Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn dagboek

21/11/2006 - meer foto's Egypte

Zeepaardje

Moussa en Marianne
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/11/2006 - Foto's Egypte


Hilde en Harry met Briefing                                             Het strand bij het hotel


Lekker zonnen op de boot                                              Een rog

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/11/2006 - een hele tijd geleden

Ok het blijkt wel weer, ik ben niet zo goed in het bijhouden van een dagboek. Laatste keer in september. Alsof er niet gebeurt in mijn leven.
Zal nu niet uitgebreid ingaan op alles wat er gebeurt is, gewoon even in vogelvlucht. Het begon allemaal weer op 7  oktober. Tante Betty was al een paar keer uit bed geklommen 's nacht en daarbij op haar knie gevallen. Wij waren op het uitje van de AbVaKaBo, de bond waar Henk bij zit, want we hadden een feestje vanwege het feit dat hij 25 jaar lid was en daarvoor geerd zou worden. Een leuk reisje met de boot vanuit Earnewoude en 's avonds eten. Tijdens het eten merkte ik dat ik een oproep had gemist. Dit bleek tante Betty te zijn. Naar lang proberen kreeg ik haar aan de telefoon en vertelde ze dat ze weer was gevallen en veel pijn had. Gezegd dat ze de verpleging moest bellen, maar we konden haar weer niet aan het verstand brengen dat ze daarvoor alleen maar op de alarmknop om haar nek moest hangen. Dus weg van het feestje, maar weer naar Leeuwarden. Haar knie zag er niet uit.
Op maandag haar samen met George in de auto gepropt en voor foto's naar het ziekenhuis, daar bleek ze een gebroken knieschijf te hebben en moest dus blijven. Van alle spanningen kreeg ze een paar dagen nog weer een beroerte ook. Goed die zit nu dus weer in een verpleeghuis Borniaherne en het lijkt erop dat het nu wat beter gaat en ze waarschijnlijk wel weer terug naar Swettehiem kan.
Ondertussen kreeg mijn moeder ook nog een aanrijding. Een jonge man die 80 reed waar 50 mocht en die haar dus van de fiets reed. Een verbrijzelde enkel. Resultaat 6 weken ziekenhuis, daarna ook naar een verpleeghuis, maar die is gelukkig nu weer thuis. Nog wel in het gips, maar dat gaat ook de goede kant op. Ik probeer zo vaak mogelijk heen te gaan, maar het lukt me niet zo vaak als ik zou willen.
Zelf was ik intussen uitgeput, zo ontzettend moe, dat ik zelfs mijn vakantie naar Egypte wilde afzeggen. Gelukkig moest ik voor die tijd nog naar het AZG voor controle en daar bleek, dat het dus het verlagen van de prednison was, die de moeheid veroorzaakte. Ik moest nog even een nieronderzoek hebben, en zodra ik dat gehad had, mocht ik weer meer prednison in nemen. Dit was dus onmiddelijk te merken. Voel me een stuk beter, dus op vakantie.
Twee november gingen we weg, gelukkig niet al te vroeg, we moesten om half tien bij de duikschool zijn. Een heerlijke week gehad, heel mooi weer, gemiddeld zo'n dertig graden.
Heerlijk. Eerste dag op het huisrif gedoken, veel gezien. Een aantal zeepaardjes, kleine garnalen, een school baracuda's, nu ja gewoon mooi. Daarna zijn we gaan bootduiken op de riffen. Dat is pas echt mooi. Niets geen lange einden het water inlopen met al die spullen op je rug, gewoon van de boot springen en via een trapje erweer in. Klinkt eenvoudig, alleen als er een halve storm staat, gaat het wat minder makkelijk. Maar er was altijd zoveel hulp vanaf de boot dat je er wel weer uitkwam. En dag niet mee geweest op de boot, gewoon op het strand gelegen, lekker geluierd en 's middags nog even een duikje op het huisrif met Jan. Weer heel veel zeepaardjes gezien.
Verder wat gewinkeld, met gevolg dat ik op het laatst overal weer terug moest komen voor een praatje en een kop thee of frisdrank. Je kunt zo wel goedkoop je drinken krijgen de hele dag door. Ook kennis gemaakt met een Egyptenaar, waar ik nu nog steeds contact mee heb via het internet. Best leuk.
Ben nu alweer meer dan een week thuis en het gewone leventje is weer begonnen. Deze week zijn ze hier bezig met het aftimmeren van de dakkapel binnen, dus ik moet zoveel mogelijk thuis  zijn. Ook nog even naar Groningen voor de uitslagen van de onderzoeken, maar alles zal wel goed zijn, anders had ik wel bericht gehad.
Zou nog bijna vergeten. Xavire en Raymond hebben een zoon gekregen. Danil. Een schatje, echt waar, zelfs Henk vond dat en meestal vindt hij baby's lelijk.
Ok dit was het wel weer. Hoop nu wat meer bij te blijven, maar ik beloof niets.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/9/2006 - Een paar dagen tegelijk

Maandag echt vroeg op. De schilders kwamen om half acht, dus dat hield in dat ik er ook uit moest zijn. Om negen uur kwam Willy voor de ECDL lessen. Ze begint het al wat door te krijgen, hoeft wat minder lang om alles te zoeken. Zelf zou ik mijn laptop opstarten en ja hoor ik kwam er niet in. Mijn wachtwoord werd geweigerd. Uiteindelijk Raymond maar opgebeld om te vragen of hij nog wist wat mijn wachtwoord was. Hij kwam met hetzelfde als mij. Inmiddels had ik uitgevonden dat de computer opstartte zonder een wachtwoord. Blijkbaar heb ik dat er al eens afgehaald en er niet een nieuw opgezet. Nu ja, uiteindelijk was het het meest belangrijk dat ik er in kon komen. Schrok overigens best wel even.
's Avonds weer naar fitness. Ditmaal een dans die zo snel ging, dat ik mijn kleding na de tijd weer kon uitwringen. Shiri was met me meegeweest en vond het ook erg leuk. Afgesproken dat ze volgende week ook weer meegaat.
Dinsdagmorgen weer naar Heechterp, tot kwart voor elf, toen moest ik naar Swettehiem, want de dokter zou bij tante Betty komen en die wilde graag dat ik daar bij zou zijn. Dr. Lieverse heeft besloten dat ze meer hulp nodig heeft dan ze nu heeft en ze wordt dus doorverwezen naar een pyschiater en nog een arts speciaal voor ouderen, weet alleen zo de naam niet meer.
Daarna naar huis. Nog even gekeken naar andere sportschoenen, want op deze kan ik niet zo goed draaien en voel ik dat zo in mijn knie. Was overigens te moe om nog naar Arobics te gaan 's avonds. Lag al om half negen op bed, zo moe was is. Heerlijk geslapen tot vanmorgen de wekker om half acht afliep. Was ondanks dat nog steeds moe toen ik opstond.
Wel om half tien naar de fysio geweest en daarna eigenlijk heel de tijd bezig geweest om dit bij te werken. Vanavond weer naar Dokkum voor de zwemlessen. Moet nog zien hoe ik dat red, ben nog steeds doodmoe. Hoorde van Lia, dat er weer legionella in het zwembad is geconstateerd en dat we dus goed in de gaten moeten houden of we ons ook ziek gaan voelen. Wordt moeilijk voor mij, want alle symptonen heb ik eigenlijk al last van, hoe weet ik nu of dat normaal is of dat het daar van komt. Volgens de dokter vooral goed erop letten dat ik geen koorts krijg. Als dat zo is, moet ik gelijk langskomen.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/9/2006 - 24 september 2006

Vanmiddag met tante Betty wezen wandelen. Niet lang overigens, want toen we een twintig minuten onderweg waren, wilde ze alweer terug naar het dagverblijf. Nu dat moet dan maar. Waren we ook niet zo laat terug. Helmut belde of we nog even langs konden komen, en dat hebben we een half uurtje gedaan. Hij was echter zo moe, dat we hem naar bed hebben gestuurd.
's Avonds naar Hilde. Leuke avond gehad. Martijn wilde niet gaan slapen, maar och, daar is het een kind voor. Hij had wel een leuke rubberachtige bal met een netje er omheen en als je erop drukte kwamen er door de gaatjes van de netje allemaal bubbeltjes omhoog. Moet er deze week ook n voor Henk gaan kopen. Verder over van alles en nog wat gehad. Niet al te laat weer naar huis, want morgen is het weer bijtijds opstaan.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/9/2006 - 23 september 2006

Vandaag naar Enschede geweest om mama te bezoeken. Ze was aardig te pas. Het was overigens wel een crime om er te komen. Vanaf Zwolle er nog anderhalf uur over gedaan naar Enschede, gevolg behoorlijk laat in het ziekenhuis. De situatie even aan de verpleging uitgelegd en toen toestemming gekregen om wat langer te blijven. Daarna nog even bij Gea en Hans aangeweest. Ze vroegen wel of we wilde blijven eten, maar dat hebben we niet gedaan. Ik had al spul in huis gehaald om 's avonds te maken en bovendien wilden we ook nog naar Hilde toe. Dit is er niet meer van gekomen. Afgesproken met haar om morgenavond langs te gaan.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/9/2006 - 22 september 2006

Sylvia is nog steeds ziek. En of andere griep die er in Stiens heerst. Wel lastig. Maar niets aan te doen. Henk denkt dat ik toch maar naar een reserve hulp moet gaan zoeken, want Sylvia is nog al eens ziek. Zal kijken of dat lukt.
Gonnie kwam koffie drinken en bracht een prachtige orchidee in een vaas mee als dank voor de steun die ik haar gegeven had. Toch leuk. Het er nog even over gehad, maar ze begint het al wel behoorlijk te verwerken en heeft gelukkig haar lessen in Beetsterzwaag nog en begint in oktober ook in Drachten. Dat gaat wel los lopen. Verder die dag niet zoveel gedaan.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/9/2006 - 21 september 2006

Gisteravond maar even met tante Betty gebeld, waarom ik er niet was geweest. Ze begreep best dat ik het daar even te druk voor had gehad, maar miste me wel. Vanmorgen uitgeslapen, echt tot tien uur in bed gelegen, was nog moe toen ik er uit kwam. Vreselijk.
's Middags de eerste keer weer zwemlessen, voor mij tenminste, de vrouwen waren vorige week ook al geweest, maar toen had ik nog vakantie. Leuke groep ditmaal. De meesten kunnen het al redelijk en zijn niet zo bang. Seima was er ook bij, die zou het geld regelen, alleen was ze er om vijf voor half twee nog niet. Bleek dat ze bij de Blauwe Golf stond en dus helemaal lopend naar het Kalverdijkje moest komen. Ik heb haar naar de les maar meegenomen naar de Eewal, daar moest ik toch heen voor Clara en anders had ze er weer heen moeten lopen. Dat is natuurlijk onzin, als ik er toch moet zijn.
Met Clara doorgenomen hoe wij denken over de deelname aan "Werken aan Werk" en hoe de themamorgens in te plannen. Voorlopig laten we dat nog even zitten, want er schijnen maar zo'n twee deelnemers te zijn op die woensdagochten. Daar doen we het dus niet voor, er zal eerst meer opkomst moeten komen. Voor de cursus "Werken aan Werk" willen  we echt een  beter opgeleide groep vrouwen hebben en deze eventueel werven bij  de  sociale dienst. Kunnen we gelijk kijken of er nog ergens een potje voor is. We gaan best hoge eisen aan de deelnemers stellen en vinden dat ze er ook best  iets meer dan normaal voor mogen betalen. Tenslotte is het in hun eigen belang. Lia zou dit nog opnemen met de leidinggevende, alleen is het op dit moment nog niet duidelijk wie dat wordt. We wachten wel af.
Henk komt vanavond pas laat thuis. Dit tot geluk van Fiona, de pedicure, die haar auto gewoon op de oprit had gezet. Ditmaal niet mijn nagels weer laten lakken. Met al dat zwemmen is het er toch zo weer af. Ik heb Henk niet thuis horen komen, dus het was vrij laat.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/9/2006 - 20 september 2006

Vandaag zijn ze geweest voor de dakbedekking. Zelf moest ik vanmorgen naar de fysio en vanmiddag had ik een afspraak met Lia over hoe en wat in het nieuwe seizoen.
Er komen nieuwe mensen op de computerlessen, zodat ik alleen de internetcursus nog verzorg, daarnaast natuurlijk de zwemlessen. Samen met Clara dan nog de themamorgens op de conversatielessen op woensdag zo 1x per maand. Verder vroeg Lia of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de voorlichtingslessen over de Klaproos op scholen enz. Dit dan samen met Clara. Lijkt me wel wat. Morgen maar even met Clara overleggen, dan heb ik met haar een afspraak.
Sylvia is nog ziek. Ze is wel even geweest, maar het ging echt niet, dus ik heb haar naar huis gestuurd.
's Avonds naar Dokkum geweest voor de eerste zwemlessen van Tine en Jan. Was leuk, we zijn eigenlijk ook al best opgeschoten. Moet ze nog even proberen over te halen om toch eigen snorkelmateriaal aan te schaffen, dan kunnen we daar ook mee aan het oefenen. Anders Harrie maar even vragen of ik wat kan lenen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/9/2006 - 19 september 2006

Vanmorgen computerles geven in Heechterp. Kreeg zo rond elf uur een telefoontje van Trijnie, dat moeder in het ziekenhuis lag. Ze was van de fiets gereden door een automobilist die veel te hard reed. Ben gelijk naar huis gegaan, want van werken komt dan toch niets meer. Wilde eigenlijk wel gelijk in de auto stappen, maar Trijnie raadde me aan om nog even te wachten hoe laat mama geopereerd zou worden, want als dat laat in de middag zou zijn, had het geen zin, omdat ze dan toch nog niet aanspreekbaar zou zijn.
Zo rond n uur, belde Trijnie weer dat moeder naar de operatiekamer ging, dus ik kon wel komen. Ben toen zo rond half twee weggereden. Ben eerst naar Gea gegaan, om daar het telefoontje af te wachten, dat we bij mama konden. Tegen half vier was het zover. Wij gelijk naar het ziekenhuis. Ze was met een ruggeprik geholpen, omdat ze een behoorlijke bult aan haar hoofd had en men het niet aandurfde om haar onder narcose te brengen. Ze was dan ook goed aanspreekbaar. 's Avonds nog weer even heen geweest. Albert en Ina waren er ook en Gerjo was ook nog even gekomen. Na de tijd nog even in de kantine een kop koffie gedronken en toen weer naar huis gereden. Was tegen half elf thuis. Wel wat anders dan arobic. Mama heeft een verbrijzelde enkel en dat zal wel enkele weken gaan duren voor het weer in orde is.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/9/2006 - 18 september 2006

Ok het gewone leventje begint weer. Kwart voor zeven liep de wekker af. Dus opstaan, ontbijt klaar maken, Henk's brood voor die dag gesmeerd en toen nog even lekker in bed het ontbijt op gegeten en opgestaan toen Henk weg ging naar zijn werk. Zelf moest ik om negen uur in Bilgaard zijn voor de computerlessen. Alleen deze week, om te kijken of alles goed zou gaan en er geen problemen zouden zijn. Wel op enkele computers stonden niet alle programma's die we nodig hadden, dus die er even opgezet. Kunnen ze het nu volgende week zelf wel af.
's Avonds weer lekker naar fitness. Dit maal weer eens een snelle dans. Was weer behoorlijk moe na de tijd, maar lekker moe. Morgenavond nog naar Arobics. Vroeg naar bed.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/9/2006 - 17 september 2006

Vanmiddag wezen duiken. Ik had van Harrie dus niet goed begrepen dat ik het echt alleen moest doen. Dacht alleen als begeleiding mee te gaan. Maar maakte niet uit. Het was module 1 en die is niet zo moeilijk. De cursiste was inderdaad erg onzeker over haar eigen kunnen, terwijl ze het eigenlijk best wel kon. Ze wilde het alleen allemaal te goed doen. Maar oke, na twee uur had ze toch alles onder controle.
We zouden 's avonds als afsluiting van de vakantie nog uit eten gaan, maar daar is niets van gekomen. Henk voelde zich niet zo goed en ik was zelf ook best wel moe en had ook helemaal niet zoveel zin. Dus maar iets simpels thuis klaar gemaakt. De rest van de avond weer eens voor de TV gezeten. Ik tenminste Henk heeft alleen maar de autoprogramma's en CSI gekeken. Morgen begint het normale werk weer. De vakantie is over.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/9/2006 - 16 september 2006

Vandaag ging Henk naar een etentje ter afsluiting van het buizen project. Ik heb vanmiddag geholpen bij het schoonmaaktraject van Padi. We hebben gedoken (ik niet) in het Julianapark. Heet geloof ik anders, maar in ieder geval ligt het park bij de Julianalaan. Er heel wat vuil uit gehaald. Ik heb de hele tijd foto's gemaakt, alleen heb ik ze nog niet, omdat ik met Harrie's toestel heb gefotografeerd. De Friese televisie was er ook nog, en zij hebben 's avonds in het Friese journaal er ook nog iets van laten zien. De duikers zijn op het eind door de brandweer schoon gespoten. Het stonk er dan ook vreselijk. Wat een drab. Maar wel leuk.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/9/2006 - 15 september 2006

Sylvia heeft zich vanmorgen ziek gemeld. Ze voelde zich er slap en naar. Dus zelf maar aan het werk gegaan.
Gisteravond vroeg Harrie of ik komende zondag kon helpen bij een cursist die wat nerveus was. Hij dacht dat een vrouwelijke instructeur hier beter zou werken. Wel we zullen het wel zien. Houd wel in dat we zondag niet naar Enschede gaan. De rest van de dag niet zoveel gedaan. Wat bezig geweest met mijn cursus digitale fotografie en nog wat achter de computer gezeten. 's Avonds voor de TV gehangen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/9/2006 - 14 september 2006

Vanmorgen even naar de stad geweest. Een boek opgehaald dat klaar lag bij de ECI en gelijk wat wol en katoen gekocht om maar vast te beginnen aan het breiwerk voor de kleine die bij Xavire en Raymond op komst is.
Daarna Helmut geholpen bij het verzenden van wat materialen. Hij had hulp nodig nu Liang vertrokken is en die deed dat voorheen meestal. Zo'n twee uur aan het werk geweest.
Henk belde toen dat het eten klaar stond, dus ik ben naar huis gegaan. Vanmiddag naar de dokter geweest. Ik had een bultje tussen mijn borsten dat erg snel groeide. Bleek gelukkig een soort wrat te zijn en die is gelijk weggebrand.
Toen ook mijn benen maar gelijk laten doen, dat kon de assistente toen. Heb nu zo'n beetje de hele week bijgeschreven en ga nu koken.
Wat hebben we het overigens met het weer getroffen. Soms zelfs te warm, maar niet klagen, altijd beter dan regen. Vanavond even naar Harry toe, moet nog enige dingen betalen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/9/2006 - 13 september 2006

Rustige dag. Sylvia kwam om schoot te maken. 's Middags naar Lucas Klamer geweest. Net toen ik wilde gaan koken belde Helmut met de vraag of wij met hem uit eten wilde gaan. Hij moest er gewoon even uit.
Dus gas uit onder de pannen en naar het Theehuis in Grou wezen eten. Heerlijk buiten op het terras gezeten. Wat zalig dat we ook deze week nog zulk mooi weer hebben.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/9/2006 - Dolfenarium

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/9/2006 - 12 september 2006

 Vandaag naar het Dolfenarium in Harderwijk. We hadden vrijkaarten gekregen bij ons abonnement op het Otterpark. Zagen dat de entree 24,-- per persoon was. Vreselijk. Het was wel leuk, speciaal de dolfijnenshow, maar we hadden er normaal dat bedrag niet voor over gehad. Ook nog paling gekocht bij de rokerij waar we altijd naar toe gingen. Ook erg duur en niet eens zo bijzonder. Doen we dus ook niet meer.
Nog even bij Oudehaske aangeweest voor de matten in de auto en een stekker bij de trekhaak die niet geleverd waren. En mat moet nog komen, die was niet op voorraad.
's Avonds is Henk nog even alleen naar Helmut geweest.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/9/2006 - 11 september 2006

Maandagmorgen eerst even met de auto naar Durk geweest. Hij had hem nog niet gezien, daar wij gelijk op vakantie zijn gegaan.
"s Middags naar de kapper geweest, daarna zijn Sahara en George nog even op bezoek geweest.
"s Avonds weer naar Helmut. Daar gaat het nu echt niet goed meer mee. Hij staat op instorten.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/9/2006 - 10 september 2006

Rustig aan gedaan. Alleen een bezoek aan tante Betty gebracht. 's Avonds naar Helmut, gaat niet zo goed met hem.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Dagboek met foto's en ditjes en datjes voor familie en vrienden

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 3
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer