Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mirts Blog

Onzekerheden

13:55, 10/2/2011 .. 2 comments .. Link

Velen hebben er tegenwoordig de mond van vol; “leven in het nu” , “Bij de dag leven” en Mindful leven. Als ons leven lekker gaat zijn we vooral geneigd anderen dit ongevraagde advies aan de hand te doen. Hoe moeilijk is het echter als het NU vol zit met onzekerheden en angsten. Als we geconfronteerd worden met ziekte of tegenspoed. We willen dan niks liever dan zekerheden in de toekomst, weten waar we aan toe zijn. We zoeken wanhopig naar iets om ons aan vast te houden, zoekend naar bevestiging dat het allemaal weer goed zal komen.

Bij mijzelf bemerk ik dat mijn angst in zulke periodes met me op de loop gaat en ik verval in doemscenario’s. Alsof mijn geest zich vast wil voorbereiden op het ergste nu de toekomst zo onzeker is. Als een soort bescherming tegen het verdriet mocht de toekomst niet zo positief uitvallen.

In plaats van in het NU leven we op zulke momenten in angstige toekomstbeelden.

We verzetten ons tegen onzekerheden, we willen ze niet; wellicht nog liever de schijnzekerheid van het doemscenario dan de onzekerheid en het niet weten van het NU.

Voor mij vormt  de grote uitdaging om de onzekerheid te accepteren, om mijzelf toestemming te geven om te geloven in een positieve uitkomst. Vertrouwen te hebben in mijzelf en in hetgeen voor me ligt.

Niet door mijn angst en onzekerheid weg te drukken maar door ze te aanvaarden. Ik laat ze binnen als ongenode gasten in mijn huis, verwelkom ze. Echter ik laat ze niet meer de regie voeren in mijn huis, de regie ligt bij mij en ik kies ervoor om te vertrouwen, te geloven.

En zo zit ik Mindful aan tafel met al mijn gasten en voel ik me dankbaar.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Onzekerheden

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer