Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Nora Floor Iris en Fayah op naar Bonaire

Begin van de school

23:32, 19/1/2011 .. 0 comments .. Link

2/1: Het is zover. Iris kan niet wachten tot ze naar school mag. Mama morgen gaan we naar school he. Ze is zo nieuwschierig naar haar klasgenootjes. Floor zie je kijken, nou eerst maar even afwachten of dit wel leuk word. Nu, 19 januari is de BFF (best friends forever) van Floor al een paar keer komen spelen en Floor is zelfs al uit logeren geweest. Elke dag na school komen de dames gezellig samen aanzetten en vraagt Latisha, Tante mag ik bij Floor spelen??? Iris heeft haar vriendin gevonden in Maja. Ook zij is al uit spelen geweest en het was helemaal geslaagd.

De weekenden hebben we tot nu toe leuke dingen gedaan. Zeker met de familie George die wij vanuit NL kennen. Hun jongste dochter is een lieve vriendin voor Fayah. Zij hebben ons het deel van het eiland laten zien waar wij nog niet aan toegekomen waren waaronder Rincon, wij zijn naar klein Bonaire gevaren met nog een stel met kinderen (in totaal 12 mensen) en hebben daar een heerlijke dag doorgebracht met alleen maar zwemmen in zee, luieren en lekker eten en drinken.

Deze week heeft Farley eindelijk zijn sedula (een pasje waarmee je zo ongeveer alles kan hier. Je bent dan officieel ingeschreven) Dit regel je bij burgerzaken en ook hier zijn ze bij burgerzaken niet snel. Ik heb er zelf bijna een ochtend over gedaan om formulieren te krijgen waarvan ik nog steeds niet het idee heb dat ik de goede formulieren heb............we kunnen dus gezellig nog een keer langs. Deze keer neem ik farley maar even mee.

Oh ja maandag had ik een intake gesprek bij Tempo Team. Ja die zit hier ook. Toen ik binnen kwam werd mij gezegd dat de computers het al 2 weken niet goed deden en dat de afspraak verzet moest worden. Hmmmm ok dan maar. Vervolgens is er wel een kopie van mijn paspoort gemaakt en zijn er wat gegevens genoteerd over hoeveel ik wil verdienen en welk vakgebied. Ze belt zodra ze wat voor mij heeft. Ik ben genieuwd want ik kreeg niet de indruk dat ik daar snel wat van hoor. Moest er nu nog een nieuwe afspraak gemaakt worden? Maandag maar even bellen.

Wat is er verder nog gebeurtdeze week. Jaaaaaaaaaaaaaaa wij hebben een huis per 1 maart met een tuin. Of wanneer onze spullen van de boot zijn want ze kunnen dan direct naar het nieuwe huis. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Er gebeurt momenteel veel en heb niet altijd de tijd om het op te schrijven maar doe mijn best om jullie op deze manier een beetje op de hoogte te houden.

groetjesOnze eerste Kerst en Oud & Nieuw

23:00, 8/1/2011 .. 0 comments .. Link

Op 23 december vlogen wij naar oma Visia op Korsou (Curacao). De dagen voor kerst hebben wij gebruikt om te shoppen, want op Korsou zijn meer kledingwinkels en kan je voor kinderen veel meer en leukere schoenen vinden. La Curacao blijkt de beste plek voor schoolschoenen, spijkerbroeken en zelfs een kerstjurk voor mij en shirts voor op het werk voor Farley.

Ook hebben wij oma geholpen in de tuin want de bomen groeien zo snel door de vele regen dat hij het hek kapot maakt als hij zo doorgroeid dus...............de zaag erin. Het gras wordt gemaaid en iedereen helpt mee om het gras in grote zakken te verzamelen. Het resultaat is een enorme berg met takken zo groot dat het al bomen opzich zijn en 7 enorme zakken vol met gras.

1ste kerstdag:

Onze eerste kerstdag gaan wij 's morgens naar de kerk in Santa Maria en zingen uit volle borst mee in het papiamentu en wensen iedereen een Bon Pasku. Eenmaal thuis bereiden wij de tafel voor op een overheerlijk brunch. Heerlijke ajaka (gevulde funchi= maismeel gevuld met vis, aardappel, groente pruim enz. gevouwen in bananenblad en dat koken). Gezouten ham, ei, spijsbrood en voor de kinderen natuurlijk ook een boterham met chocoladepasta haha. Halverwege de middag is het tijd om op visite te gaan bij Tante Adel............overheerlijk eten wederom. Daar eten en drinken we wat en gaan vervolgens door naar een zus van oma voor het volgende overheerlijke eten. Aan het eind van de avond rollen wij richting de auto. De kinderen zijn moe............gelukkig staat er voor de 2de kerstdag niets gepland.  De volgende dag doen we lekker rustig aan. De kinderen spelen in de tuin met de kokosnoten die verspreid liggen in de tuin en met de lege hondenhokken die ons doen denken aan 2 jaar geleden, want toen waren nog niet allebei leeg. Nu spelen de kinderen dat ze honden zijn. Deze honden kunnen ook in bomen klimmen. Nieuwe generatie??

27 december 's middags vliegen wij weer terug naar huis. Nu kunnen wij ons voorbereiden op de eerste schooldag van Floor en Iris. Wat missen wij nog? Schoolspullen want Floor en Iris gaan 3 januari al naar school. Floor heeft schriften nodig, 2 pennen (groene en blauwe), snelhechters en potloden. Iris alleen een schrift en een pen en verder hebben de dames nodig: Schoolshirts!!!! Want elke school heeft zijn eigen kleur en zijn eigen shirt. Kolegio San Bernardo heeft de kleur groen. Fel groen met het embleem van de school. Daaronder mag een spijkerbroek en nette schoolschoenen met witte sokken.

Nog net voor het nieuwe jaar gaan wij voor het eerst zwemmen. Vlak bij de luchthaven is een mooie plek om te zwemmen (Tiamo beach). Heerlijk........wij zijn echt op vakantie lijkt het, maar nee..........wij wonen hier.

30 december kopen wij ons vuurwerk om een nieuw begin goed te kunnen vieren. Ook gaan we langs de botica (drogist) voor wierook want voor het nieuwe jaar begint moeten eerst de boze geesten worden verjaagd. ..........zo kom maar op het het nieuwe jaar.

31/12 - 1/1 Met moeite kunnen wij er voor zorgen dat Fayah in iedergeval nog even slaap voordat het nieuwe jaar begint. Floor en Iris hebben de ogen zo groot als schoteltjes en zijn NIET moe. Zodra het donker is (19:00 uur) vragen de dames of het al tijd is om vuurwerk af te steken??? Dan is het tijd om de oliebollen de appelbeinets de gevulde eieren en al het andere lekkers op tafel te zetten en daarna beginnen de kinderen met hun kinderpakket aan vuurwerk. Er zitten wat leuke dingen bij maar heel veel bijzonders vind ik het niet. Gelukkig is er ook nog grote mensen vuurwerk maar dat word pas om 00:00 uur afgestoken. Veel buren zijn rond middernacht weg.............waar is iedereen...............ja ze stonden op de heuvel.....hadden we moeten weten. Alleen onze onder buren hebben wij een Bon Ana (gelukkig nieuwjaar) kunnen wensen.

2/1 Wij zijn uitgenodigd door de fam. Georges. Zij laten ons Rincon zien en een stuk natuurgebeid van het eiland. Prachtig is het...............enkele foto's staan op hyves en facebook(farley). De natuur is echt heel mooi op het eiland.

3/1 De eerste schooldag. Het is zover, om kwart over 6 gaat de wekker........Vooral Iris (overigens ook een naam die op curacao voorkomt uitgesproken als Iries) vind het erg spannend. Wie zijn haar nieuwe klasgenootjes?? Floor vindt het toch ook wel heel spannend en zo gaan wij met z'n allen naar school om kennis te maken met de juf en meester en de kinderen. Het is half 8 en de school begint. Al snel daarna rij ik met Fayah, Farley naar het werk. Om half 1 zijn de kinderen vrij van school en haal ik de kinderen op. Daarna halen wij Farley op en gaan wij naar huis om warm te eten. Daar ben ik nog niet aan gewend, veel huishouden doen, wassen zonder wasmachine (want die zit op de boot en komt over hopelijk niet al te lange tijd) en te koken 's morgens vroeg. Na de afwas (nee die vaatwasser hebben we natuurlijk niet meegenomen) brengen wij Farley weer naar het werk en puffen we daarna uit op de bank.  

 

 Naar Bonaire

20:09, 19/12/2010 .. 1 comments .. Link

Op 17 december om half 7 's morgens stonden wij Floor, Iris, Fayah, Fenna, Sietske en Johan en ik op schiphol. Buiten begon het behoorlijk te sneeuwen en de weg naar schiphol was vooral in de bochten glad.  Half 10 stond gepland als vertrektijd maar het vliegtuig had vertraging want al het ijs en sneeuw moest nog van de vleugels af. Uiteindelijk een uur later vlogen wij alsnog en wat hadden wij een mazzel want er werden meer vluchten geannuleerd dan dat er doorgingen. Om drie uur 's middags (acht uur 's avonds in nederland) landen wij op Hato waar Farley al geruime tijd op ons stond te wachten. Helaas zo ziek als een hond. Eenmaal de koffers van de band, Meisha de kat opgehaald en vooral een karretje geregeld zodat de koffers versleept konden worden konden wij opnieuw inchecken voor de volgende vlucht en wel naar ons nieuwe huis op Bonaire. Na te hebben ingecheckt even bijkomen bij Oma want zij woont op vijf minuten van het vliegveld.

Anderhalf uur later konden wij weer richting Hato............helaas ook daar vertraging. I.p.v. kwart voor acht vlogen wij kwart voor negen. Uiteindelijk lag iedereen om elf uur 's avonds in bed. (vier uur 's nachts nl. tijd)

18 december: Fayah voelt zich vanwege vermoeidheid niet lekker en ligt als een zombi op de bank. Floor en Iris wisselen bulderend gelach af met een hoop gemopper want ook zij zijn vreselijk moe. Farley ligt bijna de hele dag op bed met koorts. Meisha ligt erbij alsof ze nooit ergens anders heeft gewoond en ik....moe en blij dat de reis erop zit.

19 december: Vandaag hebben wij per auto een stukje van het eiland verkend. Farley voelt zich een stuk beter en dus rijden wij vanaf Kralendijk naar beneden op de kaart naar Belnem gereden en daarna door naar de zoutpannen. Eenmaal terug weet ik nog steeds de weg niet en zo moeilijk is het hier niet maar ja dat richtingsgevoel van mij.....             's Middags hebben onze dames de kerstboom versiert. Het is een mooie boom en de versiering, ja ehm een hoop rood, groen en met gekleurde lichtjes.........de kinderen vinden het prachtig.

 

 2e week

18:33, 5/12/2010 .. 0 comments .. Link

Het is koud, glad en er ligt genoeg sneeuw om te kunnen sleeen, en bedenk wat ook alweer de reden was dat wij niet direct met Farley naar Bonaire ben gevlogen. Natuurlijk voor Roeland en zodat de kinderen een deel van het schooljaar af kunnen sluiten en hun rapport mee kunnen nemen.

De nieuwe school waar de kinderen op 3 januari starten is de Kolegio San Bernardo. Deze school komt qua prestaties na de nederlandse als beste uit de bus. Wat wel wennen zal worden is dat de instructietaal papiaments is. Dat word bikkelen voor ons allemaal.

Voor de nieuwschierigen onder jullie ik heb eindelijk een fotootje van de voorkant van ons huis op Bonaire een een adres. Vanaf 27 december zijn wij onderweg naar de Kaya Jean B.F. Vitte 9 te Bonaire. Hier een foto invoegen lukt mij helaas niet dus mocht je willen weten hoe ons huis eruit ziet. Mail maar even......

In ons oude huis is het een chaos. Overal liggen spullen en ben weer op en top chaotisch bezig. Een gedeelte gaat mee in de container, een gedeelte gaat mee met het grof vuil en het laatste gedeelte word geschonken/verkocht. Je kunt misschien zo wel nagaan dat het haast niet te doen is want er kan ook nog niets ingepakt worden. (dit doen de verhuizers) Oh ja de koffers moeten ook nog worden volgestopt.

Langzamerhand raakt Fayah een beetje van slag. Ze is wat pieperig en ze wordt snel boos. Ze mist papa een beetje. Helaas voor haar het is nog niet zover is om te verhuizen. Floor gaf afgelopen week aan dat ze extra lief probeerd te zijn voor Roeland ook al houd dat in dat het iets is wat ze zelf niet leuk vind. Ik heb haar aangegeven dat het nu tijd is om ook een beetje aan zichzelf te denken en ook moet doen wat voor haar zelf goed voelt. Iris was in de eerste week al van slag en mist papa. Zelf ben ik (ondanks dat ik mijn schat langzamerhand wel wat ga missen) wel blij dat het nog niet zover is...............ik kom anders tijd te kort.............en nu kan ik nog even genieten van mijn liefste vriendinnetjes want wat zal ik hen missen. Nu nog maar even niet aan denken.

Morgen (maandag 6 december) vieren wij het sinterklaasfeest gewoon als compleet gezin want Farley schuift digitaal aan. Het laatste sinterklaasfeest hier. Het voelt wel heel vreemd. Vieren we volgend jaar alleen kerst? Gelooft Iris dan nog in de sint? Maar iets wat wij nu niet doen is te ver vooruit kijken.  Eerst de komende weken maar doorkomen en de boel hier netjes achter laten.

 1e week deel 2

14:00, 29/11/2010 .. 1 comments .. Link

Sinterklaas en zwarte piet zijn langs geweest. Onze dames hebben hun schoen gezet en moesten de volgende ochtend opzoek naar hun schoen, want de schoenen die 's avonds bij de voordeur zijn gezet was verdwenen. Wat bleek, ze stonden bij de achterdeur gevuld met boetseerklei. Piet was van plan de kinderen iets lekkers te geven maar de vergeetachtige piet had de cadeautjes zo goed opgeborgen dat hij ze niet meer kon vinden. Die piet veranderd ook nooit. Zo was piet niet alleen de sleutel van de pakjes kamer kwijt maar ook de sleutel van de voordeur van Floor Iris en Fayah. Toen piet ze weer gevonden had was hij ze 5 minuten later alweer kwijt. tjonge jonge jonge.

Zaterdagavond zijn wij heerlijk uit eten geweest met Fenna bij Ni Hao. Heerlijk gesmuld en daarna naar de auto gerold. Hierdoor hebben wij de eerste uitzending van Nan di zonder Farley gemist. Volgende week luisteren wij gewoon weer.

Zondagochtend vroeg waren wij al druk in de weer met de presentjes voor de creche en de NSO. Iedereen heeft geholpen met het freubelen schrijven en inpakken, ze waren het eens.............het ziet er mooi uit!! Op naar het volgende.............oh de bel. Yvonne (collegaatje) staat al voor de deur en ik sta nog in mijn duster. Oeps. Floor gaat ondertussen bezig met haar surprise. Het behangplatsel zit in no time overal. Gatsie wat is dat toch smerig. Gelukkig geniet Floor er wel van en gelukkig voor mama het is zo klaar. Hup emmer met lijm en al in de tuin. Het voordeel is natuurlijk wel dat die emmer niet meer schoon hoeft..............die gaat toch weg. Na de middag boterham willen de dames alvast naar Anita. Daar drinken we nog even wat voordat wij richting Kropswolde rijden voor de verjaardag van Roandl. Vandaag, maandag is het huis vol met 3 kinderen 3 honden en 2 katten. Farley mist niets hahaha. Fenna past regelmatig op onze kinderen en ik pas tegenwoordig op haar honden. Aangezien Aila de kat, (www.cattery-lotama.nl) zo chagerijnig is komt zij maar even hier een potje chagerijnig doen met onze kat. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Kortom een gezellige chaotisch boel hier.Eerste week, deel 1

20:47, 25/11/2010 .. 0 comments .. Link

Inmiddels is het donderdag en langzaam begint het door te dringen dat Farley echt ver weg zit. Vreemd genoeg reed ik vanmorgen op mijn fietsje door de kou als een toerist in mijn eigen stad. Omhoog kijkend naar alle gebouwen en huizen, bewust van het feit dat dit beeld/uitzicht gaat veranderen. Onze hele omgeving veranderd.

Vanmorgen was heel bijzonder. Anita (mijn lieve vriendin) is nu ruim 32 weken zwanger en had vandaag een echo en daar mocht ik bij zijn. Super om dat kleine mannetje/meisje te zien bewegen en alvast een prachtige foto gekregen in 3D. Die wordt goed bewaard!! Lieve Anita bedankt dat ik dit mocht meemaken.

Eenmaal op het werk is het niet anders dan anders totdat collega's mij herinneren aan het feit dat dit een van de laatste dagen op het werk is. Zo hoor ik bijna elk uur wel iemand roepen...........is dit nu je laatste dag? Zie ik je nog, en zo heb ik van de eerste collega afscheid moeten nemen. Antsje je bent een fantastisch mens en een lieve collega. Het ga je goed en we houden contact zijn de laatste woorden. Het is heel vreemd om al gedag te weggen terwijl het voor mij nog een eeuwigheid lijkt te duren voordat wij op het vliegtuig stappen en Groningen vaarwel zeggen.

Aan het einde van de middag komen Fayah en ik thuis en merken dat het licht nog aan staat van vanmorgen. (Floor was ze vergeten uit te doen, dat vergeetachtige zit blijkbaar in de familie) Fayah reageert teleurgesteld wanneer ze merkt dat er niemand thuis is. Mama, waarom is papa nog niet thuis? Papa is toch al op Bonaire. Oh jaaaaaa hihi even vergeten zegt ze dan. Wij doen gauw de computer aan zodat we even kunnen praten met papa.

Woensdag was gewoon een leuke gezellige dag met onze meiden. Lekker druk en chaotisch zoals altijd. 's avonds past Fenna even op de meiden zodat ik even mijn gedachten kan verzetten tijdens het paardrijden. Heerlijk!  Moe en voldaan zit ik later die avonds weer op de bank...........en zo is het alweer 23:00 uur en is het hoog tijd om mijn bed in de duiken.

Dinsdag was de dag van mijn afscheid op het Provinciehuis en het jubileum feest van Fred. Het was een naar mijn mening geslaagd feest. Zelfs Floor Iris Fayah en mijn schat van een vriendin Fenna waren aanwezig en ik ben vreselijk verwend door mijn lieve collega's. Dank jullie wel allemaal, ik zal jullie missen maar, gelukkig is het hyves en facebook haha

 

 

 Het vertrek van Farley

13:05, 23/11/2010 .. 0 comments .. Link

Gisteravond was het zover. Farley vertrekt die avond naar Bonaire om alvast kwartier te maken. Het afscheid met zijn broers, schoonzussen en kinderen was duidelijk zwaar. Bij ons was vooral Floor de gene die het moeilijk had, de schat. Maar wij kunnen ons als gezin troosten met het idee dat we over 5 weken alweer samen zijn. Farley en ik laten dan ook iedereen achter in ons huis en vertrekken naar schiphol. De weg er naar toe was stil. De muziek in de auto was het enige geluid op af en toe een opmerking of een zucht na. Eenmaal op schiphol kreeg ik de indruk dat we veeeel te laat waren. Er was niemand te bekennen, maar ja wat wil je als je om half 12 's avonds vliegt. Toen de koffer was ingeleverd en wij doorliepen richting de gate was het Farley die zei:"Laten we het maar kort houden" en dat was het dan.  Nog een beetje verloren kijk ik Farley na die bij de contole zich bijna eerst moet uitkleden. Broekzakken leeg, riem af, laptop uit de tas en schoenen uit? Ik zwaai nog even en vertrek dan naar de andere uithoek van schiphol parkeerplaats P2. Ook daar is het inmiddels uitgestorven en begin aan de terugweg naar huis. Voor mijn gevoel was ik niet lang onderweg en viel het mee met de vermoeidheid. Misschien omdat de muziek niet harder kon? Onderweg bel ik Fenna nog even wanneer ik al ter hoogte van Joure ben en voordat ik het weet ben ik alweer thuis. Deze eerste nacht merk ik nog weinig van dat zijn schat er niet is (toch wel een beetje moe dus) Vanmorgen was het bijna zoals vanouds. Snel snel snel kinderen naar school en Fayah naar de creche en ik naar het werk. Vanmiddag is op het werk mijn afscheidsfeest. Ben erg benieuwd of en hoe ik verrast zal worden. Raar idee hoor nog maar 3 dagen te werken na een periode van 10 jaar voor de provincie.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Begin van de school
Onze eerste Kerst en Oud & Nieuw
Naar Bonaire
2e week
1e week deel 2

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer