Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Op naar de Nijmeegse vierdaagse

Description

De aanloop naar de Nijmeegse vierdaagse 2016. Gaan we de finish halen?


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Het startbewijs

Beetje vreemd eigenlijk dat daar waar het eigenlijk allemaal om draaide tot nu toe nooit de blog gehaald heeft. Ik zal nog eens diep in mijn geheugen graven en de laatste dagen voor, tijdens en na de vierdaagse aanvullen.

De laatste paar dagen voor Nijmegen.... Tja, wat deden we toen ook al weer? Niks is eigenlijk het eerste wat in me opkomt. Zo'n anderhalve week voor de vierdaagse hebben we besloten het eens rustig aan te gaan doen. Ook wel eens een welkome afwisseling. Na bijna 7 maanden trainen waren we er meer dan klaar voor. Als het nu nog niet genoeg is, dan komt het ook nooit meer goed. We vertrouwen erop dat we zowel mentaal als fysiek goed voorbereidt zijn. Tijd dus om de laatste spullen te controleren, nog wat inkopen te doen en de koffer in te gaan pakken. We verheugen ons er echt zo onwijs op.

Op maandag gaan we richting 'de Panoven', onze accommodatie voor de komende paar dagen. Het is bloedheet dus dat belooft wat. We komen aan, checken in en laten ons aangenaam verrassen door ons hutje. Wat een gezellige 'kamer'. Van alle gemakken voorzien. We hebben een gemeenschappelijke woonkamer / keuken en onze eigen vrijstaande mini villa. We kijken wat rond en gaan richting de wedren voor de startbewijzen. Tja, met de auto naar Nijmegen.... Is dat slim? Wij denken van niet en we besluiten onze auto buiten de stad op een mega parkeerterrein te stallen en met de bus verder te gaan. Goed geregeld dat openbaar vervoer! Hoe dichter we bij de stad komen hoe beter ons duidelijk wordt dat de vierdaagse niet zomaar een evenement is, maar een MEGA spectakel. Mijn hemel wat veel mensen. Op naar de wedren dan maar. Daar aangekomen dompelen we ons onder in 1 groot feest. Muziek, eten, drinken, kraampjes en heeeeeel veeeeel mensen. Uhh iets met een startbewijs, daar kwamen we voor. Ik heb nummer 40D346. Dat zou toch iets moeten betekenen.... Na wat ronddwalen en 3 x in de verkeerde rij te hebben gestaan komen we uiteindelijk daar waar we moeten zijn. Rij 40D.... Duzzzz dat had ik zelf ook wel kunnen verzinnen achteraf maar alle begin is moeilijk ;-) In de mierenhoop van enthousiaste deelnemers wordt ik geringd met een geel polsbandje, deze wordt gescand en blijkbaar ben ik nu officieel deelnemer van de vierdaagse. Vanaf hier is er geen weg meer terug! Carola scoort zo'n zelfde ringbandje in rij 40M, we kijken elkaar, besluiten niets te zeggen en gaan een drankje halen.

Eén klein dingetje nog. Carola heeft een startbewijs voor 05.00 uur morgenochtend, ik om 06.00 uur. Lekker handig... We gaan terug naar de kooi met geringde mensen en zoeken driftig naar iemand die zijn zwarte (laat) startbewijs wil ruilen voor 1 met een kleurtje (vroeg). Ja het is een kleurige boel daar. Na 5 minuutjes hebben we succes en hebben we allebei een startbewijs voor de vroege start. Na een uurtje sfeer proeven besluiten we terug te gaan naar de Panoven. Op de wedren komen de we komende dagen waarschijnlijk nog vaak zat dus nog even lekker in de relaxstand nu het nog kan.

We melden ons rond een uur of 6 voor het diner op de Panoven. Er wordt goed voor ons gezorgd en het eten is heerlijk. Er wordt ons medegedeeld dat de bus morgenochtend om 03.50 uur vertrekt. Kolere.... kan het nog vroeger? Vooruit dan maar. Na wat zorgvuldig rekenwerk besluiten we dat we dus om 02.45 de wekker moeten zetten. Willen we 8 uur slaap halen dan moeten we er dus om 18.45 uur in. Uhhh het is 21.00 uur. Dat gaat dus niet meer lukken vandaag. Nou ja, paar uurtjes slaap minder dan maar, weinig keus. Om 22.30 uur besluiten we dan toch echt maar naar bed te gaan omdat we nacht anders net zo goed helemaal over kunnen slaan. We slapen op de stand-by stand om vooral de wekker niet te missen. Nou, die hebben we niet gemist hoor. We zijn er op tijd uit om aan de dag te beginnen. Hoe dat ging.... lees je in de volgende update


Posted: 12:39, 29/8/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Zomertocht in Den Haag

Vandaag gaan we opnieuw voor 30 kilometer. We vertrekken om 07.50 uit het clubhuis van de Volkstuinvereniging achter de molen van de Laan van NOI. Het eerste deel van de route gaat door het Haagse Bos, dat is een stuk groter dan wij altijd dachten. Een route door het bos is atijd leuk, lekker over zandpaden, tussen de bomen en langs leuke beekjes en vennetjes. We hebben geen moeite met opstarten, het gaat best lekker. De route gaat langs Huis ten Bosch en allerlei andere landgoederen richting Wassenaar. Ook hier is het af en toe even zoeken naar de pijlen, maar we vinden de route snel weer terug. Het zonnetje schijnt, het is best een lekker dagje vandaag. Het eerste deel van de tocht gaat vrij soepel en we komen bij de eerste stopplek op 12,8 kilometer. Als we het bos uitlopen zijn we restaurant/koffiehuis bij De Knip. Tijd voor een drankje en een boterham. Na een kwartiertje gan we verder richting de wassenaarse Slag.

De route gaat nu door de Duinen en dat is een pittig stuk. Dit deel van de route gaat van de ene heuvel naar de andere en deze 10 kilometer tellen eigen dubbel. Het uitzicht is mooi,  maar het is ff hard werken. We worden een paar keer bijna van de route afgereden, door een kudde racefietsers die met 45 kilometer door het gebied heen razen. Beetje jammer, want echt ontspannen lopen is wat lastig zo.

Ik begin last te krijgen van mijn teenblessure. Het 'siliconen dingetje' dat mijn teen op zijn plek hoort te houden verschuift elke keer, dus dat betekent om de 5 kilometer even schoen en sok uit en de boel reorganiseren. Pijn is niet fijn, dus ik ben best blij als we aankomen bij het restaurant in Meyendel, de volgende stop de route bij 23,8 kilometer. Er zijn dagen geweest dat ik lekkerder liep... Na 20 minuten gaan we weer op pad richting Clingendael. Na een kilometer of 4 zie ik sterretjes van de pijn in mijn teen. Bankje....en Deb bedenkt een constructie om het 'siliconen dingetje' en mijn teen op zijn plek te houden. Ik wil niet opgeven, dat is straks in Nijmegen tenslotte ook geen optie. Omdat ik beetje zielig ben :-) , krijg ik een ijsje. Dat helpt natuurlijk...en we gaan op pad voor de laatste 4 kilometer. Het idee van Deb werkt, ik heb geen pijn meer en om 14.45 uur komen we bij de finish. Het is niet onze snelste tocht, maar we hebben het weer gehaald en dat is het belangrijkste. We sluiten de tocht af met een haring en een chocomel op het terras.

Volgende week een vrij weekend...lekker, maar ook beetje raar,een hele week niet lopen? Ik zal het wel een beetje missen....

Het weekend daarna nog 1x en dan is het zover, Nijmegen, here we come!


Posted: 17:00, 26/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Groene Hart-tocht

Dit weekend moet er twee dagen gelopen worden. We hebben geen zin om eerst een uur in de auto te zitten, dus vandaag wordt het de "Groene Hart-tocht' met vertrek vanuit Leiden. Om 08.00 staat de start gepland, maar dat is wel een beetje aan de late kant...we zijn inmiddels zo gewend om vroeg op te staan in het weekend, dat we besluiten om iets eerder die kant op te gaan en gewoon om 07.00 uur te beginnen. We zijn om 06.50 ter plaatse (natuurlijk weer in een sportkantine) en het is nog redelijk weer. Dat is wel fijn na alle regen van de afgelopen 2 weken. Deb heeft wel regenjasjes aangeschaft voor ons allebei, zodat die charmante poncho wat ons betreft naar de schroothoop kan.

De route vandaag is 30 kilometer en het eerste stuk gaat langs de snelweg door de Vlietlanden richting Stompwijk. Goh, hier hebben we al eerder gelopen. Maar zo langzamerhand hebben we het idee dat we heel Zuid-Holland al gezien hebben...en het zal niet veel schelen. Er staat een 'koffiestop' gepland op de route midden in de Geerpolder. Dat blijkt een hypermoderne mobiele baristawagen te zijn, die vast heel lekkere koffie maakt, maar er is geen plekje om te zitten en, niet onbelangrijk, zelfs geen Dixie. We lopen dus gewoon door, we hebben meer behoefte aan een toilet dan aan koffie! We komen uiteindelijk aan bij 't Geertje. Hier hebben we ondertussen een abonnement, en hoewel ze eigenlijk nog niet open zijn, kunnen we hier wel gebruik maken van het toilet. Een kort stopje en een boterhammetje en dan gaan we weer verder.

Langs de Noord-AA, en om de Benthuizerplas, richting Benthuizen, we lopen nu zo'n beetje richting onze eigen achtertuin! Nou ja, lopen is lopen...

Voor Benthuizen slaan we af richting Zoeterwoude en dat blijft een mooi stukje. De volgende stop die op de route staat aangegeven is gelukkig 'gewoon gesloten' en ook de pijlen die de route moeten aangeven zijn regelmatig spoorloos. En hier hebben we 6,00 inschrijfgeld voor betaald! Ik weet niet waar dat geld voor bedoeld was, maar wij vinden het veel geld voor een belabberde tocht. In Zoeterwoude zit gelukkig ook een dorpsbakkertje, dus dan daar maar pauze houden. Eerst even een sanitaire stop op een wc die een eervolle vermelding verdient in de Top 3 van meest smerige toiletten, maar ja....als je moet dan moet je. Een bakkie thee dan maar met een broodje en/of roze koek. Het hele winkeltje stamt uit de Middeleeuwen, net als de bediening. Na 10 minuten hebben we dan eindelijk onze thee en ploffen we buiten neer op een bankje. Bij het afrekenen blijkt dat ze hier nog nooit hebben gehoord van betalen met je pinpas, dat verbaast ons dan weer niet. Helaas heb ik niet genoeg contant geld, dus de thee is van het huis.

We gaan weer op pad, richting Leiden. We lopen door Crayenburgpark en nog een stuk langs de Vliet. Dan gaan we de Vlietbrug over en daar...is de finish al weer. Om 13.15 uur zit het er op en hebben we zowaar nog een vrije zaterdagmiddag... Morgen naar Den-Haag voor dag 2.

 


Posted: 16:00, 25/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Eh...Oud Alblas dan maar?

Vandaag staat er weer een tochtje van 40+ op de agenda. We gaan naar Alphen aan de Rijn voor de Veenlandentocht. 42 kilometer en lekker dichtbij. Om 06.15 uur ben ik bij Deb en om 06.50 staan we in Alphen op het startpunt...voor een dichte deur. De tocht blijkt niet op de site te staan en gaat dus blijkbaar niet door. Er komt nog 1 verdwaalde wandelaar aan en we besluiten om dan maar naar Oud Alblas te rijden waar een toccht van 40 kilometer is. Dat betekent wel eerst 45 minuten in de auto, dus heel vroeg starten zit er niet meer in. We moeten om 17.00 uur binnen zijn.

Om 07.50 komen we aan in het dorpshuis van Oud Alblas, snel inschrijven en op pad. Het is een mooie route, door stukken bosachtig gebied, door polders en langs riviertjes. Hier zien we onze eerste specht, we hadden er a; heel wat gehoord, maar nu zit er één tegen een boom gekleefd. Er is een stop op 11,8 kilometer bij de tent van de Wandelclub, dus snel een bammetje en na 10 minuutjes weer verder. Er is slecht weer voorspelt dus tempo en proberen bij de volgende stop te zijn voor het losbarst. Nu komen we in Papendrecht, een minder leuk deel van de route omdat je een stuk door de stad gaat en dat is saaier dan bos. Bij 19,8 kilometer is de tweede stop, weer op dezelfde plek. Het is nog droog, dus misschien zit het mee vandaag. We eten wat en na 20 minuten gaan we verder. Naar de volgende stop is het maar 6 kilometer en de route gaat hier langs de Merwede bij Dordrecht. Mooi, al dat water en die schepen. We komen aan rustpunt 3, een café/restaurant en nemen allebei een broodje. En terwijl we de eerste hap nemen begint het ineens enorm te gieten, we kunnen nog net onder een parasol duiken voordat we van het terras af spoelen. Shit, toch nog de bonus. Na 10 minuten regent het nog steeds en dus komen de poncho's weer uit de rugzak. We hebben immers een tamelijk krap schema, dus een half uur hier blijven zitten is geen optie.Nadat we 10 minuten op pad zijn wordt het droog. En dus de poncho's weer uit....Nu is het nog ongeveer 9 kilomter naar de finish, het zou fijn zijn als het gewoon droog bleef.

Nou, niet dus, het blijft wisselend droog/regen/droog/regen. Dit laatste stuk wordt dus gewoon even doorbikkelen. Dat lukt prima en redelijk nat, maar wel warm komen we om 16.15 uur bij de finish. Mocht het in Nijmegen flink regenen dan kunnen we dat dus ook handelen! Volgens mij hebben we alles nu wel gehad. Volgende week 2x 30 kilometer, dan weekend rust. Dan nog 1x 25 en dan zit het trainen er op.....


Posted: 20:00, 18/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

The day after

Gisteren dus 45 kilometer gelopen en niets aan de hand. Maar in Nijmegen zijn het 4 dagen en dus moeten we ook gaan ervaren hoe het voelt om een 2e dag te lopen. Blaren, spierpijn, oververmoeid....we zullen het zien. We gaan vandaag starten vanuit onze eigen straat voor een 'groot rondje Noord AA'en komen dan uit op een route van zo'n 20 kilometer. Dat is qua afstand genoeg om precies te merken of je lijf in staat is om weer op te starten en ook nog iets van je zondagmiddag over te houden.

We starten om 09.00 uur en gaan via de Zegwaartseweg rondom de Benthuizerplas. Vervolgens om de Noord AA en bij het Geertje rechtdoor. Een extra lusje door de Geerpolder voor de kilometers en dan terug naar het Geertje. Daar is het tijd voor een korte stop. Vervolgens door het Prielenbos (waren we ook nog nooit geweest) naar de overkant van de plas en over de dijk richting de Leyens. Het lopen gaat goed, na de eerste 2 kilometer waren we de stramheid eigenlijk al kwijt. In de Leyens lopen we richting het gemaal en de grote plas en zodra we het geluid van stromend water horen roept Deb dat het de hoogste tijd is voor een extra stopje. We gaan op de steigger zitten, trekken onze schoenen uit en laten onze benen in het water zakken. Soms heb je niet veel nodig om heel gelukkig te zijn! Het is namelijk heel ander weer dan gisteren, de zon schijnt, het is warm en dat betekent klotsende oksels en opgezwollen voeten. Het koude water zorgt ervoor dat onze voeten na 20 minuten weer als nieuw voelen en dus is het tijd voor de laatste paar kilometers. Via de Broekwegzijde langs het Woonhart en dan staan we weer in onze eigen straat.

We hebben 17 kilometer gelopen....genoeg om te weten dat dit ook geen problemen geeft. Nog 1 weekend 2x 30 lopen en dan zijn we er meer dan klaar voor. Nijmegen, here we come...


Posted: 18:00, 12/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Rotterdamse wandeltocht

Als je 45 kilomter zonder problemen kunt lopen, dan is 40 kilometer helemaal geen issue meer...toch? Dus gaan we vandaag naar Rotterdam voor een 'superwalk' van 45 kilometer. We starten om 07.00 uur en moeten om uiterlijk 18.00 uur binnen zijn. De enige keer dat we eerder zo'n afstand moesten afleggen was het ruim 28 graden en moesten we het rond de 39 kilometer opgeven. Maar we zijn ondertussen al weer aardig wat trainingsweekenden verder en hebben er alle vertrouwen in dat het deze keer wel gaat lukken.

We vertrekken vanuit, hoe kan het ook anders, een sportkantine en het tempo zit er gelijk al goed in. We zijn eerder in deze omgeving geweest, dat was op één van onze eerste tochten, en waren toen al van plan om hier nog eens terug te komen. Aan de routebeschrijving te zien blijven we in het gebied rondom Rotterdam Airport en de Rottemeren. Dit keer geen eindeloze rits met dorpjes en ellenlange fietspaden langs snelwegen.

We gaan door parkjes, langs het vliegveld en dwars door de recreatiegebied de Rottemeren. Het gaat eigenlijk best soepel en we liggen mooi op schema. Helaas moet ook dit keer de regenponcho weer uit de rugzak gehaald worden met als dieptepunt de derde stop, waar we in de regen neerploffen op een zeiknat bankje om een kopje smakeloze 'tomatensoep' naar binnen te werken. Dan kan je beter zo snel mogelijk weer verder lopen, blijf je in ieder geval warm. Er gebeuren deze keer eigenlijk weinig leuke of bijzondere dingen, maar we finishen wel om 17.30 en zijn allebei nog redelijk fit.

Morgen ook lopen, afwachten hoe we ons dan voelen. Nu douchen en languit op de bank!


Posted: 20:00, 11/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Zoetermeerse avondvierdaagse

Gelukkig kunnen we deze week toch wel wat kilometers lopen, we hebben ons namelijk ingeschreven voor de Zoetermeerse avondvierdaagse. Vier avonden lang lopen we 10 kilometer. We spreken af bij de start, zodat ik gelijk door kan vanuit mijn werk (ik kijk uit op hhet Stadhuisplein, waarvan we vertrekken). Na het aanmelden vertrekken we om iets voor 18.00 uur, zo hopen we de honderden basisscholieren voor te blijven. Want als we iets niet zo goed kunnen, is het slenteren. De eerste avond gaat de route vi de Vlamingstraat en Driemanspolder richting Rokkeveen en via Meerzicht en de Voorweg weer terug nar het Stadshart. We finishen rond 19.30. Dat was een makkie....

De tweede avond gaat de route via de Vlamingstraat richting het Dorp, het Van Tullpark en de Zegwaartse weg. Terug via Seghwaert en langs de Dobbe terug naar Het Stadshart. Er valt niet heel veel over te vertellen. Rond 19.30 zijn we terug, de helft van de avondvierdaagse zit er op.

De derde avond gaat langs de Mandelabrug door Meerzicht. In het park in Meerzicht worden we tegemoet gereden door een fietser. Blijkbaar voldoen we niet aan het standaard wandelprofiel, want de fietser blijft achterom kijken terwijl hij ons passeert en...rijdt vol op een hekje. dat geeft een aardige klap, maar hij is nog heel. Hij krabbelt op en springt weer op zijn fiets. Toch leuk! Ook nu weer een klein stukje Voorweg in terug naar het Stadshart. Ook weer 19.30 terug, het wordt voorspelbaar.

De laatste avond is de mooiste route, langs de Randstadrail,langs de oude Boerderij, richting het Buytenpark en dan weer lekker de natuur in. We wisten niet dat het Buytenpark zo mooi en groot was. Uiteindelijk Buytenweg in en via het Spazio terug naar het Stadhuisplein. Er staan hele kuddes ouders, opa's, oma's etc. te wachten om de kinds in te halen. Deb krijgt nog een mooie bos bloemen van een collega en de muziekkorpsen doen enorm hun best om er een echt feestje van te maken. We halen onze medaille op en gaan nog even op een terrasje zitten om allles te bekijken.

Volgend jaar weer meedoen? Zou best eens kunnen....

 


Posted: 20:00, 2/6/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Weekendje Biesbos

Dag 1:

Er is nog wel een stukje Nederland dat we allebei graag eens willen verkennen....de Biesbos. Een graag natuurgebied in Brabant met veel water en natuurlijk 'wilde bevers'! Dus hebben we een weekendje geboekt in een hotel in Zevenbergen om van daaruit te gaan wandelen en te varen. Vabtevoren natuurlijk op internet gekeken en als je de websites moet geloven is het allemal een piece of cake. Je gaat naar Drimmelen, meld je bij het Biesbos-informatiecentrum en van daar kun je wandelroutes krijgen, kaartjes voor de fluisterboot kopen en een bevertour boeken. Nou, niet dus! Het was akelig stil toen we op zaterdagochtend rond 09.30 rrveerden bij het infocentrum. Dat ging pas om 10.00 uur open. Ok, gewoon even wachten, dan komt het allemaal in orde. Even langs de haven lopen, want de Biesbos ligt aan de Maas (oh...) en de lokale hobby bestaat uit varen en het oppoetsen van dure bootjes. Maar opas later ij het seizoen, alles ligt er nu verlaten bij.

Maar goed, om 10.00 uur bij het infocentrum naar binnen en daar bleek dat we vanuit hier helemaal niet zomaar kunnen wandelen. We moeten eerst per boor naar de overkant, want daar liggen een aantal 'Biesbos-eilanden'. Eerst even bellen of er een schipper is die ons kan overvaren...dat kan...voor €13,00 per persoon! Dat moet dan maar. We kunnen ons melden bij 't Voske, een restaurant aan de overkant van de haven. De man achter de balie wijst ons de weg, dus we pakken de auto om naar 't Voske te rijden. Duurde even, want de arme man kon links en rechts niet zzo goed uit elkar houden, dus de routebeschrijving klopte niet helemaal. maar goed, om 10.15 uur bj 't Voske aangekomen...dicht! Gaat pas om 11.00 uur open. Ok. Een broodje eten bij een ander restaurantje dan maar, waar deze dag , aan de lucht te ruiken, de voordeur voor het eerst weer open ging na alle lange wintermaanden. Het broodje kaas was net zo vers als de lucht, maar het doodt de tijd. Terug naar 's Voske maar weer en op het terras wachten op de schipper.

Die kwam netjes om 11.00 uur en met ons gaat ook een groep vrijgezellen aan boord om een stuk te gaan kanoëen rond het eiland. De schipper blijkt op het eiland te wonen, samen met een buurvrouw een paar kilometer verderop. hij is hier geboren, de grond was van zijn ouders en nu pendelt hij heen en weer tussen zijn huis op het eiland en een huis aan de wal. We krijgen een routebeschrijving mee en gaan lopen. Wel een waanzinnig mooi gebied, dwars door weilanden, over dijken, langs poelen en kreken...we horen honderden kikkers, zien aparte vlinders en libellen en zelfs een kraanvogel. We nemen lekker een stop op een vlondertje en hangen met onze voeten in een beekje.

We hebben maar een paar uur de tijd en het is heet! Na een paar uur gaan we terug en ploffen neer in het gras bij de aanlegsteiger van de boot. Om 15.30 varen we terug en we nemen een frisje op een terras aan de overkant. Hoewel we maar 15 kilometer! hebben gelopen zijn we toch wel moe, veel ploeteren door weilanden en een graad of 30. Maar het was weer een goede oefening.

We gaan terug naar het hotel en frissen ons op voor het eten. We hebben gereserveerd in het restaurat tegenover het hotel. Maar dat blijkt niet ons ding, we hebben trek in een sateetje ofzo en besluiten de konijnencruditee (of zoiets) over te slaan. We lopen dus naar het centrum van Zevenbergen en gaan lekker op het teras van een eetcafe zitten. Een sate en een vleesspies, dat is meer ons ding. En het eten was prima. We sjokken terug naar het hotel en om 22.30 uur doen we onze ogen dicht.

Morgen naar het andere deel van de Biesbos, waar je wel gewoon kan wandelen....hebben wij weer.

Dag 2:


Na een heerlijk ontbijt checken we uit en vertrekken we met de auto naar de buurt van Dordrecht. We zoeken een wandelknooppunt op en Deb zet een route uit op haar telefoon. We lopen een stuk langs de Maas, door weilanden, door bosachtige stukken en door keine dorpjes. Natuurlijk missen we hier een daar een paaltje (dat wordt traditie), maar het is een mooie route en we komen vandaag wel aan de 20 kilometer. Net als het gaat regenen lopen we langs een cafe, dus even een stopje. Maar het wordt niet droog, dus we gaan weer op pad. Tevreden komen we rond 15.00 uur bij de auto. Het weekendje zit erop, we hebben niet zoveel kilometers gemaakt als we hadden gepland, maar wel geniten van de mooie natuur. En de bevers, die kun je met veel geluk alleen in de avonduren spotten. Misschien komen we hier dus nog een terug!?

 


Posted: 17:30, 30/5/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Floravontuur wandeltocht

Vorige weekend viel onze 40-kilomtertraining letterlijk in het water, hoog tijd dus om het dit weekend goed te maken. De Zoetermeerse wandeltocht van Floravontuur staat op het programma. Lekker dichtbij en met een route die je dwars door Zoetermeer en omliggende gebieden voert. Kom maar op! We kunnen starten om 07.00 uur en moeten voor 17.00 terug zijn bij de finish. Vertrek- en eindpunt is bij Snowworld.

Om 06.40 ben ik bij Deb en om 06.50 komen we bij het vertrekpunt aan. Het is heerlijk weer, het wordt vandaag warm, bewolkt en droog. Perfect weer om te lopen dus! We schrijven ons in en om precies 07.00 lopen we Snowworld uit. De route gaat dwars door Meerzicht, langs de Mandelabrug door Driemanspolder richting de Dorpsstraat en via Sabra en de Schoolstraat over de Zegwaartseweg naar het Van Tuyllpark. Dan hebben we de eerste rust na 11 kilomteter al bij Tennisvereniging Segwaert. Na een kopje thee en een rondje toilet gaan we weer verder voor het volgende stuk. Dit keer een stuk van 8 kilomterer langs Dutch Waterdreams, over het industrieterrein en langs Shurgard richting Rokkeveen. Om iets na 10.00 uur komen we aan bij het tweede rustpunt. We liggen lekker op schema en nemen 20 minuutjes pauze. We helpen de 'buurman' aan een blarenpleister en zijn blij dat we zelf nergens last van hebben. Hierna gaan we op voor het volgende stuk van 8 kilometer. Dwars door Rokkeveen, over het oude Floriadeterrein het Balijbos in. Het Balijbos is echt een heel mooi stukje Zoetermeer. Het is er stil, het landschap is afwisselend, we horen een koekoek en het tempo zit er goed in. So far, so good. Vanuit het Balijbos nog een stuk richting Nootdorp voorbij de Grote Dobbe en dan komen we aan bij een restaurant aan het water waar de derde rustplek is. Schoenen en sokken uit en met ons gezicht in het zonnetje. Tijd voor een lekker soepje en een beetje voor je uit staren om op te laden. We hebben er nu 27 kilomtere op zitten en het gaat prima, maar dat neemt niet weg dat je rond deze afstand toch je lijf wel begint te voelen...Na een pauze van ruim een half uur gaan de schoenen weer, de broekspijpen eraf en in de rugzak en met volle flessen gaan we weer op pad. En dan raken we ff de weg kwijt, we zien geen pijlen meer op de weg en oeten een stukje terug om de route weer op ta pakken. Het blijkt gelukkig maar 500 meter (zo komen we dus steeds aan die extra kilometers!) en dan zien we weer 'groene jasjes' voor ons lopen. Langs station Nootdorp, langs kassrn en oiee boerenweggetjes gaat de route eigenlijk al weer richting Zoetermeer. We komen na een tijd opnieuw bij het Balijbos aan en zien op deze manier weer een ander stuk van dit mooie gebied. Na 35 kilometer komen we aan bij het vierde rustpunt. We nemen een frisje en gaan na eenkwartiertje op pas voor het laatste stuk. Ondertussen is het echt warm geworden eerzichten zijn onze voeten ook wel toe aan een koud bad, maar we lopen gewoon stevig door en komen al snel weer in de loopflow. Over de snelweg, door Meerzicht en het Westerpark, langs Hofstede Meerzicht en restaurant Eten & Zo, stukje Buytenpark en ja...daar is Snowworld. We made it! Het is 15.45 als we finishen, dat is dus een prima tijd. In Nijmegen hadden we nu nog ruim 3 uur over gehad, dat zit wel goed dus. Onze medaille ophalen en nog een frisje op het terras. Na 20 minuten lopen we richting de auto...en dan ziet Deb op de Map my Walk-app dat die een afstand aangeeft van 39,64 kilometer. Dat kan dus echt niet! Veertig kilometer lopen is 40 kilometer lopen en dus doen we lachend nog een rondje om het parkeerterrein. Hoezo gek? De app staat nu op 40.2 kilometer en met een voldane glimlach stappen we in de auto...

Volgende week een weekendje Biesbos...lopen en bevers spotten.


Posted: 18:30, 21/5/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Lekker naar Leiden

Voor dit weekend staan er geen leuke wandeltochten op de agenda. Dan gaan we toch gewoon zelf lekker naar Leiden op en neer. Dat zou ongeveer 35-40 kilomter moeten zijn, dus een prima training en weer eens op onbekend terrein.

Dus starten we om 09.00 vanuit Seghwaert en lopen we richting Het Geertje. Voorbij het Geertje gaan we Zoeterwoude-Dorp in, een mooie route langs huisjes waar je eigenlijk direct een bod op wilt doen, hoewel je weet dat je ook deze maand de Staatsloterij waarschijnlijk niet wint... Aan het eind van Zoeterwoude-Dorp gaan we richting Leiden, het is eigenlijk maar een 'klein stukje' lopen. We komen aan bij de Vliet en lopen een paar kilometer langs het water. En dan zien we waar Piet Paulusma al bang voor was vandaag, de lucht wordt steeds donkerder grijs en het is nog maar de vraag of we Leiden halen zonder poncho. Dat lukt uiteindelijk bijna en natgeregend besluiten we om in het centrum van Leiden eerst maar eens lekker te gaan lunchen. Dat wordt een mega-uitsmijter en van onder een parasol lekker mensen kijken want het is markt. De groentenman blijft zijn aardbeien 'uit mijn eigen tuintje!' aan de man brengen...zijn tuin moet groter zijn dan 10 voetbalvelden met zoveel aardbeien. Ondertussen checkt Deb de Buienradar en dat belooft niet veel goeds. Er zijn opklaringen van ongeveer 20 minuten met daartussen hoosbuien van 10 minuten. Als we zo terug moeten richting Zoetermeer zijn er eigenlijk geen plekken om te schuilen. Ik heb het nu al koud met een natgeregend vest en de moraal zakt behoorlijk in. We doen een rondje markt en lopen dan toch maar weer het centrum uit...op weg  naar de Vliet. Dan hebben we de eerste hoosbui al te pakken en we kunnen nog net schuilen in een bushokje. Hmmm...bushokje, OV-kaart...we zijn er uit. We lopen naar het volgende bushokje en stappen daar op bus 400 die ons naar Centrum West in Zoetermeer brengt. Natuurlijk blijft het onderweg droog, hadden we dus niet net zo goed toch kunnen gaan lopen? Nou, nee dus, want in Zoetermeer breekt de volgende hoosbui los en we duiken dan maar het Stadshart in. Even nieuwe wandelsokken kopen en een rondje kringloopwinkel. Wel vanuit het Stadshart naar huis lopen, want we zijn niet van suiker. En zo hebben we uiteindeijk toch nog zo'n 20 kilometer weten af te tikken en is het tijd voor een warme douche!

Volgend weekend nieuwe ronde, nieuwe kansen...


Posted: 17:30, 14/5/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Lentetocht van Rijswijk

De vorige keer 40 kilometer was een flinke bevalling. Niet zo zeer het lopen zelf als wel de dag(en) erna had ik in ieder geval het gevoel alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Maar inmiddels zijn we al weer flink wat trainingskilometers verder en het einddoel blijft tenslotte 4x 40 kilometer. Nou moet ik zeggen dat ik me wel een beetje zorgen maakte over vandaag. Niet alleen ging de tocht van vorige week niet helemaal soepeltjes, ik had ook nog eens de hele week flink lopen sjouwen met tegels en aardig wat uurtjes in mijn moestuin geklust. Maar goed, we moeten er toch aan geloven en volgens Deb gaat het allemaal wel goed komen, zeker met een pilletje vooraf tegen de spier- en rugpijn.

Op naar Rijswijk dus maar, voor een tocht van 46! kilometer waarbij we ook nog eens in 10 uur tijd moeten finishen. Kunnen we meteen eens even checken of de afritsbroeken een beetje praktisch zijn, want gelukkig wordt het vandaag maar 28 graden. (waar beginen we aan...?) Om 07.45 melden we ons in de voetbalkantine bij De Schilp in Rijswijk. Even inschrijven en dan maar wachten tot de routebeschrijvingen worden uitgedeeld en we op pad kunnen. Via Rijswijk, Ypenburg, Wateringen, Maasland en Schipluiden komen we na 2 uur bij de eerste stop. Gelukkig is dit een heerlijk restaurantje aan het water waar we gelijk een glas water en een frisje naar binnen gooien. Even een sanitair stopje en na 20 minuten weer op pad. De route is prachtig...we lopen kilometers langs het water, vanuit Schipluiden door 't Woud naar Vlaardingen. Lekker schapen kijken, vogeltjes luisteren en fietsers gedag zeggen, gewoon alles wat een wandelaar zoal doet onderweg.

Bij 22 kilometer hebben we de vogende stop en hier schuift Richard even aan voor een drankje en een peptalk. Na hetzelfde ritueel (watertje, frisje en rondje toilet) is het weer tijd om te gaan. Het volgende stuk zal ongeveer 10 kilometer zijn, dat is te overzien, want ondertussen is het inderdaad 28 graden en achter de dijk langs het water staat niet heel veel wind! Het lopen gaat nog steeds wel lekker en net als we denken.pffff, hoe lang nog?, komen we aan bij de derde rustplek, Café de Vliet, waar helaas geen tafeltjes in de schaduw zijn, maar door weer even de schoenen uit te gooien hebben we in ieder geval de illusie dat we een beetje afkoelen. Het is inmiddels rond 15.00, dus we beginnen ons een beetje te zorgen te maken om de tijd. Nog zo'n 14 kilomter te gaan, dat is toch 2 uur en 20 minuten lopen en nog een vierde rustpauze in de planning bij 40 kilometer, dat wordt net aan. Niet lullen maar lopen dus en we pakken het tempo snel weer op. Maar dan slaat na een tijdje de rugpijn toe bij Deb en ik voel langzaam aan een kleine, maar heel vervelende blaar opkomen. Bij 38 kilometer komen we aan bij een...voetbalkantine in Den Hoorn. We ploffen neer op de tribune, nu moeten we toch echt even langer zitten dan een kwartiertje. Ik zie aan het gezicht van Deb dat haar rug echt pijn doet en we besluiten dat we de 46 kilometer niet gaan volmaken. We hebben inmiddels nog 1,5 uur voor de laatste 8 kilometer, dat betekent dus 17.55 uur finishen, als we geluk hebben. Dat gaan we dus niet doen, we hebben niet voor niets een OV-kaart voor noodgevallen. We nemen uteindelijk een klein stukje bus/randstadrail en stappen bij de Boogaard in Rijswijk weer uit. En omdat we niet van suiker zijn lopen we de laatste twee kilometer naar De Schilp. Hebben we toch de 40 kilometer volgermaakt...en gekker dan dat hoeft het wat ons betreft niet te worden. Nijmegen komt steeds dichterbij en we geloven steeds meer...dat het allemaal wel goed komt!

 


Posted: 20:30, 7/5/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Nacht van Pijnacker

Het uitzicht valt nog wel eens tegen tijdens een wandeltocht. Daar hadden we deze keer dus geen last van...Voor de afwisseling gaan we namelijk 's nachts lopen, je verzint van alles om het een beetje spannen dte houden. Dus hebben we ons ingeschreven voor de 26e 'Nacht va Pijnacker'. Om 00.01 starten om vervolgens 30 kilometer te lopen, een mooie zonsopgang te zien en aansluitend lekker te ontbijten in de zoveelste sportkantine. Dus na een powernapje op vrijdagavond in de wandeloutfit en om 23.45 in de kantine. Tot onze verbazing waren we niet de enige die zo gek zijn om hier een nacht slaap voor op te offeren, er waren toch zo'n 80 deelnemers en zelfs een hond, die de hele route van 30 kilometer kwispelend heeft afgelegd.

Om 00.01 dus op pad, en de eerste 12,5 kilometer gingen prima. Het was in ieder geval lekker rustig op straat, dus geen voorbij razende fietsers en auto's die je bijna de berm in rijden. Bij de eerste stopplek stond een busje van de organisatie en kregen we een appeltje voor onderweg. Geen stoelen, dus appeltje maar aangepakt en gewoon doorlopen. Het volgende stukje ging ook nog wel, hoewel het zonder uitzicht allemaal wel saai wordt en het lastiger is om je hoofd leeg te houden.

Na een korte pauze van 5 minuutjes op een bankje bij station Pijnacker kwaen we bij de tweede stopplek die was voorzien van een klein foodtruckje waarin 2 enthousiaste dames in een pam tomatensoep stonden te roeren. Ook een aardigheidje van de organisatie en aangezien het redelijk fris was ging een warm soeoje er wel in. Maar ook hier geen stoeltjes, bankjes of stoepjes om even uit te puffen, dus maar weer gewoon door....en toen kreeg ik het zwaar. Na een hele dag grindtegels sjouwen voor in de tuin en een nacht niet geslapen dacht mijn lijf..,.'ik kap er mee!'. Nu is opgeven geen optie, dus met hier en daar een bankje voor 5 minuutjes pauze, rugpijn en echt geen zin meer! hebben we toch de finish gehaald. Toen we de kantine inliepen begon het net te schemeren, je zag de lucht aan één kant langzaam oplichten. Even snel een lekker ontbijtje (croissantje, kopje jus, kopje thee en een eitje) en snel kijken hoe het met de zonsopgang is? Nou, de zon was dus gewoon al helemaal op, inclusief een stralend blauwe lucht.

Ok, die hebben we dus ook gemist...maar we hebben het weer gehaald en zijn een ervaring rijker. Nu naar huis en heel snel naar bed!

 


Posted: 09:00, 30/4/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Een weekendje Groesbeek

Al dat trainen moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven, dus waarom het nuttige niet met het aangename combineren? En daarom een paar weken geleden al een weekendje weg geboekt als verjaardagskadootje voor Deb. Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag in een hotelletje in Groesbeek om de omgeving te verkennen en de beruchte Zevenheuvelenweg te trainen.

Dag 1

Op vrijdag kwamen we rond 13.00 bij het hotel aan en omdat we toch pas vanaf 15.00 uur de kamer in konden trokken we de wandelschoenen maar gelijk aan en gingen op pad. Vandaag in ieder geval de helft van de route van 'de dag van Groesbeek' (dag 3 van de Vierdaagse...) lopen en dan morgen de andere helft. Moet tenslotte wel een beetje ontspannend blijven...

En dus gingen we op pad richting Mook. De omgeving was prachtig, een lekker zonnetje en genoeg te zien onderweg, waaronder de Mookerheide en plekken die herinneren aan de Slag om Arnhem, waaronder diverse militaire begraafplaatsten. Van Mook liepen we naar Middelaar, daarna door naar Plasmolen. Hier was het wel tijd voor een terrasje aan het water en omdat het tenslotte ook een beetje 'vakantie' was hebben we hier zo'n drie kwartier gezeten. Verder door het dal langs de rivier de Waal en toe was daar ineens een enorme heuvel. Nou ja, berg eigenlijk...de Sint Jansberg...die ligt dus niet aan de Zevenheuvelweg, maar die krijg je er op dag 3 gratis bij. Gelukkig waren we weer redelijk fris na onze pauze en kwamen we zonder moeite boven. Een stuk door de weilanden en langs de bossen dan maar weer. Na ongeveer anderhalf uur waren we aangekomen bij de Duitse grens...? Eh....kleine stop en terug richting Milsbeek. Vandaar nog even door Bredeweg en toen kwam Groesbeek al weer in zicht. Rond 18.00 uur waren we terug bij het hotel. Inchecken, even opfrissen en op naar een restaurantje in het centrum. Na 5 uur lopen waren we wel toe aan een gezonde hap, dus doe maar 2 van de grootste broodjes hamburger die op de kaart staan!

En deze dag...? Die was rond 22.00 uur voorbij, want na al dat lopen ( toch 25 kilometer) wil je eigenlijk het liefst gewoon je bed in...

Dag 2 

Deb en ik zijn allebei ochtendmensen, dat is handig met ontbijten en je hebt tenminste nog wat aan je dag zonder gekibbel over vertrektijden. Dus om 09.00 lekker aan het ontbijt en daarna op pad voor de tweede helft van de route. Door het centrum van Groesbeek de bossen in richting Mook en via Molenhoek en Malden naar Nijmegen. En dan komt het moment dat je snapt waarom er hier een stuk 'Zevenheuvelenweg' heet. Vanaf een afstandje leek het wel alsof we een achtbaan moesten beklimmen, maar gelukkig was dat vooral gezichtsbedrog. Niet dat er geen steile stukken waren, maar het was goed te doen. We zijn alleen maar vijf heuvels tegengekomen...? Nou ja, je hoort ons niet klagen! Eenmaal in Nijmegen hebben we een kijkje genomen op 'De wedren', het start-finishterrein waar het straks allemaal moet gaan gebeuren. Check, kan ook weer van het lijstje. Nu maar weer een terrasje, de zon schijnt namelijk niet voor niets. Na een heerlijke pauze de verkorte route terug richting Groesbeek (we hoeven niet nog een keer richting Mook...). Nog even een oud Romeins bezienswaardigheidje meegepakt en toen...was daar ineens een Japans restaurant met een bord dat schreeuwde dat het tijd was voor sushi. En het fijne is dat je na zoveel lopen gewoon onbeperkt sushi kan happen en de kilo's er toch nog af vliegen! Lekker eten, nog fijn een stukje lopen en om 16.00 uur terug bij het hotel. Twee uurtjes lummelen en toen opgefist in de auto naar Cuijck voor onze volgende culinaire stop, een hapje eten bij de Griek. Belabberde inktvis, maar een heerlijk toetje. Terug bij het hotel nog een kopje thee, en een lekker filmpje kijken...voor 10 minuten...want ook na 22 kilometer lopen wil je gewoon je ogen dicht doen. Morgen weer een dag.

Dag 3

Uitgerust wakker, geen spierpijn, dus gewoon om 07.00 uur wakker van de vogels. Kopje thee op de kamer, douchen en richting het ontbijt. Om 10.00 uur uitchecken en in de auto naar het dorp Heilig-land-stichting. Eerst even een uurtje ronddwalen over een begraafplaats, een kaarsje opsteken in het kerkje en op naar het vroegere Bijbelmuseum. Daar was dus geen reet te beleven en toen het ook nog begon te regenen zijn we snel richting de auto gegaan. Dan maar even Nijmegen in, nog een uurtje winkelen. Door het slechte weer was door de stad slenteren niet echt een aantrekkelijke optie, dus rondje Primark dan maar. Nog een laatste stop bij een terrasje, nu wel met de heater aan, en dan in de auto richting huis. Lekker gelopen, heuvels beklommen, gegeten, heel veel gelachen en gekletst, kortom een heerlijk weekendje! Volgende maand een weekendje Biesbos, heb er nu al zin in...


Posted: 20:30, 24/4/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Bloesemtocht

Vroeg opstaan...? Dat klopt wel als je om 05.15 afspreekt, om 05.30 uur in de auto stapt en om 07.10 aan de start staat in Geldermalsen. Maar het is nog niet zo vroeg als straks in Nijmegen, dus niet klagen en lopen. Vandaag staat de landelijke Bloesemtocht van het Rode Kruis op de wandelagenda. Een mooie wandeling langs de rivier de Linge, dwars door de natuur en...inderdaad, langs appel- en perenkwekerijen waar alles in bloei staat. We konden aan de start nog kiezen voor 8 verschillende routes met 8 verschillende afstanden. Maar het moet er toch een keer van komen, dus besluiten we te gaan voor de 40 kilometer.

De eerste 15 kilometer gaan redelijk, al is het wel even wennen aan de drukte. Er lopen ongeveer 30.000 wandelaars mee, dus voor het eerst dat we met zo'n grote mensenmassa worden geconfronteerd. Al snel splitsen de routes op en wordt het rustiger lopen. Bij Zorgboerderij what's its name houden we de eerste pauze. Een boterham en een chocoladereep erin, ff langs de toiletten en op naar de volgebde 10 kilometer. Waarom weet ik niet, maar die gingen bij Deb beter dan bij mij. Op de één of andere manier lukte het niet helemaal om mijn hoofd leeg te maken en als je teveel nadenkt duurt elke kilometer (te) lang. Maar goed, toch de 25 kilometerstop bereikt (eigenlijk 23,6, maar wij plannen de stops op de route niet) en daar even de schoenen uit en 45 minuten pauze met een kopje thee. Gelukkig, want zo warm was het niet!

Maar we hebben niet voor niets een MP-3 speler en een muziekje zou wel eens kunnen helpen. Dat helpt dus echt, want de 10 kilometer daarna zat het tempo er ook bij weer goed in. Nog een stopje bij 33 en nog wat en nou ja, dan kunnen die laatste kilometers er ook nog wel bij. Uiteindelijk bleek de route 42,19 kilometer te zijn (is dat niet een marathon?) en kwamen we fris en lachend over de finish. Dann maar een patatje, tenslotte hebben we vandaag zo'n 3500 extra caloriën verbrand. So far, so good!

Maar de volgende ochtend...! Ik weet niet hoe het voelt als je overreden bent door een vrachtwagen, maar het moet aardig in de buurt komen. Stijf en stram, spierpijn op lastige plekken, en geen beweging in te krijgen. Waar Deb aan het eind van de dag redelijk opgedroogd was en zelfs nog 'even 10 kilometer heeft gedaan', kwam ik niet verder dan het Elysium, waar ik neerplofte in de infraroodsauna, een haf uur baantjes getrokken heb in het zwembad en mezelf aan het eind van de dag op de massagetafel heb gehesen...

Pas aan het eind van de maandag had ik het gevoel dat mijn lijf was bijgekomen van de schrik. Dan deze week maar lopend van en naar het werk om extra kilometers te maken. Ach, het zal wel een kwestie van trainen zijn, tenslotte voelde het in het begin al zo na 20 kilometer. Niet klagen maar lopen dus en op naar volgend weekend. Dan gaan we een weekend naar Groesbeek, de zevenheuvelenweg verkennen en 2 dagen achterelkaar lopen. En 2x 20 is toch ook 40...?

 


Posted: 18:01, 16/4/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De duinenmars...?

Ergens ver weg heb ik nog een herinnering aan de Duinenmars, ik denk dat ik toen een jaar of zes geweest moet zijn. Het was in ieder geval nog op de basisschool in Den Haag. Zo'n beetje alle basisscholen uit de stad liepen mee enals je zes jaar bent is 5 kilometer wandelen vast een vreselijk eind. De groen-gele medaille heb ik nog jaren bewaard, maar is inmiddels bijeen van de vele verhuizingen in de afvalzak verdwenen.

Nu is het de 65e editie van deze bekende wandeltocht en laat die precies in ons trainingsschema passen. Lekker dichtbij huis en tussen de verschillende routes zit er ook een van 30 kilometer. Op naar Kijkduin dus. Het zonnetje gaat vandaag schijnen (volgens Piet tenminste) en een lekker stukje door de duinen is wel favoriet.

We zijn al vroeg bij de start en na het inschrijven gaan we om 08.45 op weg richting de duinen. Na een kleine kilometer gaan we de duinen echter al weer uit en gaat het parcours gewoon dwars door de stad. Maar dat was niet de bedoeling! Via de vogel- en de bomenbuurt komen we uiteindelijk uit bij Madurodam om via de Pompstationsweg bij het eerste rustpnt aan de te komen. We slaan de koffie, thee en soep met ballen over maar ploffen wel even neer bij het kampvuurtje...totdat de wind draait en we uitgerookt dreigen te worden.

Kampvuur

Gewoon weer verder dus richting de boulevard van Scheveningen. Na een paar kilometer over de strandweg komen we bij de haven aan waar we, bij gebrek aan budget voor de aanschaf van een leuk zeewaardig bootje, maar een milkshake halen bij het Vispaleis. Inmiddels geeft de routeapp al 20 kilometer aan dus het eind komt in zicht. Langs de haven en eindelijk weer de duinen in terug naar Kijkduin.

Deze wandeling was eigenlijk snel voorbij, we scoren onze medaille (deze komt me bekend voor...), gaan nog even lekker in de zon zitten en blijven ons verbazen over de enorme hoeveelheid padvinders uit heel Nederland (die de laatste 2 kilometer al behoorlijk voor onze voeten liepen).De kuddepadvindertjes blijft rondrennen, de boerenkapel blijft doortoeteren alsof ze net begonnen zijn en wij...wij doen helemaal niets meer!

Op naar de Bloesemtocht van volgende week...hopelijk doet die zijn naam wel eer aan...


Posted: 21:00, 9/4/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Het Naaldwijkse wandelevenement

Vandaag weer eens iets anders! Als we de berichten tenminste moeten geloven. Een tocht met heel veel deelnemers, theater en muziek onderweg en volgensde voorspellingen een heerlijk zonnetje en 15-20 graden.

Daar hebben we dus wel zin in. Om 09.00 uur komen we aan bij het vertrekpunt waar het inderdaad zo druk is dat wij pas om 09.10 uur een parkeerplekje hebben gevonden. Op naar binnen om ons in te schrijven. Er zijn inderdaad behoorlijk wat mensen op deze tocht afgekomen, dat zal dus wel heel leuk worden...? Aan de slag dan maar en lopen dus. Volgensde route hebben we deze tocht 3 pauzemomenten, waarvan de eerste al na 12,9 kilometer. Voor ons aan de vroege kant, maar er is ons een heerkijke gesponsorde 'versnapering'  beloofd (hopen dat íe beter smaakt dan klinkt), dus we passen ons trainingsschema graag aan. Het eerste deel van de route leidt ons Naaldwijk uit, een stuk fietspad over (natuurlijk...!), onder tunneltjes door en dan een leuk stuk langs een dijk met kleine huisjes. En zowaar is daar ook even het zonnetje...voor een minuut of twee, net lang genoeg om je zonnebril op te zetten, net kort genoeg om er daarna met je zonnebril op uit te zien als een mislukte apres-ski-ganger...

Voor we het weten zijn we bij het eerste rustpunt, een verhuurbedrijf in...?, het is ons niet duidelijk geworden waarin, maar er staan tafels klaar en binnen worden we getrakteerd op een krentenbol. Nou, dat roeopt herinneringen op aan schoolreisjes van lang geleden en even oiverwegen we om 'potje met vet' in te zetten. Na ongeveer 2o minuutjes, een nieuw tapeje om de tenen en een welverdiende rookpauze gaan we verder. Op naar het vogende rustpunt, dat al op 19 kilometer ligt. De weg gaat door Maassluis en dan lopen we ineens langs de Maas. Dat is wel een mooi uitzicht, al dat water, grote schepen en heel veel meeuwen, ganzen en zwanen. Na nog wat polderweggetjes komen we aan bij de volgende stop, een manege. Eerst maar even een sanitaire stop maken. Na 10 minuten in de rij mogen we gebruik maken van een toilet dat schril afsteekt vergeleken bij de goed onderhouden en redelijke frsse stallen op het terrein. Echt waar, Fastlane, Teun, Zanzibar en alle andere paarden op het complex mogen van geluk spreken dat ze niet op onze vieze plee hoeven! Maar ja, als je moet, dan moet je e wie weet wanneer de vogende plee zich aandient. Snel een slokje en een boterhammetje en dan hebben we het wel gezien, in de benen dus maar weer.

Het volgende stuk gaat ook weer langs weilanden, een  stukje bosachtig gebied en vooral langs heel veel kassen. Ja, het is nog steeds Westland, he! Over dit stuk valt niet veel bijzonders te melden, maar we verheugen ons op de volgende stop, waar we gaan genieten van een mobiel theater en ouderwetse gezelligheid.Kom maar op dus, met die kilometers. Nou, en dat viel tegen! Het mobiele theater bestond uit schnabbelzanger Ed Citroen (kan nooit veel worden met zo'n artiestennaam) en voor elke wandelaar een augurk. Die moet je dus nooit nemen, want daar krijg je tijdens het lopen het zuur van...weten we nu. De gezelligheid was waarschijnlijk ook al vertrokken voor wij aankwamen, dus na 10 minuten maar weer gewoon lopen en op naar de laatste 5 kilometer.

En ook nu moeten we na 25 kilometer constateren dat onze voeten gaan protesteren, ons breekpunt ligt toch nog een beetje rond deze afstand. Maar goed, die laatste 5 kilometer kan er echt nog wel bij en die hebben we dan ook binnen een uurtje afgelegd.

En daar is de finish bij de sporthal al, en hier is het wel gezellig! Er is namelijk ook een hardloopwedstrijd, de brassband moedigt de lopers aan en wij krijgen als dank voor onze deelname een Westlandse komkommer en een chrysant.

 

En daar doen we het voor!!!!

 


Posted: 19:30, 2/4/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Het Balijbos

Vandaag is er een wandeltocht met vertrekpunt Dekker Sport in Zoetermeer. Lekker dichtbij en wie weet zien we nog iets nieuws in onze eigen stad, we zijn tenslotte nog nooit in het Balijbos geweest. Op naar Dekker Sport dus en om 09.00 uur staan we aan de start. We beginnen steeds vroeger met lopen en dat geldt niet alleen voor ons. 'Echte' wandelaars vertrekken het liefst zo vroeg mogelijk (...?) want we zien er een heleboel. Voor het eerst hebben we een indruk van hoe het moet zijn om in een grote groep te lopen, hoewel 750 deelnemers natuurlijk niet te vergelijken is met 50.000!

Het zonnetje doet al zijn best, dus het beloofd een lekker tochtje te worden. De route is 25 kilometer lang en ook Richard gaat vandaag weer mee. We lopen door Rokkeveen en na een paar kilometer komen we bij het Balijbos. Gek eigenlijk, dat bos ligt er nu al jaren en we hebben het alleen nog maar gezien vanaf de snelweg. Het is in ieder geval een stuk groter dan we dachten, vanuit de auto zie je maar een klein deel. Het bos loopt door naar Pijnacker en Nootdorp en we lopen lekker tussen de bomen, over grasvelden en langs mooie plassen.

Vanuit het Balijbos komen we bij de Grote Dobbe en lopen we Nootdorp in. Vandaar door een tunneltje onder de snelweg door en door Leidscheveen de polder in omm vervolgens langs de Zoetermeerse Rijweg richting het Westerpark te lopen. Normaal ligt ons vaste stop op 15 kilometer, maar helaas is er geen bankje in de buurt dus doorlopen maar. En dan na 18 kilometer een stop bij Burggolf in het Westerpark. En daar werden we hartelijk ontvangen. De medewerkers van deze ballentent hadden speciaal voor 'al die wandelaars' een eigen buffetje neergezet waar we konden kiezen uit kannen oude koffie en thee of tomatensoep die vermoedleijk ergens opgedoken was uit de kelder. Maar wij willen gewoon iets fris of een lekker espresso...? "Onze bediening is alleen voor onze golfers, als wandelaar moet u daar zitten." Dat dachten wij dus niet, en nadat we gekeken hadden of er misschien ook aparte tafels voor blanken, invaliden of mensen met rood haar waren, ploften we dus gewoon lekker op het terras, met espresso en iets fris.

Na een kwartiertje pauze weer op weg voor de laatste 10 kilometer. Door het Westerpark, het fietspad af langs de snelweg (ja, weer dat klotefietspad) en via de Tweede Stationsstraat terug door Rokkeveen. En daar was Dekker Sport alweer, we did it again...

Gelukkig waren ze hier beter voorbereid en konden we dag afsluiten met iets fris, een biertje en een bittergarnituurtje, dat wel door de bediening op het terras gebracht werd..."U heeft vandaag immers al genoeg gelopen."

Zo zien we het graag!


Posted: 19:30, 26/3/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Scheveningse bosloop

Vandaag is het de laatste wandeltocht van de Haagse Wandelvereniging. En we willen natuurlijk wel nog even onze gouden medaille scoren, dus melden we ons om 09.10 weer bij de voetbalkantine in Madensteijn om ons in te schrijven voor de Scheveninge Bosloop van 30 kilometer. We starten steeds vroeger, dan heb je het idee dat je ook nog iets aan de rest van je zaterdagmiddag hebt. Niet dat daar in de praktijk veel van komt, je voeten willen als je eenmaal huis bent het liefst zo min mogelijk bewegen...Maar het is het idee.

Helaas vandaag geen lentezonnetje, maar het is wel droog, dus we hoeven niet in die vreselijke poncho. Tien minuten later lopen we kantine uit en na een paar kilometer lopen we de duinen in. Dit zijn geen heuveltjes meer, dit zijn Heuvels!!! Maar we merken wel dat we ondertussen voldoende getrained zijn om ons tempo vast te houden, niet meer naar adem te hoeven happen en zelfs nog met elkaar te kunnen kletsen terwijl we 'gewoon' doorlopen.

Via de duinen, met een mooi uitzicht op de zee bij Kijkduin, lopen we richting Scheveningen. Langs de haven, waar we in gedachten vast onze boot uitzoeken, richting de boulevard. En die is ook een paar kilometer lang...Maar toch zijn we ineens bij het Kurhaus. Nee, nog geen pauze, we lopen lekker een stukje door, we zitten nog niet op 15 kilometer, en dat is straks bij het echte werk ins eerste rustmoment. Dus langs het Circustheater, richting de Badhuisweg in en het Scheveningse Bos in. Na 15 kilometer komen we bij hockeyvereniging Klein Switserland en nu is het tijd voor een sanitaire stop, een boterhammetje en een sigaretje (het moet wel leuk blijven...).

Zonder lentezonnetje koel je behoorlijk snel af, dus na een kwartiertje gaan we op pad. Het duurt een minuutje of tien voordat je benen weer een soepel worden, maar daarna zit de snelheid er weer in. Er volgt een stuk door de stad, via de Bloemenbuurt en de Vogelwijk richting de Bosjes van Pex. Ja, en dan is het eigenlijk gewoon lopen, lopen en... nog meer lopen.

Na iets meer dan 1,5 uur hebben we de volgende 10 kilometer weggewerkt en mogen we neerploffen op een bankje in het park. En dan breekt ook het zonnetje alsnog door. Best prettig! We nemen nog een boterhammetje en staren een beetje voor ons uit. Na 10 minuutjes is het tijd om te gaan. Nog 5 kilometer te gaan, dat moet toch lukken...? We beginnen onze voeten nu wel te voelen, op karakter dan maar. En voordat we het door hebben lopen we het park achter de voetbalkantine in. Onze routeapp geeft exact 30 kilometer aan, als we het terrein oplopen. We hebben de tocht afgelegd met een gemiddelde snelheid van 6,19 kilomter per uur! Tijd voor een kopje thee...

En

 

 


Posted: 15:20, 19/3/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

Lopen met een (goed) doel!

We hebben er ondertussen al aardig wat tochten/kilometers opzitten...en lopend kom je vaak op goede ideeën. Grappig dat ik er al een tijdje over liep te denken en dat Debbie, doorpakker als altijd, al het één en ander had uitgezocht. Want lopen gaat het lekkerst als je een doel hebt. Dat geldt niet alleen voor de route en de afstand, maar ook voor de onderliggende motivatie. En zo bleek dat we er allebei veel voor voelde om een goed doel te koppelen aan onze uitdaging.

Dat goede doel was snel gevonden, het zou de Hersenstichting worden.

Een voor de hand liggend doel gezien de weg die naar onze uitdaging heeft geleid. Een niet-aangeboren-hersenaandoening en het daarbij horende revalidatieproces heeft namelijk voor alle betrokkenen veel weg van het lopen van de Vierdaagse...het is een lange weg, de route is zwaar en het uitzicht onderweg niet altijd even fraai, je vraagt je regelmatig af of er ooit een eind aan komt en mensen om je heen vragen zich af of je gek geworden bent. Maar net als voor de Vierdaagse geldt ook dat opgeven geen optie is!

En dus werd er door Debbie een sponsoraccount aangemaakt via Stichting de Vierdaagse. Een kosteloze account, waarbij alles wordt geregeld. Dat is handig, want zo kunnen wij ons bezighouden met het benaderen van zoveel mogelijk potentiële donateurs. Mailtjes naar vrienden en bekenden, berichten op intranet van het werk, een link op de site van de Hersenstichting, facebookberichtjes en de statiegeldactie bij 'onze' Albert Heijn in Seghwaert. De hele maand mei 2016 hangt onze flyer boven de statiegeldbox en hopen we ook op die manier het nodige op te halen.

En natuurlijk mag ook op onze blog de link niet ontbreken:

http://l.facebook.com/l/MAQEVfUV0AQGa4yo2ngkW7bWdD1wOIUBbyhTsnqGA7tyZQw/www.devierdaagsesponsorloop.nl/lopers/debbie-van-den-barselaar

Dus...aan iedereen die meeleeft, meeleest of ons op een andere manier volgt en motiveert...help mee om ons (goede) doel te halen! Dan blijven wij de komende maanden gewoon lekker doorlopen en ons best doen!!!!

 

 

                                                                                                                                                

 

 

 

 


Posted: 09:00, 15/3/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

De Oostvoornse duinen

Zelden hebben we zo'n mooi stukje Nederland gezien als vandaag. Tussen Brielle en Rockanje liggen de Oostvoornse duinen. Een schitterend gebied, dat een indruk geeft van het Hollandse landschap, zoals dat er een paar honderd jaar geleden moet hebben uitgezien. Duinen, moerasgebied, vennetjes en bos wisselen elkaar af.

Niet alleen het afwisselende landschap is mooi, het is ook een leuk en sportief gebied om te wandelen. Er zijn bijna geen verharde paden, dus je klimt en klautert door mulle zandpaadjes, heueltjes op en af. Regelmatig kwamen we bij ondergelopen zandpaadjes, dus dan maar omhoog langs struiken en onder overhangende takken door. Een tocht van 18 kilometer, maar door al het klimwerk hebben je kuiten toch echt het gevoel dat het wat meer kilometers zijn.

We zijn vandaag helaas geen schotse hooglanders tegengekomen, maar we weten zeker dat ze hier wel rondlopen. Niet alleen lopen er kilometers sporen met hoefafdrukken door het gebied, ook de enorme bergen runderstront maken duidelijk dat het hier om een grote kudde gaat. Zelden zoveel stront gezien!

Tijd voor een korte pauze boven op een heuvel met uitzicht op 'het grote water', een broedplaats voor allerlei soorten vogels.

We hebben ook onze 4e specht gehoord, dat blijft toch ook een apart geluid...

Na 13 kilometer hebben we lekker geluncht in het lentezonnetje, iets waar Richard wel aan toe was. Richard besloot namelijk vandaag een keertje met ons mee te lopen en hij heeft zich er goed doohreen geslagen. Die had dus wel een biertje verdiend. Na de lunch de laatste vijf kilometers en natuurlijk was daar toch weer het onvermijdelijke lange fietspad, het blijft absoluut het meest irritante stukje om te lopen. Het lijkt of er geen eind aan komt, het uitzicht is meestal ruk en na elke bocht komt er weer een nieuw stuk.

Maar uiteindelijk toch de auto weer teruggevonden en met een voldaan gevoel richting huis, nog anderhalf uur, maar gelukkig lekker in de auto.


Posted: 11:00, 12/3/2016
Comments (0) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer