Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Paikea's Log

Description

Al mijn gedachten, ideeŽn, belevenissen over alles in mijn leven.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

Serieus

Nu ik echt serieus met de studie aan de slag ben, ontpopt zich een vorm van faalangst die ik lang niet meer heb gevoeld. Ineens vraag ik me af of ik het allemaal wel kan. Onthou ik alles wel? Hoe moet ik in vredesnaam al die cases gaan oefenen en durf ik wel in mn uppie hardop te 'counsellen' naar aanleiding van die cases? Dat voelt zo vreemd.

 

Als ik mezelf dan weer bij elkaar heb geraapt dan weet ik dat het me wel lukt. Dat als ik mijn gevoel volg ik er best wel uit kom. Veel technieken zitten al 'in' mij, het is meer dat het beestje nu een naampje heeft. En daar schiet ik van in de stress, een beetje. Gewoon de angst of ik het allemaal wel onthou en juist kan toepassen. Chicken.

 

Het helpt vast als ik steeds maar weer blijf lezen, herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Dan zal het uiteindelijk toch ook wel in mijn hoofd blijven hangen??

 


Posted: 13:09, 7/8/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Studie

Eigenlijk zou ik nu aan de slag moeten met mijn studie.... Peutertje doet nog even een tukje en ik heb verder niks te doen. Maar nee, ik kan me er niet toe zetten. Ik ben moe. Gisteravond te laat naar bed gegaan en vanochtend stond ons oogappeltje om half zeven (!!) alweer naast zijn bedje. Vanavond vroeg erin dus maar!

 

Nu de eerste studiedag dichterbij komt, begint het wel te kriebelen. Van zelfverzekerdheid (dit past bij me!) naar grote twijfel (kan ik het eigenlijk wel?). Maar ik doe de studie om iets te leren, dus het zal me zeker gaan lukken!

 

De grote vraag die steeds in mijn hoofd rondzweeft is.... hoe krijg ik mijn eerste klanten? En krijg ik ze uberhaupt wel? Spannende tijd dus.... Gelukkig heb ik allerlei ideeŽn over hoe ik het aan wil pakken, dus dat komt vast wel goed!

 

 


Posted: 14:08, 5/8/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Een weblog!

Misschien is een weblog wel iets voor mij.

Zoveel gedachten en ideeŽn heb ik in mijn hoofd. Misschien is het hartstikke handig om dat ergens kwijt te kunnen.

 

Er komt een enerverende tijd aan. Mijn studie begint over een maand ongeveer. Een opleiding tot counsellor. Ben al druk bezig met voorbereiden en lezen. Het past volgens mij perfect bij wie ik ben.

 

Een nieuwe stap in mijn leven.

Vorig jaar begon ik mijn eigen bedrijf, maar gaandeweg kon ik ook hier niet mijn volledige voldoening uithalen. Ik wilde iets anders, ik wilde meer, mijn hersenen laten werken.

Dus besloot ik in januari om het bedrijf op te heffen. Wel met pijn in mijn hart, ik had hard gewerkt en iets moois ervan gemaakt, maar het was en is gewoon beter.

 

En nu dit. Iets heel anders. Een keuze waar ik (opnieuw) trots op ben!

 

Hopelijk past het allemaal in mijn leven. Dat zal soms even wennen zijn. Het fulltime moeder zijn voor mijn kleine oogappeltje bevalt me uitstekend. Maar nu hij straks naar de peuterspeelzaal gaat wordt het tijd om ook weer eens aan mijn eigen ontwikkeling te denken. Nu breekt het ideale moment daarvoor aan. Tijd om te studeren, en genoeg tijd samen met onze lieve peuter.

 

Ja, ik heb er zin in!

 

 

 

 


Posted: 14:59, 4/8/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Paikea?

Wie is Paikea?

 

Walvissen zijn de meest boeiende zoogdieren die er bestaan, voor mij. Van kleins af aan heb ik 'iets' met walvissen. Ik vind ze prachtig, enorm, en ze stralen iets rustgevends uit. Mijn grote wens was dan ook om ooit in het echt walvissen te gaan zien. Bultruggen (Humpback Whales) vind ik het mooist.

Tijdens onze reis naar Canada hebben we in het noorden van New Foundland bultruggen gezien. Een droom kwam uit. Ze zwommen onder onze zodiac door en waren bijna een uur lang rondom onze boot aanwezig. Schitterend!

 

Een paar dagen later hebben we in Nova Scotia aan de kust weer een boottocht gemaakt en een Blauwe Vinvis gezien, bijna 35 meter walvis op 5 meter van ons bootje. Zo groot als hij was... zo snel was hij weg. We hebben slechts een glimp van dit grootste zoogdier opgevangen. Dat ik een vinvis zou zien heb ik niet eens durven dromen!!

 

Ondanks dat mijn wens nu verwezenlijkt was blijven ze me fascineren. Ooit zal ik ze nog eens in het echt zien!

 

Toen ik een tijdje geleden de film Whale Rider in de videotheek zag heb ik hem gelijk meegenomen.

Het gaat over een Maori-familie in Nieuw Zeeland. De dochter in het gezin, Paikea, redt uiteindelijk een gestrande walvis door hem weer te zee in te sturen. Ze berijdt hem als zijnde een paard eigenlijk, maar gaat mee de golven in, onder water. Ze overleeft het overigens wel (gelukkig). En alles komt weer goed. Wat zij deed was volgens een mythe van de Maori's. Het is het verhaal in een notedop, maar het is zo prachtig gefilmd allemaal. Het heeft me aangegrepen, vandaar de naam Paikea.


Posted: 13:34, 4/8/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer