Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

MontBlanc2015

• 14/4/2013 - Eerste stappen richting de top

Beste tochtgenoten:

Waar hebben we het over gehad op onze eerste bespreking over ons Mont Blanc Project,      op 7 april 2013 op de BEerste voorbereidingenosmuizenlaar in Breda?

De eerste vraag was natuurlijk: willen we nog allemaal en wie zijn dan ‘allemaal’. Nou, van mij (wel) en Els (niet) is dat wel duidelijk. Ook Marc en Frank zijn nog steeds van plan om me te gaan. Marieke gaf aan ook deze avontuurlijke tocht mee te willen gaan maken. En Carolien gaf al eerder aan op zijn minst interesse te hebben. Bij deze dus nog aan Carolien de vraag of ze de intentie heeft om mee te gaan, in ieder geval de voorbereidingen mee te willen maken resp. op de hoogte te worden gehouden? Het spreekt vanzelf dat we allemaal op ieder moment, om welke reden dan ook, kunnen of moeten melden dat je uiteindelijk niet meegaat.

Dat bracht ons bij de vraag: wat is ‘de tocht’? Natuurlijk is het doel redelijk duidelijk n.l. de beklimming van de Mont Blanc en liefst bovenkomen op mijn 65e verjaardag. Maar ik heb al eerder gemerkt (Rome, ¼ triatlon) dat de weg daar naar toe, zeker zo’n interessante tocht is.
Dus onze tocht is NU begonnen en dus mag ik jullie aanspreken met ‘Beste Tochtgenoten’. We hebben dat beklonken met een glaasje champagne (foto bijgevoegd) waarbij we voor Carolien er voorlopig een vijfde glaasje op de foto aan hebben bijgevoegd.

Vervolgens was het leuk om, met de kaart van de Mont Blanc op tafel, te delibereren over  routes en alle voors en tegens. Dit lijkt wat vroeg, maar het leek al alsof we met onze voeten al in de sneeuw stonden. Het lijkt aantrekkelijk om de Mont Blanc echt te beklimmen, d.w.z. vanaf het dal (Chamonix, 1000m.) tot aan de top (4807m.). Ik heb aangegeven dat ik al heel tevreden (missie geslaagd) zou zijn als we met het treintje vanaf St. Gervais naar 2386m. zouden gaan en vanaf daar lopend naar de top. Conclusie was, dat het nog veel te vroeg was om hier iets definitiefs over te roepen en dit mede te laten afhangen van de gids.

De gids? Wat duidelijk was dat we geen enkel (overbodig) risico gaan nemen. Dus we gaan mét een gids en we gaan, tegen die tijd, alleen op pad als de (weer)condities goed zijn. Een paar dagen uitstel om goed weer af te wachten is geen probleem, voor niemand is het een ‘heilig moeten’. Ik heb wat info (NKVB, internet) over Nederlandse gidsen en we spreken af dat ik deze gidsen eens ga mailen om te bezien of ze bereid zouden zijn ons, tegen die tijd, te begeleiden, tegen welke condities en wat ‘begeleiden’ dan precies inhoudt.

Maar om zoveel mogelijk zelf risico’s te vermijden, helpt een goede voorbereiding. Deels kan dat al thuis. Iedereen werkt (tot die tijd resp. tegen die tijd) aan een puike conditie. Ook een goede voorbereiding en acclimatisering vlak voor de toppoging is van belang vanwege kans op hoogteziekte. Je moet rekenen op 1 á 2 weken acclimatiseren vooraf, dus de beklimming is niet een paar dagen vrij nemen en, hups, die berg op maar zal zeer waarschijnlijk wel de hele (of een groot deel van de) zomervakantie vergen. Over andere voorbereidingen (medische check-up, inentingen, medicijnen etc.) moeten we later een keer hebben.

Om alvast een keer te wennen aan 1500 meter stijgen en dalen en te voelen wat dat is, besluiten we in de week 33, van 12 tot 18 augustus, een eerste gezamenlijke bergervaring te gaan opdoen. Na afweging van een aantal berggebieden kiezen we voor het Stubaital met als uitvalsbasis de camping bij Neustifft (1000m.). We kunnen dan links en rechts omhoog naar zo’n 2500m. (en terug). Ik zal een poging wagen om een paar plekjes te reserveren (WELKE DATA PRECIES???). Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Carolien dan (toevallig) in Nederland zou zijn, om dat echt met z’n allen te gaan doen. Zo niet, dan kan Carolien wellicht 30 keer haar trappenhuis op en neer naar de 16e etage, Avatowers.  In de zomer van 2014 zouden we dan mogelijk wat sneeuwervaring kunnen gaan opdoen bij de Gran Paradiso.

De NKVB (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging) kan ons misschien ook nog goed helpen. Deels met cursussen (later te besluiten), met kaartmateriaal (bibliotheek) of met de uitleen van klimmateriaal. Wellicht hoeven we niet allemaal een compleet nieuwe uitrusting te kopen voor een eenmalige beklimming. Eigen bergschoenen (categorie D, stijgijzervast) lijkt ons, tegen die tijd, wel een vereiste. 

Dit gaat allemaal natuurlijk niet zonder geld. Ik heb me bereid verklaard een soort eerste potje te vullen met 1000,- euro voor gezamenlijke uitgaven. Maar iedereen moet misschien toch (een beetje) sparen voor deze uitdaging. Ook lijkt het goed dat iedereen zijn verzekeringen eens checkt op bergsportdekking (zorgverzekering, WA, doorlopende reisverzekering etc).

En dan als laatste punt op de agenda bespreken we hoe we een en ander gaan vastleggen. Een gedichtenverslag (Rome) en een boek (1/4 traitlon) is al een keer vertoond. Beelden (foto’s, film, een internet ‘blog’) lijkt een prachtige aanvulling. Marc en Marieke nemen in het vervolg iedere keer hun trouwcamera mee, Frank stelt een website op en Els en ik zullen zo hier en daar een fotootje maken van onze vorderingen. We vragen aan Carolien om ook wat beeldmateriaal vast te leggen van haar voorbereidingen en ons regelmatig op de hoogte te houden. Als we allemaal, op specifieke voorbereidingsmomenten er aan denken om iets op beeld vast te leggen en rond te sturen kunnen we een aardig (b)logboekje verzamelen.

We sluiten af met de afspraak elkaar op de verjaardag van Els weer te treffen en dan de status en verdere voorbereiding van week 33 te bespreken. We concluderen dat we er honger en dorst van gekregen hebben en gaan op weg naar …. de Chinees.

Groet allemaal en sterkte met de voorbereidingen.
Theo

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 14/4/2013 - Eerste Testbericht

test 123
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Beschrijving van de voorbereidingen en de tocht om de top van de MontBlanc te bereiken, in augustus 2015.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer