Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn Allermooiste Zus

Mijn Allermooiste Zus - Mei 2014

19:19, 6/5/2014 .. 0 comments .. Link


' Bier en Anjovis '

29/04/14

Blijkbaar kan ik weer niet veel meer dan typen en de boel op papier krijgen. Als ik niet depressief word van de hele situatie dan word ik het wel hiervan. Het feit dat er al weken geen creatief idee uit mn vingers komt.
Suus zag er goed uit vh weekend. Zondag zijn we daar even langs geweest, @Didam. Of we een dvdtje mee konden nemen die een beetje bij het weer past. De avond en de dag daarvoor zijn we met zn twee op pad geweest hier in Arnhem. We hebben gezellig meegedaan met de eerste echte Koningsdag. Heerlijk over de Hommelse Markt gestruind en leuke dingetjes geshopt. Genoten van de Brasilliaanse verkleedde hollandse Brass Band, die konden het wel! Uiteindelijk op Gele Rijders Plein beland. Jamy dr broertjes kwamen ons nog even vergezellen met aanhang en de hele vriendengroep, hups meteen vlaggen op de wangen en nieuwe glazen bier in d handen. Was echt gezellig. Even een momentje lekker vergeten en genieten van het heerlijke weer dat we hadden.
Uiteindelijk thuis beland voor een happie en een onwijs nodige plas.
De bel gaat. Huh...?
Een hoogzwangere Toy en Jeroen. Wat een verrassing! Echt leuk, of we nog even meekwamen naar Caspar. Een buurvrouw van hen moest optreden a la Sing & Songwriter. Nog leuk met haar man gesproken, die kwam eigenlijk gewoon bij ons zitten, want die kende Toy en Jeroen natuurlijk ook. Op het terras waren ook Toke, Anjo en Angelique van de muziek. Lekker biertjes gedronken en genoten van de verschillende bandjes. Nog voorgesteld om Anjo's achternaam Bosman te laten veranderen in Vis. Iedereen in een scheur gekregen. Is toch makkelijk voor als je niet weet wat je op je pizza wilt....? Wat een paar biertjes al niet doen.
Avond afgesloten met frietjes met de hele bende bij ons thuis.

Vanavond gaan we weer voor een drie of vierdaagse logeerpartij in Utrecht. Dr zitten her en der ook nog etalages tussen maar die krijg ik wel af. Benieuwd naar Suus. Hoe ze zich voelt enz. Want vandaag gaat kuur nummer 3 erin en dan is het over n dag of tien opnieuw onderzoeken of dat de boel echt aanslaat. CT-Scan.

Ik staar naar mn werknaam van dit document.
Precies zoals ik me voel.
Leeg.

[...]

30/04/14

Stom. Althans, als je over alles nadenkt wel. Ik ben geen filosoof. Ik kan niet alleen zitten thuis tv kijken en over de mooie dingen en alle grote problemen in de wereld peinzen. Wat ik wel weet is dat ik soms te lang stil sta. Of liever gezegd stil zit. Wat ik net op de app tegen een goeie vriendin van me zeg, mn zusje noem ik haar: " niks gaat zonder nadenken. N uber emotionele rollercoaster dit. Niet normaal. Ik kan janken om elke film. Ik ben elk moment vrolijk en verdrietig. Fijne momenten zijn er wel maar dan steeds is er die kater in je achterhoofd, zo van jah leuk dat alle bloedwaarden goed zijn, leuk dat ze aan dr 3e kuur mag beginnen.....maar ze wordt er niet beter van. " Een wrede constatering, dat is wat ik er van vind.Mijn Allermooiste Zus - April 2014

06:03, 1/4/2014 .. 0 comments .. Link

01/4/2014

20:25u: vandaag geprobeerd weer aan m'n tekeningen te gaan zitten maar nee hoor... inspiratie nul komma nul. Marga belde nog vanmiddag en helemaal up to date gebracht. Ze durfde zelf pa en ma of patrick ook niet te bellen. De Klaasens zijn ook helemaal van slag, iedereen. Je verandert er niets aan, je staat ermee op en gaat ermee naar bed. En Suusje maar vechten, vechten, vechten. Energie besparen. Kom op! Door die verdomde Chemo kuur heen. En dan...!? En dan hopen dat het aanslaat en dat we inderdaad van een klein succesje mogen spreken. Voor nu, staan we weer aan de grens te wachten tot we nieuws hebben en verder kunnen. Een onzichtbare mist houd ons in zijn greep. Vertroebelt alles. Zorgt er voor dat we triest worden. Neerslachtig. Het is moeilijk om dit soort momenten los te laten.

Vanavond lekker maaltje gemaakt. Kreeg het ineens te pakken, want realiseerde me dat Suus helemaal niet meer hier naartoe komt met de kleintjes. Jamy troost me. We maken mooie, gemaakte ' kijk ons eens schik hebben in de keuken ' kook-foto's en die sturen we naar Suus. Tranen nog net op tijd weg gepoetst.

Zo dadelijk weer naar Utrecht. De boel alweer uitgezocht en gepakt. Jamez is van het samenstellen. 3 dagen, dus 3 mooie setjes. Plus 1 extra voor als het mooi weer wordt. 2 koffers staan klaar :) Nou, let's go dan maar.

'S Avonds rond 21:00 rijden we weg vanuit Arnhem. Voor het eerst in dagen weer zelf gereden. Eenmaal aangekomen, zien we op de night-cam dat Suus al lekker in bed ligt maar nog volop ligt te appen en te smsen. Dus ik stuur haar een appje met ' Big brother is watching you! Ga es slapen jij ' Ze antwoord terug met ' Hola ' en begint uitbundig te zwaaien. Hahaha dat was grappig, ik ga naar boven om dr toch nog even een fijne knuffel te geven. Heel ff met r gepraat. Fijn!

' Kluivert '

02/4/2014

Wauuuw wat een huis vol met bloemen. Overal waar je kijkt mooie grote boeketten heerlijk geurende bloemen. En de kaartjes. Zo.onwijs.veel. Ik besluit om de boel maar eens op te gaan hangen aan een groot lint, wel een beetje Kerst-gevoel maar dat vond ze helemaal prima.
Nieuwe plannen gemaakt, nieuw, groot memo-bord voor alleen Patrick en Suus zodat ze hun afspraken goed en overzichtelijk kunnen opschrijven.
Suus besluit zelf om de tassen met kado's die er nog staan uit te gaan pakken. Elk ding dat ze uitpakt is een ' oooww wat mooi! ' of een ' aaah das lief zeg ' waardig. Steevast gevolgd door een ' kijk dan Lieverd, mooi he....? ' Uiteindelijk alles bij elkaar gelegd en een mooie foto gemaakt. En dan begint het ontcijferen. Ja, want stel je voor dat degene die het kado heeft gegeven geen mooi bedank kaartje / appje krijgt. Hele mooie familie foto's gemaakt. Uitgeput kruipt ze weer onder de wol en laat zich de aankomende twee uren niet horen. Voorbereiden en koken, Sophietje ophalen, Louisa verschonen, voeden. Kruikjes opnieuw warm maken. Tafel dekken. We hebben zo gemazzeld want afgelopen maandag zijn ze vergeten de lamsracks uit de vriezer te halen dus die heb ik heerlijk gegrild. Uit de kamer hoor ik ' mmhhh dat ruikt lekker! '
Een waar feestje voor Sophia. Mama komt aan tafel zitten om mee te eten. Als een echt gezin. Je merkt hoe Sophia dan opleeft. Ze vindt het zó fijn dat mama naast haar zit dat ze extra braaf haar eten opeet en tussen elke hap door een deel van de liedjes zingt die ze leert op het kinderdagverblijf. Of gewoon alles door elkaar: ' Oh Denneboom & Papegaaitje leef je nog '

Suus geniet. Voor de show eten met mes en vork terwijl er een huge bot aan zit. Elke hap laat ze aan ons weten hoezeer ze ervan geniet met een lange ' mmmmhhh ' en ' ochhhh zo lekker '
Dan realiseert ze zich dat snijden niet meer zo makkelijk gaat en neemt het heft, of on dit geval het bot, in eigen / beide handen. In huis genieten we nu van een heerlijk smikkelende Suus. En hoe toepasselijk, maar tegenover me zit nu dus Patrick en Kluivert. Wat een genot!
Heb afgelopen week deze foto's over de ' Family & Friends ' app groep gestuurd en iedereen mee laten genieten.

' Als een verjaardag '

03/4/2014

Donderdag. Louisa is flink bezig geweest vannacht. Elk uur gillen. Wauw. Dat was niet fijn slapen. Uiteindelijk wel nog n paar uurtjes mee kunnen pikken. Vandaag weer gewerkt @Tippie. Veel te doen maar daardoor ging de dag lekker snel. Suus had n leuk vooruitzicht want Lieke zou kmen rond 20:00. Dat betekent, net als Jamy altijd doet met nachtdienst, voorslapen. Vanaf 17:30 ging ze lekker doezelen om vervolgens 2 uurtjes te slapen. Ze heeft zich nog wel tegoed gedaan aan de left overs lamsrack en bloemkool. Petje heeft heerlijke Chinees gehaald bij de Chief. Sophia deed n beetje moeilijk met eten. Ze had namelijk ook niet lekker geslapen maar ' gerust ' Het kind was tijdens het eten zo moe dat ze van lamlendigheid niet wist waar ze zin in had. Dus, lekker naar bedje mevrouwtje!
20:11 Lieke staat voor de deur en Suus is net wakker. Ze leeft helemaal op. Op de rand van haar bed praat ze honderduit en heeft het hoogste woord. Enthousiast, omdat we Suus zo lekker ouderwets zien opleven praten en lachen we met z'n vieren om allerlei anekdotes. Geen moment van ziekte te bekennen. Ze praat, drinkt en eet kleine beetjes tot ruim 22:00 en dan gaat ze liggen. Wij kijken mekaar voorzichtig aan zo van, chips, ze waarschuwt Lieke toch wel zelf als het teveel wordt he...En alsof ze onze gedachten leest, roept ze meteen, ' nee ik ben niet moe, ik moet alleen even gaan liggen. ' Een avond alsof je op een verjaardag zit. Ouderwetse gezelligheid.

' Verrassingen '

04/4/2014

Vandaag gaan Petje en ik er even uit. Ik trakteer hem op de lunch, hij trakteert vanavond tijdens het diner. En tussendoor trakteren we onszelf met nieuwe kleding :)
Onderweg naar Doetinchem nog even wat dingetjes doorgenomen. Hoe hij de situatie ziet.
Tijdens de lunch genieten we van een slagers gehaktbal en 3 eitjes met kaas en ham. Heerlijk! Even de boel de boel laten en daarna op naar de winkel van Wil Klaasen Mode, zoals Pet altijd zegt, da's een echte snoepwinkel. Was wel even benieuwd hoe de Klaasens zouden reageren aangezien Patrick niet echt behoefte had om steeds weer het hele verhaal opnieuw te moeten vertellen. Hele mooie blazer combinatie gekocht, Fugŕto met een mooie bijpassende corneliani, een super chino van PT01 en nog een heel mooi truitje van Gran Sasso. Ik zo, Pet ik waarschuw je vast, zodra je die dingen aan hebt, ben je verkocht. E voila :) Top-Outfit!
Tussendoor had Patrick nog een erg bijzonder verhaal. Of eerder een soort van wens.
Hij vertelde tijdens het eitjes-eten, wat hij echt heel erg graag nog een keer zou willen.
Dus ik vroeg: " Wat dan, waar denk je aan...? " Toen antwoordde hij:
" Oke, dit is misschien wel heel voorbarig. Maar ik heb een wens. Een wens voor Suzanne. " 


Eenmaal weer terug in Utrecht wachtte Patick nog een hele leuke verrassing. Een kado, mooi verpakt in zijn Wil Klaasen Mode tas die hij de hele tijd bij zich gehad heeft. Maar.... Hoe kan dat nou, zou die zich vergist hebben....? Ik snap dr niks van, en al dat soort kreten. Suus, quasi geďnteresseerd vraagt aan Pet " Lieverd wat heb je voor moois gekocht....? Maak anders eens even open, laat es zien....? " Alles wordt op de i-pad vastgelegd. De blik van Patrick naar ons toe, zo van hoe kan dat nou. Suus die een mode magazine voor zich houdt zodat ze haar lach kan verbergen. Pa en ma die glimlachend het tafereel gadeslaan, alle mooie momenten komen nu terug van hoe wij Sinterklaas of Kerst vierden. Uiteindelijk de lach van oor tot oor op patick zn gezicht. He!! Ja maar dat shirt heb ik toch niet gekocht!! Nee, dat klopt. Het was een verrassing van Suusje. Via whats app op de hoogte gehouden door mij, keuzes werden gemaakt door foto's die ze doorgestuurd kreeg. Transacties werden gedaan toen Patrick in de kleedkamer stond en koortsachtig werd het shirt netjes ingevouwen, verpakt en voorzien van een mooi cadeau papiertje. Ze wilde gewoon graag iets moois kopen voor dr man. De stille, emotionele en alleszeggende knuffel die volgde, was voelbaar aanwezig bij iedereen op dat moment op nummer 104.

's Avonds naar de Goedheyd, Robert Jan die wachtte ons al op. Heerlijk, alles mooi in stijl, lekkere entourage, n soort huiskamer stijl, en wat een eten....! Het verrassingsmenu met alledrie een wijn arrangement. WAUW. Nog nooit zulke bijzonder combi's gegeten waarbij de wijn compleet verandert. Serieus een dag van verrassingen.

5/4/14

Weekend weer in Arnhem.
Jamy werken, ik trainen, ff lekker uitlaatklepperen. Samen met Jeroen en Seef.
Met als gevolg een helse spierpijn de hele week daarna.

6/04/14

Zondag heerlijk uitgeslapen, dat was nodig en zeer welkom. Nadat Jamez naar dr werk ging ben ik naar Jouke & Karin gegaan. Even eruit. Alleen maar vertellen, heel veel vertellen. Enj tussendoor lekker hapjes eten, mooie foto's maken van Elin en weer verder vertellen. Uiteindelijk naar m'n schoonouders @Elden voor een kom soep. Altijd meer dan welkom daar dus da's echt top.

7/04/14

Maandag. Wat een baaldag. Wéér helemaal niks uit de vingers gekomen. Toch van plan om weer de boel op te pakken maar OMG wat een drempel voor de creatieve vingers. Papier. Potlood. Verder niks. Ik zou nog boodschappen doen. Dus toen Jamy thuiskwam zei ik: " hmmm heb jij ook zo'n zin in lamskoteletten....? " Ze wist meteen hoe laat het was. Tijd voor de Blauwe Hoek! Heerlijk gekookt al zeg ik het zelf.

8/04/14

Dinsdag: Suus start met chemo deel 2. Heel benieuwd hoe alles zal verlopen. Spannend?
Ja, enorm. Etalage gemaakt @Arnhem.

9/04/14

Woensdag, etalage dag Hoofddorp. Jamy heeft 2 nachtdiensten, dus die is weer onderweg naar Arnhem. Vreemde gewaarwording want de laatste keer dat ik daar was, toen zouden we de uitslag nog te horen krijgen. Volle hoop op een goede afloop met alleen maar Zon in de Kop. Tja. En dan zie je de bedroefde, bezorgde gezichten van de Hoofddorpse collega's. Stemming in het begin is triest, maar kan gelukkig lekker doorwerken en de boel van me afzetten. Eenmaal onderweg naar huis begint het grote nadenken weer. Bah.
Reality-check: Sophietje komt thuis vh KdV. Heerlijk, ff ontladen en ze danst en springt door het huis. Helemaal uitgelaten! Geen idee meer wat er gegeten is. Vast iets met frietjes.... ;)

10/4/14

Donderdag, Tippie. Flink werk voor de boeg. Collega's blijven vragen. Is niet vervelend maar wel confronterend af en toe. Weer alles opnieuw uitleggen. Weer vertellen ja, ze gaat eraan dood. Aanhoren hoeveel mensen zij kennen die ook kanker hebben. En als een soort deken van zwartgallige humor dan meteen die tekst over je heen van " ow maar die en die zijn er niet aan dood gegaan. Die zijn wel beter geworden." En dan dat moment van stilte. Raar dat mensen die informatie willen hebben toch....? Zeker willen weten dat iemand doodgaat. Niet dat het maar een griepje is ofzo. Zo van, jah nee dan is het inderdaad wel erg, heftig zeg! Echt kut voor jullie! Misschien nog maar een jaar zeg je.....? Oh, oke.... " En bedankt voor je medeleven... Ik ga maar aan de slag.
Eenmaal thuis eigenlijk hartstikke kapot. Maar Dion en Bionda toch nog even uitgenodigd voor t eten, lekker friet ( wauw, alweer?) En passant, blij met m'n nieuwe Pelle-Coup :)

11/4/14

Vrijdag. Lekker gegeten bij het nieuwe pizzatentje naast Zilli. Erg mooi van binnen en gespecialiseerd in de heerlijkste pizza's. Thuis wederom helemaal uitgeblust. Hop, bijslapen.

12/4/14

Zaterdag. Verjaardag vieren van Nick, de neef van Jamy. Op naar Eindhoven.

13/4/14

Zondag. Afgesproken met Caat en Evelien om met zn vieren te gaan lunchen @Metropool. Caat gaat trouwen én inmiddels zijn ze nu op 27 weken. Was echt fijn om hem weer es te spreken aangezien hij voor werk in Frankfurt woont tegenwoordig. Afgesproken dat we elke lunch die we gaan hebben in de toekomst, dat we een nieuwtje hebben voor elkaar.

Vandaag, woensdag 16 april

Sophia, zingend en half spelend met haar eten: Ome Nies, dit is echt heeeeel lekker. Dit is echt heeerlijk!!! Wat moesten we lachen :D
Lieke komt 's avonds. Weer voelt het als een ouderwetse verjaardag. Suus is nuchter over dr ziekte en we pakken echt de momenten. Ze heeft vandaag een tijdschrift gekocht over Italië. Kan ze zich vast een beetje gaan inlezen voor van de zomer. Ik blijf mooie berichten ontvangen van bezorgde cursisten. Blijkt dat er al een goed aantal is gestopt omdat ik de les niet meer geef /:D Hulde.

    ' Pizza's & eiwitten '

21/4/14

Pasen 2014. Zo onwijs anders. Echt weer een enorme reality-check. Patrick, onderweg naar Sugo, in de auto zegt ie: " dit voelt zoooo ontzettend onwerkelijk want eigenlijk is alles zoals het nu is zeg maar ' normaal ' want als we straks naar Utrecht gaan is het allemaal goed, van het weekend zijn we weer lekker in Didam en voelt het ook weer net als nu, normaal. Maar dat is het niet. Dit is misschien wel de laatste keer zo. Volgend jaar is alles anders." Shit.

De afgelopen week was 50/50 veel gedaan en veel gezeten. Handen in je haar, jah wat moet je dan. Vaste routine, vaste tijdstippen. Louisa groeit als kool, Sophia wordt met de dag wijzer. Wij doen ons ding. We zorgen dat we er op tijd zijn voor de Janssens. We zien hoe Suus opleeft als er bezoek komt. Zoals bijvoorbeeld de familie Klaasen die even langs kwam in Utrecht. Lieke, met een grote pan soep voorop de fiets. Berichten van Aldo en Veronique vanuit the States. Allemaal zo lief.

Suus staart de laatste tijd veel. Helemaal van de wereld, helemaal in haar eigen wereld. Alsof ze alles in zich opneemt, herinneringen opslaat. Alsof ze de tijd heel even apart neemt, en in haar hoofd alles doorspreekt. Alsof ze onderhandelt. Alles voorbereid. Die diepe, starende ogen. En dan die kleine schoudertjes die constant tegen het alsmaar mager wordende vrouwenlijfje lijken te zeggen, hup! Dr onder jullie!! Dan komen we wel bij de tafel. Even uitrusten en weer een hapje proberen te eten. +15 kilo reeds afgevallen. Waarvan de afgelopen week 3,5. Eten en eiwitten Suus. Kom op, metselen. Dan maar ruzie maken, had ze gezegd vorige week, maar jullie moeten het desnoods echt in mij proppen. Anders houd ik de kuur niet vol.
We rijden terug met een pizza en vier glimmende aluminium bakken afgeladen vol met de heerlijkste pasta's van meneer Sugo.

Na het eten schuifelt Suus met moeite richting de bank en uitgeput ploft ze neer. Sophia wil graag verstoppertje doen onder de dekens met mama. Maar mama wil alleen maar liggen. Grote tranen rollen langs oma d'r gezicht als ze Louisa op de arm heeft. Ik geef haar een velletje keukenpapier zodat ze stiekem de tranen kan verbloemen. " Niet doen, mama, dat hoeft niet nu. Niet nu Suus hier is. Morgen mogen we huilen. Nu zijn we Sterk."

21:03 Op tv draait de meesterlijke film Intouchable. Suus zit rechtop op de bank. Tijd voor de medicijnen. Kleine Louisa hier naast mij wordt verschoond en ze laat merken dat ze dat totaal geen prettige bezigheid vindt na ruim een half uur lekker bij oma gelegen te hebben. Sophia is lekker aant wildebrassen op de bank. Heen en weer, op en af. Per ongeluk stoot ze tegen Suzanne aan die vervolgens vloekt vd pijn. Het zal ook voor een deel met de chemo te maken hebben. De reactie. Het niets kunnen verdragen. Geen weerstand. Geen focus. Het enige dat ze wel is, moe zijn. Moe van alles. Godverd.... Zo dapper. Shit.

Sophietje gaat lekker naar bed nu. Veel te laat maar goed. Vanochtend heeft ze dan ook goed dr best gedaan en heerlijk uitgeslapen.


' Lachen '

24/4/14

Een mooie lentedag. Tijd voor de mooie kleren na het werk in Amsterdam. Eigenlijk niet de bedoeling maar ook de fijne dingen moeten af en toe op papier. Heerlijke avond vanavond. Lekker afleiding. Shoppen met mn mooierd, mn nieuwe schoenen opgehaald en lekker spontaan n hapje eten in de stad en hopen dat er niet een bekende langskomt vragen en zeuren hoe het er nu voorstaat met de hele situatie. Maar toch lucht het een beetje op om dr over te vertellen.
Kan dr steeds maar niet / moeilijk aan wennen dat ze dr straks niet meer is. Mijn god, laat die verdomde kutkuren aanslaan. Het zou gewoon een stukje rechtvaardigheid zijn in de strijd. En het is niet eens een strijd. Het is een al ingevulde, fucking omgekochte race tegen de tijd. Weet je wel, zo'n spelletje waar je dmv over klokjes heen rijden, tijd kunt kopen. Weer 3 seconden erbij, poef 12 seconden erbij. Het is een stomme film waar we in zitten. Eentje waar je niets in kunt horen maar alleen maar beeld voorbij ziet gaan. Met stukjes om te lachen. Ja ja. We lachen ons rot.

De afgelopen dagen waren ook weer zo-zo.Woensdag was ik in Didam, etalage bij Jansen. De dames waren meegaand. Gelukkig niet teveel gekletst maar lekker doorwerken. Fijn de avond met zn tweeen doorgebracht, veel gepraat over Suus.

 

 Mijn Allermooiste Zus - Maart 2014

10:16, 30/3/2014 .. 0 comments .. Link

‘ Slecht nieuws ‘ 

18/3/14

 di-avond, 22:00u: salsa lesgeven. Jamy komt vlak voor het einde binnen. Ze heeft de tranen in de ogen en zegt: ik heb heel slecht nieuws over Suus. Hals over kop naar Utrecht, thuis de nodige dingen meegenomen. 23:00u: Utrecht. Pa+Ma, Petje, RJ, Sophietje. Grote neerwaartse stemming, erg depressieve sfeer. Situatie rondom Suus is niet goed. Kwaadaardige kankercellen in de lever-uitzaaiing naar de lever toe. Morgen nieuw onderzoek. Kapot. Naar bed 01:30u. RJ+Petje drinken met zn 2-en een hele fles Whisky.

 

‘ Puur Geluk ‘

 19/3/14

woensdag, overdag. Planning maken. RJ zet mij af op station + van daaruit naar Hoofddorp voor etalage @Hulst. Jamy rijdt naar Arnhem + nog paar uurtjes slaap meepikken. Zinnen verzetten. Eenmaal aangekomen in Hoofddorp begint de zon te schijnen en ik schrijf enthousiast een bericht dat de zon staat voor Goed Nieuws in ziekenhuizen. Hoop houden! 14:30u: als ‘n malle doorgewerkt. Ze zouden nu in het familiegesprek moeten zitten. Zenuwen gieren door m’n lijf in de trein terug. 15:40 nog geen bericht. Ik heb de bus gepakt naar Huize Janssen. RJ geďnformeerd of hij misschien al nieuws had. Nee. Ik kom aangelopen en tot mijn verbazing maakt Erik open. Lieke is d’r ook. Of ik al gebeld was door Patrick. Tranen schieten in zijn ogen. “ Moet je dit nou echt van ons horen, Maurice.... Nee toch...?? “ Ik zeg, ik ben nog niet gebeld, ze zitten waarschijnlijk nog steeds in gesprek hoor...Het komt vast goed..! “

Lieke en Erik pakken mij vast en zeggen, “ bereid je maar vast voor, Maurice. Het komt niet meer goed met Suzanne. Wij zijn net een kwartier geleden gebeld door Patrick...”

Ik ga zitten. Verbijsterd. Wat, denk ik bij mezelf. 

Ik zie ons namelijk nog steeds met z’n allen lopen@Como-meer vorig jaar. Puur Geluk, zou Petje zeggen.

Tik-tak, tik-tak, klinkt het door mijn hoofd. Tik-tak.

 

Als in een soort film. Zo van, elk moment door kunnen spoelen. Scčnes skippen. En uitzetten als je geen zin meer hebt. Of een nieuwe, verse DVD erin. Echt niet. 16:30. Pa+ma komen thuis met een taxi vanuit UMC. Papa huilt als een klein kind. Ontroostbare dikke tranen. Mama...ach mama... de machteloosheid in haar ogen. Ze moet haar dochter weg gaan brengen. Ver-schrik-ke-lijk. Dit is zo oneerlijk... een omgekeerde realiteit.

Het besef is er nog steeds niet. Jamy gebeld, Jouke en Ka. Jamez gaat zsm naar huis van d’r werk, en komt dan richting Utrecht. Werk afbellen. Tijd inplannen. Logistiek. Lieke + Erik zorgen voor soep, broodjes en gespreksstof. RJ komt. Verslagenheid. Nu pas begrijp ik ook de droom met Suus die ik had, een dikke maand geleden.

‘ De witte Dingetjes ‘

 

‘ We zitten ergens op het terras met z’n tweeën rond 23:00u ’s avonds. Nog steeds volop bedrijvigheid, mensen die in hun zomerkleding over de boulevards flaneren, wij allebei aan een glaasje wijn. Alsof we het nachtleven van Barcelona omarmen. “ Heerlijk hier he, Mies”, zegt ze en ze kijkt volledig ontspannen omhoog naar de sterren die aan de hemel gloeien. “ En het vuurwerk begint zo “, zeg ik en we nemen een slokje van onze wijn. “ Ik vind het zo onwijs gezellig hier, Mies “, zegt ze, “ maar nu moet ik gaan hoor.” “ Maar waarom moet je gaan dan? Want dan mis je het vuurwerk!” hoor ik mezelf zeggen. Maar ze staat al op en geeft mij een knuffel. “ Lieve Mies, het is tijd voor mij om te gaan, want ik moet ook nog die witte dingetjes maken. Het is echt tijd om te gaan.” Dan laat ze me los, en weg is ze, waar ik ook kijk. Ik raak overstuur. Ik schreeuw dat ze moet blijven. ‘ 

Huilend en in paniek word ik wakker gemaakt door Jamy. “ Ze moet gaan want anders krijgt ze de witte dingetjes niet af! “ roep ik half wakker, terwijl de tranen over mijn wangen stromen. “ Welke witte dingetjes, schat “, vraagt Jamy.

Toen wist ik het niet. Maar ik denk dat ze toen al bedoelde, dat de rouwkaarten op tijd gemaakt moeten worden. Met Suus d’r vooruitziende blik kan dit maar zo kloppen. Die witte dingetjes... 

17:15u Jamy komt aan @Huize Janssen. Mijn besef komt. We vliegen elkaar om de nek en ik stort finaal in. Huilen. Schreeuwen. Diepe ellende. 

18:00u Patrick komt thuis met Sophia op de arm. Eén brok ellende. We omhelzen elkaar.

Buiten met Petje + RJ. Petje begint te vertellen. “ Ik raak mijn Alles kwijt ‘, zegt hij. “ Ze probeerde me vanmiddag zelfs nog te troosten. Mevrouw Janssen, had de arts gezegd, we kunnen U niet beter maken. Wat, niet beter maken, had Suus gezegd. En waarom dan niet?! Levertransplantatie kon niet, darm operatie kon niet, bestraling helpt niet, chemo kan slechts het proces vertragen, mits de kuur aanslaat. We kunnen proberen om te verlengen. “ Ik proef Petje zijn ondertoon hierin. Het liefst trapt ie nu alles kapot wat hem voor de voeten komt. 

Reality-check: Sophia die binnen met Oma en Tante Jamy zit en roept. HALLO! IK ZIT BINNEN!! Of zoiets. Wij zwaaien terug met een gemaakt glimlach. 18:30u Toch maar wat eten. Frietjes gehaald bij de vernieuwde Vork. Voor een weeshuis gehaald maar alles ging op, iedereen had blijkbaar trek. 19:00 Petje gaat, met de boodschappen van RJ, op verzoek van Suus, naar het UMC. Hij eet dan ook niet mee met ons want ze gaan een ouderwets en een ieder bekend, ‘ Lopend Buffet voor Twee ‘ maken. Suus wilde graag een gezellige avond. Petje stalt alle hapjes uit, een mooie fles bubbels, camping smoking aan, een hele foute DVD op de achtergrond, en trots kruipt hij naast Suus in bed. Als Suus wakker wordt zegt Petje: “ Moet je nou es kijken wat die gekke RJ allemaal heeft meegenomen :)

Een hele bijzondere en emotionele foto van hen twee wordt verstuurd naar de naasten.

 ‘ W E E K ‘

20/3/14

do ochtend, 08:15u wakker geworden van Sophia die is lekker druk aan ‘t doen. Jamy + Mams geven afwisselend de fles aan Louisa, 00:00u / 03:00 / 06:00 etc. Vanochtend vertelde Petje aan de telefoon over de nacht ervoor: “ Dit zijn Wij, dit is Mijn Alles. Hier leef ik voor. Dit is ons moment en dat pakt helemaal niemand van ons af. “ Ook nog een hele mooie SMS gekregen van Suus. Hoe dankbaar en ze is en hoeveel ze van ons houdt. Lekker slapen moeten wij van haar en een dikke kus. Nog eventjes met Sophia gespeeld en toen ging ze met Oma + Oma Anny naar de Biggetjes op het Kinder Dag Verblijf. Hannie, de hulp in huis, is er ook en die raakt emotioneel door alle verhalen. “ ‘k Ga maar gewoon aan de slag hoor “ 

Anny is ook blijven slapen. Petje mag lekker bij Suus in het ziekenhuis. Vanmiddag horen we meer over evt. behandelingen. Paps stond erop om naar Didam te gaan. Die heeft daar Ans + Henk nog wel opgezocht.  Devastated. Huilend aan de telefoon met mams, om te zeggen dat hij veilig aangekomen was in Didam. Daar hadden wij ook nog wel zorg over.

09:00u: voor het eerst onder toeziend oog van Jamy, met instructies, Louisa verschoond en flesje gegeven. Wat een wondertje! Nu maar weer afwachten. Het is een mooie zonnige dag. Goed of slecht nieuws, het is gewoon een heerlijk Lentedag. Niet teveel nadenken is soms net zo lekker.

Huilen, beseffen, landen.

Aanpakken, logistiek.

Opvangen, huilen, beseffen en weer landen. Nieuwe aanpak. Afwachting.

11:29u: al schrijvende hier met Jamy op de bank, de kleine Louisa heerlijk tegen zich aan. Die maakt kabaal alsof ze weet dat het over een half uurtje alweer feest is. Eten! Het idee van een Memory DVD voor de kleintjes is geboren. 11:36u: Paps is d’r weer. Even een knuffel geven. 13:30u: Petje is thuis en doet z’n verhaal over gisteren. De emoties. De verhalen. De eenzaamheid. De tranen die volgen. Het moment van de foto en het lachen met z’n tweeën. Een waar feestje. Het lopend buffet voor twee. Waar deze W E E K voor staat....??

Wat. Een. Enorme. Klotezooi.

‘ Op bezoek ‘

 14:00u: flesje voor Louisa staat alweer klaar. Uurtje nog. Boodschappen gedaan. Voor het eerst met de kleine Louisa naar de Jumbo. Heel bijzonder moment. Eten gekookt en Sophia opgehaald van het KDV. Sophia helemaal trots: ze krijgt eigenhandig haar jasje aan MET rits! Papa’s Trots! Pa+Ma, Anny+Petje, Sophia+Louisa. Samen aan de pasta. Petje vertelde over Suus, met het eten: “ er was nasi + eitje voor de Gast! “ Petje was overladen en heeft naar eigen zeggen lekker gesmikkeld. Voor Suus stond op het menu, kipfilet, gekookte aardappeltjes en gekookte wortelen. Ze trok daarop haar bekende bedenkelijke gezicht van ‘gadverredamme meen je dat nou’ en zei vervolgens tegen Petje: “ Schat, wat hebben wij nog in het koelkastje? “ Kaasjes, toast, wijn, cerrano ham, olijven noem maar op. Allemaal lachen natuurlijk. Mooi moment. 

Och och Zusje.... dat denk ik vaak de laatste tijd. Louisa is voor het eerst een beetje huilerig. 20:26u: Petje is Sophia aan ’t instoppen, Anny + ik zitten aan tafel. Het kleine ding alarmeert ons op tijd: Volle Broek + Etenstijd! Vanmiddag Suus d’r stem even gehoord over de telefoon. Mijn allermooiste dappere, dappere Zus. Alsof d’r NIKS aan de hand is. “ Komen jullie vanavond ook even langs? Dat zou ik echt heel fijn vinden. “Tranen in mijn ogen als ik de kinderwagen verder duw. Ik kan wel door de grond zakken. Maar, graag!

Nu wachten op Petje en dan is het spullen pakken en gaan. Weekschema staat gepland, Jamy heeft het mooi en overzichtelijk opgeschreven. Geen zorgen, Zus. Pa+ma hebben een heel fijn gesprek gevoerd met de specialist en allerlei manieren doorgenomen om het zo aangenaam en dragelijk mogelijk te maken. Niet alleen voor Suus, maar ook voor zichzelf, Petje, ons.... Dus een zucht van verlichting. Enigszins. 

Ik ben heel bang om Suus dadelijk te gaan opzoeken. Maar het zal ook een heel fijn gevoel met zich mee brengen. Iets vergeten? Nee, nu eerst naar mijn Zus :) 

23:31 weer @Janssens. Ik heb nu zo’n ander beeld dan verwacht...! :) Bijna een illusie, zo goed als ik vond dat ze eruit zag. Heerlijk! Ik denk, we hebben de helft van de tijd gelachen met elkaar om leuke dingen, samen met Suus, Petje en Jamy. Ze was heel zakelijk in het begin. Had ze ook aangegeven: “ sorry als ik nogal stoďcijns overkom, maar dat is nu eenmaal uit zelfbescherming. Dat is nu even mijn verdedigingsmechanisme. “ Zeer begrijpelijk. Maar heerlijk hoe ze erbij lag. Morgen begint de chemo en wie weet hoe we er dan allemaal op reageren. Maar Zus, wat een dappere dodo ben je! En toch aan het einde van het ruim 20 minuten durende bezoek: “ Vond het fijn dat jullie er waren. Dank je wel voor alles, jij + Jamy! En blijf maar foto’s sturen! Vind ik fijn, ben ik er toch een beetje bij. X “

Is toch mooi, of niet dan.... Het was vandaag een goeie dag voor ons allemaal. Een rustige nacht tegemoet gaan. Nu even het luchtalarm stoppen want: 23:46u Voeden...!

 ‘ Vreetzak ‘

 21/3/14

02:45u: schone luier en weer ’n flesje. Daarna ons ‘ even-neuzen’ ritueel en dan afwachten op de wissel van Ronald en Frank. Maar de familie de Boer komt maar niet en oom Mies valt met het kleine ding bijna in slaap in de grote schommelstoel.06:15u: Oeii! Verslapen! Jamez snel Louisa verschonen en ik maak n flesje klaar. 07:45u: We horen Anny + Sophia, dus dat betekent: Actie! Opstaan ging lastig vandaag. 09:15u: Suus even wat leuke filmpjes gestuurd over Sophia die heel trots d’r jas en laarzen aantrekt. Daarna een bericht van Suus terug gekregen: dat ze het een Fantastisch begin van de dag vindt, lekker gaat douchen en zich gaat klaarmaken voor de dag. 09:50 Jamy gaat ff liggen en proberen wat voor te slapen want er komen 3 nachtdiensten aan voor d’r. Daarvoor Sophia weggebracht naar KDV samen met Tante Jamy. Ze is nu al een uurtje aan het puzzelen en spelen. Aankleden en wassen ging ook best snel. Heb van Tante Jamy het ‘ Kleuter-Keuze Menu ‘ geleerd. Die of die. Kiest u maar... Verbazingwekkend trucje. Gisteravond laat nog n tijd met RJ aan de telefoon gehangen. De jongen was zo benauwd geweest over Suus met d’r pijn etc. “ Je weet niet half hoe blij ik ben om dit te horen, dat in ieder geval nu geen pijn meer heeft.” RJ is, net als alle anderen, zeer betrokken. Suus gaat vandaag aan de chemo. Als het goed is krijgt ze bezoek van RJ, Aldo + Veronique. Leuk verhaaltje over die laatste twee:  

‘ Als we in het ziekenhuis zijn, gezellig bij Suus op de kamer, kijkt Petje op zijn horloge. Tien voor tien. “ Aldo en Veronique zitten nu ook in de lucht, dus als het goed is dan... “ “ Niet waar!! “ onderbreekt Suus hem, “ Om twaalf uur gaan ze pas vliegen! “ Wij lachen. Petje maakt tapas klaar. Cerrano-ham, lekker brietje, rode wijn ( die moest ie ook verplicht meenemen van Suus-want dat is gewoon gezellig ) Echt heerlij. En ouderwets happen. Pak ik de één-na-laatste van het bordje hoor ik uit bed: “ Jij vreetzak! “ hahahaha echt Suus he... :D  Nou, nu maar weer ff duimen en denken aan Suus voor vanmiddag.   

Louisa en ik hebben al ’n mooi slaapliedje gemaakt, op de melodie van ‘ hush little darling .... mocking-bird-song ‘

 

‘ Kleine Louisa, slaap maar fijn

wij zullen altijd bij jou zijn...

Papa en Mama die houden van jou

ik denk dat je ze knuffelen zou...

Sophia is jouw grote Zus

geef haar maar een grote Kus...

Opa en Oma zijn ook hierbij

altijd staan ze aan jouw zij...

Lekker klein Boefje, kleine meid

Och, wat hebben wij een mooie tijd...

Wat fijn hoe jij hier bij me ligt

dus doe maar snel je oogjes dicht...

Mooi klein meisje, slaap maar zacht

dan houd ik hier voor jou de wacht... ‘

 

11:28u: even met Anny aan tafel. We zijn aan het luisteren naar de gisteren ‘ stiekem-gemaakte ‘ geluidsfragmenten. Even lachen met Zus. 12:00u: Louisa gewogen en ze weegt al 2420! Dat gaat lekker hoor! Temp: 36.7 dus dat kan niet beter. Hoe zou het er aan toe gaan @UMC kamer 33... Jamez is net wakker geworden en die is begonnen met eitjes bakken. Zo even naar de Jumbo en over ’n uurtje worden w afgelost door Linda. Dan even afstand en bijkomen. Opladen voor volgende week. Maar ik ga dat verschonen en voeden van dat kleine ding nu al missen hoor :)  

‘ Steenstraat-Chinees ‘

 22/3/14

zaterdag 12:15u: Petje belde. Suus is zwaar onder de chemo en ze had n beetje koorts gehad als bij-effect. Dit is op zich best gevaarlijk maar de koorts zakte al snel en er hoefde verder geen arts meer aan te pas te komen. Alles onder controle. Telkens schrik ik me dood als de telefoon gaat. Suus wilde graag de ‘ eerste familie-foto ‘ hebben en die krijgt ze natuurlijk van ons. Petje belt elk uur ff met de behandelend arts / verpleger, om te checken hoe het gaat. Elke verandering roept natuurlijk vragen op. Wij hebben nu ff een brief op gesteld en afspraken maken voor komende week. Eerst nu koffie en broodjes en dan een teken/schilder workshop @Terpentijn. Vanavond lekker dom een filmpje kijken. 21:15u: de workshop was echt leuk om te doen: het was een verjaardagsfeestje, 5 meiden van rond de 10 jr, grappig om ze van alles uit te leggen etc. Zoals altijd meer dan goed voorbereid met m’n lieve Lieve. Daarna Chinees besteld @Steenstraat, en shit shit shit, deze overtreft de Kwong in Didam :) Om 18:00u toch even op de bank liggen. Jamy slaapt voor omdat ze nachtdienst heeft. Ons katje, alsof die het voelt, is heerlijk aanhankelijk en komt te pas en te onpas bij ons liggen. Strak tegen je aan met z’n koppie in je handpalm. Het lijkt ook net een hond. 22:11u: wilde dus lekker film kijken maar werd pas net wakker. Deze week ipad kopen voor pa+ma+nog eentje extra voor Petje zodat we overal kunnen Facetimen. Echt lekker, ff bijkomen. Maar ik mis Louisa!

 ‘ Dag tosti ‘

 23/3/14

zondag, 15:39u: dagboek ingevoerd in de Mac. Petje vertelde nog een leuk verhaal over dat ze langskwamen voor de dagelijkse snack. Dit kan van alles zijn: gevulde koek, tot broodje kroket, een berg snoep of weet ik wat. Voor mij voelt dit nog steeds als een soort laatste avondmaal van een Inmate on Deathrow, maar goed. Of ze een tosti kon krijgen. Petje, naar eigen zeggen, keek nog eens goed naar het onaangeraakte bord crackers met kaas, een gevuld glas Jus d’Orange en had z’n vraagtekens bij de bestelling. Goed, Petje uiteindelijk even naar het thuisfront rond lunchtijd. Eenmaal thuis stapt hij uit z’n auto en warempel een appje van Suus. Een heerlijk opbeurende, positieve foto van een bord met daarop een paar korstjes van wat ooit een tosti was.... Brede, betraande, van oor-tot-oor-glimlach op ons gezicht! Ook dit steken we weer in onze oh zo diepe broekzak...!

 

24/3/14

maandag, 11:58u: ff met pa aan de telefoon. Vertelt over Suus: mooie ontwikkeling, ze heeft zelfs al even over de gang gelopen met de fysio :D Bony, onze kleine zwarte wannabe panter, klaagt om water. Ik ga d’r uit, Jamez heeft d’r wekker tot 13:00u. Koffie + krentenbol, even wat berichten doorgelezen. Dat doet me echt goed, het medeleven van iedereen. Nu weer dagboek bijschrijven. Gisteravond eten @Didam + Ipad gekocht voor pa en ma: een kadootje van Suus, daar had ze al voor gespaard. RJ kocht er meteen eentje voor Petje zodoende kan iedereen lekker met elkaar factimen. 13:20u: lekker even lunchen in de stad en vanavond zuurkool eten @schoonfamilie.

' Half Uurtje '

26/3/14

Woensdag, 10:00u: thuiszorg is reeds gearriveerd, we zitten hier te luisteren naar het gesprek tussen de Mevr. Vd intake, Suus & Pet. Inmiddels aangegeven dat ze even moet liggen na flink kwartier te hebben opgezeten en informatie te hebben verschaft. Pfff.... je had haar moeten zien gniffelen toen die Mevrouw zei, jah U heeft recht op toch wel ehmm... 2 tot 3,9 uur per week. Dat is ongeveer een half uurtje per dag, waarop mijn Zus zei: een half uur....? Oh! En dan moet ik gedoucht zijn en aangekleed...? In zo'n korte tijd ben ik meestal nog maar net uit bed... Er worden nu steeds blikken heen en weer gewisseld tussen Suus en Jamy zo van, zijn we nou nog niet klaar...? :D

Vannacht n beetje onrustig geslapen, want de kleine Louisa was een beetje aan het spoken geweest, Jamy heeft geen oog dicht gedaan en ik heb zo-zo geslapen. Het kleine ding is iig lekker aanwezig. Goed eten goed slapen. Gisteren waren pa en ma er ook: Suus zou namelijk tussen 2 en 4 thuiskomen! Koorts was nog even een bepalende factor of ze wel of niet naar huis mocht: de koorts moet persé onder controle zijn en dus zakken. Gelukkig was dat het geval.

Zelf ben ik aan het werk gegaan in Didam bij, hoe toepasselijk, Jansen-Mode. De dames waren flink onder de indruk, en ik kreeg dan ook een dikke geëmotioneerde knuffel. Na de werkdag: "zelf doen wij niet aan sterkte wensen, zei ik. Wij zijn Douma's en Janssens en die doen aan Succes!"
Dus toen ik weg ging, werd mij en de familie Janssen alle succes van de hele wereld toegewenst :)

Dagelijkse belletje met RJ. Hij vroeg zich af wanneer de tv opgehangen zou kunnen worden, modem plaatsen en de kast sjouwen. Is zeer betrokken bij de familie. Topgosert.

Werk gebeld en gezegd dat ik donderdag gewoon weer in Amsterdam ben.
Vandaag wat dingen ruilen @Vleuterweide, boodschappen doen en een grote agenda kopen.
En Dorien is jarig vandaag, 60 jaren jong! Hieperdepiep!
Daarom waren we gisteren ook al even naar Elden gereden, heel emotioneel ook natuurlijk. Lekker gegeten, soepie en zuurkool met worst. En toen spullen gepakt voor een paar dagen, onze lieve buurvrouw Brenda zorgt voor onze WannaBe Panther. Op naar Utrecht, op naar Suus.

Heel fijn om dr zo n beetje door het huis te zien sloffen, lekker met Sophia en het kleine ding, heerlijk. Mama is thuis....! Mooie foto's gemaakt en doorgestuurd naar de belangstellenden van het groepje Friends Family. Petje heeft het erover om Suus ook gewoon toe te voegen of een nieuwe groep te maken.

10:38u: Dat mens zit dr nog steeds. Suus kan dr ogen bijna niet meer open houden, tis mooi geweest nu hoor. Opzouten gek.

Wat ook leuk was vanochtend, Suus ging lekker op Sophia dr kamertje liggen, en toen ze wakker werd zag ze dus mama als eerste. Dat was ook echt een mooi momentje. Hups, in de broekzak.

' Anders nog iets..? '

Boodschappen gedaan @Vleuterweide met Petje. Wel honderd winkels in voor zaken als douche-zitjes, grote agenda's want ja, geef toe, we zijn wat laat in het jaar voor een agenda :) Setjes kleding wisselen, big ass boodschappen bij de Keurslager. Petje zei, het kan me niet schelen wat het kost, vh weekend gaan wij lekker snacken met zn tweetjes. Wel 9 keer zei de slager; Anders nog iets?? Met een grote smile op zn gezicht waarop patrick dan weer zei, ehm jaahaa ik wil daar nog een bakje van. Ooit voor 70 euro vlees gehaald?? Vandaag dus voor het eerst :)

Flinke dag geweest voor Suus, thuiszorg gesprek dus, smiddags nog een telefoontje vd arts en om 16:00 een oncologisch verpleegkundige. Allerlei lange gesprekken, en steeds weer opnieuw het verhaal doen. Toen zag je op een gegeven moment dat ze dr genoeg van had. Daarna heeft ze wel anderhalf uur gepit. En intussen van alles regelen he, van bankzaken t/ m huishoudelijke taken. Petje heeft teveel aan zn hoofd, ik merk het, Suus, Jamy. Hij gunt zn eigen ook geen tijd om ff n uurtje te gaan liggen. Hij vergeet alles, moet honderd keer checken en logisch ook. Arme kerel.

Lekker hapjes uitgestald, mn dametje hier naast mij op d bank, allemaal lekker beetje chillen en filmpjes / fotootjes checken. De dagen plannen op het grote, maar volgende week door V&D te vervangen whiteboard, dagen indelen, wie is dr wanneer. En dat met prima slokken witte wijn tussendoor. En, heerlijke toastjes met allerlei soorten lekkere salades.

 

' Biefstukken-Liefde '

Suus vanavond over dr eten.
Kon het niet opbrengen om bij ons aan tafel te komen zitten. Sophia had lekker van papa meegekregen, stukje vlees en gebakken aardappeltjes, spinazie a la crème. RJ & Petje zaten aan een wiener schnitzel en suus en ik dus aan de slagersbiefstuk. Wauuuwww wat een traktatie! " "Mies, doe maar alleen de biefstuk en dan in kleine stukjes gesneden." Na moeizaam overeind te zijn gekomen, dan eindelijk het genot. Twee pezige armpjes maneuvreren het dunne vrouwtje op de rand van het bed. Voorzichtig begint een vorkje te prikken in de sappige medium gebakken biefstuk. Dr ogen lijken, sinds het ziektebeeld steeds meer te staren en doordat ze natuurlijk veel is afgevallen, steeds dieper en indringender te worden.... Toch gaan ze een moment dicht terwijl ze het vlees proeft. " hmmmm, dit is ZO lekker....!! ohh...!! Wat heerlijk...." Ze komt bijna tot de helft en dan is de pap op. Slapen, slapen. Maar wat een genot om te zien.

 

' Auto-Pilot ' 

27/03/14

Donderdag, 21:16u: met Louisa lekker op de arm typ ik weer een klein verslag. Vannacht steeds weer wakker geworden, Louisa had blijkbaar zin om steeds een uur voor voeding lawaai te gaan schoppen. Naar mn werk gegaan in Amsterdam, afleiding. Iedereen @Tip was onder de indruk. Logisch ook. Gewoon lekker doorgewerkt en toen weer terug naar Utrecht. Wat krijg je dan een boel tijd om na te denken zeg, in de trein en de bus... Gadver. Zat al bijna in een Peter Langehout bus richting wintersport. Toen toch maar weer het station terug in gelopen op zoek naar halte stadsbus zeg maar. Zo onwijs NIET aan het opletten. Ik moet, als ik dit schrijf zelfs hard mn best doen om te bedenken wat we die avond ook weer gegeten hebben.

Het lijkt echt al een Eeuw geleden zo lang duren de dagen.

28/03/14

Vrijdag. Verder kom ik niet. Wat we gedaan hebben...? Geen idee. We worden een beetje geleefd, apatisch doen we ons ding en spelen met de kleintjes, wassen, verschonen, voeden. Trucjes bedenken om de kleine Sophia lekker aan het eten te houden. Pas als we weer in de auto naar Arnhem zitten begint het grote denken. Dat is het meest verrotte wat er bestaat. Mijn lijf wil dan ook niet meer meedoen. Vaak rijden we de rotondes richting Gamma en autobedrijven, en het eerstvolgende als ik wakker word is dan weer de Apeldoornseweg in Arnhem waar we ons op bevinden. Aanslag op je lijf, dit soort dagen.

Hele emotionele Suus meegemaakt, ff een broer en zus gesprek. Over de zorg die ze heeft over Patrick en de kleintjes. Ze moest er zo van huilen. Hoe moet dat nou verder met Patrick, hij vergeet zoveel en heeft zoveel stress en chaos in zijn hoofd... Oplossingen bedenken, gewoon d'r maar even vasthouden. Heel fijn... Echt heel fijn.

We hebben voor een weeshuis aan eten gemaakt. Pannenkoeken gebakken. Gehaktballetjes nog van gisteren opnieuw warm gemaakt. Trok ze slecht. Weer even afvinken ' gehaktballetjes ' Het lijkt nog steeds allemaal zo onwerkelijk dit. Alsof iemand de automatische piloot aangezet heeft. Maar dan in de trein. Zo'n stilte-coupé waarin je pas door hebt dat het er stil is omdat iedereen fluistert.... en constant een nieuw station wordt omgeroepen.... Braaf stap je uit en elders stap je weer in. Niet nadenken. Gewoon instappen. 

 

' Coco ' 

29/3/14

Zaterdag, 14:00u gaan we weer richting het Arnhemse. Kapot. Jamy rijdt, als gewoonlijk en ik val meteen in slaap zodra we de Familie Janssen uitgezwaaid hebben. Durf te wedden dat Suusje ook meteen dr bed ingekropen is. Eenmaal in Arnhem word ik wakker bij afslag Arnhem-Zuid. Da's waar ook, we gaan nog even boodschappen halen voor n vroege BBQ bij mn schoonouders in Elden. 't Is lekker weer en eenmaal aangekomen zit de Familie buiten. Tonny ff geholpen met twee rozenbogen in elkaar zetten. Zitten en vertellen. Lekkere hapjes, worstjes en andere vleesjes worden voor ons klaar gemaakt. Echt heerlijk, we genieten. Dan om 17:00 is de pap op. We rijden naar huis, snel even douchen en in onze huispakjes voor de tv. Coco avant Chanel. Wederom alleen het beginstuk gezien. We worden allebei wakker om half tien 's avonds. Slaapdronken zeg ik " k zei toch dat het een mooie film was.... " Jamy lacht. Ze houdt er niet van als ik in slaap val tijdens een film. Begrijpelijk. Ze houdt van me....

 

' Eitjes en Pinda's '

30/3/14

Zondag, 12:31u: we worden wakker gefactimed door het Didam front. Even beetje bijpraten. Pa en ma zeer emotioneel. Erg moeilijk om zelf ook niet in huilen uit te barsten maar het zij zo. Ik doe mn verslag. Zakelijk. Zoals Suus dat ook zou doen. Emotie-loos. 's Middags me ertoe zetten om eruit te gaan en ff een eitje te gaan eten in de zon @Metropole. Heerlijk buiten. We kijken mensen, beoordelen hun kleding. Dat is iets van Jamy en mij. De ' Kijk daar eens!' en ' Wat vind je daar van dan...? ' wisselen af met ' Je waarschuwt me wel he als ik zo oud ben...! ' We lachen af en toe om de bij elkaar geraapte combinaties die voorbij fietsen. Heel even dacht ik nog, we bakken de eitjes zelf wel. Tjonge jonge wat een Nieuwe Serveerster ben jij zeg! Maar het weer maakt veel goed: we zitten heerlijk gestyled hier op het terras. Gisteren was best wel weer zwaar. ‘t Kleine ding achterlaten, Suus weer zien uitzwaaien. Sophietje, die er steeds meer van gaat begrijpen. “ Mama is ziek ‘ zegt ze dan. Vd week gefactimed met Didam front. Ed, Patries en Franciska waren er ook. Suus die kosten wat kost naar de tafel schuifelt om Louisa op de arm te nemen voor de camera. Maximaal 5 minuutjes gepraat. Toen zo snel mogelijk weer haar bed in. Twee uur heeft ze daarna geslapen. Zo moe, zo ontzettend moe is ze dan...

Etenstijd: Sophia krijgt verrassend vaak frietjes! Daar gaan Ome Mies en Tante Jamy verandering in brengen aankomende weken. Kip/Bonen/rijst, wraps, witlof uit de oven, een lekker stamppotje, lasagna, we hebben alles al op het lijstje staan.

" Heeeey Jamy " klinkt het opeens van achter op een fiets. 'n Goedgekleed in het pastelgroen gestoken pindaatje laat zich voorbij zoeven door haar vent. De enige echte Pinda Diva van Arnhem. We zwaaien wat gelaten. Schiet es op met die eieren denk ik.

‘ Manic Monday ‘

31/3/14

Zoals de Bangles dit zouden zeggen. Kon nauwelijks m’n bed uit. Niks gegeten, alleen maar huilen en rampscenario’s bedenken. Jamez al vroeg uit de veren en heeft, ook voor mij een To-do list gemaakt. De schat. Ik kom er maar niet aan toe. Kan alleen maar aan Suusje denken. 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mijn Allermooiste Zus - Mei 2014
Mijn Allermooiste Zus - April 2014
Mijn Allermooiste Zus - Maart 2014

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer