacht dat niemand dat ging doen, en had daar eerlijk gezegd zelfs nog niet eens naar gekeken =p Maar bij deze heb ik ze ontdekt!!! *Fier*

Aangekomen!

Posted on 26/8/2007 at 22:09 - 3 Comments - Post Comment - Link

Gisteren ben ik aangekomen!
Na een lange vlucht toch wel! Maar gelukkig zonder problemen.

Eerst en vooral, het toetsenbord is hier anders, en irriteert mij nu al!
Dan zal het maar allemaal wat trager gaan

Toen ik gisteren aankwam bleek dat ze al aan het vliegveld hadden gestaan om kwart voor elf die ochtend (het uur dat ik in Belgie (ik vind de twee puntjes niet) vertrok)! Gelukkig stonden ze daar toch ook als ik er was
Mijn overstap lukte goed (een grappige meneer ontmoet die Brugge en Kanake (waarmee hij Knokke bedoelde) probeerde uit te spreken). Ze vroegen mij vanalles: heb je dit mee, dat,... Tot ik iets niet verstond:
"You don't know that?"
"No"
"Okay"
Zo gemakkelijk ging dat!

Vandaag zijn we na het ontbijt (Zelfs de druiven smaken hier namaak =p) naar het park gegaan. Daar is een soort uitloop van de oceaan die daar dan even achter ligt. Gator (de hond) heeft daar gezwommen enzo. 's Avonds kan je daar normaal de dolfijnen zien!
Daarna zijn we de auto gaan wassen en naar de pedicure (haha =p Gelukkig zonder gelakte nagels) en vervolgens naar de winkel geweest.
Het heeft deze namiddag even geregend.. Maar het bleef even warm. Want warm dat is het hier wel!!!

Zo, ik ga jullie weer even laten.
I'll be back


Morgen!

Posted on 24/8/2007 at 20:22 - 3 Comments - Post Comment - Link

Morgen vertrek ik!

Amai.. Nu is het écht dichtbij!
Valiezen gepakt, gewogen,...
Nog steeds hoop ik dat ik in de overstap zal slagen.. Het blijft mijn grote angst

Wanneer ik daar aangekomen ben, laat ik zo snel mogelijk iets van mij weten!

XxX
Mathilde


Vertrek in zicht!

Posted on 22/8/2007 at 18:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

Zaterdag is het dan zover.. Mijn verre reis naar Amerika zal beginnen!
Voor een kleine maand zeg ik het (ook kleine) België vaarwel om deze trip te maken!

En al is een maand niet lang.. Toch is dit lang genoeg om alles & iedereen te missen!
En om iedereen hier uit België op de hoogte te houden van mijn wilde avonturen daar, zal ik proberen hier zo veel mogelijk iets van mij te laten weten!

Ik moet nog steeds mijn hele valies maken.. En jawel, de tijd begint te dringen!
Hopen dat ik niets vergeet, dat ik alles meeheb (al is dit ntl hetzelfde...) én dat mijn valies niet te veel zal wegen.. Dat zal een zware opdracht worden!
Hopelijk zal mijn vlucht meevallen.. Het overstappen, al de papieren,.. Tenslotte blijf ik toch een klein eenzaam meisje in dat grote land!  

Voorlopig laat ik jullie,
maar ik hoop hier zo snel mogelijk jullie te komen vertellen hoe het daar over de zee gaat!

XxX
Mathilde


Hosting door HQ ICT Systeembeheer