Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Off The Wall

De oplossing voor zoektocht naar openbare toiletten?

21:02, 2/6/2011 .. Posted in Coolhunting Experience Economy .. 0 comments .. Link

Altijd moeite met Wc’s vinden als je aan het winkelen bent? Helemaal klaar met vieze openbare Wc’s die je dan hopelijk uiteindelijk vindt?

Vanaf nu hoeft dat allemaal niet meer. Nu kun je langs komen bij 2theloo.

Aan de buitenkant lijkt het gewoon op een winkel met toiletspullen maar in de zaak zijn ook toiletten en wasruimtes te vinden. De toiletten zijn ook nog eens leuk ingericht zodat het ook een bezoekje waard is. Tegen betaling mag je hier gebruik van maken.

Op dit moment zijn er drie locaties van 2theloo te vinden in Nederland ,namelijk in Amsterdam,Amstelveen en Rotterdam.

 

Ik denk dat dit concept wel toekomstperspectief heeft. Het ontbreken van duidelijke toiletten tussen de winkels is een ergernis die al lange tijd speelt. Het zou op deze manier goed opgelost kunnen worden. Het is ook inspirerend omdat het eigenlijk een heel simpel idee lijkt maar tot nu toe had nog niemand er iets mee gedaan. Ook al speelt het al vrij lang als ergernis.Nooit meer verdwalen... te voet?

20:48, 2/6/2011 .. Posted in Coolhunting 50+ .. 0 comments .. Link

 

 

 

 

Hierboven zie je een foto van een wandelstok voor de toekomst.

De wandelstok is in japan gemaakt en is dus hier in Europa nog niet erg bekend. Ik vind het een goeie toepassing want voor ouderen is het denk ik wel fijn omdat je hierdoor een wandelstok en navigatie in een hebt. Ik vind dat het wel potentie heeft. Men roept al jaren dat het handig is om een tomtom bijvoorbeeld op de fiets mee te nemen maar ik heb er nog nooit eentje gezien die een ingebouwde navigatie op zijn fiets heeft.Fietsgym om ongelukken tegen te gaan.

20:37, 2/6/2011 .. Posted in Coolhunting 50+ .. 0 comments .. Link

Ik hoorde laatst op het nieuws dat ouderen op de fiets steeds vaker ernstig gewond raken in het verkeer. Vaak gebeurt dit door een eigen fout van de fietser. (Denk aan verkeerd afstappen, schrikken en niet op tijd kunnen stoppen, etc.) Sterker nog het aantal ernstige gewonden stijgt al sinds 2006. In 2009 waren dit zo’n 18.000 mensen waarvan bijna 60 % boven de vijftig was. Kortom duidelijk een probleem dus.

Niet zo vreemd als je bedenkt dat ouderen ook steeds vaker actiever en sportiever willen bezig blijven voor de gezondheid.  Naast de aanleg van veiligere fietsroutes en straatinrichting zal er ook bij de ouderen iets moeten gebeuren om ze beter voor te bereiden. Er zijn dan ook al speciale fietscursussen door bijv. de grootste ouderenbond de ANBO opgezet. Een voorbeeld van zo’n cursus is een zogenaamde fietsgym les.

Tijdens deze gym worden bewegingen gebruikt en gesimuleerd die de ouderen ook op de fiets moeten doen. Bijvoorbeeld het op en af stappen van de fiets. Ze krijgen ook uitleg over het belang van de verkeersregels en het belang van de spieren opwarmen voordat ze gaan fietsen. Zo kunnen ze dan ook beter om zich heen kijken op de fiets. Het is een opfrissingcursus en is dus niet een wekelijkse bijeenkomst. Maar wel een leuke manier om zich beter voor te bereiden op het fietsen.

 

Ik vind dit wel een goed initiatief. Naast het feit dat de ouderen zich laten keuren op hun zicht in het verkeer is dit een leuke toevoeging. Ik denk dat dit in toekomst zeker meer zal voorkomen omdat, zoals ik al beschreef, ouderen steeds vaker langer actief bezig blijven en fietsen is dan 1 van de favoriete bezigheden.Vitamine pil op maat!

22:17, 28/5/2011 .. Posted in Coolhunting 50+ .. 0 comments .. Link

Mensen wordt steeds bewuster over wat ze eten en ook wat ze niet eten. Er zijn nog steeds genoeg mensen die niet aan hun dagelijkse portie groenten en fruit eten en zo dus een hoop vitamines en mineralen te kort komen. Er zijn dan ook al verschillende vitamines en mineralen los te koop in de vorm van pilletjes.

Nu gaat het nog een stapje verder,want via de site www.fitforme.nl kun je nu zelf onderzoeken welke mineralen en/of vitamines je tekort komt. Zo kun je dus efficiënt je gezondheid vooruit helpen. Iets dat de steeds langer levende 50+ers wel kan aanspreken.

Je doet op de site een soort algemene gezondheidstest en in je eindscore komt naar voren wat je nodig hebt. Simpeler kan het haast niet. Je kunt zelfs via de site de nodige voedingssupplementen bestellen.

Het is ook allemaal medisch verantwoord en wetenschappelijk onderzocht dus de informatie die je krijgt kun je wel als betrouwbaar zien.

 

 

 

Voor de steeds gezondheids, bewuster wordende 50 plussers lijkt me dit een slimme toevoeging.  Ik  denk dat dit product ook andere doelgroepen kan en zal aanspreken maar zeker ook voor deze doelgroep die liever medische zaken voorkomen i.p.v. het tegemoet komen kan dit een uitkomst zijn. Ik denk dan ook wel dat dit idee toekomstperspectief heeft. Want zolang mensen leven zullen ze op de een of andere manier toch telkens weer met hun gezondheid geconfronteerd worden. En omdat dit per persoon berekend en uitgelegd wordt weet je zeker dat je het goede wat je nodig hebt binnen krijgt.

 Tijdschrift voor 50+

18:35, 27/5/2011 .. Posted in Coolhunting 50+ .. 0 comments .. Link

Met een stijging van 50 + ers die tot nu toe in ieder geval elk jaar nog doorgaat is het niet gek dat ook tijdschriften daar gebruik van willen maken.

Het begin wordt al gemaakt, want zo is er nu een nieuw digitaal magazine genaamd: “ENNU magazine”. Dit blad gaat maandelijks verschijnen en is dus gericht op 50+ers. Om die doelgroep eerst te bereiken wordt het blad naar 600.000 50+ers gestuurd. Onderwerpen die besproken worden in het blad zijn onder andere reizen, vrije tijd, gezondheid, wonen. Onderwerpen dus waar de gemiddelde 50+er wel interesse in heeft. Het blad wordt vooral gesteund en mogelijk gemaakt door adverteerders. Het is dan ook een interessante doelgroep ook voor hen.

Ik zie wel toekomstperspectief in dit blad. Sowieso zijn 50+ers steeds vaker actief op het internet en dit is een goede toevoeging aan de mogelijkheden die ze daar kunnen vinden. Ik vind het ook slim gevonden om het eerste exemplaar zo naar de mensen toe te sturen. Op die manier kunnen de mensen zelf eerst eens kennis maken met het blad en wie weet worden ze er naderhand dan wel lid van. Ik denk dat het ook wel inspirerend zal zijn voor andere tijdschriften om wat meer met die doelgroep te gaan doen. De eerste stappen zijn in ieder geval al gezet nu.Entry only for 50 and up!

21:56, 24/5/2011 .. Posted in Coolhunting 50+ .. 0 comments .. Link

De site www.50plusser.nl is speciaal in het leven geroepen voor mensen boven de 45.

Het is een social media site voor die specifieke doelgroep. Op die manier kunnen ze dan ook makkelijker met leeftijdsgenoten in contact komen. Op de site zijn nog verschillende anderen mogelijkheden te vinden ook. Zo kun je ook spelletjes spelen, cursussen volgen en ook natuurlijk berichten sturen naar andere gebruikers. Het spreekt dus goed aan op de doelgroep want het sluit aan bij vaak het algemene internetgebruik door 50+ers.

Ik vind het slim dat ze een doelgroep specifieke social media site ontwikkeld hebben. Het spreekt de 50+ers wat beter aan dan de wat jonger overkomende sites als Hyves of misschien zelfs Facebook. Op deze manier kan het wat laagdrempeliger ervaart worden. Met het groeiende aantal 50 plussers in Nederland zal het me niet verbazen als er in de toekomst steeds meer leeftijd specifieke (social media) sites ontstaanThe Sleepbox....compact slapen.

21:35, 13/5/2011 .. Posted in Coolhunting Urban Nomads .. 0 comments .. Link

Tijdens het wachten voor een overstap op het vliegveld even je ogen laten rusten?

Dat kan als er op het vliegveld de volgende sleep boxes staan.

Zoals de naam al zegt zijn dit compacte ruimtes die je voor een bepaalde tijd kan huren terwijl je wacht op tot je kunt vertrekken. Van 15 minuten tot een paar uur. Je kunt er even in slapen maar ook tot jezelf komen en weg zijn van de drukte van het vliegveld. Er zit ook een klein bureautje in dus werk kan ook in rust gedaan worden.

Airport Sleep Boxes

Ik vind dit wel een cool concept. Zeker bij mensen die vaak met het vliegtuig reizen voor hun werk zou dit wel kunnen aanslaan. Het kan zeker een toevoeging zijn om het reizen en vooral het wachten op het vliegveld wat aangenamer te maken. Ook om even van de drukte van alle mensen daar weg te zijn. Ik zie er daarom wel toekomstperspectief in.Strijken voor vrouwen alleen? Echt niet!

10:37, 13/5/2011 .. Posted in CoolHunting Coole Man/Vrouw .. 0 comments .. Link

Voor de mannen die in het huishouden meehelpen of zelfs het merendeel doen is het volgende misschien wel een uitvinding. Want je wilt toch je mannelijkheids gevoel ondanks de “typisch” vrouwelijke taken behouden.

Voor die groep mannen heeft Philips een speciale strijkijzer voor mannen ontwikkeld. Het strijkijzer komt in een zwarte koffer en is ook in uiterlijk wat steviger en stoerder. Het doet verder dezelfde dingen als een gewoon strijkijzer maar ja het uiterlijk geeft dan toch een ander gevoel erbij.

Zo sta je als man toch wel anders achter de strijkplank.

 

Ik vind dit wel een aantrekkelijk product. Ik weet niet of er een grote behoefte is aan strijkijzers speciaal voor mannen, maar hoe dan ook is het een goed product om te gebruiken. Het zal wel een bepaalde groep mannen in de samenleving aanspreken denk ik maar of het een groot algemeen succes zal worden? Of zullen de mannen niet zo’n last hebben van de standaard strijkijzers? Het is wel inspirerend omdat het nogmaals laat zien dat de “typisch” vrouwelijke taken ook steeds meer mannelijk gemaakt (kunnen) worden en andersom ook.Muzikale stofzuiger

21:05, 12/5/2011 .. Posted in CoolHunting Coole Man/Vrouw .. 0 comments .. Link

Voor het huishouden zorgen is voor veel mensen toch nog iets wat moet in plaats van iets wat men leuk vind om te doen. Voor de huisvrouwen (en huismannen) worden dan ook steeds vaker nieuwe gadgets bedacht die te gebruiken zijn in de schoonmaak.

 

 

Ik zie wel toekomstperspectief in dit product. Mensen zullen altijd blijven schoonmaken in huis of ze het nu leuk vinden of niet maar als ze apparaten hebben die het juist wel leuk maken zullen ze daar wel op in gaan. Dit apparaat neemt wat van de irritatie (van het geluid) die kan ontstaan tijdens het stofzuigen weg en maakt het juist wat aantrekkelijker.

Zo is er nu een stofzuiger genaamd: Ultra-silencer Elektrolux. Deze stofzuiger is anders dan andere stofzuigers doordat hij vrij weinig tot geen geluid maakt en juist iets anders heeft om geluid te maken. Er zit namelijk en Ipod  aansluiting in. Daardoor kun je nu dus stofzuigen op je favoriete muziek zonder het normaal zo storende geluid van de stofzuiger.

Het apparaat beweegt ook op een bepaalde manier wat er voor zorgt dat je  heupbewegingen gaat maken waardoor je ook nog eens calorieën verbrandt.De Dames taxi

19:20, 12/5/2011 .. Posted in CoolHunting Coole Man/Vrouw .. 0 comments .. Link

Ondanks alles worden vrouwen nog steeds wel eens lastig gevallen als ze op straat lopen of zelfs in het openbaar vervoer. Vandaar dat er nu een speciale taxi bestaat alleen voor vrouwen.

Dit idee bestond al in andere landen (als Engeland en Rusland) maar is nu ook te vinden op sommige plaatsen in Nederland.

De taxi is makkelijk te herkennen want hij is helemaal roze gekleurd. De taxi wordt ook bestuurd door vrouwelijke chauffeuses die ook nog eens wachten totdat je als passagier binnen loopt bij de eindbestemming.
De dames taxi is vooral bedoeld om het veiligheidsgevoel bij vrouwen te vergroten. Ook is het voor vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging niet door een vreemde man vervoerd mogen worden een fijn alternatief.

  

 

Ik denk dat deze dienst wel wat toekomstperspectief kan hebben. Voor sommige vrouwen zal het gezien worden als een grappig alternatief maar er zullen ook wel vrouwen zijn die het echt een stuk fijner vinden als ze hiermee thuis gereden worden.

Maar of de vraag zo groot is dat deze taxi’s overal in Nederland in grote getallen te vinden zal zijn weet ik niet zeker. Het zou wel leuk zijn om meer van deze taxi’s te zien.

 

Bron: http://www.fortezz.nl/47/roze-dames-taxi.htmlThe Men Pen

19:08, 12/5/2011 .. Posted in CoolHunting Coole Man/Vrouw .. 1 comments .. Link
 Er is al langere tijd een trend bezig waarbij mannen wat meer aan hun uiterlijk denken. Toch beginnen er nu eigenlijk steeds meer producten ook in Nederland te komen die op die trend inspringen. Zo is er een Men Pen te koop.

De Men Pen is een camouflage stift voor mannen. Wat eerst voornamelijk alleen gebruikt werd door acteurs of zangers kan nu ook gekocht worden door de rest van de Nederlandse mannen.De stift werkt hetzelfde als camouflage stiften voor vrouwen, het camoufleert namelijk dingen als oneffenheden, lelijke littekens, rode vlekken en donkere kringen (wallen).

Voor de man die veel met zijn uiterlijk bezig is ( of misschien wel hardwerkende mannen die lange uren maken elke dag maar wel representatief voor de dag moeten komen) is dit wel een toevoeging.

 

 Of het product toekomstperspectief heeft weet ik niet zeker. Het is wat moeilijk in te schatten hoeveel mannen in Nederland op een product in de richting van “make-up” zitten te wachten. Maar ik denk dat dit product wat dat betreft iets laagdrempeliger is omdat het ook veel voordelen heeft voor mannen.  Zij hebben namelijk ook last van wallen of littekens die ze eigenlijk niet willen hebben. Wat dat betreft is dit wel een aantrekkelijk product.

 

Bron: www.themenpen.nlWorkout op je werk

09:20, 11/5/2011 .. Posted in CoolHunting Coole Man/Vrouw .. 0 comments .. Link

Voor hardwerkende vrouwen is tijd een belangrijk woord. Door die droombaan heb je maar weinig tijd over om iets voor jezelf te doen zoals bijvoorbeeld sporten.

De site www.Healthylives.nl heeft voor die vrouwen tips opgeschreven waardoor je op je kantoor toch lichamelijke oefeningen kunt doen. Zo staan er tips voor het trainen van de buikspieren, beenspieren,bilspieren en meer. In plaats van naar de sportschool gaan kun je nu dus 10 minuten vrij maken op je werk om even aan jezelf te werken.

 

 Mannen kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de tips maar ik denk dat dit toch meer een trend is voor vrouwen die werken. Zij voelen dan ook vaker druk om naast goed werk te leveren er ook goed uit te zien. Ik denk dat hoe meer mensen werken, hoe meer ze ook in dit soort oefeningen zullen zien. Het scheelt in tijd nogal wat dus ik zou er niet van staan te kijken als er in de toekomst steeds meer aandacht aan besteed zal worden.

Gezien op: www.vrouwonline.nlNieuwe tas te duur? Huur!

11:40, 2/5/2011 .. Posted in Coolhunting Experience Economy .. 0 comments .. Link

Welke vrouw zou het nu niet leuk vinden om eens met designer spullen rond te lopen?

Helaas is dat altijd zo duur…

Maar nu is daar iets op gevonden want waarom een tas kopen als je hem ook kunt huren?

Dat is precies wat nu steeds meer in opkomst lijkt te zijn.

Je betaald een maandelijkse toelage bij de online winkel. (Hoe groter het bedrag per maand hoe duurder de designertas zal zijn) Daarna kun je uit de collectie van je prijsklasse een tas uitkiezen en gebruiken zonder vooraf vastgestelde inleverdatum.

Zo geniet je op een aparte manier toch van de luxe in de wereld.

 

Ik vind dit wel een cool concept omdat het veel mensen kan aanspreken. Ik vind het een slim idee want er blijft toch altijd vraag naar designer spullen en zeker tijdens moeilijke economische tijden zal dit veel mensen aanspreken. Maar ook zonder problemen zal dit wel een uitvinding zijn voor mode bewuste vrouwen. Het heeft dus ook toekomstperspectief naar mijn idee. Het is ook inspirerend want waarom stoppen bij handtassen? Misschien komen er straks ook wel voor andere dure designer voorwerpen dit soort winkels.
 
Trein spotten onderweg.

21:30, 24/4/2011 .. Posted in Coolhunting Urban Nomads .. 0 comments .. Link

Als je vaak onderweg bent zul je hoogst waarschijnlijk ook veel gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo ook de trein.

 

Google Maps probeert daar iets mee te doen. Zo maken ze het in sommige landen mogelijk om te checken waar een trein zich op het moment bevindt. Zo zul je dus niet snel meer een trein missen of met vertraging op het station staan te wachten zonder dat je weet hoe laat de trein nou echt aankomt. Google Maps gebruikt bewegende iconen die voor de treinen staan (op het kaartje) waar je op kunt klikken. Als je dit doet dan kun je zien wanneer de trein bij zijn volgende stop aan zal komen.

  

  

Op dit moment is het opzoeken van de treinen via Google Maps vooral nog gebaseerd op de reisschema’s van de treinservices. Dus daar zijn vertragingen nog niet echt goed mee op te sporen. Maar dit zou nog uitgebreid kunnen worden om het nog aantrekkelijker te maken.

 

Ik denk dat dit de mensen wel zal aanspreken. Zeker als je vaak onderweg bent is dit een handig hulpmiddel om snel informatie over de treinen  te krijgen.

Het is inspirerend omdat dit weer andere ideeën kan laten opvloeien voor bijvoorbeeld andere openbare vervoersmiddelen en het informatie opzoeken van ze.

 Schrijven met je bestek?!

17:43, 24/4/2011 .. Posted in Coolhunting Urban Nomads .. 0 comments .. Link

Als je vaak onderweg bent voor je werk en je dan ook vaak buitenshuis moet eten dan zou dit wel eens een erg handige uitvinding kunnen zijn.                                                                     

De Italiaanse ontwerpers van Zo-loft hebben namelijk  3 opzet stukjes die van je balpennen een lepel, vork of mes maakt ontworpen. Ze noemen het Din-Ink. Op die manier heb je dus altijd je eigen bestek bij de hand. De opzetstukjes zijn zelfs ook milieuvriendelijk want ze zijn gemaakt van gerecycled plastic.

 

Het is een handige uitvinding voor de mensen die vaak onderweg zijn voor hun werk om eens rustig ergens iets te gaan eten. En ook als je gewoon op het kantoor zo druk bezig bent kun je het gebruiken om te eten natuurlijk. Of terwijl je aan het reizen bent met ijvoorbeeld de trein. Je hebt namelijk alleen een pen nodig dus het is makkelijk mee te nemen en te gebruiken.

Ik denk dat dit product wel toekomstperspectief heeft daarom. Het is simpel maar wel effectief. Het is ook wel inspirerend omdat ze zelfs bij dit product gebruik maken van gerecycled plastic. Want vaak zie je wel plastic bestek staan om te gebruiken maar dat wordt naderhand ook weer gewoon weggegooid. Op deze manier gebeurd dit dus niet zo snel.

 

Bron: http://www.brandnewfresh.comHulpstuk voor boeken.

17:41, 24/4/2011 .. Posted in Coolhunting Urban Nomads .. 0 comments .. Link

Mensen lezen nog steeds veel boeken om te ontspannen. Ook zijn er mensen die voor hun werk boeken of papieren moeten inlezen, om zich zo voor te bereiden op bijvoorbeeld presentaties of workshops etc.

Maar soms wordt dit moeilijk om te doen als je in een slecht belichtte ruimte zit of zelfs als het al donker is. (Wat ook nog eens slecht voor je ogen is.)

Daar heeft Philips over nagedacht en zij komen nu dan ook met een speciale leeslamp die dit probleem moet verhelpen namelijk de “Convenience leeslamp”.

Deze lamp kun je over de pagina’s leggen, waarna het led-platform licht gaat geven. Dit zorgt ervoor dat je gerichter kan lezen zonder andere mensen te storen.

 

Er bestaan al andere vormen van leeslampen maar bij dit product wordt er op een andere manier met het licht omgegaan. Bij deze leeslamp kun je het gericht op de tekst die je wilt lezen leggen en wordt ook alleen dat stuk voorzien van licht.

Ik denk dat dit product wel toekomstperspectief heeft.  Het is handig en makkelijk om te gebruiken en veel mensen lezen vaak. Het is ook aantrekkelijk omdat het makkelijk mee te nemen is en nagenoeg onbreekbaar. Ook loopt het product niet op batterijen maar werkt het met een ingebouwde accu. Het is dus makkelijk op te laden en overal kan dit gedaan worden waar een stopcontact is.Geen zin meer in een lekke band?

21:15, 23/4/2011 .. Posted in Coolhunting Urban Nomads .. 0 comments .. Link

Iedereen met een fiets maakt het wel eens mee. Ineens gaat het fietsen steeds moeilijker en wat blijkt je band is lek. Wat volgt is een hoop gedoe om je band weer te repareren.

Maar daar is nu iets op gevonden door Michelin. Een band die zichzelf als het ware repareert. Het werkt als volgt. Als er een gat in de band komt normaal gesproken wordt het gat steeds groter  hoe verder je door rijdt. Bij de Protek max inner tube ( zoals de nieuwe band heet) wordt in plaats van het gat steeds groter, het gat juist dichtgedrukt door compressie van de “tweede band” die erin zit.

 

 

Dit vindt ik we een coole uitvinding eigenlijke voor alle fiets liefhebbers. Maar zeker ook voor de Urban Nomads die vaak op weg zijn is dit een goede oplossing. Het scheelt een hoop tijd en problemen die je anders tegen zou kunnen komen op de fiets. Het zou me niets verbazen als zulke banden in de toekomst bijna standaard bij de fiets komen.Luistersauna

16:10, 12/4/2011 .. Posted in Coolhunting Cool Relax .. 0 comments .. Link

 “De sauna was in vroegere tijden bij uitstek een plek waar oude verhalen werden doorgegeven.”

Nu wordt deze traditie in misschien wat andere vorm voortgezet in Nederland.

Er is nu namelijk een nieuwe plek om te ontspannen namelijk een luistersauna.

 

In deze nieuwe vorm van sauna, gedecoreerd met oude boeken, wordt de stilte opgeluisterd met korte rustieke verhalen van bekende buitenlandse/ binnenlandse  schrijvers. Voorbeelden zijn: Maarten Spanjer,Wim Sonneveld , Annie M.G. Schmidt, Roald Dahl , etc.

Hierdoor  raak je niet alleen lichamelijk ontspannen door de sauna maar kun je mentaal ook wegdromen tijdens het luisteren naar d e verhalen van de stress die je in het dagelijks leven ervaart. Het is dan ook een rustgevende ervaring voor lichaam en geest.

 

  

Ik denk dat deze trend wel toekomstperspectief heeft. Sauna’s zijn nu al vrij populair en met de aanvulling  van luisterboeken zal het waarschijnlijk nog meer als ontspanning ervaren worden.  Het is aantrekkelijk omdat je op deze manier echt lichamelijk en mentaal even alles los kan laten. Je aandacht gaat uit naar het boek dat voorgelezen wordt dus het zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt door de zorgen uit het dagelijks leven. Een boek lezen wordt ook door een grote groep mensen vaak al als ontspannend ervaren dus ik denk dat dit wel door mensen als aantrekkelijk gezien zal worden.

Bron:  http://www.elysium.nl/

 In touch met moeder natuur.

13:02, 12/4/2011 .. Posted in Coolhunting Cool Relax .. 0 comments .. Link

Even weg uit de dichtbevolkte stad en het drukke leven en terug naar moeder natuur. Een nieuwe manier om dat te bereiken is tijdens het koe knuffelen. Jawel, het wordt zelfs beschreven als een echte belevenis.

Het is al vaker beschreven in onderzoeken dat dieren een rustgevende werking kunnen hebben op mensen. Combineer dit met vlakgestrekte weilanden zonder druk verkeer en je hebt een plek om even alles te vergeten.

Naast het koe knuffelen worden er bij deze locatie ook praktische tips om te onthaasten en te relaxen gegeven. Op die manier kun je de rust die je daar vindt thuis ook weer thuis in de praktijk brengen.

  

Ik denk dat dierenliefhebbers hier wel voor open zullen staan en het als aantrekkelijk zullen zien maar of het ook echt voor iedereen is weet ik niet zeker. Het is wel een aparte ervaring dus wat dat betreft kan het ook mensen aantrekken die gewoon eens iets leuks in de natuur willen doen. Ik denk dat het terug naar de natuur/platteland wel toekomstpotentieel heeft maar of het koe knuffelen daar ook een onderdeel van zal uitmaken zullen we nog moeten zien.

Omdat het concept erg simpel is zou het de mensen wel aan het denken kunnen zetten. Als je van een drukbezet leven ineens naar de basis teruggaat kan dat wel als een inspiratiebron werken voor de rust in je dagelijks leven.

 

Bron: http://www.belevenissen.nl/informatie_belevenis/Heerlijk-relaxen-Koe-knuffelen-76

Anti-Zwaartekracht Yoga

11:57, 12/4/2011 .. Posted in Coolhunting Cool Relax .. 0 comments .. Link

Yoga is een steeds  populairdere  manier om te ontspannen en relaxen na een lange drukke week. Een manier om rust te vinden  en tegelijkertijd te werken aan je spieren en flexibiliteit. Dat is al een tijd bekend. Maar Antigravity Yoga is een hele nieuwe ervaring .Simpel gezegd is het yoga in een soort hangende doek. Oefeningen zonder de grond te gebruiken.

In 2008 is in de VS de eerste Antigravity yoga ontstaan. Sinds 2010 kan het ook in Nederland.

Deze nieuwe manier van yoga wordt als een doorbraak in de fitness en welness wereld gezien. Deze manier van yoga is (net als “normale” yoga) erg goed voor de spieren. Doordat je speelt  met de zwaartekracht zorgt het ook voor minder belast in je gewrichten dan ij gewone yoga. Terwijl je aan je spieren werkt, ontspan je jezelf en werkt het rustgevend. Daarnaast is het van belang om vooral plezier te hebben.

 

Of deze trend toekomstpotentieel heeft zal nog gezien moeten worden maar aantrekkelijk is het wel.

Het is namelijk wel laagdrempelig. Iedereen kan als het goed is aan deze manier van yoga meedoen.

Ook zullen er altijd mensen zijn die aan hun lichaam willen werken en dan is dit wel een leuke vorm om dat te doen. En zoals ik al eerder beschreef is het ook minder belastend voor je gewrichten wat weer mensen kan aanspreken die juist dat als een belemmering ervaren om te gaan sporten.

Ik vind het ook inspirerend want het geeft een andere kijk op de combinatie tussen het sporten en ontspanning. Een manier om tot rust te komen maar tegelijkertijd je spanning weg te trainen.

 

Bron: http://www.antigravityyoga.com{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

Coolhunting 50+
Coolhunting Cool Relax
CoolHunting Coole Man/Vrouw
Coolhunting Eco Cool
Coolhunting Experience Economy
CoolHunting Social Media
Coolhunting Urban Nomads

Recent Entries

De oplossing voor zoektocht naar openbare toiletten?
Nooit meer verdwalen... te voet?
Fietsgym om ongelukken tegen te gaan.
Vitamine pil op maat!
Tijdschrift voor 50+

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer