Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Monique en mijn ervaringen met neusbloedingen

Description

Hier staan mijn ervaringen vanaf 17 september en zal ik regelmatig iets posten zodat iedereen een beetje op de hoogte blijft


«  January 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

5 november (dinsdag)

Ruim een week mijn log niet bijgehouden......en van sommigen al een vraag gekregen wanneer ik dat weer eens ging doen.

De dagen zijn een beetje hetzelfde dus zoveel nieuws is er niet te melden.

 

Afgelopen donderdag voor het eerst in de auto gezeten en naar de huisarts geweest. Mijn hb waardes laten prikken en die is gestegen naar 7.0 dus dat gaat de goede kant op. 

 

Afgelopen vrijdag te veel gedaan. Odie uitgelaten.....ik was weer blij om hem te zien....en hij mij ook volgens mij. Was weer even fijn. Christine was met me meegelopen en heeft me daarna naar Leusden gereden waar we een hapje zijn gaan eten met Chantal en Gemma.

Fondueen is toch wel heel erg leuk om te doen. En de meneer gaf aan waar we het beste konden gaan zitten omdat mijn oren nog heel erg dicht zitten. Helaas kwamen er 2 grote groepen mensen binnen die een hoop geluid produceerde. Focussen was best lastig en het vele babbelen wat ik normaal doe dat deed ik niet of althans een stuk minder.  Zaterdag en zondag heb ik er last van gehad......Erg moe, draaierig, misselijk.... jammer maar helaas. Even weer een stapje terug.

 

Zondag een hele vragenlijst moeten invullen voor de onderzoeken van vandaag. Daar word je ook niet helemaal vrolijk van. Vandaag om half 8 al in het zh...wederom een ponsplaatje laten maken en naar de afdeling Vasculaire geneeskunde......en nog een lastige naam maar die ik ben vergeten. Bloeddruk 3x links en 2x rechts gemeten. Hartfilmpje gemaakt. Toen moesten ze op zoek naar een bloeddrukband voor een rechterarm. Nadat alles was vast gemaakt en opgehangen kon ik naar het lab om bloed te laten prikken en urine in te leveren.......maar als je dan niet hoeft?? hellup....kreeg een setje mee want ik was toch nog wel even in het zh. Terug naar de balie en daar een boterhammetje kunnen eten. En daar kreeg ik ook 2 containers (nee geen zeecontainers) mee om 24 uur mijn urine op te vangen. Fijn heb ik niet alleen een handtas mee maar nu ook een plastictas met opvangbakje en container. Affijn nog even naar de radiologie voor een echo van mijn nieren/aorta en blaas. En daarna toch maar het setje voor inleveren van urine gebruikt. En ook nog een andere dame uitleg gegeven over dit mooie systeem werkt. Laatste bezoekje aan het lab en toen was het klaar. 

 

Na deze happening naar huis..sleutels van het werk opgezocht en maar eens bij Bsis gaan kijken of ze me nog herkenden. Het was fijn om weer even op het werk te zijn en met de collega's te babbelen. Frank stuurde me wel 3x naar huis.....maar uiteindelijk toch maar gegaan.

 

Tijdens deze blog is mijn bloeddrukmeter al 4x gaan laden en 2x fout gegaan dus moest ik even stoppen met typen. Overdag ieder kwartier en vannacht ieder half uur. Ze zeggen dat sommigen gewoon doorslapen.....kan me niet voorstellen.....We gaan het beleven. 

 


Posted: 21:50, 5/11/2013
Comments (1) | Add Comment | Link

28 oktober (maandag)

De afgelopen nachten niet zo goed geslapen. Gelukkig vannacht iets meer maar weer vaak wakker geweest.

 

Zaterdag toch proberen eens mijn tekening af te maken die er al weken ligt. Focussen ging lastig en heb veel eerst met potlood gedaan en later met stift. Veel aan het gummen geweest maar het eind resultaat mag er wel zijn vind ik zelf. Zondag de tekening afgemaakt en hangt nu aan de muur. 

 

Mijn doel deze week is om 500 meter te lopen en ook eens te kijken of mijn auto nog start. En of ik er een klein stukje mee kan rijden. Ik wl nl weten of mijn bloedwaardes al een beetje gestegen zijn dus moet ik dat even laten meten bij de huisarts. 

 

Verder zijn de dagen een beetje hetzelfde met als hoogtepunt een wandelingetje naar de C1000 voor een klein boodschapje...en ook nog uitgekozen voor een steekproef..... maar gelukkig heb ik ik die wederom goed doorstaan.  


Posted: 11:56, 28/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

25 oktober (vrijdag)

Al dagen mijn blog niet bijgewerkt. En ik krijg ook al reacties dat ik dat weer eens moet doen. Maar de mensen die erom vragen die denken dat het wel goed gaat en daar hebben ze ook gelijk in.

Ik ben nu 2 weken vrij van bloedingen....ik denk nu ook dat het niet meer terug komt. Ik durf ook langzaam meer te ademen door mijn neus en dat scheelt ook weer een hele droge mond bij het wakker worden.

Wel nog steeds het gevoel dat mijn gezicht beurs is ook al is er niets te zien. Ook mijn gehoor is nog steeds niet terug. Daardoor is het focussen en evenwicht bewaren soms lastig. 

Helaas het slapen gaat nog niet zo goed. Ik heb nog we 3 slaaptabletten maar ik neem ze nu al 2 dagen niet in. Ik moet het toch weer zonder doen en de pilletjes hielpen ook niet zo goed. 

Gisteravond en vannacht voelde ik me niet lekker. Erge hoofdpijn en draaierig en buikpijn. Vannacht maar een paracetamol genomen en daarna toch nog even in slaap gevallen. Vanmorgen was de hoofdpijn goed te verdragen. 

Maandag kwam Rijk na het werk en zijn we samen naar de blokker geweest. Ik was op zondag bijna uitgegleden in de douche dus maar een antislipmatje gekocht. Alleen moest Rijk voorschieten want ik was zo slim om mijn portemonnee in mijn appartement te laten liggen. 

Afgelopen dinsdag naar de dierenarts gelopen om medcijnen voor Muis te halen. Is hier in de straat en volgens mij amper 200 meter. Ik moest daar even rusten en toen ik thuis kwam ook weer. Dat stuk was me net even te ver. 

Woensdag is Gemma geweest en heeft wat klusjes gedaan voor me. Daarna zijn we naar de delifrance, beneden in het winkelcentrum, geweest en hebben daar een salade gegeten. En daarna weer rusten natuurlijk.

Gisteren kwamen Mireille en Ava. We hebben een stukje over de markt gelopen. Ik vond het erg zwaar. Ze hebben een broodje bij me gegeten en zijn daarna weer naar huis gegaan. 

Me zo maar weer even opfrissen en mijn dagelijkse wandelingetje maken. 


Posted: 13:21, 25/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

20 oktober (zondag)

De dagen zijn een beetje hetzelfde daarom sla ik er af en toe eentje over.

De afgelopen 2 nachten niet zo goed geslapen ondanks het slaaptabletje. Veel wakker geweest. 

Iedere dag even naar buiten ook al kost het veel inspanning. Het lijkt wel of ik niet vooruit te branden ben. Ik wil nog steeds graag maar mijn lichaam niet. Dus luister ik er maar naar. Ook de afwas gaat in etappes. Tussen het afwassen en afdrogen las ik een rustpauze in. 

Even op de laptop en dan weer op de bank hangen en film/serie kijken. Opfrissen en aankleden daar ben ik een poosje mee bezig. En voordat ik dan even naar buiten ga moet ik even zitten. 

Gisteren naar de tassenwinkel gelopen en heb me zelf maar een nieuwe tas kadoo gedaan. Daarna weer snel...met een slakkengang... naar huis en uitpuffen. 

 

 


Posted: 10:05, 20/10/2013
Comments (1) | Add Comment | Link

18 oktober (vrijdag)

Al een week geen bloedingen meer gehad nadat alles uit mijn neus is. Is dat eigenlijk geen klein feestje waard? Dat houden we dan maar te goed. ;)

Slapen zonder slaaptabletje gaat nog niet erg goed dus die slik ik trouw iedere avond. 

Woensdag met Rijk naar de supermarkt geweest. Het was heel vreemd om voor het eerst in 4 weken weer eens buiten te komen. Ik mocht aanwijzen en Rijk stopte het voor me in het karretje. Wat ik wel merkte als het in de supermarkt wat drukker was dat ik erg draaierig werd. Dat komt ook vast omdat mijn oren nog steeds dicht zitten. 

Het was fijn even buiten te zijn maar daarna toch erg moe geweest.

Donderdag zelf naar de Blokker geweest want ik wilde zo een grijparm kopen dat ik zelf dingen die ik laat vallen van de grond kan rapen. Helaas uitverkocht. Toen even naar de bruna geweest die ernaast zit en een boekje aangewezen die de mevrouw achter de kassa voor me moest pakken. Ze vroeg of ik het aan mijn rug had. Ik vertelde haar dat ik net 3 weken zh achter de rug had ivm neusbloedingen...ze werd een beetje stil...maar ik zei ik ben weer even buiten en iedere dag gaat het weer een beetje beter. 

Ik heb nu trouwens wel pijn in mijn rug en mijn rechterbeen voelt nog steeds raar aan. Maar dat zal er wel bij horen. 

Wat laat je toch een hoop vallen...woensdag liet ik de kaas vallen. Gisteren het bolletje waar ik het wasmiddel in had gedaan..fijn het goedje op de badkamervloer. Maar gelukkig kwam Christine en heet het voor me opgruimd. We hebben samen gegeten en het was gezellig. Maar merkte wel dat ik gisteren erg moe was. 

Ik kreeg woensdag ook nog een brief van het zh Amersfoort voor allerlei onderzoeken. Na 3x te zijn doorverbonden..lang in de wacht te hebben gestaan zijn er een paar afspraken gecancelled maar mag ik wel voor een paar onderzoeken begin november naar het zh. En krijg ik ook een 24uurs bloeddrukmeter om dan. Die gaat om de 15 minuten de bloeddruk meten en 's nachts om de 30 minuten......yeah ik verheug me er nu al op. Maar als ze zo mijn bloeddruk goed in de gaten kunnen gaan houden vind ik het prima. 

Vannacht goed geslapen wel een paar keer wakker geweest en vanmorgen nog een poosje aan het dommelen geweest.

Straks maar eens aankleden en nog eens naar een winkel. Eens kijken of het vandaag beter gaat dan gisteren. Wat ben ik nu blij dat ik boven een winkelcentrum woon. 


Posted: 10:08, 18/10/2013
Comments (3) | Add Comment | Link

16 oktober (woensdag)

Dag nummer 2 thuis en het gaat nog steeds goed. 

Slapen gaat nog steeds niet goed maar dat komt vast wel weer. 

Je merkt nu dat je tegen een aantal dingen aanloopt die een partner zou doen. Denk aan een receptje ophalen. Ze zouden het bezorgen maar het is er nog steeds niet. Een brief bij de dokter in de bus gooien...ligt hier nu nog.

Toen dacht ik...ik ga even wat boodschappen laten bezorgen. C1000 op de site geeft aan dat ze niet bezorgen. Dus ik naar Albert.......ja ik weet het hahaha.... daar hebben ze wat "eisen"  minimaal 70 euro boodschappen en dan ook wat euro's voor het bezorgen en dan komen ze ruim een dag later bezorgen. 

Dus ik ook nog even kijken naar iets alternatiefs. Kostte 7.50 per uur maar er moet ook bemiddelingskosten van 25 euro betaalt worden......duhhhh Begrijpelijk dat je dat moet betalen als het voor een lange tijd nodig is maar ik heb het maar een paar weekjes nodig. 

Rijk heeft aangeboden om met me mee naar de winkel te gaan vanmiddag en ik wijs aan en hij gaat sjouwen voor me. Dit wordt een mijlpaal vandaag. 4 weken bijna niet buiten geweest en nog minder gelopen. Maar gelukkig is de winkel hier om de hoek. 

 


Posted: 09:01, 16/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

15 oktober (dinsdag)

Gisteren heeft Christine me opgehaald uit het ziekenhuis rond 12u. Ze heeft een paar boodschapjes gedaan voor me en is toen weer naar het werk gegaan.

Was weer vreemd thuis te zijn maar Muis was weer blij me te zien. Dus die week bijna niet van mijn zijde. Ze is goed verzorgd geweest deze week door Ria en Cintha en Liesbeth hebben mijn huisje schoongemaakt.....dank jullie allemaal voor de hulp.

Zelf weer een boterhammetje klaar maken dat is ook weer wennen maar allemaal gelukt. Verder de dag een beetje tv gekeken en in de avond nog een boterhammetje gegeten.

Vannacht slecht geslapen. Dan merk je toch dat je een slaappilletje krijgt in het ziekenhuis. Dus net de huisarts maar even gebeld of ik nog een paar dagen een slaappilletje kan krijgen. 


Posted: 08:22, 15/10/2013
Comments (2) | Add Comment | Link

14 oktober (maandag)...naar huis

Gisterenmiddag Christine en Tim op bezoek gehad. We zijn met zijn drietjes naar beneden geweest en een lekker pruttelijsje gegeten. Het was erg inspannend maar toch blij dat ik het heb gedaan. Ik ben van Tim van alles te weten gekomen over StarWars en nog een aantal dingen die ik helaas alweer vergeten ben. 

Voor en na het avondeten nog een rondje over de gang gelopen. En alweer lekker gegeten. Sinds ik weer kan ruiken en proeven smaakt alles ook extra lekker.

De middag/avond verpleging vond ik minder sympathiek. Ik mocht douchen van de zaalarts en vroeg of ze wilde helpen om mijn infuusnaald af te dekken zodat die niet nat kon worden. Na 2x vragen en dat ze aangaven dat er andere dingen even voor gingen heb ik het opgegeven. Jammer want dat zou wel weer een mijlpaal zijn geweest. 

De nachtverpleging......ja de leuke verpleegkundige Rutger kwam en hij verwijderde mijn infuusnaald en zei dat ik gerust nog mocht gaan douchen dus ik stond vannacht om 0.10u onder de douche....wel een beetje bibberend. Stukje spanning maar ook omdat ik met lauw water moest douchen. Ik weet nu weer waarom ik in de sauna geen dompelbaden neem. Brrr toch best koud. Maar ook weer zo heerlijk. Daarna nog even tv gekeken en om half 2 gaan slapen. Veel wakker geweest maar toch wel weer een redelijke nacht gehad. 

De arts is net langsgeweest en ik mag naar huis. Als het goed is komt Christine me om 11u halen en dan naar mijn Muisje. 

Als het weer mocht gaan bloeden mag ik gelijk bellen maar ik ga ervan uit dat het niet meer gaat bloeden. Ik moet vooral mijn neus rust gunnen en mezelf natuurlijk ook want mijn bloedwaardes zijn nog niet op pijl. Alles met beleid en langzaam weer opbouwen. En over 4 weken een poli-afspraak. 


Posted: 08:22, 14/10/2013
Comments (2) | Add Comment | Link

13 oktober (zondag)

Als ik dit schrijf heb ik al gegeten, trouw mijn medicijnen ingenomen. Maar niet meer het zakje movicolon wat de stoelgang op gang moet brengen en vloeibaar moet houden.......want dat werkt echt wel zonder een zakje heb ik gemerkt gisteren en vannacht. 

Me gewassen aan de wastafel......wel lastig als je linkshandig bent en je infuusnaald op je linkerhand zit. Zelfs een beetje make-up op gedaan. En al een rondje gang gelopen zelfs door de schuifdeuren heen gegaan. Straks weer een keertje en vanmiddag maar eens naar beneden en zelf zien dat het heel groot is. hier want ik ben natuurlijk afgelopen maandag via een sluiproute binnengekomen. Ook een praatje gemaakt met Jaap een verpleegkundige in opleiding. 

Ook mijn maaltijd voor vanavond al uitgezocht.......gisteren ging het wat mis maar het was goed te eten. Het eten in het zh is helemaal niet slecht.  

Gistermiddag zijn Patricia en zoon Kevin geweest. Was erg gezellig en we hebben een rondje gang gelopen. 

Vrijdag veel aan mijn lieve dinnetje gedacht want die moest geopereerd worden......en zou mee geweest zijn maar helaas kon dat niet. Maar nu moest ik het doen met whatappjes en bellen en contact met John hebben. De knuffels krijg je snel Es en fijn je even gesproken te hebben gisteren. We gaan er samen tegenaan lieverd. 

Vannacht in etappes geslapen. Te veel op het toilet gezeten. Maar wel een groot gedeelte op mijn zij gelegen. 

En rond half 1 kwamen ze kijken waar dat geluid toch vandaan kwam van stromend water........nou kon ik ze gelijk helpen want het ik had vernomen dat het de waterafvoer was en dat de regen erg hoorbaar is. En het is al even aan het regenen. 

Helaas de leuke broeder Rutger niet echt gesproken maar wie weet vanavond een nieuwe poging. 

Ik krijg goede hoop dat de bloedingen nu wegblijven en ik weer kan werken aan herstel wat ook weer even zal gaan duren. Maar het blijft spannend de komende tijd. 


Posted: 09:17, 13/10/2013
Comments (2) | Add Comment | Link

12 oktober (zaterdag)

Gistermiddag Winne en Ria op bezoek gehad. Snoepjes en chipjes gekregen. Jammie alles smaakt weer zo lekker. 

Tot heden geen bloeding gehad maar mijn gezicht voelt wel heel beurs aan en en mijn oren zitten nog steeds dicht.

Gisteravond nog 2 KNO artsen aan mijn bed gehad. Een van de2 artsen ook regelmatig gezien in Amersfoort. Hij blijkt op vrijdag in het UMC te werken.

Ze hebben me ook iets meer verteld en nu snap ik ook waarom ze graag willen dat het op een natuurlijke manier gaat genezen. Mocht het weer gaan bloeden doen ze ongeveer hetzelfde wat ze in Amersfoort hebben gedaan alleen is dat dan onder narcose. Dus zoeken ze het bloedvat op en branden die dicht en vermoedelijk zal dat dan in mijn linkerneusgat zitten en dan heel hoog in mijn neus.

Als dit niet helpt dan moet de radioloog eraan te pas komen en die gaat dan via mijn lies naar het bloedvat in mijn  neus....vraag me niet waarom dit via de lies gaat maar ik vermoed de meest rechte weg. Daar schiet hij er een propje/kogeltje in. Helaas is deze operatie niet zonder risico's want je kunt er blind van worden of voor de rest van je leven neurologische afwijkingen.

Ik was er gisteren best van onder de indruk maar ik ga nu nog meer hopen dat het niet gaat bloeden. En tot nu toe gaat het goed dus vandaag wat meer belasten.

Mijn bloedwaarde was gisteren 5.6 en vanmorgen kwamen ze weer bloedprikken (na 3 pogingen is het eindelijk gelukt) maar dan weer voor iets anders. Ik krijg nog antwoord waarom en waarvoor ze hebben geprikt.  

Mijn kamergenootjes gaan vandaag beide naar huis dus heb ik een hele grote kamer voor mij alleen. 

 


Posted: 09:57, 12/10/2013
Comments (6) | Add Comment | Link

11 oktober (vrijdag) opblaasbare tampon gaat eruit.

Ik kreeg al even een lekker drankje.........not....om de ontlasting weer op gang te krijgen. Helaas lukte dat niet dus kreeg ik een klisma. Visioenen van een programma van Patty Brard kwamen langs. Maar het stelde niets voor en 3 minuten later was ik alles kwijt en een opgelucht gevoel. Maar nu moet ik nog steeds het vieze drankje drinken.

Het eten was lekker. Al moet ik het af laten koelen maar de geur en de smaak zoooo lekker.

Ik had het gevoel dat het gisteren voor het eerst een stukje beter ging.

Mireille en Ava zijn in de middag op bezoek geweest. 's avonds Chantal, Cintha en Ben.

Er is een nieuw kamergenootje die vandaag zal worden geopereerd.

Mijn neus is een beetje in de week gezet zodat de bloedkorstjes wat loslaten. Ik mag legaal in mijn neus peuteren.

Gisteravond wel een beetje onrustig gevoel gehad maar toch wel goed geslapen.

Nu wachten tot ze me komen halen om de tampon te laten vewijderen.

Ik moet niet vergeten te vragen of ik op mijn zij mag liggen en of ze me willen laten blijven tot maandag. Niet dat ik hier wil blijven maar al eerder mee heb gemaakt dat het dan weer gaat bloeden. En voor mijn gemoedsrust is het beter.

Alles is nu (10.45u) uit mijn neus. Ging even anders dan in Amersfoort. Meerdere artsen om me heen. Alles lag klaar voor een bloeding maar daar was ik niet echt bang voor.
Als het niet gaat bloeden dan mag ik medisch gezien vanmiddag naar huis. Maar de arts had er totaal geen probleem mee dat ik graag tot maandag wil blijven. Ik ben gerust en blij dat ze naar me hebben geluisterd. En ik mag weer op mijn zij liggen.

Maar vandaag nog strenger aan de regels houden dan anders.


Posted: 09:17, 11/10/2013
Comments (3) | Add Comment | Link

10 oktober (donderdag)

Vannacht weer goed geslapen. 2 beschuitjes op met 7 tabletten....jammie. Zelfs mijn niet zo spraakzame buurman kwam bij me aan tafel zitten. Hij mag vandaag naar huis. Zou ik nieuwe kamergenoten krijgen of heb ik een prive kamer?

Bloed weer geprikt omdat mijn bloedwaarde weer lager was. Daar kon het draaierige ook vandaan komen.

Over een uurtje weer een stukje tampon eruit.

En mijn haar wordt gewassen.....ik ben helemaal blij.

Mijn rechterneus is weer vrij van tampons. Ik kan weer ruiken. Laat nu het 1e wat ik ruik de niet zo lekkere geur van de tampons die er al 4 dagen in zitten.

Maar geen bloed en ik kan weer voorzichtig mijn neus een beetje ophalen. Zou het droog blijven?


Posted: 09:30, 10/10/2013
Comments (5) | Add Comment | Link

9 oktober (woensdag)

Gisteravond naar mama mia gekeken op tv euhhh tussen de dutjes door. De nieuwe zwaardere pijnstillers werken goed of zou ik gewoon zo moe zijn geweest van het nachten niet slapen?

Om 23u echt gaan slapen. Even later ergens van wakker geschrokken en een angstig momentje mee gemaakt want ik dacht bloed te voelen in mijn keel. De verpleegkundige heeft even gekeken en heeft me gerust kunnen stellen.

Nadat ik zelf ook weer rustig was heb ik een redelijk goede nacht gehad.

De verpleegkundige die vanmorgen mijn berg met medicijnen bracht heeft ook mijn snorretje (gaasje onder mijn neus met bevestiging om de oren) verwijderd.

Nu wachten op het ontbijt en daarna de arts, met groep artsen in opleiding, die een gedeelte vd tampons gaat verwijderen.

En weer zelfstandig opfrissen aan de wastafel. Nog een angstig moment gehad want kreeg weer bloed in mijn keel. Het blijkt een bloedstolsel te zijn achterin mijn keel. Hopen dat die snel los laat.

Net een stukje tampon verwijderd en de andere tampon is een stuk leger. Vanmiddag nog wat lucht eruit. Ze willen vrijdag er alles uit hebben. Bloedwaarde was wel weer lager 5.2. Morgen weer bloedprikken.

Christine en Liesbeth (met kids) zijn langs geweest.

Ik voel me de hele dag al een beetje draaierig en misselijk.

Infuus is nu een waaknaald geworden. Hopelijk is hij niet dicht net zo als vorige week. Toen moest ik naar de OK om daar een infuus geprikt te krijgen.

Wel gegeten....en het gemalen eten hoefde dus helemaal niet ......gelukkig.


Posted: 18:52, 9/10/2013
Comments (5) | Add Comment | Link

8 oktober (dinsdag)

Tot 4u geslapen daarna regelmatig met mijn infuusstandaard naar het toilet gelopen.

Nadat de medicijnen kwamen geslapen van 7u tot 9u. Toen ik wakker werd voelde ik me niet lekker. Op aanraden vd verpleegkundige toch een beschuitje gegeten. Daarna voelde ik me wel iets beter.

In de ochtend kwam de arts en vertelde me dat ze vandaag niets gingen doen. Ze zouden pas vanaf woensdag de tampons met beleid laten leeglopen en verwijderen. En dat zou nog tot einde vd week gaan duren. Mijn verstand en gevoel kwamen wat in botsing met elkaar. Ik snap dat ze in het UMC op een andere manier met een neusbloeding om gaan maar ik had ook wel op een beetje actie gehoopt. Positief puntje was dat mijn bloedwaarde was gestegen naar 5.8.

Ik zou ook zwaardere pijnstilling krijgen en relatieve bedrust. Dus in bed blijven en af en toe op een stoel zitten en naar het toilet.

Voor het eerst in dagen mochtik me opfrissen in de badkamer. Zittend op een krukje, worstelend met infuus is het me uiteindelijk gelukt. Maar wat kost dat een inspanning en was ik blij dat ik weer in mijn bed lag.

Tijdens de lunch kwam de maatschappelijk werkster. Een heel aardige vrouw waarmee ik een poosje heb zitten praten. Tijdens het gesprek heb ik ook wel wat traantjes gelaten.

In de middag kwamen er twee dames met tijdschriften langs. En heb ik nu een prive en story liggen en ben ik straks weervan alle roddels op de hoogte.

De twee gezellige dames op mijn kamer mochten naar huis. Fijn voor ze maar ik ga de babbeltjes missen. Naast  mij ligt een man. Maar die slaapt veel en is niet erg spraakzaam.

Wat ze even vergeten waren om te vertellen dat ik gemalen eten kreeg. Kauwen is blijkbaar ook inspanning. Nou geloof me maar dat ketjap babi in sausvorm er niet zo lekker uitziet. Dus maar de aardappelpuree en gemalen sperciebonen gegeten. En de appelmoes en vla niet vergeten. De geur en smaak moet ik erbij denken.


Posted: 06:55, 8/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

7 oktober (maandag) naar het UMC

Vanmorgen weer een bloeding gehad. KNO arts opgepiept. In ziekenhuisbed volgas naar poli.

2 KNO artsen, verpleegkundige, assistente KNO en lab medewerker om bloed te prikken rond mijn bed maakte me toch wat angstig. Er werd gesproken over een bloedtransfusie, wat later gelukkig niet nodig bleek te zijn.

De details zal ik iedereen besparen maar dat het pijnlijk was geloven jullie vast wel. Uiteindelijk zat er in mijn rechterneusgat tampons met vaseline.En daaronder een snorretje om vocht en bloed op te vangen.

Nog aan het bijkomen van de behandeling zittend op de po-stoel hebben de zusters me opgefrist en me een nieuwe bloedvrije pyjama aangetrokken.

In tranen esther en Liesbeth gesproken en Liesbeth heeft haar afspraken verzet en escalatiedienst overgedragen naar Joost (dankje daarvoor van mijn kant)en zou naar het UMC komen.

De ambulance bracht me rond 10u naar het UMC.

Mijn verhaal meerdere keren moeten vertellen en de co-assistent kwam vaak terug voor aanvullende vragen. Ook het bloed prikken door haar ging niet goed.

Uiteindelijk de arts gesproken en die legde het behandelplan uit. Geen directe actie maar de tampons er gefaseerd uit halen/leeg laten lopen en dan pas handelen bbij een bloeding. Ze hopen op een natuurlijk herstel. Bij eenbloeding kijken ze waar het vandaan komt en als ze erbij kunnen branden ze het bloedvat dicht. Kunnen ze er niet bij dan moet de radioloog via mijn lies naar het bloedvat in mijn neus en daar een soort propje/kogeltje in schieten.

Teleurstelling dat er geen actie zou komen maar ook begrip voor het behandelplan weer terug naar mijn bedje. Wat fijn dat Liesbeth bij me was. Ria is later ook nog gekomen.

In de avond nog een tijdje aan het babbelen geweest met de twee dames op de kamer die waren geopereerd. Fijn even afleiding te hebben want ik had pijn en voelde me niet lekker en erg slap.


Posted: 06:41, 7/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

6 oktober (zondag)

Daar lag ik weer op mijn vertrouwde afdeling al was het een kamer verder.

Een paar korte bloedingen in de ochtend gehad.

Tijdens het bezoekuur kwamen Esther, John en Sven op bezoek met een heerlijke zelfgebakken chocolade cake.

Nadat ze rond half vijf weer naar huis gingen kreeg ik een behoorlijke grote bloeding.

Dienstdoende KNO arts opgeroepen en volgas in een rolstoel naar de behandelkamer.

Ik zal iedereen de details besparen maar in mjn limkerneusgat werd een rappid rhino tampon geplaatst. Een prachtige naam voor een opblaasbare tampon.

Weer terug op de afdeling ging een lekker varkenshaasje met aardappeltaart aan mijn neus voorbij ik moest nuchter blijven.

Wel kreeg ik een paar uur later een chocomouse toetje....jammie.

En als dank kreeg ik een bloeding in mijn rechterneusgat. gelukkig was die weer snel gestopt.

Een onrustige en angstige nacht volgde. Met wel een hele lieve verpleegkundige Suzanna die veel en vaak bij me kwamkijken.


Posted: 15:46, 6/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

5 oktober (zaterdag)

Zaterdag ochtend om half 11 tijdens het neusspoelen een kleine bloeding gehad. Dankzij de instructies en steun van Rijk via sms was de bloeding snel bestreden.

De dag een beetje lezend, facebook, sms, whatsappend doorgekomen. Wat kan een mens zich slapjes voelen door het bloedverlies.

Waarom komen grote bloedingen in de nacht??

1u grote bloeding nummer 1. Ria geroepen en heeft me door de eerste angstige momenten geholpen.

Weer proberen te slapen maar ik was erg onrustig en om 4u kreeg ik een 2e grote bloeding. Liesbeth gevraagd te komen en nadat de bloeding was gestopt hebben we mijn tas weer ingepakt en zijn naar de spoedeisende hulp gereden. Na een tijdje wachten ben ik weer opgenomen. Liesbeth heeft me naar het andere ziekenhuis gereden waar ik om 7u een bedje kreeg toegewezen


Posted: 15:30, 5/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

2, 3 en 4 oktober

Toch weer vreemd om thuis te zijn. Met de opdracht geen inspanningen te doen. niet boven dampende pannen te staan. Niet bukken,niet persen enz enz. Je wordt soms best handig en stoel in de keuken en kattebrokjes in de soeplepel zo in het bakje van Muis.

Veel lieve mensen zijn langs geweest en hebben eten gebracht, boodschappen gedaan of een klusje gedaan.

Woensdag om 6u een bloeding gehad. Rijk is geweest om me even te helpen rustig te worden.

In de middag weer een bloeding. Rijk is weer gekomen en hij heeft me naar de poli gebracht. Alles leek weer rustig.

Donderdagnacht een grote bloeding. Jeske is naar me toe gekomen.

Vrijdag een hele dag geen bloeding gehad.

 


Posted: 17:54, 2/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

1 oktober (dinsdag) naar huis

waardes zijn goed, geen bloedingen meer gehad.....yeah ik mag naar huis. Naar Muis.

Rijk en Mireille hebben me opgehaald. Was ook wel nodig want ik ging met meer spullen weg dan ik gekomen  was.

Lang moeten wachten bij de apotheek waar we ook Simon tegen kwamen.

Weer in mijn paleisje waar John en Esther mijn muren hadden geschilderd. Jullie zijn schatten.


Posted: 17:47, 1/10/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

28, 29 en 30 september

vrijdag tampon iets leeg laten lopen

zaterdag helemaal leeg en zondag eruit

leren neusspoelen en weer wat vertrouwen gekregen

Buurvrouw Els mocht zaterdag naar huis. We hebben elkaars facebook gegevens.

Esther heeft een heerlijke salade meegenomen voor me.

Wat is het stil in het ziekenhuis in het weekend.


Posted: 17:42, 28/9/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer