Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe ik mijn uitgezaaide kanker (be)leef


Juli 2016: helaas heb ik niet kunnen realiseren wat ik hoopte te realiseren.Zo jammer. Ik heb het afgelopen jaar wel veel geleerd. Heel veel. Kan ik meenemen naar het volgende leven. Dat is zoals ik er nu, een jaar later, tegen aankijk. Juni 2015: U heeft darmkanker met uitzaaiingen in lever en lymfestelsel. En een gemiddeld levensverwachting van 2 jaar, met minder dan 10% overlevingskans na 5 jaar. Palliatieve zorg is dan wat nog rest. Bij zo'n diagnose stort je wereld in elkaar. Met de angst voor de pijn die onvermijdelijk gaat komen. Maar dan gebeuren er plots allerlei dingen. Het wordt opeens een ontdekkingsreis op zoek naar genezing. Daarover gaat deze blog. Het is een blog over al mijn onzekerheden, angsten, twijfels, pijn en verdriet. Maar ook over zeer bijzondere ontdekkingen, ervaringen en verrassende oplossingen. Het is ook een blog met voorbeelden van de aanpak van mijn gezondheid. En hoewel iedere kankerpatient zijn eigen reis zal maken, ben ik ervan overtuigd dat we van elkaars ontdekkingen kunnen leren om zo lang mogelijk van het leven te kunnen genieten. Door al het bizarre dat ik tegenkom in de wereld rondom kanker, gaat mijn blog ook steeds meer daarover. Voor mij ging een wereld open, toen ik zag hoe gesloten de wereld van de conventionele aanpak is. Van andere patienten die hun eigen weg gaan, hoor ik dezelfde verhalen. En ja, mijn verhaal wordt uiteindelijk een boek. Ik wil in de tijd dan wel wat verder zijn. Maar ik ben begonnen met schrijven :>). En ook: mocht je me willen mailen, dat kan ook: pavan@zurk.nl. Of zie de link bij My Profile, onder de foto. Trouwens, de foto's verbeelden mijn verhaal te Bochum. En even iets anders, maar alleen in de periode van maart-juni. Kijk eens op http://magerebruglive.nl/webcam-koolmees.html In het hokje op ons dakterras zijn de koolmezen weer begonnen met hun activiteiten. Of ga voor de link naar My Profile en klik op Visit Website.

Home | My Profile | Archives | Friends

Gesprekstechnieken Patient met Oncoloog en Media

Posted at 09:48 on 28/8/2016

Dit stukje volgt nav het gesprek in Pauw tussen Patient (Andre Hartel) en een Oncoloog over Ross te Bracht (2016). Hierin zie je dat de patient het onderspit delft tegenover de oncoloog. Hoe kan het beter?†

Oncoloog: Wat voor een kanker had u?†

Patient: †(spreekt onduidelijke naam uit) ............

Onc: Oh, dat is een kanker die zich vreemd gedraagt. Dan is ie er een tijdje niet en dan weer wel. Daar hebben we tegenwoordig wel wat voor.†

Onc: Bovendien is het gebruik van 3BP onwetenschappelijk.†

Pat: Maar er is veel over gepubliceerd.

Onc.: Dat zijn allemaal dubieuze clubs.†Het wordt alleen toegepast door Ross.

Pat.: Nee, dat is onjuist. †Het wordt ondermeer ook toegepast door Prof. Dr Vogl te Duitsland.

Onc:Ja, maar ook die staat niet goed bekend.†

Toelichting: In bovenstaand stukje†devalueert de Oncoloog de kanker van de Patient en ook de aanpak met 3BP.†

Toelichting: Het hele media-verhaal†over Bracht†wordt eerst opgeklopt: het zou gaan om 70 patienten en een deel ervan zou opgraven worden. Het was haast elke dag een belangrijk onderdeel van het 8-uur journaal. Toen het puntje bij paaltje kwam, ging het om slechts 5 patienten en zeker geen opgravingen. Ook was de toepassing van het middel 3BP zeker niet illegaal in Duitsland.†

Pat:†Ik hoor u zeggen dat 3BP vergif is, dan heb ik een simpele vraag aan u waar u ja of nee op kunt zeggen. Kunt u mij verzekeren dat chemo geen gif is?

U doet het voorkomen dat de (5) patiŽnten zijn overleden aan de behandeling†met de 3BP. U vergeet dat deze mensen reeds het gif' van de reguliere zorg†ingepompt hebben gekregen.†Wellicht zijn ze niet overleden aan de 3BP behandeling, maar ONDANKS de 3BP behandeling.

Ja of nee vraag aan de oncoloog. Als er bij u of een dierbare van u kanker wordt vastgesteld waarvoor chemobehandeling wordt geadviseerd, neemt u deze behandeling dan of laat u uw dierbare dan een andere behandeling ondergaan?†Bent u bekend met het genezend vermogen van de mens? Heeft u op het gebied van oncologie onderzoek/studie gedaan naar de mogelijkheden van het zelfgenezend vermogen?

Er wordt gesuggereerd dat Ross alleen op winstbejag uit was. Is het niet zo dat u meer betaald krijgt naarmate er meer chemobehandelingen door u worden voorgeschreven (en uitgevoerd)?

De totale behandeling in Bracht kostte ongeveer Ä 9.000,00 per patient. Wat is de gemiddelde prijs van chemo-†en behandelingskosten per patient gedurende de hele behandelingsperiode?

Hoe groot is het percentage bij de reguliere zorg waarbij de patiŽnt volledig wordt genezen?†

Is het werkelijk zo dat als een kanker terugkeert na 5 jaar en ťťn maand†dit dan toch door u en uw collega's wordt gezien (in de statistieken) als een genezen patient, terwijl toch bekend is dat de schade van chemo zich na vele (vaak meer dan 5) jaren zich kan openbaren?

Natuurlijk is het niet uit te sluiten dat er in deze gevallen iets mis is gegaan met de medicatie of dosering, net zoals honderden keren per jaar ook in de reguliere zorg het geval is.† Het is m.i.†zelfs niet uit te sluiten dat met het product iets mis was en de farmaceutische industrie hier de hand in heeft, omdat ze zodra zich iets aandient wat genezing zou kunnen brengen waar ze geen patent op hebben, ze er alles aandoet om het middel /onderzoek te boycotten.†

Pat: (Afhankelijk van de gegeven antwoorden op bovenstaande vragen:) U blijkt niet erg goed te zijn geinformeerd.

Toelichting; De Patient bouwt vervolgens het gesprek op, waarbij de Patient zich steeds meer richt naar de gespreksleider.

Pat: Blijkbaar zijn er twee werelden van uitgangspunten en die strijden met elkaar. In Nederland is er heel erg sterk de ene wereld, de chemische aanpak. Vooral in andere landen is er meer ruimte ook voor andere meningen: een meer holistische aanpak. De 3BP aanpak zelf is gebaseerd op het werk van de Nobelprijswinnaar Prof. Warburg, van ca. 100 jaar geleden. En vervolgens recent verder uitgewerkt door Prof. Peskin ed.: Het verzwegen verhaal over kanker. Het gaat vooral om het onthouden van zuurstof aan de tumor. Want daar groeit ie van.†Daarnaast zijn een goede zuurgraad (PH waarde) van belang en het reduceren van suikers, omdat deze drie factoren de ziekte in de kaart spelen. Helaas worden dit soort aspecten door de reguliere geneeskunde niet of onvoldoende belicht.†

Toelichting: Patient moet de Oncoloog niet aanvallen, maar via de gespreksleider info over andere mogelijkheden geven naast die van de Oncoloog. †Ofwel compareren in plaats van discussiŽren want ingeval van een discussie luisteren mensen minder goed, nemen ze de gegeven informatie van de ander niet of onvoldoende op en wordt hun eigen mening, mede vanwege cognitieve dissonantie, alleen maar versterkt.

Onc.: Volgens onderzoek is de toepassing van chemo toch altijd de beste aanpak.

Pat: Chemo kan helpen, maar geeft veel, heel veel†schadelijke gevolgen. Chemo maakt niet alleen de tumoren, maar ook het immuunsysteem kapot. Het is puur gif. †En het enige dat mensen echt kan helpen te genezen is het eigen immuunsysteem. Chemo valt alleen maar aan, maar heelt niets. Het immuunsysteem Ďweetí wat er moet gebeuren, maar moet daartoe ook wel in staat worden gesteld. Daarom zijn ontzuren, ontgiften en ontstressen van groot belang want deze factoren hebben een grote negatieve invloed op het immuunsysteem en liggen daarmee aan de basis van het ontstaan van kanker. Dit wordt eigenlijk impliciet ook door de reguliere geneeskunde wel erkend, getuige het feit dat er onderzoek wordt gedaan naar immunotherapie, maar dit schiet vooralsnog, net als veel andere baanbrekende onderzoeken, niet echt op. Waar ook onvoldoende op wordt gewezen is het grote belang van vitamine D. Hier zijn ook onderzoeken naar gedaan waaruit blijkt dat vit. D zowel preventief als bij de bestrijding van kanker een belangrijke rol kan spelen.

Onc: Als hij zegt .... :

Pat: Er zijn ook veel negatieve artikelen†en onderzoeken†over chemo. Niet voor niets dat veel patienten uiteindelijk beslissen geen chemo meer te willen. Het maakt veel kapot. De kwaliteit van leven holt achteruit en als je blijft leven, heb je je leven lang er last van,†zoals van†neuropathie, een chemodip ed.

Toelichting: Liefst ook artikelen erbij. Hoe liever uit gerenomeerde tijdschriften.†Verwijzen naar artikelen; hoe gerenommeerder tijdschrift, hoe recenter, hoe meer patienten erbij betrokken, hoe groter het †land waarin het onderzoek heeft plaatsgevonden, hoe belangrijker mensen (zoals professoren).

Pat: Eerst helpt chemo en vervolgens ga je dood aan de chemo of aan iets anders, omdat door de chemo het immuunsysteem er aan gaat, zoals een longontsteking bij Johan Cruijff, en dergelijke. Opvallend is dat bij Johan Cruijff geen uitgebreid media- en politie-onderzoek is gedaan, zoals bijvoorbeeld wel in Bracht.†

Pat: Er zijn veel voorbeelden van patienten die veel langer blijven leven, danwel bleven overleven, die de holistische kant zijn uitgegaan.†Er zijn boeken als van Dr. Servan Schreiber: AntiKanker en van Dr. Goodman†met als titel: Genezen van Binnenuit. En dan is er het bijzondere boek van Karen Turner: Spontaneous Remission of Cancer: Theories from Healers, †Physicians, and Cancer Survivars.†Dit boek laat zien op welke 9 speerpunten de overlevende patienten zich vooral hebben gefocust. Opvallend is dat dit het enige onderzoek is naar wat patienten hebben gedaan om middels de holistische kant te overleven. Het boek roept de vraag op waar de geldstromen van de belangrijkste kapitaalinvesterende organisaties naar toe gaan. Waar het bij veruit de meeste mensen fout gaat is dat ze geen tijd nemen c.q. tijd krijgen om eerst het geheel eens voor zichzelf te overdenken, maar direct de adviezen opvolgen en aan de chemo etc. gaan. Er is dan is meestal geen weg meer terug.

Pat:†Voor patienten, vrienden en familie is het belangrijk te weten dat er ook een totaal andere groep mensen is die er totaal anders overdenkt. Het is aan de patient om daar informatie over te verkrijgen en vervolgens eigen keuzes te doen. Opvallend ook hoe sterk de farmaceutische industrie een dikke vinger in de pap heeft. Vooral in Nederland, maar zeker ook daarbuiten. Wat opvalt is dat er geen info voorhanden is in de media over deze aanpak. Alleen als je ziek bent, komt je er na enige tijd achter. Je moet er zelf naar zoeken op Internet.†

Onc: ja, maar voorbeelden als†Silvia Millencamp laten zien dat het verkeerd afloopt met patienten die zich niet aan de regels houden. †

Pat: Er is veel onwaarheid over Silvia Millencamp. Zij wilde geen chemo of bestraling, omdat haar vader daar zo door geleden heeft. Toch hebben anderen haar daar naar toegestuurd en niet alleen haar daarvan afgehouden, zoals de meeste media beschreven. De media publiceren vooral de negatieve berichten over deze wegen. Lukt iets wel, dan was het geen kanker, of: het komt nu eenmaal voor dat mensen overleven en dan weten we niet hoe dit komt.†

Toelichting: Het gaat er niet om tegen de heersende macht in te gaan, maar verzwegen informatie als alternatief naast de chemo-aanpak te zetten. Een andere mening, ander onderzoek, andere aanpak. Laat de patient ed. de vrije keus, zonder de dwang.†

Toelichting:†Het woord niet richten tot de Oncoloog, maar tot de gespreksleider.

Oncoloog: Ja, maar .......... (wat ie ook maar zegt).

Pat: Het valt me op dat de Oncoloog steeds de andere groep devalueert. Dit geldt ook voor het andere: het holistische onderzoek en de andere deskundigen. De Oncoloog behoort duidelijk tot de andere groep. Prima, maar het is belangrijk dat de Oncoloog ook andere meningen/onderzoeken in hun waarde laat. Maar dan wel daarover bericht in zijn contact met zijn patienten.†

Pat: (richt zich naar de gespreksleider) Ik kan de Oncoloog verwijzen naar Gotzsche (spreek uit Gutzje, zoals in lekker puh), Hoogleraar te Denemarken. Kijk eens in zijn boek: Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad. Hij zegt dit soort dingen veel scherper. Ook staaft hij ze met voorbeelden. Hij heeft zelf gewerkt in de chemische industrie. Of naar de Rotterdamse Hoogleraar en Oncoloog Casper van Eijk van de Erasmus MC: hij mag geen kurkuma testen van Big Pharma. Hij had ondermeer Steve Jobs van Apple†en Sonia Ghandi†als Patient.†Vreemd genoeg weigerde het KWF van Joop Braakhekke, die alvleesklierkanker heeft en zelf ook deels het alternatieve pad heeft gekozen, een gift van Ä 25.000 bestemd voor Casper van Eijkís onderzoek naar kurkuma, omdat dit te innovatief zou zijn! Te innovatief? Over tunnelvisie gesproken!†

Pat: Het is belangrijk dat Nederlandse patienten ook te horen krijgen dat er ook andere behandelmethoden zijn. Helaas worden die nauwelijks nog in Nederland aangeboden, omdat de farmaceutische industrie hier zo'n belangrijke vinger in de pap heeft. Maar nog wel in Duitsland. Als je naar de cijfers kijkt, dan zie je dat in vergelijking met de andere westerse en noordwesterse landen in Nederland meer mensen kanker krijgen en er ook relatief meer aan doodgaan. Deze cijfers afkomstig uit 2016 spreken toch boekdelen. †

Andere strategie van het reguliere traject

Vlak voor dat er geld opgehaald moet worden, verkondigen diverse sites vaak dat er weer een doorbraak in het reguliere kankeronderzoek is. Wel met dien verstande dat het minstens 4 jaar kost om het medicijn te ontwikkelenen en dat pas op dat moment kan worden vastgesteld hoeveel extra leefjaren het medicijn zal geven.†

Overigens beweren diverse mensen dat de zogenaamde anti-kwakzalver-sites tegen de andere vormen van Kankerbehandeling door Big Pharma in het leven geroepen zijn en onderhouden worden.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Onderzoek naar Klaus Ross/Bracht kritisch bekeken dd. 20/8/2016

Posted at 13:30 on 22/8/2016

Met dank aan Bert, die zelf een week te Bracht heeft doorgebracht.

Bijna elke dag verhaalt het 8-uur journaal over de praktijk te Bracht met dodelijke gevolgen voor de kankerpatienten. Ook de kranten berichten en speculeren uitgebreid over wat Klaus Ross, natuurgenezer, met zijn patienten heeft gedaan. Ging het eerst over drie patienten, nu al over 70. Zelfs wordt gesproken over het opgraven van lichamen. De nog levende patienten wordt gevraagd aan het onderzoek mee te werken. De vraag is: wat gebeurt hier in de media? Waarom zoveel aandacht?

Volgens de media gaat het om de vraag: zijn de patienten overleden als gevolg van de glucose-blokker 3-BP, of zijn ze overleden vanwege hun ziekte kanker? In het eerste geval zou Ross strafbaar zijn. Een terechte vraag natuurlijk. Je vraagt je af wat Ross bezield heeft om door te gaan met zijn infusen, terwijl vermoedelijk zoveel van zijn patienten uiteindelijk stierven. Nu, op 20/8, wordt gespeculeerd dat hij zelf de infusen heeft gemaakt en teveel van de glucose-blokker heeft gebruikt. Meer antwoorden zullen vermoedelijk de komende tijd wel gegeven worden. Wel kunnen we nu al wel kijken vanuit welk gezichtspunt het onderzoek is gestart.

Eerst mijn gezondheid

Door de reguliere delen van mijn behandeling: de minimale chemo en de embolisatie van de lever, is mijn gezondheid nu zodanig aangetast dat ik geen enkele fut meer heb om door te gaan. Beide komen vanuit/zijn van het reguliere circuit. Zoals eerder in een blog genoemd: had ik de normale Nederlandse portie chemo gehad, dan was ik er vermoedelijk al niet meer geweest. Ik ben dus toch voor een deel in de valkuil getrapt, die ik had willen vermijden door naar Duitsland te gaan. Ik denk dat op mijn gezondheidstoestand nu het beste de term Chronisch Vermoeidheids Syndroom past. Daarover later meer in een volgende blog.

Onderzoek Klaus Ross

Kijk je naar het onderzoek naar Ross, zoals de media dat presenteren, dan valt een aantal dingen op, ondermeer dat:

 • op geen enkele manier de negatieve verhalen over de reguliere aanpak van chemo of bestraling aan bod komen. Dat was destijds ook hetzelfde met Cruyff. Niemand ging op de fatale behandeling in. Daarmee zou impliciet gesuggereerd worden dat deze behandelingen de enige juiste zijn. Het zijn vooral de kankerpatienten zelf of hun vrienden/familieleden die weten hoe funest in veel gevallen chemo en bestraling kan zijn. Want welk alternatief hebben kankerpatienten? Het zijn vaak deze patienten die deze behandelingen (uiteindelijk) afwijzen, omdat ze bemerkt hebben dat ze de kwaliteit van hun leven aantasten. Vandaar ook eerst even mijn verhaal.

 • de afgelopen week het bijna elke dag onderwerp is geweest van het 8-uur journaal. Soms zelfs als het eerste onderwerp. Blijkbaar is er voor het VWS erg veel aan gelegen om duidelijk te maken dat er maar een vorm van behandeling is en dat is de Nederlandse, dwz. chemo/bestraling

 • het middel als erg omstreden wordt benoemd. Niet beantwoord wordt waaruit deze omstredenheid bestaat. Tik je 3BP in op internet (bijvoorbeeld met NCBI erbij, dat pleit voor holistische aanpak van ziekten) dan is zichtbaar dat er ook talloze artikelen zijn van genezen pati√ęnten die eerder zijn opgegeven. Het lijkt vooral omstreden, omdat het indruist tegen de Nederlandse aanpak.

 • niet genoemd wordt dat de meeste patienten bij Ross zullen komen omdat ze door het reguliere circuit zijn opgegeven. Maw: chemo en bestraling hebben geen antwoorden meer voor deze patienten.

 • er sterk gewezen wordt op het feit dat Ross geen arts is en dat in Duitsland het vrij eenvoudig is om een eigen kliniek te beginnen.

Interessant zal zijn om over enige tijd vast te kunnen stellen, in hoeverre

 • Het aantal van 70 blijft bestaan. Of is het onderdeel van een strategie (zie later).

 • De patienten overleden zijn als gevolg van 3-BP of dat de mensen kapot zijn gemaakt door de reguliere behandelingen, door chemo etc. en dat hun lichaam (immuunsysteem) daardoor ernstig is aangetast. Als deze mensen nog even waren doorgegaan met de reguliere behandeling waren ze zeer waarschijnlijk ook overleden, maar dan met stille trom.

 • Aangegeven wordt hoeveel kankerpatienten genezen zijn door het middel.

Een voorproefje wellicht?: http://www.volkskrant.nl/buitenland/oud-patienten-geloven-niet-in-schuld-natuurgenezer-ross~a4360334/

en van een oudcollega die aangeeft dat de sterfgevallen zijn begonnen nadat Ross zelf is begonnen de infusen te maken: http://www.nu.nl/buitenland/4310516/oprichter-kliniek-klaus-ross-noemt-fout-met-infuus-oorzaak-slachtoffers.html

Onderzoek naar werkzame kankeraanpak

Binnenkort is er weer een groot event, de Ride For The Roses. Daarbij moet de kassa rinkelen voor het KWF. In dat kader is weer een belangrijke ontdekking gedaan: zuurstof zou een belangrijke rol spelen bij de kankerbehandeling en daardoor zou chemo beter aanslaan. MAAR het duurt nog wel een paar jaar voordat hier een medicijn van gemaakt kan worden. Dat is de belangrijkste conclusie van Belgisch onderzoek dat is gepubliceerd in het gerenommeerde Nature:

http://worldunity.me/belgische-doorbraak-kankeronderzoek-tumoren-afgeremd-met-extra-zuurstof/ Het lijkt een vast communicatie-stramien te zijn, zodat vrijgevig Nederland weer de portemonnee trekt.
Opmerkelijk is dat niet benoemd wordt dat:

 • deze ontdekking al in 1928 door Nobelprijswinnaar Otto Warburg is gedaan,

 • er al talloze artikelen zijn verschenen over dit onderwerp (zie internet)

 • de beste site voor alternatieve kankergeneeskunde al diverse voorbeelden van toepassing geeft: https://thetruthaboutcancer.com/the-cancer-oxygen-connectionoxygen-to-kill-cancer/

 • de inzet van zuurstof al jaren wordt gebruikt in diverse alternatieve klinieken, zoals in Tijuana (vlak over de Amerikaanse grens in Mexico, zelfde hopeloze situatie als bij ons)

 • deze recente ontdekking slechts 1/3 van het verhaal is. Je dient ook de PH-waarde te bekijken en ook de suikers zoveel als mogelijk te beperken. Even cynisch: mogelijk wordt dat opnieuw ontdekt als het Bracht-verhaal wat geluwd is, zodat ook dan weer een doorbraak gemeld kan worden. Namelijk, het hele Ross-verhaal draait inderdaad om het blokkeren van de glucose in het bloed.

 • op deze wijze belangrijke onderzoeks-informatie uit het alternatieve circuit wordt opgediept, zonder die daarvoor de credits te geven. Maw: het wordt onterecht toegeeigend door het reguliere circuit en de band met de alternatieven ontkend, waardoor de alternatieven steeds in een kwaad daglicht gesteld kunnen blijven worden.

Strategie van de farmaceutische industrie?

Duidelijk mag zijn dat het hierboven beide keren niet gaat om feiten. Het lijkt eerder dat er een strategie van emoties achter zit. Vermoedelijk van de farmaceutische industrie. Ook de media lijken in de greep hiervan te zijn:

 • Bracht/Klaus Ross wordt aangegrepen om weer voor eens en altijd aan te geven hoe erg de alternatieve aanpak is. Zoals destijds ook met het onjuist weergegeven Silvia Millecam-verhaal (zie een eerdere blog).

 • Zogenaamd nieuw onderzoek wordt gepropageerd om gelden te verkrijgen van het Nederlandse publiek.

Als je niet een beetje in het onderwerp zit, ben je geneigd om de media te geloven. Je krijgt het gevoel dat we het in Nederland dus beter doen dan in Duitsland. Echter, cijfers weerspreken dat (zie eerdere blog). Het geeft je ook het gevoel dat je maar beter uit handen van alternatieve genezers kan blijven. Ook dat is de vraag: onderzoek laat zien dat chemo en bestraling de kwaliteit van leven sterk kunnen doen afnemen. Voor mij klopt dat helaas. Bij leven en welzijn, zal ik daarover eens wat artikelen bij elkaar vissen.

Gelukkig zijn er ook kritische geluiden te beluisteren van mensen met status en deskundigheid:

https://www.sp.nl/nieuws/2016/08/harde-aanklacht-tegen-pillenindustrie

De farmaceutische industrie is te vergelijken met georganiseerde misdaad. Vergeet het kapitalisme. Marktwerking werkt niet in de zorg. We hebben een heel nieuw systeem nodig. Deze en vele andere stevige boodschappen klonken op 29 maart in de Tweede Kamer. Uitgesproken door Peter Gotzsche, professor in klinisch medisch onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen, auteur van meer dan 70 wetenschappelijke artikelen, ex-werknemer van de farmaceutische bedrijven Astra en Astra-Syntex en medeoprichter van Cochrane Collaboration, een organisatie van medici die zich inspant om alle bewijzen van de werking van bestaande medicijnen geregeld tegen het licht te houden. Maar bovenal pleitbezorger van een revolutie in de farmaceutische industrie.

Eind 2015 kwam zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad in Nederland uit. Het ruim 500 paginas tellende boek is een harde aanklacht tegen de pillenindustrie. Het verscheen inmiddels in 11 talen en won de prijs voor Boek van het Jaar in de categorie Basic Medicine van de British Medical Association, de beroepsorganisatie van artsen in het Verenigd Koninkrijk.

Consequenties van de scheiding van het reguliere en holistische

Vraag is welke indirecte resultaten de scheiding van het reguliere en holistische teweegbrengt. Om enkele te benoemen:

 • Het barst van het onderzoek naar alternatieve middelen, maar ze zijn allemaal aanbodgericht. Ikzelf zie door de bomen het bos niet meer. Er is geen systematiek: wat moet ik doen in mijn situatie van uitgezaaide darmkanker? Dat vraagt echter om onderzoeksgelden, maar die gaan niet naar dit circuit.

 • Chemo daarentegen is lekker simpel. Maar helaas onwetenschappelijk, en strategisch gemanipuleerd. Zoals bij mijn oncoloog in de spreekkamer gebeurde: eerst zou het nieuwe dure middel Avastin me een jaar extra geven. Enige tijd later was dat niet meer een paar maanden, als het al zou aanslaan (30%). Sloeg het niet aan, dan had het wel een deel van je immuunsysteem kapot gemaakt. Nog maar de vraag wat het middel verder met de kwaliteit van je leven doet.

 • Je schijnt voor of tegen te moeten zijn, terwijl het zou moeten gaan om wat in jouw situatie het beste is. Of wat het beste bij jou past, zowel fysiek als psychisch. Of chemo of alternatief. Maar er is geen logische informatie. Het holistische wordt gedemoniseerd.

 • Het verklaart de emoties in ons gesprek in het ziekenhuis, omdat bij de oncoloog de informatie niet op rationele gronden is ontstaan en wordt overgedragen. Oncologen moeten gewoon het beleid van het ziekenhuis uitvoeren.

 • Samenwerking tussen alternatieven en regulieren zou kunnen maken dat een Klaus Ross beter bij de les gehouden kan worden, tenminste als er inderdaad sprake is van een ontsporing.

De farmaceutische industrie heeft meer op zijn geweten dan het in een kwaad daglicht zetten van ontdekkingen vanuit het holistische circuit, maar ook indirect meer doden, dan alleen de chemo. De patient is de verliezer en de farmaceutische industrie de grote winnaar. Triest, maar waar.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Meer inzichten

Posted at 13:24 on 24/7/2016

De laatste weken was het hier stil op mijn blog. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Helaas betekent dat niet dat ik me beter voel. Blijf een beetje kwakkelen: kan vriezen of dooien. Wisselend de fysieke en de psychische pijn. Ondanks het mooi weer. :>) Met daarbij ook de onzekerheden: wat betekent de pijn? Zijn het de pillen van de orthomoleculair therapeut om de zware metalen uit mijn lijf te krijgen? De energetische healing die ik mag ontvangen, die eea losmaakt? Is het de toename van de ziekte? Is het het gebrek aan slaap dat me gevoeliger voor alles maakt? Is het de methadon die me vreemde nare psychische ervaringen geeft? Is het de Naproxen waardoor ik niet kan slapen? Zijn het terugkerende naweeen van chemo, waar ik last van heb? etc. Ik heb dus vele vragen. En soms komen er vanzelf antwoorden. Ik vroeg me af waardoor de splitsing in mij zo sterk was toegenomen de afgelopen weken. Vanaf een uur of drie is het in mij en ben ik naar buiten toe ook niet meer om te harden. Arme Rob: hij heeft wel wat te verduren met me. Ik ken de splits-ervaring wel van vroeger: een te gespannen dag op mijn werk, spanning thuis, teveel gedaan etc. Een voorbeeld van nu: we kwamen laatst uit de Hermitage en ik keek naar de Magere Brug en zag een brug van zo een 100 jaar geleden, terwijl mijn fysieke lijf de brug ervoer zoals ie is anno 2016. Ik ben dan in twee verschillende tijdzone's. Om gek van te worden en mee/door te zijn. Ook word ik steeds in de nacht wakker, met het gevoel dat mijn hoofd scheef op mijn lichaam staat. Op weg naar de Spar reaiseerde ik me dat mijn traumatherapeut me eens zei dat na een operatie ed. de Post Traumatische Stress Syndroom (PTSS) kan toenemen. Plots werd me duidelijk dat de sterk toegenomen splitsing komt van de enorme pijnen in de twee weken na de embolisatie. Altijd een geruststelling om te weten wat er aan de hand is. Dat helpt een beetje. Opmerkelijk was dat een sessie met haar, voor haar zomer reces, me opnieuw deed beseffen hoe ik niet geleerd heb voor mijn fysieke lijf te zorgen, ondanks sport, goede voeding ed. Of wellicht afgeleerd. Pas achteraf realiseerde ik me dat ik tijdens het therapie-uur geen pijn heb gevoeld, ondanks het tijdstip van de dag dat de pijn normaliter optreedt. Zij liet me heel dicht bij mijn fysiek en ervaringen staan en signaleerde als ik mijn hoofd in ging. De pijnen zijn een symptoom dat ik niet goed met mezelf omga. De vicieuze cirkel is dat ik de pijnen weg wil hebben, waardoor ze alleen maar erger worden. Eenmaal in de splitsing, die overigens bij veel kankerpatienten voorkomt, kom je er niet op dat juist de compassie voor jezelf juist de verzachting geeft. Maar op het moment dat ik weer ervaar dat ik anderen dan wel datgene wat ik moet doen vooraan heb gezet, ervaar ik het gemis en de werkelijke pijn van de geestelijke verwaarlozing. En die is dan even heerlijk helend. Ik kom nu ook dichterbij het scheve hoofd, midden in de nacht. Een kopje koffie helpt een beetje. Deze keer was ik in staat om aandacht er aan te geven ipv er alleen last/pijn van te hebben. En dan verandert het opeens in energie ondersteunend naar het middenrif, ondersteunend van de ervaring om de dingen op een eigen manier te doen, los van de ander: separatie. Ik heb de energie ervan even ervaren. Wat een heerlijk verschil. Ook op mijn vraag hoe het komt dat juist tijdens de ochtenden ik me het best voelde en juist de afgelopen dagen de ochtenduren opeens een ramp zijn. Ook nu kwam het antwoord van zelf: energetisch komt er ook in mijn onderbuik steeds meer los. De energetische reden van de eeuwige (tweede chakra) buikpijn aldaar werd me enkele dagen geleden duidelijk. Ik durf te voelen dat het daar fysiek zichzelf regelt en je niet op een hoger niveau naar antwoorden hoeft te zoeken. Door het op hoger niveau te zoeken, maak je iets wat gewoon, haast impulsief is, bijzonder. Voor mij ook de valkuil van psychotherapie. De vrijgekomen energie kwam nu als vanzelf in het derde chakra terecht. Oftewel: het lichaam wordt energetisch sterker, waardoor ook de splitsingen sterker (=voelbaar) worden. Vandaar de ervaring van dat scheve hoofd. Er gebeurt dus van alles. Heb, mede vanuit de onzekerheden van nu, achteraf wel steeds meer moeite met de chemo's die ik heb gehad. Maar ja, die gedachten kan ik het beste loslaten, die leiden nu alleen naar meer lijden. Dus dat schiet niet op. Dit was het weer eventjes. Hoop dat iemand er wat van snapt. Ben ondertussen met mijn boekje bezig van de gedichten en hoop dat mooi in eigen beheer te kunnen uitgeven. Maar ook daar: heel voorzichtig, want het lijntje is zo gebroken.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Verbetering

Posted at 07:04 on 6/7/2016

Afgelopen vrijdag ben ik aan het begin van de nacht begonnen met Methadon, gecombineerd met andere medicijnen. Sindsdien heb ik 's nachts die onverdraaglijke pijnen niet meer. Ben zo blij. Opgelucht! Kom nog wel af en toe in het vreselijke zwart terecht, waarin ik niet meer bij mezelf kan terugkeren. Maar zelfs dat neemt af. Wel afentoe opeens flinke druk en pijn. En dan schrik ik. Dat zijn omslagpunten waarin ik dan de weg weer behoorlijk kwijt ben. Of plots is er geen fysieke pijn, maar pure psychische pijn. En ook die kan af en toe onverdraaglijk zijn. Maar langzaam weet ik waar die vandaan komt en zelfs afentoe welke weg ik bewandelen kan om hem tegemoet te treden. Mijn huisarts waarschuwt me wel dat dit goed voelen tijdelijk kan zijn. Maar dit tijdelijke is erg rekbaar. Ik geniet van het mooie weer. Ik zit in de zon op het dakterras, en voel me dan wel wisselend even†heerlijk. Nu de mezen hun tweede nestje hebben afgeleverd en vermoedelijk een andere biotoop hebben opgezocht, verschijnen ook weer de vlinders: de rupsen kunnen weer groeien. Elke dag is er nu een. Fijn samen met Rob. Nu en dan even een kwartiertje wandelen. Bevind me nog wel tussen schuivende panelen in meer dan 4 dimensies. Maar wat een stap vooruit!!!!!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Euthanasie, ondraaglijke pijn en me goed voelen

Posted at 07:10 on 1/7/2016

Donderdagnacht weer waanzinnige pijn gehad. Als er iemand met een spuitje naast me had gezeten, dan wist ik dat ik op dat het moment klaar was om weg te gaan: mijn grootste wens om te stoppen met leven. Na een uur diverse middelen te hebben geslikt en ook methadon voor de eerste keer, kwam ik een beetje bij. Met Rob dicht bij me. Vanmorgen drie koppen koffie en ik begon me weer goed te voelen. Behoorlijk goed.

Vrijdag (1-07) kwam de tweede arts, die accoord moet geven voor euthanasie of vaststelt dat hij vindt dat ik er nog niet klaar voor ben. Ben ik er klaar voor dan kunnen de huisarts en ik vervolgens bepalen, wanneer en of ik euthanasie ga krijgen. Daar heeft de arts drie dagen (zonder weekend) nodig om dat vorm te geven. Met deze bijzondere arts, tevens communicatie-adviseur, †hebben we een heel open gesprek gehad. Het belangrijkste voor mij was dat toen hij vertelde op welke wijze het gebeurt, ik diep van binnen voelde: Nee, dit klopt niet. Dit wil ik NU niet. Dat voelt aan als zelfmoord. Ik realiseerde toen dat dat te maken heeft met hoe ik me voel op het tijdstip van het gesprek. Ik voelde me toen (te) goed. Ik realiseerde in het gesprek dat ik me smorgens overwegend goed voel; na een uur of vier smiddags wordt het minder en ga ik me onplezierig voelen, terwijl 's avonds richting bedtijd de eerste pijnen komen, die vervolgens het pijnsysteem stimuleren, met meestal†'s nachts†de ondraaglijke pijn †als resultaat.

Deze man heeft inmiddels accoord gegeven aan de huisarts voor euthanasie, als ik er aan toe ben. †Ik voldoe aan alle criteria. Officieel blijft deze toestemming 6 weken geldig. Maak ik er geen gebruik van, dan moet ingeval ik er aan toe ben opnieuw een gesprek met een tweede arts plaatsvinden. Dit kost dan twee dagen extra. †

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Weer ondraaglijke pijn

Posted at 07:22 on 29/6/2016

Heb gisteren een goede dag gehad. Heb zelfs weer gegeten, met smaak. Had even zoiets van: als zich dit doorzet dan nog even geen euthansaie. Maar vannacht werd ik wakker met opnieuw een ondraaglijke pijn. Met hulp van Rob en medicijnen ebde het ergste na uur weg om weer even draaglijk te worden. Maar ik hou dit niet meer uit. Vanmiddag komt de huisarts en ik zet de procedure door. Helaas. Ondertussen ga ik wel door met het oefenen met dit aardse leven. Het zal nog niet mijn laatste blog zijn, maar wel het begin van afscheid van julie allen. Dank voor het lezen van mijn beslommeringen. Alle liefde en wijsheid voor jullie.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Euthanasie en de wonderlijke wereld die aarde heet

Posted at 07:25 on 27/6/2016

Een laatste echgrafie heeft aangetoond dat tumortjes de galggangetjes wat verstoppen. Dat hoeft geen pijn te doen. Vermoedelijk heb ik ze al wat langer. Maar doordat mijn lichaam in schok is van de pijn, wordt door het minste of geringste het gehele pijnsystem geactiveerd.†Vanwege de ondraaglijke pijnen, heb Ik de huisarts gevraagd de procedure van de euthanasie op te starten. Kost een week. Ik voldoe aan alle criteria. Reden zijn dus niet de kankers, maar de pijn. Middels valium probeer ik het de komende dagen uit te houden. Het lijkt te gaan lukken. Een vriendin van Rob leerde me dat morfine bij hoogsensitieve mensen een splitsing te weeg kan brengen tussen ziel en wezen, waardoor je jezelf dus kwijtraakt. Bingo!. Dat gebeurde bij mij. In diepe dankbaarheid begrepen. Euthanasie zal zonder morfine geschieden, maar met spieronspanners ed. in eerste instantie in vol bewustzijn.

Onderwijl oefen ik met wat ik de afgelopen weken heb geleerd van deze wondere wereld. Ik leer te kijken en werken vanuit de beperking van mijn fysieke lichaam, ik leer aandacht te hebben voor de pijn van mijn lichaam en geniet van/verbaas me over de nu en dan opkomende zelfhelende kracht die de pijnen verzachten, ik draag het doodsbange kind in me -zoals moderne vaders- op hun borst, eerst om het te verwarmen (het is koud, haast levenloos) en laat het vervolgens de wereld zien, kan nu en dan de diepe splitsing in me opheffen geleerd vanuit de opoffering als kind, en kan dan even geheel binnen de grenzen van mijn energie lichaam harmonieus Paul en ontspannen zijn, als ik vertel over al deze nieuwe evaringen maar ook van de meest vergaande spirituele ervaringen, huil ik alleen maar (met graagte), waardoor ook dan weer een stuk pijn wegvalt. Geen idee welke kant dat uitgaat: er is nog iets te halen in dat huilen: weet dat nu ook: ik kom uit mijn hoofd en ergens in mijn buik terecht. Lukt het me daar te bijven dan verzacht ook dat. Ik leer steeds beter deze wonderlijke wereld kennen. Ik snap opeens dat ik alle kontakten heb afgehouden in mijn leven, omdat het me teveel was: maar nu vanuit het waarnemen/leven vanuit het fysieke begin ik liefde te voelen voor en de connectie met anderen. Ik voel mijn hart, ik voel hun hart. Het is allemaal heel bijzonder. Voor mij.

Het bijzondere is dat dit de ontdekkingen/de aspecten zijn die bij mij de kanker hadden kunnen voorkomen. Ik wist dat ik wat miste. Maar niet precies wat ik miste, laat staan hoe ik dat kon leren. Beter laat dan nooit. Kan ik meenemen naar het volgend leven. Dit alles met diepe dankbaarheid aan (de wijsheid van) Rob en naar een naamgenoot van mij.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Bergafwaarts, mijn eigen valkuil, onverdraaglijke pijn

Posted at 06:17 on 25/6/2016

Vorige week maandag de embolisatie van de lever de Bochum. Groot ziekenhuis. Vanwege hele rare aderbanen in mijn lever duurde de behandeling 5x zo lang. Daarna een vreselijke pijn. Die niet te stoppen was, doordat ik haast niet reageer op morfine. Pas vanaf donderdag een wat meer adequate pijnaanpak, maar ook dan niet voldoende. Na een wel werkende morfine-infuus met de trein redelijk wel naar huis gekomen. Omdat de stoelgang al ruim een week niet op gang kwam, op maandag met (achterafgezien) inadequate middelen (oa bitterzout) geprobeerd te onstoppen. Uiteindelijk leverde dat opnieuw een ondragelijke pijn op. Van de huisarts vervolgens morfine pleisters gekregen. Middenin de nacht pure horror in het hoofd (6de chakra): zwart, kramp. Geprobeerd met koffie hieruit te komen. Had met Tramadol enkele jaren geleden al eerder dit soort ervaringen gehad. Heb de pleister van mijn lijf gerukt en besloten: nooit meer morfine, nooit meer chemo.Vervolgens is mijn lichaam en geest in een absoluut oncontroleerbare vicieuze cirkel van stress geraakt door de pijn. Niets hielp voor langere tijd. Soms even eruit, waar ik dan wel bijzondere spirituele ontdekkingen deed (heb mijn heilige graal ontdekt: de edelsteen in de kroon die er uitviel, toen Lucifer ter aarde stortte, contact gehad met het eeuwige leven, door in contact te staan met de vele levens die ik geleld heb, en even een diep helende energie gevoeld. Een een diepe dankbaarheid naar ROB: dat hij me in zijn begeleiding kon later ervaren dat ik nooit met mijn hart van mijn lichaam heb gehouden. Hoewel ik veel aan fitness heb gedaan, altijd goed en redelijk zuiver heb gegeten, heb ik intensief ervaren dat ik mijn lichaam alitijd voorbijgelopen ben. Ik ken dit van de beschrijvingen vanuit de psychologen die destijds kankerpatienten hebben onderzocht. 75% kent gemis aan zelfliefde, mogelijk de een voor zijn psyche, de ander voor zijn †fysiek. Ik heb me als kind opgeofferd en daarin/-door gesplitst. Heb ook geleerd om te denken dat ik pas opgenomen kan worden in ons Vaders huis als ik mezelf opoffer en niet gewoon het kleine beschieden bange kind mag zijn, dat ik altijd ben geweest, en over wie God zich ontfermt. Heb de indruk dat ik nu dus wel een essentieel stukje heb geleerd over hoe het hier op aarde met het fysieke lichaam gaat. ONDRAAGLIJK is het enige woord dat ik kan gebruiken voor de situatie van deze twee weken. Geen idee of er een post operatieve stress stoornis bestaat, maar als dan: dan heb ik hem. Doordat ik op deze wijze de regie opnieuw uit handen heb gegeven, ben ik wel bang dat de tumoren het hebben overgenomen, op plaatsen waarin ik niet aanwezig ben. Maandag een echo. Ik realiseer me dat deze ervaringen puur persoonijk zijn. Ieders reacties zijn anders. Ieders weg is anders. Ik had dit zo graag in mijn boek uitgebreid toegelicht, omdat het voor mij de essentie is. Achteraf een enorme spijt van de embolisatie. Maar daar schiet ik nu iets meer mee op. Omdat morfine geen optie is, heb ik met veel moeite zojuist valium gekregen om de dag door te komen en slaapmiddelen. Of er nog een verder is? Dit kan het laatste zijn, of niet? We zullen zien. Ik merk nog niets van de werking van valium. Hoop dat ik een tijdje mag wegzakken, versuffen. Het beste met jullie allen, Paul!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Mythes

Posted at 12:18 on 25/4/2016

'De grootste vijand van de waarheid is meestal niet de leugen -opzettelijk, beraamd en vals, maar de mythe- hardnekkig, overtuigend en onwaar'†

(John F. Kennedy)

prik ze door:

 • In een tolerant en vooruitstrevend land als Nederland waar de gezondheidszorg optimaal is, zullen er ook klinieken zijn die natuurlijke non-toxische behandelingen aanbieden.

Onjuist: Waar in het buitenland nog klinieken te vinden zijn waar je integrale non-toxische kankertherapie kunt doen, zijn pogingen om dit op te zetten in Nederland de kop ingedrukt door de inspectie.

 • Nederland zal gebruik maken van de nieuwste ontdekkingen inclusief natuurlijke middelen op het gebied van kankeraanpak.

Onjuist: Volgens de wet mag bij kanker alleen chemo, bestraling en operatie toegepast worden. Natuurlijke middelen zijn verboden.

 • Door de goede gezondheidszorg in Nederland sterven minder mensen aan kanker dan elders in Europa.

Onjuist: Integendeel, volgens cijfers gepresenteerd op wereldkankerdag 2016 is in Nederland het aantal sterfgevallen aan kanker voor†mensen onder de 65 het hoogste in Europa; en boven de 65 op ťťn na het hoogste.

 • Door de goede aanpak overleven er in Nederland meer kankerpatienten dan in de omringende landen.

Onjuist: Volgens recente cijfers doet Nederland het slechter dan de ons omringende landen. Vergeleken alle EU-landen zit ze in de middenmoot.

 • Als er een keuze is tussen conventionele therapie, zoals chemo, bestraling en/of operatie, en alternatieve natuurlijke therapie, dan zal je oncoloog je daarover wel informeren.

Onjuist: De meeste oncologen zijn onbekend met de mogelijkheden van de alternatieve/ complementaire aanpak. Of ze willen daar niets van weten. Want een oncoloog die zijn vak bijhoudt weet heus wel wat er voor nieuwe ontwikkelingen zijn, ook op zg. alternatieve gebieden. Maar omdat ze met die kennis in conflict komen met de organisatie waarvoor ze werken, is het bewustzijn over andere mogelijke aanpakken dan het ziekenhuis -meestal ingegeven door Big Pharma- voorschrijft vaak te pijnlijk. Er is moed voor nodig om dat onder ogen te zien: Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt....... Een oncoloog moet dus sterk in zijn schoenen staan....... Dit sluit mooi aan bij dat als kanker hen zelf of hun familie betreft een flink aantal dan plots wel andere keuzes maakt. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan. Vooral op internet is veel informatie te vinden. Voor algemene informatie op: https://thetruthaboutcancer.com en http://www.cancertutor.com. De videos die je kunt aanschaffen bevatten zeer waardevolle informatie. Voor een informatieve site in het Nederlands: www.kankerhoeverder.nl. Voor Nederlandse niet-toxische-tumor-therapeuten: http://www.anttt.nl/artsen/. En kijk ook op http://genezendvermogen.nl/.

 • De alternatieve complementaire kankeraanpak is onwetenschappelijk.

Onjuist: De alternatieve complementaire aanpak is even (on)wetenschappelijk als de reguliere aanpak. Vaak is er sprake van: 'de pot verwijt de ketel..'. Er zijn meer dan 100.000 artikelen verschenen over het gebruik van natuurlijke middelen.

 • De alternatieve aanpak is veel gevaarlijker dan de reguliere aanpak, zie Sylvia Millencam.†

Onjuist: van de 45.000 kankerdoden per jaar in Nederland is het merendeel gestorven door chemo: het verzwakte immuunstelsel leidt tot longontsteking en/of een verhevigde terugkeer van de kanker. Opvallend is dat de zaak Millencam steeds weer opgerakeld wordt, terwijl de dood van patienten die chemo gebruiken blijkbaar als vanzelfsprekend wordt gezien. Zo heeft tot nu toe niemand de vermoedelijke doodsoorzaak (chemo?) van Johan Cruijff onderzocht en ter discussie gesteld. ††

 • Als je kiest voor het alternatieve circuit dan zal je oncoloog je daarin ondersteunen

Onjuist: Helaas laten de meeste ervaringen van pati√ęnten zien dat hun oncoloog/het ziekenhuis afhaakt als ze voor een alternatieve aanpak kiezen.

 • Er is geen hoop op overleven als de oncoloog je kanker ongeneeslijk noemt.

Onjuist: Hoop doet leven: er is bijna altijd een weg. Probleem is wel dat je hem moet weten te vinden in Nederland. De goedwillende kritische artsen wordt het moeilijk gemaakt om op andere manier kanker aan te pakken dan farmaceutisch gedreven. De vereniging tegen kwakzalverij en de stichting skepsis spelen hierbij een dubieuze rol: ze helpen iedere mogelijke vernieuwing om zeep. Ook artsen in het buitenland worden voor het minste of geringste vervolgd, terwijl de conventionele artsen hun patienten mogen blijven behandelen met gif, met nogal eens dodelijke afloop.

 • Volgens de statistiek van de reguliere oncologie heb je nog X jaar/maanden te leven of is je overlevingskans na 5 jaar Y%.

Onjuist: Hun statistiek is gebaseerd op de resultaten van hun manier van behandelen. Die behandeling is ouderwets. Leg de statistiek naast je neer.

 • Bij chemo moet je geen middelen gebruiken als omega 3, essaic thee, ginseng e.d.†Suiker mag weer wel.

Onjuist: Even zoveel onderzoeken geven juist aan dat deze middelen de patiŽnt juist helpen, omdat ze het immuunsysteem stimuleren. En wat betreft suiker: daar groeien de tumoren flink van (sic!).

 • Oncologen hebben het beste met je voor.

Onjuist. Er zullen maar weinig oncologen zijn die onafhankelijk kunnen of willen denken. Meestal zijn ze zelf, dan wel door de organisatie waarvoor ze werken, beÔnvloedt en gedreven door de farmaceutisch industrie.

 • Je verzekering zal bij ongeneeslijke geachte kanker je natuurlijke behandeling in het buitenland, die goedkoper is dan de conventionele behandeling, betalen.

Onjuist: Ze betalen niet voor een natuurlijke behandeling, ook al is die Ä30.000 en levensreddend. Ze betalen wel voor een chemo-behandeling van†Ä50.000, die met grote zekerheid tot je dood leidt.

 • Iedereen heeft er baat bij dat de 'war on cancer' gewonnen wordt.

Onjuist: De farmaceutische industrie draait financieel grotendeels op chemo. Helaas wijst alles er op dat ze dat op alle mogelijke manieren in stand houdt.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Over chemo gesproken

Posted at 16:36 on 23/4/2016

Wist je dat:

 • volgens cijfers van het Antonie van Leeuwenhoek†chemo slechts bij 25% van de patiŽnten werkzaam is?
 • de oncoloog dat gewoon uitprobeert en pas stopt als de patiŽnt er erg beroerd van wordt of als blijkt dat het geen effect heeft op de tumorgroei?

 • dat er Ėhelaas wel erg dure- tests zijn die redelijk goed voorspellen of en zo ja welke chemo's, maar ook natuurlijke stoffen, voor iemand werkzaam zijn?

 • dat chemo bij elke patiŽnt het immuunsysteem vernietigt, dat juist nodig is om de kwade cellen op te ruimen?

 • en dat daarom 6 tot 9 maanden later alsnog veel patiŽnten sterven nadat chemo in eerste instantie hun tumoren heeft gedood?

 • oncologen vaak afraden om bij chemo voedingssupplementen te gebruiken die het immuunsysteem opkrikken, omdat het de chemo negatief zou beÔnvloeden?

 • dat er evenveel onderzoeken zijn die juist aangeven dat je bij chemo deze stoffen juist wel moet/kan innemen?

 • chemo bij veel patiŽnten de kwaliteit van leven sterk vermindert vanwege de bijwerkingen, zoals slaapproblemen, zware diarree en een onwelbevinden?

 • chemo de belangrijkste bron van inkomsten is voor de farmaceutische industrie, waarbij de prijs vaak kunstmatig hoog gehouden wordt?

 • en daardoor steeds weer nieuwe chemo's op de markt komen omdat daarvoor patent kan worden aangevraagd, terwijl bij natuurlijke stoffen dit niet mogelijk is, dwz geen geld mee te verdienen valt?

 • veel medicijnen, waaronder chemo's, op wetenschappelijke gronden onterecht zijn geregistreerd?

 • als chemo's pas op de markt komen, de claim van levensverlengend resultaat vaak veel hoger is dan later reŽel blijkt?

 • een stof als kurkuma een betere tumordoder is dan chemo, terwijl het de gezonde cellen in tact laat?

 • dat minimale chemo (30% van de normale dosis) samen met hyperthermie vaak goede resultaten geeft, ook bij opgegeven patiŽnten?

 • dat er veel patiŽnten genezen zonder chemo, maar met een integrale aanpak met natuurlijke middelen, ondanks dat hun oncoloog chemo als enige mogelijkheid ziet?

 • dat het toepassen van chemo indruist tegen de Eed van Hippocrates, die artsen hebben afgelegd, waarin onder meer staat: 'Nooit zal ik, om iemand te gerieven, een dodelijk middel voorschrijven of een raad geven, die, als hij wordt gevolgd, de dood tot gevolg heeft?

 • dat als je chemo weigert je in veel gevallen uitgesloten wordt van verdere behandeling of diagnostiek in het ziekenhuis?

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Doe de Kanker Kwis

Posted at 08:17 on 2/4/2016

Antwoorden met Uitleg staan hieronder

Vraag 1: Tabak veroorzaakt kanker. Juist/Onjuist?

Vraag 2: Minder dan 5% van alle kankers is erfelijk. Juist /Onjuist?

Vraag 3: Een mammogram stelt het lichaam bloot aan ongeveer ..... meer straling dan een X-ray van de borst (borst-film).

A) 1000 keer†

B) 100 keer

C) 50 keer
D) 25 keer
E) 5 keer

Vraag 4: Blootgesteld aan de zon, is je risico op huidkanker HOGER wanneer je anti-zonnebrand gebruikt. Juist/Onjuist?

Vraag 5: Patienten die chemotherapie krijgen zouden†WEL/NIET†anti-oxidanten†moeten nemen.

Vraag 6: Kanker KAN NIET leven in een basische omgeving.†Juist/Onjuist?

Vraag 7:†Een mammogram IS DE VEILIGSTE EN MEEST EFFECTIEVE METHODE om borstkanker vast te stellen voor vrouwen onder de 35.†Juist/Onjuist?

Vraag 8: Voor vrouwen met borstkanker VERMINDERT†chemotherapie en bestraling†het risico op leukemie.†Juist/Onjuist?

Vraag 9: Een onderzoek van het McGill Kanker Centrum ondervroeg een groep oncologen wat zij bij een diagnose kanker zouden doen. WELK % van deze oncologen kiest chemotherapie als hun belangrijkste behandelvorm? †

A 4%

B 11%†† †
C 19%
D 32%
E 39%

Vraag 10: 77% van ALLE†kanker-diagnoses is afkomstig van mannen en vrouwen van 55 jaar of ouder.Juist/Onjuist?

Antwoorden met Uitleg

Vraag 1:†Correct antwoord ---> †† †(B) Onjuist † †


Uitleg: Wist je†dat tabak geen kanker veroorzaakt? Het zijn de chemicaliŽn. Een enkele sigaret bevat meer dan 7000 chemicaliŽn, waarvan 69 bekend staan als kankerverwekkend.†

Vraag 2: Correct antwoord ---> †† †(A) juist† ††


Uitleg: In tegenstelling tot wat de meeste kanker-deskundigen je willen doen geloven, is slechts een heel klein % van de kankers erfelijk: minder dan 5%. Hoewel dit verband erg klein is, speelt bij veel mensen de sociale erfelijkheid (dezelfde dingen doen als je familie) WEL een grote rol. Dit moet daarom serieus genomen worden en vooral bekeken worden op schade voor je gezondheid. † †

Vraag 3: Correct antwoord†---> † † 1000x

Uitleg: De medische wereld erkent eindelijk de toxische effecten van mammogram-bestraling als een belangrijke factor in de ontwikkeliing van borstkanker.†Alleen al een mammogram kan je blootstellen aan een doses bestraling gelijk 1000 borst x-rays. †

Vraag 4:†Correct antwoord ---> †† †(A) juist

Uitleg:†De chemicalien in zonbrandcreme zijn verantwoordelijk voor meer huidkanker dan de zon.†In 2014†bekeek†de Environmental Working Group (EWG) meer dan 2000 zonneproducten van meer dan 257 merken. Zij vond dat†meer dan 75% van de zonbeschermingsproducten toxische chemicalien bevat die je risico op kanker en andere gezondheidskwesties kunnen verhogen. †

Vraag 5:†Correct antwoord ---> †† †(A) juist

Uitleg:†Sinds 1970, hebben†280 in vitro and in vivo studies, inclusief 50 studies bij mensen, waarbij 8,521 patienten betrokken waren, van wie 5,081 voedingsstoffen namen,†steeds†laten zien dat†niet-voorgeschreven antioxidanten en andere voedingssstoffen†chemo†niet nadelig beÔnvloeden. Zij blijken de chemotherapie†juist†te versterken, de bijwerkingen te†verminderenen en de nomale weefsels te beschermen. In 15 mensstudies overleefden 3,738 patienten, die niet-voorgeschreven antioxidanten en andere voedingsmiddelen gebruikten, langer.†

Vraag 6:†Correct antwoord ---> †† †(B) Onjuist†

Uitleg:†Kankercellen kunnen zeker leven in een basische omgeving. De pH van de normale lichaamsweefsels†is licht alkalisch, en bijna elk experiment met kankercellen is in zo'n omgeving†uitgevoerden de cellen blijken†uitstekend te†groeien. Wel hebben kankercellen de neiging om beter te groeien in een zure omgeving, maar de oorzakelijkheid ligt omgekeerd. Heeft een tumor zich†eenmaalontwikkeld, dan schept het zijn eigen zure omgeing door een toename van de stofwisseling van vooral glycose en verminderde circulatie. Het Is niet de zure omgeving die kanker veroorzaakt: het is de kanker die de zure omgeving veroorzaakt.

Vraag 7:†Correct antwoord ---> †† †(B) Onjuist

Uitleg:†Het National Cancer Institute stelt dat onder vrouwen onder de 35 jaar†bij elke 15 die geÔdentificeerd wordt†mammografie 75 gevallen van borstkanker kan veroorzaken.

Vraag 8:†Correct antwoord ---> †† †(B) Onjuist

Uitleg: Hoewel†bij de behandeling van borstkanker in een vroeg stadium†het risico†op de ontwikkeling van leukemie na bestraling of†chemotherapie ERG klein is, suggereert een uitgebreide studie in het†Journal of Clinical Oncology†dat dit risico 2x zo hoog is als gerapporteerd.†

Vraag 9:Correct antwoord --->† † †(C) 19%

Het McGill Cancer Center ondervroeg 118 oncologen (allen specialisten in†longkanker) om het niveau van vertrouwen in de therapieen die ze toepasten vast te stellen. Ieder werd†gevraagd zich voor te stellen dat ze zelf de ziekte hadden en welke van de zes†actuele experimentele therapieŽn zij zouden kiezen. Van de†118 antwoordden er slechts 79. 64 van hen zeiden dat zij niet zouden instemmen om een behandeling te ondergaan die†cis-platinum bevat, een van de gebruikelijke chemo's die ze toepasten, terwijl 58 van de 79 geloofden dat alle bovengenoemde experimentele therapieen niet acceptabel waren vanwege de ineffectiviteit en het toegenomen niveau van toxiciteit van de†chemotherapie. (Philip Day, ďCancer: Why weíre still dying to know the truthĒ, Credence†Publications, 2000).

Vraag 10:†Correct antwoord ---> †† †(A) juist

Uitleg: Mensen van 55 of ouder lopen het grootste risico op kanker. 77% van ALLE gediagnosticeerde kankers is te vinden bij†mannen en vrouwen in deze leeftijdsgroep.

Verantwoording en absolute aanrader om te lezen: Ty BollingerThe Truth About Cancer Ė A Global Quest Docu-series

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Lymfestelsel en bewegen

Posted at 09:25 on 27/3/2016

†tekst komt nog

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Cruijff, slachtoffer van de reguliere kankeraanpak?

Posted at 16:23 on 24/3/2016

Het ging zo goed met Cruijff. Hij was mentaal en vermoedelijk ook fysiek sterk, en vol goede moed. Zijn overlijden was dan ook zeer onverwacht. Omdat er maar weinig inhoudelijke info naar buiten is gekomen, kunnen we slechts gissen wat er is gebeurd. Eind oktober werd er bericht dat hij longkanker had. Cruijff berichtte dat hij positief was ingesteld en chemo als zijn vriend zag. Hoeveel chemo-behandelingen hij heeft gehad is nergens genoemd, maar in ieder geval wel meerdere. Twee weken voor zijn overlijden was hij nog zeer positief: het gezwel in zijn hoofd was verdwenen. Niet duidelijk is of de tumor in zijn longen of deze in zijn hoofd de primaire tumor was. Volgens de info die naar buiten is gekomen, ging het plots bergafwaarts. Zoals Hoofdredacteur Telesport, Jaap de Groot, na een bezoek aan Cruijff naderhand verwoordde: nu blijkt dat er vervolgens toch dingen zijn teruggekomen. De ziekte heeft zich in zo'n tempo verspreid dat hij eigenlijk kansloos was.

En dat klinkt erg als een klassiek patroon van de chemo-aanpak. Eerst gaat het goed. Mogelijk gingen door de chemo de tumoren weg. Maar gelijktijdig ging wellicht ook het immuunsysteem eraan. Er is dan geen weerstand meer en slaat de kanker alsnog zijn slag. Dan is er geen redden meer aan. En overlijdt de kankerpatient binnen korte tijd. Als dat zo is, dan heeft een chemotherapeut (laten we de gemiddelde oncoloog maar zo noemen) Cruijff op reguliere, lees legale wijze 'met een license to kill' vermoordt. Legaal, omdat niemand daarover zal berichten of vragen zal stellen. Daarvoor zijn we teveel gebrainwashed door de reguliere kankeraanpak, lees farmaceutische industrie. We vinden het normaal als iemand met longkanker overlijdt.†Zoals Cruijff zei: Je gaat het pas zien, als je het doorhebt.†

Daartegen over staat het feit dat de dood van Sylvia Millecam steeds opnieuw wordt opgerakeld als afschrikwekkend voorbeeld van een zogenaamde alternatieve behandeling. Waarbij steeds wordt 'vergeten' te vermelden dat zij -ondanks de adviezen van de mensen om haar heen- absoluut geen reguliere aanpak wilde, omdat ze de kwalijke gevolgen ervan bij haar vader had gezien. †

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Onderzoek naar werkzaamheid stoffen

Posted at 10:20 on 18/3/2016

De vraag waar elke kankerpatient voor staat is: welke stoffen werken voor mij? Op dit gebied bestaat een aantal laboratoria die in vitro-onderzoek doen. Je stuurt bloed op en dat wordt in reageerbuisjes samengevoegd met diverse stoffen (chemo's en natuurlijke producten), waarvan de werkzaamheid bij (in ieder geval een deel van de) kankerpatienten bewezen is. Dit kan onder andere te metavectum.de, www.biofocus.de (beide in Duitsland) en www.rgcc-group.com†te Griekenland. Omdat deze in vitro-methode natuurlijk niet gelijk is aan de in vivo-methodiek, dwz het inbrengen van het product in het lichaam zelf, is er geen 100% garantie.

Volgens Dr. Sahinbas is het Griekse onderzoek momenteel het beste. Ik heb het onderzoek gedaan via een niet toxische tumor therapeut te Bussum, voordat er uberhaupt plannen waren om naar Bochum te gaan. Hij heeft het bloed opgestuurd. Heb wel 1900,- euro moeten betalen voor onderzoek naar zowel de werkzaamheid van de chemo en natuurlijke producten, voor het aangrijpen van de tumoren als voor het stimuleren van mijn immuunsysteem. Wonderwel bleken juist die stoffen te werken die de kliniek te Bochum ook gebruikt.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

En ik weet nu ook wat chemo is.......

Posted at 16:22 on 9/3/2016

Even is het gitzwart. Juist ik, die zo heeft aangestuurd op lichte chemo, heb nu teveel. Wondjes gaan niet dicht. Verdorrrrrrieeeee! Vloeken zou ik willen. Maar hierin gaan maakt het alleen maar erger. Belangrijk dat ik nu overgeef aan het vertrouwen dat het toch goed komt. Toch iets geleerd.†

Nog onduidelijk waardoor dit kon gebeuren. Misverstand vermoedelijk tussen de arts en mij, heeft gemaakt dat ik 5 weken lang Xeloda heb geslikt, terwijl normaal je na twee weken stopt om het lichaam rust te geven. Bovendien ben ik er zeerwaarschjjnlijk heel erg gevoelig ervoor.

Vanaf het eerste begin te Bochum kan ik niet slapen. De arts suggereerde dat ik zou piekeren en wilde de begeleider op me af sturen. Volgens hem kon ik van de 30% van de reguliere chemo niet de slaapproblemen hebben, die ik heb. Terwijl voor mij dit wel duidelijk was. Maar de laatste weken zijn er meer symptomen: mijn anus is geheel kapot, waardoor poepen een ramp is, een pijnlijke kloof in mijn linker hiel en een beginnende kloof rechts, erg vaak moeten plassen, een ontstoken nagelriem, 's nachts zweten, dubbelzien, zowel een doof- als een prikkelgevoel in handen en voeten, vooral als ik beweeg en kortademigheid en een rare omfloerste stem. En dagen van me alleen maar rot voelen. Dat laatste is nauwelijks te beschrijven. Regelmatig sta ik te trillen op mijn benen. Arme Rob, hij heeft heel wat snauwen van me moeten verwerken, omdat ik niets kan hebben. Cannabis-creme heelt redelijk wel de kapotte anus.†

Enkele weken verder: nu †opnieuw diverse symptomen: heftige diarree. Dagenlang. NIet te stoppen. Durf haast niet naar buiten. Verlies bijna de moed. Godzijdank valt mijn oog op een site waarin een medepatiŽnt vertelt over de werkzaamheid van Ibuprofen. En hoera, het werkt, vrijwel onmiddellijk. Maar levert wel weer slaapproblemen op. Heb ik weer! En voorzichtig met de maag, omdat je het samen met een maagbeschermer moet slikken. Dat doe ik al eerder als een van de medicijnen van Sahinbas: Pantoprazol. †Merk het wel als ik wat eet. Ik voel dan iets drukken op mijn maag. Ben wel minder onhandelbaar. Alles smaakt naar metaal. Alleen zoet en kaas komt redeiljk door. Blijkbaar wisselt het per persoon, maar ook per moment. Op internet lees ik dat sommige mensen er hun gehele leven last van blijven hebben. Oef, leve de chemo, maar niet heus!†

Nu al weer ruim een maand later. Ik heb nieuwe symptomen. Verlies van het korte geheugen en moeite met plannen en concentratie. Maar ook een vorm van apathie, die ik niet zou benoemen als depressie. Het is alsof mijn levenslust is aangetast. Letterlijk voel ik dat mijn lust om hier te zijn merendeels weg is.†Op internet noemen ze dit een chemo-brein.†Weer een week later heb ik flinke neuropathische pijnen in mijn benen. Zo erg dat ik sommige nachten niet kan slapen. Ik heb de neuropathie vooral na het†infuus met†oxaliplatin. Tsjonge, wat is chemo een veschrikking, en dan heb ik nog maar 30% van de normale hoeveelheden gekregen. Had ik de volle laag gehad, dan hadden ze me vermoedelijk doodgespoten of ik had er zelf een eind aangemaakt.†

Enigszins helpt me: bewegen in de vorm van fietsen en fitness, in de zon zitten, cannabis, en meditatie.†

In Bochum heb ik gezien wat de reguliere doses met mensen kan doen. Een vrouw die zich heeft laten platspuiten omdat ze de nacht er niet mee kon doorkomen. Een man die alleen maar de depressie inging. Ik vroeg me af waardoor die er toch mee doorgingen. Zij kwamen uit het reguliere circuit naar Bochum en waren†door de reguliere artsen†vermoedelijk zo gebrainswashed, dat ze er mee doorgingen. Dr. Sahinbas respecteert hun keuzes. Een week later bleek wel dat ze er mee gestopt waren of lagere doses (50%) overeengekomen zijn. Door wat ik heb gezien en nu zelf ook heb ervaren, heb ik enerzijds veel respect gekregen voor mensen die dit aankunnen. Anderzijds ook weer niet, omdat ze zich ook hebben laten hersenspoelen. Of ze hebben een bewust keuze gemaakt, omdat ze daarmee gebruik kunnen blijven maken van de faciliteiten van het ziekenhuis, zoals een CT-scan, die mij dus ontzegd worden. Ik hoor ook dat ze niet altijd vertellen dat ze ook alternatief behandeld worden. Het ziekenhuis bindt ze daardoor aan de chemo-behandeling die ze eigenlijk zelf niet zouden kiezen. † † †

Nu ik 5 dagen geen chemo meer heb, begin ik weer te slapen. Ook anders dan de afgelopen 5 weken. Hoef me minder in te spannen. Maar het is nog niet geheel okť.†

Overigens is mijn theorie dat de verfijndheid van het zenuwstelsel maakt hoeveel je van de chemo aankan. Als hoogsensitief persoon heb ik vermoed ik minder medicijnen nodig dan de meer robuusten. Toch eens nalezen. En juist de hoogsensitieven zijn vaak ook de spiritueel begaafden. Daar lopen diversen van rond te Bochum. Met vaak een geschiedenis met reguliere chemo en vervolgens een resolute stop, omdat ze voelen dat het hun dood eerder bespoedigt.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Bochum, een kleine privť-kliniek

Posted at 11:51 on 7/3/2016

Omdat ik in Nederland niet kon vinden wat ik zocht, ben ik terecht gekomen in een kleine privť-kliniek te Bochum een stukje over de Duitse grens tussen Duisburg en Dortmund. Aan het hoofd staat Dr. Sahinbas. De behandeling is gebaseerd op drie pijlers: lichte chemo (30% van de reguliere doses), natuurlijke producten, zoals Kurkuma en zowel locale als totalbody hyperthermie. Kenmerkend is dat je je in de kliniek geen patient voelt. De kleuren van de ruimtes zijn zandkleurig vriendelijk, weinig witte jassen en veel warmte van het personeel.

Eerst heb ik er drie weken doorgebracht, met tussendoor de weekenden thuis. We overnachtten in een apartement. Nu zitten we in een ritme van elke twee weken twee dagen daar, met een nacht in een hotel. De ene dag met de lichte chemo en de diverse natuurlijke stoffen en locale hyperthermie. De volgende dag een volledige totalbody hyperthermie.

De hyperthermie moet er voor zorgen dat de tumoren opgewarmd worden tot in ieder geval boven de 39 graden. De organen kunnen daar goed tegen, maar de tumoren niet. Bovendien zijn ze al wat verzwakt door de lichte chemo en natuurlijke stoffen.†

We gaan er naar toe met de ICE. Deur tot deur duurt het drie uren. Tenminste als het op tijd gaat. En dat wil weleens misgaan. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland.†

Voor deze eerste drie weken, betaalde ik een kleine†Ä†13.000, te weten voor de behandeling:†Ä†11.500,-, reiskosten circa†Ä400.- voor twee personen van Amsterdam-Bochum, vv, per ICE,†verblijfskosten: appartement circa†Ä†1000, en voeding (niet meegerekend omdat je ook thuis moet eten)). Als ik al iets van de verzekering terugkrijg, dan zal dat heel weinig zijn. †En er komt natuurlijk nog van alles bij van het vervolg van de twee dagen per twee weken. Bovendien opperde Sahinbas de suggestie om -als ik schoon ben- de chemo middels chelatietherapie te verwijderen. Dat is van belang, omdat de meeste mensen hun levenlang last blijven houden van de chemo. Op internet zag ik dat dat een flink aantal sessie kost. Die kosten komen er dus bij.†Totaal zal de behandeling en nabehandeling dus een niet gering bedrag zijn. Het zal me niet verbazen als het uiteindelijk tegen meer dan Ä 40.000 aanloopt.†Maar goed, is het leven niet onbetaalbaar? Maar ik loop ver vooruit. Zo ver ben ik nog niet. Was het maar waar. †

Om een beeld te krijgen wat een bedrag van†Ä†40.000 betekent voor de zorgverzekering: in Nederland betaalt de zorgverzekering voor de meeste kankerpatiŽnten hun medicijnen zo tussen de 50.000 en 100.000 euro per jaar. Dat staat dus nog los van de kosten van de rest van hun behandeling, zoals opnames, consulten, scans, bestralingen e.d. Oftewel: waar hebben we het over met een bedrag van†Ä†40.000?†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Wie zijn wij?

Posted at 10:18 on 7/3/2016

Rob is mijn partner. Alweer zo'n 42 jaar. Hij is 81 en psychotherapeut. En oh, wat ben ik daar blij mee. Want mijn ontdekkingsreis gaat langs voor mij onbekende wegen. Ook trouwens voor hem, maar op de een of andere manier weet hij tijdens mijn moeilijke momenten steeds de juiste sfeer te creŽren waardoor ik weer een stapje verder kom.

Je ziet hem op een van de foto's te Bochum. Tijdens de totalbody hyperthermie dept hij mijn hoofd en vertelt hoe lang ik nog moet liggen, hoe warm ik ben en hoe hoog mijn hartslag is. Want vier uren lang liggen en langzaam opgewarmd worden tot 40.1 graden dat is geen pretje. Het is af en toe echt even branden in de hel op aarde.†

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Mijn integrale aanpak

Posted at 09:21 on 7/3/2016

tekst komt nog

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Nu durf ik wel aan een blog te beginnen

Posted at 09:10 on 7/3/2016

Na drie weken te Bochum, heeft een eerste echografie uitgewezen dat de twee grote tumoren in de lever (5x5 en 6x6) aan het verschrompelen zijn. De kleine zijn er niet meer, of niet zichtbaar door de manier van scannen. Wat de darmtumor doet en de tumoren in het lymfestelsel is vooralsnog onbekend. Dat komt later. Juist de sterk groeiend levertumoren hebben me naar Bochum gebracht. En oh wat was ik blij. Ik heb daar een gat in de lucht gesprongen en iedereen sprong mee.

We mikken op een CT-scan half mei om te bezien waar we dan staan.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

http://www.hitwebcounter.com/htmltutorial.php
WebPage Visits
Hosting door HQ ICT Systeembeheer