Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

het leven zoals het is..

13/7/2010 - is het zo moeilijk?

ja dat is het, het is ZO moeilijk. het uitleggen van geloven in een paar zinnen, is ZO moeilijk.

De laatste paar dagen word mij steeds vaker gevraagt wat mijn geloof ongeveer inhoud. 'Nu?' is meestal het enige wat nog uit mijn mond komt. Het liefst sla ik mijn handen dan omhoog met de vraag om toch maar een beetje kracht om uit te leggen wat geloof is.. maar dat zou vreemd zijn voor de gene tegenover me. Al zou hij of zij dan wel meteen weten, wat mijn geloof ongeveer inhoud.

Het moeilijke is, dat je zo veel mogelijk moeilijke vragen wilt ontwijken maar ondertussen al wel door hebt, dat het gewoon een onmogelijke zaak is. Het vertellen over een God, die er zomaar uit het niets was, een bol vol schoonheid en een paar stomme idiooten maakt die alles verknallen, maar ondertussen toch alle wijsheid van de eeuwigheid heeft, is niet vraagbestendig. Maar waar komt God vandaan? Waarom heeft Hij die mensen dan een eigen wil gegeven? Waarom moeten wij hier zitten terwijl het toch echt Adam en Eva's schuld is? God is toch rechtvaardig? Waarom doet God op dit moment dan niets aan alle moorden en pijn? Waarom laat God de moordenaars en terroristen rontlopen, maar neemt hij de mensen die niets hebben gedaan bij ons weg? Als God goed is, waarom zijn er dan nog steeds oorlogen, ziektes, pijn en verdriet? Als God zo goed is, waarom schiep hij dan de duivel? De duivel is toch juist het kwaat? Als God er niet is, word het dan niet veel beter op de wereld? Dan zouden er minder oorlogen en ruzies zijn? Toch? Pas geleden kwam er zelfs iemand op mij af die vroeg: Als God zo goed is, waarom zijn er dan negers? Bij alle vragen heb ik me netjes ingehouden, zoals het hoort. Maar die laatste vraag.. De jongen weet tenminste zeker, dat ook christenen uit hun vel kunnen schieten.

Ik weet maar één antwoord op deze vragen: Ik houd van God, Hij is mijn Vader. Als je vader iets doet wat je niet snapt, dan draai je hem niet de rug toe. Mijn Vader is mijn alles, Hij is mijn leven en mijn kracht. Niemand die mij om kan praten. Ik houd zo veel van Hem, dat het niet met woorden uit te typen is. Ik zou kunnen zeggen: Ik houd zo veel van Hem, dat ik probeer geen zonden voor Hem te doen. of: Ik houd zo veel van Hem, dat ik nog steeds iedere zondag ochtend vroeg mijn bed uit ga om voor Hem in de kerk te zitten. of: dat ik zelfs mijn eerste stukje in mijn blog schrijf over Hem. Maar dan maakt mij geen goede christen en dat laat ook totaal niet zien hoeveel ik van Hem houd. Die liefde zit vanbinnen, en is er niet uit te trekken.

Ik houd van Hem.

Gr. Jedidiah Eenkhoorn

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Ik ben Jedidiah Eenkhoorn en ik kom uit Genemuiden. weet je niet waar dat licht? dat zegt dus al genoeg over mij. weet je wel waar het licht en weet je hoe het daar is? dan weet je nog niet genoeg over mij. Ik leef met 2 broertjes en 2 zusjes. niet al te makkelijk, maar het is te doen. mijn leven is geen sprookjesboek.. het is meer een roman, het gaat door en door, het is voorspelbaar, iedere keer verschijnt er onverwacht toch weer een nieuw deel, het is vaak om te huilen en het word nooit saai. Bij deze woorden zal ik proberen te schrijven over mijn leven. Zo af en toe zullen er gedichten en korte verhalen tussen zitten.. maar het zal merendeel over mijn leven gaan. Dit is mijn eerste NetBlog.. geniet van mijn Roman genaamt: het leven zoals het is..

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

is het zo moeilijk?

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer