Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Pr Plan Home | Profile | Archives | Friends
Vliegtuig vermist !

vliegtuig vermist 4/4/2014

Vijf dingen die we wél weten over vlucht MH 370

      Vlucht MH 370 is in de Indische Oceaan gestort, zeggen Maleisische autoriteiten. Nog altijd wordt gezocht naar wrakstukken. Vijf dingen die we weten over de vermissing van vlucht MH 370.   

Foto:  ANP

Vlucht MH 370 is in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan neergestort. 

Op basis van nieuwe data, geanalyseerd door een Brits bedrijf, is gebleken dat het vliegtuig ten westen van de Australische stad Perth en in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan in zee moet zijn gestort.

Volgens de Maleisische autoriteiten had het vliegtuig nergens kunnen landen in de omgeving van de plek waar de Boeing voor het laatst op de radar is gezien. Alle passagiers zijn omgekomen. 

Wat er precies is gebeurd met vlucht MH 370, blijft een mysterie.

Het vliegtuig was met 239 passagiers aan boord op weg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking en raakte tussen Maleisië en het zuiden van Vietnam van de radar. 

Er is geen noodsignaal verstuurd en autoriteiten stellen dat het toestel bewust van de route is afgeweken. Een deel van de communicatie-apparatuur aan boord van de vermiste Boeing 777 was al vóór het laatste gesprek met de luchtverkeersleiding uitgeschakeld. Later werd ook de transponder uitgezet.

Alleen mensen die goed bekend zijn met de apparatuur in het vliegtuig kunnen alle communicatiemiddelen uitschakelen.

Het vliegtuig is nog altijd niet gevonden. 

Meer dan 25 landen helpen met zoeken naar de wrakstukken. Ook nu is vastgesteld dat het vliegtuig in zee is gestort, gaat de zoektocht door.

Het zoekgebied is recentelijk honderden kilometers naar het noorden verplaatst, nadat was bepaald dat het vliegtuig sneller vloog dan aanvankelijk werd verondersteld.

Alle passagiers, bemanningsleden en grondpersoneel worden uitgebreid gescreend. De huizen van de piloot en copiloot zijn eerder al doorzocht, waarbij ook een vluchtsimulator in beslag is genomen.

Het kan nog lang duren voordat we meer weten.

Al verscheidene keren hebben Chinese en Australische autoriteiten geclaimd mogelijke wrakstukken te hebben gevonden. Steeds konden de objecten vervolgens niet worden teruggevonden met schepen. In het zoekgebied is de zee vaak ruw, en slecht weer bemoeilijkt de zoektocht. 

Ook als de brokstukken van MH 370 daadwerkelijk worden getraceerd, moet de zwarte doos nog gevonden worden. Die zendt naar verwachting nog altijd een signaal uit, maar de tijd dringt.

Malaysia Airlines is een gerenommeerde maatschappij.

De luchtvaartmaatschappij heeft een uitstekende veiligheidsgeschiedenis. Het vliegtuig, een elf jaar oude Boeing 777, was recentelijk nog gecheckt en goed bevonden. 

De piloot was een ervaren 53-jarige man van Maleisische komaf. Hij vloog al sinds 1981 voor Malaysia Airlines en had 18.365 uren vliegervaring.

 

http://www.nu.nl/ramp-malaysia-airlines/3722316/vijf-dingen-we-wel-weten-vlucht-mh-370.html

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Vliegtuig vermist4/4/2014

Hoop groeit op vondst vermist vliegtuig

      

   

            
                 PERTH - 

De hoop groeit dat het sinds 8 maart vermiste Maleisische vliegtuig wordt teruggevonden. Dit zei de Australische premier Tony Abbott zondag. Hij meent dat er geloofwaardige aanwijzingen voor deze hoop zijn.

        
         
 
                                  Foto: REUTERS
 
                   

De zoekactie is nu gericht op een stuk oceaan circa 2500 kilometer ten zuidwesten van de West-Australische stad Perth. Daar is voor het eerst vanuit een vliegtuig iets op zee drijvend waargenomen dat meer aandacht verdient. Het gaat waarschijnlijk om een houten pallet met spanpanden en enkele andere nog niet geïdentificeerde objecten. Ze drijven in hetzelfde gebied als waar Chinese satellietbeelden eerder aangaven dat er mogelijk een groot drijvend object ligt.

Wanneer de pallet of andere zaken kunnen worden opgevist, wordt duidelijk of dit iets met de verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines te maken heeft. Het toestel verdween met 239 mensen aan boord, nadat alle communicatie kennelijk met opzet was verbroken.

Franse satelliet spot brokstukken

Op nieuwe satellietbeelden van Franse autoriteiten zijn ook mogelijke brokstukken gezien. De beelden zijn direct doorgegeven aan de coördinator van de zoektocht in de buurt van Australië.

Extra vliegtuigen

Twee militaire toestellen uit China zoeken ook vanuit Australië naar de verdwenen vlucht MH370. De Chinese toestellen zochten aanvankelijk vanuit Maleisië naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines, maar dat leverde niets op.

Volgens de Australische luchtmacht kunnen de Chinese transporttoestellen een sleutelrol spelen bij de zoekactie. De vliegtuigen hebben veel ramen, een groot bereik en veel plek voor passagiers. „Wat we nodig hebben zijn veel menselijke ogen die dingen in het water kunnen zien. Je moet in de buurt zijn, dichtbij zijn en zo lang mogelijk kunnen blijven”, zei een luchtmachtwoordvoerder tegen persbureau Xinhua.

 

http://www.telegraaf.nl/buitenland/22418815/__Vliegtuigen_China_zoeken__.html

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Vliegtuig vermist4/4/2014

De Chinese overheid heeft satellietbeelden ontvangen waar mogelijk brokstukken van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines op te zien zijn. Dat heeft de Maleisische minister van Transport vanochtend gezegd. China zou snel met meer details komen.

De Chinese marine heeft schepen naar de plek van de mogelijke brokstukken gestuurd, aldus de Maleisische minister. Eén van de gespotte objecten zou heel groot zijn, namelijk 22 bij 30 meter. Hij voegde toe dat de Chinese regering binnen een paar uur meer informatie over de zoekactie bekendmaakt.

Australië zou ook brokstukken hebben gesignaleerd

Donderdag meldde de Australische regering dat de Australische kustwacht satellietgegevens in handen had gekregen waaruit zou blijken dat er mogelijk brokstukken van het vliegtuig gevonden waren in een afgelegen deel van de Indische Oceaan, 2350 kilometer ten zuidwesten van Perth. Naast grote objecten van 24 meter zouden er ook kleinere objecten in het water drijven.

Sinds de bekendmaking van de mogelijke vondst door de Australische premier Abbott zoeken gespecialiseerde Amerikaanse en Australische Poseidon- en Orionvliegtuigen naar de brokstukken. In totaal achttien schepen, 29 vliegtuigen en zes helikopters zijn op zoek. De brokstukken zijn echter nog niet gevonden.

Mochten piloten de brokstukken vinden, dan zullen ze sonarboeien in het water laten vallen. Die kunnen op zoek gaan naar de zwarte doos – respons kan tot 48 uur duren.

Wanhoop bij nabestaanden door gebrek aan informatie

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat vlucht MH370 van Malaysia Airlines van de radar verdween. Sindsdien is er niets meer van het toestel of de passagiers vernomen. De afgelopen dagen leidde de constatering dat er simpelweg niks bekend was tot ophef en ongeloof in Azië.

 

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/22/mogelijk-brokstukken-vermist-vliegtuig-op-chinese-satellietbeelden/ 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer