Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Nome Della Rosa

• 16 December 2009 - Hoe kan dat?

Mijn oude foto toestel, nou ja oud 5 jaar oud, heeft het begeven.Ik was heel erg tevreden met de camera, een Minolta Z1, "maar" 3,2 Megapixel, maar maakte geweldige fotos.Ook een voordeel was dat er gewone AA batterijen in gingen, dus als je oplaadbare batterijen leeg waren dan kon je in nood een paar gewone AA erin doen. Flinke zoom lens erop 10 x optisch en gemakkelijk te bedienen, al met al dus een geweldige camera. De enige fout die ze gemaakt hadden bij Minolta is dat ze het klepje wat de batterijen op zijn plek moesten houden slecht geconstrueerd was, 3 miniscule plastic lipjes. Dit klepje moest 4 AA batterijen op zijn plek drukken dus er staat nog al een flinke kracht op. Je begrijpt het natuurlijk de lipjes braken 1 voor 1 af in de tijd. Marktplaats af gezocht naar een goede 2e hands en ook gevonden, de opvolger, de Z2, YES!

Deze heeft het 1 zomer uitgehouden en helaas werkte het scherpstel mechanisme niet meer. Tuurlijk als engineer zijnde wordt de camera open gemaakt maar helaas na een avond prutsen en een hele berg onderdelen heb ik de moed opgegeven. Hoe krijgen ze ooit zo'n camera in elkaar, voor mij een groot geheim. 

De berg onderdelen heb ik in een plastic zak geveegt en weggooid. Helaas einde oefening voor de Z2.

 

Op zoek dus naar een nieuwe camera, compact, hybride of spiegelreflex en welk merk? Een hoop keuze is er wel als je een grote zak met geld ergens onder je bed hebt liggen maar helaas dat is niet het geval. Na wat speurwerk op het internet de camera gevonden die voldeed aan mijn eisen zowel kwaliteit, bedienbaarheid als kosten.

De NIKON P90

Volgens vele op het net een geweldige camera, de plaatselijke fotozaak heeft deze camrea net in de aanbieding dus ik was blij! Alleen had ik bonnen gekregen van boncadeau en die neemt deze fotozaak niet meer, hij is van combi foto naar ring foto veranderd grrrrr. Dus dan maar combi foto zaken gebeld. Daar was de camera 100 Euro duurder maar namen wel de bonnen aan. Een duidelijk dilema dus.

Bij de 2e keer bellen naar een andere combi eens de stoute schoenen aan getrokken, ik kan de camera bij mijn zaak 100 euro goedkoper krijgen kunnen jullie dat ook? Nou meneer dat is moeilijk maar misschien kan ik iets doen. Ik kan er 50 euro af halen!! 50 Euro ??? Hoe kan dat? Dus als ik niks zeg dan betaal ik 50 euro te veel???

Hier begrijp ik helemaal niks van, word ik nu belazerd of niet. Uiteindelijk dus maar de bonnen bewaard en de camera bij de plaatselijke zaak gekocht die dus100 euro goekoper zijn, ook vreemd natuurlijk maar wie ben ik om daarover te klagen.

 

Dus vanaf nu zal ik altijd vragen of het goedkoper kan want dat schijnt dus wel mogelijk te zijn!

We gaan het proberen!

 

Oh by the way, camera is geweldig, alles wat er op het net staat is waar!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24 October 2008 - Usenet

Ik dacht dat ik nogal thuis was in de wereld van de computer en internet. NIET DUS!

Helemaal niet ervan bewust dat er zie iets al nieuwsgroepen, usenet etc bestond. Ja natuurlijk, gelach allom, weet je dat niet en ook niet hoe dat het werkt. Nee, niet dus. Een collega heeft mij, in een spoedcursus, even wijs gemaakt hoe dat je zaken zoals FTD, Grabbit, Eweka, Newsleecher, en nog al niet meer van dit soort kreten, moet gebruiken. Het blijkt dus dat er gewoon een enorme database bestaat waar jan en alleman zijn muziek, films, foto's, software etc kwijt kan en dat dit dan weer door iedereen eraf gehaald kan worden.

Dit geeft mogelijkheden, de kids hebben namelijk alle drie tegenwoordig een Nintendo DS lite (vergeet vooral de lite niet anders heb zo'n oud ding volgens de dames) en daarin een micro SD kaartje met meerdere spelletjes erop. ideaal want er hoeft niet elke keer een spelletje gewisseld te worden je raakt ze niet kwijt in de auto, enfin, je raad het al, er wordt nu constant gevraagd (meer gezeurd) om nieuwe spelletjes want die andere DERTIG spelletjes die op dat kaartje staan gaan vervelen!

 

Ik was dus zeer blij verrast door deze informatie en ga mij dit weekend eens helemaal storten in de wereld van usenet!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20 October 2008 - De trein

Ik sta voor een rinkelende spoorweg overgang, met mijn fiets, op weg naar het werk. De trein naar Nijmegen raast voorbij en ik kan de mensen in de trein zien zitten, verschillende mensen die allemaal een andere bestemming en reden hebben om deze trein te nemen.

In mijn gedachte zie ik een man diep in zijn laptop gedoken om die laatste notulen of mail door te nemen voordat hij naar die belangrijke afspraak gaat. Op de bank voor hem zitten twee studenten, oordoppen in en luisteren naar muziek. Ze missen het eerste college uur maar ach, ze weten dat ze dat later nog wel kunnen inhalen. Twee oude dametjes druk kletsend met elkaar, concluderen dat het vroeger zoveel beter was. Een meisje dat triest uit het raam  zit te staren, gedachte ver weg. Ze doet me denken aan het liedje van Brigitte Kaandorp, Sonja van Veen waar ga jij heen!

Plots word ik uit mijn gedachten gerukt door een toeterende auto die achter mij staat, hij wil graag de spoorweg overgang over. Ik stap weer op mijn fiets, blij dat ik vrij en niet gebonden ben aan een trein die maar 1 richting op gaat. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 27 August 2008 - Kopman

De twijfel slaat toe, signalen geven aan dat mijn kopman positie in gevaar is.

Daar waar ik nog vrolijk zonder concurentie de heuvels beklom en mijn bekorlijke achterkant liet zien verleden jaar heeft de concurentie dit jaar een tandje bijgeschakeld. Stiekum en sneakie hebben ze de trainingen verscherpt en de frequentie verhoogd. Ik heb ze door, ze willen een vijandige overname doen op mijn koman positie dit jaar.

 

Het zal ze niet lukken!!

 

Ik heb in de tussentijd mijn trainingen aangepast. Op zondag rij ik met de snelste jongens van onze ploeg mee op de weg en op woensdag maak ik het bos onveilig. Op weg naar huis van het werk rij ik om, extra kilometers. Ik voel me sterker worden en mijn twijfel minder. Ik kom langzaam maar gestaag op scherp te staan en zal pieken daar waar het nodig is, over 5 weken in en op de Olympische gevormde heuvels van Houffalize.

 

Eat my dirt!!

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 6 August 2008 - snel, druk, gehaast

De vrouw in de winkel voor mij klaagt tegen de man achter de balie met kippenpoten en spareribs dat het zo lang duurt. Ben je helemaal alleen vandaag???? Ja vakantie tijd he, reageert de man, ik sta alleen. De vrouw trekt een "nou en, dan kan het toch nog wel snel" gezicht.

 

Het wachten was op een oudere dame die uitgebreid het duurder worden van kippenpoten en spare ribs wil bespreken en daar dan ook alle tijd voor neemt. Ja waarom zou ze haast maken er staan maar 5 mensen na haar!

 

Als laatse ben ik aan de beurt, de man verontschuldigt zich dat het wat langer duurde.  Maakt niet uit, lieg ik op dat moment. Tijdens het wegen en inpakken van mijn spareribs hebben we het over snel, druk, gehaast. Hier in het oosten is het niks vergeleken met het westen zegt hij. Ik weet het zeg ik, ik kom daar vandaan. Dan realiseer ik me dat hij gelijk heeft, even daarvoor lieg ik tegen hem dat ik het niet erg vind maar dan realiseer ik me dat ik niet loog maar inderdaad niet erg vind. Dat was en is 1 van de redenen dat ik niet terug ben gegaan naar het westen.

 

Op mijn gemak fiets ik terug naar huis door het bos, geniet van de zon, bomen, wind en de rust. Fijn, het hoeft niet snel, druk en gehaast. Kon elke dag maar zo zijn!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 11 June 2008 - Tent verkocht

De tent is verkocht!
Is dat nu zo belangrijk?
Ja eigenlijk wel, niet om het geld maar om de gevoelswaarde. De tent waar ik het over heb is niet zo maar "een tent" maar een De Waard Albatros. Nog steeds zijn er mensen die zeggen, "nou en!"
Deze tent is gewoon een paleis, een kasteel, onder de tenten. We hebben hier 6 jaar met heel veel plezier in gekampeerd en zouden dat nog steeds doen als we niet wat meer lig en slaap comfort wilden hebben. De mensen die de tent hebben gekocht is een jong gezin met twee kleine jongens. Dit was en is voor mij heel belangrijk, dat onze tent naar een goed "baasje" gaat. We hebben verleden jaar een vouwagen gekocht 3 dagen voor onze vakantie, een Smitveld Reubist. Waarom? Natuurlijk als eerste het lig en slaap comfort maar mischien wel net zo belangrijk of wel belangrijker, het is als het ware een De Waard op wielen. De tent is van hetzelfde materiaal gemaakt en heeft dezelfde vorm. Deze week heb ik de nodige aanpassingen gedaan om het lig en slaap comfort nog verder te verhogen door een lattenbodem te installeren. nu maar afwachten of dit op de komende vakantie ook inderdaad het verwachte resultaat geeft!
We zijn blij, met onze nieuwe "vouw" tent maar ook dat onze oude tent een goede bestemming heeft gevonden.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 29 May 2008 - Vaderweekend

Over twee weken is het weer zo ver, Vaderweekend. Nee het is niet een brallend mannen weekend waar kerels zich ten opzichte van elkaar moeten, willen en hopelijk kunnen bewijzen op wat voor gebied dan ook. Nee, eigenlijk is het een weekend van rust, overweging en ontspanning. Kinderen gaan met vaders op stap het weekend zonder moeders en we laten gewoon gebeuren wat er op dat moment plaats vindt. Geen opruimacties geen juiste kleren aan maar dat wat lekker zit of volgens de meiden goed staat.

Het weekend zal dit jaar in zeeland zijn en daar zullen we twee nachten camperen, wat dagtochtjes fietsen, strand bezoeken, BBQen, van de kids genieten, sigaartje roken, biertje drinken en lekker ouwehoeren met de andere vaders.  NIKS MOET, ALLES MAG!

Kan bijna niet wachten totdat die twee weken om zijn!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30 December 2007 - Het is weer zover.bijna 31 december

 

Je kunt lang stilstaan bij het afgelopen jaar; mijmeren over wat is geweest, over wat je bezig heeft gehouden… je denkt na…..

 

 

Misschien ook niet; misschien ben je bezig met de toekomst, je idealen, je verwachtingen….

 

 

Maar zelfs dát hoeft niet zo te zijn; je ziet ’t allemaal wel, geen voornemens en het nieuwe jaar komt zoals ’t komt…

 

 

 

Ik wens iedereen het zijne toe:  

 

 

 

 

Een gelukkig nieuwjaar!!!!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 24 December 2007 - Kerst

in mijn boom
groen als nooit tevoren
brandt één lampje niet

het valt niet op
het zit niet van voren
eigenlijk niemand die het ziet

Het lampje is
niet stuk of zo
het geeft gewoon geen licht

en wij ....
wij laten het gebeuren
het zit toch niet in het zicht

maar ergens
in de nacht
als alle andere lichtjes doven

zien wij soms
onverwachts en haast niet te geloven

dat ene lichtje
stilletjes fonkelen
warmer, mooier dan de rest

en weten wij weer
dat elk lampje
wil schijnen met de kerst!

Mooie Kerstdagen!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19 December 2007 - Kerstboom

De donkere dagen van het jaar zijn weer begonnen, de mooiste tijd van het jaar zeggen ze.
Ik weet het niet of dit nu de mooiste tijd van het jaar is, persoonlijk vind ik de zomervakantie de mooiste
tijd of de misschien wel de fijnste tijd van het jaar. Maar goed dat is nog een tijdje wachten en
moeten we maar teren op de foto's en herineringen van die tijden.

Sinterklaas zit op de stoomboot richting spanje, de bofferd, en wij moeten
maar op zoek naar een kerstboom. Normaal stappen we naar een tuincentrum
en schaffen zo'n boom aan. Het nadeel is dat na twee weken de boom
erbij staat alsof er een windhoos overheen is gegaan.

Dit jaar kregen we een berichtje dat een oom van een kennis ook bomen 
verkocht. Vol goede moed reden wij naar het adres en wat we
vonden was een boederij met een veldje vol dennenbomen. Het bleek dat we het veld in konden gaan
en er gewoon een uitzoeken. Maakte niet uit welke we namen ze waren allemaal dezelfde prijs.
Ik was blij verbaasd want normaal gaat de prijs met een E-macht kromme omhoog daar waar
de bomen liniear groter worden. 

Op zoek dus maar, de meiden hebben elke boom gezien en
elke keer als ik zij, dit is een mooie boom, dan keken ze me aan met een blik van, die is gek!
Ik heb me verder maar van commentaar onthouden en gewacht op groen licht voor een boom
die ze goed, mooi, groot etc genoeg vonden. Ja hoor daar stond de boom, drie blije gezichten
keken de boom aan en dit moest hem worden. De oom erbij geroepen en deze schepte de boom
uit de grond waar we bij stonden. Met de kluit eraf gezaagd werd de boom in de auto
geschoven.

De boom staat, met lampjes en versieringen, ik moet zeggen een mooie boom,
dit adresje moeten we maar eens onthouden als over twee weken er nog meer dan tien naalden
aan zitten!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 10 December 2007 - Winterefteling

Het was weer zo ver, de Winterefteling is weer open. Elk jaar, vanaf het eerste begin, trotseren we
de kou en gaan we met familie en vrienden richting Kaatsheuvel rond 9 december.
8 Jaar geleden heb ik besloten om mijn verjaardag niet meer te vieren maar met
de kids iets leuks te gaan doen. De Winterefteling was toen iets nieuws en wat bleek,
het is een groot feest daar, overal kampvuren waar je jezelf kunt opwarmen en het park is met een winterdeken bedekt, zelfs Pardoes heeft voor de gelegenheid een das omgedaan.
Afgelopen zaterdag was het park weer voor de eerste keer open deze winter maar gelukkig had het
snertweer de week ervoor meegeholpen om het aantal bezoekers tot een minimum te reduceren.
Nergens rijen en overal kon je zo doorlopen. Lotte had zichzelf nog s'morgens opgemeten,
hoera, ik ben 1,25 m. Dit keer dus groot genoeg voor de Vogelrock. Niks mooiers dan in
het donker van lnks naar en rechts te worden gesmeten en de G-krachten te weerstaan.
Het Witte Paard is traditie gewijs het startpunt met koffie en worstenbroodjes om van daaruit het park
te bezoeken. Draaimolen, land van Laaf en LALALA. Eigenlijk lopen we elk jaar weer hetzelfde rondje,
waarom, ik weet het niet, maar gek genoeg verveeld dat nooit. Voor de kids maakt het niet uit,
ze vinden het wel prettig om van te voren te weten waar we haan gaan.
Natuurlijk wou Lotte direkt richting Vogelrock om daar de rest van de dag te blijven.
Een slachtoffer had ze al, Etienne moest er aan geloven. 1, 2, 3 etc eruit en weer erin.
Blijkbaar heeft ze geen last van de G-krachten, het enige wat ik zie is die geweldige
glimlach op haar gezicht. Niemand die zegt, ho, stop, even meten, nee helaas
je bent te klein, sorry!! Ik ben natuurlijk zelf ook gegaan samen met mijn nichtje,
die wou dat ook wel eens proberen. We zitten, het karretje gaat rijden, en verdwijnt in het donker.
Ik hoor een verbaasde uitroep naast me, oh ja, sorry, had ik niet gezegd dat het een achtbaan
in het donker is!!!!!!!!!   NEEEEEEEEE!!!!!
De Bobslee baan is ook een favouriet en mijn zus was zo dapper genoeg om mee
te gaan met het idee dat het wel mee zou vallen. Op het moment dat de slee omhoog
wordt getrokken bezeft ze dat ze een inschattingsfoutje heeft gemaakt.
De meiden kunnen gillen maar nu weet ik dat dit vanuit mijn kant van de familie komt,
Jammer dat de unox dit keer niet weer oorwarmers bij de broodjes worst of erwtensoep
weg hadden gegeven in plaats van mutsen, deze kwamen nu heel goed van pas.
Dit keer ook een stop gemaakt bij het spookhuis, Lotte had toch wel wat moeite met de
zingende doodshoofden en bewegende graven.
Afsluiten met droomvlucht, zo'n 10 keer als ze de kans krijgen, Vila Volta en de stoom Carrousel.
Een geweldige dag weer, wel voor de eerste keer wat regen op het einde van de dag
maar drukte de pret absoluut niet.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 5 December 2007 - Ochtendgebed

Elke ochtend hetzelfde ritueel. Normaal kan ik rustig alleen opstaan en heb ik geen last van de slapende amazones. Heerlijk die rust tijdens het wassen, aankleden en ontbijt maken. Soms slaat het noodlot toe, de jongste amazone wordt wakker van het licht in de badkamer en komt er dan gezellig bij zitten. Gezellig ja, voor haar ja, maar mijn rust is dan verstoort. Duidelijk dat ze de "ik wil rust s'morgens gene" niet van mij mee heeft gekregen. Zodra de ogen open zijn gaat ook de mond open. Ze nesteld zich gerievelijk op de wc deksel en begint honderd uit te praten. Nu is dat niet zo erg, als ze niet verwacht dat ik antwoord geef maar helaas, op het moment dat ze stopt met praten wordt er een antwoord van mij verwacht. Ik brom dat wat van "ja zeker, echt waar, goh wat leuk" en dan maar hopen dat je het juiste antwoord hebt gegeven op haar vraag. Dat merk je snel genoeg als het na je antwoord nog still blijft, ik kijk haar dan vragend aan. Ze kijkt dan een beetje boos met de opmerking, je luistert niet pap. Wat vroeg je dan! Het relaas komt er nog een keer uit. Oh bedoel je dat, nee dat kan vandaag niet. Jammer en ze gaat weer verder met het volgende onderwerp. Nu zul je denken dat als ik klaar ben met wassen en aankleden ze dan lekker bij mama in bed tv gaat kijken maar nee geen geluk vandaag, ze gaat mee naar beneden en het praten gaat gewoon door. Ik zet thee, maak de boterhammen en het drinken voor die ochtend, haal de vaatwasser leeg, maak het drinken en fruit klaar voor op school en tussendoor geef ik kort antwoord op haar vragen of opmerkingen. In de tussentijd is de rest ontwaakt en liggen wel bij mama tv te kijken. Ik kus ze allemaal voordat ik op de fiets naar mijn werk vertrek. Geef beneden Yrsa een dikke kus, dag pap tot vanmiddag!

Morgen zijn ze vrij, uitrusten van het vermoeiende Sinterklaas avondje, kan ik snel, stil en vroeg vertrekken. God wat zal ik haar dan missen!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 30 November 2007 - Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Elk jaar weer een hele gebeurtenis voor zowel de kids als de ouders. Tess weet inmiddels al een jaartje dat de goede man niet bestaat. Vol verbazing kwam ze tot de conclusie dat dus wij alle kadootjes kopen, zorgen dat de buurman hard tegen de deur bonst en de zak voor de deur neerzet, wij de schoenen vullen en zorgen dat de goed heilig man ons soms een bezoekje brengt. Ze was zeker onder de indruk en zei toen ook, maar dat kost toch heel veel centjes. Inderdaad Tess maar we doen dat met veel plezier om deze oude traditie in ere te houden. De blije gezichten als de schoen weer gevuld is of als de met kadoos gevulde zak weer voor de deur staat is een beloning op zichzelf. Lotte laat nooit zoveel blijken of ze nu wel of niet weet dat deze man bestaat, ik heb het idee dat ze wijzelijk haar mond houdt, op deze manier kan ze gewoon elke avond vragen of ze haar schoen mag zetten. Steevast is het antwoord altijd hetzelfde, tuurlijk mag dat maar ik weet niet of Piet tijd heeft om vanavond langs te komen, knipoog naar Tess. Yrsa had toch wel in de gaten dat Sinterklaas een andere staf had toen hij bij NXP op bezoek kwam dan die ze op tv had gezien. Tuurlijk heeft Sinterklaas meer dan 1 staf, jij hebt toch ook meer dan 1 paar schoenen, oh ja dat is waar. Ik hoop niet dat ze merkt dat hij ook een andere baard heeft want dan gaat die vergelijking niet meer op! Zondag komt hij langs in Altforst althans dat heeft hij ons geschreven in een brief die in de schoen zat. De dames zullen wel een voorstelling ten tonele brengen en laten zien hoe goed ze kunnen streetdansen.

Ik kan niet wachten tot zondag!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28 November 2007 - Goed nieuws

Vandaag naar het ziekenhuis geweest. Een gesprek over erfelijkheid of niet. Ze kunnen tegenwoordig al twee genen voor borstkanker bekijken en bepalen of daar afwijkingen in zitten of niet, BRCA1 en BRCA2. Hoera niks gevonden, ze blijkt geen draagster te zijn van erfelijke misvormde genen. Goed nieuws dus, alleen blijft dus nu de vraag. Waarom? Gewoon domme pech, niet eerlijk om een mens door zo iets heen te laten gaan. De natuur is oneerlijk. Gelukkig zijn we nu op de goed weg en voorlopig kunnen we geen ziekenhuis meer zien. Alleen de verscherpte controle blijft de komende tien jaar en een hormonale kuur van 5 jaar. Zucht! Eigenlijk zou je het hoofdstuk willen afsluiten en weer gewoon gaan leven als voorheen maar dat zal met dit in het achterhoofd wel niet meer mogelijk zijn. De vraag zal altijd blijven spelen, komt het terug, heb ik het nu ergens anders, wat voel ik nu weer! Te toekomst zal leren hoe daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik blijf haar steunen waar ik dat maar kan op elk front, nu en in de toekomst! Je houd je goed schat, ik ben zo ongelovelijk trots op je!!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28 November 2007 - Begin

Het begin van een Blog, heel spannend allemaal want wat ga je schrijven, wat voor gedachte wil je delen of van je hart. Ik ga het proberen, mijn gedachte te ordenen, mijn hart te luchten of gewoon familie verhalen te delen.

We zullen zien wat het gaat worden!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me


«  March 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Haanappel Gedachten

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer