Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rick Meijer

Home :: Profile :: Archives :: Friends

Eigenlijk willen we allemaal een beetje zoals Johan Derksen zijn.

 Al jarenlang ben ik fan van het programma Voetbal International, voorheen Voetbal Insite. Helaas betrap ik mezelf er op dat ik steeds vaker wegzap. Automatisch drukt mijn vinger de p+ knop in van mijn afstandsbediening, als ik voor de zoveelste keer onzin hoor uit de mond van de Mari van de ven onder de presentatoren. Daar waar hij vroeger nog weleens journalistiek uit de hoek kom komen, kraamt hij nu bijna alleen maar onzin uit en probeert hij zoals Johan altijd zegt, te scoren over de rug van een ander. Ik krijg toch sterk het gevoel dat deze afgekeurde zingende keeper lichtelijk compensatiegedrag is gaan vertonen om zijn eigen onzekerheden te camoufleren. Want onder die plamuur en zwart geverfde haren, schuilt een heel onzeker jongetje, snakkend naar erkenning van zijn grote voorbeeld Johan. Als een hertje dat in de koplampen kijkt van een aanstormende auto, zo keek hij naar Johan, terwijl ze discussieerden over de kwestie Veenstra. Vol angst en ongeloof keek hij met zijn, met de week vermoeiende wordende ogen, richting het gelaat van Johan, zoals een kind zijn vader aankijkt als hij een pak op de broek krijgt.

Nee, doe mij dan maar Johan Derksen, wars van alle invloeden en kritieken van buitenaf. Een markante persoonlijkheid die altijd dicht bij zichzelf is gebleven. Als ik aan Johan denk, denk ik aan Cuby & The Blizzards, rauw en eerlijk. Als ik aan Johan denk, denk ik aan alle keren dat hij bedreigd en vervloekt is geweest, puur en alleen vanwege het uiten van zijn mening. Het hypocriete hieraan is, dat iedereen zelf ook zijn mening ventileert, maar dan in een kleine kring. Het feit dat Johan dit op tv doet, boeit hem niets, hij is en zal altijd zichzelf blijven. Als ik aan Johan denk, denk ik aan een warmhartige opa die zijn kleinkinderen de essentie van de muziek van David Clayton Thomas bijbrengt en vlak voordat ze slapen gaan een verhaaltje vertelt over het pionierswerk van de Beatles in de jaren ‘60. Als ik aan Johan denk, denk ik aan Sinterklaas, ook zo een verschijning, waar je niet wist of je nu bang voor hem was, of juist in je armen moest sluiten.  Als ik aan Johan denk, denk ik aan een sigaar rokende  leider die op zijn eigen orthodoxe manier leiding gaf aan het blad VI, maar zijn personeel respecteerde  en in hun waarde liet. Mede door hem heeft dit blad zo kunnen excelleren in kwaliteit. het enige  kritiekpuntje dat ik  bij mezelf kan ontdekken over hem is het feit dat hij zichzelf onderschatte, door te zeggen dat het personeel blij zou zijn als hij met pensioen zou gaan. Want als ik aan Johan denk, denk ik dat we allemaal een beetje zoals Johan willen zijn.


Posted on 3/9/2013 at 18:11
Hosting door HQ ICT Systeembeheer