Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe gaat het met Matthias

Woensdag 16 september

16:02, 16/9/2015 .. Link

De uitslag van de scan kregen we eerder als verwacht. Op 5 augustus werden we gebeld door de kinderneuroloog uit het UMCG.Op zijn rug is er een plekje gezien, waarvan ze niet met zekerheid kunnen zeggen wat het is. We moeten daarin de volgende scan afwachten. Het geeft opnieuw een enorme spanning, allereerst bij Matthias zelf, maar ook binnen het gezin. De afgelopen weken waren dan ook erg moeilijk. Zijn hoofd was goed, dus dat was wel positief.13 november is de volgende scan.

Matthias is 2 september jarig geweest. Hij mocht 7 jaar worden. Hij heeft een fijne verjaardag gehad! Verder wordt Matthias goed begeleid op school. Hij heeft een ontzettend groot doorzettingsvermogen, maar de moeheid is toch vaak een belemmering...dus een aangepast programma is wel nodig.Ook Fysiotherapie krijgt hij nog steeds twee keer per week. Dat gaat steeds een stukje beter.

We willen opnieuw iedereen bedanken voor al het meeleven, in welke vorm dan ook!

Hartelijke groet,

Herman, Heleen en de kinderenZaterdag 25 juli 2015

17:48, 25/7/2015 .. Link

We zijn inmiddels weer 3 maanden verder. Komende dinsdag zal Matthias weer door de scan heen gaan voor de driemaandelijkse controle. Daarnaast krijgen we de uitslag van het neuropsychologisch onderzoek. Dit zal verder bepalen waar hij op dit moment staat; met name v.w.b. het cognitieve gedeelte van zijn hersenen. Hij wordt momenteel door 'de Twijn' uit Zwolle begeleid op school en hij gaat met een aangepast programma over naar groep 4. De Twijn is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met niet-aangeboren hersenletsel. Vandaar dat de uitslag van dit onderzoek ook bepalend zal zijn voor het verdere begeleidingstraject op school. Hij krijgt ook nog steeds therapie voor zijn grove en fijne motoriek. Naast de blijdschap die er is omdat het zo mag gaan als het nu gaat, zijn dus langzamerhand de gevolgen van het hele proces merkbaar. Naast de spanning van de scans is er dus ook continue zorg voor de verdere ontwikkelingen. Ondanks alles zijn we zeer dankbaar dat de Heere tot hiertoe doorgeholpen heeft en nog doorhelpt en dat Matthias in het leven gespaard is. Dit zien we nog dagelijks als een wonder. Zijn Woord blijft staan; 'Hij vermenigvuldigt de sterkte dien die geen krachten heeft.'

Afgelopen dinsdag zijn we als gezin opgehaald door de Stichting 'Doe een wens'. Om 9 uur kwam onze privelimousine aanrijden die ons naar Soesterberg bracht waar we een VIP rondleiding door het nieuwe militaire museum kregen. Daarna werdt er in de Julianatoren gespeeld. Toen kwam er een legerjeep uit 1943 om ons over de Holterberg te crossen. Tussendoor en na de tijd konden we naar hartelust eten en drinken. We willen deze Stichting en haar vrijwilligers hartelijk bedanken voor een onvergetelijke dag. Na de periode die we tot nu toe hebben meegemaakt is dat gewoonweg een fantastiche ervaring.

Hartelijke groet en dank voor al het meeleven!

Herman, Heleen en de kinderen.Zaterdag 25 april

08:13, 25/4/2015 .. Link

Donderdagmiddag kwam het bericht van de scan: het is hetzelfde gebleven als de vorige scan, daar zijn we samen met Matthias heel erg dankbaar voor en het is een ontzettend grote opluchting voor het hele gezin. We willen iedereen bedanken voor het meeleven in welke vorm dan ook...dat heeft ons heel goed gedaan.

Volgende week woensdag moeten we een dag naar het ziekenhuis, dan zal de scan met ons besproken worden en dan zal Matthias weer besproken worden, met alle gevolgen van de kuren en bestralingen. Het gaat redelijk goed met Matthias. Hij heeft het deze week wel heel zwaar gehad, hij was bang voor de uitslag van de scan. Hij krijgt momenteel 2 keer per week fysiotherapie, voor zijn fijne en grove motoriek. Dat gaat langzaam vooruit.

Matthias heeft nog wel een sonde, dat is nog wel nodig. Hij doet zijn best om steeds wat meer te eten. Ook dat gaat langzaam vooruit.
Verder zijn de gevolgen van de kuren en bestralingen wel merkbaar. Over 3 maanden moet hij opnieuw door de scan. We zijn zo blij dat we met ons gezin thuis mogen zijn.

 Hem zij alle eer!Woensdag 4 februari

13:26, 5/2/2015 .. Link

We zijn vandaag met Matthias weer naar Groningen geweest. Dat was goed om daar even te zijn, om toch weer een aantal dingen op een rijtje te zetten. Hij is gezien door de oncoloog en de neuroloog. Er is bloed geprikt en daar waren ze tevreden over. We moeten de medicijnen gaan afbouwen. Over 2 weken moeten we opnieuw bloed prikken, om te kijken of we verder kunnen afbouwen.

Tijdens de kuren had hij eigenlijk ook gerichte fysiotherapie moeten hebben, maar daar was iets mis gegaan tussen oncoloog en neuroloog, dat vond ze erg jammer, had niet mogen gebeuren. Dus vanaf nu moet hij iedere week gerichte fysiotherapie krijgen. Het kan nog een stuk verbeteren, al zal het wel zijn zwakke plek blijven.

We hebben ook nog even over de uitslag van de scan gehad: hij is gisteren (3 febr.) nog uitgebreid besproken met meerdere artsen en er is toch een radioloog die denkt dat wat er nog te zien is dat dat mogelijk een bloedvat kan zijn in tegenstelling wat we hoorden op 22 januari. Heel spannend dus wat de volgende scan zal brengen. De oncoloog verwoorde het zo: 1 of 2 cellen kunnen we niet zien, we gaan een spannende tijd in… Hij zal, zo het er nu naar uitziet, DV. 15 april weer door de scan gaan en dan moeten we 29 april naar Groningen voor de uitslag.

Verder gaat het haar van Matthias weer een beetje groeien. Daar is hij ook weer heel blij om. Hij heeft vandaag nog een nieuwe sonde gekregen, dat ging heel goed! De eetlust is nog niet optimaal, dat komt door de zware kuren die hij gehad heeft..we hopen dat dat ook weer steeds wat beterder mag gaan.

Hartelijk dank voor al uw/jullie meeleven! We willen vragen of u wilt blijven bidden voor Matthias, dat de ziekte echt weg mag zijn en blijven en voor de lange weg van herstel.Zaterdag 24 januari

09:14, 24/1/2015 .. Link

Afgelopen donderdag kregen we het lang verwachte belletje vanuit Groningen. De radioloog heeft aangegeven dat de resttumor niet is gegroeid ten opzichte van de vorige scan. Ze gaan er ook van uit dat datgene wat er zit misschien dood weefsel is. De volgende scan zal daar weer meer duidelijkheid over kunnen geven.
Matthias gaf zelf direct aan dat we de Heere wel mogen danken voor deze uitslag. Ondanks de zorgen en spanningen die blijven mogen we toch dankbaar en blij zijn dat Hij het tot hiertoe zo heeft doen verlopen.Vrijdag 09 januari 2015

18:56, 9/1/2015 .. Link

Onze Matthias is inmiddels weer een regelmatige schoolganger. Hij heeft vandaag in de klas over zijn ziekte kunnen vertellen middels een boek met plaatjes. De oncoloog heeft vorige week vrijdag telefonisch contact met ons opgenomen om te vragen hoe het met hem ging. Ze was verbaasd dat Matthias naast zijn sondevoeding ook al regelmatig kleine beetjes mee eet. Ze gaf als advies dat we de pijnstilling vooraleerst met de helft moesten afbouwen. Maar afgelopen week klaagde hij vooral in de avond en de nacht veel over pijn in zijn buik en benen. Daarom hebben we de medicijnen weer omhoog geschroefd en de pijn is weer weggegaan (de zenuwpijn die is veroorzaakt door de chemo kuren wordt dan weer onderdrukt). Aanstaande maandag neemt ze weer contact met ons op. Afgelopen dinsdag heeft hij een MRI scan gehad. Vooraf is er bloed afgenomen. De waardes hiervan waren goed. Hij heeft zich weer dapper gedragen ondanks dat je wel een uur moet stilliggen. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen we volgende week de uitslag.
Ook kwamen we in het ziekenhuis zijn 'buddy' zuster Tamara tegen. Het was leuk om haar weer even te zien en te spreken, want ze denkt nog vaak aan Matthias.

Wat de uitslag ook moge zijn, bid voor ons en onze Matthias dat we het in Zijn handen mogen leggen......Zaterdag 13 december

19:11, 13/12/2014 .. Link

Onze Matthias is goed door de dipweek heengekomen, hij hoefde niet opgenomen te worden. Helaas komt nu wel steeds meer het 'psychische' aspect van het hele ziekteproces bovendrijven. Hij merkt dat hij nu op school is gaan achterlopen en dat hij fysiek ook niet mee kan komen met de andere kinderen. Dit moet hij een plaats gaan geven en dat valt niet mee na alles wat tot nu toe doorstaan is. School werkt gelukkig heel goed mee en probeert op alle manieren een zo goed mogelijke begeleiding aan Matthias te geven. Afgelopen donderdag en vrijdag is hij weer naar school geweest en dat mocht wel goed gaan. We hebben ook bericht gehad van het ziekenhuis dat er op 6 januari een scan gemaakt zal worden. Deze datum is op zich wat later maar dat komt omdat ze meerdere onderzoeken op 1 dag willen laten plaatsvinden. De neuroloog, de radioloog en de oncoloog willen hem zien die dag. Op 22 januari krijgen van die scan telefonisch de uitslag. Hij mag wat aansterken de komende periode hopen we en hij is al weer druk aan het oefenen voor de zondagsschool omdat er bijna weer kerstviering is. Het zal komend jaar weer spannend worden voor ons allemaal en we hopen dat u met ons mee blijft bidden, wat ook de uitkomst zal mogen zijn....dat we mogen blijven zien op Hem!

  Maandag 01 december

17:37, 1/12/2014 .. Link

Vandaag heeft Matthias de laatste kuur gehad! We hadden een verrassende afsluiting van de kuren in Zwolle. De kamer was helemaal versierd en hij kreeg ook een mooi cadeau; klei om mee te knutselen. We krijgen binnenkort bericht wanneer we langs kunnen komen voor een scan en nog wat andere onderzoeken. Wat al wel zeker is, is dat hij het komende jaar elke 3 maanden een scan zal krijgen om alles in de gaten te houden. Na de eerste scan wil de oncoloog hem om de 6 weken zien i.v.m. het afbouwen van medicijnen en hoe het lichaam hierop zal reageren.Tevens wordt er dan gekeken hoe zijn lichaam weer op normale voeding reageert. Dit houdt dus in dat hij vooraleerst zijn sonde nog wel blijft dragen. We hopen dat hij het op school weer wat op kan pakken. 

Psalm 62 vers 9;

Vertrouw op Hem te aller tijd, o gij volk! Stort ulieder hart uit voor Zijn aangezicht; God is ons een Toevlucht.Zaterdag 22 november

18:45, 22/11/2014 .. Link

Onze Matthias heeft de afgelopen vrijdag bloed geprikt, gelukkig ware de waarders dusdanig dat de laatste kuur aanstaande maandag mag doorgaan. Hij mocht in de afgelopen week iedere morgen naar school gaan. Het is nu wel echt te merken dat hij op het emotionele vlak ook veel te verwerken heeft omdat nu echt merkbaar wordt dat hij op bepaalde vlakken achter ligt of niet meer helemaal mee kan komen met de klas. Dit is voor hem echt pijnlijk, omdat hij het niet helemaal kan plaatsen. Toch gaat zijn geest wel door en vergt hij het uiterste van zichzelf. We worden hierin door school wel goed opgevangen. Het heeft al met al een geweldige impact op Matthias en ons als gezin en school (klas). Zijn buurman (Jacobus) uit de klas was afgelopen week jarig en hij koos Matthias uit om langs de klassen te gaan om te trakteren. Matthias heeft ook een aantal keren bij hem thuis gespeeld, dit vond hij heel leuk.
Hebreeen 13 vers 5b en 6;

Hij heeft gezegd: Ik zal u niet begeven en Ik zal u niet verlaten.
Zodat wij vrijmoediglijk durven zeggen: De Heere is mij een helper, en ik zal niet vrezen wat mij een mens zal doen.

Tijdens de laatste kuur hopen we weer een berichtje te plaatsen en wij zullen dan waarschijnlijk ook meer te horen krijgen hoe het verder zal gaan. Gedenk hem en ons in uw en jullie gebeden, dat hij ook deze kuur weer zal mogen doorstaan.Vrijdag 14 november

22:23, 14/11/2014 .. Link

Matthias heeft een hele moeilijke dipweek achter de rug. Veel braken en overgeven en hij had ook last van diaree. Je kunt echt merken dat de kuren het uiterste van zijn lichaam vergen. Het was kantje boord of hij moest weer worden opgenomen in het ziekenhuis, maar gelukkig mocht hij thuis blijven. Daar zijn we erg dankbaar voor. Afgelopen maandag begon hij weer wat aan te sterken. Dinsdag is hij weer een paar uurtjes naar school geweest en daarna is hij elke morgen naar school geweest. Daar zag hij echt naar uit en je kunt hem zichtbaar zien genieten als hij in de klas is. Ook zijn er op woensdag van school uit 3 juffrouws en 2 meesters naar Groningen geweest. Daar kregen zij allerlei informatie over kinderen met kanker en hoe daar mee om te gaan op school. Het is heel fijn en bemoedigend om te zien hoe ze op school ook meeleven met ons. We hopen dat hij de komende week weer aan mag sterken om de laatste kuur in te kunnen gaan. Volgende week vrijdag gaan ze dan weer bloed prikken om te kijken of de waardes voldoende zijn. We bidden en hopen of deze laatste kuren het gewenste resultaat mogen behalen. Ook voor de kleine Matthias zelf is veel gebed nodig om vol te kunnen houden. We danken hierbij ook weer iedereen voor het continue meeleven met ons !

 Dinsdag 4 november

18:11, 4/11/2014 .. Link

Matthias heeft inmiddels zijn 5e kuur achter de rug en zit momenteel dus in de 'dip' week. Hij mocht de kuren ingaan met goede waardes, maar die zijn inmiddels weer behoorlijk gezakt. Het is te hopen dat hij het van de week vol kan houden en dat hij dus thuis kan blijven. Tijdens de kuren kon hij in het ziekenhuis gewoon naar school gaan. Hoogtepunt die week was dat Matthias de fietsrace van de zuster had gewonnen en dus in brandweerkleren de prijs in ontvangst mocht nemen. De brandweer had namelijk geld voor het ziekenhuis ingezameld voor de kinderafdeling Oncologie.
Afgelopen zondag mocht hij erbij zijn toen zusje Julia gedoopt werd en de dominee sprak hem nog persoonlijk aan. Zaterdag 25 oktober

18:10, 25/10/2014 .. Link

Inmiddels is Matthias al weer 10 dagen thuis en hij is elke morgen naar school toegegaan, daar had hij heel veel zin in. De juffrouw heeft gezegd dat hij heel goed zijn best heeft gedaan. Gisteren is er bloed geprikt om te kijken of de kuur maandag a.s. door kan gaan. De waarden waren goed dus zal hij maandag in Groningen opgenomen worden voor de 5e kuur. We zijn dankbaar dat het sinds de ziekenhuisopname vorige week toch weer zo mag gaan. We hopen dat het zo mag zijn als Matthias deze week op school heeft geleerd uit Psalm 25 vers 4;

's HEEREN goedheid kent geen palen;
God is recht, dus zal Hij door
Onderwijzing hen, die dwalen,
Brengen in het rechte spoor.
Hij zal leiden 't zacht gemoed
In het effen recht des HEEREN.
Wie Hem need'rig valt te voet,
Zal van Hem zijn wegen leren.Woensdag 15 oktober

19:29, 15/10/2014 .. Link

Matthias mocht vandaag weer naar huis, het verblijf is verlengd omdat Groningen hem 5 dagen koorstvrij wilde zien en hij moest ook 5 dagen antibiotica krijgen vanwege zeer lage bloedwaardes. Als gezin moeten we ook extra alert zijn omdat hij door het minste of geringste weer een virus kan oplopen waardoor hij dan koorts zou kunnen krijgen. Als er verder geen complicaties optreden gaan ze volgende week vrijdag weer bloedprikken om te zien of de (5e) kuur van 27 oktober door kan gaan. 

 Zaterdag 11 Oktober

21:52, 11/10/2014 .. Link

Matthias moest afgelopen donderdag helaas in Zwolle worden opgenomen in verband met koorts. Zo zien we toch weer dat we in de 'dipweek' extra voorzichtig en alert moeten zijn. Inmiddels mag het na antibiotica en een zak bloed wel weer wat beter gaan, de temperaturen zijn gezakt. Maandagmorgen zullen ze nog wat testen doen en als het dan zo is als het nu gaat dan zou hij evt. naar huis mogen.Zaterdag 04 oktober

09:38, 4/10/2014 .. Link

Matthias heeft afgelopen week zijn 4e kuur gehad. Dit mocht weer goed gaan al is hij af en toe misselijk en moet hij in de ochtend regelmatig overgeven. Volgende week is de 'dipweek' en we hopen dat het dan ook zo goed mag blijven gaan. De uitslag van de scan hebben we afgelopen dinsdag ook gehad. De scan gaf aan dat het tumorweefsel in de rug niet meer te zien is, maar dat er nog wel een resttumor in de kleine hersenen zit die ten opzichte van de vorige scan kleiner is geworden. Laat ons gebed zijn Hebr. 4 vers 16; ''Laat ons dan met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade opdat wij barmarhartigehid mogen verkrijgen, en genade vinden om geholpen te worden ter bekwamer tijd''

Afgelopen nacht is er een zusje voor Hanna, Jesse, Matthias en Peter geboren. Alles mocht voorspoedig gaan en we hebben haar Julia genoemd. (vernoemd naar de beide zussen van moeder Heleen). Dit is reden tot dankbaarheid jegens de Heere die leven gaf en leven spaarde... Vrijdag 26 september

16:50, 26/9/2014 .. Link

Vanmorgen hebben we met Matthias bloed geprikt (dat kon gelukkig op Urk). Vanmiddag belde Groningen op dat de bloedwaarden zo ver gestegen waren dat de kuur maandag door kan gaan. We zijn hier wel blij mee en we kunnen zo ook goed zien dat hij echt wel een paar extra dagen nodig heeft om op goede bloedwaarden te komen. Vandaag is hij weer naar school geweest en hij heeft veel zin in de brandweerdag die morgen gehouden wordt. Woensdag 24 september

17:00, 24/9/2014 .. Link

Helaas is de kuur niet doorgegaan, althans, deze week zal dat niet meer gebeuren. De waardes van Matthias' bloed waren dermate laag dat ze er niet aan wilden beginnen. Vrijdag wordt er weer bloed geprikt en dan horen we verder hoe of wat. De scan is wel gemaakt en de uitslag daarvan horen we op 3 oktober. Tevens is er een gehoortest gedaan en die was op zich positief, weer iets om dankbaar voor te zijn. Matthias houdt zich taai en gaat ook nog steeds 'gewoon' naar school, dus wat dat betreft keken de artsen wel vreemd op. Zodra er meer nieuws is brengen we jullie op de hoogte. Dank voor het meelezen en meeleven !

 Zaterdag 20 september

17:53, 20/9/2014 .. Link

De afgelopen 2 weken mocht het naar omstandigheden redelijk goed gaan met Matthias. Hij heeft wel met regelmaat overgegeven 's morgens en is ook duidelijk vermoeider. Ondanks dat ging hij met regelmaat naar school en hij is afgelopen zondag mee geweest naar de kerk. Komende dinsdag gaat hij opnieuw door de scan en daarna beginnen ze in Groningen met de 4e chemokuur. We zijn dankbaar dat het tot nu toe zo mag gaan en vragen jullie om gebed voor de komende periode.Woensdag 3 september

20:46, 3/9/2014 .. Link

Matthias mocht gisteren zijn 6e verjaardag vieren, hetgeen in het licht van de achterliggende maanden een dubbel wonder genoemd mag worden. Hij heeft getrakteerd en kreeg ook een enorme fruitmand van school. Hij was reuze trots! Ondanks dat de 'dip' week is ingegaan mocht hij een goede dag hebben en mag het tot nog toe gaan. De pijnaanvallen achter het oog zijn er nog met regelmaat ondanks dat we de pijnbestrijding wel mochten opvoeren sinds vorige week.
Moeder Heleen heeft afgelopen zaterdag haar been (botje in voet) gebroken. Dit valt allemaal niet mee v.w.b. de zorg rond Matthias en de zwangerschap die naar het einde toe loopt. Desondanks zijn er gelukkig velen rondom ons die een helpende hand uitsteken en zo de daad bij het Woord voegen; 'draagt elkanders lasten'.woensdag 27 augustus

19:26, 27/8/2014 .. Link

Matthias is inmiddels aan de 3e zware kuur bezig. Gisteren heeft hij daarom ook weer een zak bloed gehad, zijn HB waarde was behoorlijk gezakt. Als alles zo doorgaat mag hij morgen weer naar huis. Ook momenteel houdt hij zich weer kranig. Vorige week is de school weer begonnen en hij is met grote regelmaat aanwezig geweest, hij leert zelfs al woordjes. De juffrouws van de Calvijnschool hebben het zo goed in elkaar gezet dat de juffrouw van het ziekenhuis ook goed kon doorgaan waar ze op school zijn gebleven. Zijn oog doet nog wel wat pijn, met name als de lucht fel is of als de zon schijnt. Het liefst houdt hij dan zijn zonnebril op. De pijnaanvallen zijn er ook nog wel, vaak kort en heftig.
Op school leerden ze Psalm 9 vers 1, en dat is ook zo als we dat mogen ervaren bij tijden;

Ik zal met al mijn hart den HEER,
Blijmoedig geven lof en eer;
Mijn tong zal mijn gemoed verzellen,
En al Uw wonderen vertellen.{ Last Page } { Page 1 of 3 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Woensdag 16 september
Zaterdag 25 juli 2015
Zaterdag 25 april
Woensdag 4 februari
Zaterdag 24 januari

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer