Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Coaching voor betere zaken

• 2/4/2006 - Bob de Manager

Ik maak er een gewoonte van ongeveer maandelijks een managementboek te kopen. Meestal via Managementboek.nl

Ditmaal heb ik gekozen voor het boek Bob de Manager, van Hans Verstraaten. Hans is hoofdredacteur geweest van Managementteam, het magazine voor managers.

Dit boek vind ik een echte aanrader, het is niet dik en leest vlot weg en is kortweg hilarisch.

Het is een boek van mailwisselingen tussen Bob, een divisiedirecteur bij een groot concern en zijn medewerkers en collega's. Dit leidt tot absurde situaties, die aan de ene kant bizar lijken, maar aan de andere kant ook heel herkenbaar.

Zo is er een hoofdstuk over maatschappelijk ondernemen, reorganisaties, het kerstpakket, inburgeringscursus, teambuilding. Ook personal coaching ontkomt niet aan de pen van Hans Verstraten.

In een hoofdstuk overweegt Bob zijn relatie met zijn personal coach op te zeggen omdat dit niet meer door het bedrijf wordt vergoed. In de mailwisseling geeft Bob aan dat nu het privι betaald moet worden, de keuze is tussen een nieuwe keuken en personal coaching. De coach overtuigt hem dat investeren in een nieuwe keuken hem niet verder helpt in zijn personal growth, doorgaan met coaching wel Bob stemt hier mee in. Met deze fictieve vakbroeder heb ik verder weinig herkenning, maar het is wel leuk om te lezen.

Citeren uit het boek raakt waarschijnlijk niet de essentie, ga het dus vooral zelf lezen.

Je vindt het boek op www.managementboek.nl met trefwoord Hans Verstraaten bij auteur.

 

Heb je zelf een goed boek over gelezen over management, coaching, psychologie of sociologie. Dan ben ik daar ook erg benieuwd naar. Laat dan gerust een boodschap achter.

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/3/2006 - De start van de weblog

Tijdens een workshop sales & marketing die ik voor collega's verzorgde, merkte ik dat er bij mensen die voor zichzelf beginnen behoefte bestaat aan ondersteuning bij het aanscherpen van deze kant van dde eigen zaak. Veel mensen zien op tegen het verkopen van hun dienstverlening of maken verkeerde keuzes in doelgroep of marketing middelen.

Daarnaast beschikken niet alle starters en zelfstandigen over de benodigde competenties om succesvol te kunnen zijn in het onder de aandacht brengen van hun product/dienst en het scoren van opdrachten.

Daarom heb ik besloten om vandaag te starten met een weblog, om mijn eigen activiteiten te laten zien op dit gebied en om mensen in bovengenoemde situaties te helpen met eigen ervaringen en links naar interessante sites die hen verder kunnen helpen.

 

Natuurlijk ben ik ook beschikbaar voor directe ondersteuning of om te dienen als klankbord. Via de site http://www.resultaatmetmensen.nl kom je met mij in contact. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het lezen van de informatie op de site. Laat vooral een reactie achter om me te laten weten wat je er van vindt en waar je graag over zou willen lezen. Dat helpt mij bij het verder vormgeven van deze weblog.

 

Meindert Vroegindeweij

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Op de weblog verzamel ik interessante artikelen en links en voeg ik mijn eigen bevindingen toe uit mijn coachingspraktijk. Het doel hiervan is om bedrijven beter zaken te laten doen. Met name kleine zelfstandigen en freelancers zijn voor mij de doelgroep van deze log. Je vindt meer informatie op mijn website: http://www.resultaatmetmensen.nl of per mail via info@resultaatmetmensen.nl

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me
• My Blog's RSS
• Resultaat met Mensen

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer