Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Monica haar gedachtenkronkels

Angst

16:19, Thu 6 November 2014 .. 0 comments .. Link

Afgelopen mei is mijn moeder overleden, als langstlevende ouder heeft ze slechts 63 jaar mogen worden. Mijn vader liet het leven los op 51 jarige leeftijd en dus zit de angst er bij mij toch wel een beetje in. Mijn opa van vaders kant was ook zo jong (52). En ik heb een jongere broer, die zo op en top een kind van zijn vader is. Snap je waar ik heen wil? Ik ben zo bang dat mijn broertje (hahaha, hij is 30 cm langer dan ik!) ook zo jong zal overvliegen. Het houdt me niet wakker maar baart me we zorgen. Natuurlijk hoop ik dat hij zo oud als Methusalem mag worden (hoe oud werd Methusalem eigenlijk? :P ). Maar ja, het is je kleine broertje he... De zorgen blijven altijd, denk ik... 

 

Ok, lang leve wikipedia... Broertje hoeft niet zo oud als Methusalem te worden... Volgens de verhalen werd de beste man 969 jaar. Dat vind ik ook wel een beetje overdreven. *grijnssssss*Eigenwijs

15:47, Tue 4 November 2014 .. 0 comments .. Link

eigenwijs

 

Een van mijn leefregels is, puur voor mezelf natuurlijk: eigenwijs is ook wijs. 

Dat uit zich voornamelijk in dingen doen waarvan ik weet dat ik ze (nog) niet mag, maar doe het lekker toch. Ok, ik geef ook meteen toe dat negen van de 10 keer ik achteraf denk dat ik toch beter had moeten luisteren, maar goed. Het zit nou eenmaal in de aard van het beessie. 

We (Joris en ik) zouden al een poosje een stadswandeling gaan maken met zijn ouders in Amsterdam, maar elke keer kwam er wat tussen. Afgelopen zondag hadden we weer een afspraak daarvoor staan. Ik vorige week dus braaf de cardioloog opgebeld en ik kreeg te horen dat het niet verstandig was, omdat we a. eerst helemaal naar Amsterdam toe moesten en b. die wandeling best veel van mijn energie zou vreten. 

Potverdorie!! Weer niet?!? Ja daaaaaag, ik ga toch! Eerlijk is eerlijk, de dag was fantastisch! Onze gids, Jeannette Loeb was zeer gepassioneerd en liep met ons langs monumenten waar we vaker langs (of overheen) zijn gelopen maar nooit veel aandacht aan schonken. Dat zet je toch wel even aan het denken  hoor... De wandeling was met een Joodse insteek *mompelt nu iets over in een familie te zijn getrouwd met een Joodse achtergrond* en ik heb toch even een aantal keer opgekeken met een blik van: Oh? Dat wist ik niet! Zoals dat Spinoza van Joodse afkomst was. 

Ik was op de heenweg in slaap gesukkeld dus vond ik dat ik energie genoeg had... *uch kuch, viel dat achteraf even tegen* 

Op weg naar huis nog even naar zwager en schoonzus geweest om de gezinsuitbreiding te bewonderen, een puppy... *smelt weer* 

 

Vanmorgen wou ik de overgordijnen uitwassen en besloot om de zomerse blauwe maar in de slaapkamer te hangen en de wat donkerder in de woonkamer voor de wintermaanden. Ik keek er naar en vond het een stuk beter staan. Ach, ben nu toch bezig, als ik nou de bank waar Joris altijd op zit, nou eens zo zet, dan kan dat tafeltje wel daar heen, die stoel daar. Dat heb ik dan in mijn hoofd en wil het ook meteen zien. Dus met meubels aan de schuif. Het staat leuk, anders maar ik weet nog niet of ik het zo laat staan.. hihihi 

Tussendoor nog 'even' wat miniboterkoekjes gebakken, met jamvulling. Een bestelling, dus dat moest echt vandaag gebeuren. 

En nu? Moe! LOL Raar he.... 

Gelukkig had ik nog vispastei in de diepvries staan, dus dat is straks alleen even in de oven opwarmen en klaar... Daklozen en hun krantje

10:53, Tue 4 November 2014 .. 1 comments .. Link

dak

 

Elk beetje grote stad heeft ze tegenwoordig wel, de dakloze medemens die een daklozenkrant verkoopt. 

Hier in Groningen staan ze overal. Bij de ingang van de jumbo hier in de buurt staat altijd een heel stille man, die niks zegt, maar zijn krantje half omhoog houdt in de hoop dat jij snapt dat hij jou die te koop aanbiedt. Tegenover AH staat een man, die blijkbaar niet voor de deur mag staan, altijd tegen iedereen hallo te zeggen, net als de dame die bij winkelcentrum Lewenborg staat. Tussen de markten een vreselijk opdringerige dame, die er totaal niet dakloos uit ziet. Trouwens, geen van allen die ik hier genoemd heb. 

Je weet dus op een gegeven moment precies wie waar staat, maar meestal blijven ze anoniem. Af en toe vang je een naam op en ik noem ze dan in het vervolg ook zo. Twee maanden terug zag ik mijn favoriete daklozenkrant verkoper naast me stoppen bij de stoplichten, op een barrel van een fiets. Ik kijk op, zeg: Heyyyyyyy *naam*, hoe is ie joh? En al pratend fietsen we verder. Hij geeft stadsrondleidingen, samen met nog een aantal anderen en ik ben er heel nieuwsgierig naar. Eens de andere kant, die van de mensen die geen huis hebben om naar terug te gaan als het regent of koud is, zien. Hoe overleven ze, dat vraag ik me al jaren af. 

Maar goed, ik dwaal weer eens af. Daklozenkrantje. Tijdens dat fietstochtje vertelde hij me hoe blij hij is met zijn huisje, dat hij heeft geleerd van zijn fouten en blij is met de 2e kans die hij gekregen heeft. 

Natuurlijk ben ik blij voor hem, absoluut! Maar meteen denk ik ook: Wacht eens even, dus dat wat ik al jarenlang vermoedde, is waar! Lang niet alle daklozenkrant verkopers zijn dakloos! Waarom mogen ze dan nog die krant verkopen? Dat is toch bedoeld om een klein extra zakcentje te verdienen, wat ze op een gewone manier niet kunnen, omdat je een adres moet hebben. 

Ik ben nou toch behoorlijk in de war hoor. 

Wanneer mag iemand de daklozenkrant verkopen? Als je dakloos bent en/of als je dakloos bent geweest? Heel vaag. Was ik weer

20:21, Fri 24 October 2014 .. 0 comments .. Link

En daar was ik weer eens een keertje. 

Ben doodop... Afgelopen woensdag zei de cardioloog dat ik heel voorzichtig weer mag proberen wat meer te doen. Man man man, hij bedoelde dat dus letterlijk! Vandaag 'even' boodschappen gedaan in mijn uppie, fietste van hot naar her en had de grootste lol in mijn uppie. 

Thuisgekomen rustig even gezeten, er kwam nog een kennis aan de deur en toen moest ik nog even naar iemand toe, hier in de buurt. Nou ja, 'even'. Anderhalf uur later kwam ik daar weg, wel dolgelukkig met een verzameling knopen die ik van haar gekregen had. Ja, ik heb een knopentic. 

Thuis aangekomen was Joris er al, en ik heb eigenlijk nog maar weinig gedaan. Ja, broodjes warm vlees gemaakt, meer niet. 

Vorig weekend was ik alleen en Joris probeert dat nu goed te maken door het hele weekend in mijn tempo (dus helemaal niets doen) bij me te blijven. Het schatje. 

Ik baal zo enorm dat ik niks kan/mag... Maar ja, wat doe je er tegen he... Weinig nieuws

23:41, Mon 13 October 2014 .. 0 comments .. Link

Tja, als je veel binnenshuis doorbrengt, maak je ook weinig mee. 

Ik kan jou en mezelf gaan vermoeien met wat ik op tv kijk, welke boeken ik nu lees enzo, maar dat doen we maar niet he.. Totaal niet boeiend. 

Helaas zit ik dus heel veel thuis nu. Ik woon 4 hoog zonder lift en mijn rikketik kan dat nu even niet zo goed hebben, al die trappen. Naar beneden wil nog wel, maar ja, je moet ook weer naar boven he! 

Afgelopen zaterdag voor de 1e x naar de ommelandermarkt geweest hier in Groningen en ik heb genoten! Wat was dat enorm leuk. Echt een boerenmarktje, knus, klein (stuk of 20 kramen) en reuze gezellig. Heb het wel moeten bekopen met twee dagen doodmoe zijn maar niet kunnen slapen, maar ach. Dat gaat wel weer over voor ik een jongetje ben, zal ik maar zeggen.. hahahahahahet voelt heel raar

22:03, Tue 7 October 2014 .. 0 comments .. Link

Vrijdagavond ging ik, met mijn man, naar oosterpoort. We hadden kaartjes gekregen voor het 'beste singer songwriter concert' van iemand die door ziekte helaas zelf niet kon. 

Hartstikke leuk daar, ze waren stik zenuwachtig, zaal was uitverkocht. 

Halverwege het concert draaide ik me iets om en had meteen een gevoel van: Auw, dat had ik beter niet kunnen doen... Spierpijn in mijn arm meteen, beetje misselijk door de pijn maar ach... Pijn is niet fijn maar gewoon doorgaan. 

Toch een beetje voorzichtig aan gedaan de rest van de avond, maar de spierpijn bleef. Maandag dan toch maar even de dokter bellen, verteld wat er was gebeurd, hoe ik me voelde enzo... Ik moest meteen komen, het werd me gezegd, niet gevraagd. Hoe of ik die kant op kwam.. 'ehm, op de fiets?' Geen mogelijkheid om met de auto te gaan, want ik heb geen rijbewijs.. :P Dan moest ik heeeeeeeeel rustig aan fietsen, me vooral niet haasten maar echt wel meteen even komen. Goed, ik kom er aan, word naar een kamertje apart meegenomen, zonder dat ik eerst in de wachtkamer hoefde te gaan zitten.. Beetje raar, ik voelde me heel ongemakkelijk, of ik lepra had ofzo. Schoenen uit, sokken heb ik bijna nooit aan dus die hoefden niet uit.. LOL... shirt uit... Mijn god, wat gaat hier gebeuren? Ik keek nogal paniekerig en toen vertelde de assistente me dat ze een hartinfarct vermoedden, dus een ecg! WAAAAHHHHHH, had je me dat niet ff eerder (of na die test) kunnen zeggen???? 

Volgende dag zou ik uitslag krijgen, en ik heb dus inderdaad een heel licht hartinfarct gehad... Ben me rot geschrokken zeg. Probeer al de hele dag voldoende moed te verzamelen om het mijn zoon te gaan vertellen, want zijn vader is aan een hartstilstand overleden. Ik ben heel bang dat ik hem onnodig in paniek ga brengen. *zucht* Aangrijpend momentje

12:45, Fri 3 October 2014 .. 0 comments .. Link

Ja, ook ik heb een account op facebook. Toen hyves nog bestond, kreeg ik contact met de vader van mijn exman. Behoorlijk raar, om die man via een pb te condoleren en ik als antwoord krijg: Dank je wel maar wie ben jij? Hij had zijn zoon al 22 jaar niet gezien of gesproken, dankzij die 'fijne' familie van hem. Dus toen heb ik verteld dat ik de moeder van zijn kleinkinderen ben, en we bleken het heel goed samen te kunnen vinden. 

Afgelopen zomer ben ik voor de 1e x naar hem toe gegaan, ik behandel hem ook gewoon als schoonvader. Samen hebben we immers iets meegemaakt wat je niemand toegunt, het verlies van een dierbare en je krijgt niet de kans of gelegenheid om afscheid te nemen. 

Maar goed.. Facebook (ik dwaalde alweer af). Daarnet ga ik even op mijn tijdlijn kijken en zie dat vader naar zijn zoon is geweest. Dat doet hij niet zo heel erg vaak, want het is natuurlijk enorm aangrijpend en daarom ben ik altijd weer blij als ik hoor of zie dat het weer tijd was, zal ik maar zeggen. 

Mijn 'pleegzwager' was ook mee en die heeft foto's gemaakt. Dus nu heb ik voor het eerst een 'vader/zoon' foto... En die grijpt me enorm aan, om de een of andere *waarschijnlijk vage* reden. 

ottovrijdag 3 oktober 2014

12:16, Fri 3 October 2014 .. 0 comments .. Link

En daar was ik weer een keertje. 

Ik woon in Groningen, erg mooi hier hoor. Maar die aardbevingen he. Vandeweek was het weer raak, en net als elke keer denk ik dat er een enorm zwaar beladen vrachtwagen voorbij komt razen (zo voelt het namelijk ongeveer) of, doemdenker die ik kan zijn, dat er een auto tegen het gebouw aan rijdt. Deze keer was het wel wat heftiger dan de vorige keren en ik heb nu dus ook een gigantische scheur in mijn muur. Ben er niet blij mee, maar de NAM is ingelicht en ik zou binnen drie weken wat horen. Nou, ik ben benieuwd! 

Het is geen geheim, ik ben dol op bakken en koken en, afgaande op wat anderen zeggen, kan ik het ook goed. Gisteren vroeg een oude buurvrouw van mij mijn advies over wat voor chocola er in een fontein kon. Poeh hee, ik heb niet zo'n ding maar heb haar zo goed mogelijk geholpen. 

En gisteravond heb ik iets gekocht wat ik al heel lang hebben wil, een vleesmolen met worstvuller. Dus vanaf nu kan ik mijn eigen gehakt draaien en zelfs mijn eigen (verse) worst maken. Mijn schoonouders vinden het altijd erg leuk als ik zelfgemaakte dingetjes mee neem, dus ik wil ook gaan proberen ossenworst te maken. Plus natuurlijk verse worst, dan kan ik de vulling net zo maken als ik zelf wil, ipv die kant en klaar dingen uit de supermarkt. Hmm, ik kan nauwelijks wachten! :P 

 

tralaDonderdag 11 september 2014

18:53, Thu 11 September 2014 .. 0 comments .. Link

Poeh hee... 

Ik ging dinsdagmiddag naar mijn wekelijkse uitje, kondig daar nog aan dat ik nooit verkouden ofzo word, omdat ik geen jas aanhad op de fiets en prompt die avond word ik me toch ziek! Gisteren de hele dag op bed of bank gehangen, zat mezelf in de weg. Bah bah bah. Nog niet helemaal het dametje maar ik weet tenminste van achteren weer dat ik van voren ook nog leef. Hihihi... 

Al een paar weken loop ik met een pijnlijke rechterhand. Vanmorgen toch maar mee naar de dokter geweest, overbelast. Rust houden. Ja zeg, gelukkig is het iets wat je zelden gebruikt he, je hand. Pfffffff... Ik bof wel dat ik linkshandig ben, dus dat is een meevallertje. Meteen vermeld dat ik een raar hard bultje direkt naast mijn oog heb, blijkt mijn cholesterol aan de hoge kant te zijn. Wel raar he, dat je dan van die bulten krijgt. Niet schrikbarend hoog, maar ik moet er wel even rekening mee houden zeg maar. Nou, ik schrok me rot, aangezien de vader van mijn kinderen aan de gevolgen van te hoog cholesterol is overleden. Hoe ga ik mijn 18 jarige zoon vertellen dat zijn moeder hetzelfde heeft, zonder hem een hartverzakking te bezorgen. Dus maar goed naar de dokter luisteren, op dieet (was ik toch al, maar nu nog wat strenger) en goed opletten met verzadigde vetten. *zucht* 

Vandaag had ik een goedgevulde kippensoep gemaakt, naar recept van Jamie Oliver.. Mozes kriebel zeg, mijn lepel bleef rechtop staan midden in de kom! *grijnst breeduit* Maar wel erg lekker. Natuurlijk heel veel over, dus straks maar in de diepvries maken. Maandag 8 september 2014

14:01, Mon 8 September 2014 .. 0 comments .. Link

WAAAHHHHH, het was weer eens zo ver.. Ik kon niet slapen. Ellendig hoor. 

Om half vijf toch maar in bed gaan liggen, Joris werd half wakker, keek op zijn wekker en sliep meteen weer verder. Ik heb nog een poosje tv gekeken en toen ook maar gaan slapen. 

Rond 9 uur stond ik weer naast bed, klaarwakker. *zucht* 

Nou ja, ik had van alles te doen, dus vol goede moed op de fiets. Krijg je overal te horen, dat je je cv via internet moet opsturen en dan kun je je meteen inschrijven. WTF?!? Waar is de tijd gebleven dat werkgevers wilden zien wie ze in dienst konden nemen, voor ze een beslissing namen? Weg persoonlijk contact, nog even en we worden geboren met kleine computertjes aan ons vast. Straks hoeven  ouders zich niet meer druk te maken over hoe hun kindje gaat heten, want je wordt toch een nummer. 'Hoe heet uw zoontje?' Tja, we wilden hem Tim noemen, maar hij heet AZR6833465. We noemen hem Az.´

 

Thuisgekomen de kip, die ik gisteren in de oven had bereid, uitgepluist en van de botjes een lekkere bouillon gemaakt. De stukjes kippenvlees gingen in een stoofpot, die ik straks alleen nog maar hoef op te warmen. Lekker makkelijk weer. :) 

En nu? Nu kak ik even in. Moet zo nog weg, heb nog een afspraak (gelukkig wel persoonlijk contact) maar daarna doe ik nog bitter weinig. denk ik. 

Vanavond 'gezellig' met Joris duf zitten zijn op de bank... *lacht nu al bij het idee* 

 

moreZondag 7 september

23:18, Sun 7 September 2014 .. 0 comments .. Link

Rare dag vandaag... 

Joris en ik waren van plan om niet zo veel te doen, in ieder geval niet het huis verlaten. 

Eerst maar uitgeslapen, ik tot 11 uur maar Joris kan ongelooflijk lang slapen (en ja, daar ben ik wel eens jaloers op) en kwam om half 1 de kamer in. Weekendontbijt gedaan (extra met gekookt eitje, vers uitgeperst sinaasappeltje, lekker lang aan tafel blijven zitten). 

Kwam op facebook een paar dingetjes tegen waar ik om moest lachen, maar tegelijk ook weer aan hem moest denken. Jaren terug kreeg ik een verhaal te horen van mijn toenmalige vriend *later mijn man en vader van mijn kinderen*, hoe hij tijdens zijn uitzending naar voormalig Joegoslavië, met zijn collega's en de lokale bevolking de sirtaki had gedanst op de kade, in militair uniform dus met kisjes aan.. En dit filmpje ging dus over de sirtaki. ;-)

Regelmatig denk en/of praat ik over hem, gelukkig snapt Joris het. Na bijna 5,5 jaar doet het nog steeds pijn om te bedenken dat hij niet meer leeft. Nooit heb ik de enige ouder van onze kinderen willen zijn. En ik word ook oprecht boos als ik mensen hoor zeggen dat ze hopen dat hun ex dood gaat, want dat scheelt heel wat gedoe. Nou, ik heb liever dat gedoe dan dit! 

De rest van de dag bezig geweest met een haak opdracht, al heb ik nog wel even de tijd. Liever op tijd af, dan dat ik er op het laatst tegenaan moet werken omdat ik te druk was met andere dingen. 

Geen zin in koken, dus de chinees maar langs laten komen. Ook wel eens een keertje lekker, al moet ik bekennen dat ik zelfgemaakt toch lekkerder vind. 

Vanavond filmpje gekeken, lekker mopperen op al die stomme fouten die er in zitten en die ik altijd schijn te zien/vinden. Snow white and the hunts man.. Ok, lekker ding speelt er in mee (Chris Hemsworth), maar hoe hebben ze ooit deze cast zo kunnen bedenken. Dat chagrijnige mens Kristen Stewart mooier dan Charlize Theron? In welk zonnestelsel???? Joris lacht er om dat ik me dan hardop dit soort dingen afvraag. :-P 

Nou ja, laat ik nu nog maar even verder gaan met die opdracht, kan ik morgen hopelijk aan een volgende beginnen. Ze weten me nu wel te vinden hoor, maar dat boeit niks, ik verdien er immers goed aan. 

snowAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Heerlijke recepten

Categories


Recent Entries

Angst
Eigenwijs
Daklozen en hun krantje
Was ik weer
Weinig nieuws
het voelt heel raar
Aangrijpend momentje
vrijdag 3 oktober 2014
Donderdag 11 september 2014
Maandag 8 september 2014
Zondag 7 september

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer