Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Mesmaniak and More

Home - Profile - Archives - Friends

Is dit militant athe´sme?

Posted on 30/5/2013 at 08:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dawkins wordt heel vaak beschuldigd een militant athe´st te zijn (wat dat dan ook is) maar als je zijn citaat van hieronder leest komt (voor mij in ieder geval) een ander beeld bovendrijven. Dat is niet militant, dat heet genuanceerd. Richard Dawkins: The only message coming from evolutionary theory is what actually happens in nature. Now, in nature it is true that, to some extent, the strong and the most selfish survive. But that is no message for what we should do. We have to get our 'shoulds' and our 'oughts' from some other source, not from Darwinism.'

Recensie Bert Keizer - Waar blijft de ziel?

Posted on 28/5/2013 at 11:03 - 0 Comments - Post Comment - Link

Bert Keizer geeft ons een historisch perspectief van de ziel. Dit doet hij op heldere en begrijpelijke wijze, zonder overmatig jargon en met de nodige humor. Homerus, Plato, Descartes, Solipsisme en Wittgenstein; hij bespreekt waar in hun filosofie de ziel was en laat vervolgens zien dat dit niet houdbaar is. Bij deze historische figuren en stromingen doet hij dit op milde en vriendelijke manier. De toon verandert echter als de neurosofie aan de orde komt. Lamme en Swaab krijgen er flink van langs. Hun standpunten worden resoluut en zonder poeha in het filosofische afvalputje gespoeld. En ik geef hem geen ongelijk. Vooral het stuk over neuroreductie sprak me aan en zorgde ervoor dat ik het begreep. Op dat soort momenten krijgt de verpleeghuisarts duidelijk de overhand boven de filosoof. Het gaat niet om neuronaal gesputter maar om mensen! Vervolgens behandelt hij NoŰ waar hij na eerste lezing goed bij kan aansluiten. De ziel zit in de de voortdurende interactie tussen wereld, lichaam en brein. Na reflectie mist hij hierin toch weer de geest, want wat zou dan immers het verschil zijn met een robot? Een robot kan zich niet (echt) verheugen op een lekker ijsje. Wij mensen wel. Kortom;ook al zijn we er al duizenden jaren over aan het denken en maken we inmiddels ruimtereizen, de ziel is nog niet echt veel dichterbij gekomen. Hooguit hebben we een staat van verbeterde onwetendheid bereikt. Een fijn boek!

Facebook

Posted on 6/4/2013 at 08:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb zojuist mijn Facebook account opgezegd (hoop ik). Van mij hoeft het niet meer. En dat komt niet door de privacy instellingen (hoewel die zeer twijfelachtig zijn). Nee, het komt door dat ik de dingen die ik te zien krijg gewoon niet leuk meer vind. Te veel commerciŰle uitingen, vooral van mensen die hopen dat ze door een melding te delen alweer een droomreis naar de Malidiven gratis krijgen (keep on dreaming). Ook de zoveelste melding van zielige kinderen en dieren kan ik niet meer verdragen. Mijn "I like" tolerantieplafond is bereikt.Ik doe niet meer mee. En dan zijn er nog de veelal ongenuanceerde oproepen voor weer een politiek correct initiatief. Die lijken heel normaal en redelijk in het begin, maar als ik er dan wat langer over nadenk besef ik dat de aangedragen oplossingen wel erg makkelijk en populistisch zijn. En als laatste wil ik nog vermelden dat ik het vervelend vond dat het zo oppervlakkig is. Als ik een foto van een mooie zonsopgang hier in de polder deelde regende het reacties. Maar als ik een serieus stukje schreef (zie hieronder) reageerde er (vrijwel) niemand. Dat kan natuurlijk aan mijn beroerde keus van onderwerpen en mijn slechte schrijfstijl liggen, maar dat zal niet de hele verklaring zijn. Kortom; ik heb er genoeg van - ik like niet meer, ik (re)tweet alleen nog maar!

Ezel

Posted on 19/3/2013 at 09:47 - 0 Comments - Post Comment - Link


Vrouwen en Ezels

Posted on 19/3/2013 at 09:24 - 0 Comments - Post Comment - Link

Afgelopen zaterdag las ik in de Trouw een artikel over de SGP en vrouwen en een aantal andere artikelen over de rechten van niet-mannen. In Nederland maar ook in de rest van de wereld. Allereerst de SGP; ICT-ondernemer van 47 zegt glashard dat de wereld nog maar 6000 jaar bestaat (waarom? - dat staat in de bijbel) Het wordt dan erg moeilijk de rest van wat hij zegt serieus te nemen - gelukkig maar want er komt nog een mooie: "Er ontstaat heel makkelijk een beeld dat vrouwen bij ons sloofjes zijn, die thuis mogen zitten ...(...) Onzin, ik zie dat in mijn eigen leven..(...) Ik bedoel; ik kom ook thuis en dan blijkt er opeens een kamer geschilderd.Ik ben dan niets eens verbaasd." Tja...I rest my case. Dan de rechten van de vrouwen wereldwijd. Een coalitie van onder meer Egypte, Iran, Rusland en het Vaticaan (dat van die sociale, communicatieve spontane paus) verzet zich tegen tot het laatste moment tegen een VN verklaring voor vrouwenrechten en geweld tegen vrouwen. Een mooi rijtje landen. Wat is dat toch moeilijk; anderen gelijke rechten geven als jezelf. Waarom is dat zo moeilijk? Is het macht en het willen houden daarvan? Is het angst om los te laten wat je hebt? Of Is het een heimelijk verlangen zo te willen zijn als die ander. Maar dat moet je natuurlijk al helemaal niet zeggen. Het zijn wel bijna altijd mannen die het moeilijk vinden. Natuurlijk is dat historisch zo bepaald, maar dat zou toch inmiddels wel eens afgelopen kunnen zijn, toch? Die mannen zouden eens Mary Wollstonecraft moeten lezen. Misschien dat ze dan eindelijk stoppen met een ezel te zijn. En ja, een ezel heet ook niet voor niets een Ass in het Engels.

Overdrijven is de kern van oppositie voeren

Posted on 8/2/2013 at 14:08 - 0 Comments - Post Comment - Link

Aldus de kop van een ingezonden brief door Koen Vossen in de Trouw. Het ging om hoe Haersma Buma begint te leren dat je in de oppositie moet overdrijven om je boodschap over het voetlicht te krijgen. En hij krijgt daar ook nog lof voor. Alsof het goed is om te overdrijven (of is het liegen?) Politiek lijkt niets minder dan dan de ander zijn standpunten volledig ongenuanceerd af te branden en alleen maar de verschillen tussen diegene en jezelf te benadrukken. Waar is in het landsbelang toch gebleven? Misschien ben ik toch te na´ef voor de politiek. Gelukkig ambieer ik zo'n positie ook niet. Het raakt voor mij heel erg aan integriteit en eerlijkheid. Dat lijkt in de politiek steeds minder van belang. Je eigen partij aan de macht krijgen is het adagium. Middel en doel zijn volledig los van elkaar komen te staan. Dat moet ik in mijn werk niet proberen, maar als het om Nederland gaat is dat geen enkel probleem - en ik hoor zo weinig opwinding daarover. Terwijl ik denk dat die opwinding juist daar over zou moeten gaan. En niet dat Haagse gekakel als ze nog niet eens weten wat er precies aan de hand is en dat gespeculeer wat de ander misschien wel eens zou kunnen gaan zeggen - of toch niet. Ik merk dat ik het zat ben dat dit zoveel gebeurt en dat dit heel gewoon gevonden wordt - sterker nog; je krijgt er lof voor. Bah! Tijd voor een nieuwe politieke partij :)

Noord Korea aan de Rijn?

Posted on 5/2/2013 at 12:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het volgende las ik in de krant van 28 januari - het ging over een Christen die een website lanceerde klikvoorvrijheid.nl. Over weigerambtenaren etc. Terloops zei hij in zijn ingezonden brief: "Als de trein zo verder gaat zijn vroeg of laat de kerken aan de beurt, dan mag een dominee ook op de kansel niet meer zeggen wat hij vindt. Dat mag dan echt alleen nog achter je eigen voordeur, mits daar geen kinderen bij zijn, want die mag je ook al geen mening meer opleggen." Alsof je dat zou moeten willen - kinderen je mening opleggen. Laat ze het toch voor zich zelf bepalen en laten wij ze helpen om dit zorgvuldig en met veel alternatieven te kunnen doen. Zeker op religieus gebied. Voed een kind niet katholiek, hervormd of anders op (of moet ik zeggen indoctrineer een kind niet met jouw keuzes) maar laat het kind met religie kennis maken en laat hem of haar zelf een keuze maken hierin als hij daar zelfstandig een keuze in kan maken. Is dat nou zo veel gevraagd? Misschien dat we dan in de toekomst meer tolerantie kunnen opbrengen voor mensen die een andere keuze gemaakt hebben.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer