Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Pensioen en Verzekeringen voor het beste advies van 2012

Pensioen en Verzekeringen voor het beste advies van 2012

Posted on 21/1/2012 at 23:56
Wat gebeurt er met mijn opgebouwde pensioen als ik overlijd? Is dit rendabel voor de Familie..De vraag is tamelijk ruim gesteld en dan krijg je ook verschillende, en soms tegengestelde antwoorden. Er zijn 2 verschillende situaties: het ligt er aan op welke leeftijd je overlijdt.Stel dat je nu 22 jaar bent dan heb je natuurlijk een nauwelijks pensioen opgebouwd.

Maar in het algemeen:
1 iemand overlijdt (ver) voordat hij 65jaar is, 2 iemand overlijdt nadat hij 65 jaar is geworden en dus al ouderdomspensioen heeft.


Als iemand jong overlijdt en een vrouw en kinderen nalaat, krijgt de vrouw nabestaandenpensioen de kinderen wezenpensioen tot 18 jaar of tot dat ze klaar zijn met studeren. Dit is echter een ander pensioen dan dat wat na je 65ste wordt uitgekeerd. Komt uit een andere “pot”.
Dit geld komt in de meeste gevallen van een verzekeringmaatschappij waar het pensioenfonds overlijdensrisicoverzekeringen heeft afgesloten, dus voor het risico dat iemand vroeg overlijdt en er nog weinig of geen geld is gespaard. Als er geen nabestaande is krijgt niemand wat.

Tegenwoordig kun je bij vrijwel elk pensioenfonds. de keuze maken: wil ik mijn partner ook wat pensioen nalaten als ik overlijdt en hoeveel? Dit moet je regelen voordat je pensioenleeftijd ingaat. Je kunt kiezen om het niet te doen, dat leidt tot een hoger pensioen.

Als je overlijdt dat krijgt niemand meer wat en blijft het eventuele restant in de “pot”van het pensioenfonds. Als je regelt dat je partner een deel krijgt leidt dat tot een lagere uitkering. Maar dan krijgt je partner een (afgesproken) deel bijv. 40% na jouw overlijden uitbetaald. Samenwoners kunnen onder voorwaardes ook elkaars pensioen krijgen. Als je geen partner hebt vervalt je pensioen aan het pensioenfonds. Lees meer over Pensioen en Verzekeringen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer