Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Voorwaarts!!

23/5/2006 - schoonheid

Ik heb van die dagen dat ik mezelf best oké vind.
Dat ik zelf vind dat ik er mag zijn.
Dat ik mezelf een ontzettend lekker wijf vind.
Maar meestal niet.
Meestal denk ik, als ik een blik werp in de spiegel, Mwaoh. Da ken beter hè? Zoals vandaag. Gisteren had ik me nog zo voorgenomen om er vandaag mooi uit te zien. Gewoon lekker mijn haar wassen en föhnen. Mascaraatje op en wat lipgloss. Een beetje  mademoiselle van Chanel achter mijn ge-oorbelde oren. Schone strakke nieuwe lekker zittende spijkerbroek aan. Wit hemdje. Strak jasje. Die nieuwe laarzen.
Totdat ik vanmorgen in alle vroegte mijn bed uit werd gebeld. Ik was even een deadline vergeten voor een opdrachtgever en die wilde wel eens weten hoe het er voor stond. Met mijn dikke slaapogen strompelde ik naar beneden en probeerde mijn Ik-Ben-Net-Wakker stem zo normaal mogelijk te laten klinken.
"Belde ik je wakker?" "Nee! Natuurlijk niet! het is al negen uur!" bromde ik in mijn mobieltje.
Vlug een dubbele cappucchino met extra veel melk. Drie scheppen suiker. Sigaretje erbij. Klaar om de dag te beginnen. Computer opgestart. Opdracht afgemaakt en verzonden.
 Zo Klaar.
 Opdrachtgever blij. Ik ook.
"Wat zal ik nu eens gaan doen?"
"Douchen?"
Ik wierp een blik naar buiten en alles was nat en grijs en koud.
"Neuj. Niet douchen."
De onweerstaanbare Godin in mij piepte:"maar je had het nog zo belóófd! Je zou er vandaag retestrak uit gaan zien! je voelt je veel beter als je er mooi uitziet. Dat weet je toch?"
Opzouten snol. Ik heb er geen zin in vandaag. Niemand ziet me. waarom zou ik mijn wenkbrauwen epileren of mijn benen harsen? Voor wie zou ik al die moeite doen? Voor mezelf?
De deurbel ging. Ik deed niet open. De deurbel ging weer. Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn ijdelheid. Een postbode met een pakje. Een knappe postbode met een pakje en ik sta daar als een soort Godzilla bijdehand te doen.
Ik zie hem denken:"Wat een raar wijf joh."
En ik neem me voor om voortaan iedere dag strak in de lak, keurig gekapt & geharst, netjes aangekleed en wel, met oorbellen in en met een vleugje Mademoiselle van Chanel achter mijn oren achter mijn computer te kruipen.
En om ieder ochtend te douchen...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/4/2006 - Grote Hond

Ik rijd met mijn autootje de straat uit. Ik heb haast dus heb ik mijn hond meegenomen. Die zit, zoals gewoonlijk, rechtop op de achterbank met zijn enorm grote kop op mijn schouder. Er loopt een man door de straat. Een leuke man. Althans, hij ziet er leuk uit. Hij heeft ook een hond bij zich en geeft een teken dan ik moet stoppen. Dus wat doe ik? Ik registreer een leuke man met een hond dus stop ik..
Misschien is hij de weg kwijt.
Misschien is er iets mis met mijn auto.
Misschien heb ik mijn mistlampen wel aan.
Ik open mijn raampje en kijk hem vragend aan.
Hij lacht en ik voel dat ik ga blozen. Pfff.
Dan zegt hij..."Uh...wat een grote hond!"
Nog voordat ik iets kan zeggen werpt hij een blik in mijn auto. Ik volg zijn blik en zie een half afgekloven lollie op mijn dashboard liggen. Een kindertekening n wat overblijfselen van MacDonalds. Ik draag regenlaarzen en een belachelijk knalblauw joggingbroekje met een zilveren streep aan de zijkant. Een veel te grote Hugo Boss jas met hondenspeeksel op mijn schouder n een roze shawl terwijl de zon schijnt. Gelukkig heb ik me vanmorgen opgemaakt. Toch voel ik me naakt.
"Ga je soms naar het bos?" vraagt de leuke man.
Totaal verblufd door zijn oprechte belangstelling piep ik: "uh. Nee. Boodschappen doen."
Hij zegt me gedag. Ik hem ook.
Had hij nou interesse in mij of in mijn Grote Hond??

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

As Good As It Gets...

Recent Posts

schoonheid
Grote Hond

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer