Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Piet Verstegen Home | Profile | Archives | Friends
Dagboek van Familie Verstegen

dinsdag 11 december11/12/2012
Wij hebben helaas een heel verdrietig bericht. Vannacht is Piet plotseling overleden in zijn slaap. Toen de nachtzuster haar ronde liep trof ze Piet aan. Reanimatie mocht niet meer helpen. Riet en de kinderen kregen rond half 2 dit verschrikkelijke bericht. We zullen Piet ontzettend missen. We zullen deze weblog tevens als condoleanceregister gebruiken. We willen iedereen bedanken voor de steun tijdens het ziekteproces van Piet.

20 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zondag 9 December9/12/2012
Afgelopen donderdag had Piet last van zijn keel en had hij s' nachts koorts gehad. Na overleg met dr. Bleker van de nierdialyse is hij onderdag bij de Eerste Hulp in Veghel onderzocht. Na bloed prikken en long foto's is hij met een kuur voor een keelontsteking weer naar huis gestuurd. De nierdialyse op vrijdag was weer goed gegaan met een HB van 5,5. Op zaterdagavond nog bij het pannenkoekenhuis gegeten omdat zijn schoondochter jarig was. Maar dan krijgt Piet zondagmiddag een telefoontje van dr. Bleker, hij moet naar de eerste hulp komen in Veghel. In zijn bloed wat op kweek is gezet donderdag zijn bacterie waardes gevonden die niet in orde zijn. Op de Eerste Hulp worden weer 5 buisjes bloed afgenomen en vier buisjes op kweek gezet, ook wordt er weer een long foto gemaakt. De dokter doet een onderzoek maar Piet heeft eigenlijk geen last van pijntjes! Ook de longfoto is in orde, het wachten is op de uitslag van het bloedonderzoek. Hieruit blijkt dat er inderdaad een bacterie in zijn bloed zit en wordt in overleg met dr. bleker besloten om Piet op te nemen op afdeling A2 van het ziekenhuis in Veghel. Daar heeft Piet via een infuus een antibiotica gekregen en zal morgen bij de nierdialyse verder worden bekeken of dit effect heeft gehad.        
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag 5 december5/12/2012
Vanochtend zijn wij naar de oncoloog verpleegkundige geweest en hebben uitleg gehad over de behandeling van de ziekte van Kahler. De dag behandeling is in de vorm van een chemo kuur via een infuus. De periode van een chemo kuur is 21 dagen, volgens het voorgestelde behandelschema zal piet elke dinsdag en vrijdag via het infuus een dosering krijgen van ongeveer 1 uur op de dag opname in het ziekenhuis. Ook is uitleg gegeven over de mogelijke bijwerking van de chemo kuur en de medicatie. Afhankelijk van het verloop zal bekeken worden hoe vaak de kuur zal worden herhaalt, normaal zal dit 4 tot 8 keer zijn. Volgens de oncoloog verpleegkundige zijn de resultaten van de behandeling in de meeste gevallen positief. Pas na 3 tot 4 chemo kuren zal er opnieuw een bloed onderzoek worden gedaan en dan zal blijken of de kuur zijn werking heeft gedaan. De bloedwaardes blijven gelijk en ook de HB 5,5 gemeten afgelopen maandag.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dinsdag 27 November27/11/2012
Hier weer een bericht. woensdag 21 november kreeg Piet dialyse en bleek een HB van 4,9. Er werd besloten op dat moment niets te doen en vrijdag waarschijnlijk bloed bij te gaan geven. Met dit lage HB was Piet natuurlijk erg moe en voelde zich niet lekker. Op donderdag kreeg Piet helaas slecht nieuws bij de longarts: Zij kan de longvlieskanker niet behandelen want behandeling heeft weinig tot geen effect. Vrijdag was het HB 5.0 en kreeg Piet 2 zakken bloed bij. Helaas mocht dat niet veel baten want hij bleef moe en misselijk. Toch hebben we zondag met alle kinderen en kleinkinderen Sinterklaas gevierd. Piet en Riet vinden het heel belangrijk om dit door te laten gaan! Op maandag had Piet een HB van 5.9, ook zijn eiwit waarde is weer gemeten en was 69, wat nu al lange tijd te hoog is maar stabiel. Op dinsdag naar de internist dr. lensen die een iets positiever bericht had. De conditie van Piet is goed genoeg om waarschijnlijk te kunnen behandelen. Eerst moet hij vanmiddag foto's van alle botten laten maken om te kijken hoe de conditie hiervan is. Dan begin december een informatie-spreekuur bij oncologie- verpleegkundige om te horen wat de behandeling gaat inhouden en onder andere de bijwerkingen zijn van chemo. Medio december weer naar de internist om te horen of alle uitslagen waaronder de bot foto's positief zijn en om dan samen te besluiten een chemo behandeling te starten. Piet en Riet zijn toch een beetje opgelucht dat de dokter denkt nog wel iets tegen de ziekte van kahler te kunnen doen, maar toch nog even afwachten.
2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 19 november19/11/2012
Hier weer een update
Piet heeft vorige week een redelijke week gehad. Hij voelde zich niet helemaal lekker, gelukkig kwam hij vrijdagavond goed thuis van de nierdialyse en dat betekent vaak dat hij goed het weekend in gaat.
De oprit is vrijdag en zaterdag opnieuw bestraat en "het ligt er weer strak in" aldus Piet, ook weer fijn!
Op zondag werd kleinzoon Guus 13 jaar en kwamen opa en oma een paar uurtjes op het feest.
Op maandag voelde Piet zich toch weer niet echt lekker, ook het eten smaakte hem niet. Piet had slecht geslapen en was moe.
Bij de nierdialyse bleek dat Piet een Hb van 5.1 had. Afwachten tot woensdag en kijken hoe het dan is, anders ev. bloed bij geven.
De infectiewaardes in het bloed waren minder hoog, dus dat was goed nieuws.
Jammergenoeg was de uitslag van de urine minder goed. Er zat maar 2.3 % afvalstoffen in de urine, de nieren werken dus niet en de vraag is of dit nog gaat gebeuren...

Morgen hopelijk weer een wat betere dag voor Piet!
 
2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dinsdag 13 November13/11/2012
Maandag is Piet naar de nierdialyse geweest, ook dr. Bleker zou er die middag zijn.
De machine liep vrij snel vast en Piet kreeg vloeistof via het infuus ingespoten om het bloed dunner te maken. Dit hielp.
De antibiotica mag eindelijk stoppen, gelukkig!
De infectie is nog enigszins aanwezig, maar is al 14 dagen stabiel. Het betekent dat dit veroorzaakt wordt door de asbestlong. Wel deze week in de gaten houden of Piet koorts ontwikkeld.
De hartmedicatie is veranderd en de HB was 5.6.
De komende dagen moet er weer urine opgevangen worden om te kijken of er afvalstoffen in zitten. Dit zou betekenen dat de nieren hun werk doen. Tot nu toe zitten er geen afvalstoffen in.

Riet heeft afgelopen zaterdag haar 71ste verjaardag gevierd met alle kinderen en kleinkinderen. Gelukkig voelde Piet zich daar goed genoeg voor en heeft hij er ook van genoten!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zaterdag 9 November10/11/2012
Maandagavond nadat we dit stukje hadden geschreven, bleek dat ze bij de nierdialyse teveel vocht hadden onttrokken. Dit maakte dat Piet zich erg beroerd voelde bij thuiskomst en helaas ook de volgende dag. Ook kreeg hij een hogere dosis plaspillen voorgeschreven. Zijn HB was 4.7 Dinsdagavond kwam de huisarts nog en voelde Piet zich gelukkig weer wat beter.Toen kon hij nog even naar Karin en Lukas die de volgende dag 15 jaar getrouwd waren. Op woensdag ging Piet weer naar de nierdialyse. Hij zou 2 zakken bloed bij krijgen. Echter de machine sloeg vast na 2 zakken bloed en ze konden het bloed niet meer terug krijgen en heeft Piet uiteindelijk maar 1 zak bloed bijgekregen. Het HB is toen gemeten en was 5.6. Op vrijdag werd weer gekeken hoe hoog het HB was en als t dan tussen de 4.5 en 5 was zou Piet 2 zakken bloed bijkrijgen en tussen 5 en 5.5 een zak.HB Was 5.6 dus gelukkig geen bloed bijgekregen!!! Door de verhoging van de plaspillen gaat Piet ook meer plassen dus dat is positief. Maandag hebben Piet en Riet weer een gesprek met de specialist Dr. Bleeker.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 5 November5/11/2012
Piet heeft een heel goed weekend gehad, zaterdag heeft hij zijn favoriete chinees gegeten. Zondag is hij een paar uurtjes op een 40 jarige huwelijks feest geweest wat hij erg gezellig vond.

Op maandag ochtend heeft hij zijn rust gepakt, waarna hij in de middag weer naar de dialyse is gegaan. De dokter komt op maandag altijd even langs, dit keer met de uitslag van de urine die op kweek was gezet. De hoeveelheid was nog niet voldoende dus heeft de dokter een hogere dosis plaspillen voorgeschreven. De hoeveelheid afvalstoffen in de urine waren jammergenoeg niet voldoende. De nierdialyse vandaag is goed verlopen, de HB waarde is echter gedaald tot onder de 5.0!  a.s. Woensdag zal worden bekeken of de waarde nog steeds te laag is en dan zal worden besloten of er ev. bloed bij zal worden gegeven.
Piet moet nog een week langer antibiotica slikken, want de infectie is nog niet weg.

Wij melden ons weer op de blog als er bijzonderheden te melden zijn!
Nogmaals iedereen bedankt voor het mee-leven!!!
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag 31 Oktober31/10/2012
De nierdialyse van afgelopen maandag is prima verlopen, de HB waarde was 5.0. Op de maandag komt de dokter altijd even langs, dit keer met de uitslag van de urine die vorige week in 24 uur was verzameld. De hoeveelheid was nog niet voldoende dus heeft de dokter plaspillen voor geschreven.

Woensdag ochtend had Piet een afspraak bij de cardioloog. De aflopen weken heeft hij geen last van hartkloppingen gehad. Maar toen hij op het bed ging liggen, sloeg zijn hart op hol. De zuster heeft hem meteen aan de apparatuur gelegd en toen bleek de hartslag zo hoog te zijn dat hij niet eens aan de nierdialyse zou mogen! Erg schrikken natuurlijk.
De arts heeft toen via een infuus vloeistof toegediend waarna het hart uiteindelijk  weer normaal ging kloppen.
Dat dit er ook nog eens bij komt is Piet zeker niet gegund!

Piet ging dus op een later tijdstip aan de nierdialyse en kreeg ook nog andere plaspillen omdat de vorige wel heel vervelende bijwerkingen hadden.
Hopelijk krijgt Piet de komende dagen weer rust en geen vervelende dingen die erbij komen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zaterdag 27 Oktober27/10/2012
Donderdag een rustige dag, alleen Guus kwam een kopje thee drinken bij opa en oma. Gezellig!
Vrijdag toch nog wat last van de griepspuit en 's middags naar de nierdialyse.
De HB was weer gestegen naar 5.5 fijn hoor!
Zaterdag wat opstartproblemen wat gelukkig in de loop van de dag weer bijtrok.
Fijn weekend
3 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag 24 Oktober24/10/2012
Dinsdag een drukke dag voor Piet. 's Morgens een afspraak en 's middags naar de longarts na het maken van een foto in het ziekenhuis.
Door de longarts werd nog wat vocht achter de longen gezien en werd nogmaals gezegd dat behandeling complex is. Eerst nog 4 weken antibiotica en zorgen dat de longinfecties helemaal weg zijn, daar is haar beleid nu op gericht.
Over 4 weken terugkomen dus.
Om 18 uur kwam de huisarts nog en kreeg Piet een griepspuit. Hier kon hij wel wat last van krijgen.
Dit bleek woensdagochtend inderdaad het geval: Piet voelde zich niet lekker en moest 's middags ook nog naar de nierdialyse.
Toen hij daar vandaan kwam, was hij heel erg moe en kroop snel onder de wol.
Bij de nierdialyse bleken alle waardes goed, behalve de HB die naar 5.0 was gezakt.
Morgen maar weer even bijkomen!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 22 Oktober22/10/2012
Zaterdag is verder rustig verlopen. zaterdagavond zijn Piet en Riet nog even bij de familie geweest die jaargetijde van Opa hadden.
Goed geslapen en toen kwamen de mannen de graszoden erin leggen. Piet hield natuurlijk toezicht waarna hij weer even plat ging.
's Avonds weer pannenkoeken gegeten die er bij piet altijd goed ingaan.
Maandag weer aan de nierdialyse. Goed nieuws, want het HB was zelfs een beetje gestegen, wat een goed teken is. De dokters waren tevreden.
Morgenmiddag weer een echo van de longen en hierna naar de longarts.

Tot de volgende keer!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zaterdag 20 Oktober20/10/2012
De afgelopen dagen zijn rustig verlopen.
Piet is gisteren naar de nierdialyse geweest en alle bloedwaarden zijn goed, behalve de HB die aan de lage kant blijft.
Er mogen ook steeds meer pilletjes af wat fijn is voor Piet, want dat is niet zo'n "pillenslikker!"
Van de longen is nog een echo gemaakt en ook dat zag er goed uit, fijn hoor!

Riet heeft gisteren met de skon dochter en kleinzoon Guus even lekker op een terrasje in het zonnetje gezeten toen Piet naar Veghel was.

Vannacht heeft Piet ook weer goed geslapen en hij zat nu samen met Riet aan het ontbijt.
Vandaag worden de graszoden geleverd die er morgen in worden gelegd, ook weer fijn!

Tot het volgende bericht!!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag 17 Oktober17/10/2012
Gisterenochtend heeft Piet een echo gemaakt wat allemaal erg goed verliep. Hij vond het fijn even buiten te zijn en heeft naar de auto gewandeld.
De echo liet geen bijzonderheden zien. Verder een rustige dag.
Piet is erg bezig met zijn grasveldje dus dat wordt besteld en er zondag ingelegd!

Woensdag moest Piet weer naar de nierdialyse. De HB was 5.7 alleen kreeg Piet de boodschap dat hij beter moet drinken ongeveer 1 liter vocht per dag! Verder waren de bloedwaardes goed.
De infectie lijkt ook minder te worden want Piet mag nu over van 6 naar 4 pillen per dag.
Na de dialyse voelde hij zich redelijk goed en een pizza hawai ging er dan nog wel in!

Als er nieuws te melden is, doen we dat via de weblog. Dus schrik niet als er een dag niet geschreven is.
We houden jullie van alle belangrijke zaken op de hoogte!!
Nogmaals iedereen bedankt voor de belangstelling, dit doet Piet en Riet enorm veel goed!
3 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag 15 Oktober15/10/2012
Slapen en eten gaat thuis prima. Vandaag was het wel weer een drukke dag! Na de problemen van gisteren met het infuus heeft de thuiszorg deze ochtend en middag geen problemen met het toedienen van de antibiotica. Rond kwart voor twee vertrekt piet met de taxi richting veghel. Daar is er overleg met de dienstdoende dokter over de problemen met het infuus. Hij past de injectie via het infuus per direct aan, piet moet direct starten met zes maal daags een antibiotica pil van 500mg. Dus het infuus in zijn pols is eruitgehaald. Daarnaast krijgt hij op de dagen van de nierdialyse extra 1000mg antibiotica via de nierdialyse machine toegediend. Piet was pas rond kwart voor acht weer thuis, hij was heel erg moe en is direct in slaap gevallen! De bel gaat, de huisarts komt langs en heeft met Piet en Riet gesproken. Morgen vroeg moet Piet naar de radiologie afdeling in Oss om een echo te laten maken.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zondag 14 Oktober14/10/2012
Gisterenavond heeft Piet met Guus en Bram pannenkoeken gebakken. Dat was fijn om te zien en Piet genoot er ook van! En de pannenkoeken van opa zijn nog altijd de lekkerste!
Vannacht goed geslapen tussen de injecties met antibiotica door die Piet nog tot donderdag moet hebben i.v.m de infectie aan de longen. Gelukkig kan hij dan over op pillen, want vanavond zat het infuus verstopt en moest er weer een nieuwe ingezet worden op de EHBO.
Vanmorgen kwamen Arno en Lisette met de kinderen bij opa en oma op bezoek en nadat ze gerust hadden kwam Karin met haar gezin nog even langs rechtstreeks uit Parijs.

Nadat Piet op de EHBO was geweest, ging hij lekker naar bed om uit te rusten! Piet gaat morgen weer naar de nierdialyse. Die zal voortaan op maandag, woensdag en vrijdagmiddag plaatsvinden.
Morgenavond weer een nieuwe update!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zaterdag 13 oktober13/10/2012
Hoera!!! Piet is weer thuis! Guus en Bram hadden het bed van opa wat nu in de kamer staat versierd met ballonnen, bloemen en slingers. Toch even een emotioneel moment. Al 10 minuten nadat Piet thuis was, kwam de verpleegkundige. Zij nam echt de tijd voor Piet wat heel fijn was. Hierna lekker in zijn eigen keukentje preischotel gegeten en toen een middagdutje in zijn eigen bed! Piet heeft heerlijk een paar uur geslapen en wat een rust is het in huis, heerlijk!
5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Donderdag avond 11-10-201211/10/2012
Piet heeft vannacht heel erg goed geslapen zelfs zonder slaappillen! Vandaag een rustdag er stond weinig op het programma! Maar na de middag kwamen er toch nieuws, Piet wordt as. Zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis! Wat natuurlijk erg goed nieuws is omdat hij nu bijna drie weken in het ziekenhuis heeft gelegen. Dus is er een ontslag manager geweest die alles in gang heeft gezet. Piet zal thuis nog vier maal daags een spuit met antibiotica moeten krijgen, s'ochtends om zes uur, s'middags om twaalf uur, s'avonds om zes uur en om twaalf uur de laatste. De injecties zullen door de verpleegkundige van brabant zorg worden verzorgd. Daarnaast zal Piet komende maandag, woensdag en vrijdag na de middag per taxi naar de nierdialyse in veghel gaan. Dan zullen de bloedwaardes en de bloeddruk uiteraard ook worden gecontroleerd. Ook is de dietiste langs geweest om het eet programma door te nemen, piet mag maar 1 liter vocht over de gehele dag en wat hij mag eten door de dag heen, dit om de nierdialyse optimaal zijn werk te laten doen. Omdat het programma erg druk is en hij na de dialyse erg moe is, willen wij graag dat Piet deze eerste week thuis nog geen bezoek laten ontvangen. Eerst gaan wij bekijken hoe Piet het de komende week zal doorstaan, bedankt voor jullie begrip.
4 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag avond 10-10-201210/10/2012
Piet heeft een hele slechte nacht gehad en dus slecht geslapen, dit kwam door zijn nieuwe buurman. Die heeft de hele nacht last gehad van zijn longen en heeft de verpleging aardig bezig te houden. Piet zijn HB is vandaag te laag 4.7, dus heeft hij weer een zak bloed bij gekregen.
De catether is verwijderd zodat e.e.a zelf op gang kan komen.
De infectie waarde in het bloed lijkt wat minder te zijn dus de antibiotica lijkt aan te slaan. Vanmiddag is Piet weer naar de dialyse geweest, dit is weer prima verlopen.  Piet heeft daar lekker nog wat bij kunnen slapen.
bij terugkomst bleek er alweer een pannenkoek klaar te staan!
Guus en Bram kwamen nog even op bezoek om opa te knuffelen en oma ook natuurlijk!
Opa legt alles geduldig uit over de nierdialyse.

Hopelijk vannacht een goede nacht voor Piet en morgenavond weer een nieuw bericht!
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dinsdagavond 09-10-20129/10/2012
Piet had vannacht redelijk goed geslapen.
Vanochtend stond het inbrengen van de tunnel voor de nierdialyse op het programma.
De dokter heeft ervoor gekozen om een tunnel-lijn in te brengen die langere tijd kan blijven zitten, deze lijn is lang om mogelijke infecties te voorkomen.
Deze ingreep duurde 2 uur, hierna moest Piet nog mopperen op de zusters, want hij had weer geen warme hap gekregen! Uiteindelijk kwam ook dat gelukkig weer allemaal goed.
Nog een mooi nieuwtje is dat de nieren soms enigszins lijken te gaan werken.
's Middags ging Piet weer aan de nierdialyse waarna hij weer erg moe was.

Uit de bloedonderzoeken blijkt dat er nog steeds infecties zijn, daarom moet Piet nog de komende 2 weken 4 maal daags antibiotica krijgen via een infuus. Hierna moet hij nog 2 weken pillen hiervoor innemen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer