Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Provi Reiniging | Grootste aanbod in professionele machines Home | Profile | Archives | Friends
Provi-reiniging is gespecialiseerd in probleemoplossende reinigings- en persluchtproducten en systemen. Van veegmachines tot hogedrukreinigers en van industriele stofzuigers tot telescoopstelen, provi-reiniging biedt het allemaal zodat iedere professionele ruimte gemakkelijk schoon gemaakt kan worden!

Een kijkje in het leven van een glazenwasser14/9/2012
Je ziet ze wel eens aan grote wolkenkrabbers bungelen maar ook in woonwijken komen ze geregeld een kijkje nemen: glazenwassers. Ramen lappen is iets waar velen een hekel aan hebben en dus maar al te graag een glazenwasser inhuren. Maar hoe pakt zo'n glazenwasser dat nu precies aan?

Naast het schoonmaken van ramen houdt een glazenwasser zich ook bezig met het reinigen van kozijnen en gevels. Sommigen bieden ook als extra dienst het leegmaken en reinigen van de dakgoten aan. Het schoonmaken van de ramen noemt men ook wel glasbewassing. Ramen worden op het gegeven moment dof doordat er relatief veel vuile deeltjes (zoals roet) in de lucht zitten. Dit zal in de stad erger zijn dan in een dorp bijvoorbeeld, maar alle ramen worden op ten duur doffer. Een glazenwasser gebruikt over het algemeen een spons, zeem en een wisser. Als er echter ramen op de 1e, 2e of hogere verdieping gelapt moeten worden, volstaan de voorgaande drie producten niet. Dan heeft een glazenwasser twee opties: de ladder of een telescoopsteel.

Een ladder is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Zo is een ladder tot 6 m geschikt om de eerste verdieping te doen, maar heb je ook een ladder tot 10 m nodig om ook een 2e verdieping te kunnen doen. Een ladder is gemakkelijk te beklimmen met een emmertje water en de benodigdheden die een glazenwasser gebruikt om de ramen schoon te maken. Met een ladder kunnen echter ook veel ongelukken gebeuren en de ladder moet wel voor ieder raam weer verplaatst worden.

Een telescoopsteelis een uitschuifbare (telescopische) stok met aan het einde een borstel. Boven de borstel bevindt zich een sproeier zodat ook op grote hoogte de ramen nat gemaakt kunnen worden. Op deze hoogte kunnen de ramen niet drooggetrokken worden, dus wordt er gedemineraliseerd water gebruikt zodat de ruit streeploos opdroogt. Het totale gewicht van een maximaal uitgeschoven telescoopsteel (ook wel telescoopstok genoemd) is 6,8 kg met een lege waterslang. Met een gevulde waterslang kan het gewicht oplopen tot 8 kg. De waterslang kan zowel intern als extern van de steel zijn. Een voordeel van de interne waterslang is dat hij niet extra kan gaan bungelen, een voordeel van de externe waterslang is dat de telescoopsteel gemakkelijker weer in te klappen is. De steel bestaat uit 8 delen en maximaal uitgeschoven kan een telescoopsteel een lengte krijgen van 13,7 m. Daarmee kan de glazenwasser tot wel 15 m hoog mee komen om zelfs de hoogste ramen te kunnen lappen.

Beide opties zijn belastend voor de glazenwasser op verschillende manieren maar beiden bieden ook verschillende voordelen. Hoe dan ook, met beide manieren kan de glazenwasser ook bij de hoge ramen van je huis zodat alles gemakkelijk schoon kan worden gemaakt.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

IndustriŽle stofzuigers14/9/2012
IndustriŽle stofzuigers In sommige gevallen hebt je aan een gewone krachtige stofzuiger niet genoeg. Dan is een industriŽle stofzuiger een uitkomst. Een industriŽle stofzuiger is een krachtige stofzuiger die speciaal gemaakt is voor 'zwaar' werk. Hierbij kan gedacht worden aan het reinigen van werkruimtes in fabrieken of grote kantoorruimtes. Waar gewerkt wordt, wordt schoon gemaakt. Een industriŽle stofzuiger is onmisbaar in het bedrijfsleven. Een industriŽle stofzuiger zuigt alles op en is klaar voor het zware werk. Een bedrijf of een kantoor heeft vaak een groot werkoppervlak. Dit moet wekelijks schoongemaakt worden. Een normale stofzuiger trekt dit niet. Om de haverklap is de stofzak vol of moet er een nieuwe stofzuiger gekocht worden. Een industriŽle stofzuiger kan daarbij, afhankelijk van je toepassing, behulpzaam voor zijn.

Een industriŽle stofzuiger heeft meer opvangcapaciteit dan een gewone stofzuiger, ook een langere snoer is een groot voordeel als je grote ruimtes moet reinigen. Een industriŽle stofzuiger heeft gemiddeld een vermogen tussen 1300-3300Watt. De zuigmond van deze krachtige stofzuiger is handzaam en afneembaar. Dit maakt het werk een stuk gemakkelijker als je grote ruimtes moet reinigen. IndustriŽle stofzuigers staan tevens bekend om hun lange levensduur.

Omdat industriŽle bedrijven steeds meer aandacht vragen voor diverse arbeids- en productprocessen die belastend zijn voor gezondheid en milieu, zijn er verschillende soorten industriŽle stofzuigers op de markt. Er zijn vele soorten stofzuigers op de markt, namelijk stofzuigers om water op te zuigen, stofzuigers voor thuis, stofzuigers voor fijnstof, tapijtreinigers etc. Er is verschil in kwaliteit en mogelijkheden van de verschillende stofzuigers. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar. Dit zijn met ATEX certificering, aangedreven met 220v, 380v en die aangedreven worden op lucht of brandstof. industriŽle stofzuigers met een ATEX certificering zijn explosieveilig. Dit soort industriŽle stofzuigers is vooral bedoeld voor industriŽle bedrijven waar stof- of explosiegevaar kan optreden bij gebruik van het apparaat.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hogedrukreinigers3/8/2012
Het wordt weer zomer wat betekent: mooi weer! Oke, misschien in Nederland niet altijd, maar over het algemeen laat het zonnetje zich weer van zijn beste kant zien. Meer en meer mensen zitten langer buiten, genieten van barbecues en ook oude auto's worden uit de garages gehaald zodat er een rondje mee gereden kan worden. Het buitenleven brengt veel voordelen met zich mee, maar laat ook zien wat de winter en lente achter gelaten hebben: vuil. Velen ergeren zich aan de groene aanslag die rond deze tijd op de tegels tevoorschijn komt en ook auto's hebben zo nu en dan een flinke stoflaag opgebouwd. Tijd voor een schoonmaak dus!

Een optie voor de tegels en de auto is deze: een hogedrukreiniger. Hoe werkt zoiets nu precies? Een hogedrukreiniger wordt aangesloten op een waterleiding. Hiervoor heb je een tuinslagaansluiting nodig en ook een tuinslang om het apparaat te koppelen aan het water. Een motor gedreven pomp genereert druk, waardoor het water via de spuitlans door de lanskop wordt geperst. De druksterkte is afhankelijk van de pomp, de leidingen en de opening van de lanskop (hoe kleiner, hoe hoger de druk). Het water wat door de hogedrukreiniger met hoge druk uit de spuitlans komt, kan goed gebruikt worden om vuil van een oppervlak los te maken en weg te spoelen. Voor het wegspoelen is overigens een brede straal met een lagere druk ook genoeg. Om vuil goed weg te krijgen, kunnen sommige apparaten gebruik maken van verhit water. Niet iedere hogedrukreiniger is hier echter tegen bestand, dus mocht je met warm water vuil te lijf willen gaan, kijk dan eerste goed of het exemplaar wat je wil kopen dit ook daadwerkelijk aan kan. Verder is het water ook te mengen met diverse schoonmaakmiddelen (voor bijv. vettige plekken of hardnekkig vuil). Kies wel voor natuurlijk afbreekbare schoonmaakmiddelen, aangezien het water vaak via natuurlijke wegen wegstroomt.

Daarnaast zijn hogedrukreinigers ook uit te breiden met verschillende opzetstukken om je te helpen doelgericht vuil te verwijderen. Zo kan je een “vuilfrees” gebruiken om vuil nog krachtiger te bestrijden. De kleine straal die deze “vuilfrees” produceert, spuit met hogere druk waardoor vuil sneller weggaat. Nadeel is wel dat het spuitoppervlak niet zo groot is, maar dit is op te lossen door de spuitkop snel te laten roteren. Verder is er ook een hulpstuk voor diegenen die hun terras/tuin grondig willen aanpakken: de terrasreiniger (ook wel bekend als patioreiniger). Deze reiniger is voorzien van een afdekkap zodat het vuil en water niet alle kanten opspat als je bezig bent, ideaal!

Heb je alle voordelen op een rijtje gezet en ben je van plan een hogedrukreiniger te kopen, zijn hier een paar tips:
- Indien van toepassingen: kijk naar het formaat. Hoe groter, hoe lastiger op te bergen.
- Lengte van het snoer: voor een grotere reikwijdte heb je natuurlijk ook een langer snoer nodig. Dit én een lange slang voor de wateraansluiting zijn dan nodig. De slang wordt over het algemeen niet meegeleverd, houd hier dus rekening mee.
- Gewicht: ondanks dat sommige exemplaren wieltjes hebben, kunnen ze nog aardig doorwegen als je ze een keer op moet tillen. Kijk dus of je veel afstand af moet leggen met de hogedrukreiniger zodat je kan inschatten of er één eventueel te zwaar is.

Voordat je een hogedrukreiniger aanschaft, is het dus van belang om te weten voor welk doel je hem in huis haalt. Matchen het exemplaar en het doel, dan is het gebruik des te fijner!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Veegmachines17/7/2012
Gebruik veegmachines
Veegmachines kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Voor zowel de particuliere markt als bedrijven zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Voor de particuliere markt kunt u denken aan veegmachines om uw tuin sneller en makkelijker te vegen. Voor bedrijven in de foodsector is hygiëne must, het is daarom belangrijk om een schone werkomgeving te hebben. Maar ook in de non-food wil je het magazijn en product schoon houden. Bij bedrijven met grote vloeroppervlakte zijn veegmachines dan een must. Tijdens het vegen ontstaat stof, daar waar de borstels de grond en vuil raken. Wanneer veegmachines inpandig worden ingezet, dan kan dit veel stof veroorzaken. Een veegmachine met stofaanzuiging is dan een oplossing. Er zijn twee varianten veegmachines, namelijk het opzit model en het achterloopmodel.    

Veegprincipes veegmachines
Er zijn verscheidene veegprincipes op de markt voor de verschillende veegmachines. Je hebt het veger en blik principe ofwel het vooruitveegprincipe. Het vuil wordt hierbij in tegengestelde richting van de rijrichting opgeveegd. Daarna werpt de hoofdborstel het vuil direct in vuilvergaarbak. Bij dit principe vegen de borstel met een laag toerental. Daarnaast heb je nog het over de kop principe. Hierbij wordt het vuil ook in tegengestelde richting van de rijrichting opgeveegd. Daarna werpt de hoofdborstel het vuil over zichzelf naar achteren in de vuilvergaarbak. Bij dit principe vegen de borstels met een hoog toerental.  

Aandrijving veegmachines
Bepaalde componenten van veegmachines, waaronder bijvoorbeeld de borstels en afzuiging moeten aangedreven worden. Dit kan op verschillende manieren, je hebt de mechanische aandrijving, de batterijaandrijving en de brandstofaandrijving. Mechanische aandrijving wordt gebruikt voor de “voordeligere” veegmachines. Bij dit principe roteren de desbetreffende borstels. Een veegmachine met een batterijaandrijving wordt aangedreven door batterijen/ accu's. Hierdoor wordt een elektromotor aangezet die door middel van verschillende overbrengingsmethoden de borstels, afzuiging en rijmechanisme aansturen. Wanneer de veegmachine werkt op een brandstofmotor betekent dit dat de elektromotor wordt vervangen door een brandstofmotor. Een brandstofmotor is te verkrijgen in dieseluitvoering, benzine en LPG.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer