Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Nirvana.En.Meer.<3

VERHUIST

Posted in Autres_

VERHUIST
Nieuwe link:
Stairway__To__Heaven

21:52 - 27/4/2007 - comments {0} - post comment

Kom toch terug, schat.

Posted in LiefdeEnzo_
Ik denk cónstant aan hem, ik dagdroom over hem, ik moet altijd weten waar hij rondhangt, ik probeer zo vaak mogelijk zijn blik te vangen, ik loop steeds 'toevallig' langs hem, ik weet niet hoe ik me moet gedragen als ik hem zie.
Maar verliefd.. dát ben ik niet.

Liefste Ex-vriendje; ik kan je niet vergeten. Er is te veel gebeurt. Ik weet niet of ik nog van je hou. Maar stil hoop ik dat alles terug zal goedkomen.

18:59 - 26/4/2007 - comments {1} - post comment

Three Doors Down ft. Goo Goo Dolls

Posted in GedichtenEnzo_

 


Videos
Onder deze link kan je nu
2 nieuwe terugvinden, nl.:
Away From The Sun
(Three Doors Down)
&
Iris
(Goo Goo Dolls)

Ik krijg rillingen bij het horen
van die songs.
Dan moet ik vaak terugdenken aan bepaalde gebeurtenissen van vroeger.
Ik moét gewoon naar die liedjes luisteren, om die dingen te kunnen verwerken.

 

19:59 - 25/4/2007 - comments {0} - post comment

Over (de Zin van) Het Leven

Posted in GedichtenEnzo_

► Wie kijkt naar het verleden, staat met de rug naar de toekomst. (Cyrilla Van Wezel)
Geluk moeten we onderweg zoeken en niet aan het eind van de weg, want daar is de reis afgelopen.
(S.M.)
Men moet niets overijld doen; zelfs God heeft de wereld niet in één dag geschapen.
(Napoleon Bonaparte)
Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek. (A. Einstein)
► Leave the world a little better than you found it.
(Lord Robert Baden Powell)
Eet, drink en wees vrolijk. Het kan je laatste dag zijn.
(Shakespeare)
Je staat vijftig jaar lang tegen de deur naar het leven te duwen, tot je erachter komt dat die deur naar binnen opent...
(Ilja Oblomov)
Een verstandig idee op het juiste ogenblik is beter dan een harde les.
(HanYing)
Mensen die menen, dat tijd geld is, bemerken meestal pas op hun sterfbed dat hun tijd op is maar hun geld nog niet. (R. Scholten, vrij naar Alexander Polka)
► Het is verstandiger een klein lampje aan te steken, dan te klagen dat het zo donker is.
(Lao Tse)

De zin van het leven ben je zelf. (Jules Deelder)
⇒ De zin van het leven is de zin om te leven. (Remco Campert)


17:29 - 25/4/2007 - comments {0} - post comment

This is how it's been, how it always will be

Posted in Autres_

Waarom moeten mensen andere mensen steeds pijn doen?
Waarom kunnen we niet gewoon met z'n allen ons amuseren?
Waarom kunnen we niet één groep vormen, i.p.v. twee?
Waarom moeten jullie zo hard zijn?
Waarom?


Ik heb het er de laatste tijd vreselijk moeilijk mee dat onze vriendengroep zó uit elkaar is gevallen. We waren vorig jaar ongeveer de hechtste groep van alle andere klassen en dit jaar misschien wel de meest gesplitte.
3 groepen:
- 2 populaire (De groep van 'stoersten' en de groep van die iet wat 'gewonere', waaronder ook ik & m'n beste vriendin)
- 1 seutengroep (Ook wel: De Strevers)
Ik wou dat de eerste twee groepen opnieuw één konden worden. Zoals het altijd al geweest is. Maar het is duidelijk dat wij daar niet meer gewenst zijn.
Ik had het er gister nog over met mijn beste vriendin: "Misschien moeten we maar eens een poging doen tot verzoenen en gaan we er morgen gewoon gaan bijstaan."
Zo gezegd, zo gedaan.
Maar helaas; we stonden er nog geen 5 seconden of ik hoorde al van overal gefluister. Dingen als: 'O God, wat doen die hier?!' of 'Die zijn mij vast gevolgd, zeg!'
Ik heb er de hele dag mee gezeten.
En daar blijft het niet bij. Roddelen bijvoorbeeld. Achter mijn rug, dingen als: 'Die is altijd zo donker gekleed' (-Sorry, maar ik ben geen meeloopster. Ik doe niet zoals de rest-), 'Het is een rare' (-Tekort aan inspiratie? Of is dat het enige wat er vandaag te verzinnen viel?-), 'Haar ouders zijn helemáál anders dan haar: zij gaat de verkeerde kant uit en beliegt haar ouders constant (-What the fuck? Hoe komen ze erbij?!-)
Oké, eigelijk zijn ze best wel zielig. Als ze nu echt niets anders vinden om over te praten.
Maar langs de andere kant zijn het, wat maar amper een jaartje geleden was, mijn beste vrienden geweest. Ik kan ze niet vergeten en natúúrlijk hoop ik dat alle plooien ooit terug worden glad gestreken.
En dan, O dierbaren, zullen we er alleen maar sterker uitkomen.

Maar...
Ik denk dat ik de toekomst meer moet aanvaarden. Dat iedereen zijn eigen kant uitgaat bijvoorbeeld. Misschien openen zich dan nieuwe wegen? Ik blijf nog te vaak steken in het verleden. Ik moet een punt leren zetten achter alles wat gisteren was.


Too many times I've seen it,
Rip a hole into our friendship
This is how it's been, how it always will be

    Bullet For My Valentine - 4 Words20:30 - 24/4/2007 - comments {0} - post comment

Collegefeest

Posted in Uitspringers_

Woow! Gisteren was zó een fantastische avond!
Op school was er een Collegefeest. Dat  houdt in:
- Restaurant
- Optredens op het grote podium op de speelplaats
- Fuif (vanaf 22.00 u)

Natuurlijk kan je al raden dat er héél weinig volk was vóór 22.00 u. Iedereen zat natuurlijk in 't stad. Ik ben even gaan kijken op school, omdat ik m'n ex-liefje met zijn band wou zien optreden, maar daarna ben ik meteen weggegaan.

De avond vóór 22.00 u?
- Op een terrasje iets gaan drinken met m'n 2 beste maten.
- Naar het optreden van m'n ex.
- Naar de MacDonalds voor een heerlijk MacFluri-ijsje.
- Rondgewandeld in 't stad.. Paar mensen tegengekomen, wat gepraat, etc.
- Opnieuw naar de MacDonalds, omdat iemand persé nog een hamburger wou.
- Een vriend zijn liefje gaan ophalen. We zijn naar een parkje gegaan, hadden vodka mee. We hebben echt vreselijk gek zitten doen enzo. Er was nog niemand dronken toen, maar we waren wel allemaal in de mood.
- Naar de nachtwinkel om nog meer drinken: bier, bacardi én kauwgom!
En toen kwam de sfeer er pas écht in. We hebben zelfs met elkaar zitten zoenen enzo. Maar voor één keertje mocht dat wel.

De avond ná 22.00 u?

- Eerst was er nog niet zoveel ambiance. De sfeer moet er in het begin altijd wel wat inkomen.
- Ondanks dat onze klasgroep gesplit is, waren we die avond echt allemaal samen. We gaven de bekers met bier rond, iedereen trakteerde (ik heb véél gedronken, maar praktisch niets opgedaan), je kreeg sigaretten van overal toegeschoven.
- Ik leerde veel nieuwe mensen kennen. Van sommige weet ik niet eens de naam, maar ik heb er me wel rot mee geamuseerd.
- In één van de studiezalen was de échte fuif: dansvloer, DJ, keiharde muziek, rook, typische lichten zoals je die vindt in de disco's, etc. Ik ben er een aantal keer geweest, maar liefst was ik buiten op de speeltplaats... Daar waren eigelijk de meeste mensen.
- We hebben over het algemeen veel afgelachen, veel gepraat, veel gedronken en veel nieuwe mensen leren kennen. Ik had er zeker een aantal te veel op, maar tot een kater deze morgen is het gelukkig niet gekomen. Ik had er wel voor gevreesd, maar het is bij een beetje hoofdpijn gebleven.

Om half 2 zat de avond erop. We waren teleurgesteld dat het zo snel was voorbij gegaan en vooral dat het bier op was een kwartier voor de laatste decibel door de boxen zou knallen! We hebben ons nog een keer naar het stad begeven, op een terras iets gedronken en daarna ons snel uit de voeten gemaakt. Er hield namelijk een politiecombi halt op de Gote Markt en aangezien we er allemaal te veel ophadden, konden we maar beter zo snel mogelijk wegwezen.
Tot volgend jaar!

17:10 - 22/4/2007 - comments {0} - post comment

Toekomstperspectief

Posted in GedichtenEnzo_

Omdat we voor Nederlands toch een opstel moesten maken over je toekomstperspectief, kan ik het gelijk hier posten XD

 

Toekomstperspectief

 

Beste,

 

De toekomst is voor mij als vliegen over een vlakte. Je kan niet meer terug, wat achter je ligt, blijft slechts een herinnering. Je kan eveneens niet blijven vliegen op dezelfde plaats; je moet vooruit. Wat onder je ligt, is nú; wat voor je ligt, is mistig. Je kan dingen voorspellen, dingen plannen. Maar met zekerheid is niets te bepalen. Soms trekt de mist op, dan weer verandert het in een waas van regen en koude. Ook daar moet je doorheen.

Wat verlang ik op mijn af te leggen weg zoal tegen te komen?

Eigenlijk ben ik daar nog niet zo zeer mee bezig. Er zijn mensen die alles al leuk op een rijtje hebben, er zijn er die afwachten. En ik behoor tot die laatste categorie.

Later, later, later. Ik word moe van LATER, weet u dat… Als ik morgen overreden word of vandaag doodgestoken omdat ze mijn MP3-speler willen jatten, dan is er geen ‘later’ meer. Leef nu, niet morgen.

Doch ga ik zeker niet ontkennen dat bezig zijn met de toekomst een nutteloze zaak is. Natuurlijk denk ik ook wel eens aan ‘later’.

 

Ik vertel u graag wat ik zoal wil bereiken en eveneens wat ik allesbehalve wil gaan doen.

Laat ik beginnen bij de nabije toekomst: de puberteit en wat die te bieden heeft. Véél, maar dat weet u ook wel. U heeft het ook allemaal meegemaakt. En nu bent u er om ons raad te geven. Om ervoor te zorgen dat we de juiste keuzes maken i.v.m. met studiekeuze. Dat we niet dezelfde fouten maken die u of iemand anders heeft begaan.

Ik zie mezelf tot mijn 6de jaar wiskunde volgen, zonder twijfel. Talen is niet hetgeen waarvoor ik sta te springen. En hier komt bij dat ik dus nog niet zeker ben of ik Latijn blijf doen.

En wat de rest van de puberteit betreft… Ik wil liefst zoveel mogelijk genieten van het minimum aan zorgen dat ik nu heb, van de vrijheid, de mensen om me heen, de wereld die open ligt. Tegenslagen nemen we erbij, moeilijkheden kunnen we ook aan.

Wat ga ik na mijn 18 gaan doen? Geen idee. Maar 1 ding staat vast: ik ga niet de ‘gewone’ kant uit. Een beroep waar zovele mensen je al zijn in voorgegaan is niets voor mij. Werken om geld te verdienen, je kinderen op te voeden en zij die op hun beurt hetzelfde gaan doen. Het is een vicieuze cirkel.

Oké, hoeveel meiden dromen van een film- of zangcarrière? God, dat zijn er veel. Waarom ik dan ook? Waarom ben ik niet realistisch? Misschien wel omdat het spreekwoord ‘als je er écht voor gaat, zal het lukken’ bestaat? Andere redenen:

-          Mensen zullen naar je opkijken (kijkt er iemand naar bijvoorbeeld een secretaresse op?)

-          Je zal iets meegemaakt hebben in je leven (maakt bijvoorbeeld een tandarts spectaculaire dingen mee?)

Enzovoorts… Kortom, dán heb je tenminste iets aan je leven gehad. Ik weet het: ik droom te veel. Maar langs de andere kant ga ik ook niet voor niets avondschool in toneel gaan volgen.

Ik wil graag iets uitmaken, niet zomaar iemand zijn. Het doet pijn om te weten dat als je er niet was, er niets op de wereld zou veranderen. Misschien wil ik wel naar Afrika gaan en helpen bij de kindjes die nóg minder uitmaken dan ik. Velen zouden zelfs blij zijn als ze er niet meer zijn, geloof ik. Het wordt een extreem hard boeltje hier op onze planeet. Heb je geld, dan kom je ver. Heb je geen geld, dan ben je gedoemd om te sterven. Zit de wereld dan zo in elkaar? Al is het maar een beperkt aantal kinderen die ik een betere toekomst zou kunnen bieden, ik zou mezelf al veel meer gaan appreciëren.

 

Want dan, beste, hebt u pas écht iets om trots op te zijn.

Dan wéét u tenminste waarvoor u leeft…


12:18 - 18/4/2007 - comments {0} - post comment

Help! Iedereen bij de kapper geweest!

Posted in Autres_

Vandaag:

- Vreselijk warm! (28° of hoger)
- Een gevoel van 'eerste schooldag' (zoals in september)
- 2 leerkrachten terug na een semester ziek te zijn geweest en 1tje is weg
- 86% voor examen Latijn!
- Een vriend was súper blij met de boxershort die ik hem kocht (verjaardag)  

                           - Nu weet ik hoe het voelt om bijna geen lucht te krijgen (op de bus: geen airco en hélémaal vol + geen ramen open! Zó ongezond!!)
- En het opmerkelijkste van allemaal: IEDEREEN IS BIJ DE KAPPER GEWEEST! Oh God! Véél te veel mensen met véél te kort haar! Sommige jongens, die eerst zo'n prachtig, lang haar hadden, lieten het bij de kapper voor minstens de helft inkorten! Iew! Ah ja, die kappers.. je zegt: 3 cm eraf. Uiteraad gaat het dubbele eraf. Typical.

En volgens mij ben ik nog steeds verliefd. Of zo.
Het mag dan wel al 2 maand uit zijn tussen ons, Zijn haar mag dan wel af zijn en het mag nog zo lelijk zijn, ik zie hem nog altijd (een beetje?) graag..


19:32 - 16/4/2007 - comments {2} - post comment

Last Holiday

Posted in Autres_

20:10 - 15/4/2007 - comments {5} - post comment

En Dan Laat Ik Je Los [VERHAAL,inleiding]

Posted in VERHAAL_
Lees eerst dit  

Inleiding

Een zwoel lentezonnetje stond in contrast met het grauwe wolkendek op de  dag dat ik jou ontmoette. Ik herinner het me nog alsof het vandaag was. Nee, geen vage herinnering, wel een film die geen einde kent. Geen bandje van een uur, maar van oneindig. Ik weet niet wanneer het ophoudt. Ook niet wanneer het begint. Het is er opeens, een paar beelden, een paar herinneringen. Een traan kan zich meestal moeilijk bedwingen en baant zich een weg over mijn wang. Naar mijn lippen, mijn mond. Ik neem de smaak van  traan in me op. Ik proef ze, ook al wil ik niet. Ik probeer me te verzetten, alles te wissen. Mijn hoofd leeg te maken, leeg van jou. Ik wil niets meer met jou te maken hebben. En toch heb ik constant met je te maken. Ik word steeds met je geconfronteerd, je volgt me overal, je bent op de meest ongelegen plaatsen bij me. Ik wil dat het ophoudt, dat je vertrekt en nooit meer mijn territorium binnendringt. Ik heb al alles geprobeerd, weet je dat? Meditatie (maar het lukte niet), yoga (maar toen werd ik uitgelachen), een begeleider op school (maar dat was helaas mijn nonkel!), een psycholoog (maar het woord psycholoog maakt me alleen maar depressief), een hobby (maar squash was toch niet mijn ding), een gesprek met mijn beste vriendin (maar die had toen zelf ‘relatieproblemen’), een gesprek met mijn vis (maar die luisterde niet) en een gesprek met mezelf (maar toen dacht mijn vader dat ik schizofrenie had). Mijn ‘van-jou-volle-hersens’ kwamen op het idee alles op papier te zetten. Blijkbaar was er dan toch nog een stukje dat niet bezig was met film van jou te maken. Opgelucht, was ik. Nee, niet opgelucht omdat er nog een stuk hersens overbleef (oké, wel een beetje), wel omdat ik merkte dat het me goed deed. Het gaat steeds beter met me. Soms komt er een reddingsboei, vanuit het niets, als ik weer eens dreig te verdrinken in zelfmedelijden. En ze komt als maar meer. Toch wil ik voor een laatste keer de hele film afspelen. De aller-laatste-keer. En dan, liefste, laat ik je gaan. Dan maak ik van jou een wegwerpcamera. En als er klaar voor ben, dan werp ik je weg. Je zal nooit meer kunnen terugkeren. Dat verzeker ik je. De kansen die bestaan dat je mijn leven opnieuw overhoop gooit, is dat er geen zullen zijn.
Nog 1 keertje.
En dan laat ik je los.

19:37 - 14/4/2007 - comments {0} - post comment

En Dan Laat ik Je Los [VERHAAL]

Posted in VERHAAL_

Ik heb al vreselijk veel verhalen geschreven, maar ik slaag er iedere keer in om het niet af te maken. Typical!
Deze keer ben ik dat wel van plan. En om mezelf aan mijn 'belofte' te houden, publiceer ik telkens een afgewerkt stukje.

'En Dan Laat Ik Je Los' gaat over een meisje die de relatie met haar ex-vriendje herdenkt. Omdat ze hem maar niet uit haar hoofd kan zetten, gaat ze voor een laatste keer alles opschrijven. En dan laat ze hem voorgoed los...

Het verhaal wordt opgedeeld in hoofdstukken en ieder hoofdstuk wordt ook nog een keer onderverdeeld in 'Zij' en 'Hij'. Op die manier kijk je zowel door de ogen van de jongen als van het meisje naar de gebeurtenissen.

Voor alle duidelijkheid: het verhaal gaat niet over mijn eigen leven. Oké, misschien een heel klein beetje. Ik heb er althans een paar dingen van mezelf in verwerkt. Een paar kleine dingen.. Van het luisteren naar Nirvana tot het kleine groene spiegeltje. Andere dingen hebben zéker en vást niets met mij te maken, zoals bijvoorbeeld de beschrijving die het meisje geeft voor Gothics.

Mja, gedaan nu met uitleg =).
Ik publiceer alvast de inleiding van het verhaal.
En euhm.. Veel leesplezier zeker? =)

19:09 - 14/4/2007 - comments {0} - post comment

Zou u hetzelfde doen?

Posted in Autres_

Een meisje en een jongen reden tegen 130 km per uur op een motor.
Het meisje vraagt:
Rij alsjeblieft wat langzamer... Ik ben bang
Waarop de jongen antwoord:
Nee, het is toch leuk !
Maar het meisje is echt doodsbang en dringt aan:
Alsjeblieft, rij trager.. ik ben echt heel bang!
De jongen mindert geen vaart maar zegt:
Okey, als je zegt dat je van me houdt
Het meisje antwoordt:
Ik hou zielsveel van je!! Maar rij nu alsjeblieft trager
Oke en omhels me nu
Het meisje omhelst de jongen en de jongen zegt:
Wil je mijn helm bij jezelf opdoen, hij zit te strak ..

De volgende dag stond er in de krant:
"Motorongeluk : een motor is door problemen met de rem zwaar gevallen. Slechts één van de twee personen op de motor heeft het overleefd..

DIT IS WAT ER ECHT GEBEURDE :

Onderweg merkte de jongen dat de remmen van zijn motor het niet meer deden, maar wou dit niet aan het meisje laten merken. Hij wou dat zij hem zei dat ze van hem hield en dat ze hem nog een laatste keer omhelsde. Toen heeft hij zijn leven opgeofferd door haar zijn helm te geven, zodat zij zou kunnen overleven en hij zou sterven met het idee dat ze van hem hield....

10:15 - 10/4/2007 - comments {1} - post comment

Forever 27

Posted in Autres_

Jim Morrison (The Doors)
Morrison stierf waarschijnlijk aan het gevolg van een overdosis drugs en interne lichamelijke kwalen (opgelopen door een valpartij uit een hotelraam en het continue excessieve drank- en drugsgebruik), maar de omstandigheden werden nooit volledig opgehelderd. Als officiële doodsoorzaak werd een hartaanval genoteerd in de overlijdensakte.
En hij werd 27 jaar.

Jimi Hendrix
Hendrix stierf in zijn eigen braaksel, nadat hij een overdosis slaappillen had genomen en in Coma raakte. Hendrix zou in zijn leven nooit verslaafd geweest zijn aan heroïne (dit bleek uit een autopsie) en in tegenstelling tot wat velen dachten, was dit dan ook niet de doodsoorzaak.
En hij werd 27 jaar.

Brian Jones (Rolling Stones)
Jones had een drank- en drugsprobleem, waaraan zijn gezondheid uiteraard moest geloven. In 1969 werd hij dood aangetroffen in zijn zwembad. Over de doodsoorzaak gingen de wildste verhalen de ronde; men dacht ook aan moord.
En hij werd 27 jaar.

Janis Joplin
Joplin overleed aan een overdosis heroïne.
En zij werd 27 jaar.

Kurt Cobain (Nirvana)
Cobain werd dood teruggevonden in zijn villa in Seattle. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten en in zijn lichaam werd een 3dubbele overdosis heroïne teruggevonden. Over zijn doodsoorzaak bestaan verschillende theorieën; bijvoorbeeld moord, zoals door de Privédetective Tom Grant werd aangebracht.
En hij werd eveneens 27 jaar.


Toeval zeg je? Ik vind het een vaag verhaal.
Er zijn verschillende overeenkomsten tussen deze 5 legendes (en het blijft niet bij deze 5.. Er kwamen nog heel wat -iets minder bekende- artiesten op 27-jarige leeftijd aan hun einde. Namen zoals Robert Johnson, D. Boon, Johnny Kidd, etc.)
=> Ze hadden alle 5 een snelle opkomst van hun carrière.
=> Die 5 carrières kwamen tot een abrupt einde door invloed van drugs.
=> Ze kwamen alle 5 op het hoogtepunt van hun roem aan hun einde.
=>Ze werden alle 5 na hun dood een soort van legende.
=>Ze stierven alle 5 in het jaar dat ieder mens 10.000 dagen op aarde leeft.

Je zou er bijna een complottheorie achter zoeken..


              20:35 - 9/4/2007 - comments {7} - post comment

Ooh! De paashaas!

Posted in Uitspringers_

 

/|\ Vrolijk Pasen /|\

12:27 - 8/4/2007 - comments {1} - post comment

Jaloezie

Posted in Autres_

Jaloezie

Wat een vreselijk hatelijk woord is Jaloezie toch.
Wat een vreselijk hatelijk gevoel omvat Jaloezie toch.
Wat haat ik Jaloezie toch.

Ik ben van nature uit een vreselijk jaloers mens. En ik ben beslist niet de enige.
De puberteit is waarschijnlijk de meest Jaloezie-volle periode, bij de ene al wat voller dan bij de andere.
En helaas is er niets tegen te beginnen. Hoe graag ik dat gevoel ook achter me zou willen laten, het komt op de meest ongelegen momenten.

Meestal weet ik m'n jaloezie goed te verbergen ( tenzij mijn gezichtsuitdrukking onbewust veranderd? ).
Ik weet ook wel wanneer ik mijn Jaloezie kán tonen en wanneer het ongepast is.
Het zit allemaal vanbinnen.
Vanbinnen knaagt dat woord, dat gevoel, die Jaloezie.
En wat kan je er aan doen? Tevreden zijn met wat je zelf hebt?
Ik ben tevreden, maar eveneens over vele dingen ontevreden. Dingen die anderen dan wel hebben.
Tja, zo zit het leven in elkaar en.. Aanvaarden he?
Ah Ja.

Vandaag een MSN-gesprek ( zonder twijfel onder de noemer Jaloezie te plaatsen )
Hij: Ik zag je met die jongen op een terrasje in Aalst deze namiddag. Je had het zo gezellig. Wie is die kerel?
Ik: Een goeie vriend van me. Why?
Hij: Ik heb jullie de hele tijd in het oog gehouden.
Ik: Zielig.
Hij: Heb je iets met hem?
Ik: Nee
Hij: Je hebt iets met hem, ik weet het zo al.
Ik: NEE, ik heb er niets mee. Gewoon een goeje vriend.
Hij: Godja een goeje vriend. Dat zal dan wel he? Geef toe dat je iets voor hem voelt.
Ik: Omfg?! Hoe kan jij dat nou weten?
Hij: Je geef het dus toe? Wel?!
Ik: Helemaal niet zeg! Ik mag toch wel iets gaan drinken met een jongen? Ik doe dat met jou toch ook?
Hij: Ik beteken toch meer voor jou dan hij?
Ik: Nee, jullie zijn gelijk. Gewoon vrienden. Einde discussie.

21:17 - 7/4/2007 - comments {0} - post comment

Zij & Haar

Posted in LiefdeEnzo_


Ik las vandaag in grote lijnen een pareltje van Dirk Bracke (Ja, wat schrijft die man toch fantastische boeken): 'Zij & Haar'.
- In grote lijnen bedoel ik: diagonaal lezen ; waarom weet ik niet. Ik had gewoon geen zin om ieder woord te lezen, daarom maar diagonaal. Maar ik weet precies wat er instaat hoor ;) -
'Zij & haar' gaat over een 15-jarig meisje dat ontdekt dat ze niet is zoals de vriendinnen uit haar groepje, dat ze niet dat gevoel heeft dat ze moet hebben als je met een jongen gaat, dat ze zich aangetrokken voelt tot meisjes. Kortom, dat ze eigelijk lesbisch is.
En wanneer ze iets krijgt met Céline, is er geen twijfel meer mogelijk. Dít is wat men liefde noemt. Zó voelt het dus.. 'En ik laat je nooit meer gaan..'

1 op 7 meisjes is lesbisch of biseksueel en eigelijk is dit best wel veel. Dit wil zeggen dat er rondom jou eigelijk veel meiden anders geaard zijn, ook al denk je dat ze voor jongens vallen. Misschien wel in je eigen vriendenkring of sterker nog: je beste vriendin.
Mijn beste vriendin van enkele maanden geleden is lesbisch. Ik was de eerste die het wist. Het was moeilijk voor haar om me dat te vertellen, bang voor mijn reactie. Bang dat ik misschien zou reageren zoals vele mensen wel doen: 'Je valt op meisjes? Eikes! Hoef je niet meer in m'n buurt te komen. Je wil wat opvallen, lekker anders doen.. Doe toch zoals iedereen joch. Homoseksualiteit is slechts een hype!'
Daar denk ik dan toch anders over. Ik vind het even normaal als man en vrouw. Ik heb er dan ook geen enkel probleem van gemaakt dat mijn beste vriendin lesbisch is. Ik schrok zelfs niet toen ze het me vertelde; integendeel, ik vond het normaal.

Ik twijfel soms aan mezelf. Ik ben al met veel jongens gegaan en ik was ook echt verliefd. Ik had toen nooit het gevoel dat er iets fout zat.
En toch is er iets. Iets dat me laat twijfelen, ook al gaat het stemmetje in m'n hoofd van 'nee, je bent niet lesbisch'. Soms is dat stemmetje er. Opeens, vanuit het niets.
Ik blijf onbegrijpelijk achter.
Misschien is het omdat ik het gevoel heb dat ik me soms wel kan terugvinden in boeken die gaan over meisjes die 'hun anderzijn' ontdekken. Misschien, als ik eerlijk ben, voel ik me heel soms wel aangetrokken tot meisjes.. Ik weet het niet, ik geraak er niet aan uit. Ik ben bang, dat wel. Bang om te ontdekken dat ik wat voor een meisje zou voelen. Tot nog toe is dat nog nooit het geval geweest en stil hoop ik dat dit ook zo blijft.

En als het zo is, dan is het zo.
Voor lesbisch zijn kies je niet zelf. Het overkomt je..
En dat moeten sommige mensen met hun kwetsende reacties maar eens gaan inzien.
 


19:05 - 2/4/2007 - comments {7} - post comment

Jij

Posted in GedichtenEnzo_
   

Die avond was zalig
het schemere licht,
de koude kamer
Jouw warme lichaam.
Er is teveel gebeurt
om weg te wissen
uit die f*cking gedachten van me.Hem weghalen.
Hem verbannen uit haar hoofd.
Hem haten.
Hem vergeten.

Ze mag het niet,
ze wil het niet,
ze kan het niet.


Op een dag zal je anders zijn
Aan mijn zijde opduiken en
toegeven dat je fout was
dat je me mist
niet zonder mij kan

Ja,
op een dag zal je weer de mijne zijn

 

22:33 - 1/4/2007 - comments {0} - post comment

Het bier en de sigaret

Het is nu ongeveer een jaar en half gelegen toen ik mijn eerste 'echte' pint bier dronk (onder vrienden dan) en een paar weken geleden dat ik mijn eerste sigaret opstak.
En omdat ik er van dag tot dag alsmaar meer mee te maken krijg, toch maar even deze kleine bezinning.

Alcohol
Persoonlijk vind ik alcohol de minst 'kwade' onder de sigaretten, drugs, etc.
Geen idee tot hoever die mening klopt; maar goed, zo voel ik het aan.
De meeste jongeren hebben toch wel al es alcohol gedronken voor hun eerste sigaret of ervaring met drugs, lijkt me.
Ik vind, als men niet naar de mogelijke gevolgen kijkt van alcohol (en daar hou ik me ook niet mee bezig) dat als je weet wanneer je moet stoppen, er geen probleem is. En een keer uit de bocht gaan kan toch geen probleem stellen?
Ik bedoel; je bent jong en op verkenningstocht. Ik zou niet kunnen zeggen 'nee, ik raak nooit alcohol aan WANT.." Ik vind dat je het minstens eens moet geprobeerd hebben. Wat ben je met je jeugdjaren, je uitgaansjaren, als je niet een keer de remmen/principes kan overboord gooien.
En JA, je kan je ook amuseren zónder drank als je weggaat en voor die mensen heb ik dan ook groot respect, maar principes zijn nu eenmaal niet aan mij besteed.
Ik mag dan wel nog niet echt nadenken over de gevolgen die alcohol veroorzaakt, ik ben alleszins tevreden dat ik niet iedere keer 'nee' hoef te zeggen als mensen me iets aanbieden of op feestjes. Ik drink graag bier en hou mezelf geen principes voor.. Ik voel me vrij op dat vlak en daar ben ik misschien wel een beetje trots op. Net zoals mensen mét principes dáárop trots zijn?
Maar alleszins! (en das heel belangrijk), ik drink écht wél met mate! Enkel als ik wegga met vrienden ofzo, ik zit me dus thuis niet zat te drinken om problemen te vergeten of omdat ik niet meer zonder kan. En ik kijk niet raar op tegen mensen die dit wel doen, dat is nu eenmaal hun eigen keuze.
Maar ík weet wanneer ik moet ophouden.. en I know, dat is een cliché. 

Sigaretten
Het komt er eigelijk idem dito op neer dat ik van mening ben dat je het minstens een keer moet geprobeerd hebben. Alhoewel ik daar bij de sigaret minder van overtuigd ben.
De gevolgen zijn hier schadelijker dan bij drank, toch. Bovendien raak je sneller verslaafd (vanbij de eerste sigaret zegt men; maar daar ben ik het toch niet mee eens), dus is het te begrijpen dat sommigen dit liever vermijden.
Aangezien ik nog niet zo lang rook, heb ik er nog niet veel over te vertellen. Ik weet niet in hoeverre ik er ga verslaafd aanraken, maar uiteraard wil ik 'een rookverslaving' vermijden. Misschien zei iedereen dat wel bij zijn eerste sigaret, maar ahja. Momenteel doe ik het rustig aan en ik hoop dat dat zo blijft.
Net zoals bij het pintje bier, steek ik eens een sigaret op als ik uitga of wacht aan het station na school.
Sigaretten gaat wel om stoer doen, maar ook gewoon omdat het je rustig maakt. De combinatie van beiden doet je dus eigelijk vaak naar de sigaret teruggrijpen.
Ik heb me eigelijk een beetje gebasseerd op de situatie van mijn ouders vroeger i.v.m. wel/niet roken. Ze vertelden namelijk (en het ging bij hun allebei zo) dat ze ook in hun jeugdjaren nog vrij veel rookten, geen overdrijving, en dat ze rond hun 22 allebei zijn gestopt. Ik dacht, als zij zoiets kunnen waarom ik dan niet.
Mjah, iedere persoon is anders. Dat wel.

En toch wil ik me over later nog geen zorgen maken.
Ik wil me nú amuseren, ik wil nú iets met m'n leven doen.
Het kan iedere dag gedaan zijn en dan is er toch geen 'later' meer.
20:05 - 30/3/2007 - comments {0} - post comment

Finito

Posted in Uitspringers_

Laten we allemaal een gat in de lucht springen, WANT de examens zijn gedaan!
Ook al hadden we -in tegenstelling tot alle andere scholen van Aalst - maar 3 examens; het was toch ff stressen.
De "Paasexamens" komen erg ongelegen, weet je. Het begint net leuk weer te worden en dan wil je zoveel anders gaan doen. De meesten zitten dan ook allesbehalve ijverig voor hun bureau te blokken. De uitslagen worden meestal een totaal fiasco.
Maar.. Ik denk wel dat ze goed gaan worden. Ik heb er alleszins mijn best voor gedaan en ik heb er een goed gevoel bij.
Onze uitslag krijgen we pas de vrijdag na de vakantie.

En omdat het nu 2 weken chillen wordt, wou ik dit natuurlijk 'vieren' met vrienden. We zijn na school nog een aantal uren in stad gebleven.. shoppen, rondhangen, drinken(!), sigaretje, ..
En ik heb een nieuwe halsketting gekocht + Vans + een leuke trui van Paul Frank zien hangen, maar die ga ik een andere keer gaan halen.
Er zijn namelijk nog genoeg dagen om te gaan shoppen =).

        
 
(maar dan in het zwart)    (Paul Frank, maar i/h zwart)Vans - KVD Black White Checkerboard [Kleur: zwart-wit]
(Vans, maar roze met zwart ruitjes)


16:18 - 30/3/2007 - comments {5} - post comment

Sneeuwklokjes en voorjaarszon

Posted in Autres_

.21 maart = Lente.

Een weekje geleden was het nog zó een prachtig weer (17°) , gister sneeuwde het. Het klimaat maakt rare kronkels. Een echte winter was er niet dit jaar; het is daarentegen al vaak warm geweest.
En nu, op de eerste dag van de lente, is het koud en het kleine zonnetje staat in contrast met het grauwe wolkendek. Ik had het liever anders gezien..

Over precies een week hebben we examens.
Examens is gelijk aan rothumeur en stress.
Warm weer is gelijk aan superhumeur en vrijheid.
Als die 2 aspecten nou eens mooi samenvielen, dan kom ik die examenperiode met een smile door. Maar als de lente van zich laat af weten, lijkt het erop een donkere periode te worden..13:29 - 21/3/2007 - comments {0} - post comment

Last Page Next Page


About Me. My Life. &Also The Shit Around Me.


Home
Profiel
Foto
Archief

Blogs
ElephantsAndFlowersBlog FreakingxGirl |Stairway To Heaven

Category
Nirvana_
LiefdeEnzo_
Uitspringers_
GedichtenEnzo_
Autres_
VERHAAL_

Recent Entries
- VERHUIST
- Kom toch terug, schat.
- Three Doors Down ft. Goo Goo Dolls
- Over (de Zin van) Het Leven
- This is how it's been, how it always will be


Videos
Gothic Girl - The 69 Eyes
Away From The Sun - Three Doors Down
Iris - Goo Goo Dolls
Hosting door HQ ICT Systeembeheer