Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Praxis 3PR

Logboek PRAXIS van Yves Helsen, Sam Van Pelt, Jan Rombouts en Andy Wouters

[ Home ] [ Profile ] [ Archives ] [ Friends ]

vrijdag 2 juni

Vandaag onze laatste filmdag. De projectgroep Crisiscommunicatie had tijdens de voormiddag een studievoormiddag over crisiscommunicatie ingelast. Jan en Andy waren ter plekke om alles in beeld te brengen. Terwijl zij filmden, werkten Yves en ik verder aan de montage. Dankzij mevrouw Mermans, die ons wat kwam helpen, is de aanvang van onze film dynamischer en origineler. De beelden die we de avond daarvoor op het Festival van de Bedrijfsfilm hadden gefilmd, moesten eerst nog geÔmporteerd worden. Nadat Jan en Andy hun beelden hadden, werkten we met zijn vieren verder aan onze film.

Het werd uiteindelijk nog een lange dag. Uiteindelijk was het al sneller 16 uur dan we hadden verwacht. Even was het nog spannend. Yves had per ongeluk het stopcontact van de externe harde schijf uitgetrokken. Er kwam een foutmelding. Het leek erop dat we alles kwijt waren, maar gelukkig kon Ine alles terug in orde brengen.

Dit weekend werken we verder aan onze presentatie, want volgende week zullen we nog stevig moeten doorwerken aan onze montage. Maandag is het immers verlof en ook op dinsdag zullen we amper tijd hebben. Het wordt dus nog even doorbijten om alles tegen vrijdag af te krijgen.

Sam


[ 11:39 ] [ 3/6/2006 ] [ 1 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

donderdag 1 juni

Vandaag stond er een belangrijke activiteit op de agenda: het Festival van de Bedrijfsfilm.

Yves en ik vertrokken 's morgens om 9 uur naar het Provinciehuis waar de meiden van de projectgroep al druk in de weer waren. Wij zouden de werkzaamheden van de meisjes filmen voor het festival begon. Later op de dag zouden Jan en Andy ons vergezellen, maar zij moesten eerst nog wat beelden schieten op school. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar het weblogverslag van Andy.

 

Eerst filmden we de 'goodie bags' die de meiden samenstelden. Zo'n bag is niet meer dan een zakje waarin sponsormateriaal van de verschillende sponsors zit. Dat wordt meegegeven aan alle aanwezigen van het Festival van de Bedrijfsfilm. Ook de voorbereiding in de zaal met Hans Otten, de afspraken in de regiekamer en het uitrollen van de rode loper werden op band vereeuwigd. 's Avonds rond 8 uur was het grote moment aangebroken. Jan had het initiatief genomen om alles in beeld te brengen. Zo konden Andy, Yves en ik rustig genieten van het spektakel. Even was er opschudding omdat het bandje al even vol leek te staan. Ook was er even paniek omdat de batterij op was, maar toen ben ik snel een nieuwe gaan halen en kon Jan weer rustig verder filmen.

 

Na afloop konden we rustig genieten van het walking dinner - buffet en een glaasje champagne. We maakten het echter niet laat omdat we de volgende morgen deze beelden moesten inladen. Ook moest er een ploeg de studievoormiddag rond Crisiscommunicatie bijwonen.

 

Tot morgenvroeg! Sam


[ 11:57 ] [ 1/6/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

De voorlaatste (en drukke) draaidag

 

Vandaag was het voor Take7 de grote dag: hun Festival van de Bedrijfsfilm vond namelijk deze avond plaats. Aan de avond gingen weken voorbereiding vooraf, en ook de dag zelf was het groepje de hele tijd druk in de weer. Het zou natuurlijk zonde voor ons zijn, moesten we deze dynamiek (lees: chaos/paniek) gemist hebben. Daarom zijn Yves en Sam reeds vanaf 's ochtends de dames van Take7 gaan verblijden met hun aanwezigheid. Wat ze daar allemaal hebben uitgespookt vertelt Sam u in zijn verslag.

 

Jan en ik zijn in de voormiddag de kers op de Dove-taart gaan filmen. De affche van de Dove-groep (CommerciŽle Communicatie) stond namelijk op het punt om uit de printer te rollen. Daarna hebben ze hem speciaal voor ons ook al eens opgehangen.

 

Meteen daarna trokken Jan en ik mee op reportage met de printjournalisten. Zij bezochten twee tweedehandswinkels en hebben daar op vakkundige wijze de nodige indrukken opgedaan. Hun fantasie in combinatie met een fotocamera zullen ongetwijfeld voor een boeiende reportage zorgen, maar eerlijk gezegd wilden Jan en ik enkel actiebeelden. Deze hebben we zeker kunnen schieten, dankzij de medewerking van de gedreven journalisten.

 

Na deze tocht langs het modekwartier van de stad, zijn Jan en ik als bezetenen de tram opgesprongen om ons naar het Provinciehus te haasten. Daar hebben we Take7 hier en daar geholpen met enkele praktische taakjes en 's avonds hebben we een ware stortvloed van beelden kunnen schieten (waarvan we er spijtig genoeg enkele uit moesten selecteren).

 

Morgen is het onze laatste filmdag, we missen onze camera nu al!!

 

Vriendelijke groeten!!


[ 11:36 ] [ 1/6/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

woensdag 31 mei

Vanmorgen woonden we eerst twee debatten bij. Ik was al iets vroeger gekomen om de beelden van onze presentatie, die we de avond daarvoor hadden gefilmd, in te laden. Daarna hebben we die beelden in onze montage verwerkt.

Nu we de muziek hebben gekozen, zal niet al het oorspronkelijk opgenomen geluid verdwijnen. De bedoeling is dat er tijdens de film nog geluiden hoorbaar zijn. Ik denk nu maar aan een persoon die op een computerklavier typt of stemmen tijdens een vergadering.

Andy zal verder werken aan de SWOT-analyse en ik heb de tekst Frans helemaal afgewerkt. Die tekst wordt nu door iedereen nagelezen. Jan heeft de hand-out voor het Engelse deel opgesteld en Yves en ik hebben het werkschema vervolledigd.

Er zijn ook al afspraken gemaakt voor de verdere voorbereiding van onze presentatie. Andy zal een geschikte powerpoint-achtergrond zoeken en Jan is al bezig met die hand-out. Zij doen dit voor Engels, Yves en ik doen hetzelfde voor Frans.

Tot morgen. Ik kijk al uit naar het Festival van de Bedrijfsfilm.

Sam


[ 11:40 ] [ 31/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Dinsdag 30 mei

Vandaag was het weer een drukke dag.

Eerst hebben we met de hele groep nog wat gemonteerd in de Doka. Tevens hebben we beslist welke liedjes we gaan gebruiken als achtergrondmuziek. Voor de optie Journalistiek hebben we het liedje 'The Bitter End' van Placebo, voor CommerciŽle Communicatie kozen we voor 'Banquet' van Bloc Party en voor Public Relations & Voorlichting 'Hammerhead' van de groep A Brand.

Daarna vlogen we in onze projectbundel. Andy en Jan werkten aan de SWOT-analyse. Zij werkten zowel aan de SWOT-analyse die in de projectbundel komt als aan de analyse die we gebruiken tijdens onze presentatie volgende vrijdag. Yves en ik werkten aan het Franse deel van de presentatie. Hierin werken we de voorbereiding, werkwijze en resultaat van ons project uit.

Het is niet omdat we het werk verdelen dat we elkanders werk niet nalezen. Ieder groepslid leest elke tekst door en geeft opmerkingen waar hij dat nodig vindt. Zo is de Engelse tekst al nagelezen door Yves en ik. De opbouw en de formuleringen waren zeer goed. We konden eigenlijk niks op de tekst aanmerken. Goed gewerkt Andy en Jan!

Jan maakte ook een afspraak met de groep Dove om op donderdag 1 juni een filmmoment in te lassen dat zal dienen als eindbeeld voor onze film. Dat zal doorgaan om 11 uur in het EMI. De dames van Dove maken hiervoor speciaal tijd voor ons vrij. Hun definitief eindproduct moet pas volgende week af zijn, maar zij waren zo vriendelijk om deze week even met ons mee te werken, waarvoor trouwens onze dank.

Yves heeft een reportage kunnen strikken met de journalisten van Print. Morgen trekken 2 journalisten naar een tweedehandswinkel. Andy en Jan zullen hen tijdens deze reportage volgen. Yves en ik zullen morgen gaan filmen in het Provinciehuis, waar het Festival van de Bedrijfsfilm plaats vindt.

's Avonds was er nog een presentatie voor de organisatoren van Mano Mundo. De groep Mini Mundo had immers enquÍtes afgenomen tijdens het festival en gaf hierover een uiteenzetting. Andy en ik waren ter plaatse om de presentatie in beeld te brengen. Om de tijd tussen 17 en 20 uur te doden, hebben Andy en ik elkaar beter leren kennen in restaurant Amadeus, waar ze de ribbekes ŗ volontť naar onze hoofden slingerden. Qua teambuilding kon deze uitstap zeker tellen. We hebben ons zeer goed geamuseerd. Met een volle maag gingen we vervolgens filmen.

We hebben met z'n allen goed doorgewerkt vandaag. Onze presentatie van volgende week krijgt al vorm en onze projectbundel schiet ook goed op. Nog even doorbijten tot volgende week vrijdag!

Sam


[ 11:28 ] [ 31/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Maandag 29 mei bis

Jan, Yves en ik hebben niet stilgezeten tijdens Sam's dokterbezoek: we hebben onder andere de raad van onze begeleiders opgevolgd, en onze montage nog eens grondig herbekeken. We hebben hier en daar onverbiddelijk gesnoeid in de beelden, en we hebben ook enkele nieuwe combinaties gemaakt.

Daarnaast hebben we ook eindelijk de producten van de Dove-groep (CC) in beeld kunnen brengen, en de beelden zijn het wachten waard geweest. Nu rest ons enkel nog hun grote affiche te filmen, en dan kunnen we (al zeggen we het zelf) spreken van een geslaagd onderdeel CC.

Ook de montages van de andere opties beginnen stilaan hun uiteindelijke vorm aan te nemen en we zijn dan ook al volop bezig aan de fine-tuning, m.a.w. het zetten van de puntjes op de respectievelijke i's. Als laatste hebben we ook al min of meer een selectie gemaakt van liedjes die kunnen dienen als (achtergrond)muziek voor ons filmpje.

Bij een project hoort ook het nodige papierwerk, bijvoorbeeld voor de presentatie en de projectbundel. Sam heeft in de vorige post onze werkzijze al uit de doeken gedaan, en daaraan heb ik weinig toe te voegen.


Vriendelijke groeten!!


[ 11:31 ] [ 30/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

maandag 29 mei

Deze voormiddag kon ik helaas niet op de afspraak aanwezig zijn. Wegens een onverwachte allergische reactie spoedde ik mij snel naar de doktor voor een voorschrift om die allergie tegen te gaan. Met enkele uren uitstel kwam ik dan rond de namiddag op school aan. Ik ben dan meteen met Yves enkele quotes gaan filmen. Enkele van de reeds gefilmde quotes waren overbelicht. De eerste reeks opgenomen uitspraken van vandaag waren niet echt bruikbaar, daarom gingen Yves en ik terug op pad om enkele studenten te strikken voor een straffe uitspraak. Er zat ook een beeld van het EMI in onze montage, maar dat bleek wat wazig te zijn. Yves en ik hebben dat beeld opnieuw gefilmd.

Daarna hebben we nog enkele afspraken gemaakt rond onze projectbundel:
- Ik verzamel alle vergaderverslagen en zorg voor een uniforme opbouw.
- Andy herschrijft de SWOT-analyse.
- Yves gaat het Franse deel van de projectbundel verbeteren.
- Jan neemt het Engelse deel voor zijn rekening.

Op dinsdag brengt ieder groepslid zijn werk mee en leest iedereen alles na. Daarna zullen er verder afspraken worden gemaakt.

Groetjes, Sam


[ 11:03 ] [ 30/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

dinsdag 23 mei

We hoopten vandaag een redactievergadering van de groep Print bij te wonen, maar die was verplaatst naar morgen.
We wilden met hen op reportage trekken (beelden van het voorbereidende werk), maar ook die afspraken worden pas woensdag bepaald.

We kregen ook feedback van mevrouw Mermans en mijnheer Frateur op onze filmpjes.
We zouden nog op zoek moeten gaan naar geschikte achtergrondmuziek die past bij de dynamiek van het filmpje.
Voor de rest hopen we snel iets te horen van de groep Dove. Zij zouden ons hun (voorlopige) eindproducten al eens tonen.[ 11:45 ] [ 23/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

donderdag 18 mei

Vandaag zouden we beelden schieten van de groep Dove (CommerciŽle Communicatie) Zij kregen feedback over hun foto's van mevrouw Mermans. Ook hebben we enkele beelden van hun voorbereidingswerk, want ze waren namelijk bezig met het opstellen van een mediaplan. Jan en Andy hebben gevraagd om de folder en de poster die Dove gaat uitgeven, eens mee te brengen naar school. Dan kunnen we dat ook in onze film verwerken.

In de namiddag hebben Yves en ik de beelden geÔmporteerd en gemonteerd. Jan en Andy hebben het eindbeeld voor de optie televisie (Journalistiek) opgenomen in de opnamestudio. Nadien hebben we samen achter de computer gezeten om alle beelden nog eens te bekijken en eventuele wijzigingen door te voeren.

Om 15 uur hadden we een vergadering over het debat dat we volgende week zullen voeren.

Morgen is het weer vrijdag. Een week vliegt snel voorbij als je druk bezig bent.


[ 11:15 ] [ 18/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

maandag 15 mei

Vandaag gingen Andy en ik op stap met een filmploeg. Zij maken een programma over Antwerpen Vakantieland en gingen enkele beelden schieten in de stad. Andy en ik volgden hen op de voet en filmden hun voorbereidingen en opnames. We wilden deze beelden zeker hebben zodat de kandidaat-studenten een beter beeld hebben hoe zo'n voorbereiding van een reportage in zijn werking gaat. Yves en Jan zaten ondertussen volop te monteren in de montagecel. Het resultaat ziet er iedere dag beter en beter uit.

Nadat de opgenomen beelden van de filmploeg in actie waren geÔmporteerd, kozen we hieruit de beste stukjes voor onze eigen film. We zorgen er nu voor dat al ons beeldmateriaal zo snel mogelijk verwerkt wordt.

Voor de optie print (journalistiek) gaf mevrouw Mermans ons de raad om nog beelden te schieten over de voorbereiding van een magazine. Een journalist op interview zou mooie beelden opleveren. Andy en ik polsten bij de journalisten wanneer zij nog eens op pad gaan. Deze week hebben de journalisten hun deadline. Dat betekent dat alle artikels al zijn geschreven en dat enkel de lay-out nog moet gebeuren. Vanaf volgende week dinsdag krijgen zij nieuwe opdrachten. Dan zullen we met hen mee op reportage trekken.

Tot gauw!


[ 18:52 ] [ 16/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Vrijdag 12 mei - hoe het filmpje stilaan vorm krijgt

 

We hebben ondertussen al een heel groot gedeelte van de nodige beelden gefilmd en dus begint er vaart in de montage te komen. Eerst hebben we orde geschapen in de enorme hoop beelden die we tot hiertoe hebben geschoten en de drie gedeelten komen stilaan tot stand. Dankzij de deskundige handen van Yves begint het print-gedeelte van de optie Journalistiek al sterk te lijken op hetgeen we in gedachten hadden. GeÔnspireerd door het resultaat dat Yves bekomen is, zijn Sam en ik beginnen knutselen aan de optie CommerciŽle Communicatie en aan de inleiding. We hebben geprobeerd om in dezelfde stijl verder er werken, en met nog enkele aanvullende beelden zal dit zeker lukken.

 

Benieuwd hoever we maandagavond zullen staan!

 

Vriendelijke groeten!!


[ 11:03 ] [ 12/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

montagewerk

De afgelopen week was hectisch.

Maandagochtend zijn we tot de schokkende constatie gekomen dat we nog 3 weken tot onze deadline hebben.  We hadden nog veel beelden nodig en onze montage stond nog in haar kinderschoenen.  Daarbovenop bleek de zoom van onze camera het begeven te hebben. 

 

Eerst hebben Andy en ik een vervangtoestel geregeld, dan hebben we naar achtergrondmuziek gezocht voor ons filmpje (terwijl Sam & Yves monteerden) & dan hebben we zelf gemonteerd. 

 

Dinsdag gingen Yves & Sam op reportage naar Mini Mundo in Boom. Andy en ik zijn om 9 uur aan de slag gegaan met monteren.  Na een uurtje zijn we de jury-evaluatie van de studenten CommerciŽle Communicatie gaan filmen.  Daarna zijn we terug volop beginnen monteren.  Na een anderhalf uur gemonteerd te hebben, zijn we beelden gaan schieten van de studio van Radio Crap.  Nadat we deze gemonteerd hadden, zijn we een interview gaan filmen met Peter Evrard.  Hierop volgden, jawel, nog meer montageuurtjes.  Om 17 uur zijn we gestopt met monteren omdat het EMI sloot.

 

Woensdag trokken Yves en Sam wederom naar Mini Mundo, dus vlogen Andy en ik weer in het monteerwerk.  Hiermee zijn we beziggeweest van 9 -17 uur.  Op het einde van de dag waren we wel tevreden.  Er begon duidelijk vorm te komen in ons filmpje & Yves en Sam brachten goede beelden mee terug van Mini Mundo.

 

Vandaag verjaarde Sam & Andy moest een toelatingsexamen gaan doen om aan de slag te gaan bij de stad Antwerpen.  Beiden werden rond de middag geŽxcuseerd.  Yves en ik hebben heel de dag gemonteerd.  Tussendoor zijn we een uurtje meegegaan met leden van het project Crisiscommunicatie die een brandweerofficier wilden ronselen voor hun studievoormiddag.  Tegen half 5 zijn we gestopt met monteren, moe maar voldaan. 

 

Onze montage is volledig bijgewerkt en we hebben een duidelijk zicht gekregen op wat er nog moet gebeuren.  We zien het project helemaal zitten!

 

The praxisboys - fighting till the end.


[ 11:00 ] [ 11/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

dinsdag 9 mei

Ook vandaag was het weer een drukke dag. Yves en ik trokken naar Boom om de voorbereidingen van Mini Mundo te filmen. Jan en Andy hielden zich op school bezig met filmen en monteren. Zo hebben zij Peter Evrard in beeld gebracht die een bezoek bracht aan onze schoolradio Crap.

Toen Yves en ik terugkwamen, waren Andy en Jan nog volop aan het monteren. Omdat de deadline van de groep Print voor de nodige stress zorgde, gingen Yves en ik wat beelden schieten, die echt wel de moeite bleken te zijn. Na die opnames doken we terug onze montagecel in om de beelden in te laden.

Morgen gaan Yves en ik terug naar Boom, want dan start de eerste dag van Mini Mundo!

Tot dan! Sam


[ 08:53 ] [ 9/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

maandag 8 mei

Vandaag was een bewogen dag: de camera bleek niet meer te functioneren. De zoom zou stuk zijn. Dat beperkte onze filmactiviteiten van vandaag. Normaal gingen we de jury van onze groep uit CommerciŽle Communicatie filmen, maar omdat er geen enkele camera beschikbaar was, zijn die plannen in het water gevallen. Daarom hebben we ons vandaag vooral bezig gehouden met monteren. Jan en Andy zijn al op zoek gegaan naar geschikte deuntjes die kunnen dienen als achtergrondmuziek. Zij hebben wel een camera kunnen regelen voor vanavond, want dan komt de jury van de Bedrijfsfilm samen. Zij zullen de beste filmpjes uit ongeveer 50 ingezonden stuks kiezen. Onder andere Robbe de Hert zit in de jury.

 

Vrijdag hebben Yves en ik een journalist gevolgd die op reportage ging. Ze wou een artikel schrijven over kunst en bezocht daarom een tijdelijke tentoonstelling van beginnende kunstenaars. Toen ondervonden we al wat problemen met de camera, maar na veel geduld is het ons toch gelukt om enkele interessante beelden te schieten.

 

Morgenvroeg gaan Yves en ik filmen in Boom. Daar zal de groep die werkt rond Mini Mundo de tenten versieren en in orde brengen.


[ 11:17 ] [ 8/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Rare jongens, die BV's

Gisteren en vandaag hebben we volledig op school doorgebracht. We hebben tegelijk nog enkele beelden gefilmd en gemonteerd gelijk bezetenen. Na de tegenvaller met Buscemi kregen we gisteren weer hoopvol nieuws want de kans is groot dat Peter (van de Star-Idool-X-factor-Academy) ons filmpje volgende week een BV-allure zal geven. We hebben van Pieter Embrechts ook te horen gekregen dat we een vette lens hebben, dus onze ego's zijn gestreeld en we kunnen er weer even tegen. Warre Borgmans wilde ook op zijn autoped komen vragen of hij geroepen kwam, maar we hebben hem moeten weigeren, omdat zijn actie inhoudelijk niets tot ons filmpje kon bijdragen.

 

Vandaag hebben we alle vier een redelijk positief evaluatiegesprek gehad met mevouw Susswein, dus kon deze dag ook al niet meer stuk. Morgen gaan Yves en Sam mee op reportage met enkele print-journalisten, en Jan en ik zullen verder monteren. Stilaan begint ons filmpje vorm te krijgen, en ik ben al nieuwsgierig naar het eindresultaat.

 

Vriendelijke groeten!!


[ 11:39 ] [ 4/5/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Buscemi

Op maandag 2 mei kwam Buscemi naar studio Crap. De radiopresentatoren wisten nog niet op voorhand hoe laat hij naar school zou komen. We kwamen al om 10u naar school en kwamen regelmatig in studio Crap kijken of Buscemi nog niet aanwezig was. Dat was nodig, want hij kon op ieder moment binnenvallen en dan zou het interview onmiddellijk starten. Toch is hij niet gekomen. Het interview was dit weekend al afgenomen, maar wij waren niet op de hoogte gebracht. Nochtans waren we vrijdagmiddag nog eens gaan horen en normaalgezien zou hij op dinsdag komen. De beelden zullen we dus uit ons script moeten schrappen.

 

Ondertussen hebben we nog enkele opnames gemaakt in de studio, waar de groep Televesie (journalistiek) hun opnames maken van het journaal en Ter Zake. We hebben nog niet echt goede beelden, maar morgenvroeg zal de andere groep Televisie hun opnames houden. Dan zullen we weer ter plaatse zijn om meer beelden te nemen. Verder hebben we ook nog gefilmd in het redactielokaal van de groep Print.

 

In de namiddag zijn Andy en Jan gaan filmen in Geel. De groep die het Festival van de Bedrijfsfilm organiseert moest aldaar het contract voor sponsoring gaan ondertekenen. Yves en ik bleven hier om de beelden verder te monteren. Dat liep echter niet van een leien dakje. Vrijdag hadden we al beelden op de computer geladen, maar nu moesten die beelden verplaatst worden naar een andere computer. Daar ging het allemaal fout. De beelden kwamen niet overeen met de beelden die wij hadden geÔmporteerd. Na enkele pogingen haalden we Marc erbij. Hij stelde voor om de beelden over te brengen met een lange kabel. De fout zou bij de externe harde schijf liggen. Omdat de computer met de ingeladen beelden bezet was (vrijdag zaten we aan computer 13, nu zitten aan een computer in de Doka) en die personen heel druk bezig waren, hebben we de transactie uitgesteld tot dinsdagmorgen.

 

met vriendelijke groeten, Sam


[ 11:33 ] [ 2/5/2006 ] [ 1 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Planning

 

Van een werkschema'tje meer of minder is nog niemand dood gegaan, dus kijk gerust eens op http://users.telenet.be/praxis voor het meest recente!

 

Vriendelijke groeten!!


[ 22:50 ] [ 27/4/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Storyboard vervolg

Vandaag begon de morgen om 9u15 met een vergadering met Sandra Mermans. Zij heeft ons nog even het montageprogramma Final Cut Pro uitgelegd. Daarna hebben we weer vlijtig het storyboard afgewerkt. Jan heeft het uittypen van het storyboard op zich genomen en Yves stelde voor om alles uit te tekenen. Ondertussen hielden Sam en Andy zich bezig met het overlezen van de verbetering van het projectplan (Engels&Frans).

 

Om 11u45 zijn we gaan filmen. Gisteren kwamen er 2 Engelse gastlectoren op bezoek die tips gaven voor de studenten CommerciŽle Communicatie. Vandaag kregen de studenten de kans om vragen te stellen aan deze gastlectoren en om verder advies van hen te krijgen. Wij hebben getracht om een beeld te maken van de gastlectoren en onze collegastudenten.

 


[ 11:35 ] [ 27/4/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Filmen in Ghent

Vandaag zijn Andy en ik gaan filmen in Gent. We volgden er enkele studenten journalistiek die het nieuwsitem - de asielzoekers die een Gentse kerk bezetten -  willen gebruiken voor hun eigen journaal. Deze morgen vertrokken we, samen met drie andere journalisten, naar Gent. Rond 11 uur waren we ter plekke. Het is dus de bedoeling dat wij de journalisten filmen tijdens hun werkzaamheden. Zo was er een interview met de pastoor van de kerk. Terwijl Levi stond te filmen en Hanne het interview afnam, schoten Andy & ik beelden. Na een uur in de schaduw van de drie journalisten te lopen, hadden we genoeg beeldmateriaal en reden terug naar school.

 

Rond half 2 waren we terug. Andy en ik hebben Yves en Jan, die al een ganse dag bezig waren met het opstellen van het script, geholpen om dat script verder uit te schrijven.  


[ 11:30 ] [ 25/4/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Storyboard

Nadat we gisteren vergaderd hadden met Mevrouw Mermans en nadat ik het werkschema had bijgewerkt met de data van Sam, zijn we begonnen aan het uitwerken van ons storyboard.  Als snel merkten we dat dit gemakkelijker gezegd was dan gedaan.  Na een drietal uurtjes te hebben gebrainstormd en te hebben overlegd, hadden we nog maar enkele regeltjes op papier staan. 

 

Vandaag gingen Andy en Sam op reportage naar Gent, dus was het aan mij en Yves om het storyboard verder uit te werken.  Om 10 uur zijn we er vol goede moed ingevlogen.  We zijn begonnen met de introductie en de optie CommerciŽle Communicatie voor ons filmpje uit te werken.  Dit zijn de twee moeilijkste zaken om in beeld te brengen.  Na een 5tal uurtjes hadden we beide delen uitgewerkt.  Het uittekenen van het storyboard mag dan niet zo vlot gaan, we zijn wel zeer tevreden met hetgeen we nu hebben.  We proberen aan elk detail te denken om het geheel zo kwalitief mogelijk te maken. 

 

Ondertussen heb ik met het groepje Dove van Bedrijfscommunicatie contact opgenomen.  We hebben afgesproken dat zij ons telkens iets laten weten wanneer ze aan een nieuw product beginnen of een product afgewerkt hebben.  Zo zijn we steeds op de hoogte van interessante filmmomenten. 

 

Na een 4,5 uur kwamen Sam en Andy ons te hulp bij het uittekenen van het storyboard.  Een 2 uur later hadden we ook de helft van het storyboard van de optie Journalistiek uitgetekend.  Iedereen is het er over eens dat ons storyboard goed in elkaar zit.  Morgen gaan we de tweede helft uittekenen.  Dan is het wachten op het verdict van Mevrouw Mermans. 

 

We zijn in ieder geval goed op dreef en willen ons project tot een goed einde brengen!

 

Groetjes,

praxisboy Jan


[ 11:30 ] [ 25/4/2006 ] [ 0 Comments ] [ Post Comment ] [ Link ]

Hosting door HQ ICT Systeembeheer