Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

MissPiggy

He m`n weblog doet het nog!

19:56, 18/11/2009 .. 0 comments .. Link

Tijd geleden zeg! En zoveel aan de gang. Ben inmiddels al meer dan 6 maanden zwanger. En ik heb soms niet eens tijd om daar bij stil te staan. Gelukkig beweegt deze baby wel wat meer dan Daan dat deed. En tot nu toe lig ik daat nog niet wakker van.

M`n conditie is nul en ik ben gauw buiten adem. De buik zit ook weer redelijk hoog, net als bij Daan. Vandaar ook regelmatig maagzuur. Dus gelijk maar een grote doos Rennies aangeschaft. En ja, wat minder eten. Wat ik eigenlijk de hele zwangerschap al zo`n beetje doe.

Simon en ik zijn beide druk met de dingen die we nog graag af willen hebben voor de baby komt. Alleen schiet het bij mij niet echt op. Want Daan vraagt vaak nog altijd veel energie van me, hoewel hij dagelijks naar school gaat. Het zijn gewoon lange dagen als je tussen  half 7 en 7 gewekt wordt en dan wil ik `s avonds nog zo graag van alles doen, maar dan ik zo weinig puf meer. Helemaal nu ik zwanger ben.

Ach we zien het ook wel. Er is toch eigenlijk altijd nog wel wat wat moet gebeuren! Ook als de baby er is.Zo weer ff typen.

18:35, 15/6/2009 .. 0 comments .. Link

Het lijkt er op dat ik nu toch echt wel weer zwanger ben. En voor mijn gevoel merk ik er nu ook meer van als de vorige keer. Vooral bij inspanning merk ik dat het allemaal niet zo snel gaat. Vanochtend maar een half uurtje gelopen. Het is dan net of ik niet genoeg zuurstof in m`n longen heb.

Ook moet ik vrij vaak naar de wc. Hoewel ik dat anders ook al vaak had. En ik heb heel vaak last van maagzuur.

Ik nader nu de zesde week. Aankomende donderdag begint die. En zaterdag gaan we lekker op vakantie. Heb ik zeer veel zin in. Ik ben nu ook al vrij, maar ja je wilt dan zoveel nog doen voor we weg gaan.

Vanmiddag komt Annetta eerst om nog ff wat belastingdingen door te nemen. Dus ik moet zometeen eerst maar ff in de papieren.

En dan moet ik zorgen dat er weer eten gekookt wordt, want My Husband gaat deze week `s nachts op de vrachtauto rijden.

Ik ga geloof ik nu maar es fictieve namen bedenken voor mijn man en onze zoon, want ik vind het zo`n gedoe om telkens mijn man en mijn zoon te typen. En ik wil het toch allemaal enigzins prive houden. Mijn man heet Simon en onze zoon heet Daan.

Toch nog wel moeilijk om een naam te verzinnen.

Ik ben dus al aardig moe af en toe, dus ik moet echt maar een goeie indeling van de dag maken, om toch het een en ander gedaan te krijgen deze week.

Dus mijn huishoudelijk taken, de caravan inpakken, boekhouden ed en nog wat andere zaakjes afhandelen. Ik moet sommige dingen maar op papier zetten. Maar vooral goed naar m`n lichaam luisteren en niet te veel tijd verspillen als dat niet nodig is. Dus nu niet achter de computer blijven zitten, want dat kan vanavond nog altijd wel.

En in m`n achterhoofd heb ik altijd Simon zitten, die ook graag het een en ander gedaan wil krijgen. Maar ik moet nu echt goed naar mezelf luisteren, anders kom ik weer uitgeput thuis.

We gaan gelukkig niet ver weg dat scheelt en we zetten de bijzettent ook niet op.

Het gaat ons vast wel weer lukken!Ik merk nog niet veel!

18:55, 12/6/2009 .. 0 comments .. Link
Geduldig afwachten. Ik heb meestal wel aardig wat geduld, maar voor wat betreft mijn zwangerschap, kan ik niet wachten tot ik echt wat merk. Dat komt natuurlijk ook om dat ik de laatste keer nauwelijks wat merkte de eerste 9 weken. En dat duidde misschien wel op het feit dat het mis zou gaan. Dus als ik er meer van merk, is het voor mijn gevoel ook zekerder dat het goed gaat. Maar ach, ik weet ook niet meer precies wat ik wanneer merkte tijdens de zwangerschap van onze zoon. We wachten gewoon maar af. Verder voel ik me wel prima en heb zin om nu ff lekker aan de slag tot kwart voor 12.

We hebben het weer geflikt!

18:32, 10/6/2009 .. 0 comments .. Link

We hebben het weer geflikt! Gister een zwangerschapstest gedaan en die was positief. Had het min of meer wel verwacht. Maar we hebben ons al eens vaker vergist.

Ik heb het idee dat ik er ook al wat meer van merk, dan een paar maanden geleden toen ik zwanger was. Waarschijnlijk is die zwangerschap vanaf het begin al niet in orde geweest.

Met 9 weken zo`n beetje kreeg ik daar een miskraam van. Dus het is nu tot 9 weken sowieso wel spannend en als de eerste 3 maanden om zijn, wordt het nog leuker, want dan kun je het ook aan iedereen vertellen. Hoewel ik dan misschien eerst ook nog wel wat voorzichtig zal zijn. Wanneer we het de naasten vertellen, weten we nog niet. Sowieso pas na onze vakantie denk ik en dan ben ik al 8 weken op weg. Begin augustus zijn er zo`n beetje 12 weken om.

`t Is wel mooi als onze zoon weer naar school gaat half augustus, dan heb ik waarschijnlijk de minste weken qua vermoeidheid ed wel gehad. Ga er niet vanuit dat ik ook last van misselijkheid krijg, maar je weet het natuurlijk nooit.Vet Balen!

08:08, 3/6/2009 .. 0 comments .. Link

Toch weer de fout ingegaan gisteravond. Waarom zijn die fucking avonden ook zo moeilijk?

Ik moet gewoon wat compenseren. Ik moet compenseren dat ik niet de gelegenheid of de tijd heb gehad om ff lekker d`r uit. Ff alleen d`r uit, het gevoel van vrijheid. Het gevoel van er is niemand die m`n aandacht vraagt.

Maar hoe zit dat dan als onze zoon op bed ligt en m`n man is niet thuis? Dan ben ik toch alleen en is er niemand die m`n aandacht vraagt? Dat is wel zo, maar ik kan niet ff de deur uitstappen want dan is onze zoon alleen thuis. En thuis heb ik dus teveel verleidingen om mezelf eens lekker te verwennen met wat zoetigheid of wat hartigheid.

Hoe kan ik dan op die avonden wel de vrijheid voelen. Door misschien iets te gaan doen wat ik leuk vind en niet iets gaan doen wat toch nog moet gebeuren.

Foto`s plakken bijvoorbeeld. Alleen dat heb ik nog steeds niet zo georganiseerd dat ik er zo voor kan gaan zitten. Net als naaien voor de hobby. De hele zolder staat weer vol. En dan in m`n achterhoofd spookt toch, kan ik beter ff gaan boekhouden of strijken. Geen zin, dan maar op de bank voor de televisie.

Ik wil en zal deze cirkel toch gaan doorbreken. Het moet, want ik wil het zo niet langer.

We gaan er weer voor....Aaaah help!

18:38, 2/6/2009 .. 0 comments .. Link

De behoefte om te eten is zo groot! En ik ben de afgelopen dagen al een paar keer de fout in gegaan. Dat komt mede door het stukje regelmaat dat je mist in het weekend en de feestdagen. Niet echt goed naar m`n hongergevoel geluisterd. En eigenlijk ging het vrijdagavond al mis, met de popcorn. Oja en niet getypt afgelopen dagen. En onze zoon half en vervelend. Alles met mekaar zorgt er bij dan toch weer voor dat ik een lekker koekje en nog een paar wel erg lekker vind. Vooral `s avonds. Overdag kan ik me nog wel aardig gedragen en inhouden. Maar `s avonds als de rust is weergekeerd, kan ik het niet laten.

Gelukkig gaat onze zoon morgen weer naar school. Kan ik morgenvroeg nog wat doen. Dat is ook het vervelende kringetje waar ik dan in dreig te raken. Onze zoon vervelend, ik vervelend, kan niet veel doen, heb wel veel plannen, voel me nog vervelender en moe, omdat een vervelende zoon wel energie vergt en ondertussen toch proberen je huishoudelijke taken wat uit te voeren. Kortom alles loopt niet echt lekker. En eigenlijk zou ik mijn verwachtingen dan wat bij moeten stellen. Maar ik wil nu toch eens een keer de boel eens een beetje op orde hebben, zodat het allemaal wat makkelijker gaat. En als ik dan te veel laat liggen, moet ik het later allemaal weer inhalen.

Plus de bult werk lijkt hoger dan ik door heen kan zie te werken. Huishoudelijk, klussen, eigen hobby`s. Er komt nooit een einde aan.

Ik moet maar weer eens een lijstje gaan maken. Dat werkt meestal wel.

Ik heb volgende week vakantie. Ben nu al bang dat ik niet alles kan doen wat ik wil en dat de tijd voorbij vliegt.

We zien het wel...shit shit shit

09:28, 30/5/2009 .. 0 comments .. Link

Kan niet echt lekker op gang komen. Zit nog in de pyama. Heb volgens mij al 10 keer tegen m`n zoon gezegd: we gaan zo douchen. Ga ik zo als ik de computer uit zet dan ook maar doen. Want het is mooi weer, dan kunnen we mooi ff naar buiten.

Moet toch nog maar ff naar de winkel. Karnemelk was gister op en ik heb vanochtend aan de koekjes gezeten. Maar ik probeer positief te denken. De dag is nog niet om. Moet ik vanmiddag mag ff een rondje fietsen met m`n zoon.

Ik ben wel erg moe. Daarom kon ik ook zo moeilijk op gang komen. Komt omdat ik te afgelopen week wel eens wat laat op bed lag en m`n zoon weer redelijk vroeg wakker was. En door het dagelijkse loopje, begin ik m`n spieren nu te merken. Daarom moet ik juist nu doorzetten. Desnoods op avond maar ff een stukje lopen, als m`n man geen andere plannen heeft.

En wat eten betreft. De rest van de dag maar op rantsoen. Gisteravond toch aan de popcorn gezeten. 2 schaaltjes vol. Da`s toch bijna 400 calorien. Shit!

Vanochtend de restjes brood geroosterd en dan bruine suiker erop, want het waren allemaal kleine stukjes. En bij de koffie 2 gangmakers en 4 bakkers batons gehad a 65 kcal per stuk. Dus ik zit al zo`n beetje op de helft van de kcal die ik dagelijks mag hebben.

Ik denk dat ik na het douchen als ik m`n kleren aan heb, me al een stuk beter ga voelen.

Dan ff opruimen en stofzuigen hier beneden.

Oke, tot later!Pfff, blij da`k weer thuis ben.

20:40, 29/5/2009 .. 0 comments .. Link

Heb niet zoveel zin om te typen. Maar doe het toch maar even.

Hectische dag achter de rug. Vanochtend eerst wel ff m`n rondje gelopen. Onze zoon was gistermiddag niet fit, dus het viel mij mee dat ie vanochtend wel naar school wou.

Het was wel een extreem lange dag voor hem. Eerst school, toen gelijk door naar de oppas en toen later nog naar z`n oma. Hij ligt nu ook te slapen als een roosje.

`t Was weer superdruk en hectisch op de weg vandaag. Iedereen gaat er pinksterweekend op uit. Ik had het nog wel enigzins mooi, want ik had vrijwel lijnen die niet zo heel druk waren qua verkeer. Maar toch, sommige dingen raken toch wel in de soep. En dan raak ik toch wel enigzins opgefokt. En dan wil je alles zo goed mogelijk oplossen.

Maar ik denk elke keer weer, ik doe het niet weer, ik ga niet weer oplossingen zoeken, want het loopt toch altijd anders dan je wilt. En als het management erachter komt, zeggen ze vast van doe je eigen rit en verder niet. Loop je vertraging op, jammer dan!

Volgende keer nog meer proberen rustiger te blijven en vooral op tijd vertrekken.

Nu was ik vanmiddag gelukkig wel mooi op tijd op het werk, dus het begin was wel goed. Maar dan tref je allerlei collega`s die je een tijd niet gesproken hebt en dan blijf je toch weer staan kletsen en vertrek ik weer te laat. Shit!

Maar ja, de dag is weer om en of ik verder nog klachten krijg, hoor ik later wel.

Ik heb gelukkig bijna nooit klachten.

Ben erg moe na zo`n dag. Vooral een warm temperatuurtje erbij, maakt het vaak nog slopender. En had ik ook maar een dienstje van 6 uurtjes.

Daarna nog ff boodschappen gedaan. Niet te veel extra`s gekocht. Ik wou zondag maar ff bbq-en.

Het is voor onze zoon wel lekker dat we een extra lang weekend hebben. en ik hoef gelukkig pas donderdag weer te werken.

Met eten is het wel weer goed gegaan. M`n man zit nu popcorn te eten, da`s wel verleidelijk. Heb net nog yoghurt, fruit, muesli gehad.20:01, 27/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo, vandaag weer een beetje een normale dag. Weer lekker een stukje gelopen en voor de rest wat aanrommelen in huis. Het weer viel gelukkig overdag nog mee, zodat ik mooi ff een wasje buiten kon hangen.

Onze zoon was wel weer wat vroeger wakker, half 7. Dus ben benieuwd hoe het morgen gaat. Hij was niet helemaal fit, dus misschien kan ie morgen ook wel niet naar school. Maar dat zien we dan wel weer.

M`n eten ging ook wel weer goed. Heb nu nog wel een lichte trek. Maar ff zien wat ik nog zal eten zometeen. In ieder geval maar niet aan de chips en koekjes beginnen. Misschien nog maar ff een stukje suikerbrood, of een crackertje met kaas. Of nog een stuk fruit, da`s misschien beter.

Mijn man zit voor hart in aktie. Wat een trieste boel weer zeg. Wat dat aan gaat moet je elke dag genieten. Ben momenteel erg blij dat alles weer wat beter draait. Het was voor mij een lange winter. En ik hoop dat m`n gewicht van nu af aan alleen maar weer minder wordt en dat ik nooit meer zo dik wordt als ik nu ben. Vooral dat ik m`n eetgewoontes definitief verander.Wat een water!

09:00, 26/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo nu eerst koffie! Wat een nacht zeg. Een hoop regen en onweer. En de regen helaas niet alleen buiten, maar ook in onze bijkeuken.

Dus net ff aan de slag geweest om de boel weer een beetje netjes en droog te krijgen. Nu maar afwachten wat er allemaal achterweg komt.

M`n plannen weer helemaal in de war. Ik zou meteen om half 9 gaan lopen, dan boven nog ff bezig en ff boodschappen doen.

Dat boodschappen doen ga ik straks nog wel doen voor onze zoon uit school komt.

Ik heb nu wel zin in een stuk koek. Maar dat doe ik dus niet, want dan weet ik dat ik het niet bij 1 stuk zal laten en bovendien is het niet echt maagvullend. Straks maar ff een stukje suikerbrood (dat had m`n man gister gedaan). En als m`n man in de supermarkt komt, dan neemt ie allemaal dingen mee die we niet nodig hebben en soms ook nog duur zijn.

Hij heeft wat dat betreft geen verstand van zaken.

Al met al door het onweer niet echt goed geslapen. Gelukkig heeft onze zoon de hele nacht doorgeslapen. Hij kwam pas half 8 bij m`n bed.

Ik moet me nu niet van de wijs laten brengen dat m`n planning in de war is. Ik heb nog 3 dagen te gaan voor het weer weekend is. Dus het gaat wel los lopen.

Heb ook zoveel plannen. Gister onze zoon z`n kamer ff heringericht. Ben wel tevreden. Z`n bed staat nu in een andere hoek van de kamer, waar het wat donkerder is. En bovendien heeft ie dan minder last van lawaai in de douche.

Die olifantenklok is trouwens een geweldige uitvinding. Als het `s ochtends 7 uur is, gaan de ogen van de olifant open en weet onze zoon dat ie uit bed mag.

Gister zou m`n man de ogen dicht doen. Zegt m`n zoon: nee, dat mag jij niet doen, dat doet mama als het donker is.

Dus hij heeft donders goed in de gaten dat ik dat dus inderdaad doe, als hij al slaapt.

Hij zit nu stukken beter in z`n ritme en dus ook in z`n vel. En of het nu van de klok komt, of van mij. Het is voor mij ook een verademing dat hij naar school gaat.

Anderhalf jaar geleden had ik dat niet kunnen denken dat dat zo zou zijn. Toen was ie nog zo afhankelijk van mij. En nu..nu zie je gewoon dat hij het nodig heeft om naar school te gaan. Vooral spelen met andere kinderen.

Ik vind het toch wel grappig het idee dat ik misschien in 2010 weer een baby zou kunnen krijgen. Dan zit er precies 5 jaar tussen elk kleinkind van m`n moeder. En als de jongste dan 5 wordt, is de oudste al 20. `t is niet te bevatten.

Zeg ik zal m`n koffie achterovergieten. Nog ff stofzuigen en dweilen, boodschappen doen en dan zal het wel gauw weer kwart voor 12 zijn.Lekker dagje.

21:18, 25/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo het zit er weer op voor vandaag. ff dagje cruisen op de Q-liner. Niet echt m`n favoriet, maar we hebben het weer overleefd.

Het is wel hectisch hoor, vooral vanmiddag in de spits. Hoop mensen die instappen en de 1 heeft een kaartje, de ander wil 1 hebben, de ander een ov of een abbonnement met toeslag. Of ze willen afstempelen en dan moeten ze weer toeslag betalen. Wel of niet met korting reizen. Het is zo`n wirwar van dingen die je allemaal maar moet weten.

Inderweg naar Groningen ook nog een ongeluk gebeurd. Maar al met al was ik toch op tijd weer op m`n standplaats en was ik een uur of acht al weer thuis.

Ben toch blij dat ik vrijdag een gewone dienst heb.

Vandaag wel beter naar m`n hongergevoel geluisterd. Zit nu te twijfelen of ik nog echt honger heb of trek in iets. Ga zo maar gauw op bed geloof ik.

Vanochtend weer ff lekker een uurtje gelopen. Ik hoop dat het morgen nog droog is. En anders moet ik maar ff Total Gymen. Sowieso lekker ff met m`n huishouden bezig.

Ik ben geloof ik wel moe. Ik merk wel dat ik dan ongemorken toch wel wat spanning opbouw als het zo hectisch is op de bus. Vooral wat ik zei, met al die verschillende kaartjes enzo waar je dan zo bij na moet denken en ondertussen toch wel de druk van ik moet niet te veel tijd verliezen. Op de gewone lijnen is het eenvoudiger en heb ik voor mijn gevoel minder tijdsdruk. De afstanden zijn ook korter, dus loop je vertraging wel weer in op een of andere manier.

En dan het verkeer op de snelweg. Je moet een beetje handig zijn om zoveel mogelijk 100 km per uur te rijden. Je moet je koppie er gewoon extra goed bijhouden.

Kortom, deze diensten mogen ze van mij graaaag aan een ander geven.

Ik ga het nu in ieder geval niet kompenseren met eten. Heb wel 3 sjekkies gerookt, terwijl ik daar ook elke dag mee zal stoppen. Roken moet natuurlijk niet m`n eten gaan vervangen.

Ik moet gewoon weer stoppen. Ik wil geen kanker krijgen en jong dood gaan!

Ik wil minstens 80 worden!Dagje Ikea

08:05, 24/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo daar zijn we weer. Gisteren ff geen zin om te typen. De hele dag weg geweest en uiteindelijk lag onze zoon pas een uur of half 9 op bed.

Maar het viel gister gelukkug enigzins mee. We waren ongeveer half 1 bij de Ikea. Een half uur later dan gepland. En half 5 waren we weer bij m`n zus. En toen waren de mannen net klaar.

Wat niet meeviel, was het geklep van m`n zus. Ze was weer eens vervliefd en praatte onderweg naar Amersfoort in de auto aan 1 stuk door. Het zuigt terplekke al je energie uit je lichaam. Want ze springt van de hak op de tak.

Ze is gewoon zo onrustig. Haar gedachten zijn volgens mij net een radar. Altijd allert en alle kanten op draaiend. En ik ben zelf altijd zo rustig en bedachtzaam.

Het is moeilijk uit te leggen wat ik er precies zo moeilijk aan vind. Ik weet wel dat sinds onze zoon meer aandacht vraagt, ik het minder kan hebben.

Dat is het ook. Ze vraagt je aandacht de hele tijd. En als ze niet je aandacht vraagt, dan wil ze de muziek aan hebben en maakt dat weer een inbreuk op je rust.

Typen gaat nu ook niet echt geweldig omdat m`n zoon me niet met rust laat. Die vraagt dus ook veel aandacht van me.

Wat moet je daar nou mee? Ik bedoel met m`n zus. Want haar vertellen hoe ik erover denk, is ook zo kwetsend. En is dat nodig? Zo vaak zie ik haar niet.

Maar ik zie er vaak wel tegenop als ik haar ga zien. Nou ja het zij zo.

Ik heb me redelijk goed gehouden met eten gisteren. Heb niet echt honger gehad en er ook niet goed naar geluisterd. Heb gisteravond 2 koeken gehad en een schaaltje chips. Maar ja, het was dan ook zaterdagavond. Vandaag maar weer beter naar m`n hongergevoel luisteren.

Gaat me wel lukken. Ik voel me ook niet echt van de wijs gebracht. De methode die ik nu volg, geeft me wel wat meer vrijheid en vooral omdat je eigenlijk alles wel mag eten. Alleen moet je bepaalde voorwaarden die ik eerder al genoemd heb zo goed mogelijk proberen te volgen.

En dat geeft blijkbaar een beter gevoel dan iets niet mogen!

Oja en ik was al weer iets lichter dan een paar weken geleden. Ik was gister 101.4 kilo.

Dus we gaan er voor.

Komende week weer elke morgen lopen, dat is ook lekker. En dan zien we het wel.

Het boeit me ook niet hoe snel ik nu ga afvallen. Ik voel me gewoon vrij van m`n eetgewoontes en ben nieuwe eetgewoontes aan het creeeren.

Maar in m`n achterhoofd houd ik altijd rekening met terugval. En da`s misschien ook wel verstandig. Zoals ik eerder al zei: May God help me!

 Weer en drukke dag achter de rug!

08:52, 22/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo weer een drukke dag achter de rug. Vanochtend al vroeg uit de veren. 10 voor 5 wel te verstaan. En er zat eerst bijna geen harsens in de bus, want de meeste mensen waren vrij vandaag.

Daarom was het in eerste instantie ook moeilijk om oppas te vinden. Gelukkig waren pa en ma thuis. Alleen die moesten om 4 uur op receptie. Dus uit m`n werk als een speer naar m`n ouders. En toen gelijk door op verjaardagsvisite bij de dochter van onze oude oppas.

Nu ff tijd om te typen. Moet zometeen m`n man z`n haar d`r nog ff afsjezen met de tondeuse. Hij staat nu eerst te douchen.

Maar voor zover de gewone dagelijkse dingen. Voor de rest eigenlijk wel een relaxte dag gehad. Had 4 stukken brood mee naar m`n werk en een appeltje en banaan. Banaan heeft m`n zoon naar binnen gewerkt. Bij de oppas een lekker slagroomgebakje gehad, maar ik probeer dan zoveel mogelijk mindfull te eten. En ik eet zoveel mogelijk alleen als ik honger heb.

En vooral voor de avonden zorgt dat dat ik allerlei lekkers kan laten staan tot nu toe. Als in de loop van de avond m`n maag toch enigzins gaat rammelen, schil ik een appeltje of smeer een crackertje met kaas of iets dergelijks.

De producten laten staan waarvan ik weet dat ik er niet af kan blijven als ik er eenmaal van geproefd heb, werkt ook. En ik las laatst als je wel iets van zoetigheid eet, doe dat dan voor de maaltijd, want na de maaltijd wil je er vaak van dooreten. Al met al allerlei tips en gedachtes die ik mezelf steeds probeer vol te houden. En so far ben ik niet ontevreden.

Als je honger hebt, bedenken waar je zin in hebt en je afvragen of het je ook echt gaat verzadigen. Dus neem ik `s ochtends als tussendoortje niet een stuk koek, maar een boterham of yoghurt met fruit en musli. En als ik een beetje trek heb een stuk fruit. Want als ik 1 stuk koek neem (hoe onschuldig dat ook is) zit ik na 1 stuk echt niet vol.

Ik hoop echt dat dit een definitieve omkeer in m`n leven is. En mocht ik wel terugvallen dat ik redelijk snel de draad weer op kan pakken.

Qua bewegen afgelopen dagen niet veel de kans gehad. Maar volgende week kan ik elke ochtend weer heerlijk een uurtje lopen.

Ik zie het wat dat aan gaat weer helemaal zitten en voel me momenteel aardig in balans.

May God help me om dit vast te houden. Want op eigen kracht zal ik vast wel weer een keer gaan falen.

`Je bent een tempel van de Heilige Geest`dat zinnetje komt vaak in me op. Je moet voor je tempel zorgen. Ik zou graag willen dat onze zoon nog heel lang z`n ouders mag behouden hier op deze aard.

Dank U Heer dat U er bent, ookal twijfel ik vaak aan Uw bestaan. Wees ons gezinnetje nabij.Hemelvaart

08:15, 21/5/2009 .. 0 comments .. Link

Ff snel wat typen. Vandaag begon de dag relaxed. Onze zoon werd warempel pas om kwart over 8 wakker. Dat gebeurd niet vaak. Dus relaxed de dag beginnen. Ff ontbijten, wasje draaien en ophangen en `s middags de kant van m`n ouders opgegaan.

Tussen de middag soepje gemaakt en een stokbroodje met kaas, ham en uien gegeten. Hmmm heerlijk.

`s Middags bij m`n ouders is het best moeilijk om niet van alles te gaan snoepen en eten. Puur omdat je wat op je stoel zit en verder niet veel doet. Een soort verveling en gewoonte. Want thuis mocht ik ook altijd graag de boel afstruinen voor iets lekekrs.

Redelijk goed gegaan. En nu weer thuis zal ik proberen de rest van de avond verder niet veel te eten. Hooguit een appeltje ofzo.

Morgen weer aan het werk en zaterdag de hele dag naar m`n zus. Da`s meestal ook een lange dag, want daar lopen de zaken meestal niet zoals ik het zou willen.

Gelukkig zondag ff niks.

Straks nog m`n brood f smeren. En die wasmanden vol was moeten maar ff wachten. Eerst nog ff wat tijd voor elkaar.Woensdag the middle of the week

08:32, 20/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zo de derde dag bloggen alweer. So far so good voor wat betreft m`n eetgedrag.

Onze zoon was vandaag vrij, maar ik had hem vanochtend nog ff uitbesteed. Toen heb ik op z`n slaapkamer ff een rolgordijn opgehangen. Nou ja ff...ik heb de rest van de morgen niet veel meer kunnen doen. Wel jammer, want er is altijd nog genoeg te doen. En dan te bedenken dat ik nog 4 rolgordijnen op moet hange. Maar ik weet nu hoe ik ze het beste op kan hangen.

`s Middags na het eten met z`n drietjes wezen fietsen. Stond best nog wel wat wind. `t Ging niet echt lekker soepel allemaal, maar toch blij dat ik m`n beweging van deze dag weer gehad heb. Heb niet echt van de omgeving kunnen genieten.

Was begin van de middag eerst ook niet echt in m`n hum. Kwam omdat ik zoveel andere dingen ook graag aan kant had willen hebben vandaag. Ik heb er best vaak moeite mee dat ik er nooit door heen lijk te komen. Gister bijvoorbeeld alles beneden gezogen en gedweild en dan vandaag met dat mooie weer loop je telkens in en uit, geeft weer rommel. Je blijft gewoon altijd bezig en dan komen andere klusjes er nog bovenop. En tegelijkertijd probeer ik echt wel te genieten van het hier en nu. Maar dat valt niet altijd mee als je nog zo`n berg werk voor je hebt liggen.

En dan moet je eigenlijk kijken naar wat je wel gedaan en bereikt hebt.

1 Ding, ga nooit verhuizen! Want dat maakt je leven nog ingewikkelder en chaotischer dan het misschien al was. Er zijn nog zoveel dingen die ik nog steeds niet op orde heb in dit huis, na bijna 2 en een half jaar. Nu was onze zoon anderhalf toen we gingen verhuizen, dat maakte het des te lastiger om er door heen te komen.

Er breekt wat dat betreft echt weer een nieuwe fase voor mij aan nu hij naar school gaat. Kan ik weer iets vlotter door de berg heen worstelen.

Terug naar de rest van mijn dag. Vanmiddag doorgebracht in onze achtertuin. Onze zoon was lekker aan het spelen met een buurmeisje. Later kwamen haar moeder en broertje er ook ff bij zitten. Werd er wel hectisch van, want ze hield me aan de praat en ik moest ondertussen in de gaten houden wat de kinderen allemaal uitspookten.

Soms duren de middagen voor mijn gevoel lang. Vooral als onze zoon z`n handen en voeten niet thuis kan laten. Ik moet best wel vaak allert zijn op wat hij nu weer allemaal doet. Waar hij nu weer mee rondloopt (spullen van ons) en wat hij ermee doet. Ik zeg altijd: hij is ontzettend uitvinderig. Hij heeft ook een grote fantasie en ziet in alle voorwerpen wel wat.

En dat is tegelijkertijd ook mooi om hem dan zo bezig te zien. En hij krijgt van mij ook best wel wat vrijheid om met bepaalde dingen te spelen die niet voor hem bedoeld zijn. Maar je moet o zo uitkijken dat ie niks vernield of kwijtraakt.

Het kost een hoop energie om hem om me heen te hebben. En dan komt weer naar voren, dat ik daarnaast niet altijd kans en gelegenheid zie om me zelf dan weer op te laden.

Maar ik zeg eerlijkheidshalve naast de dingen die nu eenmaal bij het leven horen, een mens tegenwoordig ook wel wat eens te veel wil. En dat probeer ik bij mezelf zo nu en dan ook wel eens ff na te gaan. Ik vind alleen wel dat je als jonge ouder soms best wel eens gevangen zit in het web van werken, gezin, huishouden, relatie en in mijn geval afvallen. Want al deze dingen kosten energie en de meeste dingen kunnen niet zomaar uit mijn leven geschrapt worden.

Wij doen allebei daarnaast niet eens veel gekke dingen. We stappen nooit en hoeven ook niet vaak op verjaardagsvisite omdat onze vriendenclub zeer beperkt is.

Dus of ik te veel wil in mijn leven...Over het algemeen denk ik van niet.Da`s ook weer fraai zeg!

08:20, 19/5/2009 .. 0 comments .. Link

Was ik net al ff lekker aan het typen, is alles in een keer verdwenen.

Moe`k maar weer op nieuw beginnen, voor zover dat lukt.

Vandaag een druk dagje gehad, met van alles en nog wat.

Ben weer aardig bij met m`n huishoudelijke taken. Dat geeft altijd wel een lekker gevoel.

Had vanochtend ook wel een goed gevoel over gisteravond. Ik heb gisteravond niets meer gesnaaid of gesnoept. Maar makkelijk was en is het niet.

M`n zoon ligt net weer in z`n bed en ik heb dan gelijk zo`n leeg, vreemd gevoel in m`n lijf. Net of ik wat moet compenseren.

En dat is er ook, ik bedoel iets wat gecompenseerd moet worden.

Overdag steek ik mijn tijd en energie meest in onze zoon, het huishouden, mijn man en al hun behoeftes. Ik ben nu onze zoon naar school gaat gelukkig wel wat vrijer. Maar dan nog probeer ik de hele morgen zo efficient mogelijk vol te proppen met van alles en nog wat.

Dus als ik `s avonds in ieder geval de zorg voor onze zoon ff aan de kant kan leggen, wil ik zelf ook aan de beurt zijn (tenzij m`n man dan ook nog wat van me verwacht). En als ik dan de energie en fut niet heb om iets voor mezelf te gaan doen wat ik leuk vind, dan is voor de buis hangen en mezelf op iets lekkers trakteren een zeer aantrekkelijk alternatief.

Nu zit ik op dit moment achter de computer en dat helpt me wel enigzins. Maar zoals ik al zei, het blijft moeilijk. Maar het gaat me nu toch echt eens een keer lukken om me niet te laten gaan, zodat ik op de lange termijn ook weer een goed gewicht ga bereiken.

We gaan ervoor!!!!

Ik heb afgelopen jaren al heel wat boeken gelezen over eten. Ik ben gelukkig niet een type die allerlei sapdieten en maaltijdshakes heb geprobeerd. De enige keren dat ik echt op dieet ging was bij een dietiste of met Sonja Bakker.

Door Sonja Bakker ben ik wel meer gaan varieren, maar ik krijg met haar dieet te weinig binnen en het afvallen ging zo razendsnel dat ik bang werd dat m`n vel helemaal slap zou worden.

Ik heb door het lezen genoeg kennis ervaard over eten, dat ik echt wel weet hoe ik gezond moet eten.

En eigenlijk eten wij best gezond. Ik bak tegenwoordig altijd m`n gehaktballen in olijfolie. Eet 5 van de 7 dagen aardappels met groente. Het fruit schiet er wel eens bij in als ik te veel koekjes eet. Ypoghurt en karnemelk staan eigenlijk elke dag wel op het menu. Brood minstend 3 a 4 stukken met van alles en nog wat erop.

Het zijn voor mij vooral de avonden dat ik te veel van het slechte naar binnen werk.

De laatste 2 boeken die ik gelezen heb (oa verander de leefgewoonten Tanja de Wit), zijn heel erg gericht op het bewust worden van je eetgewoontes en dat je de reden van het eten uit moet gaan pluizen.

Het tweede boek weet ik zo ff de titel niet van, maar die gaat over 5 dingen die je moet doen als je weer normaal wilt gaan eten.

  1. Eet wanneer je honger hebt
  2. Eet wat je wilt
  3. Eet elke hap bewust
  4. Stop met eten als je genoeg hebt
  5. Ga na wat er is als je wilt eten als je geen honger hebt.

Zoiets was het ongeveer.

Ik ben daar afgelopen tijd wel meer bewust mee bezig. Want wat is honger en waarmee kan ik het stillen en eet ook iets wat je echt lekker vind en proef elke hap.

Het lijkt zo simpel. Je stapt hiermee wel af van oude denkwijzes. Want Sonja Bakkeren is afzien, dan heb je echt wel honger. En met deze methode moet je je honger gaan stillen op het moment dat je ook echt normaal honger hebt. Ook het soort voedsel is je vrije keuze, als je het maar echt lekker vind en het bewust op eet.

Je komt er sowieso met deze methode al gauw achter dat je meestal geen honger hebt als je wat wilt gaan eten. Ik heb meestal zin in wat. En dat is vooral `s avonds of na m`n werk.

 Laten we beginnen!!!

08:39, 18/5/2009 .. 0 comments .. Link

Een eigen weblog. Hoe kom ik erbij? Laat ik het gewoon maar proberen.

Gewoon maar een end weg typen.

Miss Piggy slaat natuurlijk vooral op mijn gewicht. En dat is mede ook de reden dat ik een weblog begin. Een dagboek op internet, zodat ik nu eindelijk eens de cirkel kan doorbreken.

Want ipv nu naar eten te grijpen, zit ik nu te typen.

Eten is een heel belangrijk begrip in m`n leven. Ik kom er meer en meer achter dat ik zoveel redenen heb om te eten. Als ik moe ben, stress heb, gefrustreerd of kwaad ben, om mezelf te belonen. Da`s een kleine greep uit de collectie.

Maar waarom vul ik al die emoties en gevoelens op met eten?

Omdat ik het zo gewend ben. Ik heb niet goed geleerd om m`n emoties te uiten. En dat was geen onwil van m`n ouders. Sommige dingen gaan nu eenmaal zo. Ik moet er wel bij zeggen, dat m`n moeder zelf ook niet echt een voorbeeld is qua emoties uitten.

Dus nu deze kennis vergaard te hebben, wil ik nu eindelijk eens een keer m`n leven omkeren. En wel m`n gevoelens gaan uitten. Waardoor ik minder m`n gevoel probeer weg te eten. Maar m`n gevoel ga beleven en desnoods uitten.

Ik kan je wel zeggen dat dat een hele uitdaging is voor mij.

Maar ik hoop dat deze weblog me erbij kan helpen om beter stil te staan bij de momenten dat ik ga eten, terwijl ik eigenlijk geen honger heb.

Op dit moment, nu m`n zoon net lekker op bed ligt, ik het rijk voor me alleen heb, heb ik de neiging om een kop thee te zetten en er lekker wat koekjes bij op te eten. Dit is een soort beloning, iets wat ik nog lekker voor mezelf kan doen deze dag (overdag wordt m`n tijd meest ingevuld door onze zoon, m`n huishouden, of m`n werk) en het is een soort energieoplading. Alle dagelijkse dingen kosten me energie en ik doe er vaak niet genoeg aan om mezelf op te laden, door echt iets voor mezelf te doen, maar laat me vaak leiden door de dingen die nog moeten. Ook is er niet altijd de gelegenheid om iets voor mezelf te doen, als onze zoon de hele dag thuis is. En `s avonds heb ik eigenlijk geen energie meer, om mezelf op te laden.

En dan is er ook nog de vraag, hoe kan ik mezelf dan opladen als ik daar de gelegenheid en energie voor heb?

De natuur in, wandelen, fietsen, een boek lezen, muziek maken of luisteren.

Maar nu, nu ik achter de computer zit en ik dorst begin te krijgen, neig ik nog steeds naar een kopje thee en wat lekkers erbij. Het voelt zo onwennig als ik het niet doe. Zo leeg, zo kaal.

Ja en...??? Daar is toch niks mis mee???

Dat moet ik leren. Gewoon voelen! Ook al voelt het niet lekker. Het kan niet altijd alleen maar goed voelen. En bovendien, als ik zo doorga als ik altijd al gedaan heb, voel ik me misschien op het moment dat ik eet wel goed, maar in de toekomst niet meer. Want ik zit inmiddels al boven de 100 kilo en ik kan mezelf toch niet wijs maken dat dat gezond is!!!

Nee Miss Piggy, het is tijd om het tij te keren. Niet meer letterlijk en figuurlijk alles opvreten. Zeg wat je denkt en doe wat je voelt (of zoiets, titel van een boek van Gijs Jansen).

Spreek je later...About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

He m`n weblog doet het nog!
Zo weer ff typen.
Ik merk nog niet veel!
We hebben het weer geflikt!
Vet Balen!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer