Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Buttercup Bananafanny

Zo, dit is mijn blog. Eigenlijk schrijf ik het een beetje voor mezelf, om mijn frustaties en dergelijke ergens kwijt te kunnen, maar feel free om het te lezen. Daar is het eigenlijk ook een beetje voor. Een beetje veel.

Joe

Hallo daar iedereen

Het is 30 augustus. Nog 4 DAGEN totdat de school weer begint. 4 dagen? Jazeker, want 1 september doet dit jaar niet mee. HAHA in your face 1 september!

Onlangs zat ik op het perron, en nam ik de trein van H. naar A. (ja, ik neem nog steeds treinen, hoezeer ik de NMBS ook haat) en kwam er iemand voorbij gewaggeld. Hij waggelde weldegelijk, want zijn korte beentjes konden hem moeilijk dragen onder zijn ronde buik. Hij droeg een ruitjeshemd met bretellen en de knoopjes stonden op springen. (Om eerlijk te zijn, ik weet niet meer hoe de man eruitzag maar ik vind het beeld van zo'n man gewoon erg grappig. Zoals Deutschmann)
Dus, het was waarschijnlijk een gewone man, die gewoon op weg was naar huis, met een trein van de NMBS. Pfah. Hij liep voor mijn zicht (ik zag werkelijk niets meer) toen er plots van een van de andere peronnen (perrons? peronnen? peronen? perronnen? perronen? perons? School moet dringend terug beginnen) een enorm gebulder klonk. "LUDO! Hé LUDOOOOOO!!!!" Ja man, kan het even wat zachter? Ik zat net even te bekomen van het feit dat mijn zicht me ontnomen werd en dat ik een trein moest nemen van de NMBS, weeral.
Nadat ik heftig verschoten was van dat enorme LAWAAI, merkte ik op dat de inmijnfantasiewaggelende man zijn hoofd een kwartslag naar links sloeg waaruit ik kon afleiden dat hij Ludo heette. O jee, hij had vrienden. Daarop bulderde Ludo naar de andere kant van de wereld: AH!! YUUUUUUU!!! (waarbij hij zijn hand opstak) Hij zei YU. Arme Ludo. Hij zal het nooit leren. Het is Joe!

Dit gezegd zijnde heb ik jullie allemaal (een) zeer waardevolle les(sen) geleerd.

1. Bulder of ontneem nooit iemands zicht op een perron, de persoon in kwestie geraakt er erg gefrustreerd van
2. Zeg altijd JOE ipv YU

Ik maak me klaar voor een nieuw schooljaar! (hihi dat rijmt)
Nog even, ter illustratie, een foto van Deutschmann :Gegroet!3 augustus 2007

Wauw, de vakantie is al halfweg. Het leek nog maar net geleden dat ik mijn rapport overhandigd kreeg en dacht: yes, ik ben een vijfdejaars.
Ik mors net met mijn drankje op de papieren op de tafel en het toetsenbord. Geen nood, het is vakantie! Joepie.
Het is weeral een maand geleden, computertje, of blogje, als ik je zo mag noemen.
Veel heb ik nog niet gedaan deze vakantie, hoewel ik net terugben van een weekje Frankrijk.
Ik moet je zeggen, het is niet zo geweldig om op vakantie te gaan met 9 tienermeisjes die niets anders doen dan chaos chaos chaos (!!) brengen op de kamer, terwijl je daar zelf TOTAAL (met de nadruk op TOTAAL) niet tegen kan. Maar ik heb het overleefd! Applausje.
Dat weekje heeft als resultaat gehad dat ik bruin ben teruggekeerd, maar niet zonder schrammen of blauwe plekken. Maar dat geeft niet! Celi denkt optimistisch!
(even trouwens hét mopje: mijn initialen zijn CM en aangezien ik op CM ben geweest vinden bepaalde mensen het fijn om te vragen aan iedereen: "Ben je op CM geweest?" Waarop de meerderheid dan "Ja" antwoordt en zij zich een breuk lachen. snap je 'm)

Zo, ik ga weer verder genieten van het heerlijke weer buiten.
Dag en tot 'ziens'.

CM


I Suffer Rock

Ja dat doe ik zeker. Ow yeah, morgen nog een laatste keer dat schoolgebouw binnenstappen en dan hebben we de tweede graad ook al weer achter de rug! Joepie en hallo aan de twee komende maanden.
Dus, veel van mijn geplande activiteiten zijn al achter de rug en het heeft zo zijn sporen nagelaten nl. vermoeidheid   wallen   vermindering van hersencellen  nog meer vermoeidheid
Maar zo een paar keer in het jaar is dat wel geoorloofd, me dunkt.
Eigenlijk heb ik me zo'n beetje érg érg érg hard verveeld deze afgelopen dagen. Het enige wat ik gedaan heb (buiten dan al het weggooien van celletjes) is zo'n beetje Museconcerten op TV en PC gekeken en de Xmos (a.k.a. Ik Smos)-DVD wel honderd keer bekeken en uh, ja, dat is het zowat.
Zondag wacht er een Werchterweide op mij, hoera! We zullen eens zien wat dat geeft, want shame on me ik ben er nog nooit geweest. Trein, kot, bus, weide, bus, kot, trein.
OK, mentale planning en monoloog: CELIEN, je moet uitgerust zijn tegen zondagmorgen. OOWKKEEEE. (doet Sammy die MIchel nadoet na)

Dag levende wezens (ik zie er alleszins niet meer levend uit)

p1 * V1 = p2 * V2 (of was het nu helemaal anders)

Met die vermaledijde vraag en nog anderen zat ik van 8u25 tot 10u05. Ik noem het vanaf nu viesica, de hoofdletter niet waard. Bleh, ik vind examens precies niet meer zo leuk. Au début vond ik het nog leuk, zo dat studeren aan mijn bureautje in mijn donker kamertje met de gordijntjes toe en een fles SPA van 2l water langs me. Maar nu dat de vermoeidheid toeslaat en de zin in het studeren behoorlijk daalt, is er niets leuks meer aan die namiddagjes vrij. Maar hé, we moeten erdoor!

Oeh, nog 16 dagen en dan is het zover! Dan stap ik in het koninkrijk der 16-jarigen en ik ga er pas 5 juli 2008 weer uit. Mooizo, eindelijk is die 16 er. Diep vanbinnen vond ik het een beetje niet erg leuk om, telkens als mijn vriendinnen "Hoi ik ben 16 jaar" zeiden, "Hoi ik ben 15 jaar" te zeggen. Maar daar komt een eind aan!

OK, als die 22 juni er dan eindelijk is [de dag!(waarop de examens voorbij zijn)] dan zal ik, samen met mijn klasgenoten, me nestelen aan het Cultureel Centrum te H. voor een leuk pick-nickje! Ik heb ondervonden dat er wel een paar leuke woordspelingen in dat woord verscholen zitten, hoewel ik er maar eentje vind (misschien zit er ook maar eentje in maar daar zwijgen we over). Pick-Nick. Welke woordspeling zit verscholen in dit woord als je weet dat het liefje van een vriendin van mij Nick noemt?
Excuses, ik zit nog een beetje in de sfeer der vraagstukken. (Viesica en wiskunde, remember? Oei, wiskunde had ik nog niet vermeld. Naja, dan weet je het nu. Aber egal)

Dus, morgen wacht Frans op mij! (hihi dit is wel dubbelzinnig aangezien ik een vriend heb die Frans noemt, dus, wat wordt het, Frans of Frans)

Au revoir!

Butterflies and Hurricanes

Waarschijnlijk heeft deze titel niets met mijn, uh, schrijfsel te maken, maar het bevat de eerste 6 letters van mijn Silly Name en het is een heerlijke song van Muse. Vooral het pianostuk.

Een goedenavond iedereen, ik moet je even een paar dingen vertellen die wel nodig zijn te weten, indien je zeer rare en/of dingen die nergens op slaan leest, ik ben erg moe + het zijn examens + ik ben erg moe. Maar dat heb ik al gezegd, nou ja.
Vandaag is mijn kennis over aardrijkskunde en Engels weer eens getest, het ging best wel. Alleen haat ik (buiten de NMBS) de leerkrachten die toezicht hebben. Vandaag hadden we ene meneer K.F. (ik zou dolgraag zijn volledige naam noemen maar helaas) en deze was toch o zo geweldig KUCH HOEST.
Eerst en vooral stoorde hij iedereen door een vreselijk luide kreet te produceren toen hij zijn krabbeltje op iemands examen zette, ten tweede verzon hij de geweldige (ik zou het enthousiast kunnen vertellen maar ik doe het niet want ik ben veel te moe) spreuk van de dag:
hier komt ze dan, je gaat je echt een breuk lachen (mijn god ik ben sarcastisch vandaag)

Spreuk van de dag:

"Examens zijn als vrouwen, je weet nooit wat ze nu precies van je verwachten."
Great.
Een half uurtje later kwam er een andere leuke spreuk bij:

"Examenvragen zijn als mannen, je lult maar raak in de hoop dat je indruk maakt"

En dat vindt hij dan zooooo grappig en dan denk je MAN doe niet zo en dan vraagt hij of we nog niet klaar zijn want hij vindt het zo vervelend daar te zijn en dan komt hij achter je zitten en lacht je uit omdat je een examen aan het maken bent en dan komt hij achter je staan en kijkt wat je aan het opschrijven bent en als je dan iets fout schrijft lacht hij je nogmaals uit en hij is erg luidruchtig en rookt veel te veel sigaretten en drinkt veel te veel alcohol en nu ben ik zo gefrustreerd. En moe. Heeeeel erg moe.

Dus, misschien plant ik me best eens in de zetel, of leg ik me best eens in bed want wiskunde staat aan de deur!

Dag²

Pindakaas in de krant

Pindakaas in de krant? Heb ik pindakaas gemorst in de krant? Of op de krant? Tussen de krant?
Neen.

Deze morgen omstreeks 8u09 zat ik in de trein. Die stikkende, warme, hete, vreselijke trein. Iedereen op mekaar gedrukt en geperst, niemand had plaats en ademruimte. Maar!
Op mijn tafeltje (het is niet echt mijn tafeltje, maar ik zat aan het tafeltje, eigenlijk is het tafeltje van de NMBS, maar  ik gun de NMBS het tafeltje niet want ik haat de NMBS, maar ik zat dus aan dat tafeltje, wat het zo'n beetje mijn tafeltje maakt, ook wel het tafeltje van N., want zij zat tegenover mij, maar ik noem het dus samenvattend mijn tafeltje. Nu haat ik het woord tafeltje. Bedankt hoor NMBS) lag een krantje, genoemd: METRO. Kom OP. Wie noemt zijn krantje nu METRO als je een trein bent? Natuurlijk, de NBMS. Tenzij dat de bedoeling was, om het een beetje grappig te houden, maar ik vind het eigenlijk niet grappig. Dus, er lag een METRO. Meestal snuffel ik gewoon in dat krantje om mijn horoscoop stiekem op te zoeken, ergens achteraan, niet dat ik erin geloof, hoewel, misschien wel, diep vanbinnen. Maar, om nu eindelijk, na 14 regels, to the point te komen, ik heb in dat krantje een artikel gelezen! Joepie, Celien leest.
Het blijkt dat een mengeling van pindakaas, vitaminen, melkpoeder en nog twee andere ingrediënten die me nu compleet ontschieten, verhongering kan tegengaan! In enkele Afrikaanse landen heeft het goedje al erg veel succes gehad. Pindakaas heeft een toekomst!

En God, wat is het warm. Veel te warm. (Natuurlijk heb je het warm Celien, je hebt een jeansbroek aan. Zwijg, stemmetje dat me deze morgen zei een rok aan te doen! Ik zei toch dat je een rok moest aandoen. Ik zei je nog dat het warm ging worden. Ik weet dat wel hoor, maar ik ben koppig. Ik sta niet met een rok. Waarom heb je er dan een? Om eens aan te doen, als niemand me ziet, in een hoekje van mijn kamer. Waarom koop je iets als niemand het ziet? Moet iemand dat dan zien? Mag ik niets kopen omdat ik dat zelf leuk vind? Natuurlijk mag je dat, ik zei toch niet dat dat niet mocht. Zei je wel. Niet. Wel. Niet. Wel. Niet. Ssht.) EInde monoloog.

Tschüss!

Borrelen met de baby

Hoi rondsurfende internet(s)ter(s)!

Ja, ik ben gaan borrelen met de baby! Oftewel: ik ben naar een babyborrel geweest. Voor wie deze term geheel onbekend is: een babyborrel is een soort van leuk feestje waarbij er leuke drankjes of BORRELTJES (zie je de link?) en hapjes worden geserveerd ter ere van de pasgeboren baby! Ik mocht daar allemaal van genieten, maar het was ook werken geblazen! Ik heb toch lekker iets bijgeleerd, namelijk pintjes tappen. En naar het schijnt ben ik er goed in, yeah. Geboren: Celien de pintentapster.

Dit even geheel terzijde, want binnenkort komen de examens er weer aan! Dan wordt het weer studeren, leren, blokken, afzien! Dan zal het weer afhangen van die vreselijke papierbundeltjes, aaneen gehangen door een vreselijk irritant nietje, waarvan het hele bundeltje afhangt. Achja, weg irritatie, want ik bedenk plots al het leuke wat ik erna ga doen!
22-23-24 juni: Genk on Stage (joepie!)
29 juni: Openluchtfuif (hoera!)
1 juli: Rock Werchter (hoezee!)
5 juli: mijn verjaardag (jippi!)
23 juli - 1 augustus: CM (wicked!)
16-17-18 augustus: Pukkelpop 2007 (heaven!)

En tussen al deze dagen zal ik wel genieten van de zon en ijsjes, hoop hier en daar wat werk op te scharrelen, maar vooral : VAKANTIE
Wat kijk ik daar naar uit.

Tot de volgende keer, internettende rondsurf(st)er(s) !

At sea

you move me, you move me.
Hotellounge is heerlijk! zeker als ie live gespeeld wordt.

Zo, ik ben er nog eens.
Heb mijn verlengd weekend doorgebracht aan zee. Aan zee? Ja, aan zee!
Het was er absoluut het weer niet voor, maar dat verandert niets aan de zee! MIsschien wel. Maar ssht.
Ik heb gewandeld, door het water gelopen, kwallen gezien en gegocard! Dat werkwoord heb ik net zelf uitgevonden. Maar het regende. Eventjes balen, noemt men dat.
Ik laat je eventjes een fototje zien van de kwallen, vraag me niet hoe die daar gekomen waren maar het waren er verdorie vreselijk veel!


Dit was er een van! En nee, dat mannetje erlangs heb ik niet gezet.

Zo, vriendjes en vriendinnetjes, als ik jullie zo even mag noemen. Veel is er aan zee niet gebeurd.
Maar luister zeker At Sea van Ozark Henry!

Doeg!

Non scholae sed vitae discimus

Hoi

We maken weer een vreugdesprong want hier ben ik weer! Joepie, aan jou de keuze.
Huiswerk is af (lees: heeft nog wel een nakijkbeurt nodig) en verder is er vandaag weeral niets noemenswaardig gebeurd. Buiten de hoofdpijn die ik gehad heb, dat ik in de tuin geleerd heb én de vreemde man in mijn hal! Ja! Een vreemde man. En weet je wat ie daar stond te doen? Te verven!
In mijn hal, gaat die man even verven. Toen ik deze middag (ja hoor, het is woensdag!) thuiskwam van school, stond ie daar opeens. Met zijn verfborstel. Ik bedacht al meteen de meest bizarre scenario's:
Een man die voorbij mijn huis liep en hij had toevallig een verfborstel in zijn hand en hij dacht: wel, wat kan ik met deze verfborstel doen? ik kan ermee ver-fborstelen (het is een man zonder humor) of ik kan in deze mensen hun hal gaan staan en zien wat er gebeurd!
Een man die een hekel heeft aan zijn vrouw en voor haar verjaardag een pakket "Verven voor dummies" heeft gekocht. De vrouw is woedend (vraag me niet waarom, je kan op z'n minst DOEN ALSOF je het leuk vindt) en knalt het ding tegen zijn hoofd. Hij valt bewusteloos op de grond, zij stormt de deur uit, valt over de drempel, kijkt rond of niemand dat gezien heeft, ze denkt dat niemand het gezien heeft terwijl de buurvrouw door de haag zit te gluren en stiekem 'hihi' zegt. Een uurtje later wordt de man wakker, herinnert zich niets meer, en ziet het pakket "Verven voor dummies" liggen. Hij besluit ervan zijn hobby te maken aangezien hij uit het huis geschopt is door zijn inmiddels ex-vrouw en nu op straat moet leven, en de mensen een dienst wil bewijzen door hun hallen te schilderen.
Mijn mama had hem dus ingehuurd, om onze hal te komen verven. Een leuke stelling erbij ook nog, en weg privacy. Naja wat doe je eraan! Dat moet je ook eens meegemaakt hebben hé.
Bijgevolg stinkt het huis naar de verf. Vandaar de hoofdpijn, misschien.

Ondertussen was ik ook aan mijn huiswerk van Latijn bezig. Oef 4 pag 121! Bleken het gewoon 16 dode zinnen te zijn (snapje 'm snapje 'm?) die ik moest vertalen. Om eerlijk te zijn, ik vond het niet leuk. Maar af en toe kom je tussen al die vreselijk vervelende zinnen die je soms wel eens de nek om wil wringen maar je weet dat dat niet gaat omdat ze eigenlijk al dood zijn, ook eens een interessante zin tegen.
Nummer 10 was het, geloof ik. Even checken. Jawohl, nummer 10.
"Non scholae sed vitae discimus"
De Latinisten onder ons weten waarschijnlijk wel wat het betekent.
"Wij leren niet van de school maar van het leven."
En zo is het!

Zo, genoeg geblabberd voor vandaag, tot de volgende!

Crap, I sweared

Een goedenavond allemaal!
De eerste zinnen die door mijn gedachten gingen toen ik deze morgen wakker werd om 7u03 waren: "Crap, darn, damn! Het is maandagochtend 7u03. En het is school! Potverdorie nog aan toe."
Ik lag zo goed in mijn gezellige bedje, totdat die vreselijk irritante wekker* me wekte en me uit de hemelse luiheid van de vier heerlijke vrije dagen ervoor sleepte.
Ik vloekte weer eens toen ik mijn teen stootte aan de rand van mijn bed. "Ah, godverdomme."
Op school aangekomen, zochten de 'verboden woorden'* weer eens een weg naar buiten, langs mijn mond weliswaar! Ik gaf mezelf allerlei koosnaampjes (dit is niet positief op te vatten) en zei: "Shit.", toen ik merkte dat ik mijn taak van godsdienst niet had afgemaakt.

Maarja! Zo is het harde leven van een teenager*! Veel interessants vandaag niet gebeurd, enkel dat mijn moeder [ ook wel mutti, mam (wanneer ik van ver iets roep of iets nodig heb), mama en andere gekke namen, genoemd ] morgen jarig is, en ik nog steeds niets gekocht en/of gemaakt heb. Mijn plan was iets te knutselen maar door deze bummer* van een dag ben ik daartoe niet gekomen. Dus wordt het morgen vroeg opstaan geblazen! Hoera en hoezee, vreugdesprong*.

Verklarende woordenlijst:

* wekkers kunnen in verschillende maten, vormen en gewichten voorkomen. Volgens Van Dale wordt een wekker omschreven als "een uurwerk dat op een vooraf ingesteld tijdstip een belletje of zoemer laat overgaan om iemand op dat moment te wekken".
Sure. Ikzelf zou het omschrijven als "een klein vervelend voorwerp dat op een bepaald geheel ongelegen tijdstip een irritant gezoem voortbrengt, om iemand op datzelfde moment wakker te bummeren"

* met de term 'verboden woorden' bedoelt men in deze context: woorden die door de maatschappij afgeschilderd zijn als vuil en onbeschoft en liever niet in de mond genomen worden

* een teenager is een persoon met een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar, ook wel tiener genoemd

* men kan met het woord bummer verscheidene dingen bedoelen, zoals 'het neus op de deksel krijgen', een baaldag hebben, ... bummeren= balen, irriteren, vervelend doen

* een vreugdesprong is een lichtelijk amusant sprongetje, wat men gebruikt indien men op dat moment een golf van vreugde over zich heen voelt spoelen, waarbij men de voeten lichtjes van de grond tilt en eventueel in de handen klapt (ook sarcastisch te gebruiken)

Ik op een bummerdag en mocht je achter mij kunnen kijken zou je eventueel een wekker zien

Pindakaas

Hallo iedereen!
Je bent terecht gekomen op mijn blog,
Pindakaas.
Eerst en vooral leg ik jullie uit waarom ik deze naam heb gekozen. Pindakaas, velen haten het, ik hou ervan! Tussen de boterham, of puur op een lepeltje, allemaal even heerlijk.
Vervolgens: waarom Buttercup Bananafanny?
De meesten onder ons kennen wel de namegenerators die men her en der wel eens aantreft op het net en ik met mijn nieuwsgierige neus kon het niet laten er zo eentje uit te proberen. Buttercup Bananafanny was het resultaat van een Silly Name. Vandaar!

Ik zal jullie dagelijks (lees: wanneer de zin en tijd het toelaat) op de hoogte houden van mijn interessante en oninteressante bezigheden! Meestal zijn ze wel oninteressant aangezien ik in een boerengat woon en er als (bijna) zestienjarige niet zo veel te beleven valt. Doch, ik doe mijn best!

Gegroet en nog een goede avond!

(gemeen of niet: ik heb me nog niet voorgesteld! wel, mettertijd leer je me wel kennen, en zal je alles weten wat je moet weten)

de heilige Pindakaasmetnootjes
Hosting door HQ ICT Systeembeheer