Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Excursieweek 1

Amsterdam

10:39, 22/10/2010 .. 0 comments .. Link

Op woensdag 20 Oktober 2010 zijn wij naar Amsterdam gegaan. Hierbij had ik als begeleider Barbara.
Op deze dag moesten wij verzamelen in de Zuiderkerk, hier konden wij de maquete van Amsterdam bekijken en wij kregen hier uitleg over, Dit vond ik wel leuk om te zien hoe lang het zou duren voordat al die planen eindelijk in werkelijkheid zouden zijn gebracht. Hierna kregen wij een veel te zien over het onstaan van Amsterdam. Deze film was wel leerzaam en leuk om te zien hoe Amsterdam werd uitgebreid, maar ik vond de film ook iets aan de lange kant. Hierna mochten wij nog rond kijken in de kerk. Daarna gingen wij naar het GWL-terrein. Dit was een leuk gebied om eens een kijkje te nemen. Dit is een wijk in Amsterdam waarin geen verkeer te vinden was. Wel was er heel veel groen in deze wijk. De wijk was een duurzame wijk dit kwam onder andere omdat ze met het regenwater de wc`s doorspoelen. Ik vind dit een goed project omdat dit zeer goed is voor het milieu. De wijk had ook veel moestuintje waar de bewoners groente etc. konde verbouwen dit is ook zeer milieu vriendelijk. Je zag dat er twee diagonale zichtlijnen waren in de wijk en ook kon je zien dat de gebouwen niet voor elkaars uitzicht stonden. In de wijk zag je een duidelijk verschil tussen prive terrein en openbaar. Dit kwam doordat alles was afgezet met lage hekjes. Hierna liepen wij verder naar het westerpark/gasfabriek. Dit was een zeer mooie park met verschillende kenmerken. Het had een park maar ook leek het soms een natuurgebied. Ook had het een beeldveldje. Ik vind het wel mooi dat ze zo een groot gebied hiervoor gebruiken omdat je daar toch helemaal tot rust kan komen. Ook zag je er veel kunst wat je kon bekijken. Hierna zijn wij weer teruggegaan naar het station waar wij uitleg kregen over de noord/zuid lijn. Hier kregen wij een duidelijke uitleg wat best interessant was, je kreeg bijvoorbeeld te horen dat de boorkop een diameter van 7 meter had en dat het word gegraven door specialisten uit Duitsland. Hierna kregen wij ook nog een film te zien over de Noord/zuid lijn , dit vond ik zeer interessant. Ik vond dit vooral ook interessant omdat de Noord/zuid lijn veel risco`s mee brengt bij een deel van de lijn waarbij ze onderdoor huizen moeten graven.

Dit was mijn dag Amsterdam, ik vond het leuk om hier een bezoek aan te brengen!

 Culemborg

10:09, 22/10/2010 .. 0 comments .. Link

Op donderdag 21 Oktober 2010 zijn wij naar Culemborg gegaan. We kregen eerst uitleg over de wijk in een kerk, dit vond ik in het begin interessant maar op en duur vond ik het iets te lang duren en verloor ik mijn aandacht. Hierna zijn we naar de wijk wezen kijken. Ik vond het wel een mooie wijk maar ook een aparte wijk. De wijk had veel kleur en schuine daken met een hoek van 90 graden. De huizen hadden vegetatie daken. Dit was bedoelt om het water vast te houden, dus een zeer slim idee. Ook kwam de sociale controle naar voren. De wijk heeft gezamelijk een stuk groen waar heel de buurt voor moest zorgen. Dit vind ik altijd wel wat hebben aan een wijk omdat je zo toch 1 buurt vormt. De buurt ziet er langs boven wel wat rommelig uit, maar dit heeft ook weer wat. Ik zou er niet willen wonen omdat de architectuur niet helemaal mijn smaak is omdat het niet een vaste structuur heeft.

De excursieweek was goed verlopen ondanks de regen. Ik vond het een leuke week, soms ook erg vermoeiend.

Ook heb ik veel foto`s gemaakt in deze week maar die kon ik niet toevoegen in dit blog, de reden hiervoor is dat ik te weinig ruimte heb dus waarschijnlijk teveel pixels heb gebruikt. Ik kan de foto`s wel apart sturen in een mailtje.

 Rotterdam

08:09, 22/10/2010 .. 0 comments .. Link

Dinsdag 19 oktober 2010 zijn wij met de excursie week naar Rotterdam gegaan. Ik zat in Groepje 5 en had als begeleider Suzanne. We begonnen bij een rondleiding door Vreewijk. Deze wijk was bedoelt om het dorpgevoel te behouden, daarom trok het erg veel zeeuwen en brabanders aan. Het werd een soort arbeiderswijk. De huizen binnen de wijk hadden schuine daken, dit was omdat de bedenker van de wijk dacht dat het in Nederland vaak slecht weer zou zijn. Dankzij de schuine daken zou het regenwater en sneeuw makkelijk van het dak af kunnen stromen. De huizen waren smal maar hadden een redelijk grote tuin. Dit was bedoelt omdat de zeeuwen en brabanders dan nog steeds hun eigen producten konden verbouwen in hun achtertuin. In de wijk is veel groen aanwezig en ook een aantal bleekveldjes tussen de huizen. Dit waren grasveldjes waar ze vroeger hun kleden etc. lieten drogen omdat ze daar thuis geen plek of ruimte voor hadden. Hier onder zie je zo een bleekveldje op de afbeelding: 

Hierna zijn wij naar de kop van zuid gegaan. Hier hebben wij foto`s gemaakt en de gebouwen bekeken. Er word nog veel verbouwd op de pier en het zal nog wel een paar jaar duren voordat alles klaar is daar. Je zag heel veel hoogbouw waaronder veel bedrijfspanten. De kop van zuid heeft natuurlijk een mooi hotel/restaurant New York. Dit is een erg druk bezocht gebouw.

Hierna zijn we naar het CIC gegaan, hier kregen wij uitleg van een ex-nhtv student. Dit vond ik wel interessant omdat je van hem te horen kreeg welke beroepen hij heeft gedaan, dus welke beroepen ik ook kan worden.

Na het CIC zijn we richting le Medi gegaan. Een wijk met meerdere culturen. Dit kon je al zien aan de bogen die zijn aangebracht aan het gebouw. Het was een vrolijke wijk met veel kleuren en planten. Hierdoor gaf de wijk wel een bepaalde sfeer. Ook was er genoeg veilige speelruimte voor de kinderen , want in het midden van het gebouw was een pleintje waar geen verkeer was.

Mijn mening: Ik vond het interessant om naar Rotterdam te gaan, hierdoor ontdekte ik meerdere dingen over de opleiding en werd het me allemaal duidelijker. Vreewijk vond ik zeker leuk om te kijken, omdat je zo kon zien hoe ze het dorpsgevoel in een stad probeerde te plaatsen en dat interesseert mij wel. Ook vond ik de Kop van Zuid heel mooi door de hoge gebouwen. De informatie die wij bij het CIC kregen was zeer interessant doordat hij alles goed uitlegde wat hij allemaal had gegaan in zijn carriere. Ook le medi vond ik leuk om te kijken omdat je zo zag hoe ze een wijk probeerde te maken voor andere culturen.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Amsterdam
Culemborg
Rotterdam

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer