Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Kimm's Blog

Gestopt...

Posted in Unspecified
Geen blogjes meer op dit adres... Groeten!

10:54 - 2007-03-20 - comments {1} - post comment


Kater

Posted in Hersenspinsels

Met een kater in elke zin van het woord stap ik straks mijn auto'tje in.
Dat kleine bakkie dat gister het nodige heeft moeten doorstaan: Gevuld met 2 mannen, 16 kledinghangers, een dekbedovertrekset, 125 tegels en mij heeft ze de file op de A7 doorstaan, al kraakte het aan alle kanten en zakte ze bijna door haar hoeven.

Vandaag is Amsterdam aan de beurt. Ik ga vriendin A. op zoeken, met een steen op m'n maag. Ik draai nu (al? nog maar?) 25 jaar mee en heb me de afgelopen week voor het eerst pas écht zorgen gemaakt, een stukje begrip-met-terugwerkende-kracht opgedaan...

M'n vader ook altijd met zijn gelijk, wanneer neem ik zijn woorden nou eens meteen voor waar aan, in plaats van ruim een jaar later?!


07:27 - 2007-02-25 - comments {0} - post comment


Té flauw..!

Posted in Hersenspinsels

Een vrouw staat naakt voor de spiegel, tilt haar linker borst op, dan de rechter. Laat ze weer vallen. Draait zich opzij. Bekijkt haar profiel. Haar gezicht betrekt. Ze draait zich naar het echtelijk bed, en zegt tegen manlief, “m’n bosten zijn te klein”.

 Anders dan gewoonlijk stelt manlief haar nu niet gerust met de woorden dat dat helemaal niet het geval is, maar komt met een suggestie: “Als je wilt dat je borsten groter worden, moet je een stuk toiletpapier pakken en hiermee tussen je borsten wrijven.”

De vrouw wil dit wel proberen. Ze pakt een stuk toiletpapier en begint driftig tussen haar borsten te wrijven. Terwijl ze hiermee bezig is vraagt ze “Hoelang moet ik hier mee doorgaan?“

Hij: “Ze zullen over een periode van een jaar groeien.” De vrouw stop met wrijven, en bijt ‘m toe: “Denk  je nu echt dat als ik regelmatig met een stukje WC-papier tussen m’n borsten wrijf ze over een paar jaar  echt  groter zijn?"

“waarom niet? ’t Is bij je kont ook gelukt!”
 

01:00 - 2007-02-17 - comments {3} - post comment


Een dag

Posted in Unspecified

Woensdagmorgen, ik zit in de auto te bedenken dat er op één dag veel veranderen kan.

 

Er waren drie wekker nodig om me wakker te krijgen, niet zo gek; het is vijf uur, vijf uur in de morgen. Als ik mijn haar uitkam hoor ik de vogels buiten fluiten, vogels die ik 2 zomers terug voor het laatst hoorde als ik met vriend R. terug liep uit de stad.

Vlug de auto in, op naar Eindhoven. Op Radio 3 is het deze week "De weekeekeekeek van de jaren zeszeszestigtigtigtig..!" De uitgelaten muziek wordt zo nu en dan afgewisseld met nieuws en verkeersinformatie. "Door een overwachtte manoeuvre van een 21 jarige bestuurder is een vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur verloren." De jongen leeft nog, de chauffeur is om het leven gekomen. Een nacht lang zijn ze bezig geweest met het overhevelen van de vloeibare zuurstof die in de vrachtwagen zat, de A2 afgesloten... Het nieuws en de muziek: ze staan in schril contrast...

 

12:15 - 2007-02-15 - comments {0} - post comment


Allemaal...

Posted in Hersenspinsels

Verjaardag vieren zonder stress: de 25e keer kregen we het eindelijk voor elkaar!

 

 

14:00 uur 's middags, de deuren open

ooms en tantes, trappenlopen

huis bekeken en gekeurd

cadeaus gekregen, papier verscheurd

 

boeken, bonnen

bloemen, plant

 

oorbel, beker

shirt met kant

 

hap, slik, eten, vrienden-tijd

tekort Martini tot mijn spijt

3:00 uur 's nachts, de deuren toe

wat een dag! ben bestwel moe...

 

BEDANKT!!!

 

14:07 - 2007-02-12 - comments {0} - post comment


Luisteren!

Posted in Unspecified

Eindelijk weer eens een nieuwe tip!

Ik had hem eigenlijk al veel eerder online moeten zetten, want dit is zwaar verslavend!

Er is een (nieuw?) bandje aan het rondstormen; in regio Utrecht, op Hyves en in mijn auto zijn ze niet meer weg te denken: Room Eleven!

Lekkere hyperactieve jazz-nummers, afgewisseld met meer ingetogen werk.

Live of op de cd: het enthousiasme spettert er vanaf!

 

12:30 - 2007-02-09 - comments {2} - post comment


Nog 1 nachtje...

Posted in Hersenspinsels

en dan hoop ik toch echt weer in orde te zijn... Een stem als die van Katja is voor even leuk, maar begint zo langzamerhand te vervelen. De zakdoeken kosten me een godsvermogen en m'n werktempo ligt me veel te laag..!

 

Het vooruitzicht op schoonmaken en boodschappen doen stemt me niet veel vrolijker, maar dat is voor een goed doel! Morgen gaan de deuren open en komt er zo'n 50 man langs!

Whahaah; gezellig!!!

 

Tot dan!

 

11:46 - 2007-02-09 - comments {7} - post comment


De kater...

Posted in Hersenspinsels

Tsja, het kan natuurlijk geen feest blijven; na een heerlijke zondag en een verjaardag vol sms'jes, mailtjes, krabbels, belletjes en gezellig uit eten gaan kwam vandaag de kater...

 

Na 2,5 uur filerijden zit ik hier snipverkouden op m'n werk te blauwbekken.

 

Ga ik dit redden voor zaterdag?!

 

 

12:40 - 2007-02-06 - comments {2} - post comment


Vandaag...

ben ik eindelijk weer jarig!

Na 364 dagen wachten vond ik het gister wel mooi geweest;

Na het lappen van de ramen, het doen van de was, het opruimen van papieren en het bakken van muffins-om-te-tracteren-op-m'n-werk vonden we het beiden wel prima. We trokken de fles champagne open en ploften in een hoekje van de bank, lekker half in het zonnetje...

Waarschijnlijk kon ook R. niet langer wachten en vroeg me een tas te pakken vanachter de stoel.

Een knalrode tas met daarin een knalrode cadeauverpakking, met daarin:

Whaaaaa!

Iets wat ik al heel lang héél graag wilde hebben!

 

Een hint?

"Meueueu..!"

(koeiengeloei)

 

en het is bruin...

 

Wie het weet mag het zeggen!

 

12:05 - 2007-02-05 - comments {2} - post comment


Help!

Posted in Hersenspinsels

Een hele tijd kon ik via een kabeltje mijn telefoon aansluiten op m'n pc of laptop. Met één druk op de knop synchroniseerde hij dan alles dat ik wilde; afspraken, contactpersonen, sms-jes en - het allerbelangrijkste - mijn foto's. Die laatste bewaart mijn telefoon op een klein kaartje, samen met mijn muziekjes.

 

Een paar weken geleden liepen mijn vriendje en ik geheel onverwachts tegen een bank aan. Natuurlijk gebeurt dat thuis ook wel eens, maar die bank moet het huis uit. Dit was de bank die het huis in zou moeten: helder wijnrood en heerlijk fluffy!

 

Mijn zusje zit in Thailand, ver weg, lekker warm, maar optimaal bereikbaar via msn, mail en sms. Daarnaast is ze altijd erg nieuwsgierig en wil ze de bank dus zien. Maar een mailtje sturen met daarin een klein foto-tje van de bank dat gaat niet meer... Mijn telefoon en kabeltje hebben namelijk besloten dat ik mijn foto's en muziekjes alleen nog maar op m'n telefoon zelf mag bekijken en niet meer op het beeldscherm van mijn pc of laptop. Geen enkel forum biedt tot nu toe een oplossing en formatteren is natuurlijk geen oplossing; wie helpt?

 

Edit: Via blue tooth!!!

 

22:50 - 2007-01-31 - comments {2} - post comment


Eindelijk!

Posted in Recepten

Gister zat het huis vol; ik vierde alvast mijn verjaardag!

Stoelen en servies werden van zolder aangesleept en de keuken stond op zijn kop! Wat begon met een lunch voor vijf personen mondde veel later op de dag uit in een etentje voor elf!

Dit jaar mocht ik onervarenheid nog aangrijpen als excuus om me er makkelijk vanaf te maken; het werd dus soep met brood, maar dan natuurlijk wel op z'n lekkerst!

 

De site van Appie hielp me uit de brand!

 

Spaanse tosti's

 

Donker volkorenbrood

Roomkaas

Chorizo

Gegrilde paprika's in reepjes

Verse basilicum in reepjes

 

Besmeer een snee brood met roomkaas, beleg deze met chorizo en verdeel er de reepjes gegrilde paprika en basilicum over. Besmeer een tweede snee brood en leg deze er bovenop.

Herhaal dit totdat je genoeg tosti's hebt.

Even een paar minuutjes onder de grill en klaar was Kimm!

 

13:56 - 2007-01-29 - comments {1} - post comment


Daar zit een luchtje aan...

Posted in Hersenspinsels

Sommige geuren zijn zo ontzetten verbonden met bepaalde gebeurtenissen of personen... Zo is Gloria van der Bilt de geur die mijn beide oma's altijd gebruik(t)en.

 

Gister, aan het begin van de middag, werden de berichten dat ik Purmerend met moeite zou kunnen bereiken al serieuzer. De A2 was afgeloten vanwegen een windscherm dat dreigde te bezwijken en overal was het ongelooflijk druk.

Ik koos dus voor een tijdrovende, maar redelijk zekere oplossing: A27 - A1... Na bijna 1,5 uur was ik misschien 10 kilometer opgeschoten, de A28 kwam in zicht. Lang leve de mobiele telefoon; alle afspraken voor de avond afgezegd, en op naar seniorenwoning de Koperhorst!

Na met m'n oma-tje iets van avondeten in elkaar te hebben gedraaid, wat wijntjes te hebben gedronken en lekker te hebben gekletst, werd het tijd een bed te regelen.

Na een nacht op een keiharde stretcher, met de wind die maar bleef gieren en het licht op de gang dat 24 uur per dag brandt, was het snel even douchen broodje smeren en de deur uit.

 

De enige deodorant die mijn oma in huis heeft is van Gloria van der Bilt; ik ruik vandaag dus als een oud wijf!

 

 

08:18 - 2007-01-19 - comments {4} - post comment


DingngDongng

Posted in Hersenspinsels

DingDongng...

Iedereen kijkt verward om zich heen, de verwachtte stem blijft uit.

 

DingDongng...

Nog geen 2 minuten later gaat de gong weer, en weer luidt er geen stem.

De sfeer wordt nog meliger dan dat hij al was. Het weeralarm speelt iedereen parten.

 

DingDongng...

Iedereen schiet weer in de lach om niets, totdat, uit het niets de lang verwachtte stem komt:

 

"Test..."

 

Iedereen wacht vol spanning op het moment dat de DingDong nog een keer komt, en de stem meldt dat we wind-vrij hebben. Dat iedereen naar huis mag om het echt slechte weer voor te zijn. Onze manager staat er niet negatief tegenover grapt hij mee, na die 3,5 gewerkte dag kan hij wel weer een vrij middagje gebruiken!

 

DingDongng...

De spanning stijgt!

"Willen de eigenaren van de volgende auto's hun auto verplaatsen in opdracht van de brandweer? Dit in verband met de veiligheid. Dank u..."

 

Damn, jammer...

Schat, ik ben wat later thuis!

 

14:14 - 2007-01-18 - comments {2} - post comment


Waanbeelden

Posted in Forenzen

Na een lange, vermoeiende dag rijd ik over de A10 terug naar huis. Ik ben moe, m'n gedachten dwalen steeds af en kan met moeite m'n hoofd bij de weg houden. Geroffel van m'n banden op de belijning van de weg zorgt voor een adrenalineshot en ik lijk er weer bij te zijn.

Op m'n gemak loop ik de dag nog even na, afspraken gemaakt en afgezegd, wat kleine dingen op poten gezet... maar ik vergeet wat, maar wat? Ah, de vakantie, daar zou ik nog over nadenken; wanneer, waarheen, wat doen, met wie... Dat laatste is snel bedacht natuurlijk, maar verder...

Naar een heerlijk lekker warm land, lekker actief, of toch eens een luie strandvakantie, in het binnenland, of toch aan zee? Een boot, dat is het! Dat lijkt me leuk, met een boot een stuk kust en wat eilanden afvaren!

Inmiddels ben ik terecht gekomen in de net-voor-de-Jaagweg-file, waar iets groots opdoemt op in mijn rechter zijspiegel. Geknoopte touwen, een glimmende boeg, een boot! Ik schud m'n hoofd, ik lijk wel gek te worden, te halucineren. Ik kan toch niet worden ingehaald door een boot midden op het asfalt!

Wel dus; het enorm gevaarte balanceert op een aanhanger en dobbert rustig tussen de auto's door...

 

10:34 - 2007-01-16 - comments {4} - post comment


BSUR

Posted in ResenZie

BSUR - Be as you are

Jan Jaap van der Wal

 

De verwachtingen waren hooggespannen; ik had zijn hoofd al meerdere malen op TV gezien, zijn stem vrijwel een jaar lang wekelijks op de radio gehoord en hem een keer meegemaakt in ComedyTrain. Kritisch, intelligent en enorm grappig was mijn oordeel. Fan? Ja, dat denk ik wel.

 

Gisteren gingen we naar zijn huidige show. Persberichten vertelden het verhaal van een kritische show, gebaseerd op een schriftje, gekregen van een dierbare, met daarop de tekst BSUR, wees wie je bent. Dit schriftje zou nu vol zijn; tijd voor een show.

 

Geen kritische zelfbeschouwing, geen gevoel van teleurstelling dat mensen aan het denken zet zoals bij Ton Zuur van Javier Guzman, maar gewoon een show lang zeiken over alles en idereen, behalve zichzelf. De Postcodeloterij zuigt, het Lilianefonds is geweldig, Caroline Tensen en Ruud Gullit zijn pretentieuze cashers, Jan Jaap is geweldig, de Lama's, Marco Borsato en alle andere BN-ers zijn zó gemaakt, maar Jan Jaap doet gewèldig zijn ding... werd het allemaal een beetje vermoeiend.

 

Jan Jaap, als je een boodschap hebt, vertel het me!

Ga in de tussentijd lekker verder met zijn zoals je bent, maar loop niet iedereen te veroordelen die dat net even anders dan jij doet, ok? Ik veroordeel jou ook niet op het feit dat je een pretentieuze Michael Stipe-wannabe met hoogmoedswaanzin bent, toch?

 

 

10:40 - 2007-01-12 - comments {0} - post comment


Wat een weer in..!

Posted in Hersenspinsels

Keiharde regen kletterde de hele weg naar Nieuwegein op mijn dak en ramen, de wind rukte me alle kanten op en op het nieuws werd gemeld dat de storm van vandaag wat eerder zou komen dan gepland...

Op het zelfde moment stond er een tenger meisje op Schiphol; grote backpack op haar rug en een opgeluchtte grijns op haar gezicht. Wat wachttijd en 18 uur vliegen verder staat haar het stralende weer van Thailand te wachten.

M'n zusje gaat voor vier weken naar de andere kant van de wereld!

 

08:26 - 2007-01-11 - comments {0} - post comment


Ik neem het terug!

Posted in Linkjes

Voor degenen die mij iets dagelijkser meemaken:

Ik weet dat ik de afgelopen weken heb lopen klagen dat ik zo weinig te doen heb op mijn werk, dat ik me verveel en dat ik 8,5 uur per dag loop te bedenken wat ik nou weer voor onzinnig ding kan doen...

 

Bij deze: Ik neem het terug!

 

Waarom? Omdat er mensen zijn die deze ellende al veel langer blijken te doorstaan en echt belachelijk ver zijn gekomen met het bedenken van onzinnige dingen!

Hierbij valt het in Access zetten van m'n adressenboek in het niet!

 

15:48 - 2007-01-10 - comments {0} - post comment


Iodoit!

Posted in Hersenspinsels

"Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel."

 

12:19 - 2007-01-08 - comments {2} - post comment


2007!

Posted in Hersenspinsels

Allereerst een heel gelukkig en bijzonder 2007!

 

2006 was me het jaartje wel, vooral de laatste maanden lijken in sneltreinvaart voorbij te zijn gedaan... Studie afronden, baan vinden, het huis uit, samenwonen, mensen kwamen, mensen gingen... Een mooi jaar was het zeker!

Nu alweer 1001 plannen voor het nieuwe jaar; vakanties en een hele hoop uitdagingen!

Goede voornemens? Niet echt, ook dit jaar zal alles wel weer komen zoals het is!

 

 

Hopellijk valt er ook in 2007 weer veel te lachen en te genieten!

En, vriendin A.: dat ook dit jaar de spreuk weer van toepassing mag zijn!

 

May the best of the past be the worst of the future!

 

14:21 - 2007-01-01 - comments {2} - post comment


Sister Act

Posted in Uit

Gistermiddag was het eindelijk tijd om de deur van Nieuwegein achter me dicht te trekken. Met de auto naar Watergang, bus naar Amsterdam, met mn'n stomme kop de 105 ingestapt dus lekker met het pondje!

Na eindelijk (in 15 minuten tijd!) de jas te hebben gevonden waar ik al drie maanden naar op zoek was, zijn we heerlijk wezen eten bij het

Pakhuis... De bladerdeeg met spinazie - roquefort vullig was heerlijk, maar veel te veel, ook aan de maaltijdsalade metgerookte kip leek volgens C. geen einde te komen. Veel te vroeg was het al tijd de rekening te betalen (die in vergelijking met de borden echt minuscuul was!).

Precies op tijd kwamen we aan bij Pathé de Munt waar we ons uitrustte met de benodigdheden voor een flauw film avondje; 2 kaartjes voor Flushed Away, een mandje popcorn en twee flesjes water. De zaal was uitgestorven, de reclame oorverdovend en we hadden er zin in!

Dik terecht bleek! Een geweldige film! Het verhaal stelde niet veel voor, maar de humor, de hints naar andere films, de flauwe grapjes en vooral de slakjes waren super!!!

Ongegeneerd zitten lachen en giechelen!

 

11:27 - 2006-12-21 - comments {0} - post comment


De Vraag Van Vandaag (3)

OK, kom maar op met de antwoorden!

 

1. Some months have 30 days, some months have 31 days. How many months have 28 days?

2. If a doctor gives you 3 pills and tells you to take one pill every half hour, how long would it be before all the pills taken?

3. I went to bed at eight o'clock in the evening and wound up my clock and set the alarm to sound at nine o'clock in the morning. How many hours sleep would I get before being woken by the alarm?

4. Divide 30 by half and add ten. What do you get?

5. A farmer had 17 sheep. All but 9 died. How many live sheep were left?

6. If you had only one match and entered a COLD and DARK room, where there was an oil heater, an oil lamp and a candle, which would you light first?

7. A man builds a house with four sides of rectangular construction, each side having a southern exposure. A big bear comes along. What colour is the bear?

8. Take 2 apples from 3 apples. What do you have?

9. How many animals of each species did Moses take with him in the Ark?

10. If you drove a bus with 43 people on board from Chicago and stopped at Pittsburgh to pick up 7 more people and drop off 5 passengers and at Cleveland to drop off 8 passengers and pick up 4 more and eventually arrive at Philadelphia 20 hours later, what's the name of the driver?

 

14:49 - 2006-12-18 - comments {8} - post comment


De Vraag Van Vandaag (2)

Wat mag er absoluut NIET missen in een auto van nu, als je zo'n 130 km per dag rijdt?

 

Cruise control?

Climate control of Airco?

Koelkastje?

Sportstoelen?

Winterbanden?

Carkit?

Mp3-speler?

En nog belangrijker; welke kleur?!

 

Please, help me out here; de verkoper noemde me gister al 'mevrouwtje'!

 

10:11 - 2006-12-14 - comments {3} - post comment


Vrouwen!

Posted in Hersenspinsels

Overmoedigd door het TomTom-succes van E. en mij stapte ik vrijdag de auto in naar weer een nieuwe bestemming. Een printe lag, beduimeld van het bestuderen, op de passagiersstoel te wachten tot ik bij de zoveelste afslag Amersfoort was.

De vrijdagmiddagfile was erger dan verwacht, in een impulsieve handeling gooi ik mijn richtingaanwijzer op rechts en geef een slinger aan mijn stuur, gas erbij; zo de eerste afslag Amersfoort... Nu kan het alleen maar sneller gaan..!

Helaas, Amersfoort blijkt als altijd weer groter dan ik dacht, ik rij als een kip-zonder-kop verder om uiteindelijk de KFC tegen te komen, tegenover een pand dat klaar voor de sloop is...

Culinaire hoogte en diepte puntjes heb ik er mee gemaakt... Hoogtepunten toen de Japanner er nog zat (alles prachtig aangekleed, zelfs de gasten in kun one-size-fits-all kimono's en alle tijd van de wereld), dieptepunt toen er een wok-het-zelf-Chinees in kwam (de scheuren zaten in de bekleding, de muren en alles snel, sneller, snelst)...

In een opwelling bel ik mijn tante op, die me de meest onduidelijke straatjes van Amersfoort doorstuurt... Voet op het gaspedaal, ogen dicht en gaan! Ook dit keer weer foutloos op m'n bestemming aangekomen... Ik vind dat de opvolger van de TomTom een vrouwennaam moet krijgen!

 

10:49 - 2006-12-11 - comments {4} - post comment


Mannen!

Posted in Hersenspinsels

Gister had ik een housewarmingsetentje (leuk voor galgje!) in Amsterdam bij W & E...

Nadat hij me over de telefoon had overtuigd vooral NIET afslag S115 maar S116 te nemen beloofde hij me bereikbaar te blijven. Hard nodig gezien mijn vind-de-weg-kwalliteiten! Gerustgesteld en vol overtuiging reed ik redelijk file-vrij naar hun huis...

Afslag S115 voorbij... op naar S116, afslag Volendam, links afslaan in plaats van rechts, handsfreedopjes in m'n oren, nummer zoeken, kiezen, bellen...

 

"Dit is de voicemail van W. Spreek iets in na de piep..."

 

Enige scheldwoorden waren niet van de lucht want ik ken mezelf een beetje als het om richtingsgevoel en de weg vinden gaat... Toen E. maar even gebeld, die me lachend vertelde dat ze hier net zo'n talent voor heeft als ik... Ik moest W. nog maar proberen... "Dit is de voicemail van..." Aargh, en nu... T-splitsing, links of rechts? Mijn gevoel zegt links, ik sla dus rechts af... Plekje zoeken om te U-bochten... Iemand achter me vind me blijkbaar te te traag rijden en begint te duwen... Mijn 'why should I care' houding is ver te zoeken en dus duik ik een parkeergarage in... "Dit is de..." E. nog maar een keer bellen... We moeten het gewoon redden met z'n tweeen, al is het alleen maar om tegen die mannen van ons te kunnen zeggen "Zie je wel; we redden ons makkelijk hoor!" "Een rotonde, je moet de rotonde vinden.." "Welke rotonde, waar?" Ik omschrijf alles dat ik tegenkom, en uiteindelijk ook dus een rotonde, is het de goede, van welke kant kom ik, welke afslag moet ik hebben?

Vanaf de rotonde hebben we een samenwerking gehad alsof zij een geweldiggoedgeprogrammeerde TomTom was, en ik een vrijwelafwijkingsloos satelietsysteem!

 

Het huis was binnen no-time gevonden, de rondleiding gegeven en een drankje ingeschonken...

Dan gaat m'n telefoon, het is W. "Ja, daar ben ik, vertel, waar zit je nu, bij de afslag?"

"Ehm, op je bank, is dat ook goed?"

 

13:48 - 2006-12-07 - comments {0} - post comment


De Vraag Van Vandaag (1)

Waarom wordt Utrecht de "Domme Stad" genoemd?

 

11:43 - 2006-12-05 - comments {2} - post comment


Zaterdag!

Posted in Uit

Alsof het allemaal nog niet genoeg was...

Was er zaterdag weer een feestje... Het 30-jarig bestaan van de Til werd gevierd, en goed ook!

Een erg leuke band, veel bekende mensen met blije gezichten en een hoog tempo bij de bar-crew...

 

De meest uiteenlopende mensen heb ik gesproken, over de meest uiteenlopende onderwerpen, met de meest uiteenlopende bijkomende gevoelens.

De meeste erg positief; oud gezeur en te snel getrokken conclusies werden de wereld uit geholpen om er vervolgens goed om te kunnen lachen!

Maar ik zou mezelf niet zijn als ik geen nieuwe veel te snelle conclusies zou hebben getrokken die avond... Ach, dat wordt weer lachen op de volgende editie!

Tot over vijf jaar!

 

 

09:07 - 2006-12-05 - comments {0} - post comment


Filmpje raden

Posted in Linkjes

Leuke bezigheidstherapie als je klaar bent met Funny Farm!

 

13:52 - 2006-11-30 - comments {0} - post comment


Check!

Posted in Hersenspinsels

Vriendje jarig: Check!

Cadeau geregeld: Check!

Weekje Spanje in de planning: Check!

Supersnel verhuizen en optijd zijn in de Gelredome: Check!

The Drill dansen: Check! (Ok, ok, ik keek allen, maar toch!)

Bijkletsen in de Hammam: Check!

Kans op Emmen dalend: Check!

 

And last but most certainly not least:

Vast contract: Check!

 

Ik zeg: het zou slechter kunnen gaan! Check!

 

13:18 - 2006-11-27 - comments {2} - post comment


Teleurgesteld..?

Posted in Hersenspinsels

There is no sadder sight than a young pessimist.
Mark Twain

 

Hoe toepasselijk, de quote van vandaag... Gister stapte ik nog vol goede moed het stemlokaal in om vervolgens later op de avond weemoedig m'n bed in te stappen... Naief als ik ben dacht ik echt dat mijn voorkeurspartij succesvol zou zijn en dat partijen als die voor de Vrijheid en Dieren een grapje zouden blijken...

Ik wacht met spanning de formatie af... Tegen beter weten in misschien, maar het beeld van Mark Twain waar maken willen we natuurlijk niet!

Ik wacht dus af, en ga lekker verder met m'n leventje, het binnenhalen van een vast contract en het volkladden van m'n agenda met leuke afspraken!

 

Have a nice day!

 

09:57 - 2006-11-23 - comments {0} - post comment


Keuzes...

Posted in Unspecified

Nog een paar dagen en het is zover; dan moet er een keuze gemaakt worden...

Ik zou zo graag willen dat de politiek zo'n spelletje van vroeger was waarbij je het hoofd van de één, het bovenlijf van de ander en het onderlijf van een derde aan elkaar kon plakken tot één poppetje... Maar dan met immigratiebeleid, economisch streven en geloofwaardigheid...

Maar helaas...

Stem-adviesprogamma's helpen me ook niet verder; elke keer verschijnt er weer een partij die ik bij voorbaat al afschrijf... Wat wordt het; verstand of gevoel, tactisch of niet, het lijkt Expeditie Robinson wel..!

 

10:00 - 2006-11-17 - comments {1} - post comment


Spelletje

Posted in Linkjes

Deze is misschien niet zo leuk als Funny Farm, maar ook niet zo tijdrovend!

 

17:11 - 2006-11-13 - comments {2} - post comment


Wat een weekend!

Posted in Uit

Weekend top 5:

 

1. Mulligan's

Bijborrelen met een verBelgde studiegenoot!

2. Yann Arthus Bertrand

Fototentoonstelling bij de Stopera; minder aan te bevelen met regen, maar dan is warme chocolademelk ook een optie!

3. The Lake House

Eind goed al goed film; verplicht kijken met moeders, zussen, dochters!

4. Verf afbranden

Het resultaat laat alleen zo lang op zich wachten!

5. The Black Dahlia

Hmm, eigenlijk alleen leuk omdat het gratis was, haha! We blijven natuurlijk Nederlanders!

(Net leuk genoeg om op dvd te kijken...)

 

14:31 - 2006-11-13 - comments {0} - post comment


Sukkel! (2)

Posted in Hersenspinsels

Bij het gebouw waar ik werk heb je tussen de ingang van het terrein en de ingang van het gebouw zo'n 15 parkeerplaatsen, na de ingang is een groot parkeerterrein.

Toen ik vanmorgen aan kwam rijden zag ik een auto ietwat onhandig geparkeerd staan waardoor ik er niet langskon, dus parkeerde ik op één van die 15 plaatsen.

Eenmaal uit de auto bleek dat die auto er niet expres zo bij stond; de bestuurder was de handrem vergeten..!

Bij deze de hartelijke groeten van alle collega's die niet op het dek konden parkeren vanmorgen!

 

14:26 - 2006-11-13 - comments {0} - post comment


Sukkel!

Posted in Hersenspinsels

Ik heb altijd zó hard geroepen dat het mij niet zou overkomen, dat was iets voor vrouwen die typisch 'vrouw' zijn...

Maar van de week was het dus raak... na een lange dag van hot naar her rennen was ik dan eindlijk bij mijn ouders thuis, spulletjes droppen en oppikken en, hup, de laatste metertjes per auto naar huis... Ik ben de straat nog niet uit of een auto blijft midden op de weg stilstaan, vlak voor mijn neus... Als ik mij, onder het nodige gemopper, afvraag waarom hij zoiets achterlijks doet, komt hij lacherig en nonchalant mijn kant op ge-hip-hop-lopen, je weet wel, met zo'n hinkje erin... Ik draai mijn raam open druk op het knopje om mijn raam open te maken en vraag hem wat er is.

 

'Ehm, nou, misschien is het handig je lichten even aan te doen; het is donker en ik zag je bijna niet, schrok me half lam!"

...

 

18:11 - 2006-11-10 - comments {0} - post comment


Sommige dingen...

Posted in Hersenspinsels

Sommige dingen maken een dag zoveel leuker!

  • Wakker worden naast je kacheltje!
  • Om 6.30 van huis vertrekken en dan langzaam de zon op zien komen!
  • Een rottaak waar je tegenop ziet, die je zomaar uit handen wordt genomen!
  • Een collega-tje die versgebakken brownies meeneemt!
  • Weten dat je vandaag lekker vroeg naar huis gaat!
  • En dan dus geen file hoeft te rijden!
  • De zon die hier naar binnenvalt!

Niets te klagen dus!

 

09:37 - 2006-11-09 - comments {1} - post comment


Keuze van de dag... Deel VI

Wat doe je als je 31 jaar oud bent,

je alleen met een lepel kan eten,

je een buffet-lunch hebt

en er geen lepels blijken te zijn?

 

Ik maak het jullie makkelijk:

 

Het enige goede antwoord is:

Je pakt gewoon een opscheplepel van het buffet en eet daarmee..!

 

13:27 - 2006-11-07 - comments {1} - post comment


Ik ben FAN!

Posted in Uit

Na een marathon aan afspraken de afgelopen week was het gisteravond dan eindelijk tijd voor de climax: De Dijk in P3!

De primeurs stapelden zich die avond op:

  • Mijn eerste 'De Dijk' ervaring!
  • P3 uitverkocht!
  • Purmerenders die Dansen, dansen, dansen en maar niet ophouden!

Een Dijk van een band, een Dijk van een optreden en een Dijk van een avond!!!

Ik kende zeer weinig van de gespeelde nummers, maar heb er daardoor absoluut niet minder van genoten! Huub van der Lubbe zorgde voor een gigantische sfeer en kreeg het hele publiek (dat uit een enorm gemeleerd gezelschap bestond) mee!

Dit was zeker geen eenmalig bezoek!

 

10:36 - 2006-11-06 - comments {1} - post comment


Ben je dom ofzo?

Posted in Forenzen

Maar ga jij dan even mijn docent bellen? Hij moet gewoon echt uitzoeken wie mijn telefoon gejat heeft!

( ... )

Zijn telefoon nummer? Ehm, moet ik even zoeken... Ja, ik heb het; ***-*******.

( ... )

Nee, ik zei ***-*******!

( ... )

Jemig, ben je dom ofzo! ***-*******. Zijn naam is van der Vlist

( ... )

Van der Vlist; de V van Fiets, de L van...

 

De rest van het gesprek heb ik niet meer kunnen horen; iedereen in de coupe stikte van het lachen!

 

12:11 - 2006-11-01 - comments {1} - post comment


Daaag!

Posted in Hersenspinsels

Alles waar we het een jaar lang over hebben gehad passeerde nog één keer de revue; onze collega’s, mannen, haar zoontje, plannen, gegiechel, de blingblings. Alles onder het genot van our favorites; inktvisringen, port, rosé en als toetje een glaasje Frangelico. En dan nog één keer langs het Malieveld naar het CS. Nog één keer gedag zeggen en daar gaat ze…

Daaag, tante Es!!!

(We blijven wel mailen he?!)

 

09:37 - 2006-11-01 - comments {1} - post comment


Japanse salade

Posted in Recepten

Het werd weer eens tijd:

 

5 theelepels soya

2 theelepels hot oil (bv chili olie van AH)

2 eetlepels sesam

1 theelepel suiker

1 theelepel pindakaas

1 kipfilet

2 blokjes kipbouillon

1 komkommer

 

Kook de kip in de bouillon tot hij goed gaar is, laat hem uitlekken.

Schil de komkommer en snij hem in dunne sliertjes (7 cm bij 0,3 bij 0,3).

Meng de soya, olie, sesam, suiker en pindakaas.

Voeg alles bij elkaar en je salade is klaar!

(Ook lekker met gember en amandel!)

 

09:45 - 2006-10-30 - comments {2} - post comment


Bellen!!!

Posted in Tip!

Het heeft naar mijn mening veel te lang op zich laten wachten, maar eindelijk zijn ze dan op national TV!

GMC & ERC!!!

The Box, clipcode 2351!

 

09:39 - 2006-10-26 - comments {0} - post comment


Zien!

Posted in Tip!

Twee jaar geleden stond hij er al eerder en sinds kort is hij weer terug; Yann Arthus Bertrand

bij de Stopera!

YAB is een fotograaf die zijn werk uitvoert vanuit een helicopter; zowel van vlak boven de grond als kilometers hoogte. Op deze manier maakt hij de meest prachtige foto's van natuur en steden, mensen en dieren. Meer dan 100 foto's op enorm formaat zijn de komende weken te bewonderen; vooral 's avonds is het prachtig!

(T/m 3 december)

 

08:22 - 2006-10-26 - comments {0} - post comment


Verdraagzaamheid

Posted in Hersenspinsels

De afgelopen dagen lijken bij mij in het kader van laat-maar-gaan en verdraagzaamheid te staan. Niet altijd mijn sterkste punten...

Vrijdag ging ik met m'n zusje naar 'The devil wears Prada', ik zou haar met de fiets ophalen. Ik ben nog geen 800 meter van huis, of een domme blonde muts komt met een noodvaart een steeg uit racen. Recht mijn voorwiel in, daarmee een hoek van 90 graden veroorzakend. Diep in- en uitademen, wiel bijbuigen, zij heeft niets, ik heb niets... Het is wel prima zo. Met een enorm lawaai vervolg ik mijn pad, het samenspel van mijn kromme voorwiel en mijn dynamo zorgen voor de nodige special effects.

De volgende dag bij de Halfords informeer ik naar de kosten van een nieuw voorwiel. Na een hoop ge-u en -mevouw (ik raak er zo langzamerhand aan gewend) krijg ik dan eindelijk antwoord; 85 euro! Dat diep in- en uitademen heeft weinig zin, dit keer tel ik tot tien... 

Een meningsverschil domineert het weekend... Zelfs tot tien tellen werkt niet, ik laat het maar van me afglijden.

En dan die eerste werkdag van de week; maandag... Tijdens de lunch hadden we een buffet, de leuke stoeltjes, schattige lampjes, vriendelijke medewerkers en common decency konden een collega niet van zijn all-you-can-eat mentaliteit afhouden. Zijn knuist om een vork gewrongen, ogen op niets anders gericht dan het voedsel, eten en praten tegelijk, tafelgenoten bespuwend en natuurlijk geen gebrek aan bijbehorende geluiden. Niets van me aflaten glijden, excuseren en naar buiten!

Zou ik toch bijna vergeten dat het een geweldige film was, dat mijn vriendje als geen ander voorwielen terug kan buigen, dat meningsverschillen soms verdwijnen als sneeuw voor de zon en dat ik nog 4 andere collega's en een docent heb om tijdens de lunch tegen aan te kijken en naar te luisteren!

 

19:14 - 2006-10-23 - comments {0} - post comment


Yeah!

Posted in Hersenspinsels

Mijn dag kan niet meer stuk!

Vanmorgen bleek ik bij de vier lucky ones van de miniquiz te horen die het goede antwoord hadden ingezonden en vanmiddag kan ik dan eindelijk (na een stukje filevrij rijden!!!) mijn diploma ophalen!

 

Nog een laatste rondje over het Roeterseiland...

Chell's kantine (superklein, maar altijd gezellig en een praatje met Chell.), de Mensa (altijd druk en rumoerig.), de Krater (wat heb ik daar vaak staan poolen met Thomas en Thiemen!), het M-gebouw (dat momenteel tegen de vlakte gaat...), het oude G-gebouw (met de GIS-ruimte; wie had ooit gedacht dat ik daarmee verder zou gaan!), de kruip-door-sluip-door-gangen (waarschijnlijk verdwaal ik er nog steeds!), de computerzalen waar nooit plek is, de studiezaal, de bieb, de studentenadministratie, de straat naar het metrostation Weesperplein met het Zen-instituut, de GGGD, de ambulance dienst, het straatje naar het metrostation Waterlooplein met het atelier en het mooie parkje, het grasveld achter het G-gebouw...

Ik zal het missen, maar ben er nog niet uit of dat met kiespijn zal zijn...

 

08:16 - 2006-10-19 - comments {6} - post comment


Grmpf...

Posted in Hersenspinsels

Goeiemorgen!

Na gister een werkdag van 11 uur te hebben gemaakt en nog een aflevering Prison Break te hebben gekeken, was het vanmorgen een beetje moeizaam wakker worden... Bij gebrek aan een koffiezetapparaat ging ik cafeine-loos de deur uit. Halverwege Utrecht werd het toch echt wel zwaar, volhouden dus tot het tankstation. Ik moest toch tanken, kon ik meteen even wat koffie halen... Cappucino moest het worden!

Na het afrekenen naar de koffie-automaat, muntjes erin, bekertje eronder, keuze maken en klaar is Kees Kimm! Helaas had het apparaat ook last van opstartproblemen; er kwam alleen warme melk uit, inderdaad; zeer bevordelijk voor mijn staat...

 

 

 

07:19 - 2006-10-18 - comments {2} - post comment


Anton, Bernard, Cecile..?

Posted in Hersenspinsels

Ik kan soms nogal binnensmonds praten. Niet erg handig, vooral niet tijdens telefoongesprekken... Ik heb er daarom een gewoonte van gemaakt om bij het noemen van letters de gebruikelijke naam te gebruiken.

Sinds de verhuizing eindigd mijn postcode dus niet meer op Gerard Hendrik, maar op Pieter Zacherias en dit blijkt voor nogal wat problemen te zorgen...

Zo ook gister. Na een lang weekend van verhuizen, lange dagen en ziekenhuisbezoeken was het tijd om lekker lui op de bank te kruipen met wat avondeten... Niets in huis en geen zin om moeilijk te doen leidde tot het bellen van Big Apple Pizza.

Ik kreeg een meisje aan de telefoon die de postcode wilde weten, dus duidelijk articulerend vertel ik haar dat die Pieter Zacherias luidt.

 

"dat is dan met PX toch?"

 

07:17 - 2006-10-16 - comments {3} - post comment


Krap bij kast

Posted in Hersenspinsels

Na de tweede week 40 uur opleiding was het vanmorgen dan eindelijk weekend!

Opstaan, broodjes smeren, douchen en de deur uit... Op naar de bouwmarkt om verhuisdozen te kopen en dan naar de plek die nu officieel geen thuis meer is...

Doos na doos werd gevuld met jeugdherinneringen, boeken, foto's, een glimmend paars fotolijstje met een foto die nog eens opnieuw gemaakt moet worden (Vriendin A. geloof je dat dat al meer dan 5,5 jaar terug is!?), kaarten en ander sentiment...

Een paar uur later was mijn kamertje veranderd in een leeg hok...

Bijna dramatisch, hihi!

Na het eten moest alleen m'n boekenkast nog mee naar huis. We waren met mijn 207-tje want de caddy was te klein. Stoel naar achter, banken naar voren geklapt, kast erin (dit pastte wonderwel!), nu m'n vriendje nog... De stoel was helemaal naar voren geschoven; hij kon nog net op het puntje zitten, helemaal naar voren gebogen met zijn voorhoofd tegen de voorruit. Het moet er nogal vreemd uit gezien hebben; de man die naast ons op het stoplicht stond te wachten vertoonde een enorme grijns!

 

20:40 - 2006-10-14 - comments {1} - post comment


FemFout

Posted in Hersenspinsels

Nieuw op je TomTom; de stem van Femke Halsema.

Perfect gelanceerd door 538, heerlijk provocerend en absoluut politiek onverantwoord. Deze TomTom upgrade navigeert je door het verkeer met teksten als; "Maak een scherpe bocht naar rechts, ik heb er zin an!".

Femke, die altijd zo lekker hard van de toren blaast over het gedrag van haar mede-politiekelingen, is op een cheap-ass manier zieltjes aan het winnen.

 

Femke die de politiek 'opleukt', dom dom meisje...

 

08:35 - 2006-10-13 - comments {3} - post comment


Memoires

Posted in Tip!

niet van een keizerin of koningin, maar van een Geisha...

 

Gisteren eindelijk 'Memoires of a Geisha' gekeken... Wat een prachtige film!

Japan, de geisha's, de omgangsvormen en cultuur...

Kijken dus!

 

07:46 - 2006-10-13 - comments {0} - post comment


Quizje

Posted in Hersenspinsels

Hoe laat je een kat blaffen en een hond miauwen?

 

Let me know!

 

12:46 - 2006-10-11 - comments {2} - post comment


Last Page Next Page
Hallo!
Deze weblog zal zich langzaam aan vullen met de dingen die ik meemaak... Dagjes uit, dagjes thuis, dagjes samen en dagjes alleen...
Entries
Archive
Recent
Gestopt...
Kater
Té flauw..!
Een dag
Allemaal...

Links
Ashes and Snow
Cabaret
Hoops & Yoyo
Hyves
IMDB
Merel
Nu
Kluun
Pigeons
Schlijper
WebKim
Yann Arthus Bertrand
Zusje


Boeken
Films
123
2 Fast 2 Furious
21 Grams
24 Season I
24 Season II
28 Days
50 First Dates
Aa
A Beautiful Mind
A Bronx tale
A Lot Like Love
About a Boy
Alexander
Alien
American Beauty
American History X
Angel Eyes
Antz
Apocalypse Now
Arlington Road
Armageddon
Artificial Intelligence
Around the World in 80 Days
Austin Powers I
Austin Powers II
Austin Powers III
Aviator, the
Bb
Babel
Barnyard, the
Batman Begins
Bandits
Beach, the
Bella Maffia
Bend It Like Beckham
Billy Elliot
Black Dahlia, the
Blair Witch Project, the
Bone Collector, the
Brave Heart
Brothers Grimm, the
Butterfly Effect, the
Bridget Jones I
Bridget Jones II
Brokeback Mountain
Bruce Almighty
Cc
Carolina
Casablanca
Catch Me If You Can
Cellular
Chicken Little
Chocolat
Chronicles of Narnia, the
Cinderella man
City of Angels
Collateral
Crash
Crow, the
Dd
Das Boot
Da Vinci Code, the
Der Untergang
Devil wears Prada, the
Discovery of Heaven, the
Donnie Brasco
Dragonfly
Dream Girls
Ee
Enemy at the Gates
Englisch Patient, the
Entrapment
Erin Brockovich
Et. Sunshine o/t Spotless Mind
Ff
Face/Off
Falcone
Fast and the Furious, the
Finding Nemo
Firewall
Flight of the Phoenix
Flightplan
Flushed Away
Forrest Gump
From Dusk Till Dawn
Full Metal Jacket
Funeral, the
Gg
Gangs of New York, the
Gladiator, the
Godfather: PartI, the
Godfather: Part II, the
Godfather: Part III, the
Gone in Sixty Seconds
Good Will Hunting
Gothika
Green Mile, the
Groundhog Day
Guru, the
Hh
Harry Potter I
Harry Potter II
Harry Potter III
Harry Potter IV
Hidalgo
Hide and Seek
Hitch
Hitler, the Rise of Evil
Hurricane, the
Ii
I Robot
Ice Age
Ice Age, the Meltdown
In her shoes
Incredibles, the
Insomnia
Interstate 60
Island, the
Jj
JB: A View To Kill
Jerry Maguire
Kk
Kill Bill I
Kill Bill II
Killing Zoe
King Arthur
King Kong
Kingdom of Heaven
Knight's Tale, a
Ll
Lady of the Water
La Vita e Bella
Lake House, the
Last samurai, the
Le Fab. Destin d'Amélie P.
Leon
Lord of the rings I, the
Lord of the rings II, the
Lord of the rings III, the
Lord of War
Lost in Translation
Love Actually
Lucky Number Slevin
Mm
Madagascar
Matrix I, the
Matrix II, the
Matrix III, the
Maverick
Memento
Memoires of a Geisha
Mona Lisa Smile
Moulin Rouge
Mr. & Mrs. Smith
Motorcycle Diaries
Munich
Muppet Christmas Carol, the
Murder by Numbers
Nn
National Treasure
Natural Born Killers
Night at the Museum
Notebook, the
Notthing Hill
Oo
Ocean's Eleven
Ocean's Twelve
Pp
Pacifier, the
Panic Room
Pay it Forward
Philadelphia
Phone Booth
Pianist, the
Piano, the
Pirates of the Carribean I
Pirates of the Carribean II
Platoon
Pride and Prejudice
Prison Break Season I
Prison Break Season II
Rr
Ray
Red Dragon
Red Eye
Reservoir Dogs
Rocky I
Rocky II
Rocky III
Rocky IV
Rocky V
Romeo & Julliet
Runaway Bride
Ss
Save the Last Dance
Saw I
Saw II
Saw III
S.B.S.P.T.M.
Scarface
Schindler's List
Se7en
Serenity
Seven Years in Tibet
Simon
Sin City
Shade
Shrek I
Shrek II
Silence of the Lambs, the
Sixth Sense, the
Skeleton Key, the
Sleep With Me
Sleepless in Seattle
Spiderman
Stage Beauty
Star Wars IV
Star Wars V
Star Wars VI
Starsky & Hutch
Step Up
Sting, the
Supersize Me
Tt
Troy
True Romance
Twenty Bucks
Two for the Money
Uu
Unbreakable
Underworld
Underworld, Evolution
Vv
V for Vendetta
Van God Los
Vanilla Sky
Village, the
Ww
Wallace and Grommit
What Lies Beneath
What Women Want
When Harry met Sally
While You Were Sleeping
Xx
X2
xXx
Yy
You've Got Mail
Zz
Zwartboek

Home
Hosting door HQ ICT Systeembeheer